2017. április 4., kedd

A németeknek is köze lehet a Budapesten kezdődő tüntetésekhez

Behívatták az amerikai és a német követségek ideiglenes ügyvivőit a Soros György egyetemét támogató külföldi megnyilvánulások miatt. Simicska sajtónyilatkozatai az RTL-t védik, pedig aki az RTL reklámjait figyelemmel kíséri, már hónapokkal a CEU-ügy kezdete előtt tudhatta, hogy a hibrid forradalom nemsokára folytatódik.
Bekérette mára a magyar külügyminisztérium a német és az amerikai nagykövetségek ideiglenes ügyvivőit, hogy tisztázzák a felsőoktatási törvény módosítása körüli helyzetet – írja az Origo. A Külgazdasági és Külügyminisztérium keddi közleménye hangsúlyozta; Magyarországon minden felsőoktatási intézménynek be kell tartania a rá vonatkozó szabályokat, és ugyanezt várják el az USA és Németország által támogatott egyetemtől is.
Az Országgyűlés tegnap elfogadta a felsőoktatási törvény módosítását, miszerint a jövőben akkor működhet külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének támogatásáról államközi szerződést kötnek. A törvénymódosítást számos ország ellenezte, köztük a leghangosabban az USA és Németország, ahol magas rangú vezetők fejezték ki támogatásukat Soros György egyeteme iránt.
A németek azonban nem csak nem csak a tiltakozás miatt lehetnek érintettek a CEU-ügyben: Simicska Lajos tegnap látványos médianyilatkozattal próbálta immunizálni az RTL Klubot az azt érő esetleges kormányzati támadásokkal szemben. Az atlantista milliárdos sajtónyilatkozatát követően, amennyiben az RTL Klubot bármilyen szankció éri a hatóságok részéről, az emberek azt fogják gondolni, hogy a kormány orosz segítséggel akarja felszámolni a TV-csatornát – hiszen Simicska Lajos előre megmondta, hogy az RTL-t támadni fogják.
Az RTL Klub azonban érintőlegesen valóban a CEU-ügy kapcsán is célkeresztbe kerülhet: a német tulajdonú TV-csatorna januárban kezdett feltűnő rendszerességgel játszani egy reklámot, melynek szövege igen lényegre törő: „a hibrid forradalom folytatódik”. Természetesen ennek semmi köze a politikához – egy autóreklámról van szó -, a csatornát pedig nem az oroszok üzemeltetik, ezért aligha valószínű, hogy az utóbbi egy évben oly gyakran nyilatkozó titkosszolgálati szakértők ebből is botrányt csinálnak.
A „hibrid forradalom folytatódik” szövegű reklám azonban autóreklámként is más kontextusba helyeződik, amikor azt látni, hogy frekventált bejátszását követően heteken belül újra sokezres kormányellenes demonstrációk vannak Budapesten (politikai nyomásgyakorlás), az ellenőrizetlen működésű Facebook-csoportok hídlezárásokat terveznek és ezzel egy időben BKV-sztrájk kezdődik (infrastruktúra megbénítása), a nagykövetségek egy törvénytervezet ellen tiltakoznak, a Facebook kormánypárti sajtóorgánumot tilt le, és a főbb nyugati sajtóorgánumok címlapjain egy magyar belügy kapcsán jelennek meg éles kritikák.
A hibrid háború – negyedik generációs hadviselés – a hadviselésnek olyan módja, ami közvetlen katonai erő nélkül, azaz külföldről pénzelt politikai pártok, civil szervezetek, szélsőséges aktivista csoportok, a modern közösségi média és számos egyéb módszer – pl. hackertámadások, infrastruktúra túlterhelése, tőzsdemanipuláció – segítségével teszi lehetővé egy ország kormányának megdöntését. Ilyen, az infrastruktúra túlterhelését célzó lépések például a tömeges bevándorlás, vagy a tömegközlekedés megbénítását célzó megmozdulások.


http://www.hidfo.ru/2017/04/a-nemeteknek-is-koze-lehet-a-budapesten-kezdodo-tuntetesekhez/



