2014. szeptember 14., vasárnap

Magyar fiú a világ legjobb csellistája

Óriási magyar sikerrel ért véget hétvégén Münchenben az ARD Nemzetközi Csellóversenye. A világ egyik legrangosabb komolyzenei versenyén 65 indulóból a magyar Várdai István szerezte meg az első díjat - írja a Fidelio.

A német rádióállomásokat tömörítő ARD 1952 óta rendez versenyeket különböző zenei műfajokban. A csellisták megmérettetésére négyévente kerül sor, és a világ egyik legnehezebb komolyzenei versenyeként tartják számon. Az állítás igazságát jól példázza, hogy már az első fordulóban díjnyertes zenészek szoktak elvérezni.
Várdai a döntőben egy francia és egy román zenésszel mérkőzött meg, mindhárman egy-egy versenyművet adtak elő. A Fidelio szerint az értékeléskor a zsűri kiemelte, Várdai mind a négy fordulóban kiemelkedően játszott. A magyar fiú sikerének súlyát növeli, hogy három évvel ezelőtt már megnyerte a Genfi Nemzetközi Csellóversenyt: soha, egyetlen csellistának nem sikerült mind a két nagy verseny első díját elhozni.
A verseny korábbi győztesei között olyan nevek találhatók, mint a zongorista Mitsuko Uchida, a hegedűs Christian Tetzlaff, a brácsás Jurij Bashmet, a trombitaművész Maurice André, az oboista Heinz Holliger, vagy az énekes Thomas Quasthoff.

Várdai István 1985-ben született Pécsett, 1997-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kivételes tehetségek osztályába járt, jelenleg a bécsi Zeneakadémia, a Kronbergi Zenekadémia és a budapesti Zeneművészeti Egyetem növendéke. Bemutatkozó koncertjét 1998-ban adta, azóta számos díjban és kitüntetésben részesült: 2008. március 15-én például megkapta a legígéretesebb ifjú zeneművésznek járó Márciusi Ifjak állami kitüntetést, 2009-ben a Junior Prima díjat, 2012-ben pedig a 10.000 euróval járó PRIX Montblanc díjat, melyet 2006 óta adományoznak kiemelkedő hangszeres zenészeknek.
További sikereket, elismeréseket kívánunk neki!

Pozítiv Nap

Amerika igazi célpontja nem Oroszország, hanem az Európai Unió

Amerika igazi célpontja az Európai Unió

Az európai emberek vajon tudják-e, hogy valójában miről is szól az úgynevezett “ukrán-orosz konfliktus”? – Vajon tudják-e az Unió polgárai, – hogy itt nem is elsősorban az ukránok, vagy az oroszok a célpontok, – hanem valójában az európaiak bőrére megy ki a játék?

Persze a nyugati médiák terelése és agymosása immáron teljesnek mondható ez ügyben, – de azért például meg lehet kérdezni azt, hogy, a nyugati közvélemény valóban felháborodik azon, hogy Oroszország állítólag elfoglalta a Krím-félszigetet?
Mi köze ennek valójában az Európai Unió lakosságához?
Az európaiak legnagyobb része nem is ismeri a félsziget történetét, keveset tudnak arról, hogy miért tanúsít különleges érdeklődést Oroszország e kérdés iránt. Hiszen itt valójában egy olyan területről van szó, amely előzőleg évszázadokon keresztül Oroszországhoz tartozott.
Sőt, az elmúlt 23 évben a terület lakossága arról álmodott, hogy szülőföldjük végre visszatérjen Oroszországhoz. Ez meg is történt, a félsziget népének akaratából.
Vajon az európai polgárok valóban elhiszik-e a nyugati média hazugságát, hogy maga Oroszország harcol Ukrajna ellen, vagy fegyverekkel látja el a Don-medencei felkelőket? – Mikor még az amerikaiak is kénytelenek voltak bevallani, hogy erre nincs bizonyíték. – Az ukrán hadsereg és a zsoldosok ellen, akiket Kijev illegális kormánya küldött, – valójában Délkelet-Ukrajna lakossága harcol, amely nem ismeri el kijevi junta a kormányát, – amit a NATO puccsal ültetett a nyakukba.
És igen; a népköztársasági felkelőket segítik orosz önkéntesek: korábbi orvosok, mérnökök, vállalkozók és munkások. Igen, vannak köztük hivatásos katonák is, többek között különleges erők katonái is. – De az ukrán náci kormány oldalán is harcolnak hivatásos zsoldosok az USA-ból, Lengyelországból és Svédországból. – És még jó néhány más országból.
Még most is, amikor Vlagyimir Putyin reális béketervet javasolt a szemben álló feleknek, ami véget vethet a polgárháborúnak, a Nyugat mondja, hogy szükség van új oroszellenes szankciókra.
De vajon észreveszi-e az átlag uniós állampolgár azt, hogy; – Washington számára az ukrán válság csak ürügy, hogy gazdasági csapást mérjen Oroszországra és az Európai Unióra, amelynek jó lehetősége volt a közös gazdasági térség kialakítására Lisszabontól Vlagyivosztokig – és akkor erős riválisa lehetett volna az USA-nak. – Ahhoz, hogy elrejtsék ezt az igazságot, Oroszországra próbálják hárítani, rátolni a felelősséget a véres káoszért, amely a törvénytelen puccs után úrrá lett Ukrajna délkeleti részén.
Lehet, hogy hamarosan megnevezik az ukrán tragédia valódi okozóit.
Bár ezzel jó néhány európai politikus már tisztában van, az államfők között is. Nagy valószínűséggel tudja ezt Merkel, s külügyminisztere, Steinmeier, – de tudja ezt Közép-Európában Fico, s bizonyosan tisztában van már ezzel a magyar kormány is.
Nos, Kelet-Ukrajna palagázmezői, vagy hatalmas ipari területi, a nyugati támogatású csapatok által talán elfoglalhatók, de nem biztos. – Kockáztathatnak, s lehet, akár több tízezer áldozat, – de az azonban bizonyos, mire ott újra megindul a normális élet, – hosszú évek telnek el. Akármelyik oldal győz. – Amerikának pedig nagy valószínűséggel már nincsen ennyi ideje.
És, akkor még nem is beszéltünk az intenzív partizánháború lehetőségéről a Junta egységeinek győzelme esetén. Mert az a brutális népirtás, s háborús bűnök melyeket már eddig is elkövettek, – eleve lehetetlenné teszik a békét akkor is, ha elfoglalnák Donbasszt. Hiszen az mindig is forró talaj maradna a hódítók számára.
Végső célpontjuk persze még mindig Oroszország lehet, – a hatalmas szénhidrogén lelőhelyeivel, ásványkincseivel, mérhetetlen földjeivel, – csak hát még mindig túl sok ott az orosz, – akik pedig nem fogják csak úgy odaadni senkinek azt, ami az övék. – És ezt az amerikai vezetés nagyon is jól tudja.
Ám nekik azonnali eredmény kell. – S ez már meg is van! Hiszen azonnali eredményként elkönyvelhetik az Európai Unió gyengülését, – sőt folyamatos gyengülését az Oroszország ellen bevezetett szankciók és az orosz viszont szankciók következtében.
Ez megkönnyítheti az amerikai vállalatok tényerését a 450 milliós európai piacon
Persze nem utolsósorban az is fontos az amerikai kormányt irányító pénzügyi oligarchiának, hogy az őket fenyegető gazdasági, és társadalmi konfliktusokat, az országán kívül tarthassa. – A még megmaradt ipari és üzleti kapacitását lekötheti a szankciók által tönkre tett európai vállalatok helyére történő belépés, – az ismételt üzleti hódítás.
A keleten, Ukrajnában, s a Közel-Keleten viselt háborúk, – szintén külföldre vihetik az amerikai férfilakosság már egyre alacsonyabb ingerküszöbbel rendelkező részét. Így a társadalmi válság gerjesztette háború helyszíneit, még az országtól távol tarthatják egy ideig.
Amerika legfontosabb célja most tehát Európa. – Az Amerikai-Európai gazdasági térség teljes megalakítása, – természetesen Amerika vezető szerepével, s az amerikai vállalatok hegemóniájával a majd fél milliárdos európai piacon. – Vagyis jelenleg nem is elsősorban Ukrajna és Oroszország, – hanem inkább az Európai Unió teljes meghódítása az USA elsődleges prioritása manapság.
Szabad Riport/Bornemissza János
Felhasznált források: Andrej Ivanov/Ruvr.ru – SzRTI/B-R archivum

