2015. február 1., vasárnap

Rettegő deviza-hitelesek

Eljött hát egy újabb majdnem 2008, a svájci jegybank váratlanul elengedte a frank kezét, az meg mászott akkorát a pénzügyi létrán, hogy még maguk az elengedők is meglepődtek. Mutatta is szépen a tévé, hogy 450 forint is volt egy svájci valuta.
senkit
Laikusként azt gondolom, egy csomóan azért meggazdagodtak ebből a katasztrófából, és lehet, hogy ez a lényeg. És persze vannak összeesküvés-elméleteket gyártók, akik szerint ez a folyamat is egy nagy sakkjátszma része, Amerikának alapvető érdeke, hogy összeomoljon az euró, és bizony, már nem sokáig tartja magát, kivéreztetik az európai közös valutát, és a két menekülő valuta a frank meg a dollár úgy erősödik, mint eddig soha.
Nem vagyok közgazdász, de azt bármikor el tudom, fogadni, hogy hatalmi harcok állnak ennek a svájci frank erősödésnek a hátterében. Mert szinte minden kegyetlen, másokkal nem foglalkozó, sőt, másokat degradáló társadalmi, történelmi folyamatok hátterében hatalmi harcok, érdekek állnak.
A magyar kormányt dicséret illeti amiatt, hogy még tavaly forintosította a devizaalapú lakáshiteleket, de jogos a felvetés, mely szerint, el kell magyarázni a magyar társadalomnak, hogy a végtörlesztők miért törleszthettek 180 forinton, ellenben a lakáshitelesek miért csak 256-on.
bogi2
(A kép “Balogh” nevű olvasónk ajándéka.)
Hogy miért megint a vagyonosabb rétegeket segítették jobban. A mert csak flegma válasza nem lesz elég.
És a mostani történések legnagyobb vesztesei, akiknek autó vagy fogyasztási hitelük van, őket nem menti meg senki, pedig akinek a lakása a fedezet, és nem tud fizetni, ugyanúgy rámehet mindene, és amiről nem szólnak a híradások, rámehet az egész élete. Nekik viselniük kell az árfolyamkockázatot, jön a mantra mindenhonnan, még akkor is, ha történetesen erre, ami most történt, egy ország gazdasága sem volt felkészülve, a húsz százalékos emelkedés nem volt benne a levegőben, mondják, akik értenek hozzá.
Ráadásul, ha így gondolkodunk, akkor ők viselik most azt a kockázatot is, amit a magyar kormány, és a jegybank játszik, és az ő felelősségük lenne, hogy a politikai és gazdasági arculatépítésünk következményeképp, Európában a mi valutánk a legsérülékenyebb.
Erről aztán tényleg nem tehet a szalag mellett görnyedő átlagpolgár, akit középosztálynak hívnak a politikusok, de már ők is tudják, hogy olyan messze vannak tőle, mint Ózd Felcsúttól, és nem a kilométerekről beszélek.
A Főnök meg azt bírta mondani: az adósoknak és a bankoknak kell megbeszélniük, hogyan oldják meg a most kialakult helyzetet. Ez azért cinikus, mert az adós, adós mivoltából következően soha nem tud egyenlő pozícióból nekivágni egy ilyen tárgyalásnak. Képzeljük el: ember bemegy a bankba, behúzott nyakkal, kialvatlan, kisírt szemekkel, kopott ruhában, előadja a bánatát, ő szeretne, de most már tényleg nem tud fizetni. Nem lenne-é valami megoldás?, teszi fel ezek után a mágikus kérdést, a fiatal ügyintézőnek.
Itt megáll egy pillanatra a világ, az ügyintéző szemében tengerek esnek egymásnak, gátak szakadnak át, felhőkarcolók dőlnek mosolygó városokra, majd szelíden de határozottan megcsóválja a fejét, hogy sajnos, nem tehetek semmit, a főnököm sem tehet semmit, az ő főnökét meg már a hideg is kirázza a gondolattól, hogy tegyen, ez utóbbit nem mondja, csak a gesztusaiból tudhatja az ember.
Az empatikusabbja esetleg megpróbálkozik a „kérjen kölcsön” automatikus, de szakadékba taszajtó mondatával és kész. Vagy fizet, vagy ugrik minden. A Főnök még azt is mondotta vala: a kormány csak mediátor szerepet vállal a bank és az adós között. És ezt, hogyan képzelte a gyakorlatban? Na, jó, akkor kérek minden adós mellé egy köztisztviselőt, aki elkíséri a tárgyalásra, segít, és nézi mindkét fél jogait, majd szépen rávezeti őket a megoldásra. Minden adós mellé egy köztisztviselőt, legyen ez az új jelszó.
(hir.ma)
Bal-Rad komm: Komment helyett egy cikk a Blikktől: “… Nem lenne-é valami megoldás?, teszi fel ezek után a mágikus kérdést, a fiatal ügyintézőnek…”-aki “segített”! Imigyen:
“Ha van ember a földön, akinek a bőrébe semmiképpen sem bújnék most, az Tar János. Szegénynek egyszerre kell szembesülnie azzal, hogy fia borzalmas bajba keverte, s azzal, hogy szeretett felesége nem bírta tovább a harcot, belehalt.
Már korábban tudhatta, hogy gyermeke nem biztosít számára nyugodt, békés öregséget, hiszen indult ellene eljárás milliárdos csalás miatt is. Csak hát az embernek a gyereke a gyereke, igyekszik elfogadni úgy, ahogy van. Pláne, hogy a fiú egy baleset után újra gyermek lett, még azt sem képes felmérni, hogy bármit is tesz, annak következményei vannak, teljes mértékben szüleire szorult.
Ezután valódi tőrdöfés lehetett, amikor János rájött, fia összejátszhatott egy régi kollégájával, hogy szülei nevében lehúzzon jó pár milliót.
Értem én a bankot, mert sacc per 26 milliós kintlévőség nekem sem kellene. Éppen ezért kell nekik is mindent megtenniük, hogy kiderüljön, mi is történt pontosan, ki segített talicskával kitolni a pénzt a bankból – amit egyébként amúgy is csodálok, tudtommal a kölcsönökhöz nehezebb hozzájutni, mint egy NASA-belépőhöz.
Hogy honnan tudnák visszakapni a kölcsönkenyeret, azt meg nem tudom. De talán a srác segítője igen…/
Aztán némi végkifejletként: “Január 20-án délelőtt 10-kor még telefonon beszélt Sándor István magánnyomozóval, majd délután fél egykor megállt a szíve Tar Jánosné Erikának (†60). A pedagógus asszony a napokban ment volna nyugdíjba, férje szerint belehalt a bankkal vívott háborúba, a fel nem vett hitelbe.”

