2022. április 9., szombat

Interjú az Istencsászárral

Forrás: AwakenWithJP @ YouTube
https://youtu.be/OwQ3fW0dgNo

Shunyamurti feladja a leckét a Nagy Reszetnek

Forrás: Sat Yoga Institute @ YouTube
https://youtu.be/3TN5NoNxju4

A háború első áldozata az igazság

Az ukrajnai Bucsa képei bejárták a világot. Hogy pontosan mi történt, még mindig nem világos.
Az eseményekről szóló ukrán és orosz beszámolók szöges ellentétben állnak egymással.
Minden jel arra mutat, hogy Oroszországgal szemben eszkalálódik a helyzet. Lehet, hogy ez akár egy harmadik világháború előjátéka is lehet?
És kinek lehet érdeke egy ilyen eszkaláció?

Forrás: www.kla.tv/22205

Kapcsolódó anyagok:
Wie funktionieren moderne Kriege? (Version 2015) - https://www.kla.tv/3359
Die Georgia Guidestones - https://www.kla.tv/5872
Durch gezieltes Chaos zur neuen Weltordnung - Eine Analyse von Ernst Wolff (26.09.2021) - https://www.kla.tv/19990
Deutschland im Krieg gegen Russland (von Ivo Sasek) - https://www.kla.tv/21969

A témában további anyagok:
[https://www.youtube.com/watch?v=ItpCmtDawhw&t=12s]
https://www.anti-spiegel.ru/2022/warum-die-meldungen-ueber-angebliche-russische-kriegsverbrechen-in-butscha-eine-luege-sind/
[https://www.youtube.com/watch?v=9MNuMJNIS64 ]
https://www.anti-spiegel.ru/2022/ein-video-der-ukrainischen-polizei-bestaetigt-dass-es-in-butscha-kein-massaker-der-russischen-armee-gegeben-hat/
https://www.anti-spiegel.ru/2022/satellitenbilder-von-butscha-das-pentagon-hat-keine-eigenen-erkenntnisse-ueber-das-angebliche-massaker/
https://www.anti-spiegel.ru/2022/warum-die-meldungen-ueber-angebliche-russische-kriegsverbrechen-in-butscha-eine-luege-sind/
https://www.anti-spiegel.ru/2022/die-firma-die-die-satellitenbilder-von-butscha-zeigt-ist-eng-mit-dem-pentagon-verbunden/
https://www.heise.de/tp/features/Ukraine-Krieg-Mehr-Waffen-aus-dem-Westen-6663629.html
https://www.heise.de/tp/features/Ukraine-Krieg-Mehr-Waffen-aus-dem-Westen-6663629.html
https://www.heise.de/tp/features/Ukraine-Krieg-Mehr-Waffen-aus-dem-Westen-6663629.html
https://www.anti-spiegel.ru/2022/die-firma-die-die-satellitenbilder-von-butscha-zeigt-ist-eng-mit-dem-pentagon-verbunden/

A Nagy Próbafutam

A koronajárvány csak egy próbafutam volt arra, hogy az emberek mennyire hagyják magukat megvezetni, megfosztani szabadságuktól és egyéb jogaiktól.

Emlékeztek, még tavaly tavasszal, amikor azzal hitegettek bennünket, hogy most egy pillanatra mindent vissza kell fognunk egy kicsit, hogy legyőzhessük ezt a szörnyű járványt? De hetek és újabb hetek, majd hónapok és újabb hónapok elteltével azon kaptuk magunkat, hogy már két évet loptak el az életünkből az állítólagos járványukkal?

És ez még csak a kezdet - mert minden jel arra mutat, hogy a Corona csak az Elit új világrendjének próbafutama volt. Az egymást követő válságok egy régóta elkészült terv alapján szakadnak ránk. Két évvel ezelőtt még azt mondták nekünk, hogy ez lesz az "új normális" - és tényleg mostanra már magától értetődően bene is élünk.

Sokan úgy voltak vele, hogy a "Corona-válságot" egyszerűen csak kibekkelik valahogy, aztán minden úgy lesz ahogy régen volt. Nem, a szükségállapotok sorozatának már soha nem lesz vége. A hatalom birtokosai már soha nem fogják megszüntetni, mert pontosan ez áll az érdekükben, pontosan ez szolgálja a céljaikat; a gazdasági, társadalmi rend és a tulajdonviszonyok átalakítását, a Nagy Újraindítást.

Ezt nem lehet csak úgy "kibekkelni". Az Elit terveit csak aktív ellenállással, szembeszállással, harccal lehet meghiúsítani.

Forrás: AUF1.TV
https://auf1.tv/nachrichten-auf1/zwei-jahre-corona-wenn-kontrolle-und-angst-zur-neuen-weltordnung-werden/

Helyzetjelentés: Z hadművelet

 

A mai nap legnagyobb szenzációjával kezdünk. Végre magas szintű megerősítést kaptunk orosz tisztviselőktől, hogy a NATO kiképzők és külföldi harcosok valóban csapdába estek Mariupolban.

Először is Adam Delimkhanov, az orosz Állami Duma tagja az RT-nek adott interjújában nyíltan kijelentette, hogy becslései szerint körülbelül 100 ilyen külföldi van ott, és hogy kapcsolatban állnak velük, és igazak a pletykák, hogy megpróbálnak tárgyalni a szabadon bocsátásról és a menekülési folyosóról. Úgy tűnik, ez azt jelenti, hogy az összes Macron-pletyka igaz volt.

Videó: https://www.bitchute.com/video/72MTe5On9t9Y/

Igor Konashenkov viszont szintén megerősíti, hogy jelentős számú külföldi harcosról tudnak, mert Oroszország több mint 6 különböző nyelven hallja őket kiabálni a lehallgatott rádióhívásokban.

https://sputniknews.com/20220408/radio-communications-indicate-significant-numbers-of-foreign-mercs-stuck-in-mariupol-russian-mod-1094598098.html

Arról nem is beszélve, hogy most már arról is van egy jelentés, hogy megpróbálták áttörni a blokádot egy hajóval, hogy kimentse őket (gondolom elfogytak a helikopterek?) https://sputniknews.com/20220409/ukrainian-cargo-ship-tried-to-break-through-to-russian-black-sea-fleet-blocking-mariupol-port-mod-1094624584.html https://sputniknews.com/20220409/ukrainian-cargo-ship-tried-to-break-through-to-russian-black-sea-fleet-blocking-mariupol-port-mod-1094624584.html

Tehát ez már nem a spekuláció és a fantázia birodalma.

Most a tegnapi kramatorszki csapásról - több célja is volt, mindezt előre láttuk az előző SitRepben, amikor konkrétan azt mondtam, hogy Ukrajna most kizárólag pszichológiai és terrorháborúra áll át, mert hagyományos háborút nem tud megnyerni.

A célok a következők voltak: a civilek terrorizálása, hogy ne meneküljenek el, hogy emberi pajzsként használhassák őket a közelgő kramatorszki leszámolásban, a hamis zászlót Oroszországra fogni ugyanazokból az okokból, mint a "bukai mészárlás" esetében, hogy továbbra is zsarolják a NATO szimpátiáját és pénzét.

Ezt okosan tették közvetlenül azután, hogy Oroszország bejelentette a vasútállomások elleni új csapásokat, mert tudták, hogy ez látszólag csak a legutóbbi orosz csapásnak fog tűnni, amely az infrastruktúra e kategóriáját célozza. De persze elszúrták, amikor Arestovics és a saját oldaluk először orosz Iszkanderről számolt be, nem tudván, hogy egy Tochka gránátot fognak felfedezni.

Ez megint csak bizonyítja azt, amit két sitreppel ezelőtt írtunk, amikor azt mondtuk, hogy Ukrajna azért kényszerült a bukai mészárlásra, hogy megpróbálja megállítani a Mariupol hamarosan bekövetkező felszabadítása mögötti lendületet, és hogy a hamis zászló valójában bizonyíték volt arra, hogy Mariupol készen állt a bukásra, mivel tudniuk kellett, hogy a nagy 501. tengerészgyalogos zászlóalj bármelyik pillanatban megadásra készül.

Hasonlóképpen itt is egyre több a pletyka, hogy a 2. fázis nagyon közel van a beinduláshoz, vagy részben már beindult (ahogy arról olyanok beszámoltak, mint Gonzalo Lira stb.), és így Ukrajnának ismét nagyon kellett valami, hogy megállítsa a közelgő lendületet, és hogy a civilek ne meneküljenek, mivel ők az UAF egyetlen reménye, mint emberi pajzsok. Azt is írtuk pár sitreppel ezelőtt, hogy a hamis zászlók gyakorisága és intenzitása/súlyossága innentől kezdve csak növekedni fog, és úgy tűnik, hogy ez már most is megtörténik. Egyértelmű, hogy a civil lakosságot az UAF teljesen feláldozhatónak tartja.

Jelentések szerint Oroszország még mindig tart egy tisztességes méretű haderőt (a korábbi 1/3-át) Kijevtől északra (a fehérorosz oldalon). Ha ez igaz, akkor ez gyakorlatilag továbbra is Kijev körül tartja az UAF-erőket, és nem teszi lehetővé számukra, hogy teljes mértékben átcsoportosítsanak Donbasszba vagy máshová (talán ezért kérte Zelenszkij csak 15 000 fő kiküldését, és nem a teljes haderő kiküldését a térségbe, amit egyes becslések szerint 50-70 000 főre vagy még többre becsültek). Ennek oka természetesen az, hogy ha Kijevet védtelenül hagynák, a sokkal gyorsabb orosz manőverező erők gyorsan be tudnának robbanni az orruk előtt, és elfoglalhatnák Kijevet.

