2021. augusztus 18., szerda

A vakcina által okozott súlyos sérülések áldozatait magára hagyta a kormányuk

SÜRGŐS FELHÍVÁS! Kérjük, hogy valamennyiünk érdekében a lehető legszélesebb körben terjesszék ezeket a videókat családtagjaik és ismerőseik között, mert súlyos veszélyben vagyunk egy orvosi-társadalmi zsarnokság uralma alatt, melynek célja, hogy elpusztítsa az emberiséget.

A vakcinák által okozott sérülések és káros mellékhatások ellenére a kormányok továbbra is arra biztatják a lakosságot, hogy oltassa be magát.
Sok ember megsérült, és szeretné elmondani a történetét. Az üzenetük egyértelmű: „Méltányolni kell bennünket. Minden vakcina sérüléseket okoz, és ezt be kell vallani nekünk. Nem kérünk semmit, csak segítséget és meghallgatást, hogy az emberek megtudják, ezek a vakcinák nem biztonságosak.”

World Freedom Forum, szakértők Sitges-ben, Spanyolország, 2021, a szabadságért és a tudásért

SÜRGŐS FELHÍVÁS! Kérjük, hogy valamennyiünk érdekében a lehető legszélesebb körben terjesszék ezeket a videókat családtagjaik és ismerőseik között, mert súlyos veszélyben vagyunk egy orvosi-társadalmi zsarnokság uralma alatt, melynek célja, hogy elpusztítsa az emberiséget.

A World Freedom Forum, vagyis a Szabadságért Világfórum, 2021 június 24-26-a között tartotta meg rendezvényét a Barcelona közelében található Sitges-ben, Spanyolországban.
Számos országból érkeztek olyan vezető személyiségek, akik megkérdőjelezik a pandémia hivatalos verzióját, és egészséges, kollektív megoldásokat kínálnak a bolygó jelenlegi válságára. Több mint 30 neves előadó részvételével, köztük a következőkkel:
ANDREAS KALCKER, CHINDA BRANDOLINO, CRISTINA MARTÍN JIMÉNEZ, FERNANDO FERREIRA, HEIKO SCHÖNING, JAIME GARRIDO, MIGUEL BOSÉ, RAMON FREIRE, RASHID BUTTAR, REINER FUELLMICH…

Miért közvetíti a világ összes médiája ugyanazt a Covid-ról? Ki irányítja őket?

SÜRGŐS FELHÍVÁS! Kérjük, hogy valamennyiünk érdekében a lehető legszélesebb körben terjesszék ezeket a videókat családtagjaik és ismerőseik között, mert súlyos veszélyben vagyunk egy orvosi-társadalmi zsarnokság uralma alatt, melynek célja, hogy elpusztítsa az emberiséget.

Létezik egy pár emberből álló kis csoport, akik irányítják és befolyásolják a világ összes TV vállalatát… A televízió nem infomál, hanem a félelmet reklámozza és van valaki, aki irányítja, cenzúrázza és összeállítja, hogy milyen híreket publikálnak és miket nem.
Nagyon sok fontos információ cenzúrázva van, olyan kutatások, amik sok életet menthetnének meg, de a mögöttük álló érdekek nem engedik. A cél, hogy mindenki beoltassa magát … ez kinek jó, ki áll emögött?

A szlovákok ellátják a nem oltottakat is! - Ott működik a nemzettudat!

 

