MIÉRT ÉRHET VÉGET AZ EU EGY ÉVEN BELÜL

Németország, amely az Európai Unión belül nagy és hatalmas volt, és megszorításokat vezetett be a gyengébb európai gazdaságokkal szemben, például Görögországban, Spanyolországban, Olaszországban és Portugáliában, most azt követeli, hogy a többi uniós tagállam mentse ki a németeket abból a hamarosan elkerülhetetlenül bekövetkező energiavészhelyzetből, amely abból ered, hogy Németország eleget tett Amerika azon követelésének, hogy ne csak csatlakozzon az Oroszország elleni amerikai szankciókhoz, hanem még az Északi Áramlat-2 orosz gázvezetéket is megszüntette, amelynek az lett volna a feladata, hogy növelje - ahelyett, hogy (mint ahogyan ez most bekövetkezik) csökkentse - az Európába irányuló orosz földgázszállításokat.

A közelmúltig Németország volt az EU ipari motorja, és ezért veszíthet a legtöbbet a csökkentett és jóval drágább energiaszállítások miatt; ez azonban most megtörtént, és a következő télen még fokozódni fog. Ahogy ezek az energiaellátások csökkennek, az energiaárak emelkedni fognak, majd az egekbe szöknek, és Németország gazdasága összeomlik. Németország vezetői (a többi uniós országhoz hasonlóan) eleget tettek az amerikai Oroszország-ellenes szankciók követeléseinek (amelyek hamisított "információkon" alapulnak); és ennek eredményeként a német lakosság hamarosan meg fog fagyni, miközben Németország csillagászati mértékben magasabb energiaárakat fog fizetni, mint amennyit korábban fizetett.

Az Oroszországból származó csökkenő energiaszállításokat más országok (beleértve Amerikát is) megnövekedett szállításaival fogják helyettesíteni, amelyek energiája sokkal drágább, mint az oroszországi; és az Oroszországból származó csökkentett szállítások csak kis töredékét tudják majd egyáltalán pótolni. Valaminek engednie kell, valószínűleg magának az EU-nak, mert az ebből eredő, gyorsan eszkalálódó belső ellenségeskedés az uniós nemzetek között - különösen Németország és azon nemzetek között, amelyektől most azt várja, hogy kisegítsék a válságból - visszavonhatatlanul szétrobbanthatja magát az EU-t is.

 

 

Mindez akkor fog bekövetkezni, amikor az EU - amely rendkívül elkötelezett volt mind az atomenergia, mind a fosszilis tüzelőanyagok, különösen a szén csökkentése, sőt megszüntetése mellett - hirtelen arra siet, hogy nagymértékben növelje e nem zöld tüzelőanyag-források felhasználását, és amikor az európai választók, akik ezeket az embereket hatalomra juttatták, nem fogják szívesen látni, hogy vezetőik most 180 fokos fordulatot tesznek a globális felmelegedés irányába.

Korábban nem várt új kérdések fognak elkerülhetetlenül felmerülni. Ráadásul a fosszilis tüzelőanyagokra való visszaváltás még csak véletlenül sem történhet olyan gyorsan, ahogyan azt Európa vezetői ígérik; és ennek következtében az európaiak nem csak hűsölni és dideregni fognak a következő télen, hanem vezetőiknek rengeteg magyarázkodni valójuk lesz, amit csak úgy lehet megmagyarázni, ha beismerik, hogy tévedtek - szörnyen tévedtek és felkészületlenek voltak -, és ez a tagadhatatlan tény politikai káoszt fog okozni, mivel a többszörös kudarcuk miatti kölcsönös vádaskodás elkeseríti az európaiakat az egész uniós projektet illetően, az egyetlen, érthetetlenül bürokratikus U létrehozásának projektjét. S.- szatellit európai meganemzet, az "Európai Unió" létrehozása, amely gyakorlatilag az összes európai nemzetből áll. A múlt iránti nosztalgia a szép, független európai nemzetek múltja iránt, és a jövő iránti keserűség az "észak kontra dél" (stb.) Európában eluralkodik, gyengítve az EU szövetét, és megkérdőjelezve az egész II. világháború utáni keresztatlanti szövetséget (valójában az Oroszország-gyűlölő amerikai kormánynak való alárendeltséget), mind az amerikai NATO-t, mind annak politikai ikertestvérét, az USA által uralt EU-t és annak több ezer amerikai szolgáját Brüsszelben.

