2015. március 3., kedd

A radikális atlantistákra mindig számíthat a kormány

Nem támogatják az ellenzéki pártok, hogy Magyarország az Iszlám Államnak nevezett terrorszervezetre hivatkozva csatlakozzon a Közel-Kelet erőegyensúlyát felborító nyugati beavatkozáshoz. Mivel az ellenzék nem támogatja, a kormány kétharmados többséggel kellene rendelkezzen a "magyar beavatkozás" elrendeléséhez. Ez a kétharmados többség pedig nincs meg - mint a veszprémi választás lagymatag kampánya is mutatja, elsősorban a Fidesznek volt érdeke a kétharmad "elvesztése". A kormánypártnak most is előnyére válik, hogy nincs meg a kétharmad, - így a nyugati szövetségesek felé van mivel megindokolni, hogy Magyarország ezúttal nem lesz elsősoros bábu az amerikaiak közel-keleti sakktábláján. Keleti szövetségeseink felé pedig elkerülhető az újabb érdekkonfliktus felmerülése, amit Magyarország részvétele okozhatna.
Orbán Viktor elmondása szerint a Fidesz megosztott abban, hogy kell-e a magyar részvétel Irakban. Mindez azt jelenti, hogy amennyiben a radikális atlantisták támogatják is a magyar beavatkozást, a kormánypárt megteheti, hogy éppen annyi fideszes politikus ellenezze a tervezetet, hogy a kétharmados törvény ne menjen át. Rogán Antal szerint mivel a kormánypártoknak nincs meg a kétharmados többségük, hogy ezt az ügyet keresztülvigyék, ezért úgy ítélik meg, hogy "az IÁ elleni koalícióban való magyar részvételről folyó tárgyalások megrekedtek".
Ugyanakkor a radikális atlantisták jelezték, hogy ők kipótolnák a Fidesz kétharmadát, amennyiben be lehetne vonni Magyarországot egy újabb háborúba. Alig néhány órával azután, hogy a radikális atlantisták a Jobbikot vádolták meg a kormánypárttal összejátszással (jobbikos képviselő távolmaradása miatt ment át egy kétharmados törvény), Szigetvári Viktor, az "Együtt" elnöke máris hajlandóságot mutatott arra, hogy pártja együttműködjön azzal a kormánnyal, amit rendszerint csak jogtipró diktatúrának neveznek.
Hídfő.net.ru | Szigetvári ViktorEgyütt szavazna a kormánnyal, ha be kell vonni az országot egy háborúba
Az iraki helyzet kapcsán a kormánypárt megosztottsága egyébként érthető: a mai iraki helyzet már nem az az iraki helyzet, ami néhány hónappal ezelőtt. Már nem csak a kormányerők, a nyugati koalíció, a nyugatiak által támogatott terroristák és a kurd milíciák szerepelnek az egyenletben - az iraki kormány nemrég Irán katonai segítségét kérte a nyugati országok által támogatott terroristák felszámolásában.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/03/radikalis-atlantistakra-mindig-szamithat-korm

Tankok Iraknak: becsapta Stockholmot a ravasz cseh magáncég

A fegyverembargó ellenére Svédországból 250 darab könnyű harckocsit szállítanak Irakba egy cseh cég közvetítésével – adta hírül az MTI a svéd közszolgálati rádióban elhangzottak nyomán.

A katonai járművekből a svéd védelmi beszerzések hivatala (FMV) 2010-ben 350 darabot adott el hivatalosan egy cseh állami cégnek, amely akkor azt mondta, hogy azokra az ottani hadseregnek van szüksége. Később azonban kiderült, hogy az állami cég továbbértékesítette a könnyű páncélosokat egy magáncégnek, az Excalibur Armynak, amely a megvásárolt katonai járművekből most 250-et Iraknak készül eladni.

Az FMV képviseletében Jan Villaume a rádiónak nyilatkozva azt mondta, hogy a cseh állami vállalat képviselői „komoly embereknek tűntek”, és „fel sem merült, hogy kételkedni kellene megbízhatóságukban”.

Andrej Cirtec, az Excalibur Army szóvivője azt mondta: nem tud arról, hogy bárki is beavatta-e a svédeket az exportálással kapcsolatos tervekbe, azt ugyanakkor elismerte, hogy az állami cégnek csupán közvetítői szerepe volt.

A cseh fegyverkereskedők egyik képviselője is megszólalt a keddi rádióadásban, és megerősítette a könnyű harckocsik továbbadását az iraki hadseregnek.

A probléma az, hogy a svéd exportszabályok szerint az FMV nem adta volna el a harckocsikat Csehországnak, ha tudta volna, hogy a végfelvásárló Irak. Még akkor sem adták volna el a járműveket, ha tudomásuk lett volna arról, hogy a vevő valójában az Excalibur Army. Jan Villaume a rádiónak azt mondta, hogy a fegyverkereskedő cég korábban megkereste őket, és akkor már tudatták vele, hogy magáncégnek nem értékesítenek.

Peter Wiezeman, a Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) munkatársa az eladással kapcsolatban azt mondta: a svédek „naivak voltak”. Szerinte Stockholmnak gondolnia kellett volna arra, hogy ezek a harckocsik nem a cseh hadseregnek kellenek, és sokkal alaposabban körbe kellett volna járnia az ügyet.

Svédország korábbi és jelenlegi kormánya is leszögezte, hogy nem ad el fegyvereket Irak számára, mivel azonban ezt a mostani ügyletet végső soron Csehország bonyolítja le, a skandináv állam „nem tud mit csinálni”.

Fegyverek eladásával kapcsolatban már hétfőn is szóba került Csehország. A lengyel Rzeczpospolita című napilap arról számolt be, hogy a kilenc hónapja érvényben lévő uniós embargó ellenére Prága fegyvert szállít Oroszországnak.