Visszarendeződés Kijevben? Árnyékkormányt alakít az ukrán ellenzék

Nem vesz részt az ukrán Régiók Pártja az októberben tartott országgyűlési választásokon, ehelyett egy árnyékkormányt hoz létre a párt, ami a választott kormánnyal párhuzamosan fog működni.
Korábban a Régiók Pártjának egy politikusa már nyilvánosan is bejelentette, hogy nem vesznek részt az országgyűlési választásokon. A mostani bejelentés szerint azonban már szeptember 18-án megtartja első ülését az alternatív kormány. Petro Porosenko államfő augusztus 27-én oszlatta fel a parlamentet, hivatalosan amiatt, mert nem tudott kialakulni koalíció a többségi kormányzásra. Ennek valós oka azonban az, hogy a Jacenjuk-kormány nem rendelkezett demokratikus felhatalmazással, senki nem választotta meg, egyszerűen kormányként kezdett működni a Kijevben lezajlott fegyveres puccsot követően. Az atlantista kormány demokratikus felhatalmazás nélkül folytatott tárgyalásokat az Európai Unióval, és kezdte meg az ország integrációját a NATO-ba.
Ukrajnában a jelenlegi rendszer ezer sebből vérzik. Janukovics hatalomból való eltávolítása illegitim módon történt, a Régiók Pártja szintén úgy vesztette el kormánypozícióját, hogy Kijevben nyugati zsoldosok utcai harcot folytattak a rendfenntartással, ennek során egy alkalommal a parlamentbe is behatoltak. Ez az esemény volt a fordulópont, akkor a kormánypárt több politikusa is elmenekült az országból. Aki maradt, azt pedig a Kijevben jelen lévő szélsőjobboldali szervezetek terrorizálták, a képviselők rendszeresen kaptak életveszélyes fenyegetéseket arra az esetre, ha nem szavazzák meg az illegitim Jacenjuk-kormány javaslatait. Az október 26-ára kiírt országgyűlési választásokon megválasztott kormányt a Régiók Pártja nem fogja elfogadni legitim kormánynak.
Mikola Azarov, az utolsó legitim ukrán kormányfő a nyugati zsoldosok beszivárgása miatt, fenyegetés hatására mondott le. Lemondását utolsó lehetőségnek gondolta a "békés" kompromisszumra.


http://www.hidfo.net/2014/09/14/visszarendezodes-kijevben-arnyekkormanyt-alakit-az-ukran-ellenzek

Az Iszlám Állammal már Ausztráliának is baja van

Ilyen a csatlós szerep, ha más (kreált) gondját is cipelni kell.



Ausztrália az Egyesült Államok határozott parancsára - mint angolajkú "testvér-tartomány" - katonai repülőgépekkel és különleges erőkkel "járul hozzá" az Irakban és Szíriában hódító Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet elleni szövetséghez - jelentette be ma reggel Tony Abbott ausztrál miniszterelnök.
Tíz repülőgépről van szó, nyolc F/A18-as harci gépről, valamint egy felderítő és egy légi utántöltő és szállító gépről. A kontingensben a légierő 400 katonája és a különleges erők 200 katonája vesz részt egyelőre. Támaszpontjuk egy egyesült arab emírségekbeli amerikai támaszponton lesz.