Az uniós nemzetek energiaszükségleteinek legfrissebb átfogó értékelése a 2008 szeptemberében megjelent "Európa függősége az orosz földgáztól: Az Egyesült Államok és Németország kormánya által finanszírozott George C. Marshall Európai Biztonsági Tanulmányok Központjának munkatársa, Richard J. Anderson írta: "Perspectives and Recommendations for a Long-term Strategy". Világossá tette, hogy a legalacsonyabb költségű és leggyorsabban növekvő üzemanyag Európában (hacsak az EU országai nem vezetnek be olyan politikát, amely ezt megváltoztatja, ami nem történt meg) az Oroszországból származó vezetékes földgáz, és ez különösen igaz a villamosenergia-termelés, az ipari felhasználás, valamint a műanyag stb. vegyi alapanyagok tekintetében.

 

 

Ez történt - az orosz dominancia Európa energiaellátásában (és ipari ellátásában) - és 2008-ban az olcsó orosz vezetékes földgáztól leginkább függő országok voltak (lásd ezt a képet): Németország, Lengyelország, Szlovénia, Magyarország, Törökország, Ausztria, Csehország, Görögország, Finnország, Szlovákia, Bulgária, Fehéroroszország, Moldova, Litvánia, Lettország és Észtország.

Feltehetően ezek azok a nemzetek, amelyek különösen "lehűlnek" a következő télen, hogy folytassák Amerika politikai uralmát Európa felett. Az állítólagos erkölcsi kényszer, amely állítólag kiváltotta ezt a "lehűlést", Oroszország 2022 februárjában bekövetkező ukrajnai inváziója, amely Oroszország elkerülhetetlen végső válasza Amerika 2014 februárjában végrehajtott ukrajnai puccsszerű megragadására, valamint a NATO Oroszországot sértő ragaszkodása ahhoz, hogy ez az amerikai-amerikai létrehozott új, Oroszország-gyűlölő ukrán rezsimnek szuverén joga van amerikai rakétákat elhelyezni Oroszország határán, mindössze öt perc ütőtávolságra Moszkva atomrobbantásától - ez az EU állítólagos erkölcsi-impozíciós oka, hogy Oroszországot (Európa legolcsóbb energiaszállítóját) kikapcsolja Európa energiaszállítójaként.

De az orosz energiacsapok európai elzárása következtében maga az EU is tönkremehet, és gazdaságilag, kulturálisan, iparilag és egyébként is csak egy puszta has-been lesz, csak azért, hogy Európa továbbra is Amerika vazallus-nemzete maradjon (a "nélkülözhető" nemzetek, mint az összes többi), ahelyett, hogy azzá váljon, aminek mindig is lennie kellett volna, és ami természetesen lett volna - a világ legnagyobb kontinensének ragyogó dicsőségévé: Eurázsia, egy olyan Európa, amely magában foglalja Oroszországot, ahelyett, hogy Oroszországot veszélyeztetné. Európa dicsőségének vége, vége, mint ami volt, és az egyetlen igazi kérdés már csak az, hogy milyen gyorsan? Ó - és MIÉRT? Miért tették ezt Európa vezetői? Ez lesz az igazi EU-gyilkos kérdés.

Az az Európa, amely volt, eltűnt - a washingtoni rezsim ölte meg, számos felbérelt ügynökét felhasználva Európában, és a NATO-ban lévő felbérelt fegyvereseiket.

https://pokolafoldon.hu/blog/az-eu-napjai-meg-vannak-szamlalva