MTI

Újabb videoüzenet Porosenkonak: az ukrán hadsereg ellene fordulhat

Az ukrán fegyveres erők tagjai egy újabb nyilvános videoüzenetben követelték, hogy Porosenko elnök hagyjon fel a Donbassz régióban zajló háborúval. A katonák ultimátumot adtak a kormánynak: ha az elnök nem teljesíti követeléseiket, az úgynevezett "terrorelhárítási művelet" délkeleten harcoló alakulatai visszatérnek Kijevbe és eltávolítják a hatalomból Petro Porosenkot.
A harcoló alakulatok nyilvánosan felháborodásukat fejezték ki amiatt, hogy a kijevi hatóságok és az ukrán médiapropaganda még mindig "terrorelhárítási műveletnek" nevezi a délkeleten zajló háborút. "Nézd meg, mi zajlik itt! Ha nem látod, gyere ide, és nézd meg a saját szemeddel, mi zajlik itt. A fiúk itt érted halnak meg, azért hogy te csokoládéban úszhass". Az ukrán katonák emlékeztették Porosenkot, hogy korábbi ígéretének megfelelően a katonák fizetése ezer hrivnya/nap, biztosítás egymillió hrivnya és a "terrorelhárítási művelet" néhány hónap alatt véget ér, utána hazatérhetnek családjaikhoz (ezt az ígéretet kapták, mielőtt a frontra vezényelték őket).
A katonák emellett azzal vádolják az ukrán kormányt, hogy felelősek az országban kialakuló válságért, az összeomlás-közeli állapotokért, és miközben ők az életüket adják Ukrajnáért, az öltönyös politikusok a saját zsebüket tömik meg Kijevben. Egy a fronton állomásozó katona elmondta, hogy 150 dollár fizetést kap, a katonák élelmezése nem megoldott, de a családját sem tudja eltartani, és miközben a kormány állítólag rengeteg fegyvert kap nyugatról, hozzájuk a frontra ebből semmi nem jut el.
Hídfő.net.ru | Ukrán katonák videoüzenet
A fronton harcoló alakulatok körében már általános az a vélemény, hogy rájuk nagyobb szükség van a hátországban, mint a fronton. Általános az a vélemény, hogy vissza kell térniük Kijevbe, hogy helyreállítsák a rendet az országban - nem a függetlenedő régiókban, hanem Nyugat-Ukrajnában, amit tönkre tesznek a politikusok, amíg a harcoló alakulatok délkeleten vívják a háborút. Az ukrán katona röviden-tömören összefoglalta a helyzetet: "Fiúk. Úgy gondolom, nemsokára vissza kell térnünk Kijevbe, ahelyett, hogy itt maradnánk. Mert ott van az igazi ellenség, ami ide küldött minket meghalni."

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/03/ujabb-videouzenet-porosenkonak-az-ukran-hadsereg-ellene-fordulhat

Joseph Candel: Az utolsó hét évről – Titkos vagy nyilvános szövetség?

Az évek során sok kérdés érkezett hozzám azzal kapcsolatban, hogy az Antikrisztus által megerősítésre kerülő hétéves szerződés vajon nyilvános, a világmédiát bejáró esemény lesz vagy esetleg olyasmi, amit a színfalak mögött kötnek meg.

Egy másik ehhez kapcsolódó kérdés, hogy az Antikrisztus ismert személyiség lesz-e a szövetség megkötése előtt.

Tudjuk, hogy a Biblia által említett szövetség megerősítése az Antikrisztus uralmának, tehát a Jézus visszajövetelét megelőző hétéves időszaknak a kezdetét jelzi.
Egyesek úgy gondolják, hogy ezt a szövetséget vagy szerződést titokban, a színfalak mögött is megköthetik, így nem lenne tudomásunk a hétéves időszak kezdetéről. Mások úgy vélik, hogy a szövetség aláírása nyilvános esemény lesz, így azt látni fogjuk és ebből kifolyólag tudni fogjuk, hogy a hét év mikor kezdődik el. Vajon melyik elgondolás járhat közelebb az igazsághoz?
Tudjuk, hogy az utolsó hét év során az Antikrisztus hatalmon lesz. Azt viszont nehéz elképzelni, hogy képes legyen egy ilyen nagy horderejű, az egész világot érintő egyezmény aláírására, illetve aláíratására, minden előzetes, komolyabb politikai hírnév vagy befolyás nélkül.
Nem valószínű, hogy a semmiből jelenjen meg a színen, anélkül, hogy bárki hallott volna róla korábban, és így ajánljon megoldást az emberiség gazdasági és egyéb problémáira. Nehéz elképzelni, hogy például egy ismeretlen ENSZ diplomata előálljon egy világmegváltó ötlettel mindenféle előzetes ismertség nélkül, mivel senki sem hallgatna a véleményére.
Ebből kiindulva feltételezhetjük, hogy az Antikrisztus ekkorra már valamilyen fontos hatalmi pozíciót fog betölteni és a Dániel 11. fejezetében olvasottak alapján úgy tűnik, hogy ezt a pozíciót békés módszerekkel szerzi meg:
„Az ő helyére áll egy gyalázatos. Nem úgy adják neki a királyi méltóságot, hanem váratlanul [más fordítások szerint alattomban vagy békével] jön, és a királyságot csellel [más fordítások szerint hízelkedéssel] szerzi meg.” (Dániel 11:21)
Ezt követően, hatalmának megerősítése érdekében viszont már háborús eszközökhöz nyúl:
„Mert mióta barátságot kötött vele [csatlakozott hozzá], mindig álnok volt. Maroknyi néppel vonul ellene, és győz.” (Dániel 11:23)
Ebből úgy tűnik tehát, hogy az Antikrisztus már a hétéves szövetség megkötése előtt is ismert személyiség lesz.
Az általa megerősítésre vagy aláírásra kerülő szövetség pedig valószínűleg egyfajta békeszerződés, azaz vallásbéke is lesz, ami sokak szerint megoldást hoz majd a zsidók, a muzulmánok és a keresztények közötti háborúskodásra, legfőképpen a közel-keleten és bejárást biztosít minden vallás követőjének Jeruzsálembe. (Lásd: Dániel 9:27, 11:28, 30)
Valószínűleg ez a szerződés teszi majd lehetővé azt is, hogy a zsidók újjáépíthessék a Krisztus után 70-ben lerombolt templomukat a Mória hegyén és így folytathassák a hagyományaik szerinti mindennapi áldozat bemutatását, ami csaknem 2000 évvel ezelőtt megszakadt. Ezek alapján arra lehet következtetni, hogy a szövetség aláírása egy rendkívüli horderejű esemény lesz, amit valószínűleg az egész világ árgusszemekkel figyel majd. Ha nem így lenne, az Antikrisztus nem tudná hírnevének öregbítésére fordítani tettét és megmutatni a világnak vezetői zsenialitását.
"Bill Clinton, Jichák Rabin, Jasszer Arafat a Fehérház előtt 1993-09-13" Fotó: Vince Musi / The White House
“Bill Clinton, Jichák Rabin, Jasszer Arafat a Fehérház előtt 1993-09-13″ Fotó: Vince Musi / The White House
Összehasonlításképpen érdemes megvizsgálni az 1993-as Oslói Egyezmény körüli eseményeket, ami az első békekötési kísérlet volt a palesztin-zsidó konfliktusra. Ez volt az első alkalom, hogy a Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ) és az izraeli kormány leült tárgyalni és a kezdeményezés minden jövőbeli tárgyalás alapjául szolgált a két oldal közötti ellentétek rendezésére.
Bár maguk a tárgyalások titokban folytak Oslóban, az Egyezményt 1993. szeptember 13-án egy nyilvános ceremónia során írták alá a Fehérház kertjében, az eseményen pedig az akkori PFSZ elnök Jasszer Arafat, az izraeli miniszterelnök Jichák Rabin és az amerikai elnök Bill Clinton mellett a világ számos vezető politikusa is részt vett. Bár a tárgyalások végül 1996-ban kudarcba fulladtak, a legtöbb csatorna élő egyenes adásban közvetítette a dokumentumok aláírását, és az esemény hihetetlen médiavisszhangot kapott.
Ezek fényében, függetlenül attól, hogy az Antikrisztus által megerősítésre kerülő egyezmény mikor kerül aláírásra, a fejlemény minden valószínűség szerint még ennél is nagyobb figyelemre és nyilvánosságra számíthat. Az Antikrisztus valószínűleg azt akarja majd, hogy az egész világ lássa sikerét, hiszen egyik célja éppen a tömegek elhitetése lesz.
A világnak tartós békét ígérő esemény, amelyen minden fontos politikai és vallási vezető, illetve maga az Antikrisztus is jelen lesz, nehezen képzelhető el titkos összejövetelként. Megfigyelhető, hogy az arab-izraeli konfliktussal kapcsolatos hírek ma is előkelő szerepet kapnak a médiában. Miért lenne kevésbé fontos egy olyan fordulat, ami végül elhozza a várva várt békét?