A cionisták által szabadnak jelzett országokat mutatják zöld színnel. A sárgák félig szabadok, a lilák rabságban vannak.


Új állandó NATO-egység jöhet Magyarországra

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung beszámolója szerint a balti államokban, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában és Magyarországon egy-egy kisebb, nagyjából 40 fős egységet telepítenének, fele-fele arányban a fogadó állam és a NATO katonáiból. A tervezetet február elején vitatják meg az észak-atlanti szövetség védelmi miniszterei - írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
A NATO több térségbeli tagállam mellett Magyarországon is új állandó egységet telepíthet egy tervezet szerint, amelyet február elején vitatnak meg az észak-atlanti szövetség védelmi miniszterei - írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című vasárnapi német lap. A beszámoló szerint a balti államokban, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában és Magyarországon egy-egy kisebb, nagyjából 40 fős egységet telepítenek, fele-fele arányban a fogadó állam és a NATO katonáiból.

A NATO-csapatok integrációs egysége (NATO Force Integration Unit) nevű alakulatok feladata a szövetség lándzsahegyének nevezett (Spearhead Force) új közös harci egység fellépésének szervezése lesz a szövetség keleti határvidékén. A Spearhead Force létrehozásáról a tavalyi NATO-csúcstalálkozón döntöttek. Az úgynevezett nagyon magas készültségi szintű, több ezer fős egység 2016-tól működik majd és akár két napon belül bevethető lesz bárhol a világon kollektív védelmi, illetve válságkezelő feladatok végrehajtására a walesi Newportban tartott csúcson elfogadott terv szerint.

