2015. március 17., kedd

Felejtse el nyugodtan a jelszavakat, jön a Windows Hello

A Microsoft bejelentette a Windows 10 új biometrikus azonosítási funkcióját, a Windows Hellót.
Viszlát jelszó, helló arcfelismerés vagy ujjlenyomat-olvasás – így összegezhetnénk a Microsoft mai bejelentését a Windows Hellóról, arról a funkcióról, amellyel személyesebbé és biztonságosabbá kívánják tenni a Windows 10-et használók számítógépezését.
Jelszavak helyett ugyanis biometrikus azonosítást használnak majd a Windows 10-et futtató, és az azonosításra alkalmassá tett készülékek, tehát arcfelismerést, ujjlenyomat-letapogatást, íriszellenőrzést. A legjobb forgatókönyv a Microsoft szerint az lenne, ha egyszerűen csak rá kellene nézni a képernyőre, és már nyílna is a Windows (10).
Ha az eszköz a valóban egyedi jellemzők alapján felismerte a felhasználót, akkor megtörténik annak bejelentkeztetése a szóban forgó eszközre, illetve az elérhető szolgáltatásokba. A biztonságot növeli, hogy a Windows Hello csak az adott számítógépen őrzi az azonosításhoz szolgáló mintákat, és nem egy távoli szerveren, ahol hackerek hozzáférhetnek.
Fotó: Microsoft
A Microsoft a Passport nevű új „programozási rendszert” is bejelentette, amelyet szoftver- és weboldal-fejlesztők, IT-menedzserek használhatnak ahhoz, hogy a felhasználók biztonságosan érhessék el a szoftvereket, szolgáltatásokat, appokat. A Passport támaszkodik a Windows Hellóra, illetve más típusú azonosításra (pl. PIN) a Windows 10-es rendszereken. Mindezt valahogy úgy kell elképzelni, hogy a Windows hitelesítette valamelyik biometrikus jellemzőjével a felhasználót, jelzi a Passportnak a megfelelést, és a Passport ezek után hozzáférést nyújt egy sor oldalhoz és szolgáltatáshoz – nincs szükség többé jelszóra. A Microsoft amúgy nem akarja rákényszeríteni ezek használatát a felhasználókra, akik szabadon dönthetnek majd, hogy bekapcsolják-e ezeket.
A redmondi cég már tárgyal a hardvergyártókkal, és a tervei szerint még ebben az évben számos olyan Windows 10-es eszköz jelenik meg, amely támogatja a Windows Hellót és a Passportot. Munka persze bőven lesz addig, ugyanis míg a legtöbb létező ujjlenyomat-olvasó megfelelő lesz, a legtöbb kamera már nem, s a Microsoft tulajdonképpen csak egyetlen kompatibilis kamerát nevezett meg az arcfelismeréshez, az Intel RealSense 3D-t (F200).
Bár a Microsoft elsősorban egészségügyi szervezeteket, kormányhivatalokat, kényes adatokat használó vállalatokat célozna meg rendszerével, ez nem jelenti azt, hogy a hétköznapi felhasználók ne kamatoztathatnák e könnyed biztonságot.

HVG

40 ezer juh és szarvasmarha halhat éhen a Hortobágyon

Több tízezer állat halhat éhen a Hortobágyon, mivel gazdáik nem kaptak legelőterületeket a Hortobágyi Nemzeti Park legelőpályázatán. Egykárosult gazdálkodó szerint biológiai katasztrófa jöhet.

40 000 anyajuh (az országos anyajuhlétszám 5 százaléka) és mintegy 4000-5000 szarvasmarha halhat éhen a Hortobágyi Nemzeti Park legelőpályázatainak elmutyizása miatt - idézi Rezes Gábor károsult gazda levelét az Index. A gazda szerint az állatállomány ilyen mértékű kipusztulása biológiai katasztrófával fenyeget.

A pályáztatás végeredményének köszönhetően nagy állatlétszámmal rendelkező, legelőre alapozott állattartást végző gazdák nem nyertek legelőterületet, így a 2015 áprilisi kihajtás idejére anyajuhok és szarvasmarhák ezrei maradtak legelő nélkül. A téli takarmány minden gazdánál fogyóban van, ennyi élőállatot nem lehet leadni vágásra, ez pedig komoly állatelhulláshoz vezet.


Hír24 - sokszinuvidek.hu

Kapcsolódó:
Ángyán felülvizsgálatot sürget a földpályázatok miatt
Nem lesz se földpályázat-ügyi, se oligarca-bizottság
A nevek, amelyek miatt kiborult az oligarcházó államtitkár

Franciaország vissza fogja fizetni a Misztralok árát (Egy újabb időhúzás, mert képtelen elszakadni a Fenevadtól)

Hídfő.net.ru | Misztral
A Roszoboronexport vezérigazgatója ma bejelentette; Franciaország vissza fogja fizetni a befektetett összeget, ha nem adja át a Misztral helikopterhordozó hajókat Oroszországnak. A hajók gyártásáról a két ország 2011-ben kötött szerződést, melynek értelmében a DCNS francia hajógyártó cég az első egységet 2014 november 14-én kellett volna átadja az orosz megrendelőnek. A szerződés értéke mintegy 1,5 milliárd dollár, amit Franciaország most vissza kell fizessen, miközben megrendelői egy részét is elveszíti az ügy miatt.
A szerződésben foglaltakat a gyártó megszegte. 2014 november 14-én kellett volna átadniuk az első hajót a megrendelőnek, november 25-én azonban a francia államfő az ukrán helyzetre hivatkozva bejelentette, hogy elhalasztják az átadást. A bejelentést megelőzően az Egyesült Államok utasította a NATO főtitkárát, hogy adjon hivatalos ajánlatot Párizsnak a hajók felvásárlására. Ez az ajánlattétel hivatalos formában meg is történt, és Washington nyomásgyakorlással próbálta rávenni a francia kormányt, hogy a szerződést megszegve ne a megrendelőnek, hanem a NATO-nak adja el a hajókat. Moszkva az átadás elhalasztását követően közölte, hogy amennyiben nem teljesítik a szerződés feltételeit 6 hónapon belül, nemzetközi jogi eljárást indítanak Franciaország ellen.
A Roszoboronexport vezérigazgatója szerint azonban Párizs vissza fogja fizetni a befektetett összeget, ami nem is kérdés, viszont további késlekedéssel újabb megrendelőket veszíthetnek a szerződésszegés miatt. Franciaország ugyanis nem csak a Misztral-üzletet veszti el Washington nyomásgyakorlása miatt, hanem más országok szemében is megbízhatatlanná válik a francia gyártó. India már bejelentette, fontolóra veszik, hogy a francia Rafale vadászgépek helyett inkább Oroszországgal kötnek üzletet. Iszajkin szerint Moszkva májusban hoz majd döntést Misztral ügyben, mert a szerződés addig még lehetővé teszi, hogy tárgyaljanak a gyártóval.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/17/franciaorszag-vissza-fogja-fizetni-misztralok-arat

Mondj nemet a katonai szerepvállalásra az Iszlám Állam ellen!

iá1
Ne akard hogy ez legyen Magyarországon is!
AZ Eurázsiai Népszövetség Mozgalom, felszólítja a Magyar Parlamentet, hogy ne szavazza meg Magyarország katonai szerepvállalását az Iszlám Állam ellen, valamint név szerinti szavazást kérünk róla, hogy tudhassuk kik a felelősek a várható következményekért!
Álláspontunk szerint, mint az Iszlám Állam nevü terrorszervezetet, mint az Al Kaida terrorszervezetet az Egyesült államok titkosszolgálata hozta létre, a saját önös hatalmai érdekeiket kiszolgálni. Mint látjuk, mid két szervezet munkássága népirtásba, humanitárius katasztrófába torkollott, melyet az USA már nem tud, vagy nem akar kontroll alatt tartani. Hazánk szerepvállalásának lényege, lássuk be nem katonai, mint inkább politikai jelentőségű lenne, mellyel az USA-hoz való kötődésünket fejeznénk ki.
iá2
Ne akard, hogy ez legyen Magyarországon is!
Az Eurázsiai Népszövetség Mozgalom álláspontja szerint Obama felkérése a szerepvállalásunkra, alattomos és sunyi politikai húzás. Magyarországnak semmi szüksége a liberális fertőben fetrengő Egyesült Államokra, kockáztatva a békés mindennapjainkat. Magyarország, egy tranzitország a terroristáknak. Nálunk nem akarnak robbantgatni, mert nincs miért. Az USA politikai sakk figurájaként ezt a helyzetünket elveszítjük és azok amiket a híradókban láttunk csak eddig, holnapra valóra válik számunkra. Metrók, szupermarketek, plázák, terroristák célpontjává válik és magyarok temetőjévé. Amennyiben nem ezt a jövőt szeretnél hazánkban, akkor írd alá az Eurázsiai Népszövetség Mozgalom petícióját! 1; Név szerinti szavazást a katonai szerepvállalásról az Iszlám Állam ellen!
2; Szavazzanak nemmel a katonai szerepvállalásra!

Eurázsiai Népszövetség Mozgalom
A petició aláíróoldalala itt:
http://www.peticiok.com/mondj_nemet_a_katonai_szerepvallalasra_az_iszlam_allam_ellen.

Polina. Élt hat évet.

A valcmanista megszállás alatt nyögő Konsztantyinovkában tegnap délután Valcman latorhordájának egy részeg sofőrje által vezetett páncélos elütött egy asszonyt, két gyermekével. A sérültek között volt egy hatéves kislány Polina, aki a kórházba szállítás közben belehalt a sérüléseibe.
polina
Konsztantyinovka lakói pedig-érthetően-eléggé idegesek lettek a történtek miatt.

Kora estére már körbevették a városban tanyázó martalócok parancsnoki épületét, és kezdték kifejezni elégedetlenségüket. Este már latorpáncélosok égtek.
kon
erősítés

Késő este Artyemovszkból erősítés érkezett Konsztantyinovkába. Két helikopterrel pedig Kramatorszkból az éjszaka folyamán befutott a jobbszektoros bosszúosztag is, és elkezdték lőni a civileket.
De Konsztantyinovkán kívül is “zajlott az élet” Donbasszban.
Donyeck délnyugati városrészét egyébként mára virradóan 10 nagyerejő tüzérségi sortűzzel súlytotta a valcmanista latortüzérség.
Kora estétől kezdődően özönlik a martalóchorda (Гранитноe)Granyitnojeba, (Мирноe)Mirnojeba, (Староигнатьевкa)Sztaroignatyevkába és (Каменкa)Kamenykába.
Volnovahában-helyszínről érkezett beszámolók szerint-már a latortechnika száma is fölülmúlja a helyi civilek létszámát.
https://balrad.wordpress.com/2015/03/17/polina-elt-hat-evet/

Donbasszban heves szenvedélyeket szított a tegnap délutáni konsztantyinovkai esemény, és az azt követő eseménysor. Ráadásul az ügy meglehetősen komoly teret kapott-viszonylag tárgyilagos módon-a világ mainstream médiáiban is, ami csillapítólag hatott valcman vérszomjas martalócainak viselkedésére.
Konsztantyinovka ma délelőtt
Az éjszakai “összecsapások” során tucatnyi civil tiltakozót letartóztatott a rendőrség, míg 14 embert a jobbszektoros bűnbandák hurcoltak el ismeretlen helyre.
Donyecket ma napközben is 19 alkalommal lőtte a valcmanista latortüzérség. Avgyejevkai fészkeikből ágyúzták a város Kijev és Kujbisev lakókerületeit.
Több alkalommal nyitottak tüzet a “Butovka” bányaüzemre is.
Ugledart és Szpartakot szintén 122-es és 152 kaliberű lövegekkel lőtték.
Mariupol térségében két-a lakosság részére tűzifát szállító-Kamaz teherautót lőttek ki a lesben álló bérgyilkosok. Mindez az EBESZ megfigyelőinek szeme láttára történt. Az esetről a szervezet jelentést készített. A támadásban elesett két népfelkelő.
A népköztársaságok fegyveres erői mindenben tartják magukat a Minszk-2 megállapodás előirásaihoz, a provokációkra nem válaszolnak.
Szcsasztyjéba ma 30 latortank és mintegy hatszáz friss martalóc érkezett.
https://balrad.wordpress.com/2015/03/17/donbassz-ma-25/

Az ISIS jobban tudja a történelmünket, mint a magyar átlag - Elpusztították Nimród városát

Miután megsemmisítették a közel-keleti kultúra legszebb és legősibb emlékeit, nekiestek a keresztény értékeknek is. Már a múlt héten érkeztek hírek Moszulból, hogy a terroristák leromboltak egy templomot.

Az Iszlám Állam sajtósai hétfőn rakták ki a híreket igazoló felvételeket. A képek tanúsága szerint a templomot mégsem rombolták le teljesen, "csak" a vallási szimbólumokat és a szobrokat pusztították el. Szent György templomát a 10. században építették.

Az iraki Idegenforgalmi Minisztérium illetékese megerősítette, hogy az ISIS egyformán küzd az ember, a kultúra és a történelem ellen. Nimród városának elpusztítása pedig jelzésértékű lehet azok számára is, akik a magyar őstörténelmet a hivatalostól eltérően értékelik. Qassem Taher Al-Soudani szóvivő ismételten arra figyelmeztetett, hogy a világ meghatározó kulturális öröksége veszélyben forog. A terrorkalifátus kíméletlenül pusztítja síiták, szunniták, kurdok, a keresztények és az izadi kurdok szent helyeit, történelmi emlékeit. Lassan a Közel-Keleten tényleg csak ősi zsidó leletek maradnak...



PressTV - Hunhír.info

Ez a lényege Mózes törvényeinek, a zsidó"keresztény" "kultúrának"!
Mindenkit átverni mások tudását ellopni, a népet terrorizálni!

Amerikai hadgyakorlat kezdődik Lengyelországban

Az Egyesült Államok és Lengyelország közös hadgyakorlatot tart március végén - Gregory Hicks, az USA európai parancsnokságának szóvivője szerint egy fontos bejelentenivalójuk is van, amit közvetlen a hadgyakorlat előtt közölnek. Az amerikai védelmi minisztérium március 13-án adta ki a sajtóközleményt, miszerint az amerikai Patriot rakétarendszer is részt vesz az "Operation Atlantic Resolve" (Atlanti Megoldás) hadgyakorlaton.
Az Atlanti Megoldás nevű provokációt 2014 júniusában fogadta el a NATO, amikor azzal vádolták Oroszországot, hogy lerohanta Ukrajna délkeleti részét. A vádakat azóta nem támasztották alá bizonyítékkal, és az európai vezetők is elismerik: semmi bizonyíték nincs arra, hogy orosz katonai beavatkozás történt volna Ukrajnában. A hadgyakorlatot ennek ellenére megtartják, és az Amerikai Egyesült Államok az amerikai határtól igencsak messze, az ukrán-lengyel határon fog parádézni a Patriot rakétarendszerekkel. Már a rakétarendszer elnevezése is provokatív; a világ másik felén katonai jelenlét fenntartásának értelemszerűen nincs semmi köze semmiféle patriotizmushoz - az USA Oroszországot akarja bekeríteni csapásmérő erővel. A kapitalista gazdaság fenntartásához állandó növekedés kell, - ha nincs egyre több forrás, nincs növekedés. Az orosz természeti erőforrások nélkül a nyugati létszínvonal nem fenntartható többé, emiatt a NATO az, ami háborúra készül - Oroszország pedig egy újabb Nagy Honvédő Háborúra.
Hídfő.net.ru | Amerikai hadgyakorlat

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/17/amerikai-hadgyakorlat-kezdodik-lengyelorszagban

Stoltenberg Kisinyovban: “Kelletek nekünk!”

A Moldovában éppen körülnéző Jens Stoltenberg NATO-latorszövetségi górét fogadta Kirill Gaburicsi, moldáv miniszterelnök is.
A latorszövetségi főtitkár a Moldáv Köztársaság nagy barátjának és patrónusának nevezte a vendéglátó országot, amely teljességgel kiérdemli a NATO támogatását.
kisi
Stoltenberg ugyanakkor erélyesen követelte, hogy Oroszország haladéktalanul vonja ki csapatait a Dnyeszteren Túli Köztársaságból, amely területre egyébiránt Moldovának fáj a foga de nagyon. (Már amikor valami latorszövetségi cimborahatalom trónol Kisinyovban. Most éppen olyan trónol ott.)
A kisinyovi Első Ember nagy dörgölődzésében föl is ajánlotta Stoltenbergnek, hogy az általa igazgatott bűnszervezet nyisson gyorsan egy helyi kirendeltséget Kisinyovban. Stoltenber fülig érő vigyorral nyugtázta vendéglátója igazán nagylelkű ajánlatát, és kifejezte afeletti örömét, amit a martalóczászló látványa fog majd jelenteni számára.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/17/stoltenberg-kisinyovban-kelletek-nekunk/