Most a Pentagon azt állítja, hogy Oroszország 40 BTG-t helyezett el a Donbassz körül, újabb 10.000 fős csapaterősítéssel, és a 2. fázis bármelyik pillanatban elindulhat. Ez egyébként az új valóság megerősítése, ahol visszaléptek az eredeti "180 BTG"-től, ahogy korábban írtam, és most reálisabb számokat használnak. Ez újabb bizonyíték arra, hogy Oroszország nem használja ki a hadszíntéren lévő csapatok mennyiségét, ahogy azt el akarták hitetni velünk.

Most ebben a témában, mivel a 2. fázis megkezdődik, beszéljünk a taktikáról, vagy arról, hogy "Miért készül az UAF szétzúzásra".

A konfliktus első szakaszának egyik legfontosabb tanulsága az volt, hogy az UAF-nak semmi esélye sincs az orosz erőkkel szemben egy egyenes, frontális harcban. Ahhoz, hogy megértsük, miért van ez így, meg kell értenünk az orosz egységek alapvető felépítését és funkcióit, beleértve a hírhedt BTG-t (zászlóalj taktikai csoport). Anélkül, hogy túl sok részletre térnénk ki, csak annyit kell tudni, hogy az amerikai erőkkel ellentétben, amelyeknek néhány nagyobb erőkifejtési együtthatója, mint a tüzérség, rakéták stb. inkább a hadtestek szintjén van, az orosz egységeknél ezek egészen a zászlóalj szintjéig vannak, lehetővé téve a gyorsabb manőverező erőknek, hogy saját masszív tűzerővel rendelkezzenek és közvetlen döntéshozatallal.

De amellett, hogy ez a képesség, hogy túl manőverezni egy egyenértékű ukrán erő sokkal több tűzerővel, csak megérteni, hogy az orosz BTG jön felszerelt nagy precíziós tüzérségi képességek, formájában 2S19 Msta az elit csoportosítások számára. Az ukrán tüzérség meglepően jól megvalósított, de még mindig nem felel meg egy teljes orosz tüzérségi egységnek, amely saját felderítői különítményével, ellentüzérségi rendszerekkel, felderítőkkel és hasonlókkal van felszerelve. Általánosságban elmondható, hogy az orosz egységek több tüzet (tüzérségi) sűrűséggel lőnek egy bevetésen, nagyobb távolságokra, jobb pontossági különbségekkel.

Nem volt egyetlen feljegyzett ukrán győzelem sem egy teljes frontális harcban, a vitatható kivétel néhány harc a Buka/Kijev térségében, ahol láttunk egy-két orosz könnyűlovassági oszlopot tisztességes veszteségeket szenvedni és visszavonulni, de ezek könnyű VDV különítmények voltak saját speciális célokkal, nem sok védelemmel, stb. és kockázatos kockázatot vállaltak, ami csapdákhoz vezetett.

De a nagyszabású ütközetek többsége ezekben a modern egyenrangú konfliktusokban többnyire közepes és nagy hatótávolságú tüzérségi párbajokból áll. A tankok/gépesített erők jellemzően csak szállítás vagy átcsoportosítás/átcsoportosítás során kerülnek játékba, vagy amint a tüzérség eléggé megpuhította a védelmet - vagy ami még gyakoribb, hogy "átkergette" őket -, a többi erő elkezd bevonulni, hogy végezzen velük.

Az UAF eddig CSAK a mozgó hadoszlopok elleni aszimmetrikus és többnyire rajtaütéses hadműveleteken keresztül ért el bármilyen feljegyzett sikert. Ennek számos oka van, például az a tény, hogy az USA műholdas információval látja el az UAF erőket, hogy figyelmeztesse őket, hogy pontosan hol mozognak a nagyobb RF oszlopok, és hogy valószínűleg merre tartanak. Ez lehetővé teszi az UAF-erők számára, hogy az előretolt területeken mélyreható rajtaütéseket állítsanak fel. A titok, hogy hogyan csinálják ezt, az RTP (Registered Target Point) segítségével történik. A koncepció nagyon egyszerű: az UAF tüzérségi egysége egy utat lő, miközben a megfigyelők figyelik és korrekciókkal látják el őket, amíg a tüzérségi "megoldás" tökéletesen rá nem élesedik az út közepére. Ezt követően a tüzérséget álcázással fedik le. Amikor az orosz konvoj áthalad az RTP-jelzésen, egy rejtett megfigyelő rádión keresztül jelez, és az UAF tüzérsége azonnali, tökéletes pontosságú ütéseket hajt végre.

 

Ez mind szép és jó. De amikor két, mondjuk egyenlő méretű haderő klasszikus pozícióharcot vív, ahol elfoglalták a pozícióikat, beásták magukat, mindketten tisztában vannak egymás helyzetével többé-kevésbé az ISR felderítőik és drónmegfigyelő csapataik hatékonyságától függő pontossággal, stb. Az ilyen típusú közvetlen összecsapásokban, amelyek hasonlítanak két haderő klasszikus összecsapásához, mint Napóleon idejében, az orosz haderő 10-ből 10 alkalommal mindig könnyedén megsemmisíti az ukrán haderőt, minimális veszteségekkel, mivel ebben a felállásban minden előny az orosz félé.