Az egyezmény után

Az Antikrisztus uralmának első felében a világ nagy része hősként, igazi politikai, gazdasági és katonai szupermenként tekint majd rá. (Lásd: Dániel 11:21-24, 9:27, 11:28, 30-31)
A hét év felén azonban megszegi a szövetséget (Dániel 9:27b), északról megszállja Izraelt (Dániel 11:28-31), betilt minden hagyományos istentiszteletet (Jelenések 13:5-8) és istennek kiáltja ki magát, követelve, hogy az egész világ imádja őt (2. Thessalonika 2:4, Dániel 11:37-38).
A hamis próféta, aki az Antikrisztus első embere és segítője lesz a világ elhitetésében, elkészíti az Antikrisztus képmását (Jelenések 13:11-15) és elhelyezi az addigra felépülő jeruzsálemi zsidó templomban (Dániel 11:31). A képmás, amit Dániel próféta „pusztító utálatosságnak” nevez, valamilyen módon „beszélni fog” és hatalma lesz „hogy mindazokat, akik nem imádják a fenevad képmását, megöljék” (Jelenések 13:14-15).
Jézus azt mondta, hogy amikor ezt a bizonyos pusztító utálatosságot látjuk a templomban, tudni fogjuk, hogy elkezdődött a „nagy nyomorúság”, vagyis az emberiség jelenlegi földi uralmának utolsó három és fél éve (Máté 24:15, 21).
Ezalatt a három és fél alatt az Antikrisztus bevezet és kötelezővé tesz egy új készpénz nélküli, egységes gazdasági rendszert, amit arra is használ majd, hogy mindenkit saját imádatára kényszerítsen és ami nélkül senki nem tud majd vásárolni vagy eladni. Ezt a ma már ismert chip technológiával vagy egy hasonló módszerrel is megvalósítja, hogy az ő bélyege, a Bibliában Fenevad Bélyegének nevezett megjelölés, például a kézbe vagy homlokra ültetett mikrocsip nélkül semmilyen pénzügyi tranzakciót ne lehessen folytatni. Isten gyermekei, de valószínűleg sokan mások is, akiket talán éppen az új rendszer bevezetése ébreszt fel, visszautasítják majd az Antikrisztus imádatát és a bélyeget, így róluk Isten visel majd gondot (Jelenések 12:6, 14).
A hét év után Jézus Krisztus visszatér „az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel”, hogy kimentse megváltott gyermekeit (Máté 24:29-31, Jelenések 1:7). Elsőként azonban azok a hívők támadnak fel, akik korábban haltak meg, majd azok, akik még életben lesznek, egy szempillantás alatt elváltoznak, megkapják új mennyei testüket és elragadtatnak a felhőkön az Úr elé (I. Thessalonika 4:16-17). Ezt követi majd Jézus győzelmi ünnepsége, a Bárány menyegzője (Jelenések 19:7-9), ahol végre együtt ünnepelhetjük az élet győzelmét a halál felett, amit Jézus 2000 évvel ezelőtt vívott ki számunkra. Ott leszel?
http://idokjelei.hu/2015/03/az-utolso-het-evrol-titkos-vagy-nyilvanos-szovetseg/

Szaakasvili illegalitásból szervezi a grúziai EuroMajdant

Mihail Szaakasvili grúziai pártja, az Egyesült Nemzeti Mozgalom bejelentette, hogy tüntetések hullámát fogják elindítani, amivel megbuktatják a kormányt. Kormánytisztviselők szerint Szaakasvili puccsal akar visszajutni a hatalomba.
Hídfő.net.ru | Mihail Szaakasvili
A szökésben lévő ex-államfő által vezetett Egyesült Nemzeti Mozgalom kormányellenes megmozdulások sorozatát szervezi Grúzia fővárosában, miközben nyugati támogatóik a grúz nemzeti valuta elleni támadással járulnak hozzá a kormányellenes hangulat szításához. A grúz lari elértéktelenedése mostanra komoly gazdasági gondokat okoz, a mindennapokban fokozódó problémák kapcsán pedig senkit nem érdekel, hogy a gondokat a kormány hibájából adódnak, vagy külföldi tevékenység okozza.
Miközben a nyugati országok hónapok óta ütik a grúz fizetőeszközt, a párt holdudvarában terjed egy Szaakasvili által megfogalmazott felhívás, ami arra szólítja fel az ellenzéki politikusokat, hogy az Ukrajnában 2013-2014 fordulóján lezajlott EuroMajdanhoz hasonló megmozdulás és fizikai ellenállás szervezésébe kezdjenek. Szaakasvili pártja már válaszolt is az illegalitásban terjedő felhívásra, és március 21-re meghirdették a kormányellenes megmozdulásokat. Konkrét terveik és céljaik nincsenek, a megmozdulás egyszerű erődemonstrációnak tűnik, vagyis célja lehet a karhatalmi erőkkel összeütközés kiprovokálása.
A diaszpóráért felelős kormányhivatal helyettes minisztere, Alexander Bregadze szerint Szaakasvili valóban egy EuroMajdan-szerű tüntetéshullám megszervezésén munkálkodik. A bukott atlantista államfő azóta egy másik országban szolgálja a nemzetközi pénzügyi elitet, a legutolsó nyilvános információk szerint Ukrajnában a puccsal hatalomra juttatott Jacenjuk-kormány alá rendelték be tanácsadónak, vagyis ha Grúziában EuroMajdan kezdődik, az ukrán állami forrásokból, vélhetően az UBSZ szervezésében fog zajlani, mivel a bukott atlantista politikus közvetlen napi kapcsolatban van az ukrán hatalmi struktúrák vezetőivel.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/03/szaakasvili-illegalitasbol-szervezi-gruziai-euromajdant

Donbassz: nehéz az élet, de kezd normalizálódni!

