2022. július 29., péntek

Az orosz szankciók Németországot döntik romba

Forrás: www.kla.tv/23211

Klaus, jövünk!

Eric Zuesse: Az EU napjai meg vannak számlálva

 

MIÉRT ÉRHET VÉGET AZ EU EGY ÉVEN BELÜL

Németország, amely az Európai Unión belül nagy és hatalmas volt, és megszorításokat vezetett be a gyengébb európai gazdaságokkal szemben, például Görögországban, Spanyolországban, Olaszországban és Portugáliában, most azt követeli, hogy a többi uniós tagállam mentse ki a németeket abból a hamarosan elkerülhetetlenül bekövetkező energiavészhelyzetből, amely abból ered, hogy Németország eleget tett Amerika azon követelésének, hogy ne csak csatlakozzon az Oroszország elleni amerikai szankciókhoz, hanem még az Északi Áramlat-2 orosz gázvezetéket is megszüntette, amelynek az lett volna a feladata, hogy növelje - ahelyett, hogy (mint ahogyan ez most bekövetkezik) csökkentse - az Európába irányuló orosz földgázszállításokat.

A közelmúltig Németország volt az EU ipari motorja, és ezért veszíthet a legtöbbet a csökkentett és jóval drágább energiaszállítások miatt; ez azonban most megtörtént, és a következő télen még fokozódni fog. Ahogy ezek az energiaellátások csökkennek, az energiaárak emelkedni fognak, majd az egekbe szöknek, és Németország gazdasága összeomlik. Németország vezetői (a többi uniós országhoz hasonlóan) eleget tettek az amerikai Oroszország-ellenes szankciók követeléseinek (amelyek hamisított "információkon" alapulnak); és ennek eredményeként a német lakosság hamarosan meg fog fagyni, miközben Németország csillagászati mértékben magasabb energiaárakat fog fizetni, mint amennyit korábban fizetett.

Az Oroszországból származó csökkenő energiaszállításokat más országok (beleértve Amerikát is) megnövekedett szállításaival fogják helyettesíteni, amelyek energiája sokkal drágább, mint az oroszországi; és az Oroszországból származó csökkentett szállítások csak kis töredékét tudják majd egyáltalán pótolni. Valaminek engednie kell, valószínűleg magának az EU-nak, mert az ebből eredő, gyorsan eszkalálódó belső ellenségeskedés az uniós nemzetek között - különösen Németország és azon nemzetek között, amelyektől most azt várja, hogy kisegítsék a válságból - visszavonhatatlanul szétrobbanthatja magát az EU-t is.

 

 

Mindez akkor fog bekövetkezni, amikor az EU - amely rendkívül elkötelezett volt mind az atomenergia, mind a fosszilis tüzelőanyagok, különösen a szén csökkentése, sőt megszüntetése mellett - hirtelen arra siet, hogy nagymértékben növelje e nem zöld tüzelőanyag-források felhasználását, és amikor az európai választók, akik ezeket az embereket hatalomra juttatták, nem fogják szívesen látni, hogy vezetőik most 180 fokos fordulatot tesznek a globális felmelegedés irányába.

Korábban nem várt új kérdések fognak elkerülhetetlenül felmerülni. Ráadásul a fosszilis tüzelőanyagokra való visszaváltás még csak véletlenül sem történhet olyan gyorsan, ahogyan azt Európa vezetői ígérik; és ennek következtében az európaiak nem csak hűsölni és dideregni fognak a következő télen, hanem vezetőiknek rengeteg magyarázkodni valójuk lesz, amit csak úgy lehet megmagyarázni, ha beismerik, hogy tévedtek - szörnyen tévedtek és felkészületlenek voltak -, és ez a tagadhatatlan tény politikai káoszt fog okozni, mivel a többszörös kudarcuk miatti kölcsönös vádaskodás elkeseríti az európaiakat az egész uniós projektet illetően, az egyetlen, érthetetlenül bürokratikus U létrehozásának projektjét. S.- szatellit európai meganemzet, az "Európai Unió" létrehozása, amely gyakorlatilag az összes európai nemzetből áll. A múlt iránti nosztalgia a szép, független európai nemzetek múltja iránt, és a jövő iránti keserűség az "észak kontra dél" (stb.) Európában eluralkodik, gyengítve az EU szövetét, és megkérdőjelezve az egész II. világháború utáni keresztatlanti szövetséget (valójában az Oroszország-gyűlölő amerikai kormánynak való alárendeltséget), mind az amerikai NATO-t, mind annak politikai ikertestvérét, az USA által uralt EU-t és annak több ezer amerikai szolgáját Brüsszelben.

