2022. december 11., vasárnap

A Nyugat megszegett nemzetközi megállapodásai – Ukrajna, Koszovó

Belgrád, 2022. december 11. vasárnap (MB)

A nyugati szövetségeseknek az volt a céljuk az Ukrajnáról szóló minszki és a Koszovóról szóló brüsszeli nemzetközi megállapodás megkötésével, hogy időt nyerjenek Ukrajna Oroszországgal szembeni, és Koszovó Szerbiával szembeni megerősítéséhez.  Előre tudták, hogy nem fogják végrehajtani a szerződéseket, hanem eszközként használják őket pozíciószerzésre a volt szovjetköztársaságban, és a Balkánon – jelentette a Magyar Békekör tudósítója vasárnap Angela Merkel volt német kancellár leleplező nyilatkozata, és Aleksandar Vučić szerb elnök belőle levont következtetésére hivatkozva.

A Zeitban december 7-én megjelent interjújában Merkel elismerte, hogy Porosenko volt ukrán elnöknek kezdettől fogva nem állt szándékában végrehajtani a minszki egyezményeket, melyek alapján különleges jogállást kellett volna biztosítani a Donbásznak. A szerződés végrehajtását garantáló nyugati hatalmak, nevezetesen a németek és a franciák azért bírták rá Porosenkót, hogy mégis írja alá a két minszki megállapodást, mert időt akartak nyerni a nyugati befolyás alá került Ukrajna megerősítéséhez.

Interjújában Merkel „felbecsülhetetlen értékűnek” nevezte az időt, melyet Kijev ezzel nyert. Ha 2014-2015-ben nem írták volna alá a szerződéseket, a NATO nem tudott volna akkora támogatást nyújtani Ukrajnának, mint most. (A Minszki megállapodások nem teljesítéséről lásd: https://bekekor.wordpress.com/2022/06/13/oroszorszag-ukrajnai-beavatkozasahoz-vezeto-okok-a-kulonleges-katonai-muvelet-elozmenyei/)

Merkel nyilatkozatát Szerbia szempontjából „történelmi jelentőségűnek” minősítette a szerb elnök. „Merkelnek ez a kijelentése gyökeresen megváltoztatja a helyzetet minden értelemben, mindenekelőtt politikai értelemben, és számomra egyértelmű jelzés, hogy kiben nem bízhatok” – mondta Aleksandar Vučić a Belgrád és Pristina közötti kapcsolatok normalizálásáról 2013. április 19-én kötött brüsszeli megállapodásra utalva. A brüsszeli egyezmény értelmében Koszovóban létre kellett volna hozni a Szerb Önkormányzatok Közösségét, az el nem ismert köztársaságban élő szerbek önkormányzatát. Míg a szerbek teljesítették a brüsszeli megállapodások rájuk eső részét, a koszovóiak csak elkezdték kidolgozni a Szerb Önkormányzatok Közössége chartáját, majd abba is hagyták, és leállították a folyamatot.

A Belgrád és Pristina között utóbbi hetekben megnövekedett feszültség sok hasonlóságot mutat Kijev és a Donbász konfliktusához 2014-2022 között. A Nyugat mindkét esetben szemet hunyt a nemzeti kisebbségi jogok lábbal tiprása fölött. Megengedte Kijevnek, hogy háborút folytasson a Donbászban élő oroszok ellen, Koszovóban pedig elnyomják és üldözzék a szerbeket. Céljait, nevezetesen az oroszokkal és a szerbekkel való szembefordítást, mindkét esetben olyan szerződéssel igyekezett elérni, amelyről előre tudta, hogy nem fogja tiszteletben tartani, hanem csak időt akart nyerni az oroszellenes és a szerbellenes politikai és katonai szereplők megerősítéséhez.

A minszki megállapodások végrehajtása helyett a NATO felfegyverezte Ukrajnát, Pristinában pedig Belgrádot sakkban tartó rendszert támogat. A kialakult helyzetben a szerb elnök arra kérte a NATO-t, hogy engedélyezze ezerfős szerb békefenntartó kontingens küldését Koszovóba. Vučić megvallotta, nem ringatja magát abban az illúzióban, hogy kérését a NATO teljesítené.

Európában, Ukrajnán kívül a koszovói helyzet alakulása fenyeget fegyveres konfliktussal – írta tudósítónk, majd emlékeztetett: Koszovó elszakítását Szerbiától, és függetlenné nyilvánítását sem Oroszország, sem Kína nem ismerte el.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Japán figyelmeztette Oroszországot: Ne támadja meg szigeteinket (Ezért kellett meggyilkolni Abe Sinzót, mindenre fény derül, hogy milyen mocskos módszerei vannak a Nagy Babiloni Szajhának...)

