2022. április 9., szombat

OLASZORSZÁG: Már postázzák az oltatlanok pénzbüntetését

 

Az olasz kormány idén januárban vezette be az oltási kötelezettséget az ötven év felettiek számára. Az intézkedés június közepéig van hatályban.

Az oltakozás ösztönzése érdekében született a döntés, hogy az oltás nélkülieket egyszeri bírsággal sújtják. Hatszázezer érintettről beszélnek - vagyis ennyien kaptak 100 eurós bírságról szóló értesítést.

A járványrendelkezések értelmében a korosztályhoz tartozóknak már az emlékeztető oltást is fel kellett vennie.

Az egészségügyi minisztérium bejelentése szerint a bírság befizetésére történő felszólítást az illetékes területi adóhivatalok küldik ki. Tíz nap áll rendelkezésükre, hogy indokolják, miért nem vettek fel egyetlen oltást sem. Ha az indoklás megalapozatlan, fejenként száz euró bírságot kell fizetniük.

Áprilistól lazítások

Olaszországban április elsejétől nem szükséges az oltási igazolás felmutatása az üzletekben, közhivatalokban, postán és bankban, a városi tömegközlekedési eszközökön, a múzeumokban, valamint a vendéglátóhelyek szabadtéri részein. Semmilyen oltási vagy más védettségi igazolás nem kell a szállodákban és más szálláshelyeken, amire az idegenforgalom több mint két éve után.

Zárt térben és tömeges szabadtéri eseményen továbbra is Ffp2 típusú maszkot kell viselni.

Május elsejétől tervezik minden korlátozás feloldását, a maszk viselését azonban fenn akarják tartani.

https://mediaforras.com/olaszorszag-mar-postazzak-az-oltatlanok-penzbunteteset-1492

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése