2021. szeptember 2., csütörtök

Apa besokallt

A zöld teherbicikli

Az indiai DNS COVID vakcina világelső - továbbiak érkeznek

 

A ZyCoV-D vakcina a különböző betegségek ellen kifejlesztett, világszerte klinikai vizsgálatok alatt álló DNS-vakcinák hullámának előhírnöke.

A ZyCoV-D az első olyan, embereknek szánt DNS-vakcina, amelyet bárhol a világon engedélyeztek.Hitel: Zydus Cadila

India jóváhagyta az új COVID-19 vakcinát, amely körkörös DNS-szálakat használ a SARS-CoV-2 vírus elleni immunrendszer beindítására. A kutatók üdvözölték a hírt, hogy a világon elsőként engedélyezték az embereknek szánt DNS-vakcinát, és szerintük hamarosan számos más DNS-vakcina is a nyomába eredhet.

A bőrbe injekció nélkül beadható ZyCoV-D a klinikai vizsgálatok során 67%-os védelmet nyújtott a tüneteket okozó COVID-19 ellen, és valószínűleg ebben a hónapban kezdik el beadni Indiában. Bár a hatékonyság nem különösebben magas sok más COVID-19 vakcinához képest, a kutatók szerint jelentős az a tény, hogy DNS-vakcináról van szó.

Ez bizonyítja azt az elvet, hogy a DNS-vakcinák működnek, és segíthetnek a világjárvány megfékezésében - mondja Peter Richmond, a perthi Nyugat-Ausztráliai Egyetem gyermekimmunológusa. "Ez egy igazán fontos előrelépés a COVID-19 globális legyőzéséért folytatott harcban, mert megmutatja, hogy van egy újabb oltóanyagosztály, amelyet felhasználhatunk".

A COVID-19 elleni DNS-vakcinák közül világszerte közel egy tucat van klinikai vizsgálat alatt, és legalább ugyanennyi van a fejlesztés korábbi szakaszában. DNS-vakcinákat számos más betegség ellen is fejlesztenek.

"Ha a DNS-vakcinák sikeresnek bizonyulnak, ez valóban a vakcinológia jövője", mivel könnyen előállíthatóak - mondja Shahid Jameel, az indiai Sonipatban található Ashoka Egyetem virológusa.

Gyorsított fejlesztés

A COVID-19 elleni küzdelem sürgőssége felgyorsította a genetikai technológiát alkalmazó vakcinák, például a hírvivő RNS- és DNS-vakcinák fejlesztését, mondja David Weiner, a philadelphiai (Pennsylvania) Wistar Intézet Vakcina- és Immunoterápiás Központjának igazgatója.

Az RNS-vakcinák gyorsabban mutattak erős immunválaszt a klinikai vizsgálatokban; mostanra már több százmillió emberhez juttatták el világszerte. A DNS-vakcináknak azonban számos előnye van, mivel könnyen előállíthatók, és a késztermékek stabilabbak, mint az mRNS-vakcinák, amelyeket jellemzően nagyon alacsony hőmérsékleten kell tárolni.

A ZyCoV-D-t az Ahmedabadban székhellyel rendelkező indiai Zydus Cadila gyógyszeripari vállalat fejlesztette ki. Augusztus 20-án az indiai gyógyszerfelügyelet engedélyezte a vakcinát a 12 éves és idősebb korosztály számára. A 67%-os hatékonysági adat a több mint 28 000 résztvevővel végzett vizsgálatokból származik, amelyek során a beoltott csoportban 21, míg a placebót kapók körében 60 COVID-19-es tüneteket mutató esetet észleltek.

A ZyCoV-D kör alakú DNS-szálakat, úgynevezett plazmidokat tartalmaz, amelyek a SARS-CoV-2 tüskefehérjét kódolják, a gén bekapcsolására szolgáló promóterszekvenciával együtt. Amint a plazmidok bejutnak a sejtmagokba, mRNS-é alakulnak át, amely a sejt fő testébe, a citoplazmába jut, és ott magává a tüskefehérjévé fordítják le. A szervezet immunrendszere ezután választ ad a fehérje ellen, és olyan testre szabott immunsejteket termel, amelyek képesek a jövőbeli fertőzések eltávolítására. A plazmidok általában hetek-hónapok alatt lebomlanak, de az immunitás megmarad.

