Japán források megosztották az Észak-Korea által 1993. május 29. és 2022. november 11. között végrehajtott rakétakilövéseket és föld alatti atomrobbantásokat számláló infografikát.

Japán becslése szerint az elmúlt évtizedekben a KNDK 168 rakétaindítást és 6 földalatti atomrobbantást hajtott végre. A 2022-es évben a kilövések gyakorisága jelentősen megnőtt.

Azóta a kilövések száma nőtt. Idén már legalább 59 rakétát indítottak el próbaképpen, beleértve a legutóbbi tesztet, amelyre november 18-án került sor.
Japán lemaradásban van az észak-koreai rakétakilövések számolásában

Kim Dzsongun észak-koreai vezető először mutatta meg lányát a tesztkilövés során

A Koreai Köztársaság Fegyveres Erőinek vezérkari főnökeinek közös tájékoztatása szerint a kilövésre helyi idő szerint 10 óra 15 perckor került sor Szunan városból. A szóban forgó rakéta valószínűleg a KNDK új interkontinentális ballisztikus rakétája, a Hwasong-17 volt, amelyet először két évvel ezelőtt mutattak be. A rakéta 6100 km magasságban keleti irányba repült, 22 mach sebességet ért el, és a kilövési ponttól mintegy 1000 km-re Japán kizárólagos gazdasági övezetébe zuhant.

A rakéta tesztindítása lehetővé tette a rakéta maximális hatótávolságának megállapítását, amely legalább 15 ezer kilométer volt. Az észak-koreai Hwasong-17 az Egyesült Államok területén lévő bármely célpontot képes eltalálni.

Most már várható, hogy Phenjan hamarosan nukleáris kísérleteket hajt végre, ami már a hetedik lesz a sorban.

https://southfront.org/japan-lags-behind-in-counting-north-korean-missile-launches/