Az Iszlám Állam elleni szövetséges hadműveletekhez való ausztrál hozzájárulás "óvatos és arányos", Canberra azonban még nem döntötte el, hogy szárazföldi hadseregéből is vezényel-e katonákat a térségbe, mivel erre a bejelentésre egyből civil titltakozó megmozdulások is hangjukat hallatják az ausztrál kontinensen.
Közben az Iszlám Állam újabb videóra vett lefejezést hajtott végre, ezúttal egy zsidó kém rovására.

Gölöncsér Miklós

Haditechnika: A GPS-műholdak analógiája

Mivel lehet lelőni egy műholdat?
Elég lehet zavarni a jeleit?
Mi lesz velünk GPS-szatellitek nélkül?

A műholdak fontosságát a felderítésben, kommunikációban és navigációban minden komoly haderővel rendelkező ország felismeri. Egy esetleges fegyveres konfliktus esetén létfontosságú az ellenséges haderőt támogató műholdrendszerek semlegesítése.

Egy háborúban a műhold is célpont

Nem egyszerű, de nem is lehetetlen feladat a műholdak fizikai megsemmisítése. Jelenleg három rendszerrel hajtották már végre ezt sikeresen, közülük kettő az Egyesült Államokban, egy pedig Kínában készült. Az amerikaiak Vought AGM-135 ASAT (Anti-Satellite Weapon, műholdelhárító fegyver) rendszere még a hidegháború gyermeke, az átalakított, plusz második fokozatot kapott AGM-69 SRAM rakétára és a hordozó-indító, speciálisan F-15A Eagle vadászgépre épült. Az 1982-ben elindult fejlesztés csúcspontján a földfelszíntől 555 kilométeres távolságban haladó P78-1 amerikai műholdat semmisítette meg a vadászgépről elindított rakéta. A sikeres tesztek ellenére a programot 1988-ban leállították.

Kilőtték a műholdat, mert veszélyes volt

Ezzel szemben egy másik amerikai rendszer, az Aegis még ma is hadrendben áll, alapvetően légvédelmi és rakétavédelmi feladatokkal: néhány éve ezzel semmisítettek meg egy meghibásodott felderítő műholdat, az USA-192-est. Ezt a szatellitet 2006 decemberében bocsátották fel, és bár elérte a számára kijelölt pályát, a földi irányítás elveszítette vele a kapcsolatot. A műhold két éven át keringett a Föld körül, egyre közelebb kerülve bolygónkhoz a gravitációs vonzás miatt.
Az Aegis-rendszer rakétájával lőnek ki egy használaton kívüli megfigyelőműholdat
Végül az amerikai kormány a megsemmisítése mellett döntött, mert a műhold veszélyes anyagot szállított. Ennek végrehajtására az Aegis integrált lég- és rakétavédelmi rendszerrel felszerelt USS LAKE ERIE cirkálót jelölték ki. A hajó 2008. február 20-án indított egy ballisztikus rakéták elfogására tervezett rakétát, amely a célpontját elérve megsemmisítette az USA-192 műholdat. A hivatalos értékelés szerint a darabokra szakadt műholddal elmúlt annak a kockázata is, hogy a műholdban lévő veszélyes anyagok egy darabban a Földre hullanak. Legalábbis ezt kommunikálták hivatalosan az amerikaiak.

Kína is képes műholdat ölni

Mi lehet a nem hivatalos forgatókönyv? Az amerikaiak valószínűleg a kínaiak kísérletére reagáltak a kilövéssel. Az ázsiai ország ugyanis 2007. január 11-én hajtott végre sikeres műhold-megsemmisítő műveletet, melynek célpontja a 865 kilométeres magasságban haladó FY-1C időjárás-felderítő műhold volt. A gyilkos eszköz amerikai források szerint egy módosított DF-21 közepes hatótávolságú ballisztikus rakéta volt, melyre manőverezni képes megsemmisítő járművet helyeztek el.
A műholdat nem robbanással, hanem nekirepüléssel, ütközéssel semmisítették meg, komoly törmelékfelhőt szórva szét az űrben. Az Egyesült Államok az űrfegyverkezés mellett éppen emiatt tiltakozott a legerélyesebben, hiszen a nagy mozgási energiája miatt még egy aprócska fémrepesz is halálos veszélyt jelenthet a többi műholdra vagy az űrhajósokra. Bár érdemes megjegyezni, hogy az amerikaiak kilövésekor is keletkezett űrszemét.

Egy katasztrófa óta szabad a GPS

Ma már szinte minden okostelefon rendelkezik GPS-alapú navigációs alkalmazással, de a taxiktól a traktorokig elterjedtek a fedélzeti navigátorok. Persze a globális helyzetmeghatározó rendszer, ismertebb nevén a GPS (Global Positioning System) első használója is az amerikai hadsereg volt.
Már a mezőgazdasági gépeket is a GPS segíti

A teljes lefedettséget 1995-ben elérő rendszer a nehezen használható rádiónavigációs és a korai műholdas rendszerek lecserélésére épült ki. A GPS először az amerikai nukleáris csapásmérő erők szigorúan titkos technológiája volt. A Korean Air Lines 007-es járatának tragédiája kellett ahhoz, hogy Ronald Reagan amerikai elnök polgári célokra is engedélyezze a GPS használatát, hiszen a repülőgépet elsősorban a rosszul beállított fedélzeti, giroszkópokon alapuló navigációs rendszere sodorta a végzetébe: a Boeing 747-est a szovjet légvédelem egyik elfogóvadásza lőtte le, miután az utasszállító véletlenül az ország légterébe tévedt.
Az amerikai GPS sikere több másik államnak is s megtetszett. Egy hasonló megoldást a szovjetek már a hetvenes évek óta fejlesztettek, és a GLONASZSZ el is készült 1995-re, ám elhasználódó műholdjait nem pótolták, ezért a rendszer hanyatlásnak indult, csupán néhány éve kezdték újraéleszteni, pontosságát növelni, Vlagyimir Putyin hatalomra kerülését követően. Európa Galileo néven kezdte építeni saját navigációs rendszerét, ám annak befejezése évek óta folyamatosan csúszik. Kína BeiDou néven fejleszti saját navigációját, amely várhatóan 2020-ra biztosít majd globális lefedettséget.

Ha megzavarják a jeleit, semmire sem jó a GPS

Jelenleg is több olyan rendszerről vannak információk, melyek képesek helyileg zavarni a GPS-jeleket. Márpedig ha egy bomba vagy rakéta a GPS-műholdak jelei alapján találja meg a célpontját, akkor a jel zavarásával, elérhetetlené tételével a védett célpont megsemmisítése elkerülhető, de legalábbis alaposan megnehezíthető. Nem meglepő módon elsősorban az Egyesült Államok vetélytársai jeleskednek ezen a területen, így orosz, kínai és észak-koreai katonai zavarórendszerek is elérhetők a világpiacon. Az Egyesült Államok ennek megfelelően folyamatosan igyekszik javítani rendszereinek, irányított fegyvereinek zavarállóságát. A kialakult helyzet hasonlít a páncélozott járművek és a páncéltörő eszközök örökös párharcához.

Az orosz helymeghatározó rendszer, a GLONASZSZ műholdjai így keringenek a Föld körül
Forrás: RIA Novosti/Ria Novosti
Hivatalosan meg nem erősített információk szerint éppen egy orosz zavaró rendszer volt a kulcsa annak a sikeres iráni akciónak, amelynek eredményeképp az amerikai légierő szegényebb lett egy Lockheed Martin RQ-170 Sentinel nehezen észlelhető, távolról irányított felderítő repülőgéppel 2011. december 4-én. Az iráni haderő szakemberei (és sokak szerint az együttműködő orosz kollégák) munkáját egy aránylag épségben zsákmányolt RQ-170-es jelezte.
Az értesülések szerint az akció kulcseleme az orosz eredetű, eredetileg radarrendszerek felderítésére és zavarására, illetve rádióadások bemérésére, zavarására tervezett és használt, mobil Kvant 1L222 Avtobaza rendszer volt. A nehéz, terepjáró teherautóra szerelt rendszert valószínűleg még az akció előtt Oroszországban módosították a GPS-jelek zavarására, lefogására és hamis GPS-jelek sugárzására. Az amerikai források szerint persze a Sentinel nemzetközi légtérben repült az esemény idején, míg Irán szerint az ország felett repülve vették át az irányítását.

GPS-zavaró eszközök egy internetes áruházban

De nem kell messzire menni, hiszen a polgári piacon is kaphatók olyan eszközök, melyeket akár éppen Kínából, az interneten megrendelve és kifizetve, kisebb körzetben zavarhatókká válnak a polgári GPS-rendszerek. Igaz, ehhez nem kell nagy teljesítmény, hiszen a műholdak adóteljesítménye is kicsiny és messze is vannak a földfelszínről.

Hírfigyelő Szolgálat

Az MSZP 185Ft-ban maximalizálná a frankhitelek átváltását a kormány számára

Az MSZP országos választmánya tegnap politikai állásfoglalásban kérte fel a párt frakcióját, hogy - országgyűlési határozati javaslatban - kezdeményezze a devizahitelek 2014 végéig történő forintosítását.


A szocialista testület döntését Botka László, a választmány elnöke és Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője ismertette újságírókkal tegnap, Budapesten.

Botka László hangsúlyozta, arra szeretnék kötelezni a kormányt, hogy a devizahitelek év végéig történő forintosításakor legfeljebb a 2010 áprilisi átlagos devizaárfolyamokat alkalmazza, amikor egy euróért 265 forintot, egy svájci frankért pedig 185 forintot kellett fizetni. Az ellenzéki politikus emellett fontosnak nevezte, hogy a kabinet a pénzügyi rendszer stabilitását nem veszélyeztető módon oldja meg a bajba került hitelesek problémáit.

Botka László elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány legutóbbi nyilatkozataiban "2015 tavaszára tolta" a devizahitelesek megsegítését. A szocialisták választmánya állásfoglalásában úgy fogalmaz, az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának egyik legfájdalmasabb következménye a devizahitelesek helyzetének radikális romlása. A jegybank statisztikái szerint ugyanis egy átlagos havi törlesztőrészlet 2010 óta 70 százalékkal emelkedett, amely nagyobb részben az árfolyamkülönbség alakulásából ered - olvasható a dokumentumban.

A kormány pénteken nyújtotta be az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely alapján a pénzügyi intézményeknek el kell számolniuk fogyasztóikkal a múltbeli túlfizetéseket, a kiszámítási és elszámolási módszertan részletszabályainak megállapítását ugyanakkor a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kompetenciájába utalja.

