2015. március 26., csütörtök

Amerika váratlanul feloldotta az izraeli atomfegyverkezés titkosítását

A hazai hírekben ezt is mélyen elhallgatják! Kép: Nyahu

IZRAEL EZEK UTÁN MIT FOG TENNI?
MEGTÁMADJÁK AMERIKÁT?
A Pentagon február elején hírverés nélkül nyilvánosságra hozott egy addig szigorúan titkosnak nyilvánított, az izraeli nukleáris programról készült dokumentumot. Izrael, hogy elejét vegye egy közel-keleti atomfegyverkezési versenynek, soha nem ismerte be hivatalosan, hogy atomfegyverrel rendelkezne, és ezt hallgatásukkal mindeddig tiszteletben tartották az amerikai hatóságok is. Az 1987-ben a Pentagon irányítása alatt álló védelmi elemzésekkel foglalkozó intézet (Institute for Defense Analysis) által készített dokumentum megjelentetésével azonban Washington megtörte a több évtizedes csendet, s ez a lépés "idő előtti" válasz lehetett Benjamin Netanjahu március eleji kongresszusi beszédére. Az izraeli kormányfő Barack Obama amerikai elnök rosszallása ellenére szólalt fel az amerikai kongresszus két háza előtt, s beszédében az iráni atomprogramot szabályozó egyezmény veszélyeire hívta fel a figyelmet. A nyilvánosságra került 87-es, a szövetségesekről készített jelentés első alkalommal részletesen bemutatja az izraeli nukleáris programot, noha a francia, az olasz, a nyugat-német és más NATO országokról szóló részek továbbra is titkosítva maradtak benne. A háromszázhatvannyolc oldalas dokumentum részletesen leírja, hogy Izrael miként fejlesztette katonai technológiáját, nukleáris infrastruktúráját és kutatását a múlt század hetvenes és nyolcvanas éveiben. A jelentés leszögezi, hogy a nyolcvanas években Izraelben már képesek voltak az atombombánál ezerszer nagyobb hatóerejű fegyver elkészítésére, noha nem állítja egyértelműen, hogy el is készítették volna a hidrogénbombát. A nyilvánosságra hozott irat első ízben ábrázolja a folyamatot, amellyel Izrael hozzájuthatott a hidrogénbombához, és a zsidó állam kutató laboratóriumairól azt állítja, hogy „egyenértékűek a Los Alamosban, Lawrence Livermore-ban és az Oak Ridge-ben lévő” intézményekkel, ahol az amerikai nukleáris arzenált fejlesztik. Az 1987-es jelentés szerint Izrael akkor Amerika 1955 és 1960 közötti szintjén állt a nukleáris technológia szempontjából. Washington abban az időszakban az első hidrogénbombáját tesztelte. Amerikában a dokumentum alapján úgy vélték, hogy Izraelben integrált rendszerként fejlesztik a hadsereget, benne a haditengerészetet és a légierőt, és az izraeli katonai technológia „bizonyos esetekben fejlettebb az amerikainál”. A jelentés titkosításának feloldását egy Grant Smith nevű amerikai újságíró három éve kezdte kérelmezni a Pentagontól, sikertelensége után peres úton is. Az amerikai kormányzat most elérkezettnek látta az időt a jelentés közzétételére. (MTI, részlet)


http://amagyaroldal.hu/hirek/content/amerikai-t%C5%91rd%C3%B6f%C3%A9s-izrael-ellen

Ezzel a csodafegyverrel játszhatták ki az ukránok a tűzszünetet

A közel 47 tonnás, 203 mm-es ágyúval felszeret óriás a Vörös Hadsereg szárazföldi erőinek egyik legnagyobb páncélozott harcjárműve és a világ egyik legerősebb hagyományos tüzérségi rendszere. Arra tervezték, hogy nagy távolságból semmisítsen meg bunkereket, logisztikai létesítményeket, megerősített harcálláspontokat.
Újra rendszerben
Az ukránok néhány hónapja gyors ütemben ismét harcképes állapotba hozták, majd a frontra küldték Pionjaikat. Hogy miért volt olyan fontos ez? A válasz nagyon egyszerű. A Pion hatásos lőtávolsága megközelíti, bizonyos esetekben meg is haladja az 50 kilométert, még az első minszki egyezményben csupán 30 kilométerben határozták meg azt a zónát, ahonnan ki kell vonni a nehézfegyvereket. Így az ukránok úgy tudták lőni a felkelők állásait, hogy elméletben nem szegték meg a tűzszüneti egyezményt. A Piont valamikor a '70-es évek közepén állították hadrendbe. A NATO 1975-ben azonosította először. Fő fegyverzete a 2A44-es GRAU-kódjelű 203 mm-es huzagolt csövű, osztott lőszert tüzelő tüzérségi ágyú, melynek maximális lőtávja rakéta-póthajtásos lőszerrel 55,5 km. Teljes lőszerjavadalmazása 40 db lőszer, géptestben tárolva 4 db lőszer, a többit kisegítő járművekből adagolják. Kiegészítésként helyet kapott a harcjárműben egy hordozható légvédelmi rakétavető is.