Oroszország újabb partvédelmi rakétákat telepített a Japántól északra fekvő vitatott szigetek közelébe. A japán tisztviselők reagáltak erre a lépésre, és úgy döntöttek, hogy Oroszországot „Japán komoly biztonsági aggályának” nevezik.

Elátkozott dinasztiák, Elit Guinness, Ford, Rothschild, Rockefeller, Morgan

Ebben az új dokumentumfilmben korunk leghatalmasabb családjait ismerhetjük meg, amelyek a 19. század közepétől, a különböző országok, különösen az USA iparosodásának idején szerezték vagyonukat. Itt van a Getty, a Guinness család, a Hesse-Darmstadt, a Rothschild, a Ford család, a Vanderbiltek, a Rockefeller család, a J.P. Morgan család, a Carnegiek. Valamint más királyi családok, mint a Hesse-Darmstadt, a Hohenzollern-ház, a holland királyi család,
Ezek híres és gazdag családok vagy dinasztiák, de ugyanakkor a legszerencsétlenebbek, akik soha nem tudták élvezni a vagyonukat, és soha nem adatott meg nekik a béke és a boldogság. Sokan tönkrementek, vagy tragédiát és szerencsétlenséget éltek át.
Mi volt a közös ezekben a családokban a nagy vagyonukon kívül? Miért nevezték némelyiküket "rablóbáróknak"? Az erőforrások visszaélésszerű kisajátítása a gyarmatosítás, a rabszolgaság, a szolgaság, mások élete feletti rendelkezés, gyilkolás, csalás, pusztítás révén a világ gazdagságának, az olajnak, az aranynak, a gyémántoknak a kizsákmányolása és irányítása érdekében, és nem csak erről van szó, hanem létrehozták a nemzetközi bankrendszert, a Szövetségi Jegybankot is, hogy elvegyék a dolgozó osztályok megtakarításait.
Gazdagságuk és hatalmuk ellenére számtalan személyes tragédia, betegség, haláleset, emberrablás, baleset, öngyilkosság, érzelmi kudarc érte őket, így elmondható, hogy ezekre a családokra generációkon átívelő átok szállt.

A 20. század folyamán a vállalatok, a bankszektor és a politika nehezen áttekinthető szálakkal kapcsolódtak egymáshoz. A vállalatokon belül pedig a fegyveripar és a vegyipar/gyógyszeripar kiemelkedő szerepet játszott. Az autó, a divat, az alkohol, a dohány, a kábítószerek, az ékszerek szintén arra szolgáltak, hogy néhány családban mértéktelen gazdagságot és hatalmat teremtsenek, látszólagos presztízst, hogy aztán néha katasztrofálisan kegyvesztetté váljanak.
A társadalom irányítása sötét, etikától és erkölcstől távol álló érdekeik szolgálatában, az egészségügyi, energia- vagy élelmiszerválságok előidézése, valamint az Új Világrend 2030-as programjában és a sátánista Tömeggyilkos Népirtó Klaus Schwab Nagy Újraindításában való szégyentelen érdekeltségük arra késztette az olyan családokat, mint a Warburg-Bayer, Goldsmith, Krupp, Nestlé, Johnson & Johnson, Pfizer, hogy a becsületesség, a társadalmi felelősségvállalás, a környezetvédelem délibábja legyenek, miközben a valóságban e színfalak mögött nincsenek erkölcsi elvek vagy követendő példák, hanem tele vannak nyomorúságos életekkel, visszaélésekkel és botrányokkal.

Általában ezek a családok pénzzel, vagyonnal, hatalommal, gazdagsággal kapcsolatos összefonódásokban vesznek részt, de szerencsétlenségek, botrányok, erőszakos és korai halálesetek, sőt gyilkosságok is érik őket, amelyek miatt tagjaik a helyzetük vagy a generációk óta felhalmozott pénz és vagyon ellenére is szerencsétlenek.
Így vannak olyan családok, mint a Dupontok, akik a nem mindig tisztességes és átlátható üzleti tevékenységüknek köszönhetően mások kárára gazdagodtak meg, ott van a Bush-dinasztia, a kegyetlen politikusok és bűnözők története, akik számos háború kirobbantásában és az ikertornyok elleni halálos támadásokban is részt vettek, valamint a hírhedt Koch család, egy olajfinomító tulajdonosai, akik hamisításban, lopásban és visszaélésekben vettek részt.
Waltonék, a Walmart szupermarketek alapítói monopolizálták a piacot, hogy érvényre juttassák szabályaikat, de sok minden van, amit rejtegetnek. Más családok is vannak, akik a királyi családok közé tartoznak, mint például a Habsburgok, akik a vérrokonság miatt örökletes betegségekben szenvedtek. Az al-Saudok, a szaúd-arábiai királyi család, akik az iszlám szigorú, szabályokkal teli szemléletét hirdetik, de nyakig ülnek a gyilkosságokban, árulásokban, visszaélésekben, mindezt a túlzott hatalom érdekében.