2022. november 21., hétfő

Fotók elhunytakról

Lengyelország német Patriot-rendszereket telepít az ukrán határra

 

Közvetlenül azután, hogy ukrán Sz-300-as rakéták csapódtak be egy lengyelországi faluba, megölve két lengyel állampolgárt, várható volt, hogy a NATO fejlett katonai eszközöket telepít keleti határain, növelve a szövetség közvetlen részvételének kockázatát az ukrajnai katonai konfliktusban. Az incidens következményeire nem kellett sokáig várni.

November 17-én a NATO telepítette légi korai előrejelző és ellenőrző rendszerét a lengyel határ mentén az ukrán Lviv régióval, nyilvánvalóan azért, hogy nyomon kövesse az ukrán rakétakilövéseket, és tájékoztassa a lengyel légvédelmet és a lakosságot egy esetleges fenyegetésről.
Lengyelország német Patriot-rendszereket telepít az ukrán határra

Lengyel források által közzétett térkép az incidensről

Christina Lambrecht német védelmi miniszter a maga részéről azt javasolta Lengyelországnak, hogy telepítse a MIM-104 Pattiot (Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target) rendszereit a lengyel területeken. Kifejtette, hogy a NATO-országok légvédelmét meg kell erősíteni, ez elsősorban az Oroszországgal és Ukrajnával határos államokat érinti, köztük Lengyelországot, Szlovákiát és a balti államokat.
Lengyelország német Patriot-rendszereket telepít az ukrán határra


November 21-én a lengyel védelmi minisztérium elfogadta Németország javaslatát, hogy további Patriot-rendszerekkel "erősítsék meg az ország védelmét".

Mariusz Blaszczak lengyel védelmi miniszter elmondta, hogy "elégedetten" fogadta Németország ajánlatát további Patriot rakétákról, és azokat az ukrán határ közelében fogja telepíteni.

Az Egyesült Államok elutasította, hogy Patriot-rendszereit Ukrajnának szállítsa, de a további indítórakétáknak az ukrán nyugati határra történő telepítése után azok is aktívan részt vehetnek a katonai konfliktusban. Nincs akadálya annak, hogy a NATO-tagállamok segítsenek Ukrajnának, és Patriot-rendszerekkel fogjanak el orosz rakétákat legalább a nyugat-ukrajnai területeken. Egy ilyen forgatókönyv az amerikai hadseregnek is lehetőséget biztosítana arra, hogy a rendszereket bevethessék az orosz cirkálórakéták ellen.

A folyamatban lévő fejlemények és a NATO-államok manőverei arra utalnak, hogy az ukrán rakéta lengyelországi csapása nem baleset volt, hanem hamis zászlós támadás.

https://southfront.org/poland-to-deploy-german-patriot-systems-on-ukrainian-border/

anyanyelvünk kincsei Kiss Dénes elemzése

Titkosszolgálati műveletek a közösségi hálón

Forrás: www.kla.tv/24198

További javasolt adások a témában:
www.kla.tv/14612 – Mordfall Lübcke: Ungereimtheiten und Instrumentalisierung durch Politik und Medien
https://www.kla.tv/Ueberwachung/23931
https://www.kla.tv/Ueberwachung/17862
https://www.kla.tv/KI/19382
https://www.kla.tv/KI/14506

Mi a helyzet Hazánkkal ?

A 'globális felmelegedés jelenség'

Így vernek át nap , mint nap

Eltévedt rakéta, stratégiai nyugalom

Oltáskárosult Balogh Timike (36) 2022 november

Timike Balogh > Pfizer mellékhatások
2022. jún. 15.
2 Moderna óta ( egy éve ) folyamatos gyulladásban a szervezetem és megállíthatatlan a hajhullásom
MAGAS VÉRSÜLLYEDÉS !! ( már mindent próbáltam qvercetin, feketekömény olaj , ligetszépe, lenmagolaj, omega 3, Oliva levél kapszula, most : algák, krill olaj
Hogyan tudnám ezt mérsékelni ?? mert akkor a hajam is rendeződne :,-(
36 évesen jövőhéten parókabolt :,-( S.O.S !!! kÖSZÖNÖM !!