A DNR ma délutáni közleménye szerint Donbasszban normalizálódni látszik a helyzet.
ttt
Harci cselekmények a mai nap folyamán mindössze Peszkinél voltak. Itt a már megszokott aknavetőzgetés zajlott.
A jelentés szerint a donyecki repülőtérnél ugyan csend volt és van, ám a helyzet “nyugtalanságra ad okot”! Túl nagy a valvmanista fészkelődés és helyezkedés a környéken.
A Mariupol-fertályon jobbára csak kézifegyverekkel lődöztek egymás felé a felek. Pavlopol és Gnutovo térségekből ugyancsak kijevi erőösszevonásokról számol be a jelentés.
A város környékén a legtöbb gondot a milicistáknak az “Azov” latorzászlóalj martalóciaval folytatott divárzánsharc jelenti.

A népköztársaságiak egyébként a gyjebalcevoi katlan lelőhelyeinek átkutatásával bíbelődnek. Igen sok hasznos, ép holmira lelnek még mindig. Gombostűtől a tankig minden előfordul a talált tárgyak listáján.
Donyeck, Gorlovka, Gyjebalcevo, Makejevka, Uglegorszk mentesítése és a közművek kijavítása erőltetett ütemben zajlik. Legkomolyabb feladat most a mérhetetlen mennyiségű, szanaszét heverő fel nem robbant lövedék és robbanótest felkutatása és elszállítása, valamint hatástalanítása.
Csjernuhinoban is lassan kezd beindulni az élet. Egy pékség már elkezdett működni!
https://balrad.wordpress.com/2015/03/03/donbassz-nehez-az-elet-de-kezd-normalizalodni/

Kártevők - A globalizáció következményei

A globalizáció következményeként megjelenő, úgynevezett invazív fajok reális fenyegetést jelentenek. Elterjedésük nem pusztán mezőgazdasági problémákat, de a biodiverzitás csökkenését eredményezheti.
Mik azok az invazív növények?
Azokat a szervezeteket, melyek új, számukra idegen élőhelyeken telepednek le, és ott a természetes növény- és állatvilághoz viszonyítva túlsúlyba kerülnek, ezáltal jelentős károkat okozva a környezetben, invazív fajtáknak nevezzük. A határokon átívelő áruszállítás, bővülő kereskedelem felgyorsítja a terjedésüket.
Nem ez lenne az első eset, hogy egy szintén Észak - Amerikából származó kártevő megjelenik, majd gyorsan elterjed Európában. Ilyen volt például az amerikai kukoricabogár, amely a kilencvenes években bukkant fel először, majd fokozatosan elszaporodott. Hazánkban például ma már az egymillió hektár feletti kukoricaterület legalább egyharmadán kell védekezni, és körülbelül 200 ezer hektáron jelentős, 10 százaléknál nagyobb kárt okoz. A tudományos nevezéktanban Sipha flava néven ismert faj eredetileg Észak-Amerikából származik, ahonnan könnyedén eljutott Közép- és Dél -Amerikába is. A sárga cukornád levéltetű a leveleken szívogat, és azok roncsolásával,az értékes tápanyagok elszívásával, valamint a vírusok átvitelében játszott szerepével okoz súlyos károkat. Biztosra veszik, hogy a most szóbanforgó sárga cukornád levéltetűként ismert kártevő Észak-Afrikából jutott át az európai kontinensre. A spanyol kutatók a károsítót akkor fedezték fel, amikor egy citromültetvényt vizsgáltak. Egyelőre nem tudni, hogy a faj miként került át Spanyolországba. Bár a szakemberek egyelőre nem tartják valószínűnek gyors elterjedését, a megelőzés érdekében előfordulási térkép összeállítását javasolják. Ez a faj veszélyes kártevőnek számít a világban, mivel komoly terméskieséseket okoz a fűfélékben, leginkább a cukornád- és cirokültetvényekben. A tapasztalatok szerint azonban megtámadja a kukorica- és a rizsállományokat is.



A mostani felfedezés nem csak azért jelentős,mert először bukkantak rá az adott fajra Európában, hanem ez az első alkalom, hogy a faj szimbiotikus életformában található egy hangyafélével. A feltevések szerint a hangya a növényi nedvekért cserébe védelmet nyújt neki.



Tóth János - Hernád Völgye H.H.K.

Kijevben nyugtalanság tapasztalható

Valcman Maradék-Ukrajnájában lassan már azokat kell listára venni, akik meg vannak elégedve a dolgok menetével. Rövid lenne az a lista egyébként.
A “hrivnyamajdan” (a 272 százalékos infláció miatt morgolódók) szervezői tegnap váratlan gyors segítséget kaptak. Mintegy kétszáz bányász érkezett a Birodalom fővárosába, hogy beígérjék Nyalókakirálynak: amennyiben nem lesz gyors és látványos javulás az életszínvonalban-még több bányász érkezése várható. Kobakjaik kopogtatása eléggé zavarólag hathatott az udvartartásra.
Érthetően nagy a lakosság egyéb rétegeinek nyomott hangulata is. Nagy a panasz mindenfelől, és már az áruhiány kezdeti jei is mutatkoznak. De hogy valóban legyen izgalomra oka a Valcman-féle udvaroncbagázsnak, Donbasszból is nap-mint nap érkeznek az üzenetek az udvar számára. Martalócaik üzengetnek Nyalókakirályéknak, nem éppen elismerőleg, és nem is irodalmi stílusban. Ráadásul nekik puskáik is vannak, és bizony ők is kilátásba helyeznek valamiféle társasutat Kijevbe.
Első ijedelmében Valcman hadügyére el is döntötte, hogy az “Ajdar” nevű, fenyegetőző bűnbandát feloszlatják, a bérgyilkosokat pedig belevegyítik a hadseregbe. Ott jobban szem előtt lehet őket tartani, és kontrollálni a most már kellemetlennek tűnő-amúgy hithű-fasiszta hordát.
Kijev központja is egyébként kezd “élettel megtelni”! Már nem csak a város bejáratánál lévő (a főutaktól a csapásokig) útzáró erődöknél hemzsegnek katonaruhás fegyveresek, hanem a városközpontban is.
Ezzel párhuzamosan persze a birodalom minden részén növekszik az elégedetlenség. A tavalyi Majdan gyümölcse kezd beérni!