A NATO jelenleg is rendelkezik gyorsreagálású erővel, ez a NATO Response Force (NATO reagáló erő, NRF), amelynek azonban néhány hétre van szüksége a bevetéshez. A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung beszámolója szerint az új közös harci egység létrehozásáig az NRF "a kísérleti nyúl", ezzel a jelenleg német-holland vezetés alatt álló szárazföldi alakulattal próbálják ki, hogy miként működhet a nagyon magas készültségi szintű erő. Így az idén az NRF kötelékében szolgáló katonákkal riasztási és logisztikai gyakorlatokat tartanak.
Link

Retteghetnek a médiumok, egy új rendszer az agyi tevékenységet konkrét szavakká fordítja le

Van itt ennél már fejledtebb eljárás is, csak az hadititok!

Feltalálták a gondolatolvasó gépet
Ribert Knight, a kísérleteket végző kutatócsoport egyik vezető tagja szerint a technológia jelentős áttörést jelenthet olyan emberek számára, akik egyébként képtelenek verbálisan kifejezni magukat.
Egyelőre 15 páciensen próbálták ki a módszert, amelynek az első lépése az, hogy el kell távolítani a koponya felső részét - aggodalomra semmi ok, a kísérlettel párhuzamosan a betegek olyan beavatkozáson estek éppen át, amelyhez ez amúgy is elengedhetetlen volt. A szabadon lévő agyra egy érzékelőkből álló hálót helyeztek, majd a pácienseknek 5-10 percig néhány szót játszottak le, míg a szoftverrel az agytevékenység alapján próbálták visszafejteni a gondolt szavakat.
Adódtak olyan szavak, melyekkel a gép nem tudott megbírkózni, ráadásul az egész eljárás egyelőre invazív, vagyis egy beültethető protézistől még roppant távol állunk, azonban a kutatók bizakodóak, és csupán egy-két évtized távlatában látják az olyan készülékeket, melyek segítséget nyújthatnak a beszédükben bármilyen okból korlátozott betegeknek.
Más kérdés - és valószínűleg bennünk van a hiba -, hogy egy olyan rendszert, ami elől az ember nem képes elrejteni a gondolatait, valószínűleg nem csupán segítő célzattal lehet felhasználni. Például lehetetlen lesz normálisan barkochbázni.