Magyar foci: nézők sehol, de a stadionokra továbbra is ömlik a pénz

Itt a tavasz, és újra elkezdődött a magyar labdarúgó bajnokság tavaszi szezonja. Ennek örömére szemezgetünk azokból a jó hírekből, amelyek a honi szurkolók szívét megdobogtatják. Például, hogy továbbra is úgy nőnek a stadionok fedett sportlétesítmények az országban, mint a gombák. Seszták Miklós fejlesztési miniszter városának fociklubja, a Kisvárda bevételei hirtelen négyszer akkorára duzzadtak. Kell is a biztos anyagi háttér, hiszen a magyar harmadosztály gyilkos tempójával csakis biztos anyagi háttérrel lehet felvenni a versenyt.
Hiába a felcsúti ékszerdoboz, ha egyszer a falu lakossága kétszer elférne benne. A Puskás Akadémia meccseire most már hét különböző irányból ingyen buszokkal juthatnak el a klubkártyával rendelkező szurkolók a hazai meccsekre. Mi pedig már nagyon várjuk a 600 milliós felcsúti kisvasút megépültét is, biztos még többen járnak majd a meccsekre, ha Felcsút Magyarország intermodális csomópontja lesz. Kell is a nézők csalogatása, hiszen továbbra is üresen konganak a lelátók. De az MLSZ ennek is tudja a magyarázatát: a főtitkár szerint azért járnak kevesen meccsre, mert túl sok mérkőzést közvetít a tévé.
De jut a szocialista brókerbotrány Fidesz-közeli offshore-lovag bukásából a fociba is: a Quaestor tulajdonosa ugyan az a Tarsoly Csaba, aki milliárdokat öntött a győri fociba, bukásának árnyéka pedig már a győri csapatra is rávetül – nemrégiben csődvédelmet kértek. Ezek után az Audi is felbontotta a szponzorációs szerződését a csapattal, ami könnyen a profi futball végét okozhatja Győrben.
download.jpg
Kisvárda az új Felcsút?
Az mfor.hu írt arról, hogy ömlik a pénz a Várda SE-hez: 2013-ban 54 millió forint bevétele volt a nyírségi klubnak, míg tavaly már majdnem ennek a négyszerese, 238 millió. A növekedés két fő tényezőnek köszönhető. Az egyik, az önkormányzati támogatás növekedése, amely a korábbi 16,7 millióról ugrott 63-ra tavaly. A növekedés másik pillére a tao volt: 2013-ban 33,6 milliót, 2014-ben már 171 millió forint tehetett zsebre a sportegyesület. De például olyan egyszeri tételek is segítették a csapatot, mint a Szerencsejáték Zrt. 15 milliós támogatása a Várda Sport Egyesületnek közérdekű cél támogatása címén.
Mindezt pedig megkoronázva tavaly októberben 800 millió forintot még hozzácsaptak az eredeti 120 milliós stadionrekonstrukciós kerethez. Ez pedig azt jelenti, hogy a 16 ezres város harmadosztályú csapata egymilliárdos stadiont kap.
vardabevetel_150220.jpg
A stadionrekonstrukciós program pedig tovább bővül: Orbán Viktor megmondta a Vasasnak, hogy milyen pályát szeretne. Eszerint egy lelátókkal körbezárt, vagyis futópálya nélküli új stadion épülhet a Fáy utcában. A létesítmény azonban nem Vasas-tulajdonban, hanem állami tulajdonban lesz.
fosta

