2020. július 13., hétfő

Fontos frissítések a brazil LGPD adatvédelmi törvénnyel (Lei Geral de Proteção de Dados) kapcsolatban


A Google Ads csapata
Termékfunkciók
A frissített LGPD-feltételek mellett az LGPD-nek való megfelelés érdekében termékellenőrzési opciót tervezünk biztosítani ügyfeleink számára. Ebben a cikkben talál további információkat azokra a termékfunkciókra vonatkozóan, amelyek segíthetnek az LGPD-nek való megfelelésben. Amennyiben úgy gondolja, hogy Önre is kiterjedhet az LGPD hatálya, javasoljuk, hogy egyeztessen a jogi tanácsadóival, és mérjék fel, hogy szükség lehet-e módosításokra.

A Google adatvédelmi irányelveiről a privacy.google.com/businesses oldalon olvashat részletesebben.
Üdvözlettel:

A brazil LGPD (Lei Geral de Proteção de Dados) egy új adatvédelmi törvény, amely a Brazíliában tartózkodó felhasználók személyes adatait kezelő (Brazília területén vagy azon kívül működő) vállalkozásokra vonatkozik. Az új törvény várhatóan 2020. augusztus 16-án lép majd életbe, de mivel a brazil kormányon belül továbbra is folynak az egyeztetések a törvénnyel kapcsolatban, előfordulhat, hogy a hatálybalépés dátuma változni fog.
A feltételek módosulása
A Google már jelenleg is olyan adatvédelmi feltételekkel dolgozik, amelyek megfelelnek az európai általános adatvédelmi rendeletnek (GDPR), illetve a Kalifornia állam fogyasztókra vonatkozó adatvédelmi törvényének (California Consumer Privacy Act, CCPA). Ezeket a már meglévő adatvédelmi feltételeket ki fogjuk egészíteni az LGPD feltételeivel. A Google státusza az egyes termékek adatkezelőjeként vagy adatfeldolgozójaként az LGPD törvény vonatkozásában ugyanaz lesz, mint a GDPR esetében. Az LGPD feltételeivel frissíteni fogjuk a meglévő adatvédelmi feltételeinket, így amennyiben a meglévő adatvédelmi feltételek már szerepelnek a szerződésében, Önnek nincs teendője az LGPD feltételeinek elfogadására vonatkozóan. Itt tájékozódhat az adatvédelmi feltételeinkkel, illetve azzal kapcsolatban, hogy mely termékek esetében szükséges azok elfogadása.