2021. március 11., csütörtök

Egy 43 éves katona tragikus esete borzolja a kedélyeket Olaszországban

 

A dán egészségügyi hatóságok döntöttek: ideiglenesen abbahagyják az AstraZeneca corona vakcinájának használatát, miután több betegnél vérrögképződés alakult ki.

Hat másik európai országban - Ausztriában, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Luxemburgban és Norvégiában is meghozták az elővigyázatossági intézkedést.
Az Európai Gyógyszerügyi Ügynökség (EMA) szerdán bejelentette, hogy nincs bizonyíték arra, hogy az AstraZeneca vakcinája vérrögképződést okozott volna. Az EMA farmakovigilancia kockázatértékelési bizottsága (PRAC) folytatja az ügy kivizsgálását.

A dániai gyógyszerészeti hatóság is vizsgálatot folytat az eseményekről.

https://mediaforras.com/verrogkepzodes-veszelye-miatt-a-danok-leallitottak-az-astrazeneca-oltast-537

CATANIA - Stefano Paternò, a 43 éves katona körülbelül 15 órával az Astrazeneca oltás után halt meg. A kétgyermekes férfi kiváló erőnlétben és egészségi állapotban volt, semmilyen krónikus betegségben nem szenvedett.

Március 8-án történt a vakcina beadása az Augusta katonai kórházban. Az oltást követően nem jelentkezett semmilyen mellékhatás, ezért hazament. Estére belázasodott, majd begörcsölt a szervezete. Az állapota rohamosan romlott. Kórházba szállították, de már nem tudtak segíteni rajta.

Az epidemiológiai szolgálat igazgatója, Mario Cuccia, együttérzését fejezte ki, majd kifejtette, hogy "sajnos mellékhatások lehetségesek, akár halálesetek is, de a megfelelő szerveknek kell majd megállapítani, pontosan mi történt".

Hivatalosan a halál oka a "szívmegállás", az oltóanyag okozati összefüggését ellenőrzik.

https://livesicilia.it/2021/03/09/il-vaccino-poi-la-febbre-e-la-morte-verifiche-sul-decesso-di-un-43enne-militare

,
https://mediaforras.com/egy-43-eves-katona-tragikus-esete-borzolja-a-kedelyeket-olaszorszagban-534