2022. október 20., csütörtök

9/11 - fizikai képtelenség

Forrás: KLA.TV
www.kla.tv/23925

Mennyire igaza volt Csurka Istvánnak...

Milton Friedman: Csak a kormány okozza az inflációt

Abszurditás

Mike Whitney: Téli offenzíva Putyin módra

 A harctéren elért ukrán győzelmek a széles körben várt orosz eszkalációval találkoztak. Szeptember 21-én Vlagyimir Putyin orosz elnök ritka országos beszédében bejelentette 300 000 tartalékos mozgósítását, akiket az ukrajnai háborúban való szolgálatra hívnak be.

Az elmúlt hetekben az orosz hadsereg számos visszaesést szenvedett el, mivel nem volt elegendő ember a harctéren. Egyszerűen fogalmazva, az oroszok nem rendelkeztek elegendő harcoló csapattal a küldetésük végrehajtásához, illetve a Moszkva által nemrég annektált hatalmas terület megvédéséhez. Oroszország különleges katonai műveletét soha nem arra tervezték, hogy ukrán területek nagy részét elfoglalja és megszállja. Az SMO lényegében egy rendőri művelet volt, amelynek célja a Kelet-Ukrajnában élő orosz nemzetiségűeket bombázó és gyilkoló ukrán erők felkutatása és felszámolása volt.

A NATO által kiképzett előrenyomuló zászlóaljakkal való számos összecsapás után egyértelmű, hogy Oroszországnak jelentős erősítésre van szüksége ahhoz, hogy visszaszorítsa az ukrán erőket és biztonsági puffert hozzon létre az új tartományai körül. Oroszország kritikusai a létszámhiányt a katonai alkalmatlanság jelének tekintik, de valójában Moszkva csupán alkalmazkodik a változó helyzethez, amelyben mindkét fél folyamatosan növeli a tétet. Íme egy részlet a Substacknál lévő Big Serge bejegyzéséből, amely segít tisztázni, hogy mi folyik itt:

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos összes fantasztikumos állítás közül kevés olyan nehezen hihető, mint az az állítás, hogy Oroszország kevesebb mint 200 000 emberrel akarta meghódítani Ukrajnát. Valójában a háború egyik központi igazsága, amellyel a megfigyelőknek egyszerűen meg kell barátkozniuk, az a tény, hogy az orosz hadsereg az első naptól kezdve súlyos túlerőben volt..... Oroszország papíron kevesebb mint 200 000 fős expedíciós haderővel rendelkezik, bár természetesen ez a teljes létszám az utóbbi időben nem volt a fronton az aktív harcokban.

A könnyű haderő bevetése Oroszország meglehetősen egyedi szolgálati modelljéhez kapcsolódik, amely a "szerződéses katonákat" - a hadsereg hivatásos magját - egy éves sorozási hullámmal generált tartalékos állományt ötvözte....A szovjet mozgósítási rendszerről a kisebb, karcsúbb, hivatásos készenléti haderőre való átállás a Putyin-évek nagy részében az orosz neoliberális megszorító rendszer szerves része volt.

.... Ez az orosz szerződéses haderő katonai szempontból még mindig nagyon sok mindent elérhet - elpusztíthatja az ukrán katonai létesítményeket, tüzérséggel pusztítást végezhet, beverekedheti magát a donbászi városi agglomerációkba, és megsemmisítheti Ukrajna bennszülött háborús potenciáljának nagy részét. Nem tud azonban többéves kontinentális háborút vívni egy olyan ellenséggel szemben, amely legalább négyszeres túlerőben van, és amely olyan hírszerzési, parancsnoki, irányítási és anyagi eszközökkel tartható fenn, amelyek a közvetlen hatókörén kívül esnek...

Több erő bevetésére van szükség. Oroszországnak túl kell lépnie a neoliberális megszorító hadseregen. Megvan az anyagi kapacitása a szükséges erők mozgósításához - sok millió tartalékos, hatalmas felszereléskészletekkel és a körülötte összezárt eurázsiai blokk természeti erőforrásai és termelési potenciálja által alátámasztott hazai termelési kapacitással rendelkezik. De ne feledjük - a katonai mozgósítás egyben politikai mozgósítás is". ("Politika más eszközökkel; Putyin és Clausewitz", Big Serge Thoughts, Substack)