Hírfigyelő Szolgálat

A Visegrádi Négyek elutasítják az idegen csapatok behívását

Robert Fico szlovák miniszterelnök a Nový čas napilapnak adott interjúban nyilatkozva bejelentette, nem fogja engedélyezni NATO katonai bázis létesítését Szlovákiában.
Fico kijelentette, hogy az idegen csapatok behívását saját miniszterelnöki posztja árán is megakadályozza, abban az esetben pedig, ha a nyugat nyomásgyakorlással kényszeríti az amerikai csapatok állandó jelleggel Szlovákiában állomásoztatására, népszavazást fog kiírni. "Attól, hogy a NATO tagállama vagyunk, nem vagyunk kötelesek idegen erőket állomásoztatni Szlovákiában. Ha pedig valaki erre kényszerítene minket, népszavazást kezdeményeznénk."
Hídfő.net | Robert Fico
A kormányfő elmondása szerint Szlovákia kis országként nem vállalhatja, hogy a nagyhatalmak geopolitikai játszmájába rángassák bele. Fico egyben azt is kijelentette, elképzelhetetlennek tartja, hogy Ukrajna a NATO tagja legyen, emellett nem támogatja a további oroszellenes szankciókat sem.
A kormányfő Ukrajna NATO tagságával szembeni kétkedése ugyanakkor sokkal inkább ellenérzésre vezethető vissza, mint Ukrajna csatlakozásának lehetetlenségére. 30 évvel ezelőtt az is lehetetlennek tűnt, hogy Magyarország a NATO tagja legyen. Mégis, az atlantista kormány a választási törvény módosításával lehetővé tette, hogy a NATO tagságról tartott referendum 25%-os részvételi aránnyal is érvényes legyen. Hazánk nem demokratikus módon csatlakozott a NATO-hoz, az atlantista pártok azt a kommunizmus visszatérésével kapcsolatos félelmekre alapozva szavaztatták meg az erre fogékony kisebbséggel. Értelemszerűen, Robert Fico figyelmeztetése így fenyegetést jelent a NATO keleti terjeszkedésére. Szlovákiában egy ilyen témában tartott népszavazással a választók többsége kifejezésre juttatná, hogy nem akar NATO bázist Szlovákiában. 25 évvel a kommunizmus bukása után annak visszatérésétől már senki nem retteg, így a V4 országok NATO tagsága sem igazolt a lakosság felé. Egy esetleges népszavazáson ellenben mozgósító hatása lenne az egyre fokozódó nyugatellenességnek, ami a radikális atlantisták számára kedvezőtlen irányba befolyásolná a referendum eredményét.
Június 4-én a cseh miniszterelnök szintén bejelentette, hogy semmi szükség az amerikai haderőre Kelet-Európában, különösen nem az ő országa területén. Bohuslav Sobotka ellenzi, hogy a NATO katonai bázisokat létesítsen Csehország területén, így a szlovák kormányfő nincs egyedül. A kelet-európai politikusok most két tűz közé szorulnak, mert egyszerre kellene kiszolgálniuk az atlantisták elvárásait, valamint valamilyen szinten meg kell felelniük saját népük elvárásainak, ami a nyugatellenesség fokozódásával az lenne, hogy ne csak a további NATO csapatok érkezését akadályozzák meg, de a NATO-tagságról is újabb népszavazást tartsanak.
A V4 láthatóan törekszik a nyugattól való függetlenedésre, ellenben Magyarország továbbra is az atlantista katonai tömb kiszolgálását folytatja. Miközben Csehország és Szlovákia is elutasítja az idegen csapatok behívását, az Orbán-kormány a szeptember 4-5-i NATO csúcstalálkozót követően bejelentette, hogy "Magyarország biztonságának növeléséről is döntés született". Azt megelőzően az orosz sajtó Magyarországra küldött 7000 amerikai zsoldosról írt. A NATO csúcstalálkozó végeztével pedig bebizonyosodott, hogy a NATO valóban ilyen nagyságrendű átcsoportosítást folytat Kelet-Európába. Miközben a V4 több tagállama függetlenedne a nyugattól, Magyarország ismét az utolsó csatlós szerepét veszi fel a Soros-pénzből felfuttatott mérsékelt-atlantista kormánypártnak köszönhetően.


http://www.hidfo.net/2014/09/14/visegradi-negyek-elutasitjak-az-idegen-csapatok-behivasat

Harctéri jelentés Donbasszból 2014 09. 14. – délelőtt

A ma délelőtti donbasszi harci cselekmények összefoglalója

Donyeck repülőterénél lövöldözés.

Jenakijevot ágyúzza Valcman latortüzérsége

Junkomot harckocsikból lövik a zsoldosok

Makejevkát, Zujevkát és Nyizsnyjaja Krinkát sorozatvetőkkel támadja a bűnbanda.

Jaszinovataját és Avgyejevkát tarackokkal lövik a latrok.

Jenakijevot néha-néha lövi a valcmanista latortüzérség.

Pantyelejmonovka térségében a Gorlovka-Konsztanzyinovka úton lévő latorposztokat semmisitett meg a milicia.

Majorszknál kissebb csetepaté volt.

Uglegorszk határában hégy sorozatvetőt kiiktatott a milicia.

Kemerovonál két kijevi tank, és három “Ural” teherautót megsemmisitett a népi milicia

Zsdanovkánál és Malaorlovkánál kézifegyverekkel lövöldöztek a felek.

Harcizkot tarackokkal lövi a valcmanista horda.

Telmanovo mellett három kijevi “GRAD” megsemmisült.

Opitnojénál kézifegyverekkel lövöldöztek egymásra.

Veszjeloje mellett a milicisták rajtaütöttek egy tüzérségi lőálláson.

Mariupol közelében Szahanka faluból elmenekültek Nyalókakirály zsoldosai.

Pervomajszkot és Popasznaját a latortüzérség lövi.

Artyemoszknál hidat robbantott fel a valcmanista bűnbanda.

Összességében elmondható, hogy tegnap este óta Nyalókakirály hordái harckocsik és tüzérség alkalmazásával gyakorlatilag csak a municióikat koptatták. Eredményt elkönyvelni nemtudnak, ha csak azt a kéttucatnyi fűbe harapott zsoldot, meg azt a néhány tank és tüzérségi eszköz elvesztését annak nem tekintik.

A népköztársaságiak pedig tartják a “hétvégi” tempót.

Értesüléseink szerint a tegnap Lembergnél lencsevégra kapott német tankok ma délelőtt már Ternopolban bukkantak fel. Onnan még a legközelebbi donbasszi helyszin is legalább 1400 km. Ha “lábon” akarnak odáig eljutni…?! – hát igyekezniük kell. Egyébként 40-42 közé teszik a számukat, plusz a segédszemélyzet.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/14/harcteri-jelentes-donbasszbol-2014-09-14-delelott/

Ontja a NATO Maradék-Ukrajnába a fegyvereket!

Nyalókakirály pillanatnyi hadügyére (nem)meglepő bejelentést tett: özönlik a NATO országokból a fegyveranyag Maradék-Ukrajnába.