Weiner szerint mind a DNS-, mind az mRNS-vakcinákat az 1990-es évek óta fejlesztik. A DNS-vakcinák számára az a kihívás, hogy egészen a sejtmagig kell eljutniuk, ellentétben az mRNS-vakcinákkal, amelyeknek csak a citoplazmáig kell eljutniuk - mondja Jameel. Ezért a DNS-vakcinák sokáig nehezen tudtak erős immunválaszt kiváltani a klinikai vizsgálatokban, ezért eddig csak állatokban, például lovakban engedélyezett volt a vakcinák alkalIazása.

Injekciómentes vakcina

E probléma megoldása érdekében a ZyCoV-D-t a bőr alá helyezik, nem pedig mélyen az izomszövetbe. A bőr alatti terület gazdag immunsejtekben, amelyek felfalják és feldolgozzák az idegen tárgyakat, például a vakcinarészecskéket. "Ez segít abban, hogy a DNS sokkal hatékonyabban rögzüljön, mint az izomban" - mondja Jameel. Szokatlan módon a vakcinát egy tű nélküli, a bőrhöz nyomott eszközzel juttatják be, amely egy finom, nagynyomású folyadékáramot hoz létre, amely átszúrja a felszínt, és kevésbé fájdalmas, mint az injekció.

Annak ellenére azonban, hogy a ZyCoV-D hatásosabb, mint a korábbi DNS-vakcinák, a kezdeti hatékonyság eléréséhez legalább három adagra van szükség. Ez valószínűleg növeli a vakcina beadásának logisztikai kihívását a jelenlegi világjárvány idején, mondja Jameel.

Bár a ZyCoV-D hatékonysága alacsonyabbnak tűnik, mint az egyes mRNS-vakcinák által elért 90%-os vagy annál magasabb hatékonyság, a számok nem összehasonlíthatóak, mondja Jameel. A ZyCoV-D-t az év elején Indiában vizsgálták, amikor a SARS-CoV-2 Delta-változata volt a forgalomban lévő domináns változat, míg a korábbi mRNS-vakcinakísérleteket akkor végezték, amikor kevésbé fertőző változatok voltak forgalomban. "A hatékonyság alapvetően a Delta-változat ellen érvényesül, tehát ez elég jó" - mondja.

Egyes kutatók kritizálták az engedélyezési folyamat átláthatóságának hiányát, mivel a késői fázisú kísérletek eredményeit még nem tették közzé. A Zydus Cadila szerint a vizsgálat még folyamatban van, és hamarosan benyújtja a teljes elemzést közzétételre. A vállalat szerint az első adagokat szeptemberben kezdik el beadni Indiában, és a tervek szerint jövő év elejéig akár 50 millió adagot is le fognak gyártani.

Vakcina kifejlesztése

A COVID-19 ellen számos más DNS-vakcinát is fejlesztenek, különböző antigének és beviteli mechanizmusok felhasználásával (lásd: "Klinikai vizsgálatokban lévő DNS-vakcinák"). Kettő már késői stádiumban van: az egyiket az oszakai székhelyű japán AnGes vállalat, a másikat, amelynek kifejlesztésében Weiner segített, a pennsylvaniai Plymouth Meetingben működő Inovio Pharmaceuticals cég állította elő. Az Inovio-t a bőr alá fecskendezik, és egy olyan készüléket használ, amely rövid elektromos impulzusokkal éri a bőrt, hogy a sejtekben pórusokat alakítson ki, amelyeken keresztül a vakcina átcsúszhat.