http://alfahir.hu/ezzel_a_csodafegyverrel_jatszhattak_ki_az_ukranok_a_tuzszunetet



Ukrajnában lába kélt az indiai légierő 5 db An-32 -es szállító gépének, melyeket visszaszállítottak az ukránoknak felújításra.
Lenta

ETNIKAI DRÁMA VOLT A PILÓTAFÜLKÉBEN

ITT VAN A KUTYA ELÁSVA
Valószínű, hogy a pilótafülkében drámai jelenetek játszódtak le a néger vagy színesbőrű pilóták között. Valószínű, hogy nem pillanatnyi sérelem volt a háttérben a pilóták között, hanem régi, de most betelt a pohár.
ELHALLGATJÁK A PILÓTÁK NEVEIT ÉS KÉPEIT
A katasztrófa után egyetlen hírben sem közölték a pilóták neveit és képeit. Őmiattuk haltak meg az utasok, véleményünk szerint. Kép: a német másodpilóta akinél betelt a pohár
A NÉMETEK IS SUMÁKOLNAK
A zsidó DW oldal is csak az pilótafülke ajtajáról mesél, de nem közlik a pilóták neveit és képeit!
A 28 éves német másodpilóta, Andreas Lubitz bár egy szót sem szólt ezalatt, de végig normálisan lélegzett, nem vesztette el eszméletet - mondta Robin a pilótafülke kommunikációját rögzítő fekete doboz felvételeire hivatkozva.Ugyanakkor azt is közölte, hogy a másodpilótának nem voltak ismert terrorista kapcsolatai, nincs ok terrorcselekményre gyanakodni. Az ügyész leszögezte, hogy nem hajlandó információkat szolgáltatni a pilóták vallásáról és etnikai hovatartozásáról, mivel ezeket nem tartja lényegesnek a nyomozás szempontjából. (hirado, részlet)
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/etnikai-dr%C3%A1ma-volt-pil%C3%B3taf%C3%BClk%C3%A9ben



A Lufthansa szerint egyelőre csak találgatnak arról, hogy mi lehetett a Germanwings Airbus A320-asát az Alpoknak vezető pilóta tettének motivációja
. (MTI)
VÉLEMÉNYÜNK
Egy kisebb vagy nagyobb légitársaságnál is nagyon is pontosan ismerik a pilótákat! A cégek most azért hazudnak – adják a hülyét –, mert ha megmondanák az igazat arról, hogy milyen származású és „vallású” pilótáik vannak, akkor az hatalmas botrány lenne és nagy üzleti veszteséget okozna nekik. Még a németeknél is ugyanolyan gennyes cégvezetők vannak, mint Ázsiában. Ahol a maláj gép is a pilóta miatt zuhant le, ezt nagyon is hitelesen mondta el a rádióban egy ausztrál repülési szakember. De vehetjük a nagy hajózási cégeket is, azok is kussolnak minden katasztrófánál, mert nekik csak az üzleti hírnév és a nagy haszon számít. Most is erről van szó. Ha a hozzátartozóknak eszük lenne, azonnal beperelnék a repülési céget. Mert a cég miatt halt meg 150 ember.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/hazudnak-pil%C3%B3t%C3%A1kr%C3%B3l

A GÉP KAPITÁNYÁNAK NEVE ISMERT CSAK KÉPE NINCSEN

Patrick Sonderheimer volt a gép kapitánya, de a neten még sehol nem közöltek képet róla!
Az első tiszt szándékosan állította át úgy a műszereket, hogy csökkenthesse a gép repülési magasságát - hangzott el a sajtótájékoztatón. Az ügyész szerint a repülő 700 kilométer per órás sebességgel csapódhatott be, mindenki azonnal meghalt. A Germanwings közölte, a céget sokkolták a francia ügyész által közétett információk és sajtótájékoztatót tartanak délután. Több tévécsatorna és portál is azt jelentette, Andreas Lubitz szülei állítólag el is hagyták Marseille-t, ahol eddig az áldozatok rokonai gyülekeztek. A gép mindkét pilótája német volt. Andreas Lubitz Észak-Rajna-Westfaliából, Montabaurból származott, vallási nézeteiről semmit nem tudni, de az ügyész szerint nem is ezzel kéne foglalkozni. A két pilóta a repülés első 20 percében még kedélyesen beszélgetett egymással. A kapitány az ugyancsak német, düsseldorfi S. Patrick volt, ő tíz éve dolgozott a cégnél és 6 ezer órát repült már. (HVG, részlet) kép: heavycom, a francia ügyész középen
Ha mindkét pilóta német volt, akkor a kaptitány képét miért nem közlik?
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/s%C3%B6t%C3%A9ts%C3%A9g-elhallgat%C3%A1s-tov%C3%A1bb-tart



