2016. március 22., kedd

Donbasszban-mint tudjuk-tűzszünet van. Ma délután Eduard Baszurin megtartotta szokásos napi “mérlegbeszámolóját”.


A DNR katonai szóvivőjének vérfagyasztó adatainak közlése előtt jelezzük: Eduard Baszurin CSAK a Donyecki Népköztársaság területén történő dolgokra szorítkozik.
Ma március 22-e van, 2016-ban. CSAK EBBEN A HÓNAPBA-AZ EDDIG ELTELT 22 NAPBAN- VALCMAN 186 KATONÁJA HALT MEG A HARCOKBAN (és nem harcokban) TÖBB MINT HÁROMSZÁZ MEGSEBESÜLT!
A legnagyobb veszteséget Jaszinovatajánál könyvelheti el a kijevi junta ordashada.
Eduard Baszurin elmondta, hogy a TŰZSZÜNETI VESZTESÉGEK MIATT az ukrán katonák egyre több helyen tagadják meg a harcparancsot! Így tett tegnap az Artyemovszkban állomásozó 54. lövészzászlóalj állománya is-számolt be Eduard Baszurin.
A DNR katonai szóvivője arról is beszámolt, hogy az Avgyejevka ukrán megszállás alatt lévő részében található tüdőbetegeket ápoló kórházából a kijevi junta martalócai a betegeket ma délelőtt egyszerűen elzavarták! “Takarodjatok haza megdögleni!”-felkiáltással tették mindezt. A latorkülönítményt is megnevezte Baszurin: a 90. légiszállítású dandár 81. zászlóaljának pribékjei követték el ezt az emberiség ellenes bűncselekményt.
Az orosz Védelmi Minisztérium sajtószolgálata bejelentette, hogy a mai napon harckészültségi “szintfelmérés” céljából teljes harckészültségbe helyezték a moszkvai, a tulai, az ivanovoi, és az uljanovszki légideszant egységeket. A teljes harckészültségbe helyezési móka harmincezer katona álmát zavarta meg. De megmozgattak 3800 darad technikát is, és valamivel több mint száz repülőgépet.
Reagált Anatolij Gricak kijevi SZBU-főnök Moszkvát a brüsszeli merényletek megszervezésével vádoló hülyeségeire Medvegyev miniszterelnök. “Ez hülye!”-fejtette ki a véleményét eléggé röviden, de találóan Medvegyev.

Az orosz külügy szóvivője már kissé bővebben fejtette ki a minisztérium nem hivatalos állásfoglalását Gricak vádjairól. Ez nagyon hülye…!” Kb. így lehet összefoglalni Zaharova külügyi szóvivő véleményét, aki egyúttal részvétét is fejezte ki a merényletekben elhunytak hozzátartozóinak.


http://www.balrad.com/2016/03/22/tolunk-keletre-3/

Nem adósok vagyunk, hanem károsultak. – Felhívás a károk kiszámolására

Neked mennyivel tartozik a bankod, és a teljes bankrendszer?
Már egy ideje mondjuk, és egyre többen terjesztik, hogy nem mi tartozunk bankoknak, hanem a bankok tartoznak az egykori adósoknak, mivel hogy a SeVizás kifosztással kárt okoztak.
  1. március 31. napjáig mindenki számolja ki pontosan, hogy mekkora kárt szenvedett el a SeVizahiteles kifosztással okozati összefüggésben.
Akik a fenti határidőig elküldik a kiszámolt összegeket, azoknak az igényét fel tudjuk mutatni a károkozóknak.
Fontos, hogy az elküldött kárnyilatkozatok nyilvánosak lesznek. Ennek ismeretében küldjétek el.
Fontos, hogy a számításon kívül az ellenállásban vállalt szerepedet is részletezd benne. Írd bele, hogy milyen akciókban, milyen gyakran veszel részt. Mi az amit bevállalsz, vannak-e ellened eljárások.
A számítást, és az egyéb nyilatkozatokat úgy készítsd el, hogy olyan is megértse, aki nem harcol a bakok ellen, esetleg pontosan a másik oldalon áll.
Nevedet, telefonszámodat, ímélcímedet is írd bele. Ez is nyilvános lesz.
Ide küldd el: pokalaszlo@nemadomahazamat.hu
Az elkészítéshez némi segítség lehet a következő videó:

Az Iszlám Állam fővárosa Brüsszel lett? – Az Aszimmetrikus Háború újabb támadó hadműveletei Belgiumban

