Az alábbi átirat egy hanghívás Brian Gerrish-hez, 2021. április 18-án. A hívó fél hangját megváltoztattuk személyazonosságának védelme érdekében.

Az NHS igazgatóságának vezető tagja arra figyelmeztet, hogy a kormány most ellenőrzi az NHS-t, és éppen a kormány diktálja, hogy mit kell tennie az NHS-nek a Covid sürgősségi intézkedései során. Megállapítja, hogy a kormány erőltetett Covid- és oltási politikájának eredménye népirtásnak nevezhető. A kormányzati üzenetküldés az NHS vezető kollégáinak számára elveszíti racionális gondolkodási képességüket, és gyakorlatilag agykontroll alatt tartják őket olyan politikák végrehajtása érdekében, amelyeket racionálisabb pillanatokban helytelenül támadnának meg. A félelem uralkodik, és az igazgatótanács munkatársaitól azt várják, hogy íratlan politikát követnek, amelyet főként konferenciahívásokban határoznak meg írásos nyilvántartás nélkül. Arra figyelmeztet, hogy ha a magán gondokkal küzdő kollégái nem szólalnak meg, akkor „a gyermekei lesznek a következők”.

Brian Gerrish : Megkeresett egy NHS-szakember, aki szeretne beszélni velem az NHS-ben zajló dolgokról. Tehát mindenféle szóváltás nélkül menjünk át a mai telefonálónkhoz.

Nagyon köszönöm, hogy felhívott. Nagyon csodálatos volt, hogy bátran felhívta az Egyesült Királyság oszlopát.

Felteszem a kulcskérdést:  miért hívtál ma?

Telefonáló : Igen, köszönöm. Hallgattam - azt hiszem, az  ön április 14-i, szerdai adása volt , és az ápoló vallomása, amiket ott mondott, visszhangozott sokáig a fülemben. Nagyon fájt a szívem, és megértettem, mit él át. Tudja, nyilvánvalóan az Egyesült Királyság egész területén ismerte az NHS-t, és rengeteg tudással rendelkezett arról, hogy mi folyik a munkahelyén.

Tehát, ahogy mondtad, NHS-szakember vagyok, és valójában az NHS Igazgatóságában ülök.

Gondolom, a kapcsolat másik oka az volt, hogy párszor arról beszélt, hogy „a vezetés következő rétege” az igazgatóság. Azt hiszem, beszámolt az igazgatóság egyikének. Tudod, én csak nagyon akartam megosztani  az én személyes történetem, hogy mi történt tavaly március óta.

Brian Gerrish : Ez természetesen csodálatos, mert a rendszerben profiktól közvetlenül érkező információk rendkívül értékesek. Rögtön azt mondom neked, hogy rájövök, hogy ez óriási nyomást jelent, ezért köszönöm, és ezt tiszteletben tartjuk.

Szóval arról beszélsz, amit úgy érzel meg kell osztani a közönséggel.

Telefonáló : OK, köszönöm. Tehát, azt hiszem, amikor az összes koronavírus elkezdődött, és amikor az Egyesült Királyságba került - a mainframing tavaly márciusi fajta -, nyilvánvalóan a beszélgetések túlnyomórészt a fertőzés megállítására irányuló intézkedésekről szóltak, előrejelzés, tudod: „erre számítunk megtörténik ”, tudod,„ hogyan kezeljük a szolgáltatásokat ”. Valamiféle történés, aztán ahogy átéltük a nyarat, elkezdtek egy kicsit beszélgetni az oltások fejlesztéséről, a lehetséges kezelésekről és ehhez hasonló dolgokról.

Aztán a kezelések teljesen lezajlottak, és az oltási megbeszélések felgyorsultak, és novemberben valóban túlnyomórészt erről kezdtünk beszélni. És úgy értem,  nem nevezheted oltóanyagnak, mert nem felel meg a definíciónak, ezért injekcióként fogom emlegetni, de csak arra törekszem, hogy mindenki ugyanazon az oldalon legyen nekem.

Szóval, egy kicsit egyértelművé vált számomra és néhány más kollégám számára, akiket más NHS igazgatóságokon ismerek, novemberben, hogy felkérnek minket arra, hogy ezt teljes mértékben hajtsuk végre - és hogy valóban vannak hosszú távú biztonsági kérdések , meg ilyesmi, amit  csak nem tudtunk . Tehát valóban meglepett minket, a  mozgás terjedelme és  sebessége .