Pavlo Klimkin-Valcman külügyére-Tokioban tarhál éppen, és a Krím visszaszerzéséről ábrándozik, meg arról, hogy az orosz-donbasszi határon majd a kijevi junta csapatai fognak ellenőrzést gyakorolni.
https://balrad.wordpress.com/2015/03/03/kijevben-nyugtalansag-tapasztalhato/

Fedőszerven keresztül telepítik az USA-arzenált a Baltikumba - Ajándékba!

MRAP-ek ajándékba?
Tudomásunk szerint 45 db robbanásálló Oshkosh M-ATV járművet vehettek át a lengyel hadsereg különleges egységének katonái Krakkóban. Az ünnepélyes átadáson természetesen részt vett az Egyesült Államok Lengyelországba akkreditált nagykövete, Stephen D. Mull is.

Az M-ATV-ket az iraki és az afganisztáni hadműveletek átalakításával feleslegessé vált amerikai hadifelszerelést hasznosító (Excess Defense Articles, EDA), de valójában ez egy fedőcége csak az amerikai háborúexportnak. Ennek a programnak keretében vehette át most a lengyel hadsereg a különleges "ajándékot". Vagyis így szállítják immár hivatalos formában a Baltikumba az oroszok elleni , majdani háború díszleteit... Lengyelország a "program" segítségével már 2db Oliver Hazard Perry-osztályú fregattot, az ORP Generał Kazimierz Pułaskit (272) és az ORP Generał Tadeusz Kościuszkot, illetve 5db Lockheed C-130E Hercules szállítórepülőgépet vehetett át.
Milyen érdekes?
Gölöncsér Miklós

Khamenei ajatollah esetleges halála áldás a nyugatnak?

Az orvosok úgy becsülik, hogy a 76 éves iráni vezető még két évig élhet. Khamenei ajatolláh egy évtizede szenved rákban, s ez soha nem volt titok az iráni médiában. A vallási és politikai vezető tényleges egészségügyi állapotáról azonban keveset tudni. Az iráni média a legutóbbi, szeptemberi műtétét követően azt közölte, hogy a beavatkozás sikeres volt. Azonban az eddig alacsony intenzitású rákról az orvosok meglepődve állapították meg, hogy áttéteket hozott létre, és a beteg végstádiumba jutott. Ennek azért lehet jelentősége, mert az iráni atomprogramról március 2-án folytatódnak a genfi tárgyalások Teherán és a „hatok", azaz az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja - az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Oroszország, Kína - és Németország között. A tárgyalófelek március 31-ig keretmegállapodást szeretnének nyélbe ütni, majd június végéig - technikai részletekkel kiegészítve - megkötni az átfogó megállapodást az ellenőrizhető iráni nukleáris fejlesztésekről. Hasszán Rohani - az eddigi legnyugatbarátibb - iráni elnök - aki feltételezhetően tisztában van Kamenei ajatolláh állapotával - a nyugati felek jóhiszeműségéről és a tárgyalások megalapozottságáról próbálja meggyőzni az iráni közvéleményt, s emiatt „süketek háborúját” folytatja a vallási vezető által vezetett konzervatív táborral. Vagyis megpróbálják nyugati befolyással kihasználni a keménykezű vallási vezető állapotát.

Ebben a feszült hangulatban a vezető betegsége hatással lehet a nukleáris tárgyalások kimenetelére, miután az utolsó döntést egyedül ő mondja ki...


Képtalálat a következőre: „khamenei ajatollah kép”

A nyugati szakértők szerint az a kérdés, hogy
az irániak szemében Khamenei a nyugati szankciók feloldását lehetővé tevő emberként szeretne megmaradni, vagy pedig a forradalom örökségének megőrzőjeként”.

Eddig mindenesetre semmilyen gyengeségnek nem adta a jelét a vallási és politikai vezető. Legutóbb február 7-én tartott egy félórás nyilvános beszédet. Egészségi állapotának esetleges hirtelen romlása - a nyugat szerint vagy belső gerjesztésére - ugyanakkor utódlási háborút indíthat a perzsa állam élén.
Egy radikális ajatolláh esélyes a posztra, a 66 éves Hasemi Sahrudi, aki október 21. óta a legfőbb vallási vezetőt kinevező és munkáját felügyelő Szakértők Tanácsának elnöke, 1999 és 2009 között pedig a legfelsőbb bíróságot vezette.
Rajta kívül a perzsa állam jelenlegi és egyik korábbi "liberális" elnöke, Hasszán Rohani és Hasemi Rafszandzsáni neve is szóba kerülhet a legfőbb tisztségre, őket azonban túl „mérsékeltnek” tartják.


Bakta Lóránt

Franciaországnak továbbra is kínos a Misztral-ügy

Az átadás elhalasztása ellenére is tovább folytatódik Franciaországban az Oroszország számára gyártott Misztral hajók építése - a második hajó gyártása márciusban jut el abba a fázisba, hogy éles tengeri teszteléseknek vessék alá. A Ria Novosztyi hírügynökség szerint a "Szevasztopol" névre keresztelt hajó a tervezett ütemben kezdi meg a márciusi teszteléseket, a legénység felével. A forrás hozzáteszi, hogy amennyiben az első, át nem adott hajó (a Vlagyivosztok) kapcsán döntés születik, az orosz legénység újra Franciaországba érkezik a Saint-Nazaire kikötőbe, ahol egy másodlagos nyíltvízi tesztelést fognak végrehajtani.
Hídfő.net.ru | Misztral
A két ország 2011-ben írt alá szerződést a hajók gyártásáról Moszkva számára, mintegy 1,5 milliárd dollár értékben. A szerződést a Roszoboronexport és a DCNS francia gyártó jegyezte, de a szerződésben foglaltakat a gyártó megszegte. 2014 november 14-én kellett volna átadniuk az első hajót a megrendelőnek, november 25-én azonban a francia államfő az ukrán helyzetre hivatkozva bejelentette, hogy elhalasztják az átadást.
A bejelentést megelőzően az Egyesült Államok utasította a NATO főtitkárát, hogy adjon hivatalos ajánlatot Párizsnak a hajók felvásárlására. Ez az ajánlattétel hivatalos formában meg is történt, és Washington nyomásgyakorlással próbálta rávenni a francia kormányt, hogy a szerződést megszegve ne a megrendelőnek, hanem a NATO-nak adja el a hajókat. Moszkva az átadás elhalasztását követően közölte, hogy amennyiben nem teljesítik a szerződés feltételeit 6 hónapon belül, nemzetközi jogi eljárást indítanak Franciaország ellen.
Vlagyimir Putyin orosz államfő az átadás elhalasztása után két nap haladékot adott a francia kormánynak, hogy adjon ki egyértelmű állásfoglalást arról, megszegi-e a szerződést vagy nem. Franciaország azóta nem mondott végleges nemet az átadásra (és mint látható, időközben a második hajó gyártásával is végeznek), viszont azt követően történt egy érdekes eset, melynek során a francia államfő repülőgépe előre be nem jelentett módon, egy távol-keleti útjáról hazafelé kitérőt tett, és az orosz államfővel tárgyaltak Oroszország területén azon a reptéren, ahová a gép a nemvárt kitérőt tette. A találkozón a hivatalos bejelentés szerint természetesen nem esett szó a Mistral ügyről, csak az ukrán válságról. Putyin akkor közölte, hogy ez egy szerződés, aminek a feltételeit a megkötése előtt tárgyalták meg, a szerződés aláírása után értelemszerűen nem lehet újabb feltételeket szabni.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/03/franciaorszagnak-tovabbra-kinos-misztral-ugy