Hír24

Kínai sárkány a nemzetközi pénzvilág központjában

A patinás londoni Nemzeti Galéria előtt lebegő kínai léggömbök . Trafalgar tér 2012 jan. 29.
- Ázsián kívül, Londonban rendezték meg a legnagyobb Kínai Hold Újévi ünnepet -
Nemcsak Kínában és Kelet-Ázsiában, hanem az egész világon megünnepelték a kínaiak egyik legnagyobb ünnepét; a Kínai Hold Újév beköszöntét.
A kínai 'Újév sárkány' a Trafalgar téren 2012. jan. 29.
A legjelentősebb nem ázsiai rendezvényt az Egyesült Királyság fővárosában, mely egyben a nemzetközi bankárvilág központja is; Londonban tartották.
Az eseményre 2012. január 29.-én, vasárnap került sor, a londoni Trafalgar téren, alig néhány kilométerre a Bank of England épületétől és a Citytől, a bankárvilág igazi központjától.
A kínaiak kedvéért még a rendőrnő is bohócot csinált magából
Több tízezer ember vett részt ezen a rendkívül látványos ünnepségen, melytől a kínaiak szemmel láthatóan nem sajnálták a pénzt és az energiát. Az esemény megrendezésébe London város polgármesteri hivatala és a rendőrség, a Scotland Yard is besegített.
Liu Xiaoming, a Kínai Népköztársaság, az Egyesült Királyságba akkreditált nagykövete az ünnepség megnyitóján tartott beszédében kifejezte abbeli reményét, hogy a Trafalgar Téren tartott ünnepélyes eseményen keresztül egyre több brit ismerheti meg a kínai kultúrát, és Kína hihetetlenül lendületes fejlődését. És megfogalmazása szerint; “a kínai emberek komoly egyéni szabadságát is!”
A Trafalgar téren tartott Kínai Hold Újév rendezvény deklarált célja nemcsak az volt, hogy megünnepeljék a hagyományos kínai ünnepet, hanem az is, hogy erősítsék a az immár szintén hagyományosnak mondott  kínai-brit barátságot is.
A Kínai Hold Újévi ünnepség a Trafalgar téren 2010 jan 29.
Boris Johnson, London polgármestere is beszédet tartott, melyben kifejtette, “Soha nem volt a város életében még olyan jelentős esemény, melyen ilyen sokan gyűltek össze.” (Hm… – a szerk.)
Boris Johnson, London polgármestere a Kínai Hold Újév ünnepségen a londoni Trafalgar téren 2012 január29.-én
A történések hátterével kapcsolatban azonban emlékeztetnünk kell az olvasókat arra; hogy Kína, nemrégiben helyezte át nemzetközi pénzügyi központját Hong-Kongból, Londonba. Így Kínai Népi bank, a Bank of China közvetlenül likviditással, és tőkével erősítheti a Cityben lévő bankokat, valamint az Angol Nemzeti Bankot (Bank of England), – melyek szinte egytől egyik, a nemzetközi bankárvilág tulajdonában vannak.
Ám egyes források azt is elképzelhetőnek tartják, – hogy a kínaiak segítségnyújtás ürügyén egyszerűen átveszik a Cityben lévő bankok irányítását, kivéve azoknak megmaradt tőkeerejét és nem utolsósorban kapcsolati tőkéjét a cionisták kezéből.
Balra az Angol nemzeti Bank (Bank of England), szemben a Királyi Tőzsde, háttérben a City bankjai
Bár a kínai üzletember hagyományosan udvarias, mosolyog és meghajol, – de az üzleti élet küzdelmeiben nagyon is kemény tud lenni. Valódi szándékait egy európai nehezen látja át.
Ez a látványos londoni ünnepség minden bizonnyal ennek a nagyszabású pénzügyi műveletnek a ratifikálását is szolgálta. A Kínai sárkány, mostantól kezdve otthon van a nemzetközi pénzvilág központjában.
Cathair Donegal – SzRTI, London
A londoni City, madártávlatból. A nemzetközi bankárvilág központja. Jobbra lent 6 és 5 óránál az Angol Nemzeti Bank és a Királyi Tőzsde épülete

Horvátország leírja legszegényebb polgárainak adósságait

Európa példa nélküli adósságelengedést lát - de nem Görögországban.
Több ezer horvát fogja látni tartozásainak eltörlését hétfőn azon kísérlet részeként, hogy fellendítsék a gazdaságot azzal, hogy segítenek a háztartásoknak visszaszerezni a hozzáférést az alapvető lehetőségeikhez, köztük a bankszámláikhoz.

A terv, melyet "újrakezdés" néven emlegetnek, mintegy 60.000 polgár banki, távközlési és közüzemi tartozásainak törlését jelenti, egy a kormánnyal kötött alku részeként.

Mintegy 2,1 milliárd kuna (85 milliárd Forint) értékű behajthatatlan követelést fognak várhatóan leírni a hitelezők, akik aláírták a programot. Veszteségeik nem kerülnek visszafizetésre.

A háztartások minősítéséhez az adósságnak alacsonyabbnak kell lennie, mint 35.000 kuna (1,4 millió Forint), és a havi jövedelmük nem lehet magasabb, mint 1250 kuna (50 ezer Forint). Azok a horvátok, akik tulajdont birtokolnak, vagy van bármilyen magtakarításuk, nem részesülhetnek az adósságleírásból.

"Álláspontunk szerint ez az intézkedés mintegy 60.000 polgár esetében lesz alkalmazható," - mondta Milanka Opacic, Horvátország miniszterelnök-helyettese (1). "Így ők egy esélyt kapnak az újrakezdésre az adósságteher nélkül."

A becslések szerint a program 317 ezer horvát polgárt fog érinteni, a lakosság mintegy 20 százalékát, akiknek számlája tavaly júliusban befagyasztásra került a behajthatatlan követelések miatt, és akik újra hozzá fognak tudni férni a számláikhoz.

"Ez az első alkalom, hogy bármelyik (horvát) kormány megpróbálja megoldani ezt a nehéz problémát, és büszkék vagyunk rá," - mondta Zoran Milanovic miniszterelnök a kabinet ülésén. (2)

Az egyezség ismert lesz Görögország számára is, ahol az új Sziriza kormány megpróbálja újratárgyalni a több milliárd eurós mentőcsomag feltételeit.

Az athéni értéktőzsde zuhant a múlt héten, melyhez a banki betét állományok csökkenése vezetett, és aggodalmak közepette a Sziriza vezette koalíció átveheti az ország hitelezőinek közvetlen irányítását, és leírhat több milliárd euró összegű lakossági hitelt.



The Telegraph

(1) - http://hr.wikipedia.org/wiki/Milanka_Opačić
(2) - http://en.wikipedia.org/wiki/Zoran_Milanović

Kapcsolódó:
Az ameikai rezsimet példátlan támadások érik, és megjósolhatatlan események küszöbén állunk

FIZETÉSKÉPTELENSÉG - A SZERZŐDÉS MEGSZŰNIK

Már több alkalommal foglalkoztunk olyan - a hitelfelvevő fél számára fel nem róható, előre nem tervezhető, illetve rajta kívülálló okokból bekövetkező körülményekkel, amikor a szerződés az eredeti feltételek szerint a hitelfelvevő számára teljesíthetetlenné válik.

Érdekes, hogy az ügyvédek, jogászok nem nagyon "kapargatják" ezt a témát, pedig a magyar bírói gyakorlat elismeri a jogi, fizikai, érdekbeli és a gazdasági lehetetlenülést. (Vis maior)

Igaz, a "devizahitelek" esetében az előzményekről sem szabad megfeledkezni! Állítjuk, (és a honlapon ezzel kapcsolatban rengeteg anyag áll a rendelkezésre), hogy az illetékes pénzügyi szakemberek, és a politikusok is előre látták a napjainkra már bekövetkezett "devizahiteles" katasztrófát.

Állítjuk, hogy a "hitelekkel" kapcsolatban nem tájékoztatták a csapdába csalt családokat:
- Nem tájékoztatták arról, hogy 2004. júliusában Dr. Jean-Pierre Roth a Svájci Jegybank Elnöke a közelgő veszéllyel kapcsolatban figyelmeztető levelet küldött Dr. Járai Zsigmond MNB Elnöknek.
- Nem tájékoztatták arról, hogy 2004 októberében a Budapesti Értéktőzsde üzletpolitikai igazgatója Dr. Végh Richárd egy tanulmányában feketén-fehéren leírta, hogy 2012 decemberében 256.10 HUF lesz egy CHF.
- Nem tájékoztatták arról sem, hogy 2005-ben az IMF szintén figyelmeztető levelet küldött Dr. Veres János pénzügyminiszternek!

Sőt! A Bankszövetség mindezek tudatában kiadott egy tanulmányt 2006 januárjában, hogy nem kell félni a deviza alapú hitelektől, a magyar gazdaság robog, és nem kell tartani nagymértékű árfolyamkockázattól. (FÉLRETÁJÉKOZTATÁS, TÉVEDÉSBE EJTÉS)

Tehát állítjuk, hogy az illetékes pénzügyi szakemberek, és a politikusok is előre látták a napjainkra már bekövetkezett "devizahiteles" katasztrófát. És állítjuk, hogy a "hitelt" felvevők azok, akik a legkevésbé tehetnek a kialakult katasztrófáról.

A katasztrófáról, amely miatt rengeteg család ment tönkre, öngyilkosságok és kilakoltatások sorozata következett be, rengetegen vállaltak azért külföldön munkát, hogy a jogtalan "tartozásokat" az itthon maradottak tovább fizethessék. Ez a politikusok és a bankárok közös bűne, amely már büntetőjogi kategória. Az pedig, hogy a jogtalan tartozásokat "forintosítják", - újabb banki szerződésbe kényszerítik a bankok által már egyszer amúgy is csúnyán átvert adósokat, az pedig ezek után már kimeríti a nemzetárulás fogalmát.

Mi viszont térjünk vissza az eredeti témára, a Vis maiorra.
FONTOS! Kedves olvasók, "devizahitelesek"! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Ezzel kapcsolatban vitaindítóként idézzük egy Facebookos hozzászólást Teo Fisertől:

"Nem tudom ki nézte az ECHO TV BÍRÓSÁGI TÖRTÉNETEK ADÁSÁT. A MŰSORBAN CZIRMES GYÖRGY ÜGYVÉD EGYÉRTELMŰEN AZ ALÁBBI BANKI BEJELENTÉSRE BIZTATOTT!

Ezt én már egy hete feltettem. Semmi vesztenivaló nincs benne, vagy válaszol a bank, vagy nem , de egy aduásszal több lesz az elszámolásnál az adósnál!

Autóhitelesek, devizás személyi kölcsön hitelesek! A napokban bekövetkezett CHF árfolyamgát mizéria miért is ne lehetne egy

VIS MAJOR ??

AMELY ALAPJÁN AZ ILYEN HITELEK TÖRLESZTÉSE, VISSZAFIZETÉSE ELLEHETETLENÜLT !!!

A Ptk. 312. paragrafusának 1. bekezdésére hivatkozó anyag szerint Ha a teljesítés olyan okból vált lehetetlenné, amelyért egyik fél sem felelős, a szerződés megszűnik. A teljesítés lehetetlenné válásáról tudomást szerző fél haladéktalanul köteles erről a másik felet értesíteni.

Abban az esetben, ha eredetileg nem volt lehetetlen a szolgáltatás teljesítése, csak utólag vált azzá, a teljesítés lehetetlenné válására vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.

A teljesítés több okból válhat lehetetlenné - írja Egyed István -, pl. fizikai, jogi, vagy éppen gazdasági okból. A szerződés megkötését követően beálló változás miatt a szolgáltatást csak előre nem látott nehézségek, vagy aránytalan áldozat árán lehetne teljesíteni, és mivel ez nem várható el a kötelezettől, bekövetkezik a lehetetlenülés.

Ha a teljesítés olyan okból hiúsult meg, amelyet egyik szerződő fél sem látott előre, azaz egyik fél sem felelős érte, a felek között a szerződés megszűnik, és a szerződésben foglaltak teljesítését a jogosult nem követelheti többé.(VIS MAJOR !)

Ha elfogadjuk, hogy a pénzintézetek sem látták előre azon gazdasági folyamatokat, amelyek miatt a hitelesek fizetésképtelenné váltak, akkor ez még egy indok arra, hogy ne követeljék vissza az általuk adott hitelt. Ne követeljék vissza olyan mértékben és olyan devizaárfolyam mellett, amely a kötelezett részéről teljesíthetetlen.

JAVASLATOM TEHÁT, HOGY MINDEN AUTÓ, SZEMÉLYI DEVIZÁS KÖLCSÖNT FELVETT ADÓS JELENTSE BE A BANKJÁNAK, HOGY A SVÁJCI JEGYBANK A CHF ÁRFOLYAMGÁTJÁNAK MEGSZÜNTETÉSÉT - VIS MAJORNAK -ELLEHETETLENÜLTNEK TEKINTI, IGY A TOVÁBBI TÖRLESZTÉST MEGTAGADJA.

Ptk. 312.§ (3) bekezdését is lehet alkalmazni. Ez kimondja, hogy ha a jogosult hibájából következik be az ellehetetlenülés, akkor a kötelezett szabadul a kötelezettsége alól és kérheti kárának a megtérítését.