Abban az időben testületként rengeteg vitát folytattunk az ezzel kapcsolatos aggodalmainkról - és ne feledjük, hogy amikor az NHS sürgősségi intézkedéseket hajt végre, ami van és volt, akkor a kormány képes szigorúan ellenőrizni, hogy mi az NHS igen, és sokkal többet képes diktálni, amit az NHS tesz, mint amennyire képes lenne, ha nem vészhelyzeti intézkedéseket hoznának.

Tehát a vezérigazgatónk megbeszéléseket folytatott az aggodalmainkról, és mondhatom, hogy a többi testület is ugyanezeket a megbeszéléseket folytatta, és dióhéjban decemberben azt mondták nekünk: „Ha nem hajlandó együttműködni ennek megvalósításában, akkor eltávolítjuk. És nem volt kifejezetten megfogalmazva, és nem is került e-mailbe, de minden bizonnyal nagyon jelezték, hogy ez a helyzet.

 

Brian Gerrish : Tehát ez lényegében burkolt fenyegetés volt. Azt hiszem, ezt burkolt fenyegetésnek neveznéd.

Telefonáló : Igen. És a második kihívás, amely nagyon sok és nagyon fontos volt sok beszélgetésünk során, az az, hogy ha nem is tennénk - ha azt mondanánk, hogy „Nézd, ezt nem csináljuk” -, akkor a nyilvánosság, amelyet szolgálunk, nagyon dühös lenne, vagy a nyilvánosság többsége, akit szolgálunk: biztosan nem  mindegyikük, de a nyilvánosság többsége, amelyet szolgálunk, akkoriban nagyon mérges lett volna, és valószínűleg megpróbált volna  segíteni eltávolításunkban, mert ezt  akarták, és hogy merjük ezt megpróbálni visszatartani számukra!

Tehát abban az időben ezt valahogy végiggondoltam, és azt gondoltam: „Nos, vagy elmehetek, mert nem értek egyet ezzel, vagy maradhatok, és energiámat felhasználhatom olyan dolgok biztosítására, mint a megalapozott beleegyezés, biztosítva azt, hogy helyesen rögzítettük a mellékhatásokat, hogy kiegyensúlyozott tájékoztatást adtunk a nyilvánosságnak, hogy megalapozott döntést hozzanak. " És tudod, az emberek ezt választották, bármit is tettem, de talán abban, hogy ott voltam és megpróbáltam ezekre a területekre koncentrálni, változást tudtam elérni.

Tehát ez volt az akkori álláspontom, majd ahogy teltek a hónapok, a kormány nyomása felerősödött és felerősödött, én pedig ismételten kihívtam, és legtöbbször félresöpörtem; néha az emberek nagyon pörgősek lesznek; és néha csak csend lesz. De folyamatosan próbálom megkérdőjelezni a Kormány saját adatait, néhány politikát felhasználva, és még azt is megvizsgálom, hogy ezt a hatalmas Covid problémát kezeli, így az összes többi egészségügyi szolgáltatás nem úgy működik, ahogy kellene.

Aminek én is tanúja voltam, valóban, és ezzel együtt csak a propaganda hatalmas növekedése, hamis állítások, a tájékozott beleegyezés teljes hiánya, a betegek és az NHS munkatársai által nem jelentett mellékhatások, valamint a "Ha két napig ágyban vagy, akkor az rendben van" (!) És soha nem emlékszem, amikor influenzás megbetegedésünk volt - tudod, néhány évvel ezelőtt az emberek influenzás megbetegedést kaptak -, ha bent voltál két napig feküdjön le az influenzás megbetegedése után, ezt nem találták volna rendben! De a Covid oltás számára ez normalizálódott.

Brian Gerrish : Ez egy rendkívül érdekes pont.