TELJESEN HÜLYÉNEK NÉZIK A KÖZVÉLEMÉNYT
Megint egy „csarli” esettel állunk szemben, mert túl sok a gyanús körülmény a hírek között. Ma estig vártuk, hogy végre közlik a német repülő kapitányának nevét és képét, de egy árva hang sem szól erről!
A MÁSODPILÓTÁT TETTÉK MEG BŰNBAKNAK
Viszont előálltak egy előre jól megtervezett mesével. Mi volt az első gyanús jelenség? Az hogy egy igen jó gép „csak úgy” nekimegy a hegynek. Második gyanús jelenség, hogy az első hírekben nem nevezték meg a pilótákat! Ma este már annyit mondtak, hogy 6 fős személyzet volt a gépen, amiből 2 pilóta volt, a többi utaskisérő. Harmadik döntő jelentőségű gyanús jelenség az volt, amikor előjöttek a New York Times hírével. Tehát még nem is közölték azt hogy mi volt a fekete dobozok hangjában, de már a newyorki zsidó lap tudta hogy mi volt a baleset oka. Állítólag ezt a hírt a másodpilótáról egy olyan valakitől szerezték, aki a fekete dobozokat vizsgálta. Negyedik gyanús jelenség, hogy ma délután megnevezték a másodpilótát, de a kapitányt nem. Annak nevét csak S. kezdőbetűvel jelölték, de más oldal már megnevezte (Patrick Sonderheimer), de képet sehol sem mutatnak róla. Ötödik gyanús jelenség, hogy a másodpilótáról csak egy távoli amatőrképet adtak le, holott a repülő cégnél jó képek lehetettek róla. Hatodik gyanús jelenség, hogy ma este sem nevezték meg a kapitányt és képet sem adnak róla! Viszont hetedik gyanús jelenségként előjöttek egy nevetséges mesével. Miszerint a másodpilóta kizárta a fülkéből a kapitányt, csak azért, hogy öngyilkos módon hegynek vezesse a gépet. Nyolcadik gyanús jelenség, hogy az esti hírekben teljesen a másodpilótára kenték az ügyet, de a kapitányról feltünően hallgattak. Kilencedik gyanús jelenség, hogy a Lufthansa vezetése csak ma este szólalt meg az ügyben, de semmit sem mondtak a gép kapitányáról! Tizedik gyanús jelenség, hogy a hírekben csak a pilótakabin ajtajának működését emlegették, de arról hallgattak, hogy a kapitány miért ment ki a fülkéből vezetés közben?
Feltételezésünk szerint repülés közben esetleg dulakodás is lett a két pilóta között és a kapitány nem kiment a fülkéből, hanem lehet hogy kilőkte őt a másodpilóta. És az is lehet, hogy nem szándékosan vezette a gépet a hegynek, hanem mert vita, verekedés volt köztük, s emiatt a gépet nem tudták irányítani. Amit a fekete doboz hanganyagáról mesélnek, ez csak mese. Félrevezető mese, hogy a kapitányról eltereljék a figyelmet. Érdekes bizonyíték erre. Hogy lehet az, hogy a másodpilóta múltját, különféle adatait részletesen mondják pályafutásának, de a kapitányról egyetlen szót sem szólnak. Teljesen hihetetlen az a mese, hogy a kapitány „dörömbölt” kívülről a vezetőfölke ajtaján. Őt onnan kilökhették és a másodpilóta magára zárta az ajtót, de közben a gép irányítását nem tudta már megoldani, ami viszont elég hihető. Ha megtudjuk a kapitány életét és múltját, akkor könnyebb lesz következtetni, de ez a mese amit előadnak tiszta hazugság.
Ha valaki talál képet Patrick Sonderheimer -ről, a Germanwings cég repülőgép kapitányáról, küldje el nekünk. Kép: Andreas Lubitz a bűnbak másodpilóta
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/%E2%80%9Ecsarlik%E2%80%9D-csin%C3%A1lhatt%C3%A1k-rep%C3%BCl%C5%91balesetet