Tegnap este az “Ötödik Csatorna” nevű televizió műsorában cáfolta Valerij Heletej Washington, Varsó és Oslo állitásait, hogy “ők ugyan nem szállitanak fegyvert Nyalókakirály hadseregének…meg különben is – ők nem is olyanok!”

Страны НАТО уже передают оружие Украине - Гелетей

Heletej arról is beszámolt, hogy a szeptember hetediki NATO-csúcsra ő maga is elkisérte Urát és Parancsolóját, ahol nyélbe is ütötték a bótot. Eszerint az USA, Franciaország, Olaszország, Lengyelország és Norvégia vállalják a legfőbb donor szerepét, a többiek “kissebb adományokkal” járulnák hozzá a donbasszi oroszirtáshoz.

Ez az az út, amin járnunk kell! – lihegte a tábornok. Azóta “természetes barátaink és szövetségeseink” folyamatosan ontják a fegyvereket, és ez a folyamat jelenleg is tart! – büszkélkedett.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/14/ontja-a-nato-maradek-ukrajnaba-a-fegyvereket/

Tájékoztató a Nemzetgyűlésről




Tájékoztató

A mai napon, 2014, augusztus 16-án, 1121 évvel a hét vezér vérszerződésének megkötése után, Verőcén, a Lósi-völgyben, a Kárpát-Haza Temploma lábánál, szabad kárpátmedencei magyarok ellenvélemény nélkül megbízták Orosházi Ferencet azzal, hogy a 2014. szeptember 21-én, vasárnap, Budapesten, Budán, a Tabán Dombon, 14 órakor megtartásra kerülő Nemzetgyűléssel kapcsolatos szervezési feladatok ellátásában résztvevők szóvivője legyen.

A Nemzetegyesítő Mozgalom nevében
v. Gálfalvy Gallik Béla

Facebook oldal: https://www.facebook.com/events/1509396949297537/

Problémád van a világ jelenlegi működésével?

Azt gondolod, hogy a földi szükségletek elosztása aránytalan és igazságtalan?
Kiszolgáltatva, elnyomva érzed magad?
...és mondd, cselekednél is a változás érdekében?
Kész vagy arra, hogy kinyilvánítsd akaratodat egy adott helyen, adott időben?
Igen?
Ez esetben csak tőled függ a hőn áhított szabadság!
Ne feledd, te nem egy csepp vagy az Óceánból, hanem az Óceán van belőlem, belőled és ő belőle!
Egy szál nád könnyen eltörhető, de kévébe kötve meg sem roppantható!
Szereted a családod, Hazádat, az emberiséget? Nagyon? Akkor légy ott! Légy jelen!
2014. Szeptember 21. vasárnap 14 órakor a budai Tabánban, az Erzsébet-hídtól és a Hegyalja úttól jobbra, a Krisztina körút felett.
Együtt sikerülhet! Csak együtt sikerülhet!
A Hetedik Te Magad légy!

Hangfelvétel (16MB): http://www.nemzetgyules.info/doc/Oroshazi.mp3
Fotók az eseményről:








Üzenet

Nemzetgyűlés, nagygyűlés, népgyűlés. Fogalmak, melyek nem akármilyen vihart kavarnak, és ezeregy kérdést vetnek fel.
Kell, nem kell? Milyen formában, hol, mikor van a helye? Ki, kik formálhatnak jogot arra, hogy e célból megszólítsák a Nemzetet? Mi legyen a célja, a módja? Kik mondhatják el véleményüket, és ki dönti azt el, hogy egy kérdésben kinek van igaza? Rejt-e veszélyeket egy ilyen esemény megrendezése, és annak várható mértéke felvállalható-e, vagy sem? Itt van az idő, vagy még nem aktuális?

Egy másodperc töredékéig sem vitatom a felmerült kérdések jogosságát, szükségességét és értelmét.

Ugyanakkor pont ezek azok a kérdések, amelyek megválaszolására fordított további idő, megölné a cselekvést.

Sokan - kinek-kinek habitusából, jelleméből fakadóan - , jószándékkal figyelmeztettek, vagy éppen fröcsögve ócsároltak a Nemzetegyesítő nemzetgyűlés (ami az egység teremtést hivatott szolgálni, és nem alkotmányozna, ahogyan ezt sokan beállítani próbálják) meghirdetése kapcsán.

A stílus, amellyel megszólítottak, nem érdekel, mert azt befolyásolni nem áll módomban, viszont a tartalmuktól eltekinteni nem lehet, mert véleményeket tükröz.

Az elmúlt néhány évben sikerült kivívnom a jelenlegi rendszer ellenszenvét, csupán azzal, hogy nem kedvelem. (az okokat itt hosszan sorolhatnám) Ezzel a hozzáállással, akarva-akaratlanul a hasonló gondolkodásúak közé keveredtem, így igyekeztem személyesen is megismerni őket.

A nemzet felemelkedését szolgálók, vagy legalábbis az azt hirdetők véleménye a megoldásra vonatkozóan éppen annyi féle, ahányan vannak. Ebben rend sosem lesz. Ennek oka, hogy mindenki a saját adatbázisára hagyatkozva alkotja meg saját véleményét, értékrendjét, elképzelését. Mit is tehetne mást?

Ebben a kérdésben egyetértés csak és kizárólag akkor lehet, ha az adott téma szakértői valós - nem elferdített, vagy eltitkolt - információk alapján, elemezve a rendelkezésre álló adatokat, állapíthatják meg mi is valójában az igazság.

A jelenlegi helyzetben erre valós lehetőség nincs, mert a hatalom mostani birtokosai ebben ellenérdekeltek. Mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az egy egységes álláspont az élet semmilyen területén ne valósulhasson meg.