Mint már említettük, ennek egyszerűek az okai:

  • Oroszország nagyobb sűrűségű tüzérségi tűzerőt tud bevetni - több egység, nagyobb mennyiség a kontaktvonalon keresztül, és kész.

  • Bár az ukrán egységek (különösen a donbásszi elit) nem gyenge, és dicséret illeti őket képességeikért, kiképzésük és képességeik tekintetében még mindig rosszabbak, mint az orosz tüzérségi csapatoké. Lehet, hogy ez nem is hatalmas előny, de azért mégiscsak előny. Persze, hogy van tapasztalatbeli előnyük, de az RF tüzérek magasan képzettek, és már menet közben is rengeteg értékes tapasztalatot szereznek - gyorsan tanulnak.

  • Az RF felszerelés sokkal jobb. Rendkívül modern Msta 2S19-esekről beszélünk (még az amerikai arzenálban lévő MINDEN tüzérségi egységnél is jobbak, 4-5-ször nagyobb tűzgyorsasággal, mint az amerikai M109-es megfelelője, nagyobb hatótávolsággal, stb. ), tűpontos pontossággal, nagyobb hatótávolsággal, magasabb fordulatszámmal (~10 fordulat/perc az ukrán talán 3-4-hez képest), jobb célzókészülékkel és optikával, jobb megfigyelési képességekkel, mivel Ukrajna többnyire prosumer DJI drónokat használ, amelyek rövidtávú taktikai dolgokra jók lehetnek, de korlátozott a hatótávolságuk, az időtartamuk és az optikájuk az orosz Orlan-10-esekhez és hasonlókhoz képest. És ne is beszéljünk a legendás Krasznopol lőszerről, amelyet a 2S19-esek képesek kilőni és kilőttek Ukrajnában, ami egy lézerirányítású tüzérségi lőszer, amely pontosan a pontosan meghatározott, lézerrel kijelölt (Orlan-10 stb.) célpontra repül, még akkor is, ha a célpont mozog. És ne feledjük, hogy a legtöbb esetben az UAF-nak már nem is lesz 2S3-as Akatszija vagy Gvozdika vagy 2S7-es Bazsarózsa, hanem vagy BM-21 Gradot vagy régi szovjet vontatott tüzérséget, mint a D-30-as haubikákat vagy hasonlót használnak (ez utóbbiak különböző okokból sokkal gyengébbek).

Röviden, Oroszország pontosabb, nagyobb hatótávolságú, gyorsabb lövészetet és nagyobb számban tud bevetni, miközben több lőszerrel/üzemanyaggal rendelkezik stb. Szóval mi a nagy lényeg, amit ezzel az egésszel mondani akarok. Ez a következő:

A "manőverháború", amely Ukrajnának bizonyos rajtaütési lehetőségeket biztosított, úgy tűnik, hogy a végéhez közeledik. Oroszország csapatokat összpontosít a donbásszi "végső csatára", amely egy hagyományos, frontális háború lesz, amelyet a fent leírt módon vívnak meg, masszív tüzérségi tüzekkel, amelyek megnyitják a szalvókat, és gépesített erőkkel, amelyek a routerek elhasználódására mozognak. A fő probléma Ukrajna számára, amit ez jelent, az, hogy ez talán túlélhető, ha van hely a visszavonulásra, és folytathatja a visszavonulást, távol a masszív tüzérségi előnytől. De amikor a hurok tovább zárul az üstön, az UAF erők folyamatos koncentrációs helyzetbe kerülnek. Egyre kisebb és kisebb területük lesz a csapatoknak, ahová konszolidálódhatnak, és nem lesz mozgásterük a manőverezésre. És erre a területre egyre több masszív tüzérségi tűzerő fog irányulni, amely exponenciálisan túl fogja szárnyalni és túl fogja szárnyalni őket. Nem lesz többé aszimmetrikus olcsó lövés és rajtaütés, mert az orosz erők nem gyors, kitett oszlopokban fognak bolyongani az autópályákon, hanem védekező állásban, védett szárnyakkal stb. beásva és védett mélységű szakaszonként előrehaladva. Röviden, ez egy abszolút gyilkos zóna lesz az UAF csapatokra.

Ebből már kaptunk egy kis ízelítőt, amit én a 2. fázis első ütközetének neveznék, még ha hivatalosan még nem is kezdődött el. De az Izyum déli részén, Kam'yanka környékén zajló csaták a fent leírtak szellemében zajlottak. Nem gyors manőverezés és rajtaütéses/aszimmetrikus hadviselés, hanem inkább álló tüzérségi párbajok annak szellemében, amit egy hozzászóló nemrégiben a híres orosz "felderítő-csapás-komplexum" néven említett. És az eredmények brutálisak voltak az UAF számára - a legutóbbi SitRepben csatoltam a videót, amely a Kam'yanka-i csata után az UAF hulláival szó szerint teleszórt mezőket mutatja, miközben Oroszországnak nagyon csekély veszteségei voltak. https://www.bitchute.com/video/eEictBBTEOQe/.

