2023. február 28., kedd

Scott Ritter: Ukrajnának annyi

Forrás: Douglas Macgregor Col @ YouTube
Scott Ritter - The Horrific Reality of the Ukrainian Government
https://youtu.be/Fjrpkw6pf-k

A professzionalizmus csimborasszója...

...vagyunk mi, amerikaiak.
Az amerikaiaknak annyira tele van a feje azzal, hogy a Fehér Háznak keményebben fel kellene lépnie az oroszokkal szemben, hogy közben nagyon "illetlen" dolgok csúsznak ki a szájukon és észre sem veszik. Például az, hogy igen, az az ő háborújuk Ukrajnában az oroszokkal és igen, az ukránokat csak ágyútölteléknek használják és ezért még meg is veregetik a saját vállukat, hogy milyen ügyesen járnak el. És még azt sem átallják kimondani, hogy a németeket nem veszik semmibe, a vezetőik ügyefogyott idióták.

Forrás: IllinoisChannelTV @ YouTube
General Kellogg: This is What the White House is Doing Wrong in Ukraine
https://youtu.be/tmmPHvlbdwI

Hatalmas gondok a leopárdokkal! - Bele süllyedtek a tankok a földbe!

 


Hatalmas problémával szembesültek az ukránok! A nyugatról szállítottak német leopárd tankok egyszerűen bele süppedtek a talajba. Az olvadást követően vizes a talaj és egyáltalán nem kedvez az ukránoknak ez a helyzet, hiszen az orosz tankok nem süllyednek olyan gyorsan, mint a nyugati társaik. A második világháborúban a nácik már kerültek hasonló helyzetben, amikor a tigris és párduc harckocsik egyszerűen elakadtak, mert túl nehezek voltak az adott talajra. A leopárdok is elég vékony lánctalpakkal rendelkeznek, így a vizes ukrán földön egyszerűen elakadtak kiképzés közben. Ha ez hasonló körülmények között a fronton történne, abban az esetben szabad préda lenne az oroszok számára. Vajon Zelenszkij megvárja a jó időt? A képeken jól látszik, hogy a harckocsi saját súlya alatt elásta önmagát és képtelen volt abból önerőből kijönni.

https://fmr-europe.com/news.php?extend.578

Saját lakosságát bombázza az ukrán hadsereg

 

Nem titkolják, hogy tisztogatás folyik Ukrajnában!

Egyre több felvétel és fénykép jelenik meg, miszerint az ukránok saját civil lakosságát bombázza! Drónokról kisebb bombákat dobálnak azon településeken, ahol minimális az ukrán lakosság. A tisztogatásokról, már több videót is közzétettek és nem rejtik véka alá ezeket a bűntetteket. Az általunk közölt képek drónról történt bombázásokat rögzítettek és több hasonló videót is közzétettek a közösségi oldalakon. Ennek a háborúnak semmi köze nincs az igazsághoz, kizárólagosan az oroszok ellen irányul, bármi ára is legyen. Az sem számít, hogy az ukránok több és nagyobb háborús bűncselekményt követnek el, mint az oroszok! Érdekes módon ezeket az eseteket nem vizsgálja ki semmiféle nemzetközi bizottság. Magyarországot hamarabb bélyegzik meg náciként, mint az ukránokat, pedig ott mostanság fel is vállalják azt! A nyugat mégsem tesz semmit és továbbra is áldozati bárányként könyvelik el az ukránokat. Ne feledjük azt a tényt, hogy az ukrán lakosság 40%-a ukrán, a többi 60% más nemzetiségű. Ezért vannak a kényszersorozások, hogy csökkentsék a nemzetiség összetételét. Ezért nem akarnak harcolni azok, akiket erőszakkal visznek el, mert ez nem az ő háborújuk!

 

https://fmr-europe.com/news.php?extend.577

Politikai feszültség Moldovában és katonai a Dnyeszter mellékén

 

Kisinyov, 2023. február 28. kedd (MB)

Ukrán katonai mozgásokat tapasztalnak a Dnyeszter Menti Moldáv Köztársaság határán, Moldova fővárosában pedig kedden nagyszabású tömegtüntetésen követelték a Nagy Babiloni Szajha-párti Tömeggyilkos Népirtó Maria Sandu köztársasági elnök és a kormány lemondását – jelentette a Magyar Békekör tudósítója.

Az ukrán fasiszta kádervezetés arra hivatkozva erősíti katonai jelenlétét a Transznisztria néven is ismert Dnyeszter Menti Moldáv Köztársaság határán, hogy az oroszok onnan akarják megtámadni őket. Moszkva hamisnak minősítette az állítást, és úgy véli, hogy az ukrán haderő készül megtámadni Transznisztriát. Figyelmeztették Kijevet, hogy egy ilyen hadműveletet Oroszország ellen irányuló lépésként fognának fel, tekintettel a Dnyeszter mellékén állomásozó orosz békefenntartó erőkre.

A Dnyeszter Menti Moldáv Köztársaság a Szovjetunió felbomlása után önállósult Moldovától szakadt el 1990-ben. A 4163 négyzetkilométeren elterülő, félmillió lakost számláló ország orosz segítséggel őrizte meg függetlenségét a Nyugat felé orientálódó moldovai vezetéssel szemben.

A Nyugat-barát moldovai elittel szemben kedden nagyszabású tömegtüntetés zajlott Kisinyovban, Moldova fővárosában. A résztvevők közfelkiáltással követelték Moldova alkotmányban rögzített semlegességének megőrzését, a kormány és a köztársasági elnök lemondását, és előrehozott választás kiírását. A feszültséget fokozza az infláció okozta megélhetési válság, melyet a februárban újjáalakult kormány sem tudott megfékezni.