Telefonáló : Mmm. Tehát alapvetően ezek után a megbeszélések után - nem egyszer mondták nekem, hogy távozhatok, ha nem értek egyet, és „a konszenzus megvolt; csak most folytatnunk kell. " Tehát ez a fajta aggodalom kezdetektől fogva elmozdult, és aminek a hónapokban tanúja voltam, az emberek egyre kényelmesebbé teszik ezt a bevezetést. ”

És szemtanúja voltam a körülöttem lévő emberek sok to-go-jának. Időszakok, majd leveszik a dokumentumokat a kormánytól, és ez így szól: "Ó, rendben van, rendben van." Tehát szinte olyan, mint egy belső csata a körülöttem lévő kollégákkal, ami sok stresszt és betegséget okoz számukra.

Brian Gerrish : Van néhány igazgatósági kollégája aggodalmának folyamata miatt?

Telefonáló :  Megcsinálták , és néha  teszik is, de úgy tűnik, hogy történik néha olyan, mint egy hullámvasút. Tehát lesz valami, amit mondok, vagy valami történni fog, vagy valami olyan hír fog megjelenni a hírekben, amely tavasszal aggasztja, de aztán, ha rá vannak kapva a kormányvonalra, ezt kissé el fogja simítani. És ez az, amivel kihívást kapok. Olyan ez, mint egy kognitív disszonancia, amikor az aggodalom felülkerekedik, majd valaki megnyugtatja őket és azt mondja: "Rendben van, nem, megvan ez, és rendben van." És most ilyen típusúak vagyunk, hogy csak arra várunk: "Nos, mi a kormányzati vonal  ebben ?"

Azt hiszem, ez valóban fontos, hogy a hallgatók megértsék, mert úgy gondolom, hogy sokan azt gondolják, hogy az NHS ezt teljes mértékben ellenőrzi, és valójában nem veszik észre, hogy sürgősségi intézkedések esetén  megmondják nekik, mit kell tenniük.

Brian Gerrish : Ez egy nagyon fontos szempont. És  hogyan mondják meg nekik, mit kell tenniük? Feltehetően a politika a kormány részéről érkezik, és kinek megy ez? A legfőbb vezetőkhöz kerül?

Telefonáló : Igen, és a közbiztonsági igazgató vagy azzal egyenértékű.

Brian Gerrish : Tehát különösen azok az egyének azok, akikhez, mondjuk, a kormányzati kommunikáció egyenesen hozzájuk érkezik, és  ezt követően el kell adniuk ezt a politikát a helyi NHS-rendszerbe.

Telefonáló : Igen.

Brian Gerrish : És hogyan érkezik az utasítás a kormánytól? E-mailben és levélben történik, vagy például közvetlen telefonhívásokkal történik ez? Nos, gondolom, most konferenciahívások lennének.

Telefonáló : Igen, tehát keverék, de a részletek nagy része általában a konferenciahívásokra vonatkozik, és  a házirendekről semennyit sem küldenek e-mailben,  írásos e-mailben.

Brian Gerrish : És csak azért, hogy egy kicsit összpontosítsam a dolgokat: tudna nekünk összefoglalót adni arról, hogy mi az aggodalma? Leírod, hogy a dolgok nincsenek rendben, az oltásokról beszélsz, és azt mondod, hogy az emberek két napot töltenek ágyban, és ez problémát jelentett volna a normál influenza elleni oltás esetében, de erről senki nem vesz tudomást. Csak csomagolja össze, mi aggasztja jelenleg azzal kapcsolatban, amit lát.

Telefonáló : Igen, olyan sok van. Azt gondolom, hogy a legfontosabbak a valódi tájékozott beleegyezés hiánya, a kiegyensúlyozott kockázat / haszon arány hiánya az embereknek. Azt hiszem, az embereknek azt mondják, hogy nemkívánatos eseményeik „normálisak”. Tudom, hogy a Yellow Card jelentési rendszer  nem tükrözi a ténylegesen bekövetkező nemkívánatos események mennyiségét, és erre példát hozok. Ismerek olyan beteget, aki szélsőséges nemkívánatos mellékhatásait jelentette az ápolónőnek, és az a nővér  nem jelentette be a Yellow Card jelentési rendszerben. Tehát ez aggodalomra ad okot, hogy nem sikerült pontosan tükröznünk, hogy mi is történik valójában ezek után az injekciók után.

És azt gondolom, hogy ezeknek az injekcióknak a hosszú távú biztonsági hatása  még mindig nem ismert, mégis láthatjuk, hogy a rövid távú hatás óriási. És most egy olyan területre költözünk, egészséges, fiatalabb, termékeny egyénekbe és - ne adj Isten - gyermekekbe. És ez őszintén szólva megrémít.