Olvasd el ennek a katonai elemzőnek a Twitteren megjelent írását az orosz BTG-kről és arról, hogy szerinte alapvetően mobil tüzérségi csoportokként jellemezhetők a puszta tűzkülönbségük miatt https://twitter.com/ArmchairW/status/1511888189153185796

Kivonatok: "Ez a manőver és a tüzelő(tüzérségi) elemek 1:1 aránya. A nyugati doktrína 3:1. Ez azt jelenti, hogy egy orosz BTG-nek a hatásköre (ahová elérhet és érinthet) egyenlő vagy nagyobb, mint egy NATO-stílusú dandáré. (Képen látható reprezentatív BTG szervezet)"

Ha végigolvasod a hozzászólását, akkor láthatod, hogy ugyanarra a következtetésre jut, mint én, hogy Ukrajnát hamarosan csúnyán tönkreteszi az RF tüzérsége az üstökös killzone-ban. Hogy másképp gondolkodjak: képzeld el az UAF erőit nagyon szétszórtan, és nem annyira érzékenyek a tömegtüzérségre, mivel van helyük szétszóródni/manőverezni. Aztán ahogy az RF erők az egyik oldalról, a DPR/LPR pedig a másik oldalról nyomulnak rájuk, az UAF erők folyamatosan egyre kisebb és kisebb területre koncentrálódnak, ahol a tömeges tüzérségi bombázások most már egy sűrű zónában lévő csapatokat fognak eltalálni, egyre nagyobb veszteségekkel.

Aki kételkedik néhány ilyen állításban, annak csak magától a ló szájából kell hallania. Mindannyian tudjuk, hogy a MIC nagyfőnökeinek a politika és a marketing kedvéért nyilvánosan egy bizonyos irányvonalat kell követniük, ahol azt mondják, hogy Oroszország alsóbbrendű vagy gyenge stb. De zárt ajtók mögött, a saját titkos elemzéseikben egészen más dolgokat mondanak.

 

https://www.benning.army.mil/armor/earmor/content/issues/2017/spring/2Fiore17.pdf

Egy Fort Benning-i hadsereg belső jelentéséből itt van, amit az amerikai hadsereg szakértője mond az orosz BTG-kről, összehasonlítva a megfelelő amerikai BCT-kkel (Brigade Combat Teams). Néhány kiemelkedő részlet:

"Bár egyes BTG rendszerek technológiailag jobbak, mint a megfelelő amerikai felszerelések, a BTG nem
nem rendelkezik azzal a képességgel, hogy széles fronton egyidejűleg megfigyelje, célba vegye és támadja a BCT-t.

"A BTG képességei rendkívül halálosak, ha egyes egységek ellen koncentrálódnak.

A BTG-k olyan tüzérségi dandárral rendelkeznek, amelyek túlszárnyalják és túlfegyverzik az amerikai BCT-ket, de a BTG-k csak egy megerősített zászlóaljnyi manőverfelderítővel rendelkeznek. A helyi tüzérségi fölény a BTG tüzérségének bizalmat ad ahhoz, hogy a helyén maradjon, és a BTG-nek folyamatosan rendelkezésre álló közvetett tüzelési támogatást biztosít.'

A BTG-k abból indulnak ki, hogy a tűz- és légvédelmi fölényük lehetővé teszi számukra, hogy nagy hatótávolságú csapásokat mérjenek, amikor vizuális vagy elektronikus kapcsolatfelvétel történik, függetlenül az infrastruktúra és a civil lakosság károsodásától. A helyi tűzfölény a BTG tüzérségének bizalmat ad a helyben maradáshoz, és a BTG számára folyamatosan rendelkezésre álló közvetett tüzérségi támogatást biztosít.

"Végül, az összes orosz védelmi eszköz királya az integrált légvédelmi rendszerük. Bár az orosz ADA-t nem alkalmazták harci repülőgépek vagy bombázók ellen, az ukrán hadsereg a konfliktus elején hat helikoptert és egy szállító repülőgépet vesztett el a jól összehangolt orosz ADA rendszerek miatt. Emellett a vállról indítható rakéták mindenütt jelen vannak a reguláris egységek minden szintjén'.

'Amerikai BCT-ket, vagy legalábbis amerikai vezetésű, koalíciós egységekből álló dandár méretű munkacsoportokat lehet bevetni a jövőben egy BTG elrettentésére10 vagy legyőzésére11 ... Ha a közeljövőben konfliktusra kerül sor, az orosz ADA legyőzésére szolgáló technológia valószínűleg nem áll rendelkezésre, ezért nem valószínű, hogy a konfliktus nagy intenzitású CAM támadással kezdődik.

A BTG a várható harcban tűz-, EW- és ADA-fölényt fog feltételezni, de számszerűleg a BCT sokkal több harcászati rendszert vet be, és sokkal jobb fenntartási lehetőségekkel rendelkezik.