CeJ00kGUIAAKrF9
Míg a csaliként feldobott link ifjonccal; Abdeslammal voltak elfoglalva belga rendőrök, naivul azt gondolván, hogy elfogták az egyik dzsihádista parancsnokot, – addig a többiek, a valódi dzsihádisták, az Iszlám Állam Európába települt harcosai, szép csendben előkészítették az újabb támadást, – ezúttal az az Unió szíve ellen.
Megint úgy csináltak hülyét a belga rendőrségből, ahogy nekik tetszett. Pontosan azért, mert a belgák is elkövették azt a gyakran ismételt hibát, hogy lebecsülték az ellenséget.
Régi és típusos hiba, s mindig súlyosak a következményei, ahogyan most is. De a nagyobb gond ennél a dzsihádista terroristák népi támogatása, a muszlim bevándorlók között. A múlt héten, kis híján lázadás tört ki a brüsszeli Molenbeek negyedben, mikor razziáztak a belga rendőrök, Abdeslam után kutatva. Muszlim nők gyalázták a rendőröket, ordítottak, rikácsoltak, hergelték a férfiakat… S ez is elég típusos, gyakran láttunk már ilyet máshol is.
Komoly gond még, hogy a fősodratú média, a hivatalos tájékoztatásokat követve, –  még mindig bosszúhadjáratról beszél, – Abdeslam elfogása miatt. Holott egyre nyilvánvalóbb, hogy Abdeslam szerepe egy előre megtervezett figyelemelterelés volt. Az érett és ravasz háttértervezők, akik ennek a támadó háborúnak magát az agyát jelentik, – mindvégig a háttérben maradtak, s maradnak továbbra is.
Már hetekkel ezelőtt megírtuk; Aszimmetrikus Háború folyik Európa ellen, s ez, ami ma történt Brüsszelben, ennek a háborúnak a tipikus jellemzője.
CeJslLzXIAAAqjb

Szemtanú: a robbanás leszakította a repülőtér várótermének álmennyezetét

Brüsszel, 2016. március 22., kedd: Nagy erejű robbanás rázta meg brüsszeli repülőteret, amely leszakította a váróterem álmennyezetét és megrongálta a vízvezetékeket. A padlót vízzel keveredett vér borította – mondta egy Genfből érkező utas a Zaventem nemzetközi repülőtéren kedden.
Hozzátette: szinte alig értek be az épületbe, amikor a robbanás történt.
A szemtanúk szerint lövések is dördültek és arab nyelvű kiabálások hallatszottak közvetlenül a kettős robbanás előtt – írta korábban a La Derniére Heure című belga napilap.
Egy várakozó utas elmondása szerint a robbanás pillanatában embereket emelt a magasba a detonáció, majd úgy estek vissza a földre, akár a zsákok.
Egy idősebb asszony beszámolója szerint megcsonkított testek feküdtek mindenütt.
“Kegyetlen volt! Leszakadt a tető, és mindenhol sérült emberek feküdtek. A táskák szanaszét hevertek a földön. Vérfoltok voltak még a falakon is” – mondta egy másik várakozó.
“A törmelékben járkáltunk. Olyan volt, mint egy háborús filmben” – tette hozzá egy fiatalember.
CeJvGq9W8AAtDKg
Az uniós intézményekhez közeli Maelbeek metróállomáson a tűzoltóság illetékesének beszámolója szerint tízen haltak meg a reggeli robbantásos merényletben és sebesültek is vannak. Sajtójelentések szerint a halálos áldozatok száma eléri a tizenötöt.
A metrómegálló bejárata közelében a mentőalakulatok rögtönzött központot hoztak létre egy helyi bárban. A helyszínre érkező rendőrök biztonsági kordot vontak a metró bejárata köré.
“A metró éppen elindult a Maelbeek megállóból, amikor nagy robbanást lehetett hallani. Rengetegen voltak a metrón, azonnal kitört a pánik” – mondja egy 32 éves fiatalember, akinek súlyosan megsérült az arca a detonáció következtében.
Az egyik helyszínen tartózkodó riporter arról számolt be, hogy többen véres arccal menekültek a metrómegállóból. Két embert hordágyon azonnal elszállítottak.
A detonációt követően többen a síneken futva menekültek el az állomásról. A metró lejáratánál sokáig fekete füst gomolygott a helyszínen lévő újságírók beszámolói szerint.
A brüsszeli tömegközlekedési vállalat (STIB) bejelentette, hogy lezárták az összes metróállomást, és leállították a teljes tömegközlekedési hálózatot a belga fővárosban. A főbb vasútállomásokat és a közúti közlekedési alagutakat is lezárták Brüsszelben.
Sajtóértesülések szerint gyakorlatilag lezárták a határokat is.