 

Brian Gerrish : Igen, és azt hiszem, vannak más emberek, akik ezt is érzik, mert mondhatnák: "Nos, rendben, tudjuk, hogy jelenleg vannak káros hatások." Mégis, ha azt az álláspontot képviselnénk, hogy az eddigi káros hatások száma és jellege elfogadható az előnyökkel szemben (bármit is gondolunk ezekről az előnyökről), akkor kulcsfontosságúak, hogy a nyilvánosság nem tudja, milyen jövőbeni mellékhatások lesznek.

Telefonáló : Igen, ez pontosan így van. És azt hiszem, ezt szokták mondani: "Nos, nézze, nem volt még annyi káros eseményünk, szemben a beoltott milliókkal" - de ez nem egy igazi reprezentáció, és ezért nem igazán lehet párhuzamokat vonni .

Brian Gerrish : Hogyan működik a dolgozó személyzet - elsősorban az NHS meglehetősen magas szintű reakciójáról beszélt -, hogy mindez hogyan érinti a terepen, az osztályokban dolgozó orvosokat és nővéreket? Azok az emberek, akiknek a nemkívánatos reakciókkal kell megküzdeniük, de akiknek oltást is kell adniuk: hogyan hat ez rájuk?

Telefonáló : A legtöbb ember csak azt követi, amit tőle kérnek, és - még igazgatósági szinten is - nem tudja, mi van ezekben az injekciókban. Kipróbáltam ezt az elméletet, és igaznak találtam. Amit jelenleg látunk, az az én szemszögemből nézve nagyon kimerült munkaerő, akinek folyamatosan különböző dolgokat mondanak.

Mondok egy példát is, amely miatt a közelmúltban rendkívül aggódtam. Száraz, repedező kezű emberek a rengeteg kézmosástól; állandó arcmaszk viseléstől, hatalmas bőrproblémákat okozva; hatalmas fejfájás; sok ember lebetegedve - és a rendszerbe kerülő nyomás hatalmas.

Brian Gerrish : Azok a hatások, amelyeket Ön leír, azoknak az embereknek, akiknek fájó, repedezett a keze (és erről az NHS-től sok más embertől hallottam): Tudom, hogy az általuk használt fertőtlenítő gélek képesek. Különböző hatásai vannak, de az egyik legfontosabb, hogy hajlamosak kiszárítani az emberek bőrét, és ha folyamatosan használja őket, akkor a bőr megrepedezik. Természetesen, ha megrepedt a bőre, az nagyon sebezhetővé teszi, mint a fertőzés további útját, azokkal az emberekkel, akikkel egészségügyi szakemberként foglalkozik.

Mi van azzal, aki ezzel foglalkozik? Egészségügyi és Biztonsági Végrehajtó, vagy ki felel az NHS-ben azért, hogy válaszoljon a maszkok viselésével és a fertőtlenítés következtében az emberek kezével kapcsolatos problémákra?

Telefonáló : Nos, az osztály, amely felügyeli ezt az osztályokon, a Fertőzés ellenőrzés. És ez majd felmegy az Orvosi Tanácsra.

Brian Gerrish : És készítenek jelentéseket? Végzik a munkájukat, és ezt aztán összezúzzák, vagy egyszerűen nem a munkájukat végzik?

Telefonáló : Nem tudtam pontosan megmondani, de amit megértettem, sokan panaszkodnak rá, de ezt nem hivatalosan naplózzák. Szóval a megrepedt kezeimet nézem, de ezt nem naplózzák hivatalosan. És azt hiszem, van  félelem mintegy rögzítheti ezeket a dolgokat, és van egy agykontroll, szinte, mintegy „Nos, ha már  megvan, hogy csináld, mert ellenkező esetben a felelőse  ennek a fertőzés terjedésének, vagy  ennek a személynek halálához. ” Úgy érzem, hogy hatalmas a nyomás.

Brian Gerrish : Nem akarok egyetlen szót sem adni a szájába, mert azért van itt, hogy elmondja tapasztalatait, ezért nagyon óvatosan fogalmazom meg a dolgokat. Az elején, amikor  a járványt kihirdették, ez hogyan hatott az emberekre?