Hihetetlen!
Előkerült az uniós zászló a kormányellenes tüntetésen

A Kossuth-téren gyülekező tömegben az unalomig ismételt frázisok kerültek elő: európai uniós zászló, korrupció, Orbán és Putyin mondjon le. Nem igazán szükséges megtekinteni a tudósításokat ahhoz, hogy tudni lehessen, mit skandál a tömeg és milyen transzparenseket lobogtatnak; a tüntetés külföldi szervezői a szokványos sablonból dolgoznak.
Több ezer megtévesztett ember gyűlt össze Budapesten az Országgyűlés épülete előtt, miután a törvényhozók megszavazták a felsőoktatási törvénynek az amerikai külügyminisztérium által kifogásolt módosítását. A kormánypolitikusok szerint is külföldi titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkező Index.hu élőben közvetíti az eseményeket a Kossuth-térről; tudósítóik már alig várják, hogy a nyugati sajtóban is jól mutató összecsapások kezdődjenek, hogy ezáltal az emberi jogi szervezetek is rákezdhessenek a megszokott monológra.
Az országgyűlés kedd reggel tartott vitát, kora délután pedig a képviselők többsége megszavazta a nem-európai oktatási intézmények működését szabályozó törvénymódosítást. Bár a felsőoktatási törvény jelenlegi formájában sem korlátozza az európai oktatási intézmények magyarországi működését, a tüntetők valamilyen érthetetlen módon azt skandálják, hogy „Európa, Európa”.
Ha igazán a mai törvénymódosításról szólna ez a tüntetés, azt skandálnák, hogy „Amerika, Amerika” (mert a törvénymódosítás az amerikai egyetemek esetében írja elő az államközi szerződés megkötését, európaiak esetében nem), de ez a tüntetés nem a mai törvénymódosításról szól, hanem kormányellenes aktivisták minden áron való utcára hívásáról.


A Kossuth-téren gyülekező tömegben az unalomig ismételt frázisok kerültek elő: európai uniós zászló, korrupció, Orbán és Putyin mondjon le. Nem igazán szükséges megtekinteni a tudósításokat ahhoz, hogy tudni lehessen, mit skandál a tömeg és milyen transzparenseket lobogtatnak; a tüntetés külföldi szervezői a szokványos sablonból dolgoznak. A parlament épülete előtt rengeteg a külföldi állampolgár, a megvezetett magyar fiatalok pedig egy sokmilliós tandíjért 80%-ban külföldi diákokat oktató iskoláért tüntetnek.
Az Index.hu cikke folyamatosan frissül, a Soros-pénzből működő szervezetek mára kiadták a jelentéseket, hogy Magyarországon középkori szintre esett vissza a demokrácia. Amelyik nem adta ki, az holnapra minden bizonnyal elkészül vele. A Facebook nem tiltotta le a tüntetést szervező csoportokat, annak ellenére, hogy a komment-áradat tekintélyes része erőszakos cselekmények előkészületeire utal. A történtek kapcsán érdemes felidézni a demokrácia és szólásszabadság magyarországi képviselőinek ide illő mondását: „lehet tüntetni – idővel majd megunják és hazamennek”.

http://www.hidfo.ru/2017/04/hihetetlen-elokerult-az-unios-zaszlo-a-kormanyellenes-tuntetesen/