Mi sem áll távolabb tőlem, minthogy azokkal küzdjek, harcoljak akikkel, váll-vállt vetve kellene haladnunk a közös cél felé. Ennek okán bátorkodtam felvetni azt az ötletet, hogy először változtassunk. A változás eredményeképpen pedig ismerjük meg a tényleges, hiteles, országunkra vonatkozó adatokat, tényeket., tárgyi és szellemi bizonyítékokat és ennek szellemében alakítsuk, immáron valójában együtt, közösen további sorsunkat. Erre kaptam felhatalmazást, az akkor éppen jelenlévő néhány tucat embertől.

Nemzetegyesítő nemzetgyűlés. Ez lett a neve.

A célja pedig a változás.

Kinek, milyen okból óhaja a változás, abban egyeztünk meg, hogy azt nem vizsgáljuk.

Akinek a jelenlegi helyzet nem jó, az nyilvánítsa ki, hogy neki baja van a világgal, és változtatni akar. Ne firtassuk, hogy miért, mi okból. Kinek ez fáj, kinek az. A közös megoldás, egy igazságosabb társadalmi berendezkedés megvalósítása.

Van ilyen?
Van!
Jogunk is van hozzá?
Az is van!
Csakhogy hol kezdjük? Merül fel a kérdés.

Talán ott, hogy jelentsük ki azt, ami nyilvánvaló. Azt, amit tud mindenki, akiben a kérdés egyáltalán felmerül. Ez pedig a következő:

Jelenleg az Országnak nincs Alkotmánya. Ezt alkotmányjogászok is állítják, persze elsősorban azok, akiknek már nem fáj munkahelyük elvesztése. A másik részük is tudja, csak nem mondja.

Mit is állítanak a haza jelenlegi "bölcsei" az általuk eszkábált Alaptörvényben?
"Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét.
Nem ismerjük el történeti alkotmányunk idegen megszállások miatt bekövetkezett felfüggesztését. Tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista és a kommunista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését.
Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét." (Magyarország Alaptörvénye Nemzeti Hitvallás)


Akkor nagyon egyszerű az élet! Ha a hatalmat jelenleg gyakorlóknak is ez a véleményük, ne szálljunk felesleges vitába, se velük, se senkivel. Az út adott, csak egy sziklát görgettek rá, ami elzárta a további lehetőségeinket. Ezt a sziklát kell elgurítani az útból és szabad a "pálya"!

Magyarul, meg kell szüntetni a törvénytelenséget és megnyílik az út.

Mihez is?

Meg kell teremtenünk a lehetőségét annak, hogy a társadalmunk egésze megismerhesse, mit is jelent az a kifejezés "Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét", ami a jelenlegi Alaptörvényben is szerepel.

Ha ez az Alaptörvény "Hitvallása", felmerül a kérdés, miért nem ez szerint élünk?

Hát azért, mert az idegen megszállók, nem engedik. A függetlennek hitt kormányunk keze meg van kötve. (más kérdés az, hogy önként és dalolva dugták a kezüket bilincsbe)

Na, ez az igazi kérdés, és egyben hatalmas felkiáltójel a FIDESZ szavazó bázisának!

Remélem, eljut hozzátok ez az írás!

Vegyétek észre Fideszes honfitársaim, hogy az Alaptörvény Hitvallásának fent idézett sorai nektek íródtak! Ez egy segélykérés! Kinyújtott keze felétek a tudatára ébredt, haláltusáját vívó a jelenlegi hatalmat gyakorló fuldoklónak:
"Bennünket beszorítottak, tegyétek hát Ti a dolgotokat!"

Akkor hát kinek is van lehetősége és joga cselekedni? Hát nekünk EMBEREK! Nekünk, az Isten adta Népnek! Ki másnak?

További hivatkozási alap: Emberi Jogok Nemzetközi Törvény 545(VI) határozata. (Minden népnek joga van az önrendelkezésre)

Lehet most azon vitatkozni, hogy kinek van joga, mikor és hova, megszólítani bennünket cselekedetre. Lehet ezen a kérdésen akadékoskodni, vitatkozni. Kérdés az, hogy visz-e bennünket ez előre?

Vettem a bátorságot, és felvetettem ezt az ötletet. Mellé álltak. Először néhányan, majd egyre többen, és most már bátran állíthatom, tömegek.

Óvnak, figyelmeztetnek jószándékkal, (vagy anélkül) a rendezvényt fenyegető veszélyekre. A minden bizonnyal bekövetkező provokációkra, a szervezést kísérő nem kívánatos jelenségekre, a hazugságokra, a félrevezetésekre, az ismert, vagy ismeretlen, vagy a magukat "valakinek" gondolókra, vagy a sikerben nem érdekelt odatolakodó személyekre.

Valós a veszély, jogosak a felvetések. Nincs vita! Érzékelem!

Ennek okán mit tehetek? Mondjam azt, hogy "bocs, hátha problémás az ügy, akkor hagyjuk, rántsak vállat?" vagy azt, hogy "megijedtem, oda sem megyek", vagy azt, hogy "felülök a dombra és végig nézem zsebre vágott kézzel, unott pofával az egészet?"

Ha csak egy ember jön ki azon a napon, aki azért jön, mert én adtam neki hitet, akkor azt sem hagyhatom cserben.

Ismerem azt az utat, amelyet évek óta követek, ismerem és vallom azokat az értékeket, amit EMBERI-nek neveznek. Erről az útról engem csak letaszajtani lehet. Hogy sikerül-e nekik, azon múlik, hányan éreznek hasonló szeretet embertársaik iránt, hányan éreznek a MÁSIK megoldatlan gondja iránt felelősséget. Hányan állunk ki egymásért, ahogyan egy, másért, másokért.

Nincs itt az idő, várjunk még! Mondják többen....

Aki ezt mondja, kérdezze meg a nincstelen, kilátástalan, önhibáján kívül tönkre tett életet élőt. Bírja-e még? És meddig? Ma négy millióan vannak, és minden óra elmúltával ez a szám nő és nem csökken! Gyengülünk, és nem erősödünk! Kérdezze meg az éhező, télen a fűtetlen iskolába reszkető gyermeket, boldog felhőtlen életet él-e?