Telefonáló : Azt hiszem,  volt egyfajta félelem, de valójában úgy érzem, hogy a félelem  fokozódott, mert a propaganda és a sajtóorgánumok, valamint a kormány nyomása megnőtt. Ez majdnem olyan, mint ahogy maga látja a félelem és a nyomásnövekedést  egyszerre. Tehát, ha azt mondtad nekem: "Hogyan reagáltak az emberek tavaly áprilisban, és hogy állnak az emberek most?", Akkor  sokkal rosszabbak az egészségi állapotuk, mentális jólétük a félelemszintjük szempontjából.

Brian Gerrish : Ez egy nagyon szomorú és súlyos helyzet. Ami azonnal eszembe jut, az a  SPI-B 2020. március 22-i tanulmány , amelyet a SAGE igazgatósági ülésére tettek, bárhogy is hívják őket, ahol kifejezetten azt mondta, hogy az az elképzelés volt, hogy a félelem tényezője fel fog erősödni a lakosság körében egészen. Azt mondta: „Az emberek  nem eléggé félnekféllősebbé kell tennünk őket a politika hatékony megvalósításához. ”

Most a legtöbb ember, akikhez terjesztettünk és sugároztunk a dokumentumot, természetesen elolvasta a nyilvánosság tagjaként, és azt nézik, hogy ez volt a kormány üzenete a nyilvánossággal való bánásmódról   - de szerintem nem indokolatlan azt mondani, hogy ezeket a pszichológiai politikákat közvetlenül az NHS-be, sőt a kormány és a közszolgálat más részeibe is befecskendezték. De ha csak az NHS-re összpontosítunk, ezt az alkalmazott pszichológiát közvetlenül az NHS-be vitték be, és kaptunk (és találtunk magunknak is) jó néhány dokumentumot az angliai NHS Trust-okon belül, amelyek leírják, hogyan fogják alkalmazni a viselkedéspszichológiát a kórházak Covid és oltási gondozási programjának előrehaladásához.

Tehát ez szándékos alkalmazott pszichológia politika  nem csak a lakosság számára; nekem úgy tűnik, hogy az NHS-en keresztül is bejött.

 

Telefonáló: Igen, és azt hiszem, hogy az ilyen típusú dolgok nem teljesen nyilvánvalóak, de biztosan tudok példákat mondani, ahol nagyon racionális beszélgetéseket folytattam társaimmal, majd pár nappal később leülhetünk, és ez a racionális beszélgetés már  lement . És van egy  irracionális dolog, aminek nincs értelme; félelmen vagy érzelmeken alapszik, vagy valami megváltozott - attól, amit más találkozókon elmondtak, vagy ami az eligazításokon zajlott.

Tehát nem tudok erről közvetlenül nyilatkozni, hogy ez annyira  látható , de bizonyára úgy tűnik, hogy vannak bizonyítékok erre - egyszerűen úgy érzem, hogy az NHS-ben élő emberek többsége nagyon irracionálisnak tűnik a választásaikban és abban, hogy mit választanak továbbra is. És ez semmiféle eszközzel nem mentség számukra, de tudod, még az NHS nagyon magas szintjén sem gondolkodnak racionálisan az emberek, és mindenképpen rendelkeznek a pszichológia olyan elemével, amelyet ez mögött meghúznak.

Brian Gerrish : Ha az NHS-ben élő emberek esetét vesszük figyelembe, akiknek már megvolt az oltásuk, amikor oltásuk volt, akkor valóban tisztában voltak-e a Yellow Card rendszeren keresztül a káros hatások valódi részleteivel? Az NHS-ben tartózkodó emberek többet tudnak-e az oltásokról oltáskor, mint mondjuk egy átlagos közönség?

Telefonáló : Ez volt a másik dolog, ami visszhangzott a szerdai hívójával. Nem,  nem . Több embert kérdeztem, a ténylegesen injekciózóktól az igazgatóságban ülő emberekig, és  nem tudják, mi van az oltásokban, és  nem igazán értik a kockázatokat. Azt is mondanám, hogy a legtöbb ember, akivel az NHS felső vezetésében beszélek, azt mondta: "Ötven-ötven százalékban gondoltam, hogy vállaljam-e vagy sem."