CeJvBUrWAAAs6OiBelga kormányfő: “megtörtént, amitől tartottunk”

“Megtörtént, amitől tartottunk, sötét nap ez Belgium számára” – jelentette ki sajtótájékoztatóján Charles Michel belga kormányfő a kedd reggeli brüsszeli terrortámadásokra utalva.
A miniszterelnök elítélte a “gyáva és erőszakos, válogatás nélküli” támadásokat, és arról számolt be, tisztában vannak vele, hogy “sok a halott, és sokan megsebesültek” a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomásnál elkövetett három robbantásban. A kormányfő elmondta, hogy a sebesülteket kórházba szállították.
“A merénylők egész Európa ellen támadást intéztek” – mondta a kormányfő, és leszögezte, hogy a tragédia ellenére higgadtságra és szolidaritásra van szükség.
Charles Michel közölte, hogy megerősítik a katonai jelenlétet a belga főváros utcáin. Mint mondta, a kormány számára az állampolgárok biztonsága a legfontosabb.
Korábbi hírek szerint 225 katonával erősítették meg Brüsszel védelmét.
A helyi sajtó hírei szerint fokozott biztonsági intézkedéseket rendeltek el a nukleáris létesítményeknél is.
Egyes hírek szerint terrorveszély miatt teljesen lezárták Belgium határait. A belváros felett helikopterek köröznek, a tömegközlekedési hálózatot teljesen leállították, és lezárták a vasútállomásokat is. A telefonvonalak nem működnek Brüsszelben.
Jan Jambon belga belügyminiszter délelőtt bejelentette, hogy az országban elrendelték a legmagasabb, negyedik szintű terrorkészültséget.
Frédéric Van Leeuw, a belga szövetségi ügyészség vezetője mindhárom brüsszeli robbantást terrortámadásnak minősítette, és elmondta, hogy az egyik repülőtéri detonációt nagy valószínűséggel öngyilkos merénylő okozta.
Az uniós állam-, illetve kormányfőket tömörítő Európai Tanács elnöke élesen elítélte a brüsszeli terrortámadásokat és őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Donald Tusk közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy megrendítették a számos ártatlan ember életét követelő robbantások.
Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője sajtótájékoztatóján kijelentette: ez egy rendkívül szomorú nap Európa számára.
A legfrissebb hivatalos közlések szerint huszonhat halálos áldozatot követeltek a két helyszínen elkövetett robbantások, 136 ember pedig megsebesült.
CeJyeCSWEAAPMmp

Az ISIS fővárosa Brüsszel lett? – Az Iszlám Állam hívei ünneplik a merényleteket a közösségi hálókon

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet hívei a közösségi hálókon ünnepelték kedden a brüsszeli robbantásokat; az ISIS maga nem adott ki közleményt a támadásokkal kapcsolatban.
“Úgy látszik, az Iszlám Államban (harcoló) testvéreink elhagyták Moszult és Rakkát, és áttették a fővárost Brüsszelbe” – áll egy arab nyelvű Twitter-üzenetben.
“A minap elfogták (a párizsi támadások fő szervezőjének számító) Salah Abdeslamot, ma meg már meg is bosszulták őt a társai. Az Iszlám Állam üzenete az ellenségeinek egyértelmű: nem hagyunk békén titeket!” – írta a milícia egy másik támogatója.
A brüsszeli merényletek kapcsán egy szimpatizáns azt írta: “Ha a hitetlenek muzulmánokat bombáznak, azt terrorellenes harcnak hívjátok, de ha az Iszlám Állam hitetleneket öl meg, arra azt mondjátok: terrorcselekmény.”
A belga hatóságok időközben terrorcselekménynek minősítették a Brüsszelben történteket, arról azonban mindeddig nem tettek jelentést, hogy ki állhat a támadások hátterében. A robbantásokat még egyetlen szervezet sem vállalta magára.
MTI – SzRTI – Képek: Twitter
Teljes fotóalbum:























Több német menekülttáborban ünnepeltek a migránsok a brüsszeli támadás hírére

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet menekülttáborokban lévő hívei Allah Akbar felkiáltásban törtek ki a brüsszeli terrortámadások hírére- állítják németországi források

