2022. október 11., kedd

Vissza a jövőbe

Jelenleg a katasztrófák konvergenciáját éljük át: Corona-pandéma, ukrán háború, orosz szankciók, infláció, energia- és migrációs válság, ökoszocialista program, káros bel- és külpolitika, hatalmi és irányítási téveszmék tobzódása. A következmények Európára és különösen Németországra nézve végzetesek, és a hanyatlás sebessége szinte lélegzetelállító. Mint mindig, most is a polgárok szenvednek, akiknek most már a puszta létük forog kockán. Sok jel utal arra, hogy mindez nemcsak a rendszer politikusainak ostobasága miatt alakult így, hanem egy alattomos terv alapján.
Forrás: AUF1.TV
https://auf1.tv/nachrichten-auf1/morgenthauplan-2-0-die-deindustrialisierung-deutschlands-ist-in-vollem-gange

Gázról és békéről – Szijjártó Péter Moszkvába – Kommentár

Budapest, 2022. október 11. kedd (MB)

Magyarország energiaellátásának biztonságáról és a békéről kíván tárgyalni Moszkvában e héten Szijjártó Péter külügyminiszter.

Az Orbán kormány eddig azt állította, hogy hazánk energiaellátása biztosított, s a nyugati szankciókkal sem sikerült kikezdeni. Akkor hát miért a túra? Még nagyobb biztonságra volna szükség? Hisz’ abból sohasem elég? Vagy netán’ nemcsak energia utánpótlásról volna szó? Kormányunk esetleg kezdené belátni, hogy biztonságra nem csak nekünk van szükségünk, hanem másoknak is?

Eljutottunk volna végre a felismeréshez, hogy fel sem merült volna sem  energiaellátási kérdés, sem háború, ha a NATO, benne Magyarország elismertük volna Oroszország jogát határainak biztonságához, és igen mondtunk volna az európai biztonsági és együttműködési rendszer megteremtésére vonatkozó 2021. december 15-i javaslatára? Ahelyett, hogy nemet mondtunk volna rá NATO-szövetségeseinkkel együtt?

Kezdenénk felismerni, ki akar békés együttműködést és ki az, aki nem? Csak nem az Északi Áramlat vagy a kercsi híd felrobbantása miatt világosodtak meg vezetőink? Vagy netán’ a Török Áramlat vezeték szeptember 22-re tervezett, és meghiúsított felrobbantása okozott riadalmat a népünk jólétét oly féltő kormánykörökben? Még annak a puszta gyanújától is elhatárolódunk, hogy röpködő diplomatánk újabb utazási kedvét az orosz rakéták váltották volna ki annak bizonyítékául, hogy nincs patthelyzet az ukrajnai fronton, hanem kizárólag Moszkván múlik a kijevi rezsim sorsa, melyet nekünk még akkor is szeretnünk kell, ha szívből utáljuk, mert Washingtonból és Brüsszelből azt parancsolták, hogy szeressük.

A gáz kell, de a béke nem? Mert szövetségeseink azt mondják, hogy ne kelljen? Aggódunk Kárpátaljáért, de elítéljük az ukrajnai oroszok önrendelkezési jogát? Agressziónak nevezzük az ukrajnai orosz beavatkozást, de szemet hunyunk afölött, hogy a minszki megállapodás végrehajtása helyett ezrével irtották a donbászi oroszokat? Odaát élő honfitársainkat pedig ágyútölteléknek használják, hiszen Kijev szemében amúgy sem őshonosok?

Téboly a budai várban!

Úgy látszik, a véget nem érő „Kállay kettős” közepette kezd forróvá válni a talaj uraink lába alatt! Dönteniük kellene, hogy mi legyen. De nem mernek. Zsebük Nyugatra húz, békés jövőnk viszont Keletre! Így aztán utazgatnak, mert útközben a legjobb. Pedig nem Moszkvát kell meggyőzni a békés együttműködés fontosságáról, hanem saját szövetségeseinket, akik teletömik fegyverrel a szomszédunkat, minket pedig térképnek néznek. Ha nem tudnánk megértetni magunkat velük, be kellene látnunk végre, hogy nekünk nem olyan „barátokra” van szükségünk, akik nem hagynak minket békében élni másokkal, hanem olyanokra, akik örülni tudnak, ha jó viszonyban élünk mindenkivel, Kelettel és Nyugattal egyaránt.