A COVID-19 ellen több mint fél tucat DNS-vakcina van korai fázisban, köztük a szöuli GeneOne Life Science dél-koreai biotechnológiai vállalat által kifejlesztett vakcina, és egy másik, a bangkoki BioNet thaiföldi cég által kifejlesztett vakcina, amelyben Richmond is részt vesz. Ez a vakcina jelenleg egy I. fázisú vizsgálaton vesz részt Ausztráliában.

Richmond azonban arra számít, hogy még számos olyan DNS-vakcina fog megjelenni, amelyek olyan betegségeket céloznak meg, amelyekre jelenleg nincs vakcina - a citomegalovírustól kezdve, amely a terhesség során átadható a csecsemőknek, egészen a légúti szinciális vírusig. DNS-vakcinákat tesztelnek vagy fejlesztenek az influenza, a humán papillomavírus, a HIV és a Zika ellen is.

A DNS-vakcinák sok információt képesek tárolni, ami azt jelenti, hogy nagy, összetett fehérjéket vagy akár több fehérjét is kódolhatnak. Weiner szerint ez ígéretes rákellenes vakcinaként, és ezt a lehetőséget saját kutatásai során is vizsgálja.

"Nagyon izgalmas időszak ez a genetikai technológiák számára. Végre esélyt kaptak arra, hogy megmutassák, mire képesek" - mondja.

https://pokolafoldon.hu/pandemia/az-indiai-dns-covid-vakcina-vilagelso-tovabbiak-erkeznek

Gyomirtó reggelire

 

2018 augusztusában négy zabalapú brit gabonaféléből küldtek mintákat az Egyesült Államokban működő Egészségügyi Kutatóintézet laboratóriumaiba, miután egy újsághír arról számolt be, hogy amerikai gyerekek gyomirtót fogyasztottak zabalapú gabonapelyheikben.

Az alábbiakban a laboratóriumba küldött négy zabalapú gabonaféle elemzésének eredményeit közöljük.

Dr. John Fagan, a laboratórium igazgatója elmondta:

"Ezek az eredmények következetesen aggasztóak. Az e gabonafélék bármelyikének egyetlen napi adagjában elfogyasztott mennyiség, még a legalacsonyabb szennyezettségű gabonafélében is, elegendő ahhoz, hogy az ember glifozát szintje a patkányoknál (és valószínűleg az embereknél is) zsírmájbetegséget okozó szintek fölé emelkedjen.".

A Washington Állami Egyetem (WSU) kutatói a glifozátnak kitett patkányok második és harmadik generációs utódainál számos betegséget és egyéb egészségügyi problémát találtak. Az első ilyen jellegű vizsgálatban a kutatók azt látták, hogy a kitett patkányok leszármazottai prosztata-, vese- és petefészekbetegségeket, elhízást és születési rendellenességeket fejlesztettek ki.

Michael Skinner, a WSU biológiai tudományok professzora és kollégái vemhes patkányokat tettek ki a gyomirtó szerrel a vemhesség nyolcadik és tizennegyedik napja között. A dózis - a káros hatás nélkül elvárt mennyiség fele - nem okozott látható károsodást sem a szülőknél, sem az utódok első generációjánál.

A Scientific Reports című folyóiratban megjelent írásukban azonban a kutatók azt írják, hogy a második és harmadik generációt érintő számos kóros betegség "drámai növekedését" tapasztalták. A második generációnál "jelentősen megnőtt" a herék, a petefészek és az emlőmirigyek betegségei, valamint az elhízás. A harmadik generációs férfiaknál a kutatók a prosztatabetegségek 30%-os növekedését tapasztalták - háromszorosát a kontrollpopulációénak. A harmadik generációs nőknél a vesebetegségek 40%-os növekedése volt tapasztalható, vagyis négyszerese a kontrollcsoporthoz képest.

A második generációs anyák több mint egyharmadának sikertelen volt a terhessége, az érintettek többsége meghalt. A harmadik generáció öt férfi és nő közül kettő elhízott volt.

