2016. július 11., hétfő

Bizonyított: kétezer migráns követett el szexuális zaklatást Németországban

A kép illusztráció A kép illusztráció
Kölnben az újévi ünnepségek idején több mint ötszáz nő vált nemi erőszak, szexuális zaklatás, vagy rablás áldozatává. Rendőrségi jelentések szerint a bűncselekmények elkövetője mintegy kétezer migráns volt, akik közül eddig alig 120 főt sikerült azonosítani.
A Süddeutsche Zeitung német napilap nyilvánosságra hozta a Szövetségi Bűnügyi Hivatal Kölnben történt zaklatásokkal kapcsolatos dokumentumait, melyek igazolják, hogy afrikai és közel-keleti migránsok tömegesen vettek részt a német nőkön elkövetett nemi erőszakban.
Kölnben az újévi ünnepségek idején, egyetlen éjszaka alatt, a nyílt utcán több száz nő vált nemi erőszak, szexuális zaklatás, vagy rablás áldozatává. Később rendőrségi jelentésekből kiderült, hogy valamennyi bűncselekményt migránsok követték el, és sokan közülük a bűncselekmény elkövetése idején is menedékkérelmük elbírálására vártak.
A Süddeutsche Zeitung által kiszivárogtatott dokumentumok szerint
kétezer migráns vett részt a tömeges utcai erőszakban, de közülük eddig csak 120 főt sikerült azonosítani, és összesen 4 elkövető ellen született bírósági ítélet.
Az elkövetők törvény elé állítását akadályozza, hogy az Európai Unióba érkező migránsok több mint 90%-a semmilyen személyazonosító okmánnyal nem rendelkezik, a nyílt határok miatt pedig – félhivatalos becslések szerint – több százezerre tehető azok száma, akik a hatóságokkal való bármilyen érintkezést elkerülhettek a beutazás során, így regisztrálva sem lettek.
A német lap azt írja, a bűncselekmények többségét csoportosan követték el, és az elkövetők többsége afrikai országból származik. A kiszivárogtatott dokumentumokból kiderült, hogy az elkövetők többsége kevesebb mint egy éve tartózkodik Németországban. Tehát a tavalyi nagy migrációs hullámmal érkeztek, Angela Merkel meghívására.
Tavaly év végén egyetlen nap alatt mintegy hatszázan tettek feljelentést Kölnben, közel négyszázan Hamburgban, emellett számos más városban történtek hasonló bűncselekmények. Az év kezdetén a német sajtó napokon át elhallgatta a történteket. A tömeges nemi erőszak hírének nyilvánosságra jutásakor Angela Merkel szintén egy héten keresztül nem kommentálta a történteket; erre azt követően volt hajlandó – órákon belül -, hogy ellenzéki sajtóorgánumok felhívták a figyelmet a kancellár hallgatására.
Később nyilvánosságra jutott, hogy Svédországban is történtek hasonló, tömeges jellegű bűncselekmények, melyeket a sajtó ugyanilyen módon elhallgatott. Szemtanúként jelen lévő rendőrök beszámolójából kiderült, hogy az afgán menedékkérők csoportosan vadásztak a férfi kísérő nélküli nőkre, és a rendezvényen több nyilvános nemi erőszak történt.
A Szövetségi Bűnügyi Hivatal most kiszivárogtatott jelentése azt javasolta, hogy erősítsék a rendőri jelenlétet a nagyobb városok közterein. Német rendőrök azonban arról számoltak be, hogy felsőbb utasításra nem intézkedhetnek migránsok ellen, Kölnben szintén úgy történt a tömeges szexuális zaklatás, hogy a rendőrök gyakorlatilag végignézték, de nem intézkedtek, csak ha telefonos bejelentést követően arra utasítást kaptak.


http://www.hidfo.ru/2016/07/bizonyitott-ketezer-migrans-kovetett-el-szexualis-zaklatast-nemetorszagban/