Oroszország kritikusai természetesen ostobaságként fogják elutasítani ezt a magyarázatot, ennek ellenére a 300 000 tartalékos behívása azt mutatja, hogy Putyin tábornokai felismerték, hogy stratégiai céljaikat nem tudják pusztán "expedíciós haderővel" elérni, hanem alkalmazkodniuk kell a terepen bekövetkező változásokhoz. És pontosan ezt teszik; akkor erősítik meg erőiket, amikor Putyin közvélemény általi támogatottsága 77%-os. Tehát, míg egy korábbi mozgósítás kétségtelenül széles körű elítélést és elutasítást váltott volna ki, az oroszok nagy többsége most teljes mértékben támogatja a politikát. Egyszerűen fogalmazva, Putyin megnyerte az orosz emberek szívét és elméjét. Meggyőzte őket arról, hogy országukat, hagyományaikat, kultúrájukat és életüket példátlan egzisztenciális fenyegetés fenyegeti. Itt van még több a Big Serge-től:

Putyin és a körülötte lévők az orosz-ukrán háborút kezdettől fogva egzisztenciális szempontból fogták fel. Nem valószínű azonban, hogy az oroszok többsége megértette ezt.....

Ami a február 24-e óta eltelt hónapokban történt, az meglehetősen figyelemre méltó. Az orosz nemzet számára az egzisztenciális háború megtestesült és valósággá vált az orosz polgárok számára. A szankciók és az oroszellenes propaganda - amely az egész nemzetet "orkokként" démonizálja - még a kezdetben szkeptikus oroszokat is a háború mögé állította, és Putyin népszerűségi mutatója az egekbe szökött. A nyugatiak egyik alapvető feltételezése, miszerint az oroszok a kormány ellen fordulnak, megfordult. A videók, amelyeken orosz hadifoglyok kínzását mutatják habzó ukránok által, ukrán katonákról, akik orosz anyákat hívnak fel, hogy gúnyosan közöljék velük, hogy fiaik meghaltak, orosz gyerekekről, akiket a donyecki ágyúzás megölt, azt szolgálták, hogy megerősítsék Putyin hallgatólagos állítását, miszerint Ukrajna egy démonoktól megszállt állam, amelyet nagy robbanóanyaggal kell kiűzni... Az ukrán kormány (azóta törölt tweetekben) nyilvánosan azt állította, hogy az oroszok hajlamosak a barbárságra, mert egy ázsiai vérrel keveredő keverék faj.". (Nagy Szergej, Substack)

Röviden, az establishment média és a politikai osztály megkönnyítette Putyin dolgát azzal, hogy még a baloldali beállítottságú oroszokat is meggyőzte arról, hogy a nyugati nemzetek - az USA vezetésével - megvetnek mindent, ami orosz, és elszántan el akarják pusztítani az országukat és leigázni a népüket. Itt van Putyin:

Szeretném még egyszer aláhúzni, hogy a telhetetlenségük és a korlátlan uralmuk megőrzésére irányuló eltökéltségük a valódi okai annak a hibrid háborúnak, amelyet a kollektív Nyugat Oroszország ellen folytat. Nem azt akarják, hogy szabadok legyünk; azt akarják, hogy gyarmat legyünk. Nem egyenlő együttműködést akarnak; fosztogatni akarnak. Nem szabad társadalmat akarnak bennünket, hanem lelketlen rabszolgák tömegét akarják látni....El szeretném emlékeztetni Önöket, hogy a múltban a világuralmi törekvések többször is megtörtek népünk bátorságán és ellenálló képességén. Oroszország mindig Oroszország marad. Továbbra is meg fogjuk védeni értékeinket és hazánkat.

Soha nem egyeztünk bele és soha nem is fogunk beleegyezni az ilyen politikai nacionalizmusba és rasszizmusba. Mi más, ha nem rasszizmus, a világszerte terjesztett ruszofóbia? Mi más, ha nem rasszizmus, a Nyugat dogmatikus meggyőződése, hogy az ő civilizációja és neoliberális kultúrája vitathatatlanul követendő modell az egész világ számára?...