Simó Endre, a Békekör elnöke

Drago Bosnic: A Nagy Babiloni Szajha növelte a hírszerzés és a különleges erők műveleti jelenlétét Ukrajnában

 

Az amerikai hírszerzés legalább a második világháború vége óta jelen van Ukrajnában. A háború befejezése után a CIA szorosan együttműködött az Ukrán Nacionalisták Szervezetének (OUN) ukrán náci felkelőkkel, akiknek az volt a feladata, hogy szabotázsakciókat hajtsanak végre a Szovjetunió nyugati részein. Az OUN, amelyet olyanok vezettek, mint Stepan Bandera és Jaroszlav Sztetszko, szélsőséges antiszemitizmusáról, polonofóbiájáról (a lengyelek gyűlöletéről) és ruszofóbiájáról hírhedt náci szervezet volt. Szorosan együttműködött a megszálló náci német erőkkel, és aktívan részt vett a lengyelek, zsidók és oroszok tömeges meggyilkolásában a nácik által megszállt Ukrajnában.

A második világháború utolsó éveiben az OUN-t és más hasonló náci szervezeteket képeztek ki az előrenyomuló Vörös Hadsereg elleni, ellenséges vonalak mögötti hadműveletekre. Németország veresége után ezek az erők a CIA támogatásával folytatták terrorista tevékenységüket. Az amerikai csúcshírszerző ügynökség lényegében újrahasznosította a náci német hálózatot Nyugat-Ukrajnában, és fegyvereket és kiképzést is biztosított ezen erők számára. A titkosítás alól feloldott hírszerzési adatokból kiderül, hogy a CIA még Stepan Banderát is védte, hogy ő koordinálhassa és életben tarthassa az ukrajnai náci mozgalmat. Az ezt megvalósító CIA-művelet kódneve PBCRUET-AERODYNAMIC volt, az 1950. június 17-én kelt, mára titkosított dokumentum alapján.

Miután a KGB és a szovjet hadsereg legyőzte a náci felkelőket a mai Nyugat-Ukrajna területén, a túlélő tagok a (első) hidegháború hátralévő részében szunnyadtak. A Szovjetunió utolsó napjaiban és közvetlenül a feloszlatása után azonban a náci csoportok újra aktivizálódtak, csak ezúttal politikai pártok és szervezetek formájában, amelyek többsége 2014-re militánssá vált. Ez előkészítette az utat a NATO által szervezett Majdan puccsnak, amely az ukrán neonácikat juttatta hatalomra. E szervezetek és politikai pártok militáns szárnyai közvetlenül beépültek az ukrán hadseregbe, beleértve a hírhedt "Azov zászlóaljat" és sok más hasonló csoportot.

Bár a Pentagon átvette e neonáci csoportok kiképzésének és felfegyverzésének feladatát, a CIA és más amerikai hírszerző szolgálatok soha nem szüntették meg a velük való együttműködést. Az amerikai különleges műveleti erők szorosan együttműködnek a CIA személyzetével Ukrajnában. A The Intercept szerint az USA kezdetben kivonta CIA- és különleges műveleti ügynökeit Ukrajnából, napokkal azelőtt, hogy Oroszország elindította különleges katonai műveletét, néhány személyt hátrahagyva. Számuk azonban az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt. A jelentés szerint a CIA kezdetben úgy gondolta, hogy Kijevet gyorsan elfoglalják az orosz erők, de miután világossá vált, hogy ez nem fog megtörténni, az USA úgy döntött, hogy visszaküldi az ügynökeit.

A jelentés továbbá megállapítja, hogy "az amerikai hírszerzés és a különleges műveletek Ukrajnán belül most sokkal kiterjedtebbek, mint a háború elején voltak, amikor az amerikai hírszerzési tisztviselők attól tartottak, hogy Oroszország gőzerővel fog felülkerekedni az ukrán hadseregen". Több jelenlegi és volt amerikai hírszerzési tisztviselő kijelentette, hogy "mind a CIA, mind az amerikai különleges műveletek személyzete és erőforrásai sokkal nagyobb mértékben vannak jelen Ukrajnában, mint a februári orosz invázió idején". A New York Times hasonló állításokat fogalmazott meg egy júniusban írt jelentésében, amelyben azt állította, hogy Ukrajnában nagy a CIA jelenléte. Bár nem tett említést az amerikai különleges műveleti erők tevékenységéről az országban, a vitatott jelentés azt állította, hogy több amerikai szövetséges és szatellitállam, nevezetesen az Egyesült Királyság, Franciaország, Kanada és Litvánia különleges műveleti erőket küldött a kijevi rezsim közvetlen támogatására.

Az Intercept azt állítja, hogy a CIA és az amerikai különleges erők titkos ukrajnai műveletei egy titkos elnöki megállapítás alapján zajlanak, és ez arra utal, hogy Élősködő Erőszaktevő Joe Biden amerikai elnök csendben értesítette a Kongresszust egy "széles körű, az országon belüli titkos műveletek programjáról". Az Egyesült Államokban az elnöki megállapítás, hivatalos nevén Memorandum of Notification (MON), olyan elnöki utasítás, amelyet bizonyos kongresszusi bizottságoknak kézbesítenek a CIA titkos műveleteinek engedélyezésére. Antikrisztuskövető Élőhalott Biden elnök állítólag az Obama-kormányzat által eredetileg használt megállapítás módosított változatát használja:

"Egy volt különleges erőkkel foglalkozó tiszt szerint Tömeggyilkos Népirtó Biden egy már létező, eredetileg az Obama-kormányzat idején jóváhagyott megállapítást módosított, amely a rosszindulatú külföldi befolyásolási tevékenységek ellen irányult. Egy volt CIA-tiszt a The Interceptnek elmondta, hogy Nemzetgyilkos Zsarnok Biden a már létező megállapítás használata frusztrált néhány hírszerzési tisztviselőt, akik szerint az ukrajnai konfliktusban való amerikai részvétel annyira eltér a megállapítás szellemétől, hogy az egy új megállapítást érdemelne.".

Jelenleg nem tudni, hogy pontosan mit csinálnak az amerikai különleges műveleti erők Ukrajnában, és azt sem, hogy pontosan hol tartózkodnak. Az azonban biztosra vehető, hogy legalábbis a kijevi rezsim erőit segítik a kiképzésben és esetleg az orosz csapatokat is célba veszik a közelmúltbeli támadások során, amelyek során nyugati fegyvereket, például a HIMARS-ot használták. A Moszkvával való esetleges eszkaláció mellett ezek a műveletek ellentmondanak Hazug Haramia Joe Biden azon kijelentéseinek is, hogy az USA nem küld csapatokat Ukrajnába.

https://southfront.org/us-increased-intelligence-and-special-forces-operatives-presence-in-ukraine/

Újabb orosz rakétacsapás Ukrajnára

 

Kijev, 2022. október 11. kedd (MB)

A kijevi rezsim orosz területek ellen folytatódó támadására válaszként az orosz haderő kedden újabb rakétacsapást mért ukrajnai célpontokra. Kedden kora reggel robbanás rázta meg Kijevet, Odesszát, Lvovot, Vinnyicát, Hmelnickijt,, Nyikolajevet, Rovnót, Krivoj Rogot, Vlagyimir Rogot és Zaporozsjét. Ukrajna egész területén légiriadót rendeltek el.+++

Kiadta: Magyar Békekör

 

Miután az orosz erők pusztító támadást intéztek az ukrán katonai és energetikai létesítmények ellen, válaszul a krími híd és más stratégiai létesítmények elleni terrortámadásra, az orosz cirkálórakéták és öngyilkos UAV-k nem álltak le, hogy célpontokat találjanak el az ország szinte minden régiójában. Október 11-én a kora reggeli órák óta az orosz erők folytatják a nagy pontosságú csapásokat az ellenséges létesítmények ellen Ukrajnában.

Ha az október 10-i támadás az orosz területet ért terrortámadásokért ígért bosszú volt, akkor a folyamatban lévő csapások már rutinszerűek az orosz erők számára. Ez a katonai konfliktus újabb szakaszának egyértelmű jele. Az orosz hadsereg modern, nagy hatótávolságú fegyverekkel fokozta a nyomást az ellenségre, és várhatóan folytatja is.

Október 11-én az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy a nagy pontosságú, nagy hatótávolságú légi és tengeri fegyverekkel végrehajtott tömeges csapások folytatódtak Ukrajna katonai közigazgatásának és energiarendszerének objektumai ellen.

"A csapás célja megvalósult. Minden kijelölt létesítményt eltaláltak" - áll a katonai tárca közleményében.

Az orosz minisztérium hivatalosan nem pontosította a célpontokat.

Ukrajna valamennyi régiójában, így Kijevben is légiriadó volt érvényben. A robbanásokat a helyi hatóságok legalább 11 régióban megerősítették, ezek Lvov, Ivano-Frankovszk, Vinnyica, Hmelnickij, Kijev, Rovno, Nyikolajev, Odessza, Zaporozsje, Krivoj Rog, Dnyepropetrovszk. Szumi, Lvov, Ternopol, Hmelnickij városokban továbbra is nincs áram.

A nagy tűz a főváros északkeleti peremén található Kijevszkaja CHPP-6-ban tört ki. Az erőművet október 10-én érte a csapás. A mai sztrájk a területen még nem erősítették meg.