Tehát valamilyen szinten tudat alatt meg van győződve arról, hogy véleményem szerint ez talán nem biztonságos, mert sok az ötven-ötven, de amint az idő eltelt, ők bevették. Tehát sokan később, nem az első hullámban vették át, amikor az egészségügyi szakemberek kínálták. És természetesen most azokban a vödörben ülnek, akik potenciálisan nem szeretnének tudni a káros eseményekről, mert bevették ezt az injekciót.

Brian Gerrish : Azt hihette volna, hogy az NHS-rendszeren belül, különösen, ha felmegy az irányítási láncra, az emberek feltétlenül tudnak a Yellow Card mellékhatásainak nyilvántartásáról. A kormány honlapján található; az NHS a NHL nyilvános weboldalának saját részén keresztül ferde hivatkozást mutat a Yellow Card rendszerre, de még akkor is, ha eljut az MHRA részhez, valóban meg kell keresnie  magukat az  adatlapokat . Még mindig hihetetlennek tartom azt az elképzelést, hogy az NHS-ben élő emberek valójában maguk sem látták ezeket a ferdítéseket!

Telefonáló : Igen, pontosan, és amikor felhoztam és bemutattam ezeket a dolgokat, és megpróbáltam valamilyen mozdulatot elérni, a dolog nagyon visszaüt: „Nos, igen, tudod, csak néhány van, van ez van, de valójában emberek millióit oltjuk be. ” Még akkor is, ha figyelembe vesszük, hogy a jelentések nem pontosak, ha a történelemben bármely más olyan gyógyszerére gondolunk, amely átment az NHS-en,  nem lenne elfogadható, hogy ennyi ember meghaljon. És mégis, ez a körülmény, valamilyen oknál fogva, akkor  is elfogadható.

Brian Gerrish : Nos, elfogadhatónak mondják.

Telefonáló : Abszolút. Úgy értem, nem az, de igen.

Brian Gerrish : A másik hívó felvetette azt a kérdést, hogy a betegeket nem tájékoztatták teljeskörűen, és a betegtájékoztatót sem adták meg, így az emberek nem kaptak  semmit, amikor oltást kaptak. Esetleg kaptak valamit  az oltás után , de korábban nem kaptak olyan információkat, amelyek lehetővé tennék számukra, hogy mindent megalapozottan döntsenek el. Ön is látta, vagy tudatában van annak a ténynek, hogy a nyilvánosságot teljes körű tájékoztatás nélkül oltják be? Azt hiszem, ezt már korábban megemlítette ebben a beszélgetésben, ezért kérjen elnézést, ha arra késztetem, hogy ismételje meg, de szerintem ez fontos dolog.

Telefonáló : Igen, ez volt az egyik olyan dolog, amit úgy éreztem, hogy ha maradok, akkor talán befolyásolhatom: biztosíthatom, hogy ez megtörténjen. És azt hiszem, hogy egy bizonyos mértékig, de ez még mindig sajnálatosan nem megfelelő. Az emberek gyakran húsz, tizenöt perccel kapják meg a betegtájékoztatót az injekció beadása előtt. Már az oltási központban vannak. Nagyon sima művelet. Azt mondják, hogy minden rendben lesz. Nincs idő mély elmélkedésre vagy kérdésekre.

Brian Gerrish : Tudsz valamit mondani a terhes nőkről? A terhesség az egyik legfőbb téma, és természetesen a terhes nők különösen kiszolgáltatottak, a gyermek pedig mégkiszolgáltatottabb. Van valami, amit elmondhat nekünk erről, vagy terhes nők jutnak át a rendszeren, és mindenki mással együtt oltják be őket?

Telefonáló : Erről nincsenek ismereteim, nem.

Brian Gerrish : Nos, nagyon bátor voltál a beszédben, és ez csodálatos, mert természetesen minden alkalommal, amikor valaki megszólal, valaki hallgat, és azt mondja: "Ó, istenem, tudok erről", és készen áll arra is, hogy megszólaljon. Tehát nagyon remélem, hogy amit ma velünk tettél, az másokban kiváltja ezt a választ.

Ha lenne varázspálcád, mit szeretnél látni abban a pillanatban, hogy segítsen megoldani a történteket?

