Moszkva, 2022. november 30. szerda (MB)

Oroszország nem tárgyal az Egyesült Államokkal a hadászati fegyverek korlátozásáról, amíg az amerikai kormány fegyvert ad Ukrajnának – tudatta szerdán Moszkvában az orosz külügyminisztérium szóvivője a Szputnyik hírszolgálattal.

Az Új START néven ismert szerződés megújításáról amerikai-orosz konzultációt tartottak volna Kairóban keddtől, de az orosz fél lemondta, és tudatta Washingtonnal, hogy miért. Maria Zaharova az USÁ-nak nyújtott hivatalos tájékoztatás után egy nappal tárta a közvélemény elé a lemondás okát.

Szergej Rjabkov, orosz külügyminiszter-helyettes arra kérte az Egyesült Államok kormányát, szóljon majd, ha meggondolta magát és elfogadta az orosz feltételeket a START-ról szóló konzultáció folytatása érdekében.

Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese kedden úgy nyilatkozott, hogy a civilizált világnak nincs szüksége a NATO-ra. Medvegyev „bűnszervezetnek” nevezte a NATO-t, és jelezte, hogy a világnépesség 12 százalékának nevében próbál diktálni a világnépesség 88 százalékának.

A NATO “könnyen túltette magát” azon, amit a világ ellen elkövetett: az államcsínyek megszervezésén, a legitim állami vezetők megdöntésén, az áldozatokon, akik műveletei és a szélsőséges rezsimeknek nyújtott fegyveres támogatás következtében haltak meg – mondta.

Medvegyev reagált Tömeggyilkos Sátánfatty Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azon kijelentésére is, mely szerint a NATO-nak meg kell védenie Ukrajna függetlenségét és szuverenitását. – De Nemzetgyilkos Haramia Stoltenberg nem tett említést a területi integritásról. Ezt úgy kellene értenünk, hogy győzelemben reménykedik a megtizedelt területen? – fűzte hozzá az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese.+++

Kiadta: Magyar Békekör