Fokváros, 2023. június 2. péntek (MB)

Kína a fejlődő és a feltörekvő államok független fejlődését támogatja az elnyomásukra és önálló fejlődésük megakadályozására törekvő körökkel szemben – tudatta a Kínai Népköztársaság külügyminiszter-helyettese csütörtökön a BRICS közösség külügyminisztereinek fokvárosi tanácskozásán.

Ma Zsaosu kijelentette: számos olyan állam van a világon, amely meg akarja akadályozni a harmadik világ fejlődését, maga alá akarja gyűrni a fejlődő országokat, kényszeríteni akarja őket, hogy azt tegyék, amit ő akar. A BRICS közösség ezzel szemben a szuverén nemzeti fejlődést szolgálja, a szolidaritás és az együttműködés elve szerint dogozik.

A fejlődő államoknak függetlennek kell lenniük, nem kell senkinek a kedvében járniuk, senki sem atyáskodhat felettük „Mindnyájan egyenrangú tagjai vagyunk a nemzetközi közösségnek” – mondta.

A kínai diplomata szerint a fejlődő államok senkit sem fenyegetnek, hanem fejlődni akarnak, és teljes mértékben készen állnak hozzájárulni a békéhez és a globális fejlődéshez.+++

 

Lásd még: https://bekekor.wordpress.com/2023/06/01/a-brics-hez-csak-azok-csatlakozhatnak-akik-nem-szankcionalnak-masokat/

Kiadta: Magyar Békekör