Az uniós nemzetek energiaszükségleteinek legfrissebb átfogó értékelése a 2008 szeptemberében megjelent "Európa függősége az orosz földgáztól: Az Egyesült Államok és Németország kormánya által finanszírozott George C. Marshall Európai Biztonsági Tanulmányok Központjának munkatársa, Richard J. Anderson írta: "Perspectives and Recommendations for a Long-term Strategy". Világossá tette, hogy a legalacsonyabb költségű és leggyorsabban növekvő üzemanyag Európában (hacsak az EU országai nem vezetnek be olyan politikát, amely ezt megváltoztatja, ami nem történt meg) az Oroszországból származó vezetékes földgáz, és ez különösen igaz a villamosenergia-termelés, az ipari felhasználás, valamint a műanyag stb. vegyi alapanyagok tekintetében.

 

 

Ez történt - az orosz dominancia Európa energiaellátásában (és ipari ellátásában) - és 2008-ban az olcsó orosz vezetékes földgáztól leginkább függő országok voltak (lásd ezt a képet): Németország, Lengyelország, Szlovénia, Magyarország, Törökország, Ausztria, Csehország, Görögország, Finnország, Szlovákia, Bulgária, Fehéroroszország, Moldova, Litvánia, Lettország és Észtország.

Feltehetően ezek azok a nemzetek, amelyek különösen "lehűlnek" a következő télen, hogy folytassák Amerika politikai uralmát Európa felett. Az állítólagos erkölcsi kényszer, amely állítólag kiváltotta ezt a "lehűlést", Oroszország 2022 februárjában bekövetkező ukrajnai inváziója, amely Oroszország elkerülhetetlen végső válasza Amerika 2014 februárjában végrehajtott ukrajnai puccsszerű megragadására, valamint a NATO Oroszországot sértő ragaszkodása ahhoz, hogy ez az amerikai-amerikai létrehozott új, Oroszország-gyűlölő ukrán rezsimnek szuverén joga van amerikai rakétákat elhelyezni Oroszország határán, mindössze öt perc ütőtávolságra Moszkva atomrobbantásától - ez az EU állítólagos erkölcsi-impozíciós oka, hogy Oroszországot (Európa legolcsóbb energiaszállítóját) kikapcsolja Európa energiaszállítójaként.

De az orosz energiacsapok európai elzárása következtében maga az EU is tönkremehet, és gazdaságilag, kulturálisan, iparilag és egyébként is csak egy puszta has-been lesz, csak azért, hogy Európa továbbra is Amerika vazallus-nemzete maradjon (a "nélkülözhető" nemzetek, mint az összes többi), ahelyett, hogy azzá váljon, aminek mindig is lennie kellett volna, és ami természetesen lett volna - a világ legnagyobb kontinensének ragyogó dicsőségévé: Eurázsia, egy olyan Európa, amely magában foglalja Oroszországot, ahelyett, hogy Oroszországot veszélyeztetné. Európa dicsőségének vége, vége, mint ami volt, és az egyetlen igazi kérdés már csak az, hogy milyen gyorsan? Ó - és MIÉRT? Miért tették ezt Európa vezetői? Ez lesz az igazi EU-gyilkos kérdés.

Az az Európa, amely volt, eltűnt - a washingtoni rezsim ölte meg, számos felbérelt ügynökét felhasználva Európában, és a NATO-ban lévő felbérelt fegyvereseiket.

https://pokolafoldon.hu/blog/az-eu-napjai-meg-vannak-szamlalva

Ausztriától Angliáig készülnek őszi rezsicsökkentésre a kormányok (Németországban pedig GÁZILLETÉK 2022. október 1-jétől, ha el nem zavarják az Antikrisztuskövetőket)

A világ több országában a kormányok olyan intézkedéseket hoznak, ami megkönnyíti az állampolgárok életét ebben a nehéz időben. A magyar kormány viszont éppen ellenkezőleg....

A napokban több európai kormány döntött a megnövekedett gáz- és áramárakat ellensúlyozandó lakossági támogatásokról. Az Egyesült Királyságban októbertől hat hónapon keresztül összesen 400 font kedvezmény jár, tehát jelenlegi árfolyamon számítva havonta nagyjából 32 ezer forinttal segíti majd az állam a szigetország területén lévő 29 millió háztartást.

Az intézkedés általános érvényű, azonban az energiafogyasztás mérési és elszámolási sajátosságai következtében épp a legszegényebbek számára jár a legtöbb macerával az igénybevétele: náluk ugyanis többnyire előrefizetős mérők működnek, amelyekre csak külön igénylés után postán, e-mailben vagy SMS-ben kapott utalványok révén lehet a kedvezményt feltölteni.