Hivatalos: a brit kormány előkészíti az Európai Unióból kilépést

brexit hidfo.ru
A brit kormány szombaton hivatalos választ adott arra a petícióra, ami második referendum kiírását követelte az uniós tagság kapcsán: ismételten közölték, hogy a Brexit referendum egy olyan szavazás volt, amit generációnként egyszer lehet megtartani.
Az Egyesült Királyságban tartott referendumot követően párhuzamosan számos petíció indult az uniós tagság fenntartása érdekében, valamint korábban is zajlott már az aláírásgyűjtés egy olyan petícióra, ami a népszavazásokra érvényes szabályok módosítását követelte. Az egyik ilyen, második referendumot követelő petíció több mint 4,1 millió aláírást szerzett – a brit törvények szerint százezer aláírás szükséges ahhoz, hogy a parlament vitát tartson az adott kérdés kapcsán. A tömeges tiltakozás ellenére azonban a kormány kiadta hivatalos közleményét, melyben eloszlatják az újbóli szavazással kapcsolatos reményeket.
“A miniszterelnök és a kormány korábbi döntését, miszerint ez egy generációnként egyszer megtartható szavazás, tiszteletben kell tartani. Most az Európai Unióból kilépés folyamatát kell előkészítenünk, és a kormány elkötelezett az irányba, hogy a brit nép számára a lehető legkedvezőbb feltételekkel végződjenek a tárgyalások.” – áll a közleményben.
Az Egyesült Királyság június 23-án tartott referendumot arról, hogy az ország kilépjen-e az Európai Unióból, melynek eredményei szerint a választók 51,9%-a megszavazta a kilépést. Ezzel 17,4 millió ember döntött az uniós tagság felmondása mellett.


http://www.hidfo.ru/2016/07/hivatalos-a-brit-kormany-elokesziti-az-europai-uniobol-kilepest/

Hetvenmillió euróért építenek barakkokat a NATO-nak

Ahelyett, hogy a pénzt egészségügyre és oktatásra költenék, Észtország 70 millió euróért épít barakkokat a NATO-nak, hogy biztosítva legyenek az állandó külföldi katonai jelenlét feltételei.
A NATO vezetői a hétvége folyamán, a szervezet varsói csúcstalálkozóján kötöttek végső megállapodást arról, hogy négy többnemzetiségű zászlóaljat küldenek Lettországba, Észtországba, Litvániába és Lengyelországba, a NATO “keleti szárnya” megerősítésének részeként. Az Eesti Paevaleht később arról számolt be, hogy Észtország kormánya több mint 60 millió eurót költ barakkok, hangárok, kiképző létesítmények építésére, hogy hosszú távon lehetővé váljon a NATO harceszközök és a külföldi fegyveresek Észtországban állomásoztatása.
A lap szerint nem voltak elégségesek a NATO költségvetéséből lehívott források, és a katonai szövetség 70 millió eurós támogatásán felül további 64 millió eurót kell költeni a tervezett projektekre. A négy országba küldött külföldi fegyveres erő országonként 800-1200 fő, Észtország esetében ez főleg brit katonákat jelent.