"Feltételezzük, hogy a BTG csapás megzavarja a dandárszintű támadás koordinálásához szükséges amerikai C2-t. A támadás semlegesítheti a dandártartalékot és a tüzérségi ütegeket is. Ezért minden egyesült államokbeli zászlóaljnak és századnak rendelkeznie kell egy végrehajtásra kész támadás megtervezésével és begyakorlásával, beleértve a támadás során a kommunikáció elvesztése esetén a támadás megindítására vonatkozó felhatalmazást. A BCT-nek széles fronton kell ellentámadást terveznie, hogy biztosítsa a fenyegetés veszélyességét, mert ha a BCT keskeny fronton ellentámad, a BTG képes lesz tömörülni a hatékony védekezéshez.

Bár a BTG számos csúcstechnológiájú rendszere technológiailag felülmúlja a megfelelő amerikai felszereléseket, a BTG nem rendelkezik azzal a képességgel, hogy széles fronton egyidejűleg megfigyelje, célba vegye és támadja a BCT-t. A BTG-nek nem áll módjában széles fronton egyidejűleg megfigyelni, célba venni és támadni.

Ha a BTG konstrukció továbbra is bizonyítja hasznosságát Ukrajnában, Szíriában és a jövőbeli konfliktusokban, és az amerikai és az orosz szárazföldi erők egy konfliktusban szembenálló oldalon találják magukat, akkor valószínű, hogy a BCT-knek a közeljövőben (2025 előtt) le kell győzniük a BTG-ként szervezett orosz hadsereg egységeit.

 

Szóval mik a fentiekből a mi tanulságaink? A legfontosabb, hogy az amerikai hadsereg elismeri a következőket:

  • Az orosz légvédelem nem csak hogy fölényben van, de megdöbbentő módon a hadsereg elismeri, hogy az Oroszország/USA közötti konfrontáció idejére "az orosz ADA legyőzéséhez szükséges technológia valószínűleg nem lesz elérhető". Tehát arra számítanak, hogy még a távoli jövőben sem lesznek képesek olyat újítani, ami képes lenne az orosz ADA-t átütni.

  • Az orosz EW (elektronikus hadviselés) fölényes és valószínűleg megzavarja az amerikai C2-t (command & control).

  • Több más orosz rendszer is fölötte áll mindennek, amivel az USA rendelkezik, itt különösen arra utalnak, amit már korábban említettem: Ez vonatkozik mind az önjáró egységekre, mint a 2S19 Msta, amely messze felülmúlja az M109-et, mind a csöves rakéta és MLRS rendszerekre, mint a BM-27 Uragon, stb. Szintén véleményem szerint az orosz könnyű IFV-k jobbak (bár ez egy ellentmondásosabb nézet, míg a többi széles körben elfogadott), ami annak köszönhető, hogy a BMP-2 és a BTR-82-esek sokkal erősebb 30mm-es ágyúkkal rendelkeznek, mint az amerikai Bradley / Strykerek, amelyek 12,7-esek és 25mm-esek, ráadásul magasabb fordulatszámmal. De erről majd máskor.

  • Az orosz tüzérség túlszárnyalja és túlfegyverzi az amerikai megfelelőt (lásd fentebb).

  • Bármely közelgő konfliktusban az amerikai hadseregnek adottnak kell feltételeznie, hogy a C2-jét megzavarják ÉS a tüzérségi (tüzérségi) ütegeit semlegesítik (azaz felrobbantják a fölényes orosz ellentüzérségi tűzzel stb.).

Most persze mindenféle ellenszereket írnak elő, hogy hogyan lehet még taktikailag legyőzni az orosz egységeket. De ki tudja egy pillanatig is elképzelni, hogy az ukrán erőknek esélyük van egy teljes frontális, nem aszimmetrikus konfrontációban, tekintve, hogy maga az amerikai hadsereg is elismeri ezeket a saját erőit?

Azt is hozzá kell tenni, hogy ez a jelentés 2017-ből származik, és az orosz egységeknek tulajdonított gyengeségek közül sokat már régen kijavítottak vagy javítottak. És elég baljóslatúan prófétai, hogy 2025-re előrevetítették a szuperhatalmak közötti konfrontációt. Úgy tűnik, megelőztük a tervezettet.

De ezzel együtt, itt van, hogy miért gondolom, hogy az Oroszország/NATO közötti konfrontáció nagyon valószínűtlen. Ennek egyszerű oka az, hogy különösen a mai globális gazdasági depresszióban (amiről valójában szó van, ha eltekintünk a meghamisított számoktól) az USA gazdaságát szinte teljes egészében a MIC tartja életben, ami valószínűleg a legjelentősebb megmaradt amerikai export- és gyártási potenciálként jelent meg - a katonai fegyverzete. A gazdasági tekintély eme utolsó maradványának megőrzése érdekében az USA-nak fenn kell tartania fegyverzetének és katonai termékeinek "mítoszát" és legyőzhetetlenségének képét.