A célpontok között volt a Vinnyicában található Ladyzhinskaya CHP is. A helyi közigazgatás szerint két Geranium-2 UAV találatot kapott. Megerősítették, hogy az erőmű áramellátó berendezései megsérültek. Áldozatok nincsenek, az állomás dolgozói óvóhelyeken voltak, csak a szükséges személyzet folytatja a munkát.


Hmelnickij városában megsemmisült a Shepetovszkij vasúti csomópont és egy katonai javítóüzem. A vasút stratégiai fontosságú az ukrán fegyveres erők ellátása szempontjából a frontvonalon.

Újabb mozgalmas délelőtt az orosz rakétáknak Ukrajna felett

Károk a dnyepropetrovszki térségben

Újabb fontos vasúti csomópontot ért találat a Dnyipropetrovszki területen található Pavlograd városában. Ez is fontos szerepet játszik a donbásszi AFU-csoportosulás ellátásában. Egyes jelentések szerint a támadás pillanatában ott állt egy vonat az Ukrán Fegyveres Erők új katonai felszerelésével. Ennek következtében fekete füst emelkedik a város fölé. A helyi tisztviselők szerint a rakéták megrongálták az energetikai infrastruktúrát a régió Pavlograd és Kamenszkij kerületében.

https://southfront.org/another-busy-morning-for-russian-missiles-over-ukraine/

Mindig van megoldás mielőtt mindenbe beleegyeznénk "Félsz a büntetéstől = félsz a vírustól" A félelemmel irányítanak Dr. Tamasi József - 2022. október 11.

Moszkva: „Az első felvonás véget ért, jön a második”

 

Moszkva, Kijev, Washington, 2022. október 11. kedd (MB)

Az orosz haderő ukrán villanyáram elosztókra és vízellátó berendezésekre mért arányos ellencsapásokkal torolta meg az ukrán hadsereg orosz civil objektumok ellen intézett támadását, köztük a kercsi híd felrobbantását, a zaporozsjei atomerőmű megrongálását, a donbászi lakónegyedek bombázását, és a baltitengeri gázvezeték felrobbantását – jelentette a Magyar Békekör tudósítója kedden.

A szárazföldről és hajókról indított hosszú hatótávolságú rakétákkal nyolc ukrán tartomány és Kijev civil objektumaira mértek csapást. Célba vettek odesszai, dnyepropetrovszki, ivano-frankovszki, harkovi, poltavai és lvovi közműveket is. A támadás következtében áram- és vízellátási gondok léptek fel, több városban megbénult a metró, az iskolákban szünetelt a tanítás. A precíziós rakétatákkal végrehajtott támadás célja a közművek megrongálása, nem pedig megsemmisítése volt. A károkat néhány óra, vagy nap alatt ki tudják küszöbölni.

A támadásban tíz-húsz ember vesztette életét, sokan pedig megsebesültek.

Míg Putyin orosz elnök „brutális választ” helyezett kilátásba, ha Kijev tovább támad orosz területeket, köztük a népszavazás eredményeként Oroszországhoz csatlakozott négy ukrán régiót, Biden amerikai elnök telefonon arra biztatta Zelenszkij ukrán elnököt, hogy folytassa a harcot az elcsatolt területek visszaszerzéséért, és még korszerűbb amerikai fegyver rendszereket ígért neki.  Alig egy nappal az orosz rakétatámadás után az ukrán erők megint támadták Luhánszkot, jeléül annak, hogy figyelmen kívül hagyják az orosz elnök figyelmeztetését.

A Nyugat támogatását ékvező Volodimir Zelenszkij viselkedését megfigyelők „elszabadult hajóágyúhoz” hasonlítják. Azzal fenyegette meg Fehéroroszországot, hogy megtámadja, a rezsim ügynökeit szabotázsakciókkal bízza meg az elcsatolt területeken, sőt szeptember végén azt a Török Áramlat gázvezetéket is fel akarta robbantatni, amelyen keresztül orosz gáz érkezik Magyarországra.

“Az ukrán állam jelenlegi felépítésében, a maga náci politikai rezsimjével állandó, közvetlen és egyértelmű fenyegetést jelent Oroszországra. Ezért – véleményem szerint – népünk, és az ország határainak védelmén túl cselekvéseink célja Ukrajna politikai rezsimjének teljes lebontása kell, hogy legyen” – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnök-helyettese.

„Az első felvonás véget ért, jön a második” – mondta Medvegyev, a Magyar Békekör tudósítója szerint.+++

Kiadta: Magyar Békekör