Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője szombaton nyilvánosságra hozta elnökválasztási programját, mely összesen 144 pontban foglalja össze az Európai Unióval, bevándorlással és gazdasági problémákkal kapcsolatos megoldási javaslatokat.
A NF elnökjelöltje többek között helyreállítaná a nemzeti határellenőrzést, kilépne a schengeni övezetből, újra védővámokat vezetne be, megnehezítené a francia állampolgárság megszerzését, és megkönnyítené az illegális bevándorlók deportálását.
A terrorellenes harc részeként Le Pen betiltana minden olyan szervezetet, aminek bármi köze van a fundamentalista iszlámhoz, bezáratná a belügyminisztérium által radikálisnak ítélt mecseteket, és betiltaná a vallási szervezetek külföldi finanszírozását.
A szélsőjobboldali jelölt a biztonságpolitika terén azt ígéri a választóknak, hogy kilépne a NATO integrált katonai parancsnokságából, ezzel biztosítva, hogy Franciaország ne váljon érintetté olyan konfliktusban, ami nem érinti a nemzeti érdekeit.
A kiáltványnak is mondható választási program első pontja javasolja, hogy Franciaország próbáljon meg különleges státuszt kivívni az Európai Unión belül. Erre azt követően kerülne sor, hogy az emberek népszavazással dönthetnek az EU-tagság felmondásáról vagy fenntartásáról, és amennyiben az EU-tagságot választja a francia lakosság, a kormány megpróbálná kivívni a különleges státuszt.


http://www.hidfo.ru/2017/02/az-eu-bol-kilepes-lehetosegevel-kampanyol-marine-le-pen/



Le Pen:
deportálni kell a veszélyes kettős állampolgárokat

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnökjelöltje felszólította a kormányt, hogy fossza meg a kettős állampolgárságtól és küldje haza származási országaikba azokat a személyeket, akik veszélyt jelentenek a nemzetbiztonságra.
Le Pen vasárnap egy Lyonban tartott tömegrendezvényen ismertette elnökválasztási programját, ennek részeként felhívta a figyelmet arra, hogy a hatóságok külön kategóriába sorolnak bizonyos kettős állampolgárokat, amivel azt jelzik, hogy az adott személy veszélyt jelent a nemzetbiztonságra. Annak ellenére, hogy veszélyt jelentenek a nemzetbiztonságra, mégis Franciaországban tartózkodhatnak, és mindeddig megtarthatták francia állampolgárságukat. Le Pen szerint a nemzeti határok helyreállítását követően azonnal be kell gyűjteni az ilyen személyeket, és meg kell fosztani őket a francia útlevéltől, majd haza kell küldeni őket származási országaikba.
A legutóbbi közvélemény-kutatások eredményei szerint Le Pen várhatóan megnyeri majd az elnökválasztás első fordulóját, a volt kormányfő Francois Fillon pedig kevéssel lemaradva, a szavazatok 21%-át kaphatja. Az elnökválasztás első fordulóját április 23-án, a másodikat pedig május 7-én tartják.
A terrorfenyegetés közepette a kettős állampolgárok nemzetbiztonsági kockázatként megítélése számos európai országban közéleti vita tárgyává vált. Korábban Gyöngyösi Márton, a Jobbik külügyi szakértője javasolta, hogy kerüljenek összeírásra azok a személyek, akik aktív közéleti tevékenységet folytatnak, és a magyar mellett izraeli kettős állampolgársággal is rendelkeznek. A Jobbik politikusa szerint a vezető politikusok túl gyakran és túl könnyedén foglalnak állást a magyar nemzetbiztonságot nem közvetlen érintő közel-keleti konfliktusokban, emiatt felmerül annak lehetősége, hogy egy másik államnak az állampolgárság megszerzésekor tett hűségesküjük miatt válik hazánk érintetté közel-keleti országok háborúiban.

http://www.hidfo.ru/2017/02/le-pen-deportalni-kell-a-veszelyes-kettos-allampolgarokat/