Szlovákiának, amelynek nincs túl nagy múltja, hiszen sosem létezett, de a túlélési ösztöne magasabb, mint a magyaroké. Az orvosok a rendelőikben ezt a feliratot helyezték el. NEM VAGYUNK FASISZTÁK! IDE BEJÖHETNEK OLTOTTAK ÉS OLTATLANOK IS! Magyarországon semmi jelét nem látjuk annak, hogy a magyar orvosok összetartanának, sőt élenjáróan igyekeznek megkülönböztetni azokat, akik nem oltatták be magukat. Már régóta kering a hír Magyarországon is, hogy a vezetők és a FIDESZES orvosok sóoldatot vettek fel a vakcinák helyett és a politikusok is. Virágzik a feketepiac, hiszen azt beszélik, hogy 150 000 Ft-ért árulnak védettségi igazolványokat. Üzlet lett a magyarok élete és senkit nem érdekel, hogy hányan fognak ebbe belehalni. Sokan azt hiszik, hogy átvészelik ezt az egész hamis járványt, amely már nevetség tárgyát képezi Magyarországon is. Össze vissza lehet felvenni a vakcinákat, ami orvosilag teljesen kizárt! Mikor ébred tudatára a magyarság?

https://press.fmr-europe.com/news.php?extend.384

Egy orvosnő üzenete: Drukkolok mindannyiunknak!

 

"Kedves Mindenki!

Olvasom a bejegyzéseket az oltások okozta változatos tünetekről napok óta, amióta beléptem ebbe a csoportba, egy ismerősöm meghívásával.

Sokan teszik fel a kérdést: ez az új fájdalom/érzéskiesés/vérzés/vérzészavar stb. lehet-e az injekcióktól? Erre szeretnék reagálni.

Egyre világosabbá válik, hogy ezek az injekciók - mindegyik, talán a kínai kevésbé - apró, legtöbbször mikroszkopikus méretű vérrögök keletkezését okozzák, majdnem mindenkiben - igen, azokban is, akik a szuri után "jól vannak". Attól függően, hogy mekkorák ezek a vérrögök, mennyien vannak és melyik szervben "akadnak el", különböző azonnali és későbbi tüneteket okoznak. Pl.: nagyobb vérrög a koszorúerekben: szívinfarktus, Tüdőben: tüdőembólia. Agyban: stroke (agyvérzés). Vesében: veseelégtelenség. stb. Ha kisebbek az "embolusok", akkor lassabban alakul ki a szervi elégtelenség, és nem fogja egyértelműen kimondani senki, hogy ez is a szuritól van. (Mellesleg most is rengeteg orvoskolléga van tagadásban...az eskünkkel nem összeegyeztethető, hogy ártottunk a betegnek, és ezt sokan úgy dolgozzák fel, hogy letagadják, ami az orruk előtt van. Sajnos.)

Mostanra azt is tudjuk, hogy a tüskefehérje, amit termeltetünk a szervezettel, önmagában is ártalmas, elsősorban a here/petefészek számára, mivel ott halmozódik fel ez a fehérje, és a saját immunrendszerünk támadja meg a szöveteket, sőt terhesség esetén a placentát is. Na és az agy számára, mivel sajnos ez a fehérje átjut a vér-agy gáton, és "prion"-ként viselkedik, vagyis agyvelő-gyulladást tud okozni, olyat, mint a kergemarha-kór okoz.

Ehhez vegyük még hozzá azokat a híreket, amik már kezdenek beérkezni arról, hogy az oltottak orrgaratjában több a vírus, mint az oltatlanokéban (Dr. Fauci-tól származik a megállapítás), ami arra utal, hogy antitest-függő fokozás történik, ami minden virológus rémálma. Azt jelenti, hogy nemhogy nem segít a szuri, hanem veszélyeztet. Persze rá lehet fogni minden görög ábécére ezt, de nem a görög ábécé okozza ezt. Az csak jól mutat a hírekben.

Másfél éve követem a tudományos cikkeket, elég komoly gyűjteményem van már belőlük. (Kínai szerzős cikkeket nem gyűjtök, mert azok azt közlik le, amit a párt jóváhagy...ezt ugye tudjuk.) Van némi hátterem, egy orvosi diplomám, sokéves gyógyszeripari tapasztalatom, és elég sok józan paraszti eszem.

Azt gondolom, hogy aki a szuri előtt egészséges és panaszmentes volt, és azóta nem az, az Ockham borotvája elv* alapján jogosan véli úgy, hogy van ok-okozati összefüggés. Nem bírálok-hibáztatok-ítélek el senkit, amiért felvette. Azokat igen, akik nem tájékoztatták vagy - eü dolgozó létükre - nem néztek utána kellően annak, hogy mi minden baj lehet.