AZ USA MEGINT ELÁRULTA MAGÁT
A CNN hírtelevízió szerint a francia hatóságok hivatalosan segítséget kértek az FBI-tól, a Fehér Ház pedig közölte: a jelenlegi adatok szerint nincs köze terrorizmusnak a Germanwings-tragédiához. Jelenleg úgy tűnik, hogy "nem köthető a terrorizmushoz" a Franciaországban szerencsétlenül járt Germanwings-utasszállító tragédiája – jelentette ki csütörtökön a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) csütörtökön felajánlotta segítségét a gép lezuhanásának körülményeit vizsgáló francia hatóságoknak. "Készen állunk, hogy teljesítsünk a szerencsétlenség ügyében vizsgálódóknak minden információra és segítségre vonatkozó kérését, mert együttműködünk azokkal a partnerországokkal, amelynek állampolgárai érintettek voltak ebben a tragédiában" – hangzott az FBI közleménye. A CNN hírtelevízió szerint a francia hatóságok hivatalosan segítséget kértek az FBI-tól. (vajdasagma, részlet)


Véleményünk szerint a „Csarlikat” most is az FBI-nál kell keresni, akárcsak a francia esetnél. Milyen érdekes! Most is a franciáknál történt az eset, de a németeket is beleártották. Mindenki tudja, hogy ez a két ország tárgyalt Putyinnal, hogy az EU-t megmentsék és az ukrán közvetítésben is részt vettek. Most már hogy az USA is megszólalt a CNN szennytévé által, a gépbaleset háttere egyértelmű és hogy miért nem közlik a pilóta képét! Egy spanyol oldal csak annyit írt, hogy a pilóta tíz éve repült a cégnél, igen tapasztalt volt, házas és két gyereke volt. Csak az angol nyelvű Heavy oldal írta le a pilóta nevét és a német Bild oldal is erre hivatkozik és minden más külföldi oldal is. Igen gyanús, hogy az angol nyelvű Wikipedia már csinált erről a gépbalesetről külön oldalt, rengeteg hivatkozással, de a gép kapitányának a nevét le sem írják...
A LUFTHANSA NEM MUTAT KÉPET  A GÉPE KAPITÁNYÁRÓL! IGEN GYANÚS!
A cég sajtótájékoztatón egy szót sem szóltak a gép kapitányáról!
Kép:a másodpilóta egy másik képe, a két angol nyelvű oldal írja csak le a kapitány nevét, de semmi bővebbet nem közölnek róla és minden hírben a Heavy oldalra hivatkoznak a neve kapcsán, de kép nincs!

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/megsz%C3%B3laltak-%E2%80%9Ecsarlik%E2%80%9D

Cudar világ jön a horvát kormányra!

A szűkebb kormány megvitatta és elfogadta azokat a költségvetési intézkedéseket, amelyek 1 milliárd kunával (41 milliárd forinttal) csökkentik az állami kiadásokat, a tervezetet pedig az Európai Bizottságnak is elküldte.
A Poslovni Dnevnik horvát gazdasági napilap beszámolója szerint a kabinet 187 ügynökségnek, intézetnek, alapnak és más állami tulajdonban lévő jogi személynek csökkenti a kiadásait: mérsékli a bérpótlékokat, a jutalmakat, a karácsonyi pénzeket és egyéb extra juttatásokat. Egyes esetekben meg is vonja ezeket.
Egy mélyreható elemzés szerint, a közhivatalokban hét alkalmazottra egy vezető állású személy jut. A jelentés kiemeli a horvát munkaügyi hivatalt (Regos), ahol 17 főnöknek 41 alkalmazottja van, de akadnak olyan ügynökségek is, ahol két alkalmazottból az egyik vezető, a másik beosztott.
A bértáblázat kiegyenlítésével és a juttatások csökkentésével a kormány az elemzés szerint 187 millió kunát (7,5 milliárd forintot) spórol meg évente.
Lesz másik
A Vecernji List horvát napilap úgy értesült, hogy több összevonás is várható: így például a közszolgálati televízióé és a nemzeti hírügynökségé. Mindössze 13, az Európai Unió miatt szükséges intézetet és ügynökséget tart meg a kormány, a többi 38-at egyesíti.
(MTI)