Az ISIS hívei a közösségi oldalakon nyíltan ünnepelték a brüsszeli robbantásokat. A szervezet maga nem adott ki közleményt a támadásokkal kapcsolatban.
“Úgy látszik, az Iszlám Államban harcoló testvéreink elhagyták Moszult és Rakkát, és áttették a fővárost Brüsszelbe” – írta egy szimpatizáns arab nyelvű Twitter-üzenetben.
“A minap elfogták (a párizsi támadások fő szervezőjének számító) Salah Abdeslamot, ma meg már meg is bosszulták őt a társai. Az Iszlám Állam üzenete az ellenségeinek egyértelmű: nem hagyunk békén titeket!” – írta a milícia egy másik támogatója.
A brüsszeli merényletek kapcsán egy szimpatizáns azt írta: “Ha a hitetlenek muzulmánokat bombáznak, azt terrorellenes harcnak hívjátok, de ha az Iszlám Állam hitetleneket öl meg, arra azt mondjátok: terrorcselekmény.”
A belga hatóságok időközben terrortámadásnak minősítették a brüsszeli robbantásokat. Azt viszont még nem jelentették, hogy ki állhat a támadások hátterében. A robbantásokat még egyetlen szervezet sem vállalta magára.
(Forrás: MTI)
Bal-Rad komm: Azóta viszont az ISIS magára vállalta a terrorakciókat. Úgyhogy nyugodtan lehet hálálkodni a szülőatya McCainnál, és a torzót örökbe fogadó, és Európába invitáló Germán Ribancnál.

Nem kevésbé persze az EU Ügyintézőinél, akik oly nagy lelkesedéssel tesznek kedvére Sorosnak és társainak.
Bundesmutti pedig a mai Nagy Nap alkalmából tortával hízeleghet örvendező megkívántjainak.

A hazatérés ideje

Ideje leszámolni az illúziókkal, mielőtt külföldön élő magyar családok gyermekei is áldozatává válnak a nyugati politikában eluralkodó őrületnek. Nyugat-Európa nem biztonságos többé, az európai titkosszolgálatok láthatóan nem tudják megakadályozni a terrortámadásokat.
Több robbanás rázta meg kedd reggel Belgium fővárosát; újabb terrortámadás történt, melyben eddig legkevesebb 20 ember veszítette életét. Ma már egyértelműen látható, hogy a Charlie Hebdo elleni merénylet nem egyszeri eset volt. Nyugat-Európa már nem a gazdagság, jólét és biztos megélhetés ígérete, hanem egy olyan hely, ahol magyar viszonyokhoz képest magasak a bérek, de bármikor történhet sok halálos áldozattal járó robbantásos merénylet nagy közlekedési csomópontokon, vagy akár egy stadionban, színházban, moziban. Megéri-e sokat keresni, ha közben nem biztos, hogy a gyermekek holnap is épségben hazaérnek az iskolából?
A Brit Nemzeti Párt korábbi elnöke, Nick Griffin január 13.-án kijelentette; az Iszlám Állam polgárháborúba taszítja Nyugat-Európát a következő néhány évben, emiatt aki el akarja kerülni a várható tragédiát, annak ideje elgondolkoznia arról, hogy Magyarországra, Lengyelországba, vagy Oroszországba költözik. Nem ő volt az egyetlen ezzel a véleménnyel, de kijelentése mutatja, hogy nem csak magyarok, hanem nyugat-európai politikusok is eljutottak erre a következtetésre.
Kovács Zoltán kormányszóvivő már a tavaly november végén, Párizsban történt tömeggyilkosságot követően nagy nyilvánosság előtt tett olyan kijelentést, miszerint a nyugat-európai lakosság a jövőben egyre inkább értékelni fogja a Magyarország által épített határkerítést, mert miközben Nyugat-Európában megszűnik a közbiztonság, Magyarország ebből a szempontból viszonylag nyugodt hely marad. Ezt a következtetést a liberális sajtó demagóg kormánypropagandának nevezte. Később éppen a brit politikus kijelentése igazolta, hogy a nyugati politikusokat szintén foglalkoztatja ez a gondolat.
Ráadásul, Griffin akkor kijelentése nem pusztán egy “szélsőséges alak” megnyilvánulása. Ha egy radikális politikus kimond valamit, amit a “politikailag korrekt” politikusok nem mondanak ki, az nem szükségképpen jelenti, hogy utóbbiak ne gondolnák ugyanazt.
Korábban szinte kizárólag perifériára szorított szélsőjobboldali mozgalmak hangoztattak olyan megállapításokat, ami a valós veszély megjelenésének pillanatában kormánypolitika szintjére emelkedett. Egy évtizede összeesküvés-elmélet volt a Nyugat hanyatlásáról beszélni, ma ez már elfogadott a politikai fősodorban. Egy évtizede szélsőséges volt elutasítani a bevándorlást, ma ez már elfogadott a politikai fősodorban. Abban a pillanatban, ahogy a veszély nem feltételezés, hanem itt kopogtat az ajtónkon, megváltozik a politikusok hozzáállása arra vonatkozóan, hogy mi “politikailag korrekt” és mi nem az. Ma még csak Nyugat-Európa radikálisai beszélnek Kelet- és Közép-Európába költözésről, de nem lehetnek kétségeink afelől, hogy a “politikai korrektség” képviselői már saját ingatlannal rendelkeznek valamelyik biztonságos országban.
Sajnálatos tény, de a ma reggeli terrortámadás ismételten rámutatott arra, hogy Nyugat-Európában a titkosszolgálatok nem tudják megakadályozni az ártatlan civilek meggyilkolását. Rendszeresen történnek ilyen támadások, és a hatóságok reakciója mindig utólagos. Jan Jambon, Belgium belügyminisztere éppen tegnap jelentette be, hogy Abdeslam elfogásával alvósejtek aktivizálódhatnak Európa-szerte. Teljes bizonyossággal tudták, hogy újabb tragédia lesz, de nem tudták megakadályozni.
A jövőben magukon fogják megtapasztalni a multikulturalizmus és bevándorlás erőltetésének következményeit – de a nyugat-európai országokban élő magyarok még éppen időben elgondolkozhatnak azon, hogy a család biztonsága érekében meghozzák a fájdalmas döntést, és hazatérjenek. Ma már tényleg olyan helyzet van, amiben a posványos közélet, a szegénység, és a rossz megélhetési viszonyok ellenére érdemes elgondolkozni a hazaköltözésen. Nyugat-Európa már nem a béke szigete. Megéri-e a magasabb bérekért a halál árnyékában élni?