 

Észtországban a kormány és az állami tulajdonú Eesti Energia energiaszolgáltató szintén októberre igyekszik kidolgozni egy olyan árampiaci reformot, aminek jóvoltából a lakosság egységes árakon juthat villamosenergiához. A díjak összehangolásán túl az állam a háztartások támogatására is készül abban az esetben, ha az áram ára meghaladja a megawattóránként 50 eurós szintet. Az intézkedésért felelős miniszter, Kristjan Järvan elmondása szerint minden részlet tökéletes megoldására már kevés az idő, de az biztos, hogy télen senki se marad világítás és fűtés nélkül.

Az osztrák szövetségi kormány is megkezdte az áram áremelkedését fékező intézkedéscsomag összeállítását, amit őszig tervez lebonyolítani. A cél, hogy a háztartások biztosan és a háború előtti árszínvonalon juthassanak villamos energiához, a bürokrácia minimális növekedése mellett. Középtávon a kormány az infláció mérséklődését is reméli az árszabályozástól, miközben a szövetségi kancellár, Karl Nehammer hangsúlyozta, hogy a spórolás ösztönzése is fontos marad. A részleteket egyelőre vita övezi, egyes elképzelések szerint egy bizonyos alapvető mennyiségig lesz garantált a kedvezményes ár, amit a tartományok még további árszabályozással is kiegészíthetnek.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/ausztriatol-angliaig-keszulnek-oszi-rezsicsokkentesre-a-kormanyok

 

Kezdődjék az (éhezők viadala)

 

Csak egy gyors figyelmeztetés.

Biztos vagyok benne, hogy mások is látták a 2022-es nemzetközösségi játékok nyitóünnepségének kirívó rituáléját és szimbolikáját. Azt mondják, hogy háború van, azt mondják, hogy globális recesszió közeleg, azt mondják, hogy minden rossz és borús, és mégis fontmilliókat pazarolnak el erre a szemétre. Ha tényleg ennyire rosszul állnának a dolgok, akkor ezt a rendezvényt már törölték volna, és minden pénzt és erőfeszítést az élethez szükséges dolgokra fordítottak volna. Élelem, víz, energia és menedék.

Az én világomban a gyors futás és az ugrálás, vagy mások ilyesmire való figyelése nem alapvető fontosságú az élethez.

A tömegek számára a kognitív disszonancia teljes lendületben van. Az ébren lévők és a gyorsan ébredők számára a tantusz gyorsan kezd leesni. Amit mondanak nekünk és amit látunk, az két nagyon különböző dolog. Az élősködők egyre merészebbek és nyíltabbak a munkájukkal és működésükkel kapcsolatban. Bátran állíthatom, hogy ezek mágikus munkálatok. Crowley valóban büszke lenne rájuk.

Meghagyom valakinek, aki képzettebb, hogy dekódolja a teljes szertartást, mint például az Éber Polgár, de számomra a bika egy nagy árulkodó jel arra, hogy mit mondanak titokban. A bika a Bika, és ez egy nagyon fontos csillagkép az elit számára. Ismétlem, valaki, aki képzettebb, pontosan tudni fogja, hogy miről is van szó valójában.

 

 

Ha elolvasod Wayne Herschel munkáit, a szertartásnak teljesen értelme van. Ahogy a bika is. A játékok elkezdődtek, hamarosan éhesek leszünk és térdre esünk. Terrorizálnak minket a félelem, a hiány és a szűkösség révén, főként a mainstream médián keresztül, és egy bizonyos ponton a terroristák követeléseket fognak megfogalmazni.

Wayne Herschel - www.thehiddenrecords.com

Az uralkodó osztály, akár megválasztották, akár nem, nem felel nekünk, soha nem is válaszolt nekünk, és soha nem is fog nekünk válaszolni. Úgy tűnik, hogy folyton ezt mondogatják nekünk, de senki sem olyan vak, mint azok, akik nem látnak.

Ha valóban jobb életet akarunk, akkor el kell utasítanunk a nagy kormányt, el kell távolítanunk a hamis elitet, újra kell osztanunk a vagyont, és vissza kell térnünk azokhoz a dolgokhoz, amelyekre valóban szükségünk van ahhoz, hogy jó, boldog és teljes életünk legyen.

Élelem, víz, menedék, cél, szeretet.