Szombathelyen is bemutatták a 9,6 milliárd forintos beruházással 2016 végéig felépülő, Haladás labdarúgó stadion és multifunkcionális sportkomplexum látványtervét. Vígh László, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatóján elmondta: az engedélyes tervek másfél hónap múlva, a kiviteli tervek pedig a nyár elejére készülhetnek el. Ezt követően írják ki a közbeszerzési pályázatot, az év végén adják át a területet a kiválasztott kivitelezőnek, maga az építkezés pedig becsléseik szerint 12-13 hónapot vesz igénybe.
A túl sok tévéközvetítés miatt nincsenek szurkolók?
A 2020-ig terjedő időszakban az MLSZ céljai között szerepel a tízezres átlagnézőszám elérése az élvonalban, és a felnőtt válogatott részvétele legalább két világtornán (ez a 1986-os mexikói világbajnokság óta nem sikerült). Valamint a 2012-2014. között évente egy klubcsapatnak a főtáblán kell szerepelnie, majd 2015-től már kettőnek, s ebből egyiknek a nemzetközi kupatavaszt is meg kell élnie. Nos, ezekre nem sok remény van. Bár a könnyített kvalifikáció miatt az Eb-re esélyünk van kijutni. (Aki részletesen kíváncsi a futball újjáélesztését célzó dokumentumra, itt csemegézhet belőle.) Csányi Sándor szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség stratégiai tervében szereplő számítások szerint 2020-ig 238,7 milliárd forint kerül a magyar labdarúgásba vérkeringésébe.
A tízezres nézőszámtól is nagyon messze vagyunk, és minden jó szándékunk ellenére kijelenthetjük: ennek oka nem a hiányzó stadionok táján keresendő… Az idei szezonban a fordulónkénti átlagos nézőszám összesen 18 ezer 963 volt, ez meccsenként mindössze 2371 nézőt jelent. Az MLSZ főtitkára szerint sem a stadionokkal van a baj, szerinte egyszerűen túl sok meccset közvetít a tévé. Felcsúton a Pancho Arénába mindenesetre már hét irányból ingyen buszokkal csalogatják a nézőket: a székesfehérvári, a pátkai, a lovasberényi, a vértesacsai, az alcsútdobozi és a felcsúti szurkolókat ingyen busszal viszik a helyszínre, majd vissza. Mi már nagyon várjuk a 600 milliós felcsúti kisvasút megépültét, biztos még többen járnak majd a meccsekre, ha Felcsút Magyarország intermodális csomópontja lesz.
Közpénzből épült-e a Pancho Aréna?
Mivel a támogató cégek nem fizették be az államkasszába az adójukat, ez a pénz jelenleg hiányzik onnan. Ráadásul ez az összeg leírható az adóalapból is, így az állam még több pénztől esik el. A tao állami támogatásnak tekinthető, ráadásul egy hatósági, bíróság előtt megtámadható döntés kellett ahhoz, hogy a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia fogadni tudja a felajánlást. Ez a megoldás nem igazán a magánpénzek jellemzője. Tehát a Pancho Arénát, az Orbán házának szomszédjában felépült stadiont mégiscsak közpénzből húzatta fel a miniszterelnök.
foci_nezoszam.png
Hogy függ össze egy fideszes offshore-lovag és a magyar foci?
Még el sem ült a Buda-Cash-botrány, amelyet a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb pénzügyi csalásának tartottak, robbant az újabb bomba: a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége még ennél is nagyobb összeggel, akár 150 milliárd forinttal is megkárosíthatta ügyfeleit. A tulajdonos pedig nem más, mint Tarsoly Csaba, aki milliárdokat öntött a győri futballba. Most azonban véget érhet egy álom, a brókerbotrány árnyéka már a győri csapatra is rávetül – nemrégiben csődvédelmet kértek. Ezek után az Audi is felbontotta a szponzorációs szerződését a csapattal, ami könnyen a profi futball végét okozhatja Győrben.
A hazai foci csapatok bevételi szerkezete jelentősen eltér a külföldi topcsapatokétól. Amíg itthon a jegybevétel mindössze 4 százalékot jelent, addig ez a fejlett piacokon 15-22 százalékot is elérheti. Az üzleti bevétel helyett az állami cégek támogatása, a tao, azaz a tulajdonosi finanszírozás a jellemző.
(atlatszo)

Húsz éve megállt az idő Somogyban, nyomasztó adatok

A magyarországi életminőség valamivel jobb ugyan az Argentínában mértnél, de messze elmarad Csehországétól. A magyar megyék között is jelentős fejlettségbeli különbségek mutatkoztak. A legfejlettebb Budapest, amely a németországi átlaggal megegyező értékkel rendelkezik, míg a legfejletlenebb Békés megye, ahol Costa Rica nemzeti átlagával megegyező az életminőségi index. Somogy már 1994-ben is az utolsók között volt a megyék között, és egy friss vizsgálatból az is kiderült, hogy máig nem tudott pozícióján javítani. Jelenleg Szabolcs és Békés megyékkel van azonos szinten. A KSH hétfőtől részletes információkat gyűjt a lakosság jövedelmi helyzetéről és életkörülményeiről, költéseikről. Arra kíváncsi a statisztikai hivatal, hogyan alakul az emberek életszínvonala. Somogyban 310 háztartást keresnek fel.– Egyre beosztóbbak a somogyiak – mondta Tóth Tamás, a toponári pékség vezetője. – A január és a február amúgy sem túlságosan erős hónap, ám most egyértelműen úgy érezzük: egyre több család kénytelen még inkább meghúzni a nadrágszíjat. Sokaknál jobbára az alapélelmiszerekre – kenyér, kifli, zsemle – szorítkozik a vásárlás, a finom pékárut, vagy cukrászsüteményt alig vagy egyáltalán nem vesznek. Gyakran a kenyérből is az olcsóbb fajtát keresik, s míg korábban gyakran kukában landolt a száraz étel, manapság egyre kevesebb pékárut dobnak ki. A napi megélhetéssel küzdők közül van, aki hitelből próbálja előteremteni a mindennapi betevőt. Zömében kisnyugdíjasokról, munkanélküliekről van szó. A középosztály egyre több tagja is visszafogja a fogyasztást. Nemcsak a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozik ez, hanem az élelmiszerekre is. Szabó János kaposvári szociológus rámutatott: a megyei átlagbérek közel 30 százalékkal maradnak el az országostól. Amíg normál esetben a háztartási jövedelem 25-30 százalékát költik élelemre a családok, addig megyénkben gyakran 50-60 százalékát, sőt, a szegényebb családok esetében ez az érték elérheti a 70 százalékot is. – Úgy érzem, hogy a közszolgálati dolgozók egy része rosszabbul él, mint korábban – emelte ki Utasi Tamás, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének Somogy-Tolna megyei titkára. Az alkalmazottak jelentős része napról-napra él.Utasi egyébként társasházi közös képviselőként is – tíz épület lakóinak ügyét intézi – úgy látja: egyre nehezebben élnek meg az emberek. Többen nem tudják fizetni a közös költséget vagy a vízdíjat.– Esetenként 3-7 ezer forintról van szó – jegyezte meg. – Első hallásra nem tűnik nagy összegnek, de ha egy kereső van a családban, akkor bizony mégis csak sok pénzről beszélhetünk.Úgy tudjuk: a KSH munkatársai egyebek mellett a lakás főbb jellemzőire, a tartós fogyasztási cikkek vásárlására is rákérdeznek, akárcsak arra, hogy a felmérésben szereplő család mennyit költ gépkocsi fenntartásra, s mennyi lakáshitelük van.– A fizetéseket tekintve mintha az elmúlt 5-6 évben megállt volna az idő – mondta egy somogyi vasutas. – A pénz nagy része élelmiszerre és rezsire megy el. Ott tartunk, ha a mosógép elromlik, akkor az ember már vakarózik az idegességtől. Szórakozni nem tudunk eljárni, hovatovább egy hobbi maradt meg: a könyvvásárlás.  Évek óta nem voltunk kirándulni, pedig annak idején a családdal eljártunk az ország távolabbi részeibe is.A somogyi falvakban még nyomasztóbb a szegénység. Zsalakó Ernő, Baté polgármestere szerint egyre nehezebb anyagi körülmények között él a lakosság. Az elmúlt hetek bankbotrányai felkavarták a kedélyeket, jó páran attól féltek, hogy veszélybe kerül a megtakarításuk. A 811 lelkes településen, akárcsak számos más környékbeli községben egyre több az állástalan, aki teheti, igyekszik közmunkát keresni. A polgármestertől tudjuk: a 25-30 éves korosztályból közel 30-an már külföldön keresik a boldogulást.