SMark - Magyar találmány

Eddig még sehol nem alkalmazták azt a forradalmi termékazonosító technológiát, amelynek köszönhetően hamisíthatatlanná válik minden olyan termék, amelyre rákerül a biztonsági címke. Az úgynevezett SMark címkét bármilyen termékre rá lehet nyomni - legyen az gyógyszer, divatcikk, okirat vagy műszaki cikk – amelynek köszönhetően annak eredetisége egy okostelefon segítségével beazonosítható. A terméket egy fémezett fóliacsíkkal látják el, amely roncsolás nélkül nem távolítható el, az okostelefonra letöltött applikáció segítségével pedig leolvasható a termék QR kódja, ami tájékoztatja a vásárlót a létfontosságú információkról - származási hely, lejárati dátum, stb. Vagyis az egyedi termékmegjelölő és a termékazonosító informatikai összekapcsolásával létrejön az SMark biztonsági címke, amelynek segítségével a vevő is el tudja végezni a hitelesítést. Ha egy termék lopott, az azonosítás során arra is fény derül. Az elektronikus aláíráshoz hasonlóan biztosít a termékeknek hitelességet és eredetigazolást a technológiai eljárás.
A világon eddig egyedülálló technológiát a miskolci székhelyű Vasbeta Kft. orosz közreműködéssel fejlesztette ki az ELTE együttműködésével. A gyártás idén indul Miskolcon.


Hírfigyelő Szolgálat

Legfeljebb tízezer forintot ér egy átlagnyugdíj Kárpátalján

A Kossuh Rádió reggeli rádióriportjából kiderült, hogy bár Kárpátalján nem dúl háború, a hétköznapok olyannyira nehezek, hogy humanitárius katasztrófa fenyeget.
Az ukrán válság a fizetések értékét a harmadára csökkentette, áru ugyan van az üzletekben, de mindennek az ára az egekbe szökött. Sokan üres szatyrokkal jönnek ki a boltokból, mert az 1000 hrivnyás (kb. 10 ezer forintos) nyugdíjból a 19-22 hrivnyás lisztet, cukrot már nem bírják megfizetni.
Idősek és fiatalok egyaránt elmondták, hogy bár háború nem sújtja a területet, a megélhetés egyre nehezebb. Sokan a tél ellenére sem kapcsolják be a gázt, azzal is spórolnak, szinte alig használják az autókat, mert a benzin ára is folyamatosan emelkedik. A fizetések napról-napra kevesebbet érnek, a válság kezdete óta a harmadára csökkent a bérek vásárlóértéke – derül ki a riportból.
Az időseknek az 1000 hrivnya körüli nyugdíjukból éppen a gyógyszerre és a számlák befizetésére telik, ha nem kapnának családi segítséget, szó szerint éhen halnának.
Az ukrán szabályok szerint az ételszállítás ugyanakkor komoly szabályokhoz kötött, így a segélyszervezetek arra kérik a segíteni vágyókat, hogy inkább célzott pénzadománnyal tegyék azt, így a segítő szervezetek már jól megszervezett/ elfogadott módon juttatnak ki élelmet és más adományt.
(KárpátInfo)



Kárpátaljai krízishelyzet

Menekülő lakosság, összeomló ukrán valuta, éhező emberek – komor kép bontakozik ki Kárpátalján. Kárpátalja eddig a hivatalos adatok szerint négy magyarajkú lakóját - mind Beregszásziak - vesztette el a kelet-ukrán harcokban, az ENSZ eddig 6000 halottat követelő ukrajnai polgárháború áldozatait összesítve. Az általános mozgósítás keretét a 18-60 év közti férfi lakosságra hirdettek meg Ukrajna-szerte. A hadköteleseket az egészségügyi vizsgálatot követően a határőrséghez, a harctérre vagy hátországi szolgálatra vezénylik, ahová egy többhetes „gyorstalpaló" után kerülnek. A hadkiegészítő parancsnokságoknak meghatározott számú sorköteles katonát kell prezentálnia: mivel alacsony a bevonulási hajlandóság a zsidó vezetésű Nyugat-Ukrajnában, a keretszám többszörösének küldenek ki behívót - amit már tiltakozásul nyilvánosan is égetnek el a fiatalok. A törvények értelmében a behívók kézbesítése most már nemcsak személyes átadással történhet, hanem a munkaadónak is át lehet adni a hivatalos iratot, ami azzal a következménnyel járt, hogy sokan a behívó érkezése tudatában felmondanak – ez pedig a jelen gazdasági helyzetben az érintettek számára azonnali súlyos következményekkel jár.
Segélyosztás Kárpátalján 2015 februárjában
Nem csoda, hogy sokan a felmondás után az azonnali lelépést választják: főleg a fiatalok döntenek úgy, hogy magyar állampolgársággal, honosítási okirattal a kezükben Magyarországra vagy még nyugatabbra távoznak. Volt olyan, aki kétszeri behívás után, a harmadikat kézhez kapva döntött az elvándorlás mellett. Most jön a mézesmadzag elhúzása a mégis kötélnek állóknak. Ugyanis minden bevonuló katonai szolgálatot teljesítő kárpátaljainak földterületet osztanak majd, így kompenzálván a háború pszichés, anyagi s egyéb megpróbáltatásait. Ezzel a földdel mindenki a maga akarata szerint bánik: ki műveli, ki bérbe adja, ki eladja. A hadi helyzet Kelet-Ukrajnában egy fokkal nyugodtabb – forrásaink szerint Donyeck városában például már nem lőnek, de a környékbeli fegyverdörgés jól hallható. Teljes tűzszünet nincs, de a nehézfegyverek kivonása folyamatban van. A kívánt haderőt az önkéntesekből kéne verbuválni, ami a hadkiegészítő parancsnokság széles körű propaganda- és agitációs tevékenységével kéne együtt járnia, hogy bárki, aki úgy dönt, fegyverrel védené meg a már nemlétező Ukrajna függetlenségét, tisztában legyen azzal, mivel jár ez a szolgálat.
Az ukrán-orosz konfliktus az általános gazdasági helyzeten keresztül a mozgósításon túlmenően is rátelepszik a mindennapokra. A falvakban élőknek annyival könnyebb, hogy nekik van kertjük, tartanak pár csirkét, jut valamennyi élelem. A városi lakosság, főleg a közalkalmazottak sokkal rosszabb helyzetben vannak. A hrivnya árfolyama gyakorlatilag összeomlott, hogy két nap alatt (!) 13 százalékot zuhant az értéke. Az önkormányzatok anyagi támogatásai ugyanúgy elértéktelenednek, mint a fizetések – fél év alatt harmadára esett a pénz értéke. Egy tanár havi 30-40 eurónyi hrivnyából kéne fenntartsa magát és családját. Az árak mindeközben nőnek – az IMF nyomására az energiaárakat a világpiaciakhoz kellene igazítani, ez az egyik feltétele a 17,5 milliárdos segélykeret folyósításának. Ez azt jelenti, hogy az emberek kifizetik a rezsit, és ingyenkonyhára járnak, vagy a pénzüket élelemre költik, de akkor nincs fűtés, áram, gáz.
"Ez már humanitárius katasztrófa" - Valakik azonban jól járnak a brutális gazdasági krízissel - fogalmaznak a magyarajkú politikusi körök...
. A magyarok egyre nagyobb számban hagyják el a városokat, a térséget, Kárpátalját. De az ukránoknak, ruszinoknak, akik szintén éheznek nincs hova menniük – a kárpátaljai önkormányzatoknak rajtuk is segíteniük kell. Ez nem magyarkérdés, hisz az éhező „nem nézi, kihez tör be”, magyarhoz, ukránhoz, ő csak enni szeretne. Nemcsak a közeljövő, hanem a jelen kilátásai is elég borúsak tehát. Éhinség fenyeget, a gazdasági helyzet napról napra romlik, és a fegyveres helyzet sem biztató. Ha így folynak az események, akkor Kárpátalját kiürülés veszélye fenyegeti - magyarajkú szempontok alapján, és bár a kivándorlók ígérik, visszajönnek, ha jobb lesz a helyzet, de ki tudja, ez mikorra várható. Egyelőre arra lenne szükség, hogy a közbiztonság javuljon, a hrivnya erősödjön, a szétfoszlott szociális háló összeálljon újra.
Határmenti hírek szerint a magyar bevásárló turizmus állítólag sosem látott méreteket öltött, hisz ma a forint háromszor annyit ér, mint fél éve.
Bíró Dalma