http://www.hidfo.ru/2016/03/a-hazateres-ideje/

Négygyermekes családot akarnak kilakoltatni



Négygyermekes családot, köztük három kiskorút készül kilakoltatni Galgahévízen az Eszközkezelő. Mezei László és családjának kilakoltatását március 30-án 13.00 órára tűzték ki, pedig nincs hová mennie Szabadság u. 57. sz. alatti lakásából – jelentette a Magyar Szociális Fórum az érintettek közlése alapján.

A család szétválás miatt került ebbe a helyzetbe: a lakás az anya nevén volt, de a gyerekeket az apa neveli az elválás óta.

Mezei mindenütt falba ütközött, ahová jogorvoslási kérelemmel fordult, hogy a család ne kerüljön az utcára és ne válasszák szét. Legutóbb a galgahévízi jegyző utasította el birtokvédelmi kérelmüket. A férfi a kudarcok miatt nyilvános öngyilkossággal is fenyegetőzött.

A Magyar Szociális Fórum ma reggel Vanó András galgahévízi polgármesterhez fordult, hogy hivatali tekintélyével próbálja megakadályozni kilakoltatást, saját hatáskörben pedig részesítse őket birtokvédelemben.

„A rendelkezésünkre álló tények arra engednek következtetni, hogy a helyzet menthető jó szándékkal, rugalmassággal és kompromisszumkészséggel. Mezeiék a birtokban maradás fejében felajánlották, hogy rendezik a tartozást, és rendszeresen fizetik a bérleti díjat” – áll az MSZF levelében.

(képünk illusztráció)
Bal-Rad komm: Menthető LENNE! Ha LENNE politikai akarat!
Az Eszközkezelő állami cég! A bajba kerültek MEGMENTÉSÉRE hivatott. Ennélfogva kijelenthető, hogy a MAGYAR ÁLLAM NEM TEKINTI FELADATÁNAK A BAJBA JUTOTT MAGYAR CSALÁDOK MEGSEGÍTÉSÉT!
rer
OTTHONVÉDŐK! MAGYAROK! FEL GALGAHÉVÍZRE! ERŐT KELL MUTATNI EGY EMERTELEN, KIFOSZTÓ HATALOMMAL SZEMBEN!

Brüsszel-egyenes-élőben!