A Facebook bejelentette végső tervét: minden hír felügyelete

facebook-peeking-100026441-gallery
A Facebook már hónapok óta, szigorú titoktartás mellett tárgyal a nagy média társaságokkal, hogy azok a jövőben a Facebook-on belül jelentessék meg tartalmaikat, ami azt jelentené, hogy a felhasználók a Facebook elhagyása, tehát külső hivatkozások megnyitása nélkül kapnák a híreket.
A lépés, amennyiben tényleg kilép a kísérleti fázisból, egyúttal azt is jelentené, hogy a programból kimaradó, azt visszautasító weboldalak jelentős forgalomkiesésre számíthatnak, ami komoly tényező egyes kiadók döntéseiben. Az is lehet, hogy az ő tartalmaik lassabban töltenek majd be, mint a Facebook partnereként publikáló versenytársak cikkei, így az olvasók idővel elpártolhatnak tőlük.
Facebook-like1,4 milliárd felhasználójával a Facebook egyes weboldalak elsőszámú és elengedhetetlen forgalomforrásává vált, amellyel egy rendkívül összetett és sokrétű olvasótábort érhetnek el könnyűszerrel, amely olvasótábor azonban egy közös tulajdonsággal mégis rendelkezik: tagjaik hozzánőttek a telefonjukhoz. Az elmúlt hónapokban a Facebook vagy fél tucat nagy kiadóval tárgyalt az ügyben, hogy tartalmaikat saját weboldalaik helyett közvetlenül a Facebook-on jelentessék meg, hogy a felhasználóknak ne kelljen elhagyni a közösségi oldalt egy cikk elolvasásához.
A hírszolgáltatók érthető módon félnek az újítástól, hiszen így értékes forgalomtól és információktól esnének el. A tárgyalásokról első kézből származó információval rendelkező, pontos tartalmukra vonatkozóan azonban titoktartásra kötelezett emberek szerint a Facebook sietett eloszlatni az aggályokat.
Az új szerkezet tesztelése elvileg már az elkövetkezendő hónapokban indul. Az forrás szerint az első partnerek a New York Times, a BuzzFeed és a National Geographic lesz, bár a weboldalak listája valószínűleg jelentősen bővül majd, hiszen a tárgyalások jelenleg is folynak. Az egyik forrás szerint a Times és a Facebook közötti végleges megállapodás már nagyon közel van.
A nyilvánosság felé a Facebook azzal érvel, hogy szeretné még zökenőmentesebbé tenni a különböző online tartalmak olvasását a felhasználók számára. Mint tudjuk, jelenleg minden cikkhez egy hivatkozás (link) kapcsolódik, tehát amikor a felhasználó a hozzá tartozó képre vagy címre kattint, a tartalom az azt közzétevő weboldalon nyílik meg. Ennek betöltése átlag nyolc másodpercet vesz igénybe, ami a Facebook szerint túl hosszú idő, főleg mobil telefonos felhasználók esetében, ugyanis szerintük a gyorsasághoz szokott modern generációnál a milliszekundumok is számítanak.
Tudható továbbá, hogy a Facebook a Huffington Post-ot és a Quartz-ot is megkereste, a két weboldal azonban nem kívánta kommentálni a hírt. A Facebook sem volt hajlandó részleteket elárulni a tárgyalásokról, de annyit elmondott, hogy megpróbálnak több ösztönzést kínálni a híroldalaknak az együttműködéshez, a tavaly decemberben bemutatott új funkciókhoz mintájára, amelyek többek között lehetővé teszik célzott olvasótáborok, például a New Yorkban élő fiatal, az utazást kedvelő hölgyek, elérését.
Fontos megérteni az újítások lényegét és az összképet. A világ második, 1,4 milliárd felhasználóval rendelkező oldalaként a Facebook már eleve egy alternatív Internetként működik sok felhasználó számára, akik aránytalanul sok időt töltenek az oldalon és akik közül némelyek számára az Internet egyenlő a Facebook-kal. Az ilyen felhasználók egyetlen esetben kattintanak át más oldalakra: amikor a Facebook-on belinkelt, de egy másik weboldalon tárolt tartalmat akarnak megtekinteni. Egyre több olyan felhasználó létezik, aki az ilyen eseteket leszámítva kizárólag a Facebook-ot látogatja az Interneten.
Míg a tendencia számunkra megdöbbentő, a Facebook számára igazi győzelem, mivel a cél, hogy senki semmilyen okból ne hagyja el az oldalt és ezzel egy alternatív hálózatot hozzanak létre a világhálón belül.
A Facebook drónjai által biztosított internetelérés és ingyenes Facebook használat tesztelése már idén nyáron elindul
A Facebook drónjai által biztosított internetelérés és ingyenes Facebook használat tesztelése már idén nyáron elindul
Kivételesen a magyar Index.hu is felismerte ennek veszélyét, hozzáadva a képlethez a Facebook egy másik projektjét, az ingyen facebookozást kínáló Facebook drónokat, amelyek tesztrepülése már idén nyáron elkezdődik, valamint az okosan megírt algoritmusokat, amelyek alapján a hírek a felhasználók falán megjelennek. Néhány nappal ezelőtt megjelent cikkükben a következőket írták:
Ők [a Facebook] pedig, miután az online lét minden elemét lemásolták, most szépen építgetik a falait a maguk kis internetének az interneten belül. Ebben a világban ők diktálják a szabályokat, és ők adják el a hirdetési felületeket. A hírfolyamokat összeállító algoritmusok csiszolásával gyakorlatilag a Facebook határozza meg sok százmillió ember számára, hogy mit látnak az internetből. Továbbegyenlő: hogy mit látnak a világból. Ez pedig rohadtul ijesztő távlatokat nyit meg. Mi garantálja, hogy a Facebook nem fogja a világról a felhasználói felé közvetített képet úgy manipulálni, ahogyan neki, vagy éppen a hirdetőinek üzletileg éppen jobban megéri?
Nyilván nem véletlen, hogy a Facebook drónokkal vinné el a harmadik világba az internetet, és azzal saját magát. Ahová ezek a drónok szórják majd az olcsó (sőt, akár a facebookozásra ingyenes) sávszélességet az olcsó okostelefonokra, ott lakik a Facebook következő másfél milliárd felhasználója. Ugye önnek is van olyan ismerőse, aki csak az elmúlt pár évben kezdett el netezni, és teljesen egybemosódik számára a Facebook és az internet fogalma? Akikhez csak jövőre fog elérni az internet, azok már nem fogják keverni a két fogalmat – egyszerűen ismeretlen lesz számukra a Facebookon túli online világ. Már ha bejön Zuckerbergék számítása, de a tervezett út egyértelműen erre visz.
Források: libertyblitzkrieg.com, New York Times, Index.hu