Timike Balogh Pfizer mellékhatások
2022. szept. 7.
Kedves Csoporttársak :,-( S. O . S
Nem tudom mi történik a szervezetemmel , de teljesen összeomlott minden
A menszeszem gyengén jött meg ,a hajam jobban ömlik mint ezelőtt bármikor, a mellem nő és a bármit eszem , híg sárga végeredmény van és puffadok egyfolytában Minden vízzé alakul bennem
Senkim nincs , egyedül vagyok és ötletem nincs hogy mi történik
Végső elkeseredésemben írok már ..
Őszintén félek, hogy nem bírom tovább
az endokrinológiára november közepére kaptam időpontot
TUD VALAKI SEGÍTENI ?? ENDOKRINOLÓGUST A LEHETŐ
LEGGYORSABBAN ?? AKI CSINÁL NEKEM TELJES
VÉRKÉPET, UH- OT, HOGY KIDERÜLJÖN, Ml TÖRTÉNIK VELEM
Nem tudok már aludni sem
Nem bírom ezt sokáig .... Őszintén :,-(

Japán lemaradásban van az észak-koreai rakétakilövések számolásában

 

Japán források megosztották az Észak-Korea által 1993. május 29. és 2022. november 11. között végrehajtott rakétakilövéseket és föld alatti atomrobbantásokat számláló infografikát.

Japán becslése szerint az elmúlt évtizedekben a KNDK 168 rakétaindítást és 6 földalatti atomrobbantást hajtott végre. A 2022-es évben a kilövések gyakorisága jelentősen megnőtt.

Azóta a kilövések száma nőtt. Idén már legalább 59 rakétát indítottak el próbaképpen, beleértve a legutóbbi tesztet, amelyre november 18-án került sor.
Japán lemaradásban van az észak-koreai rakétakilövések számolásában

Kim Dzsongun észak-koreai vezető először mutatta meg lányát a tesztkilövés során

A Koreai Köztársaság Fegyveres Erőinek vezérkari főnökeinek közös tájékoztatása szerint a kilövésre helyi idő szerint 10 óra 15 perckor került sor Szunan városból. A szóban forgó rakéta valószínűleg a KNDK új interkontinentális ballisztikus rakétája, a Hwasong-17 volt, amelyet először két évvel ezelőtt mutattak be. A rakéta 6100 km magasságban keleti irányba repült, 22 mach sebességet ért el, és a kilövési ponttól mintegy 1000 km-re Japán kizárólagos gazdasági övezetébe zuhant.

A rakéta tesztindítása lehetővé tette a rakéta maximális hatótávolságának megállapítását, amely legalább 15 ezer kilométer volt. Az észak-koreai Hwasong-17 az Egyesült Államok területén lévő bármely célpontot képes eltalálni.

Most már várható, hogy Phenjan hamarosan nukleáris kísérleteket hajt végre, ami már a hetedik lesz a sorban.

https://southfront.org/japan-lags-behind-in-counting-north-korean-missile-launches/

Dr. Binoy Kampmark: Ginger Sufferings: Gianni Infantino sportmosó előadása

Gianni Infantino, a FIFA elnöke, a világ labdarúgó-szövetség leghíresebb 52 éves porontya az utóbbi időben nem sokat szerepelt a hírekben.  A hatalom ilyen teremtményei a legjobb (és legrosszabb) munkájukat az árnyékban végzik.  De mivel a FIFA férfi világbajnokság már javában zajlik, úgy gondolta, bölcs dolog, ha néhány olyan kérdéssel foglalkozik, amelyek bosszantották tiszta, zaklatott énjét.  A negatívkedőknek és kritikusoknak szóltak, azoknak, akik kritizálták Katar emberi jogi helyzetét, a szexuális kisebbségekhez való hozzáállását, a siralmas munkavédelmi helyzetét, a sikeres vesztegetési törekvéseit, amelyekkel eleve megszerezte a pályázatot. Röviden, a vicc, ami ez a világbajnokság.