Monokultúrából Pénzügyi Ökorendszerbe - Kiegészítő Pénznemek Rendszere

Cikk formában márc. 15-étől. Komplementer Valuták Rendszere. További Lietaer-videók magyarul: http://tinyurl.com/helyipenzek . Willis Harman, aki megkérte, hogy adja át tudását, abban az időben már az IONS, az Edgar Mitchell asztronauta alapította, tudatkutatással foglalkozó Institute of Noetic Sciences elnöke volt (http://noetic.org).
- A Leuven Egyetem egy katolikus egyetem.
- Lietaer írta a kulturális kreatívokról szóló húsz éves kutatást összegző, a világon az első róluk szóló kutatás és könyv előszavát.
- Az interjút a http://qoin.org készítette. Lietaer weboldala: http://lietaer.com .
- Készült: 1st International Conference on Complementary Currency Systems, 2013

A nyugati koalíció végignézte több száz keresztény elrablását és kivégzését

Az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció semmit nem tett annak érdekében, hogy megakadályozza több száz keresztény elrablását Szíriában a múlt hét folyamán. Egy kurd katonai vezető az orosz Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette, hogy az utóbbi 3-4 napban az ISIS újabb tömeggyilkosságokat követett el, a nemzetközi közösség pedig végignézte. Annak ellenére, hogy a koalíciós erők jelen vannak a térségben, semmit nem tettek, és passzívan figyelték, amint az ISIS otthonaikból rabolt el és gyilkolt meg keresztényeket.
Goria Abdel Ahad, a kurd Jazira kanton védelméért felelős helyettes-vezető elmondása szerint a múlt hét hétfőn az ISIS több keresztény települést is lerohant, ahol templomokat romboltak le, és több mint 90 civilt raboltak el, köztük papokat, nőket és gyermekeket. Az extrémisták csak az utóbbi néhány nap folyamán 200-350 túszt ejtettek keresztény falvakban. Annak ellenére, hogy a nyugati koalíció fegyveres erői a keresztények védelmére hivatkozva vannak jelen a térségben, mindeddig semmit nem tettek az ehhez hasonló esetek megakadályozása érdekében, és a kurd erők segélykéréseire sem válaszolnak.
A kereszténység védelme csak ürügy, a nyugati kormányok egyszerű materiális érdekek miatt nyomulnak be a Közel-Keletre és materiális érdekek mentén döntik el, hogy melyik tömeggyilkosság az, amit meg akarnak akadályozni, és melyiket nézik végig tétlenül.
Hídfő.net.ru | Amerikai vadászgép Szíria

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/03/nyugati-koalicio-vegignezte-tobb-szaz-kereszteny-elrablasat-es-kivegzeset

Amit szabad a franciáknak, nem szabad nekünk – miért enged Brüsszel?