http://idokjelei.hu/2015/03/a-facebook-bejelentette-vegso-tervet-minden-hir-felugyelete/

A nyugati sajtó hazudik az amerikai fegyverszállításokról

A nyugati sajtó fedezni próbálja az Egyesült Államok Ukrajnának történő fegyverszállítását, hogy mentesítse Washingtont a háború pusztításának felelőssége alól: magyarországi hírportálok is leközölték azokat a fotókat, melyek azt hivatottak tanúsítani, hogy az amerikaiak átadták az első Humvee terepjárókat az ukrán hadseregnek. Az MTI híre szerint szerdán tíz terepjáró érkezett Kijevbe, és Petro Porosenko ünnepélyesen átvette az egységeket, valamint a boriszpili reptéren ki is próbálta azt. Az MTI azonban a nyugati sajtót használja hírforrásként, ami esetenként fél éves késéssel számol be az ukrajnai fegyverszállításokról, rendszerint csak akkor, mikor már a sajtóban terjedő képi- és videoanyagok miatt nem lehetséges a fegyverszállítás elhallgatása.
Hídfő.net.ru | Humvee Ukrajna
Februárban több nemzetközi hírügynökség és a főbb orosz sajtóorgánumok is beszámoltak arról, hogy miután Debalcevoból kivonult az ukrán hadsereg, a bevonuló népfelkelők nyugati haditechnikai eszközöket foglalta le, többek között hátrahagyott Humvee terepjárót is találtak. Ez amiatt volt lehetséges, mert az ukrán hadsereg hetekkel korábban elvesztette a város védelmének ellátásához szükséges útvonalakat, és az ukrán csapatok kimenekítése csak fegyverletétel árán volt megvalósítható. A városban több ezer ukrán katona tartózkodott a minszki megállapodás aláírását követően, ők minden fegyvert és harceszközt hátrahagyva távoztak a városból. Az amerikai katonai terepjárót február 19-én, az ukrán csapatok ellenőrzőpontja mellett találták hátrahagyva, vagyis hazugság, hogy az amerikaiak csak most szerdán szállították volna le az első egységeket Ukrajnának.
Amerikai Humvee terepjáró, Debalcevoban, februárban - kicsit rosszabb állapotban:


http://www.hidfo.net.ru/2015/03/26/nyugati-sajto-hazudik-az-amerikai-fegyverszallitasokrol