http://www.hidfo.ru/2016/07/hetvenmillio-euroert-epitenek-barakkokat-a-nato-nak/

A TTIP ellen tiltakoztak Madridban

Greenpeace Madrid hidfo.ru
A Greenpeace aktivistái a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (TTIP) ellen tiltakozó transzparenst lógattak fel Madrid egyik leghíresebb épületére, Barack Obama Spanyolországban tett látogatásának idején.
A 60 négyzetméteres transzparenst a főváros központjában található Metropolis épületéről engedték le. Barack Obama szombaton érkezett Spanyolországba, ám országszerte civil szervezetek tüntetései kísérték a látogatást. A demonstrációk résztvevői tiltakoztak a TTIP egyezménye, valamint az amerikai katonák Spanyolországban állomásoztatása ellen.
A Greenpeace közleménye szerint Obama látogatásának oka, hogy a TTIP dokumentumainak kiszivárogtatása miatti közfelháborodás lehetetlenné teszi, hogy idén megkössék az egyezményt, emiatt háttéralkukat akar kötni – hiszen Barack Obama elnöki mandátuma novemberig tart, akkor lesz az amerikai elnökválasztás.
A TTIP egyezményét az amerikai delegáció és az Európai Unió senki által meg nem választott vezetői a nyilvánosság kizárásával akarták letárgyalni, ezért volt számukra katasztrófa, amikor a Greenpeace nyilvánosságra hozta az egyezmény titkos dokumentumait. A TTIP amellett, hogy felszámolná az európai fogyasztóvédelmi és környezetvédelmi előírásokat, újabb nemzetközi bíróság létrehozásával magasabb hatósággá nyilvánítaná a nemzetközi vállalatokat a nemzetállamok kormányainál – hiszen megteremti a jogi kereteket arra, hogy multinacionális cégek beleszóljanak a nemzetállamok jogalkotásába, számukra kedvezőtlen fejlemények esetén pedig büntetőintézkedésekhez folyamodjanak.


http://www.hidfo.ru/2016/07/a-ttip-ellen-tiltakoztak-madridban/

Ismét cirkusz lett a halálból

Victor Barrio

“A bika által felöklelt torreádor halálán örvendeznek a bikaviadal ellenzői Spanyolországban” írja az MTI.

“Több internetes közösségi oldalon örvendező, gyalázkodó kommentárokat tettek közzé a bikaviadalok ellenzői Victor Barrió halálával kapcsolatban, akit szombaton öklelt fel egy bika egy viadal közben. A kegyeletsértő bejegyzések miatt feljelentést tett a Bikaviadal Alapítvány, amely a spanyol tradíció megőrzéséért küzd.
“Ünneplem Victor Barrio halálát. Bárki, aki megtámad egy ártatlan állatot, megérdemli a halált”. “Boldog vagyok. A pokolban ég el. A világ egy jobb hely lett” – ez csak néhány példa a megjelentek üzenetek közül.
“Ez egy vidám nap az emberiségnek. Táncolunk a sírodon és lehugyozzuk a neked szánt virágkoszorúkat” – írta egy még keményebben fogalmazó férfi, aki az El Mundo napilap információ szerint tanár és már többször került összetűzésbe a hatóságokkal kommentjei miatt.
A spanyol sajtó egyébként névvel és fotóval tette közzé a bejegyzésekről készült képernyőképeket.
A bikaviadalok hagyományait védő Bikaviadal Alapítvány legkevesebb ötven kegyeletsértőnek vélt bejegyzést gyűjtött össze, és már feljelentést tett szerzők ellen.
A torreádor halálán élcelődőktől elhatárolódott a PACMA nevű állatvédő szervezet, amely Spanyolországban aktívan és sikeresen harcol a bikaviadalok és bikafuttatások betiltásáért.
A szervezet közölte: elutasítják a viadalokat, de nem örülnek (a torreádor) halálának. Szerintük épp az emberek és az állatok értelmetlen halála miatt kell véget vetni a bikaviadaloknak.
A szombaton viadal közben halálos sebet kapott 29 éves torreádort hétfőn temették el az észak-spanyolországi Sepúlvedában, ahol családjával élt. Több százan kísérték utolsó útjára, és Spanyolország leghíresebb torreádorai is megjelentek, hogy leróják kegyeletüket.” fejezi be az MTI.
Ezzel kapcsolatban azért megjegyeznénk; Beteg ember az, aki mások halálának örül. Akár emberről, akár állatról van szó. Mi is elítéljük a bikaviadalokat, de főképpen tiltakozunk az un. “bikafuttatás” ellen mint, amilyen Pamplonában is történik. Ismét cirkusz lett a halálból, melyen immár civilek is részt vehetnek, ha eleget fizetnek.
Pamplona 2016.
De azért úgy megkérdezzük; elég látványos-e ez a cirkusz; vér és halál nélkül? Kellőképpen izgalmas-e egyeseknek, ha néha nem esik áldozatul a bikának olykor egy-egy torreádor is? Hiszen éppen az örökös életveszély teszi őket a nézők szemében “hősökké”.
Vajon ennek a szerencsétlen ifjú torreádornak a halála, (kit szíven szúrt a bika), vajon mennyi új és felizgult, s nyitott bukszájú nézőt hoz majd a bikaviadaloknak?
SzRTI