Ami ezután következett, az már-már borzalmasan vidám volt, és a régi bibliai tilalommal lehetne összefoglalni, miszerint nem szabad az első követ dobni.  Talán volt ebben valami Woodrow Wilson amerikai elnökből, aki 1915-ben azt állította, hogy egyik nemzet sem ítélkezhet a másik felett.  (Bármennyire is mesés volt ez, az elnök mégis elítélte a császári Németországot és a császárságot, és ezzel az Egyesült Államokat belekeverte az első világháborúba).

A FIFA mindig is az ítélkezésnek ezt a korlátozott felfogását vallotta, nem véletlenül.  Aligha számít sportszervezetnek, és inkább egy maffiaszerű vállalathoz kellene hasonlítani.  Tisztségviselői számára a korrupció a megszokásig naturalizálódott, és aki köveket akar rá dobálni, annak kőbányára lenne szüksége.

Ami ezen a sajtótájékoztatón a tornát megelőzően történt, az a sportmosás groteszk példája volt a maga groteszk módján, és biztos jele annak, hogy a katari Legfelsőbb Szállítási és Hagyományőrző Bizottság tényleg eltalálta az infantilis, zavart Infantinót.

A Katar eredményeit, a tornát és ezzel együtt a szervezet hitelességét és hozzáértését bírálókkal szembeni kritikáinak lehúzására tett kísérletében Infantino egy sor hátrányos helyzetű és visszaélést elszenvedett csoportot sorolt fel, és mindegyikükkel rokonságot állított.

"Ma katari vagyok, ma arab vagyok, ma afrikai vagyok, ma meleg vagyok, ma fogyatékos vagyok, ma [sic] vendégmunkás vagyok".

Ez egy nagyon gyenge előadásnak ígérkezett a stand-up identitáspolitikában, de Infantino azzal minősítette megjegyzéseit, hogy felfedte a gyermekkorában zaklatott pszichéjét.

"Nem vagyok katari, afrikai, meleg, fogyatékos, és nem vagyok igazán migráns munkás, de tudom, mit jelent, ha diszkriminálnak és terrorizálnak, külföldiként egy idegen országban, gyerekként az iskolában azért terrorizáltak, mert vörös hajam és szeplőim voltak.  Ezért is bántalmaztak."

Az egész arról szólt, hogy üldözött vörösbőrű.

Beszéde során végig "erkölcsi leckéztetésnek", egyoldalúnak és képmutatónak szidta a kritikát.

"Nem akarok életleckéket adni, de ami itt folyik, az mélységesen, mélységesen igazságtalan".

Európának magának is be kellett ismernie, hogy nem éppen irigylésre méltó a teljesítménye.

"Azért, amit mi, európaiak az elmúlt 3000 évben tettünk, bocsánatot kellene kérnünk a következő 3000 évben, mielőtt erkölcsi leckéket adnánk az embereknek."

Milyen kényelmes.

Infantino üzletkötő módjára sürgette a sajtót és a tanácstalanokat, hogy vegyenek részt, segítsenek és egyesüljenek.

"A világ eléggé megosztott.  Mi egy FIFA-világbajnokságot szervezünk, nem háborút.  Mi egy FIFA-világbajnokságot szervezünk, ahová azok az emberek, akiknek sok problémájuk van az életében, megpróbálnak eljönni és élvezni" - mondta.

A torna emellett "sok ember szemét felnyitná a nyugati világból az arab világra".

E tévhitű beszéd nagy része - eltekintve attól a könyörgéstől, hogy ne lássuk a nyilvánvalót - azon az elképzelésen alapult, hogy a társadalmak nagyvonalú sporttevékenységgel megváltoztathatók.  De nincs okuk rá, hogy miért kellene, és nincs sok történelmi bizonyíték arra, hogy ez valaha is megtörtént volna.  Épp ellenkezőleg: a mindenkori rezsim magáénak érzi a show-műsorral járó dicsőséget, és úgy érzi, hogy megjutalmazták.

Hamis egyenlet azt feltételezni, hogy az olimpia megrendezése, mondjuk, 1936-ban a náci Németországban megértőbbé és toleránsabbá teszi a társadalmakat.  Ez biztosan nem így történt, és nem változtatta meg a Hitler és gyilkos csatlósai által a háború és a népirtás felé vezető utat.  Az Infantinótól származó visszataszító ostobaságok olyanok, mint amilyeneket az egyetemektől a sportigazgatókig a menedzsment osztályok ontanak magukból.  A rendőrállamok és a sport mindenféle felhajtás nélkül létezhetnek és virágozhatnak egymás mellett.