Ecuador európai regionális kereskedelmi központjának tekinti Magyarországot

A magyar tárcavezető Genaro Baldeón ügyvivő külkereskedelmi miniszterrel, Ricardo Patino külügyminiszterrel és Jorge Glas alelnökkel folytatott megbeszélést a kétoldalú diplomáciai és gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről.
A magyar tárcavezető Genaro Baldeón ügyvivő külkereskedelmi miniszterrel, Ricardo Patino külügyminiszterrel és Jorge Glas alelnökkel folytatott megbeszélést a kétoldalú diplomáciai és gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről.
“Ecuador erőteljesen ambicionálja a Közép-Európával való együttműködést. Megállapodtunk abban, hogy Ecuador innentől kezdve európai kereskedelme keleti regionális központjának tekinti Magyarországot. Létrehoznak nálunk egy kereskedelmi kirendeltséget és egy gazdasági diplomata a budapesti nagykövetségükön már szolgálatba állt” – nyilatkozott Szijjártó Péter.
Szavai szerint Magyarország újraépíti jelenlétét Ecuadorban, ezért egy-két hónapon belül Quitóban újranyit a magyar nagykövetség, augusztustól pedig kereskedőház is fog működni. A diplomáciai képviselet épülete megvan, a kormány kijelölte a nagykövetet, az ideiglenes ügyvivő pedig már a helyszínen tartózkodik.
“Nagykövetségünk nyitásától, a kereskedőház nyitásától, illetve a déli nyitás stratégiájától azt várjuk, hogy a jelenleg jelentéktelen, 6,6 millió dollár értékű kereskedelmi forgalmunk dinamikus bővülésnek indul” – hangoztatta a miniszter. Mint mondta, tárgyalópartnereivel a kétoldalú gazdasági együttműködésünk tekintetében négy területet azonosított be: az informatikát és az innovatív iparágakat (a Graphisoft kedden két vezető ecuadori vállalattal írt alá együttműködési megállapodást), a vízgazdálkodást, az orvostechnikát és a gyógyszerkereskedelmet (az Ecuadorban is jelenlévő Richter folyamatosan növeli dél-amerikai forgalmát), valamint az energetikát. Az utóbbi szektorral kapcsolatban Patino külügyminiszter magyar vendégének elmondta: kormánya szívesen látna magyar vállalatokat az ecuadori beruházásokban.
“Megállapodtunk abban is, hogy a két ország közötti kapcsolatok emberi megalapozása érdekében 50 ecuadori hallgató számára biztosítunk ösztöndíjat magyarországi egyetemeken” – jelentette ki a külügyi és külgazdasági tárca vezetője.
Rámutatott: azért is Ecuadorban nyit Magyarország újra nagykövetséget, mert itt található a Dél-amerikai Nemzetek Uniójának (UNASUR) központja. A magyar miniszter szerint quitói látogatását az is aktualizálta, hogy Ecuador a Latin-amerikai és a Karibi Államok Közösségének (CELAC) soros elnöke.
A CELAC és az Európai Unió júniusban tart majd csúcstalálkozót, ami naprenden szerepel majd az európai külügyminiszterek áprilisi tanácsán. A csúcson olyan fontos kérdések kerülnek majd megvitatásra, mint egy déli valutaalap létrehozása, valamint a technológia és az infrastruktúra fejlesztésében való európai részvétel.
“Ebből is látszik, hogy az EU is komolyan veszi a Dél-Amerikával való együttműködést, és így nekünk is időben kell kapcsolnunk és időben kell beszállnunk a versenybe” – mondta Szijjártó Péter. “Jól látszik, hogy jó ütemben hirdettük meg a déli nyitás politikáját, hiszen két héttel ezelőtt az uniós külügyi tanács témája Afrika volt, amely szintén része ennek a stratégiának, most pedig, a következő ilyen tanácskozáson Dél-Amerika lesz a téma” – tette hozzá.
A miniszter Ecuadort követően Mexikóban és Chilében folytat majd megbeszéléseket.
(MTI)

Fegyvercsörgés Donbasszban, a Fenevad nem nyugszik

tant

Donbassz fegyvercsörtetéstől hangos. Özönlik a valcmanista horda Donbassz környékére.
A régió északnyugati fertályán már gombostűt sem lehet leejteni az ott nyüzsgő rengetek martalós és haditechnika miatt. Tegnap és mára virradó éjjel kiválképpen Dzserzsinszkben volt nagy élet. Kora este hat darab latorhelikopter is megérkezett Dzserzsinszkbe, ahol már becslések szerint mintegy húszezernyi latoregyed és készségeik zsúfolódott össze.
Vélhetőleg ennek köszönhető, hogy éjfél tájban Sumi és Majorszk között reggel ötig tartó csata bontakozott ki. Ennek során a népköztársaságiak csináltak némi helyet újabb haditechnikának. Három latortank és egy BMP kerülhet (majd) a hétfőn a termelését újraindított Jaszinovatajában lévő acélgyár kohóiba. Amelynek az alapanyagellátásra nincs gondja. Kijev rendesen ellátta őket jó minőségű acéllal.
A tegnap késő délután Gorlovka-Artyemovszk környékén aknára futott autóbusz utasai közül négyen haltak meg eddig.