Ma azért harcolunk, hogy senkinek se jusson eszébe, hogy Oroszországot, népünket, nyelvünket, kultúránkat ki lehet törölni a történelemből. Ma egységes társadalomra van szükségünk, és ez az egyesülés csak a szuverenitáson, a szabadságon, az alkotáson és az igazságosságon alapulhat. A mi értékeink az emberség, az irgalom és az együttérzés." (Vlagyimir Putyin beszéde az új régiók Oroszországhoz való csatlakozásáról, Unz Review)


Putyin szerint a kollektív Nyugat ki akarja fosztani Oroszországot, rabszolgasorba akarja taszítani a népét, és olyan gyarmatot akar létrehozni, amelynek vagyonát zsarnoki bigottak és külföldi haszonlesők szipolyozhatják le. A média könyörtelen támadása az orosz sportolók, tudósok, tudósok, zenészek, sőt üzletemberek ellen csak megerősítette az egyszerű oroszok körében azt a nézetet, hogy egy erőszakos és irányíthatatlan nyugati koalíció célkeresztjébe kerültek, amely ugyanolyan halálos csapást akar mérni Oroszországra, mint Irakra, Líbiára, Afganisztánra és számtalan más nemzetre. Putyin növekvő népszerűségi mutatói aláhúzzák azt a tényt, hogy az oroszok többsége úgy gondolja, hogy a fenyegetés valós, és hogy a harchoz csatlakozni kell. Itt van még a Big Serge:

"Putyin ... megvalósította tervét Ukrajna régi keleti peremének hivatalos annektálásáról. Ezzel a háborút jogilag is egzisztenciális harccá változtatta. A további ukrán előrenyomulás keleten most már az orosz állam szemében a szuverén orosz terület elleni támadásnak és az orosz állam integritásának megsemmisítésére tett kísérletnek minősül. A legújabb közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy az oroszok túlnyomó többsége támogatja ezen új területek minden áron történő megvédését". (Substack)

Az a gyorsaság, amellyel Putyin annektálta a négy ukrajnai régiót, arra utal, hogy az akció valódi célja messze túlmutat Oroszország nyugati határának kiterjesztésén. Az igazi ok, amiért Putyin elsiette az intézkedést, az volt, hogy alapvetően megváltoztassa a hadviselés szabályait. Mondanom sem kell, hogy egy különleges katonai művelet világok választják el a saját szuverén terület védelmétől. Más szóval, a népszavazás valódi célja az volt, hogy jelezze, hogy "felvették a kesztyűt", és hogy Oroszország váratlan kegyetlenséggel fog válaszolni Ukrajna támadásaira. Itt van Serge ismét:

Politikai konszenzus született a nagyobb mozgósítás és a nagyobb intenzitás érdekében. Most már csak ennek a konszenzusnak a megvalósítása van hátra az ököl és a csizma, a golyó és a gránát, a vér és a vas anyagi világában".

..... Oroszország tömegesen készül a téli eszkalációra és offenzívára, és jelenleg egy kiszámított cserét folytat, amelyben időt és ukrán veszteségeket adnak cserébe." Oroszország továbbra is visszavonul, ahol az állások vagy műveleti szempontból veszélyeztetettek, vagy túlnyomó ukrán létszámmal szembesülnek, de nagyon óvatosak abban, hogy kivonják erőiket a műveleti veszélyből.....

Oroszország valószínűleg folytatja a visszavonulást az elkövetkező hetekben, a tüzérségük és a légi ernyőjük alatt épségben lévő egységeket vonva vissza, ledarálva az ukrán nehézgépjármű-készleteket és kimerítve az emberi erőforrásaikat. Eközben Belgorodban, Zaporizzsjában és a Krímben továbbra is gyűlnek az új felszerelések. Várakozásaim változatlanok: epizodikus orosz visszavonulás, amíg a front nagyjából október végére stabilizálódik, majd műveleti szünet, amíg a talaj meg nem fagy, majd eszkaláció és téli offenzíva Oroszország részéről, amint befejezték az elegendő egység felhalmozását.

A Kremlből kísérteties nyugalom sugárzik...... A Kreml sztoicizmusa és a front romlása között szembetűnő a szakadék. Talán Putyin és az egész orosz vezérkar tényleg bűnösen alkalmatlan - talán az orosz tartalékosok tényleg nem mások, mint egy rakás részeges. Talán nincs is terv.

Vagy talán Oroszország fiai ismét válaszolnak a haza hívására, ahogy tették 1709-ben, 1812-ben és 1941-ben.