"Abban a pillanatban, hogy elkezded azt csinálni, amit igazán akarsz, az már tényleg egy másfajta élet." - R. Buckminster Fuller

"Soha nem változtathatod meg a dolgokat úgy, hogy a meglévő valóság ellen harcolsz. Ahhoz, hogy megváltoztass valamit, építs egy új modellt, amely a meglévő modellt elavulttá teszi." - R. Buckminster Fuller

 

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/kezdodjek-az-ehezok-viadala

Egy apró, elvadult Elittel van dolgunk

Gabriele Kuby, sikeres író meg van róla győződve, hogy egy apró, elvadult elit próbálja megváltoztatni a társadalmi struktúrákat, hogy elszakadjunk attól, hogy férfiak és nők legyünk. Kuby szerint ez az emberi lét gyökereit rombolja le.
Forrás: https://auf1.tv/elsa-auf1/gabriele-kuby-sexualisierung-der-gesellschaft-zerstoert-mensch-und-freiheit

Vilcsek Ernő: A mutyik tömkelege

A "földmutyival" kezdődött
aztán a "trafikmutyival" folytatódott
és most jön a "postamutyi".
Az első "mutynak" most isszuk a levét. Erről beszélek most.

Milyen következményekkel jár, ha a lengyel állampolgároknak megadjuk az ukránok összes jogát?

 

Az ukrán parlamenti képviselők jóváhagyják a lengyelek "különleges státuszát".

A jogszabály a lengyel állampolgárokat ugyanazokkal a jogokkal ruházza fel, mint az ukránokat

Az ukrán parlamenti képviselők jóváhagyják a lengyelek "különleges státuszát".

Vladimir Zelenszkij és Andrzej Duda, Lengyelország, 2020 januárja © Getty Images / SOPA Images / Contributor
Az ukrán parlament (Verhovna Rada) csütörtökön elfogadta azt a jogszabályt, amely lehetővé teszi, hogy a lengyelek másfél évig legálisan, külön engedélyek nélkül tartózkodhassanak az országban, miközben az ukránokhoz hasonló jogokat élveznek.

A lengyel állampolgároknak nyújtott "különleges garanciákról" szóló törvényjavaslatot Jaroszlav Zheleznyak képviselő szerint 283 képviselő támogatta. A törvény, amint Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök aláírja, biztosítja a lengyelek számára a munkavállalás, a gazdasági tevékenység, az oktatás és az orvosi ellátás jogát, valamint jogosulttá teszi őket bizonyos szociális juttatásokra.

Olga Sovgirya Rada-képviselő július közepén azt mondta, hogy ezeken a szociális garanciákon túl az európai képesítéssel rendelkező lengyelek, köztük orvosok, egészségügyi dolgozók és szülésznők is dolgozhatnak majd az ukrán állami klinikákon.

Zelenszkij a törvényjavaslatot július 11-én, a volhíniai mészárlás áldozatainak emléknapján terjesztette elő, amikor a második világháború idején ukrán nacionalisták lengyelek tízezreit gyilkolták meg. A törvényjavaslat Rada elé terjesztésének hírét Andrzej Duda lengyel elnök jelentette be, aki szerint Zelenszkij lépésének szimbolikus jelentősége van, mivel az a nemzet, amely "mindenáron meg akart szabadulni a lengyelektől", most befogadja őket.

 

 

Májusban Zelenszkij hivatala kijelentette, hogy Ukrajna hálája jeléül "különleges státuszt" ad a lengyeleknek. Oroszország ukrajnai katonai műveletének kezdete óta Lengyelország fogadta be a legtöbb ukrán menekültet (az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint jelenleg több mint 1,2 millióan), és biztosította számukra a 18 hónapos legális tartózkodás jogát.

Annak idején Viktor Janukovics volt ukrán elnök bírálta Zelenszkij döntését, mondván, hogy Ukrajna és Lengyelország jelenlegi közeledése az országok tényleges egyesüléséhez és az ukrán állam "teljes megsemmisüléséhez" vezethet.

Megjegyzéseihez csütörtökön csatlakozott az orosz parlament felsőházának egyik tagja, Olga Kovitidi. Az Izvesztyija című napilapnak nyilatkozva a szenátor azt állította, hogy a Rada döntése a lengyelek különleges státusáról elárulja Ukrajna nemzeti érdekeit.

"Zelenszkij egy lövés nélkül beengedte Ukrajnába a lengyeleket, akik évszázadok óta erről álmodoztak" - mondta Kovitidi.

https://pokolafoldon.hu/politika/milyen-kovetkezmenyekkel-jar-ha-a-lengyel-allampolgaroknak-megadjuk-az-ukranok-osszes-jogat