Skinner és munkatársai ezt a jelenséget generációs toxikológiának nevezik, és az évek során a gombaölő szerek, a növényvédő szerek, a repülőgép-üzemanyag, a műanyag vegyület biszfenol A, a rovarriasztó DEET és a gyomirtó atrazin esetében is megfigyelték. Olyan epigenetikai változásokról van szó, amelyek a géneket be- és kikapcsolják, gyakran környezeti hatások miatt.

A Roundup megöli a poszméheket

Bár Mason elsősorban a glifozát egészségügyi hatásait tárgyalja a Tarazona számára készített jelentésében, legalább egy nyugtalanító környezeti hatást megemlített. 2021 áprilisában a Journal of Applied Ecology című folyóiratban megjelent egy cikk: "Roundup causes high levels of mortality following contact exposure in bumble bees" (A Roundup magas szintű pusztulást okoz a dongók érintkezési expozícióját követően).

A cikk összefoglalója szerint a beporzók a globális élelmiszertermelés alapját képezik, de világszerte jelentős csökkenést szenvednek el.

A cikk így folytatódott:

"A peszticideket tartják e csökkenés fontos okozóinak. A gyomirtó szerek a legszélesebb körben alkalmazott peszticidek, amelyeket a szabályozó hatóságok általánosságban "méhbiztonságosnak" minősítenek, és kifejezetten engedélyezik, hogy közvetlenül a táplálékkereső méhekre alkalmazzák őket. Célunk az volt, hogy megvizsgáljuk a világ legnépszerűbb gyomirtószer-márkájának (Roundup) közvetlenül a poszméhekre (Bombus terrestris audax) történő kipermetezésének mortalitási hatásait.".

A szerzők szerint a Roundup termékek jelentős veszélyt jelentenek a méhekre, mind a mezőgazdasági, mind a városi rendszerekben, és a méhek kitettségét korlátozni kell. Hozzátették, hogy a gyomirtó szerekben és más peszticidekben található felületaktív anyagok vagy más segédanyagok hozzájárulhatnak a méhek globális csökkenéséhez.

Felszólították a növényvédőszer-gyártó cégeket, hogy adják ki az egyes növényvédőszer-készítmények összetevőinek teljes listáját, mivel az ehhez az információhoz való hozzáférés hiánya akadályozza az agrár-ökoszisztémákban élő hasznos rovarok számára biztonságos expozíciós szintek meghatározására irányuló kutatásokat.

A Bayer több millió dolláros fejfájása

Mason megkérdezi Tarazonát, hogy követte-e a Monsanto ellen az Egyesült Államokban folyó pereket, mivel az eltitkolta, hogy a Roundup gyomirtó szer okozta a non-Hodgkin limfómát.

Elmagyarázza neki, hogy a Monsanto/Bayer ellen (a Bayer 2018-ban vásárolta meg a Monsantót) három pert nyertek meg, és 2021-ben még több ezren várnak arra, hogy ügyük bíróság elé kerüljön.

Robert F. Kennedy Jr. ügyvéd 2018-ban azt mondta, hogy a Bayer-nek többre van szüksége, mint egy aszpirinre, hogy a Monsanto-méretű fejfájását gyógyítsa.

Kennedy részt vett néhány ilyen ügyben, és eleget olvasott a glifozáttal kapcsolatos tudományos szakirodalomból ahhoz, hogy megállapítsa, hogy többszörös tudományos bizonyítékok állnak rendelkezésre, amelyek a glifozátot a bevezetése óta elterjedt egyéb károsodások konstellációjával hozzák összefüggésbe, beleértve az elhízást, a depressziót, az Alzheimer-kórt, az ADHD-t, az autizmust, a szklerózis multiplexet, a Parkinson-kórt, a vese- és gyulladásos bélbetegségeket, az agy-, mell- és prosztatarákot, a vetélést, a születési rendellenességeket és a spermaszám csökkenését.