Gorlovkát az éjszaka ismét lőtte a latortözérség. Találatot kapott egy iskola épülete.
Sirokinonál továbbra is zajlanak a csatározások. Itt váratlan meglepetésben volt részük a valcmanistáknak. Felküldött drónjukkal megszakadt minden kapcsolatuk. Az ugyan szemmel láthatóan kiválóan repült-de épenn őket fényképezgette. Hamarosan kiderült, hogy már nem ők irányítják a szerkezetet, hanem valaki más. A következményeit is gyorsan kitapasztalták. Nagyon pontos aknavetőtüzet kaptak a nyakukba.
sirokino
Ugyancsak kemény összecsapások voltak az éjszaka folyamán a 31. blokkposzt környékén, és Szokolnyikinál.
Krimszkojénál a népköztársaságiak tüzérsége lecsapott Kijev martalóccsoportosulására.
Kora este a Dnyepropetrovszktól nem messze lévő Gyjemurino-Proszjanaja vasútállomásnál felrobbantották a vasúti síneket egy szénszállító tehervonat alatt.
Az este Nyalókakirály váratlan és meglepő bejelentést tett.
pis
A boriszpoli repülőtéren az amerikai “fegyversegély” átvétele után-az oldalán revolverrel tündöklő Valcman kijelentette: a birodalmára leselkedő legnagyobb veszély a banderizmus!
https://balrad.wordpress.com/2015/03/26/fegyvercsorges-donbasszban/

Közép-Európa: ameddig a szem ellát, csak amerikai tankok, a Fenevad nem nyugszik!

Egy osztrák olvasó arról értesítette a News.front.info donyecki hírszolgálatot, hogy helybéliektől kapott egy értesítést.
Eszerint kedd reggel, a linzi pályaudvaron egy szerelvény haladt át, megrakva mintegy ötven Bradley típusú páncélossal. Feltételezéseik szerint a vonat Csehország irányába tartott.
linz1 linz2
Az olvasó szerint föl kívánják vetni országuk parlamentjénél: mennyiben egyeztethető ez össze Ausztria semlegességi státuszával.
Elnézve a linzi pályaudvaron készült kedd reggeli fotókat-és összehasonlítva a tegnap Budapesten készült (a Fehérvári-úti vasúti hídon) fényképet, mintha ugyanazok (legalábbis típusra) az amerikai hadikészségek utaztak volna alig egy nappal később.
linz0
Csak már párszáz kilométerrel keletebbre. Ám ha ez a szállítmány NEM AZ A szállítmány, akkor viszont álmélkodhatunk: Közép-Európában hemzsegnek az amerikai lator megszálló csapatai. Az okokat illetően pedig találgathatunk.
Az USA-hivatalosan-tegnap először szállított páncélozott harcjárműveket Nyalókakirály ármádiájának: tíz Humvee terepjáró érkezett Kijevbe, amelyeket személyesen Petro Valcman vett át.
Nyalókakirály a főváros közelében lévő boriszpoli reptéren ki is próbálta az egyik páncélozott katonai terepjárót, a Twitteren pedig azon lihegett, hogy mennyire is hálás ő a Megbízó eme nagylelkűsége láttán.
Washington összesen 75 millió dollár értékben nyújt halált nem okozó eszközökből álló támogatást az “új baráti ország” hadseregének. Ennek keretén belül összesen 230 Humvee érkezik majd Maradék-Ukrajnába, köztük 30 nehéz páncélzatú és 200 szabványos darab. Bár a harcjárművek el vannak látva lövegtoronnyal, gépfegyvereket nem szereltek rájuk.
A katonai terepjárókon kívül alegfőbb latorállam rádiókat, aknavető elleni radarokat, éjjellátó készülékeket és más eszközöket küld majd Maradék-Ukrajnába a következő hetekben. A “segélyszállítmány” részeként felderítő drónokat is kap a kijevi junta, de ezeken állítólag fegyver nem lesz.
Emellett áprilistól 300 amerikai katona a valcmanista bérgyilkoshorda, az ukrán nemzeti gárda tagjainak kiképzésében fog segédkezni a washingtoni segítség részeként.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/26/kozep-europa-ameddig-a-szem-ellat-csak-amerikai-tankok/

Tarsoly tarsolya - A riport után még azt is mondta egy betelefonáló, hogy ezzel Döbrögi elismerte, hogy a "kis" emberek pénze nem fontos.

Szia, ma a questor botrány kapcsán betelefonált egy nyugdíjas a Klub rádió beszélgető műsorába, és elmondta, hogy a botrányt megelőző héten egy isteni sugallatra, aggódva a Buda Chas botrány miatt, ki akarták venni a feleségével a lekötött pénzüket, ami kb. ilyen 1 millió Ft volt, de azt mondták nekik, hogy az ügyintézés miatt, csak következő hét szerdán tudják kifizetni, és akkor jöjjenek vissza. Ugye kedden este jelenettek öncsődöt, mire szerdán visszamentek, már azzal fogadták őket, hogy nem tudnak fizetni.
Ehhez képest, a Külügyminisztériumot a botrány napján mégis sikerült kifizetni, nem milliós, hanem milliárdos nagyságrendben, azon a napon, amikor ezt kérték.
De az egész egy tragikomédia, mert Tarsoly Csaba március 16-án átadta egy állitólagos cigánynak a vezérigazgatói posztot, ma meg visszavette tőle.

http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=8981