Tekintettel arra, amit fentebb a jelentésben látott, teljesen tagadhatatlan tény, hogy bármely Oroszország vs. NATO összecsapás során az ellenfél legalább néhány megalázó vereséget szenvedne a dicsőített rendszereivel szemben, mint például az F-35-ösök, Patriotok, amerikai hordozórakéta-csoportok, fejlett drónok, rakéták és PGM-ek, stb., stb. stb. A sokk és a zavarok mértéke, amelyeket ez az amerikai MIC számára okozna, túl nehéz lenne elviselni. Soha nem kockáztatnák meg, hogy a világ színpadán "lelepleződjenek" a pénztermelő teheneik, és hogy minden mitikus misztikumuk megszűnjön.

Bármilyen, akár csak kis mértékű amerikai behatolás is azt kockáztatja, hogy az amerikai fegyverek hitelességét világszerte tönkretenné egy hatalmas imázs-visszavágás. Nem kockáztathatják meg, hogy megmutassák a világnak az orosz rendszerek fölényét. Képzeljék el, hogy az USA F-35-ösöket küld Ukrajnának, hogy segítsen, és aztán az orosz S-400-asok lelőnék őket. Felfogják, hogy az amerikai F117-esek Szerbia feletti lelövése milyen szimbolikus sokkhatást váltott ki világszerte? És tisztában van azzal, hogy az egész F117-es sorozatot szó szerint nyugdíjazták ennek az EGY rendkívül megalázó és szimbolikus eseménynek köszönhetően? Mi történne, ha az USA több kulcsfontosságú rendszere nagyfelbontású youtube videókon mutatná be, hogy teljesen túlértékelt, amikor az orosz rendszerek leleplezik őket? Ez túl nagy kockázat ahhoz, hogy elviseljük. Nem engedhetik meg, hogy a gazdasági motorjuk utolsó haldokló, nyereséges ágazatát kikapcsolják.

 

Csak néhány apró helyszíni frissítés ma, hogy a jelentés ne legyen túl hosszú:

A tömeges orosz páncélosok minden irányból tovább haladnak a Donbass területére. A Z-k északra, a V-k és O-k Luganszkból délre és nyugatra áramlanak.

https://twitter.com/RWApodcast/status/1512846971580600325

https://twitter.com/Militarylandnet/status/1512848390702444552

https://www.bitchute.com/video/vTo3UjIZlWuJ/

Ahogy arról legutóbb beszámoltunk, a Mariupol ipari negyedeit érő tüzérségi csapás egyre fokozódik, most még több egység tüzel teljes munkaidőben az azovi állásokra: https://www.bitchute.com/video/Qk3XiP2nA5jw/.

A szövetséges erők végre elérték Mariupol kikötőjét és nagyrészt elfoglalták. Ez nagy eredmény, de ha megnézzük a térképeket, akkor még mindig van egy nagy városrész azon a nyugati részen, amit valószínűleg sokáig fog tartani megtisztítani. De ezek még mindig nagyon jó előrelépések.

Wargonzo már beszámol a területről: https://www.youtube.com/watch?v=mUCQ-BwSf-c.

https://twitter.com/MapsUkraine/status/1512451886720421901

A térkép most valahogy így néz ki. A bal szélső kék az, ahol az erők elfoglalták a kikötőt és előrenyomultak. A középső kék a nagy Azovstal gyárkomplexum, amelyet most minden oldalról ostromolnak. A legfelső kék pedig az utolsó Kalmiuski körzet az Illych gyár területével együtt.

 

A harcok minden eddiginél hevesebbek, mert nem csak az utolsó fanatikus csoportok maradtak meg (3000 vagy kevesebb a 14-17 ezer fős induló létszámból), hanem most egyre szűkebb területekre tömörülnek, ami azt jelenti, hogy a városi harcok sűrűsége egyre nő, ahogy az alábbi videók is tanúsítják:

https://www.bitchute.com/video/hryBpxC8jTK6/

https://www.bitchute.com/video/6XsAIl2L0c58/

https://www.bitchute.com/video/JjQ76QLz3rvX/

Egyelőre ennyi, ahogy közelebb kerülünk a 2. fázis nagy akciójához, részletesebb helyszíni SitReps-t fogok adni, de most úgy éreztem, hogy szükség van a fenti rubrikára, hogy kontextusba helyezzem azt, aminek hamarosan tanúi leszünk a "Nagy Üstért" folytatott csatában.

Ezzel a pillantással hagyom Önökre, hogy a büszke orosz polgárok hogyan búcsúztatják el szeretett erősítő csapataikat, amikor azok a frontvonal felé indulnak.

https://www.bitchute.com/video/i3TIzKjg9LzM/

https://www.bitchute.com/video/q5bIjFBfEQli/

https://www.bitchute.com/video/qw66pUy04Tgk/

https://www.bitchute.com/video/6x7TVAhynfzq/

https://www.bitchute.com/video/ZNDpzZErs0SK/

És ez a gyors történet Mariupolról: https://www.bitchute.com/video/g2Q68upErJ05/

By Nightvision for the Saker Blog - április 9, 2022

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/helyzetjelentes-z-hadmuvelet

Hányszor kell még Oroszországnak megmentenie? - Tkacsev Atya beszéde az Orosz-Ukrán konfliktusról

Fordítás MARINE1063 csatornáról

HÁNYSZOR KELL OROSZORSZÁGNAK MEGMENTENI?
Tkacsev Atya beszéde

A szívem megszakadhat a világ igazságtalanságától, de ők maguk nyugodtak. Egy orosz zászlós, egy orosz százados, még sebesülten is kitüntetést kapnak - megértik, hogy ez a munkájuk, ez a dolguk.