Hozzátette, hogy a tudomány szerint a glifozát a felelős a cöliákia, a vastagbélgyulladás, a gluténérzékenység, a cukorbetegség és a nem alkoholos májrák robbanásszerű terjedéséért, amely most először már a 10 éves gyerekeket is megtámadja.

Mintha ez nem lenne elég aggasztó, Kennedy megjegyezte, hogy a kutatók a glifozátot erős endokrin diszruptornak tartják, amely zavarja a gyermekek szexuális fejlődését. Emellett kelátorként fontos ásványi anyagokat távolít el a szervezetből, és megzavarja a mikrobiomot, elpusztítva az emberi bélben lévő jótékony baktériumokat, valamint agyi gyulladást és más káros hatásokat vált ki.

Bár a Monsanto egyik tudósa azt állította, hogy a glifozát változatlanul kiválasztódik a szervezetből, Mason idézi Ridley & Mirly (1988) tanulmányát, amely a glifozát bioakkumulációját mutatta ki a csontokban, a csontvelőben, a vérben és a mirigyekben (beleértve a pajzsmirigyet, a heréket és a petefészkeket), valamint a főbb szervekben (szív, máj, tüdő, vese, lép és gyomor). A tanulmány a Monsanto megbízásából készült, de nem került publikálásra.

Egy 1990-es, a Monsanto által 1987 és 1989 között végzett (szintén nem publikált) vizsgálatban a glifozát statisztikailag szignifikáns szürkehályog-képződést idézett elő patkányok szemében. A vizsgálat során mind a hím, mind a nőstény patkányoknál a kis, a közepes és a nagy dózisú csoportokban szürkehályogos lencseelváltozásokat észleltek. A patológus arra a következtetésre jutott, hogy a szemlencse elváltozásai esetében a glifozátkezeléssel összefüggő válaszreakció volt tapasztalható.

Mason megjegyzi, hogy a glifozát kockázatértékelésével megbízott referens tagállamok értékelése arra a következtetésre jutott, hogy a rendelkezésre álló ökotoxikológiai információk alapján a glifozát jelenlegi besorolását "A vízi élővilágra hosszú távú hatású mérgező", valamint a jelenlegi besorolását "súlyos szemkárosodást okoz" (H318) meg kell tartani.".

Ezért felteszi a kérdést: hogyan lehet egy olyan vegyi anyag, mint a glifozát, még mindig a piacon?

Mason megjegyzi, hogy az ENSZ Global Chemicals Outlook II című kiadványa szerint a glifozát 2016-ban az Egyesült Államokban a főbb növényeken használt tíz legjelentősebb termék között mennyiség szerint az első helyen állt. A klotianidin (amelyet szintén a Bayer gyárt) a tizedik helyen áll.

Megjegyzés:

"Nem csoda, hogy a Bayer nem akarja elveszíteni a glifozát vagy a klotianidin, egy hosszú hatású neonikotinoid rovarölő szer engedélyét, amely nagyon tartósan megmarad a talajban. Mindkét vegyszer illegálisan van a piacon a korrupt uniós és amerikai szabályozó hatóságoknak köszönhetően.

És ez egy olyan kérdés, amelyre Mason felhívja a Tarazona figyelmét, és amelyre a cikk második részében kitérünk.

Az olvasók itt férhetnek hozzá Rosemary Mason új jelentéséhez, az összes vonatkozó hivatkozással együtt.

Ajánlott olvasmány Jose Tarazona és a kérdésekben mélyebben elmerülni kívánó olvasók számára: Rosemary Mason összes korábbi jelentése itt érhető el.

https://pokolafoldon.hu/blog/gyomirto-reggelire

Bulgária a legkevésbé vakcinázott ország az Európai Unióban

 

A bulgáriai éttermeket és bárokat szeptember 7-től este 10 órakor be kell zárni, és a fedett sportversenyeket nézők nélkül kell rendezik - mondta a bolgár egészségügyi miniszter.

Bulgária a legkevésbé vakcinázott ország az Európai Unióban, és az elmúlt hetekben megugrott a fertőzésszám.