A moldovai politikai vezetés köreiben többször felmerült a Romániával való egyesülés terve, de a 2,6 milliós ország lakosságának jelentős része ellenzi.

Moszkva biztonsági kérdésnek tekinti Moldova tervezett NATO-csatlakozását, beleértve a NATO-tag Romániával történő egyesítését is.+++

Kiadta: Magyar Békekör

A jelenlegi kormányt diktatúrának tartják az emberek!

Moldáviába újabb tüntetésre került sor Kisinyovban. A többezres tömeg nem szeretne részt venni az orosz-ukrán háborúban! Az energia támogatást is célul tűzték ki, hogy a kormány a többletkiadásokat vállalja magára.
A nyugati médiák szerint az oroszok készítik elő a terepet egy várható forradalomra, vagy a háború kiterjesztésére.
Azonban érdekes dolgok történnek a moldáv és ukrán határon. Nagy erejű mozgósítás az ukrán oldalon és páncélosok és gyalogság gyülekezik az egész határszakaszon. Ki akarja kiterjeszteni a háborút más országokra? Milyen politika támogatja ezt a megoldást? A nyugat szerint Putyin puccsot akar végrehajtani Moldáviában és ennek megakadályozása érdekében gyülekeznek az ukránok a határon. Így kezdődött Lengyelország lerohanása is, amely akkor arra alapult, hogy lengyel katonáknak öltözött németek rádióállomásokat támadtak meg, hogy legyen ürügy a támadásra. A moldáv eset is erre a forgatókönyvre kezd hasonlítani. Kinek az érdeke, hogy a térség határait átrendezzék?

https://fmr-europe.com/news.php?extend.579

A lenyúlás receptje

A magyar mezőgazdaság teljes kiszolgáltatottság felé halad, egykutya, hogy ki van hatalmon, mind hazaáruló!

Az oltottaknak kárpótlásra van joguk

Oroszország nem a Szovjetunió visszaállítására, hanem államok szövetségére törekszik a posztszovjet tértségben – Kreml

 

Moszkva, 2023. február 28. kedd (MB)

Oroszországnak nem a Szovjetunió visszaállítása a célja, hanem az integráció legfejlettebb formájára, olyan államszövetségre törekszik a posztszovjet térségben, mint amilyen Fehéroroszország és Oroszország között létrejött – közölte a Kreml szóvivője az Izvesztyijában megjelent interjújában, a Magyar Békekör tudósítása szerint.

Dmitrij Peszkov kijelentette: „Semmiképpen sem cél a Szovjetunió újjáélesztése”.

A kitűzött célok eléréséig folytatják az orosz haderő ukrajnai műveletét. Mint ismeretes, hármas céljuk Ukrajna nácitlanítása, demilitarizálása és semlegessége – jegyezte meg a tudósító.

Ukrajnában vannak olyan politikai erők, amelyek elégedetlenek a kijevi vezetéssel, de Moszkva csak akkor léphet kapcsolatba velük, ha elérte különleges katonai műveletének céljait – mondta. Értésre adta, hogy a kijevi rezsim elnyomja ezeket az erőket, és a nácikkal működik együtt. Ezeknek az erőknek képviselőik vannak Oroszországban is – fűzte hozzá.

Peszkov nyilatkozatából kitűnt, hogy Moszkva azért függesztette fel részvételét a hadászati nukleáris fegyverek korlátozásáról (START) szóló szerződésben, mert a nyugati hatalmak elutasítják az orosz biztonsági követeléseket. „Ahhoz, hogy Moszkva részt vegyen az Új START-ban, a Nyugatnak át kell gondolnia Oroszország biztonsági aggályaival kapcsolatos magatartását” – mondta.

A Békekör tudósítója megjegyezte: az Egyesült Államokat és a NATO-t rendkívül érzékenyen érintette, hogy Oroszország felfüggesztette részvételét a START-ban, bár magát a szerződést nem mondta fel. Hiszen látják, hogy az oroszok olyan korszerű célba juttatási technológiára tettek szert, amilyennel a Nyugat nem rendelkezik. Szerették volna tárgyalásos úton „kiegyenlíteni” az oroszok javára megváltozott egyensúlyt anélkül, hogy eleget tettek volna Moszkva törvényes biztonsági garanciákra vonatkozóan 2022. december 15-én előterjesztett követeléseinek. START-részvételét felfüggesztő lépésével Moszkva egyértelművé tette, hogy Oroszország akkor szavatolja a Nyugat biztonságát, ha az USA és NATO-szövetségesei szavatolják az övét.

A Kreml véleményét kifejező Peszkov szerint „hosszú, keserves út vezet” az együttműködésen alapuló, mindenféle kaszt megosztás nélküli, sokpólusú világrend felé. Sokan tartják Oroszországot az átalakulási folyamat kezdeményezőjének. Jó néhányan egyet is értenek az orosz állásponttal. A globális biztonság kérdésében egybeesik Kína és Oroszország álláspontja. „Fontosnak tartjuk, hogy a nemzetközi közösséggel összefogva kiépítsünk egy ilyen rendszert” – mondta.

A Kreml szóvivője kitért annak a kérdésnek a megválaszolása elől, hogy milyen új nemzetközi egyezményekben kell rögzíteni az új rendszert, netán’ az ENSZ helyett is új struktúrát kellene-e létrehozni. Csak annyit mondott, hogy az ENSZ-t “olyan országok ássák alá, mint az Egyesült Államok és az európai nemzetek”, amelyek a nemzetközi jogot megsértve több szankciót vezettek be Oroszországgal szemben, mint a világ többi része ellen együttvéve.+++

Kiadta: Magyar Békekör

dr.Pócs Alfréd: Összefogás, összefogás ! 45 aranykoronás területek