Harsányi Miklós

Bontókalapáccsal újraírt történelem

Észtországban a lettek hivatalosan is hozzáláttak a történelmük gyakorlati-modern korunk követelményeinek mindenben megfelelő-hozzáigazításához.
fal
Tegnap Tallinnban nagy rössel nekinekiugrottak a Nagy Honvédő Háború áldozatainak emléket állító “Memorial Fal” névsorának az uniós követelményeknek mindenben megfelelőbb megrenoválásához.
Alig négy óra leforgása alatt eltűnt az áldozatok listája!
Mintha nem is lettek volna! Ha meg nincsenek?-nem is voltak soha! Egyszerű mint a faék!


https://balrad.wordpress.com/2015/03/17/bontokalapaccsal-ujrairt-tortenelem/

Nagy nyilvános bejelentések és hírek világossá teszik, hogy a kazár uralom véget ért

Most már nem lehet kétséges, hogy a globális kazár bűnöző szindikátust a fehér kalaposok leszerelték az Egyesült Államokban és Európában, együtt a BRICS szövetségeseikkel. Ez sok rendkívüli eseményből látható, melyek a nyilvánosság előtt és titokban mentek végbe.

Talán a legnagyobb és legnehezebben tagadható jel, hogy valami megváltozott a brit kormány azon döntését illetően, hogy csatlakoznak a Kína által kezdeményezett Ázsiai Infrastruktúra Befektetési Bankhoz, mint alapító tag. Ez azt jelenti, hogy a brit és a City of London pénzügyi kerület szakított az amerikai oligarchákkal, akik a Federal Reserve Board-ot, az IMF-et és a Világbankot tulajdonolják. A másik dolog az, hogy kezdve március 20-ával a brit nemesfém bankok átengedik az irányítást a napi arany ár fölött a szabályozó hatóságoknak, megnyitva az utat az arany piac BRICS általi ellenőrzése előtt. Ez azt jelenti, hogy London, Szingapúr és Hongkong pénzügyi piacai az új pénzügyi rendszer felé haladnak. Ezzel csak a világ két legnagyobb pénzügyi piacát, a tokióit és New York-it hagyják kazár ellenőrzés alatt. Ahogy az alábbi cikkebn olvasható, Tokió is azon van, hogy ettől megszabaduljon.

http://www.theguardian.com/us-news/2015/mar/13/white-house-pointedly-asks-uk-to-use-its-voice-as-part-of-chinese-led-bank

(http://hungarian.cri.cn/1321/2015/03/17/134s181525.htm)


A németek is nyíltan szakítottak a NATO-val és az Egyesült Államokkal Ukrajnával kapcsolatban. Emellett nyilvános bejelentések voltak a múlt héten, hogy az IMF pénzt ad Ukrajnának, hogy kifizethessék a gázszámlákat Oroszországnak. Ezek azonban a kínaiak, nem pedig a New York-i és washongtoni bűnözők, akik a pénzt adják, a japán katonai hírszerzés szerint. Ez azt jelenti, hogy a francia és a frankfurti székhelyű német pénzügyi oligarchák is szakítottak a New York-i és washingtoni székhelyű kazár maffiózókkal. Más szóval, Európa csatlakozott a BRICS-hez.

Egy másik, talán ugyanilyen nagy változás volt Ferenc Pápa bejelentése a múlt héten, hogy lesz egy nagy jubileumi év december 8-ával kezdődően. A jubileumot az "irgalmasságnak szentelik", Ferenc Pápa szerint.

http://latino.foxnews.com/latino/lifestyle/2015/03/14/pope-francis-announces-jubilee-year-dedicated-to-mercy/

(http://hu.radiovaticana.va/news/2015/03/13/az_irgalmasság_rendkívüli_jubileumi_szentéve/1129300)


Úgy tűnik, hogy ez egy kérés a hétköznapi emberek megbocsátásáért arra az esetre, amikor megtudják, hogy mekkora bűncselekményeket követett el ellenük a kazár összeesküvés. A Vatikán P2 szabadkőműves páholy forrásai szerint azonban ez a jubileum érinteni fogja a tartozások elengedését, és az ebül szerzett vagyonok újraelosztását is világszerte.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy múlt pénteken 13-án a Vatikán dokumentumokat tett közzé, melyeket már 700 éve eltitkoltak, melyek azt mutatják, hogy a Templomos Lovagok ártatlanok voltak. Péntek 13-át azóta tartották szerencsétlen napnak, hogy IV. Fülöp király és V. Kelemen Pápa elrendelte több száz Templomos elfogását és bebörtönzését 1307 október 13-án, pénteken.