A FENTI RENDELETRE VALÓ HIVATKOZÁSSAL KÉRNI KELL A KORREKT ELSZÁMOLÁST .
Áldással TEO.


civilkontroll.com

Liszenko: “győzelemre állunk Donbasszban!”

tech



A minszki szócséplési forduló az eredeti időponthoz képest egy nappal későbbi megtartásán Kijev keresztet vetett a gyebelcevoi katlanban már félőrülten ide-oda bolyongó, egyre ritkuló latorhordájára. Az újabb nemmegállapodás hírére pedig a junta kevésbé szorongatott martalócbandái érezték magukat felhatalmazva a terror kiszélesítéséra Donbasszban.
A gyebalcevoi katlanban körbezárt pribékhordák utolsó tartalékaikat puffogtatják. (Логoвино)Logovinonál a népköztársasági erők egy újabb útzárat létesítettek. Csjernuhinoból és Gyebalcevoból se ki-se be lator nem tud közlekedni.
(Калиновкa)Kalinovkában-Gyebalcevo délnyugati “elővárosában”-a tegnap kezdődött milicistaostrom mára virradóan folytatódott.

Mára virradóan egész éjjel folyamatosan támadta a népköztársasági milicia (Каменкa) és (Полевое)Poljevoje latorjait.

Kijevben Liszenko hét “kormánykatona haláláról tájékoztatta” Maradék-Ukrajna alattvalóit. És nagy győzelmekről zengedezett!
https://balrad.wordpress.com/2015/02/01/liszenko-gyozelemre-allunk-donbasszban/


A DNR ma délutáni közleményében bejelentette, hogy teljes mértékben ellenőrzik a gyebalcevoi katlant. Gyenyisz Pusilin bejelentése szerint mintegy nyolcezer valcmanista köré vontak tűzgyűrűt. Alekszandr Zaharcsenko ma újfent megerősítette: “többé senkivel sem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni. “Megyünk tovább a Népköztársaságok határaiig, utána pedig…”
A nyikisinoi “ajándékot” pedig köszönik Valcmannak. (Óriási mennyiségű, teljesen használható haditechnikát zsákmányoltak a népköztársasági erők Nyikisinonál.)
Donyeck lakótelepeinek intenzív latortüzérségi bombázása zajlik reggel óta. “Uragan”-rakétavetőkkel támadják a várost Volnovaha térségéből.
Gorlovka ismételten a martalóctüzérség célkeresztjébe került ma. (is) (Дзержинск)Dzserzsinsznszkből lövik a várost most a martalócok.  Hatalmas a pusztítás.
(Новоселовка)Novoszjelovka falucskát-Gorlovkától déli irányba-“széjjelgradozta” ma délelőtt a latortüzérség. Ebben a faluban soha nem voltak népköztársaságiak. Novoszjelovkából csak romhalmaz maradt. Rengeteg a halott (köztük gyerekek) és a sebesült.
(Майорск)Majorszknál komoly csata dúl.
(Шумы)Sumit és (Артемовск)Artyemovszkot bevették a népköztársaságiak.
(Счастье)Szcsasztyjét (Старый Айдар)Sztarij Ajdarból, (Нижнетепло)Nyizsnyetyeploból és (Артем)Artyjomból bombázza a valcmanista bűnbanda.
(Дебальцево)GyebalcevoBAN, (Малоорловке)MalaorlovkáBAN, és (Чернухино)CsjernuhinoBAN harcok vannak.
(Попасная-Первомайск)Popasznaja-Pervomajszk között reggel óta folyamatos tüzérségi harc zajlik.
(Макеевкa)Makekevkát szintén ágyúzza Valcman pribékhordája.
A fenti videon sebesült valcmanisták panaszkodnak: parancsnokaik egyszerűen elszeleltek a bajt megorrintván, őket pedig magukra hagyták.
Szemjon Szemencsenko latorvezér (a Kolomojszkij által abrakolt “Donbassz” martalócbanda homokos főnöke) összefoltozásán minden erejüket és tudásukat latba vetve ügyeskednek a doktorok Gyebalcevo egyik kórházában.
Vélemények szerint-ha életben is marad-élete végéig etetőszékben fog vegetálni. Mindenesetre számára véget ért a donbasszi kaland, de még nem került ki onnan.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/01/donbassz-ma-17/