Stoicho Katsarov ideiglenes egészségügyi miniszter újságíróknak azt mondta:

Ne pánikoljunk! A helyzet súlyos, de nem ellenőrizhetetlen. Az oltások alacsony aránya miatt kénytelenek vagyunk bevezetni ezeket az intézkedéseket.

Az október végéig érvényben lévő új korlátozások értelmében a zenei fesztiválokat betiltják, míg a moziknak és a színházaknak 50% -os kapacitással lehet működniük.

Katsarov elmondta, hogy a szeptember 15-én kezdődő tanévben normál oktatási rendre készülnek, de ha a fertőzések száma megugrik, előfordulhat, hogy át kell térniük az online tanításra.

https://mediaforras.com/bulgaria-nem-kell-panikolni-996

Jelenlegi helyzet, tüntetés

https://www.lightbearer.eu/webaruhaz/

Magyar Nemzet Szabadság Alkotmánya
https://sacraveritas.com/alkotmany/ https://sacraveritas.com/# ÉLET KÁNON https://sacraveritas.com/elet-kanon/

A világ igazi irányítása energetika, nem pusztán politika

A maszkot viselők magasabb IQ-val rendelkeznek, mint a társadalom többi tagja.

 

https://www.brighteon.com/b4603ac2-c772-48dd-83e3-9b32108630dc

Nézd! A maszkmester megmutatja nagyobb tudását és mentális stabilitását.

Az igazi irónia az egészben az, hogy az oltott emberek azt hiszik, hogy az oltási útlevéllel bejutnak a világba, de életük hátralévő részét többnyire kórházakban, kanapékon, ágyakban vagy koporsókban fogják tölteni, mert a testük és az agyuk nem úgy fog működni, mint korábban. A vakcinák szedésével sokan ezek közül az emberek közül, akik azt képzelik, hogy felsőbbrendűek másoknál, valójában így fogják végezni:

Képtelenek lesznek sikeres terhességet elérni, vagy kihordani egy gyermeket.

Képtelenek részt venni olyan szabadtéri tevékenységekben, amelyek valódi megerőltetést igényelnek.

A kognitív funkciók elvesztése miatt képtelenek a fizikai munkán kívül más munkát végezni.

A megismerési képességek és a rövid távú memória csökkenése miatt képtelen a családdal és a barátokkal való értelmes társas kapcsolatokra.

(A jó hír az, hogy szerintem a táplálkozáshoz forduló emberek a korai oltásokból származó tüskés fehérjekárosodás nagy részét leküzdhetik, de abba kell hagyniuk az erősítő oltásokkal való mérgezést, különben semmi sem mentheti meg őket.)

https://pokolafoldon.hu/blog/a-maszkot-viselok-magasabb-iq-val-rendelkeznek-mint-a-tarsadalom-tobbi-tagja

Dr. Mike Yeadon figyelmeztet: A pokol kapujában állunk

SÜRGŐS FELHÍVÁS! Kérjük, hogy valamennyiünk érdekében a lehető legszélesebb körben terjesszék ezeket a videókat családtagjaik és ismerőseik között, mert súlyos veszélyben vagyunk egy orvosi-társadalmi zsarnokság uralma alatt, melynek célja, hogy elpusztítsa az emberiséget.

Dr. Mike Yeadon, a Pfizer korábbi elnökhelyettese és tudományos igazgatója figyelmeztet bennünket, hogy mindaz, amit kormány a vírusról, vagy arról mondott, hogy mit kell tennünk a biztonságunk érdekében, az mind hazugság volt. Egyetlen állításukat sem támasztják alá tudományos bizonyítékok.
A kormány tudósai és segítőik, a miniszterek és a televíziósok egész idő alatt hazudtak, mert ez az egész játék az ellenőrzésről szól.
A mutáns vírusok nem jelentenek veszélyt az önök számára. Nincs szükség megerősítő oltásokra, de mégis gyártják őket, ez pedig nagyon komoly dolog.