Gyakran magát a sporttevékenységet is kisajátítják, és az állam napirendjének részeként terjesztik elő.  Pontosan ezért volt Katar olyan elfoglalt és pazarló, etikailag homályos labdarúgókat és erkölcstelen PR-szakembereket alkalmazva, hogy felfrissítse megtépázott imázsát.  A hatóságok azt is tudják, hogy egyetlen csapat sem ígérte meg a torna bojkottálását, így a játékosok az országról szóló hamis moralizálással foglalkozhatnak, anélkül, hogy változást érnének el.

Infantino saját szerepe egyértelműen a jól kereső szolgalelkűség, az adminisztrátor talpnyaló válasza David Beckham leborulására és azokra a játékosokra, akik boldogan fogadják a katari állam nagylelkűségét.

Infantino jobb, ha visszamegy az árnyékba, ahol megkenheti a tenyerét és spekulálhat a múltjáról, mint egy meggyötört, szeplős vörösbőrű.  Ő is kap még négy évet a FIFA élén.  "Visszataszító.  Veszélyes.  Káros" - így értékelte a tornát Melissa Reddy újságíró, aki ennek ellenére ott volt, hogy tudósítson a tornáról.  "Mégis egy ilyen embert választanak újra a FIFA élére, ellenfél nélkül."  Ahhoz képest, hogy valakit megfélemlítettek, elég jól teljesített.

https://southfront.org/ginger-sufferings-gianni-infantinos-sportswashing-performance/



Drago Bosnic: A nyugati vezetésű "nemzetközi" szervezeteknek nincs jövője

November 18-án a lengyel külügyminisztérium kijelentette, hogy nem engedi, hogy orosz küldöttség vegyen részt az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) jövő havi csúcstalálkozóján. Az EBESZ a világ egyik legjelentősebb regionális biztonsági szervezete, és kimondott célja egy olyan életképes biztonsági keret létrehozása, amely megelőzi a konfliktusokat Európában és azon túl. A valóság azonban kissé eltér a szervezet nyilvánosan önzetlen szándékaitól. Az Associated Press megkérdezte a lengyel külügyminisztériumot, hogy Oroszországot nem engedik-e be az EBESZ decemberi konferenciájára, mire Lukasz Jasina szóvivő azt válaszolta, hogy igen.

Oroszországtól, a szervezet egyik legfontosabb tagjától, valamint az európai biztonság egyik kulcsszereplőjétől politikai okokból tagadják meg a belépést. Maga a tény, hogy ez egyáltalán lehetséges, megkérdőjelezi az EBESZ vagy bármely hasonló, a politikai Nyugat által uralt szervezet célját. Idén Lengyelország elnököl az 57 országot tömörítő szervezetben, az éves miniszteri konferenciát december 1-2-án tartják Lodz városában. Arra a kérdésre, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter részt vesz-e a konferencián, Jasina így válaszolt: "Nem számítunk Lavrov miniszter látogatására Lodzban".

"A küldöttségeket a hatályos uniós előírásokhoz kell igazítani, és nem szabad, hogy olyan személyek is részt vegyenek a találkozón, akiket az Európai Unió szankciókkal sújt" - olvasható az EBESZ lengyel elnökségének közleményében. "...számos orosz állampolgár került fel a szankciókkal sújtott személyek listájára, köztük Lavrov miniszter" - tette hozzá a közlemény.

Az EBESZ-t ki kellene zárni az uniós szabályozásból, mivel a szervezet célja éppen az, hogy az európai és más országok közötti biztonsági párbeszéd fóruma legyen, és megakadályozza a helyi konfliktusok eszkalálódását vagy továbbterjedését. Azzal, hogy Oroszországtól megtagadják a december 1-2-i lódzi bizalmi találkozón való részvétel lehetőségét, pontosan ezt a biztonsági párbeszédet akadályozzák meg, és ezzel teljesen megszűnik az EBESZ szükségessége. Az elmúlt hónapokban azonban bizonyos események miatt sokan úgy vélték, hogy a szervezet aligha semleges, mivel tevékenységét gyakran arra használták fel, hogy egy adott konfliktusban az egyik oldalt segítsék.