Ahogy a farkasok ismét az ajtó előtt ólálkodnak, a vén medve ismét harcra kél". (Nagy Szergej, Substack)

Bottom line: Oroszország most egy szélesebb körű és erőszakosabb konfliktus alapjait rakta le. 300 000 tartalékost hívtak be, hatalmas mennyiségű haditechnikai eszközt szállítanak a frontra, és a közvélemény túlnyomórészt támogatja a háborús törekvéseket. Minden jel arra mutat, hogy a harcok jelentősen kiéleződnek, ami Ukrajna nagy részét romokban fogja hagyni, miközben Washington és Moszkva közelebb kerül a közvetlen konfrontációhoz.

https://www.unz.com/mwhitney/putins-winter-offensive/

https://southfront.org/putins-winter-offensive/

Dr. Sucharit Bhakdi: hamarosan olyasmi történik majd, ami megváltoztatja az emberiséget

Dr. Sucharit Bhakdi beszámol arról, hogy a WHO azt szeretné, ha valamennyi létező vakcina mRNS-technológiával készülne, beleértve az influenza elleni védőoltást is, amely az érfal megduzzadását és vérrögök kialakulását okozza, ezek minden következményével együtt. A kockázatok meghaladják az előnyöket, és felszólítja kollégáit, hogy ne adják be ezeket az oltásokat.

Kész a totális ellenőrzés: szociális hitel, digitális valuta és identitás, biometrikus felügyelet.

SÜRGŐS FELHÍVÁS! Kérjük, hogy valamennyiünk érdekében a lehető legszélesebb körben terjesszék ezeket a videókat családtagjaik és ismerőseik között, mert súlyos veszélyben vagyunk egy orvosi-társadalmi zsarnokság uralma alatt, melynek célja, hogy elpusztítsa az emberiséget.

Sok országban már működnek nemzeti digitális megfigyelőrendszerek, ez a kémkedés eszköze, és a hatalom kezében nagyon veszélyes, de mi még mindig megvédhetjük magunkat tőle, ha megtörjük a hallgatásunkat.

Amerikai hadsereg: a vakcinák után túlzottan megnövekedett a megbetegedések és a halálesetek száma

Dr. Theresa Long elmondja, hogy 15 éven át dolgozott katonák ellátásában de még soha nem látott ennyi legyengítő és életveszélyes betegséget. Megfigyelte a rák számos típusának gyors kialakulását és előrehaladását is. Elmondta, hogy egy év alatt, 119 haláleset következett be a katonák között, az oltást követően.

Hírességek a vakcinák ellen. LXIII. rész

Az élet minden területéről való hírességek, köztük Kyrie Irving, Ethan Hawke, Marc Rebillet, Roger Waters, Gustavo Santos és mások is felszólalnak a gyilkos vakcinák ellen. Figyelmeztetnek a gyilkos vakcinák ártalmaira, és azt javasolják, hogy senki ne oltassa be többé magát.

A hidrogél a génmanipulációs vakcinákban veszélyes kórokozókat tartalmaz, amelyeket az 5G aktivál majd

Dr. Rashid Buttar azt állítja, hogy a vakcinákban található hidrogélben legalább három kórokozó van: az Ebola, a Marburg és az E. coli mutáns formája, amelyek nyugalmi állapotban maradnak, és az 5G idővel aktiválhatja őket, instabillá válnak, felélednek, és lehetővé válik a felszabadulásuk.

Dr. McCullough: ez minden idők legnagyobb orvosbiológiai katasztrófája!

Dr. McCullough azt állítja, hogy az orvosok, az NIH, a CDC és az FDA elvesztették hitelességüket, kiszámíthatatlan és tekintélyelvű iránymutatásokat adtak, és most meghátrálnak. A vakcinák sokat rontottak a helyzeten, meghosszabbították a világjárványt, és ez minden idők legnagyobb orvosbiológiai katasztrófája. ... mert a FENEVAD BÉLYEGE, kár tagadni

Mike Adams: Az amerikai kormány több millió adag veszettség elleni oltóanyagot permetez a levegőből

SÜRGŐS FELHÍVÁS! Kérjük, hogy valamennyiünk érdekében a lehető legszélesebb körben terjesszék ezeket a videókat családtagjaik és ismerőseik között, mert súlyos veszélyben vagyunk egy orvosi-társadalmi zsarnokság uralma alatt, melynek célja, hogy elpusztítsa az emberiséget.

Mike Adams arról számol be, hogy az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma több államban repülőgépekkel és helikopterekkel veszettség elleni oltóanyagot permetez a vadon élő állatok ellen. Amit csinálnak, az a veszettség terjesztése. Megmérgeznek minket.

A génmanipulációs méregvakcinákban lévő grafén-oxid önszerveződik, és felerősíti az 5G-t és a mobiltelefon-hálózatokat

Karen Kingston, a Pfizer egykori alkalmazottja elmagyarázza, hogy amikor a vakcina elektromágneses hullámoknak van kitéve, az önszerveződő nanocsövek kialakulásával reagál. Ez egy fejlett mesterséges intelligens technológia, amely elektromágneses jeleket fogad, hogy felerősödjön és önszerveződjön.