Nem mondhatni, hogy a belga főváros ma a nyugalom szigete! Robbantások a repülőtéren, robbantás a metroban.
Ezidáig a rendőrség egy halálesetett jelentett, ám kósza hírek már eddig 16 halottról szólnak! A sebesültek számát sok tucatra teszik.
Ami ma Brüsszelben történt, annak bizony fele sem tréfa! Merényletek ezek a robbantások a javából. A belga hatóságok a legmagasabbra, 4-esre emelték országszerte a riasztási szintet.
Az EU “pánikol”! Szinte minden eddigi elemzés egybevág atekintetben, hogy összefüggés van a közelmúltban likvidált és elfogott muszlim terroristák ügye, és a mai robbantások között. Kezdenek éledezni a Germán Ribanc megkívántjainak vadabb egyedei.
http://www.balrad.com/2016/03/22/brusszel-egyenes-eloben/

A legfrissebb hírek szerint legalább 25 halálos áldozata van a mai brüsszeli robbantásoknak, lövöldözésnek. Ezidáig már legkevesebb száz sebesültről beszélnek. Köztük van két honfitársunk is.

A belga főváros élete teljesen megállt. A rendőrség felszólította a népeket Brüsszelben, hogy ne menjenek ki az utcákra, ne telefonáljanak. A tömegközlekedés tíz órára teljesen leállt. Alaposan megritkult a közúti forgalom is. A kereskedelmi egységek pánikszerű gyorsasággal bezártak, az utcák elnéptelenedtek. A légiközlekedést már a reptéri robbantást követően felfüggesztették.
Telefonálni alig-alig lehet, mintha a GSM-rendszer is megbénult volna. Az EU-intézményei közelében jószerével csak rendőrök meg katonák láthatók. Terrortámadásról ezidáig a belga rendőrség nem beszélt, csak öngyilkos merényleteket említ. A reptéren robbanóövekre bukkantak. Háromra. A gazdik valószínűleg meggondolták magukat. Szerencsére.
Az EU több tagállamában is terrorriadót fújtak. Ártándtól a Vizcayai-öbölig, Norvégia északi csücskétől Leszbosz szigetéig rettegi Európa a terroristákat.
Nem kivétel a biztonsági intézkedések alól ORSZÁGUNK SEM! Döbrögi parancsára Sintér Satya intézkedett. A Ferihegyi repülőteret csak áteresztő pontokon lehet megközelíteni!
HATÁRAINKON (a déli kivételével) GOND NÉLÜL JÖHETNEK-MEHETNEK AKÁRMILYEN SZÁNDÉKÚ EGYÉNEK!
Vajon eljut-e qrmányunk arra a felismerésre, hogy csakis teljes határzárral és vízumkényszerrel lehet föltartóztatni a terrort? (Hacsak le nem késtünk már erről is! Hiszen ez az Abdeslam-nevű lekapcsolt lator úgy járt-kelt Budapestre, mint rendes ember a munkahelyére!)
Néhány terrorista képes megbénítani Európát! Köszönet a Germán Ribancnak!

http://www.balrad.com/2016/03/22/teljes-vedelem-abszolut-biztonsag/

Aleppotól északra tömegesen mentik az irhájukat az ISIS-pribékek


A tegnap Kafr Saghir falu északi részében körbezárt martalócok mindegyikével végeztek a kormányerők.
Deir ez-Zor a jelentések szerint hihetetlen mérvű mészárlás helyszíne volt tegnap. Az ISIS latorhorda a város északi és déli kerületeiben egyszerre indított támadást a kormánycsapatok ellen. Ezekben tucatnyi öngyilkos bandita vezette autóbombák vitték volna a prímet. Ugyan a katonai alakulatoknak nem tudtak ártani, viszont sok civil meghalt.
dezo
A részletek ismertetése nélkül: kb. két óra hosszat tarthatott a martalócattak, mire kifulladt. Egybehangzó vélemények szerint az ISIS latorhorda Deir ez-Zorban a polgárháború kezdete óta a legnagyobb latoregyedveszteségét szenvedte el. “Ameddig a szem ellát, mindenfelé banditahullák!” Becslések legalább ezer bűnöző pusztulását feltételezik.
Homsz tartománban úgy vélik, hogy a hét végére fölszámolják a kormánycsapatok Palmüra minden pribékfészkét, és megtörténik az ősi romváros féregtelenítése.
pmra
Ráadásul menekülési lehetőségük Raqqa felé megszűnt.
Hama és Latakia tartományokban a “Dzshebhat an-Nuszra” “erőt gyűjt”! Erre viszont felfigyelt az orosz-szír légipáros. A Hmeymim légibázis ismét teljes kapacitással működik.
http://www.balrad.com/2016/03/22/sziria-90/