Mire, vagy kire kell még várni?

Asthar kapitányra, aki majd rendet tesz helyettünk? Vagy a Szíriusziakra? A Plejádok küldötteire? Vagy a NATO-ra, Amerikára? Vagy Putyinra? Vagy várunk Krisztus második eljövetelére, hogy kiűzze a Gonoszt a Földről?

Nyitott vagyok. Sok mindent hajlandó vagyok elhinni.

Viszont van egy dolog, amiben nem hiszek, hanem határozottan TUDOM!

A Teremtő akarata, csakis a cselekedeteinken keresztül tud megnyilvánulni. Segíthet bárki, akár a fent említettek egyike, vagy mindegyike... ha van KINEK!

Ha van, aki tesz a változás érdekében, és kiáll magáért. Na, annak jár, vagy járhat a segítség! Egyébként meg nem, mert úgy hívják, hogy beavatkozás, ami nem megengedett sem égen, sem földön a szabad akarat megsértésének elve végett.

A kiálláshoz tudom, bátorság kell. Ezért csak a bátraknak szólok!

Csak azokat hívom, akinek van elég bátorsága a rendhez, a nyugalomhoz, a békéhez. Amelyik kutya ugat, az nem harap. Mondja a közmondás. Az a kutya ugat, amelyik fél, mert a saját hangjából meríti bátorságát. Az az ember, aki fél, az kiabál, ordít, jelszavakat skándál, gyűlölködik, fenyegetődzik. Ezt a hatalom érti. Ez ellen tenni is tud. Azokat le lehet fogni, azokat rabszállítóba lehet zsuppolni, azokat fogva lehet tartani, azokat meg lehet bélyegezni.
Ezek az egyedek ne jöjjenek, mert ártanak! Ártanak az ügynek, ártanak a nemzetnek, ártanak a jövőnek, ártanak mindenkinek. Gyávaságuk pedig ragályos lehet. Ha mégis jönnek, tudni fogjuk, minek jöttek. A gyengeség lesz az ismertető jelük.

Erről ismerszik, meg, hogy ki kivel van. Ki a provokátor és ki az, aki valami érdekében, és nem valami ellen tesz. Ennek tudatában viszont senkinek, semmitől nincs félni valója. A rendet ezen törésvonal mellett közösen, könnyedén fenntarthatjuk.

Azok jöjjenek, akiknek van bátorságuk a jobb világ eljövetele ÉRDEKÉBEN cselekvő csendben, cselekvő nyugalomban, cselekvő békében lenni, és tenni. Hogy mit? Na, majd azt élőszóban...

A hatalom a csendet, nyugalmat, békét nem tudja értelmezni. Nem lételeme, nem tudja megfogni, nem képes ellenére tenni.

Mindig lesznek gyáva emberek, akik saját gyávaságukat akarják kivetíteni másokra, hogy ne érezze magát egyedül. Az ilyen ember szerint soha nem lesz alkalmas az idő. Az ilyen ember mindig elő fogja húzni a kabát ujjába rejtett "ügynök" kártyát, a cselekvő erők lejáratására. Az ilyen ember azt hiszi az megoldás, ha az "ördögöt feljelenti az anyjánál", és olyan elmegyógyintézetbe való naivitással bír, hogy elhiszi, majd egyszer ott neki adnak igazat.

Gyere hát JÓEMBER, ha változást akarsz, nincs mitől aggódnod! Az igazságon kívül - ami egyébként is több mint elegendő -, a jogszerűség is melletted áll! Kövesd a szíved, benne a Zászlót! Neked repül! Érted! Érted? Ne törődj a károgókkal, nekik soha nem lesz alkalmas az időpont, nekik mindig lesz valami, amibe beleköthetnek.

Ha nem boldogulsz velük, de mégis megpróbálnád, tegyél fel néhány kérdést nekik. Ettől a jobb sorsra érdemes professzor is megsértődik, és nem kapsz rá választ. Ime:

- Ki az? aki cselekvésre hívhatja a Nemzetet
- Hívhatja-e bárki? vagy marad az örök reménytelenség
- Milyen felhatalmazás alapján? teheti, ha megteheti
- Mikor? lehet az időpont ami a legjobb lehet
- Milyen helyszínre? lehet szerveznie
- Milyen céllal? szólíthatja meg a Nemzetet

Magamra vállaltam, támogatókra találtam. Remélem Barátom, benned is! Szeretettel várlak!

Nemzetegyesítő nemzetgyűlés. 2014.Szeptember 21. 14 órától a budapesti Tabán területe.

Kiskunlacháza, 2014. szeptember 14.

Orosházi Ferenc
a Zászlós

Ez itt Ilovajszk?! Akkor meneküljünk…!

Nyalókakirály latorhadának eddigi leggyászosabb szereplése az ilovajszki katlanban volt. Több mint 1200 bérgyilkos veszett oda.

Tegnap a kijevi udvar fölrúgta a tűzszünetet. Csakhogy Ilovajszknál ismét csapdába esett a népes bérgyilkosbanda. A népköztársaságiak pedig idegességüket elkezdték rajtuk levezetni.

A latorbrigád rádöbbent, hogy ez a dolog nagyon káros lehet az egészségükre. Hirtelen eszükbe jutott, hogy dicstelen elődeik mennyire cudar mód végezték itt. Nagyon nem fűlt a foguk úgy járni. Kétségbeesetten próbálkoznak az alábbi videon a kitöréssel.

Hirek szerint néhény latornak ez sikerült, bár ők csak az életüket tudták megmenteni. Jó néhányan fogságba estek.

Az alábbi video készitője is. A telefonjával készitett videot pedig a népköztársaságiak feltöltötték az internetre.http://balrad.wordpress.com/2014/09/14/ez-itt-ilovajszk-akkor-menekuljunk/