A Bizottság lépéséről Franciaországgal kapcsolatban ordít a kettős mérce, ahol a kisebb és nagyobb tagállamok problémái más elbánás alá esnek. Brüsszel próbálja lassítani a francia euró-szkeptikusok erősödését, emellett nem akar egy újabb frontot nyitni az Athénnal folytatott csetepaté, az ukrán válság és a közel-keleti felfordulás mellé. Párizs eddig csak élénkítő intézkedéseket jelentett be, Brüsszel pedig már végre átfogó strukturális reformokat várna.
Az Európai Bizottság a múlt héten 2017-ig adott haladékot Franciaországnak, hogy a Stabilitási és Növekedési Paktumban meghatározott 3 százalékos limit alá vigye költségvetési hiányát, miután világossá vált, Párizs a már így is kitolt 2015-ös határidőből is kicsúszott. A franciáknak ugyanakkor idén is tenniük kell azért, hogy elkerüljék a büntetést: a Bizottság három hónapot adott, hogy az idei hiánycélhoz igazítsák a büdzsét. Legutóbb tavaly novemberben adtak három hónapos haladékot Párizsnak, a második legnagyobb euróövezeti gazdaságnak, hogy olyan strukturális reformokat fogadjanak el, amelyek mellett az uniós korlátok megsértése elfogadható.
Nem megy 3 százalék alá a hiány
Franciaország költségvetési hiánya 2001 óta csupán két évben – 2006-ban és 2007-ben – járt 3 százalék alatt, és sorozatosan túllépte a kiigazításokra adott határidőket. A politikai döntés ellenére a Bizottság adminisztrációja továbbra sem hisz abban, hogy Párizs akár 2017-re 3% alá tudja vinni a GDP-arányos költségvetési hiányát.
Alig pár nappal Athén megregulázása után a Bizottság lépésről ordít a kettős mérce, ahol a kisebb és nagyobb tagállamok problémái más elbánás alá esnek. Különösen problematikus, hogy a haladékot Párizs számára a volt francia pénzügyminiszter Pierre Moscovici jelentette be, aki tavaly novembertől éppen a gazdasági és pénzügyekért felelős biztos szerepét tölti be. A Le Monde szerkesztőségi cikke kiemeli, hogy Moscovici nem igazán volt ambíciózus, amíg a most haladékot kapó szocialista kormány korábbi pénzügyminisztere volt. A lap hozzáteszi, hogy amíg Portugáliának, Spanyolországnak és Írországnak áldozatokat kell hozniuk az elvárások teljesítésére, addig Franciaország még több haladékot kap. Tegyük hozzá, hogy tulajdonképpen Moscovici az Európai Bizottság nevében felmentette saját korábbi pocsék teljesítményét.
A francia választásokra is gondolni kell
A brüsszeli politikai döntés célja, hogy az eurószkeptikus Front National erősödését lassítsa és életet leheljen a megtépázott Hollande elnökbe, aki legközelebb március 22-én szembesül egy önkormányzati választással. Brüsszel emellett nem akar egy újabb frontot nyitni az Athénnal folytatott csetepaté, az ukrán válság és a közel-keleti felfordulás mellé. A Le Parisien által közölt legutóbbi közvélemény-kutatások szerint egyébként a Front National 39 százalékal vezet, a mérsékelt jobboldali UMP 27 százalékon áll, míg Hollande elnök szocialistái 19 százalékon vannak.
Franciaországban a Szocialista Párt is rendkívül megosztott és szkeptikus Francois Hollande államfő gazdaságpolitikai irányvonalával kapcsolatban. Ez már eddig is akadályozta és ezután is akadályozni fogja a francia kormány reformprogramját, és ezáltal a francia gazdáság kilátásait is rontja.
Mint az Osztrák–Magyar Monarchia
Tavaly december 10-én nyújtotta be Emmanuel Macron gazdasági miniszter – és korábbi Rothschild bankár – az üzlet-barát deregulációs csomagját a kormánynak. “Ha az ernyedtséget választjuk, Franciaország tíz év múlva olyan lesz, mint az Osztrák–Magyar Monarchia egy évszázaddal ezelőtt” – győzködte a közvéleményt a Twitteren Macron. A miniszter többek között a vasárnap nyitva tartó üzletekkel lendítené fel Franciaország gazdaságát.
Az új törvényjavaslat egyik legfontosabb pontja, hogy az üzletek vasárnapi nyitva tartásának számát évi ötről 12-re emelte. A turistazónákban ezen kívül akár éjfélig is nyitva lehetnek a boltok. A felmérések szerint a franciák többsége támogatja a változásokat. A törvényjavaslat ezen kívül lazítana a szabályozott szakmák korlátain is, például a közjegyzőket és végrehajtókat érintő szigorú szabályokon, hogy letörje az indokolatlanul magas tarifákat.
Az élénkítő intézkedés nem strukturális reform
Párizsnak mindenesetre június 10-ig hatékony lépéseket kell tennie és be kell nyújtania egy részletes, 2016 és 2017-re vonatkozó konszolidációs stratégiát (Nemzeti Reform Program, NRP) a költségvetési célok elérésére, különben a szankciók jöhetnek. Párizs eddig csak élénkítő intézkedéseket jelentett be, Brüsszel pedig már végre átfogó strukturális reformokat vár.
Franciaországot december közepén minősítette le a Fitch Ratings, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy érdemben romlottak a francia költségvetési, adósságdinamikai és növekedési kilátások.
(privatbankar)

Nemzetvédő hadjáratok a X. században.


Nemzetvédő hadjáratok a X. században.
Végrehajtói a hunok, pártus-hunok, avarok, akiket most magyaroknak hívnak.

Irak egy iráni tábornokot kért fel az ISIS elleni hadmozdulat vezetésére

Az iraki kormány hivatalosan is felkérte az Iráni Iszlám Köztársaságot, hogy katonai segítséget nyújtson a terrorista csoportok elleni háborúban Irak területén. Irán különleges alakulatai is részt vehetnek az ISIS ellen vívott háborúban, amit hosszú ideje megkeserítenek az amerikaiak légicsapásai, valamint a nyugati országok terrorista szervezetek számára nyújtott támogatása.
Az iraki kormány Kasszem Szulejmáni iráni tábornokot kérte fel arra, hogy felügyelje az ISIS elleni hadmozdulatokat és tanácsaival segítse győzelemre az iraki kormányerőket. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az iráni tábornok átveszi a parancsnokságot és a Tikrit területén állomásozó terroristák elleni offenzíva már egy közös iráni-iraki hadmozdulat lesz.
Hídfő.net.ru | Kasszem Szulejmáni
Az iráni tábornoknak nagy befolyása van az Irak területén harcoló síita milíciákra, akik probléma nélkül el fogják fogadni parancsnoki szerepét. Szulejmáni szombaton érkezett meg Irakba, iraki civilek és katonák tömegei fogadták érkezésekor.
Szulejmáni korábban aktív szerepet töltött be az iraki-iráni határon és az iraki Kurdisztán területén az ISIS ellen folytatott harcokban, emellett személyesen felelős a Hezbollah szíriai szervezeti rendjének felállításáért. A tábornokot Irakba érkezésekor síiták tömegei üdvrivalgással fogadták, jelenléte az ellenség számára demoralizáló, az iraki kormányerőknek pedig reményt ad.
Iraki kormánytisztviselők már korábban előre jelezték, közvetlen bizonyítékaik vannak arra vonatkozóan, hogy a nyugati országok az ISIS-nek szállítanak fegyvert. Az amerikai vezetésű koalíció nem az ISIS elleni harchoz szállítja a fegyvert, hanem a nyugati repülőgépek az ISIS által ellenőrzött területeken dobják le a fegyverszállítmányokat. Alig egy hete az iraki kormányerők lelőttek két brit repülőgépet, ami fegyvert szállított a terroristáknak. Kormánytisztviselők akkor kijelentették, más országoktól fognak katonai segítséget kérni, ha a nyugati országok nem hagynak fel a terroristák támogatásával.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/03/irak-egy-irani-tabornokot-kert-fel-az-isis-elleni-hadmozdulat-vezetesere