Továbbá volt egy nagy esemény, Vlagyimir Putyin 10 napos eltűnése, ami ezen hírlevél megjelenése napján ért véget. Az eltűnése egybeesett két különböző forrás által ellene felhozott állítással. Az első az Egyesült Államok Védelmi Hírszerző Ügynökségének azon bizonyítéka volt, mely azt mutatta, hogy az izraeli miniszterelnök Benjamin Netanjahu orosz kém volt. Ez azt jelentené, hogy a 311 szökőár és nukleáris terrorista Netanjahu felettese Putyin volt. Ez alátámasztaná az Alexander Romanov illuminátus nagymester általi állításokat, hogy Putyin állt 311 mögött. Az oroszokat arra kérték, hogy válaszoljanak ezekre a vádakra, és erre azt mondták, hogy válaszolni fognak a San Francisco-i konzulátusukon keresztül. Kíváncsian várjuk a választ. Mindenesetre e sorok írója, mint oly sok ember a világon, megkönnyebbülve látta, hogy Putyin még mindig velünk van. Ez csupán spekuláció, de sejthető, hogy Putyin vizsgálat alá került a 311 vádakkal kapcsolatban, és bebizonyosodott, hogy ártatlan.

Az Egyesült Államokban eközben az összeesküvés eltávolítása továbbra is gyors ütemben halad. Míg az amerikai vállalati média Hillary Clinton "otthoni e-mail" történetén hárfázik, vagy valami hasonló triviális dolgon, ehelyett az igazság az, hogy vizsgálat folyik ellene tömeggyilkosság miatt. Kiderült, hogy Clinton testvére arany bányászati engedélyt kapott Haitin közvetlenül azután, hogy az országot egy földrengés és szökőár sújtotta, mely több mint 220 ezer embert ölt meg.

http://www.mining.com/clinton-run-presidency-swept-haitian-gold-permit-affair-45216/?utm_source=digest-en-au-150309&utm_medium=email&utm_campaign=digest

Paul Laine a Pentagon hírszerzésétől korábban elmondta e sorok írójának, hogy a Haiti földrengést és szökőárt a tengerfenéken elhelyezett nukleáris fegyverek váltották ki. Tehát most megvan a támadás indítéka: zsarolás a bányászati engedélyért. Ez az a fajta bűnözői gondolkodás, amely Washington D.C. pöcegödrét működteti.

A bűnöző elmékről szólva, vádiratot nyújtottak be John Menendez amerikai szenátor ellen, melynek valódi célja az, hogy bűntársát, Jeb Busht börtönbe juttassák, Pentagon források szerint. A Bushok ijedten futnak, és elkezdtek úgy énekelni, mint a kanárik, az Amerikai Védelmi Hírszerző Ügynökség szerint. Alapvetően azt mondják, hogy "rosszak voltunk, de lehetett volna sokkal rosszabb is, ha Al Gore-t választották volna meg 2000-ben." Szerintük a cionista terv abban az időben az volt, hogy Gore lett volna az elnök Joe Liebermann szenátorral, aki alelnök lett volna. 911 után Gore-t meggyilkolták volna, és Liebermann lett volna az elnök, és John McCain az alelnök. Ez a csoport aztán Iránra fogott volna mindent, és háborút indított volna ellenük, ami egy Oroszországgal történő nukleáris háborúvá eszkalálódott volna, melyet úgy manipuláltak volna, hogy az Egyesült Államok veszítsen. Más szóval az, hogy az ifjabb Bush ellopta a választást és náci rezsimet telepített az Egyesült Államokban, a kisebbik rossz volt, a cionácik náci frakciója szerint.

Mindenesetre a 47 szenátort, akik Sheldon Adelson szerencsejáték főnöknek dolgoznak, aki mindig is szószólója volt az Irán elleni háborúnak, hazaárulás miatt vizsgálják, Pentagon források szerint.

A Pentagon szintén megjelentetett különböző híroldalakon olyan információkat, mely szerint Benjamin Netanjahu régóta magas rangú vezetője az Irán elleni háborút szorgalmazó frakciónak. Egy 1990-es felvételen az akkori tervéről beszélt:

"Ha elkapnak bennünket, le fognak cserélni olyan személyekkel, akik ugyanazt a ruhát viselik. Tehát nem számít, hogy mit csinálsz. Amerika az arany tehén, és szárazra fogjuk szívni, fel fogjuk vágni, és apró darabonként fogjuk eladni, amíg nem marad semmi, csak a világ legnagyobb jóléti állama, amelyet mi fogunk létrehozni és irányítani. Miért? Mert ez az istenek akarata, és Amerika elég nagy ahhoz, hogy elviselje a csapásokat és túlélje, így megtehetjük újra és újra. Ez az, amit azokkal az országokkal teszünk, melyeket utálunk, nagyon lassan elpusztítjuk őket, és elérjük, hogy a népeik szenvedjenek, mert megtagadják, hogy a rabszolgáink legyenek."

Netanjahunak és bűnöző társainak meg kell érteniük, hogy a dagály megfordult, s a végzetük immár elkerülhetetlen. A Zsidóknak lesz egy esélyük, hogy levessék magukról a cionáci gengszter hűbérurakat az izraeli parlamenti választások során kedden. Ez véget vetne a sátánimádó hikszoszi (kazár) szörnyek okozta Zsidó rabszolgaságnak.

Még akkor is, ha úgy döntenek, hogy a bűnöző Netanjahut hatalmon tartják Izraelben, a cionácik napjai meg lesznek számlálva, mert a fő pénzforrásuk el lett vágva. A múlt héten egy pánik sújtotta összeesküvő, aki azt állította, hogy ő képviseli a "Bretton Woods megállapodást" (vagyis a 2. Világháború utáni pénzügyi összeesküvést) felhívott, hogy elmondja, a szaúd-arábiai alapok zárolásra kerültek. Ez lehet a magyarázat, hogy az amerikai kormány miért most zárja be a nagykövetségeit és konzulátusait Szaúd-Arábiában.