Mindannyian hibásak vagyunk - az a tény, hogy az amerikaiak képesek voltak az orosz nép két frakcióját egymás ellen uszítani a kiirtás érdekében, és most örömmel dörzsölik a kezüket - az oroszok oroszokat gyilkolnak!

Végre megcsinálták! Ezt meg kell érteni - ki az igazi ellenség. De most már késő erről vitatkozni - az orosz katona (megismétlődik az) Aljosa emlékműben...

Valamiért - a világ összes paráznaságával egy egyszerű orosz katonának kell foglalkoznia. Az emberek paráználkodnak, lopnak, táncolnak és nevetnek, mindent kinevetnek - magát Istent is beleértve.

Csak a Comedy Club, a zeneipar, (étel, bor) stb. érdekli őket...
És amikor a paráznaság az orrlyukakig ér, mindenkinek vége van - Isten véget vet neki.

Meglehetősen lenyűgöző globális pandemonium, pokoli lárna zajlik, amit egy egyszerű orosz katona békít ki. Miért látjuk ezt 3., 4., 5. alkalommal az európai kontinens történetében?

A döntő lépést valami Kosztroma környéki tüzérségi tüzér őrmester, vagy egy rosztovi légi hadosztály százados teszi meg...

Ezek a fiúk, akik semmi rosszat nem tettek - soha nem jártak a Maldív-szigeteken, nem volt lehetőségük arrogánsakká válni, mert egyszerű neveltetésű szerény fiatalságot és kemény katonaidőket kaptak.

Katonai vállukon helyrehozzák a modern világ undorító voltát - amiért mi vagyunk a hibásak.

Pénz az offshore számlákon, házasságon kívüli barátnők, akik pezsgőben fürdenek, tolvajlás az állami költségvetésből, kis nyugdíjak, a világ egész paráznaságát egy orosz Iván javítja ki... megint.

Megszakadhat a szívem ennek a világnak az igazságtalanságától - de ők maguk nyugodtak. Egy orosz zászlós, egy orosz százados, még sebesülten is kitüntetést kapnak - értik, hogy ez a munkájuk, ez a dolguk.

Kitakarítják a szarral teli istállókat, a világ istállóit! És ezt teszi az orosz Iván - meddig történhet ez még? Meddig lehet még kihasználni egy egyszerű orosz embert?

Megeteti a tábornokokat, megmenti az Univerzumot, aztán kap egy újabb Aljosa-emlékművet. De mindenki hibás - üzletemberek, professzorok, politikusok, papok - Isten tudja, a lelkészek sok mindenért felelősek!

Ezek a mi testvéreink - a lelkipásztorok talán sok mindenről tehetnek, ha őszinte vagyok. Mert egy néma lelkipásztor - az nem lelkipásztor.
- Tkacsev atya

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

OLASZORSZÁG: Már postázzák az oltatlanok pénzbüntetését

 

Az olasz kormány idén januárban vezette be az oltási kötelezettséget az ötven év felettiek számára. Az intézkedés június közepéig van hatályban.

Az oltakozás ösztönzése érdekében született a döntés, hogy az oltás nélkülieket egyszeri bírsággal sújtják. Hatszázezer érintettről beszélnek - vagyis ennyien kaptak 100 eurós bírságról szóló értesítést.

A járványrendelkezések értelmében a korosztályhoz tartozóknak már az emlékeztető oltást is fel kellett vennie.

Az egészségügyi minisztérium bejelentése szerint a bírság befizetésére történő felszólítást az illetékes területi adóhivatalok küldik ki. Tíz nap áll rendelkezésükre, hogy indokolják, miért nem vettek fel egyetlen oltást sem. Ha az indoklás megalapozatlan, fejenként száz euró bírságot kell fizetniük.

Áprilistól lazítások

Olaszországban április elsejétől nem szükséges az oltási igazolás felmutatása az üzletekben, közhivatalokban, postán és bankban, a városi tömegközlekedési eszközökön, a múzeumokban, valamint a vendéglátóhelyek szabadtéri részein. Semmilyen oltási vagy más védettségi igazolás nem kell a szállodákban és más szálláshelyeken, amire az idegenforgalom több mint két éve után.

Zárt térben és tömeges szabadtéri eseményen továbbra is Ffp2 típusú maszkot kell viselni.

Május elsejétől tervezik minden korlátozás feloldását, a maszk viselését azonban fenn akarják tartani.

https://mediaforras.com/olaszorszag-mar-postazzak-az-oltatlanok-penzbunteteset-1492