Telefonáló : Ha lenne varázspálcám, az csak  megállítaná . Hogy abbahagyja  most , mielőtt fáj másnak. Ez csodálatos lenne. Ez lenne a legjobb nap, mert minden nap felébredek, és arra gondolok, hogyan találhatnám meg azt az aranyrögöt, hogy megpróbáljam felébreszteni a körülöttem lévő embereket az általunk okozott károkra. Okozunk - mármint, szerdán hallottuk a hölgytől a „népirtás” szót. Nem értek egyet ezzel az állítással. És ez rémisztő, és elszomorít, és az az ok, hogy egyelőre ott maradok, ahol vagyok, az az, hogy megpróbálok különbséget tenni, bármi módon tudok, de - mint mondta, és ezzel teljesen egyetértenék - szeretném látni azt az ítéletnapot.
Az is tanúvallomás.

 

És azt is megteszem, amit csak kapok, amiért továbbra is maradok és részese vagyok ennek, de továbbra is ott segítek, ahol csak tudok, hogy kipróbálhassak minden olyan kis nyereséget, amit csak tudok a nyilvánosság számára, amelyet szolgálunk, mert a távozásom sem fogja elérni a megfelelő eredményt. Tehát, ha kevés különbséget tudok tenni addig, amíg nem bírom tovább, akkor ezt fogom tenni.

Brian Gerrish : Köszönjük, hogy megosztotta velünk. És - át fogom szakmailag fogalmazni - ha helyesen tudnánk cselekedni és megállíthatnánk az egész folyamatot abban a pillanatban, igazam van-e, ha azt mondom, hogy ez lenne a lehetőség, amit megtehetnénk - mint nemzet, mint az NHS - tartson szünetet, vegyen lélegzetet, majd nézze meg, mi történt, elemezze azt megfelelően, és valóban eldöntse, hogy az elfogadott politikák tévedtek-e, vagy szándékosan valósultak-e meg; rosszindulatúak? Hogy teljes elemzést kaphatunk  a történtekről.

Van még valami, amit hozzá szeretne tenni? Amit adott, rendkívül érdekes és informatív volt.

Telefonáló : Nem, azt hiszem, az egyetlen dolog, amit hozzá szeretnék tenni: beszélgessünk egymással és támogassuk tovább egymást. Tudod, lépjünk ki a félelem helyéről, és próbáljuk meg - azt hiszem, sok ember, aki megkapta az oltásokat, otthon ül, félnek és aggódnak, nem tudják, mit tegyenek, és megnézik a fő híreket vagy az NHS szórólapját. És valójában az emberekkel való beszélgetés, a támogatás igénybevétele és a sokféle információ megnézése nagyon fontos az emberek számára, és ez azt fogja éreztetni bennük, hogy jobban kontrollálhatják, mi történik velük, testükkel és életükkel.

Brian Gerrish : És egy dolog jutott eszembe, amikor beszélt, ezért engedjen meg nekem még egy utolsó dolgot: milyen tanácsokat, vagy mit mondana az NHS kollégáinak, hogy ösztönözze őket arra, hogy gondolják át, mi folyik itt?

Telefonáló : Őszintén szólva az jut eszembe: „A gyermekeitek következnek.” És ez rémisztő, ha belegondolok. Tehát, ha  nem szólal meg, mert megvan az oltás, vagy nem fog megszólalni, mert fél (ezt megértem), vagy nem fog felszólalni, mert nem akarja elveszíteni munkáját (és ezt teljesen megértem), csak tudd, hogy ez nem áll le addig, amíg mindannyian fel nem állunk és azt mondjuk: „Állj”. És itt most egyre fiatalabbak vagyunk, és időnk fogy.

Brian Gerrish : Köszönöm szépen, hogy csatlakozott hozzám, és rendkívül hasznos volt hallani azokat az információkat, amelyeket át kell adnia. Tudom, hogy sok bátorság kellett hozzá, ezért köszönöm szépen.

Telefonáló : Köszönöm.

 

Videó és hanganyag itt.

https://besthirdetes.hu/tudasfa/allitsd-le-a-nepirtast-vagy-gyermekeink-kovetkeznek-az-nhs-igazgatosaganak-vezeto-tagja-figyelmeztet.html