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-31893070

Megfelelő feltevés lehet az, hogy megkezdődött a visszafizetés a kazár szaúdi uralkodók számára a 911-ben és az ál iszlám terror finanszírozásában való részvételük miatt szerte a világon. Abban legalábbis biztosak lehetünk, hogy nagyon komoly kártérítéseket lezsnek kénytelenek fizetni az elkövetett bűneikért. Sokkal valószínűbb, hogy a beteg bűnöző rezsim véget ért.

A cionácik szintén közel állnak ahhoz, hogy elvágják őket Japántól, a másik nagy malacperselyüktől. Múlt péntek 13-án volt egy kirakatper tárgyalás, melyet a Tokiói Legfelsőbb Bíróságon tartottak. A Japán Függetlenségi Párt és tíz másik aktivista csoport képviselői 300 oldalnyi részletes bizonyítékot mutattak be a bíróságnak arról, hogy Shinzo Abe csalárd választásokon került hatalomra.

A tíz felperes közül háromnak megengedték, hogy rövid előkészített nyilatkozatokat olvassanak fel. A bíró azonban hirtelen elvágta a harmadik felperest a mondat közepén, és feloszlatta a bíróságot, mely a bírósági folyosón erőszakos zavargásokhoz vezetett, ahol több száz ember várta az ítéletet. Ami igen furcsa volt ezen a tárgyaláson, hogy ahelyett, hogy azonnal elutasították volna az ügyet, ahogy a múltban már megtörtént, a bíró azt mondta, hogy elhalasztja az ítéletet március 19-ére. Miért kellett késleltetni a döntést a március 19-i okkult szuperhold és vérhold időpontjáig? Szintén ez az a nap, amikor a londoni aranybankok átadják az aranypaic irányítását a szabályozó hatóságoknak. Talán tudnak valamit, amit mi nem?


Benjamin Fulford
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/03/nagy-nyilvanos-bejelentesek-es-hirek.html#.VQrxNVlqZdg

Az amerikai lakosság harmada lépéseket tesz a kormány megfigyelési programja ellen

Az Egyesült Államokban élők több mint harmada tesz konkrét intézkedéseket annak érdekében, hogy a telefonon és interneten folytatott magánbeszélgetéseket védetté tegye a kormány általános megfigyelési programjával szemben - ez derült ki a Pew Research Center közvélemény-kutató intézet hétfőn publikált felméréséből. Az emberek tisztában vannak azzal, hogy a kormány ok nélkül is megfigyeli őket, és próbálnak ezzel szemben óvintézkedéseket hozni (többnyire mérsékelt sikerrel).
Az amerikai kormány magánéletbe történő beavatkozásával kapcsolatos botrány azt követően robbant be, miután egy amerikai nemzetbiztonsági hivatal alkalmazottja - Edward Snowden - hatalmas mennyiségű adattal elmenekült az Egyesült Államokból, és elkezdte nyilvánosságra hozni a kormány általános megfigyelési programjával kapcsolatos információkat. A korábban összeesküvés-elméletnek nevezett megállapításokat Snowden "kiszivárogtatásai" hitelesítik, emiatt az amerikai társadalom fokozott mértékben kezdett aggódni azok igazságtartalma miatt.
2013 óta fokozatosan jutnak nyilvánosságra azok az adatok, miszerint az amerikai kormány általános információgyűjtést folytat valamennyi telekommunikációs eszközön, beleértve gyakorlatilag az összes képi és hangrögzítésre alkalmas eszközt - mobiltelefonokat, laptopokat, webkamerákat. A kiterjedt kormányprogram nem bűnelkövetők ellen irányul, hanem általános adathalászás jelleggel; gyanútlan, büntetlen előéletű állampolgárok milliói ellen, akik korábban nem sejtették, hogy a zsebükben lapuló okostelefon az NSA számára hangrögzítést végez, számítógépeik webkamerája pedig képi anyagot gyűjt mindehhez.
Hídfő.net.ru | iPhone laptop hangrögzítés
A felmérés adatai szerint a botrány kirobbanása óta a nagykorúak több mint 30%-a tesz legalább minimális óvintézkedést a magánélete védelmére. A kutatás szerint az amerikai lakosság harmada a botrány kirobbanása óta megváltoztatja biztonsági beállításait a közösségi médiában, kevésbé gyakran használja a közösségi médiát (pl. Facebook), elkerül és letöröl bizonyos programokat, és inkább személyes találkozás alatt folytat magánjellegű beszélgetéseket, mint interneten vagy telefonon. A válaszadók igen nagy hányada emellett fokozottan törekszik arra, hogy online kommunikáció alkalmából elkerülje bizonyos kifejezések használatát, ami azt mutatja, hogy az emberek félnek attól, bizonyos szavak használata esetén a kormány terroristának nyilváníthatja őket. Ez már a magánéletbe történő durva beavatkozás, tekintve, hogy a kormány programja arra kényszeríti az embereket, hogy saját magánéletükben még a szóhasználattal is óvatosak legyenek.
A válaszadók 57%-a szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány megfigyelje az amerikai állampolgárok magánkommunikációját, és az semmilyen terrorfenyegetéssel nem válik elfogadhatóbbá.
Edward Snowden 2013-ban menekült el az Egyesült Államokból, hivatalosan azóta sem lehet tudni, hogy mekkora mennyiségű adattal, és milyen információk fognak még napvilágra jutni.


http://www.hidfo.net.ru/2015/03/17/az-amerikai-lakossag-harmada-lepeseket-tesz-kormany-megfigyelesi-programja