Célba vette Macedóniát is a legfőbb bomlasztó; a Majdan “Cukros nénije”

Nuland a Majdanon

Úgy látszik, nagyon útban van nekik a kicsi, de keményen ellenálló Macedónia, mely eddig többé-kevésbé sikeresen tartotta fel dél-keletről érkező muszlim migránsok áradatát. (SzRTI)

MTI: Nuland: előrelépés tapasztalható a macedón belpolitikai válság kezelésében

Némi előrelépés tapasztalható a macedón belpolitikai válság kezelését illetően – vélekedett hétfőn Szkopjéban Victoria Nuland, az Egyesült Államok európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes külügyi államtitkára.
A politikus szerint eljött az ideje, hogy demokratikus és tisztességes választást tartsanak Macedóniában. Victoria Nuland – miután megbeszélést folytatott a legnagyobb macedóniai pártok vezetőivel – kijelentette: bátorítónak tartja azt, amit a találkozókon hallott, és úgy véli, már akár néhány napon belül is egyetértés születhet az előre hozott parlamenti választások kiírását illetően.
Reményét fejezte ki, hogy a belpolitikai válság anélkül is rendeződik, hogy szankciókat vezetnének be az országgal szemben.
Hozzátette, hogy a belpolitikai válságot okozó lehallgatási botrányt kivizsgáló különleges ügyészségnek kulcsfontosságú szerepe van a jogállamiság megszilárdításában, erre pedig mindenképpen szükség van akkor, ha a balkáni ország szeretne az Európai Unió és a NATO tagjává válni.
A macedón belpolitikai válság a 2014-es választások után kezdődött, amikor az ellenzék választási csalással vádolta meg Nikola Gruevszki akkori miniszterelnököt és a mögötte álló jobboldali koalíciót. Ez éleződött tovább tavaly az év elején, miután a miniszterelnök államcsínnyel vádolta meg a Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) elnökét. Ezt követően Zoran Zaev, az SDSM elnöke közzétette Gruevszkinek és a kormány több magas rangú tisztségviselőjének illegálisan lehallgatott telefonbeszélgetéseit, amelyek a szociáldemokraták szerint azt bizonyítják, hogy a kormányzó jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) az utóbbi években több választáson is csalt, és törvényellenesen hallgatta le több mint 20 ezer ember telefonját.
A válságot uniós közvetítéssel, nemzetközi nyomásra lehetett kezelni. A négy legnagyobb párt megállapodott abban, hogy április 24-én előre hozott választást tartanak – ezt később bizonytalan időre elhalasztották -, valamint a tíz éve hatalmon lévő Gruevszkinek is le kellett mondania. Emellett megállapodtak abban is, hogy létrehozzák a lehallgatási ügyeket vizsgáló különleges ügyészi irodát. A macedón alkotmányban azonban nem szerepel ez a különleges ügyészi funkció, így az ellenzék attól tart, hogy a vizsgált személyek kétségbe vonhatják az ügyész tevékenységét, így pedig akár a vádemelést és a bírósági eljárást is “megúszhatják”.
Gjorge Ivanov macedón államfő áprilisban – a válságot kezelendő – kegyelemben részesítette a lehallgatási botrány érintettjeit. Az elnöki döntéssel nem értettek egyet sem a kormánypártok, sem az ellenzék, a heves tiltakozások és nemzetközi nyomás hatására végül az államfő a döntést visszavonta.
MTI – SzRTI