Ezért „távolodik a Nyugattól” Magyarország

Az uniós vezető diplomaták azzal fenyegetőznek, hogy kizárják Magyarországot az Európai Unióból, ha a magyar kormány nem hajlandó csökkenteni a fehér lakosság arányát.
Németország, Franciaország és 21 másik tagállam ultimátumot fog adni Magyarországnak és Lengyelországnak; be kell engedniük a kvótarendszeren keresztül kiosztott migránsokat, vagy el kell hagyniuk az Európai Uniót – áll a The Times beszámolójában.
A brit lap szerint a két országnak választania kell, hogy része-e az európai együttműködésnek vagy nem – és amennyiben Magyarország úgy dönt, hogy Európa részei vagyunk, el kell fogadnunk, hogy az EU vezető szervei ide afrikai és közel-keleti migráns-közösségeket akarnak betelepíteni.
A lap név nélkül idéz egy magas rangú diplomatát, aki azt mondta, többé nem megengedett az az opció, hogy „fél lábbal kint vagyunk, fél lábbal pedig bent vagyunk” Európában; ha úgy döntünk, hogy az EU tagjai akarunk maradni, be kell fogadnunk és le kell telepítenünk a kvótarendszer által évente ide kiosztott migránsokat.
A magyar kormány 2014-ben döntött arról, hogy a külgazdaságot „több lábra kell állítani”. Az akkor megkezdett folyamat azonban csak a következő években válik fontossá, amikor Magyarország demográfiai összetétele szempontjából döntő jelentőségű lesz, hogy az ország főként nyugati pénzforrásoktól és az uniós forrásoktól függésben létezik-e, vagy képes alternatív forráshoz jutni – pl. Oroszország -, amikor az EU egyszer úgy dönt, hogy csak akkor kapjuk meg az uniós forrásokat, ha a kormány engedélyezi a színesbőrű migránsok tömeges letelepítését Magyarországon.

http://www.hidfo.ru/2017/04/ezert-tavolodik-a-nyugattol-magyarorszag/


Aktivizálta magát Soros “megbízható szövetségese”

A Soros nemzetközi hálózatában megbízható személyként nyilvántartott politikus szerint be kell engedni a migránsokat Európába, utána pedig Magyarországra kell hozni őket, mert ellenkező esetben nem kapjuk meg az uniós forrásokat.
Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője a Kossuth Rádiónak nyilatkozva nehezményezte, hogy a magyar hatóságok nem engedik be a migránsokat az országba, a menedékkérelmük elbírálását váró ismeretlen személyeket pedig nem engedik szabadon mozogni Magyarország területén és ezáltal a schengeni övezetben. Szerinte a kormány meg kell hátráljon, hiszen a határok megnyitásával még el lehetne kerülni, hogy az Európai Unió megvonja Magyarországtól az egyébként nemzetközi szerződésben garantált fejlesztési forrásokat.
Niedermüller azt mondta, még abban az esetben sem lehetne büntetésnek nevezni a brüsszeli nyomásgyakorlást, ha az EU ténylegesen megvonja a forrásokat Magyarországtól. Ebben az esetben szerinte nem büntetésről van szó, hanem arról, hogy ha egy bizonyos ország kormánya egy bizonyos területen nem hajlandó együttműködni az Európai Unióval, akkor a közösségnek megvan az a lehetősége, hogy más területeken ő ne működjön együtt az adott tagállammal.
Bár a Demokratikus Koalíció a migránsok szétosztását folytató kvótarendszerrel kapcsolatos európai viták során mindvégig azt a hazugságot terjesztette Magyarországon, hogy „nincsenek is kvóták, a menekülteket senki nem akarja elosztani Európában”, Niedermüller a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában már azt mondta; Magyarország el kell fogadja és le kell telepítse a kvótarendszer által rá kiszabott migránsokat, hogy „ezzel szimbolikusan kimutassa hajlandóságát a közös európai menekültügyi politikában”.
Niedermüller szerint egyébként a migránsok nem jelentenek veszélyt a közbiztonságra, emiatt minden menekültet ellenőrizhető módon be kellene fogadni (majd a kvótarendszer alapján szétosztani őket) Európában.
2016 október közepén egy amerikai hackercsoport több mint 2500 fájlt hozott nyilvánosságra a DC Leaks weboldalán, melyek többek közt Soros György nevéhez köthető civil szervezetek levelezéseit, titkos dokumentumait tartalmazzák. A kiszivárogtatott belső használatú iratokból kiderült, hogy Niedermüller Péter úgynevezett „megbízható személyként” van nyilvántartva Soros György nemzetközi ügynökhálózatában.

http://www.hidfo.ru/2017/04/aktivizalta-magat-soros-megbizhato-szovetsegese/