Például a közel egy évtizede tartó donbásszi háború, amely 2022 elejéig mintegy 15 000 helyi férfi, nő és gyermek életét követelte, az EBESZ szerepét még inkább szürke zónába szorította. A donbásszi missziója, amelyet maga a szervezet is "fegyverzetellenőrzésnek, az emberi jogok előmozdításának, korai figyelmeztetésnek, konfliktusmegelőzésnek, válságkezelésnek" nevez, még áprilisban kudarcot vallott. Valójában már több mint 8 éve folyamatosan kudarcot vallott, mivel a kijevi rezsim nem hagyta abba a donbásziak lövöldözését. Ami még rosszabb, kiderült, hogy az EBESZ nem csak a konfliktus megelőzésében vallott kudarcot, de bizonyos dolgokat talán még a konfliktus elősegítésére is tett.

Alekszandr Szladkov haditudósító meglehetősen nyugtalanító leleplezése szerint a szervezet nagy felbontású kamerákat használt, amelyeket eredetileg a tűzszünet megfigyelésére helyeztek el, hogy továbbítsák a DPR és az LPR pozícióit a kijevi rezsim erőinek, amelyek aztán a szolgáltatott adatokat felhasználták tüzérségi tüzelésük célzásához vagy korrigálásához. Az EBESZ-misszió az általuk az évek során telepített kamerák és egyéb megfigyelő berendezések által rögzített megfigyelési adatokat szolgáltatta. Lényegében az EBESZ kémkedett és gyakorlatilag a neonáci junta oldalán háborúzott. A helyzetet tovább súlyosbította, hogy a szolgáltatott megfigyelési adatok a különleges katonai művelet kezdeti napjaiban a reguláris orosz katonai személyzet mozgását is tartalmazzák.

A jelentést a mainstream propagandagépezet erősen cenzúrázta, így a legtöbb európai ember számára gyakorlatilag lehetetlenné vált annak belátása, hogy egy állítólag pártatlan nemzetközi szervezet hogyan vált ténylegesen a konfliktus részesévé, amely nemcsak Európa, hanem a világ biztonságát is alááshatja. Sőt, ami még rosszabb, ezek a problémák nem csak az EBESZ-re korlátozódnak, hanem sok más, látszólag "nemzetközi" szervezetre, köztük az Egyesült Nemzetek Szervezetére is. Még februárban tizenkét orosz ENSZ-diplomatát utasítottak arra, hogy hagyja el az Egyesült Államokat, miután azzal vádolták őket, hogy "kémkedéssel foglalkozó hírszerző ügynökök". Ugyanezzel az ürüggyel gyakorlatilag bárkit ki lehetne utasítani, akit az USA "biztonsági kihívásnak" tart, ami egész nemzeteket vagy nemzetcsoportokat érintene abban, hogy az ENSZ-ben megvédjék érdekeiket.

A legutóbbi, Balin tartott G20-csúcstalálkozó is egyértelműen jelezte, hogy a világ eltávolodik a nyugati vezetésű "nemzetközi" szervezetektől. Míg a legtöbb tag a tényleges globális kérdésekre próbált összpontosítani, a G20-on belül a G7 tagjai gyakorlatilag megpróbálták eltéríteni a csúcstalálkozót, és teljesen Ukrajnára összpontosítani, ami többnyire nem sikerült. Mindez egy olyan időszakban történik, amikor a BRICS világszerte terjeszkedik, és körülbelül egy tucatnyi jelentős nemzet mutat közvetlen érdeklődést a szervezethez való csatlakozás iránt. A BRICS+ keretrendszer lehetővé teszi az országok számára, hogy megőrizzék szuverenitásukat, miközben a világ legnagyobb valóban nemzetközi szervezetének tagjai lesznek.

https://southfront.org/western-led-international-organizations-have-no-future/

Novemberi helyzetelemzés folytatás