Kijev, 2022. október 11. kedd (MB)

A kijevi rezsim orosz területek ellen folytatódó támadására válaszként az orosz haderő kedden újabb rakétacsapást mért ukrajnai célpontokra. Kedden kora reggel robbanás rázta meg Kijevet, Odesszát, Lvovot, Vinnyicát, Hmelnickijt,, Nyikolajevet, Rovnót, Krivoj Rogot, Vlagyimir Rogot és Zaporozsjét. Ukrajna egész területén légiriadót rendeltek el.+++

Kiadta: Magyar Békekör

 

Miután az orosz erők pusztító támadást intéztek az ukrán katonai és energetikai létesítmények ellen, válaszul a krími híd és más stratégiai létesítmények elleni terrortámadásra, az orosz cirkálórakéták és öngyilkos UAV-k nem álltak le, hogy célpontokat találjanak el az ország szinte minden régiójában. Október 11-én a kora reggeli órák óta az orosz erők folytatják a nagy pontosságú csapásokat az ellenséges létesítmények ellen Ukrajnában.

Ha az október 10-i támadás az orosz területet ért terrortámadásokért ígért bosszú volt, akkor a folyamatban lévő csapások már rutinszerűek az orosz erők számára. Ez a katonai konfliktus újabb szakaszának egyértelmű jele. Az orosz hadsereg modern, nagy hatótávolságú fegyverekkel fokozta a nyomást az ellenségre, és várhatóan folytatja is.

Október 11-én az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy a nagy pontosságú, nagy hatótávolságú légi és tengeri fegyverekkel végrehajtott tömeges csapások folytatódtak Ukrajna katonai közigazgatásának és energiarendszerének objektumai ellen.

"A csapás célja megvalósult. Minden kijelölt létesítményt eltaláltak" - áll a katonai tárca közleményében.

Az orosz minisztérium hivatalosan nem pontosította a célpontokat.

Ukrajna valamennyi régiójában, így Kijevben is légiriadó volt érvényben. A robbanásokat a helyi hatóságok legalább 11 régióban megerősítették, ezek Lvov, Ivano-Frankovszk, Vinnyica, Hmelnickij, Kijev, Rovno, Nyikolajev, Odessza, Zaporozsje, Krivoj Rog, Dnyepropetrovszk. Szumi, Lvov, Ternopol, Hmelnickij városokban továbbra is nincs áram.

A nagy tűz a főváros északkeleti peremén található Kijevszkaja CHPP-6-ban tört ki. Az erőművet október 10-én érte a csapás. A mai sztrájk a területen még nem erősítették meg.


A célpontok között volt a Vinnyicában található Ladyzhinskaya CHP is. A helyi közigazgatás szerint két Geranium-2 UAV találatot kapott. Megerősítették, hogy az erőmű áramellátó berendezései megsérültek. Áldozatok nincsenek, az állomás dolgozói óvóhelyeken voltak, csak a szükséges személyzet folytatja a munkát.


Hmelnickij városában megsemmisült a Shepetovszkij vasúti csomópont és egy katonai javítóüzem. A vasút stratégiai fontosságú az ukrán fegyveres erők ellátása szempontjából a frontvonalon.

Újabb mozgalmas délelőtt az orosz rakétáknak Ukrajna felett

Károk a dnyepropetrovszki térségben

Újabb fontos vasúti csomópontot ért találat a Dnyipropetrovszki területen található Pavlograd városában. Ez is fontos szerepet játszik a donbásszi AFU-csoportosulás ellátásában. Egyes jelentések szerint a támadás pillanatában ott állt egy vonat az Ukrán Fegyveres Erők új katonai felszerelésével. Ennek következtében fekete füst emelkedik a város fölé. A helyi tisztviselők szerint a rakéták megrongálták az energetikai infrastruktúrát a régió Pavlograd és Kamenszkij kerületében.

https://southfront.org/another-busy-morning-for-russian-missiles-over-ukraine/