Jó lenne minél előbb arról is hallani, hogy hogyan lapátolhatnánk vissza a sz**t a lóba, ha már egyszer így jártunk. Erről még csak kevés olvasnivalót találtam, és nem mindegyik megalapozott. Követek néhány elfogulatlan szakembert, eddig nem sok megoldást láttam. De bízom az emberiség találékonyságában, hiszen jó régóta túlélt ez a faj sok minden csapást ezen a bolygón.

Drukkolok mindannyiunknak!" A. F. orvosnő a Pfizer mellékhatások csoportból.

És még egy tanács:

"Következő fél évben a náthára nagyon kell figyelni, mert egy egyszerű náthavírus-fertőzés beindíthatja a citokin vihart. Jól karbantartott immunrendszer esetén jobban az esélyek."

* MAGYARÁZAT: Ockham borotvája egy filozófiai elv, amely szerint két, az adott jelenséget egyformán jól leíró magyarázat közül azt érdemes választani, amelyik az egyszerűbb.

https://mediaforras.com/egy-orvosno-uzenete-drukkolok-mindannyiunknak-955

Rüdiger Lenz: Az emberiség ellen elkövetett gaztett

 

A piacon egy magzat ára jelenleg 50 és 70 dollár között mozog. Korunkban e magzatokat a gyógyszeripar az oltóanyagok és a kísérleti genetikai matéria – amit tévesen oltásnak, vakcinának neveznek – előállításához használja. Magzat – e szó hallatára mindenki azt gondolja, hogy abortált, vagyis halott magzatokról van szó. Csakhogy ez nem igaz. A modern "oltóanyagok" előállítására a gyógyszeriparnak élő magzatokra van szüksége, ezért asszonyokat, többnyire a társadalom szélén élő nőket, fizetnek meg, hogy előre meghatározott időben vetessék el magzatukat. A legfontosabb, hogy a magzat még éljen, amikor kiemelik az anya méhéből. De bizonyos ideig még ezután is életben kell tartani őket, mert csak az élő sejttenyészetet lehet oltóanyagként használni. De hogyan tartják a magzatokat életben? Úgy, hogy hűtőszekrényekbe teszik őket, egyiket a másik mellé. Ezen élő magzatokból aztán mindenféle érzéstelenítés nélkül sejteket vesznek ki, aztán visszateszik őket a jégszekrénybe. A lassú élveboncolás, szövet-elvétel hetekig is eltarthat, miközben az a fontos, hogy a magzatot minél tovább életben tartsák, hogy a "hozam" elég nagy és terjedelmes legyen.

A https://www.judicialwatch.org/documents/jw-v-hhs-nih-july-2021-records-00642/ nevű internetes oldal részletesen dokumentálja, miként költött Dr. Anthony Fauci [az amerikai kormány egészségügyi főtanácsadója, magyarul az amerikai állam "tiszti-főorvosa"] National Institute for Health (NIH = Nemzeti Egészségügyi Hivatal) nevű intézménye 10 éven keresztül hárommillió dollárt, hogy magzatok „májából, szívéből, ivarmirigyeiből, lábaiból, agyából, és urogenitális szerveiből, köztük veséből, húgyvezetékből és hólyagból” szöveteket vegyenek ki. A Pittsburgh-i egyetem megbízása szerint hetente legalább öt „6 és 42 hét közötti korban levő” élő magzatot kellett feldarabolniuk. A hivatalos akták szerint a szövetpróbákat közvetlenül a magzat „vértől meleg” élő testéből kellett kivenni.

Ez szinte felfoghatatlan, és mégis igaz! Ezek az emberek, akik a legmagasabb hivatalokban ülnek és onnan dirigálják a világot, a földön valaha látott legundorítóbb gonosztevőkhöz tartoznak. Akik mindig csak a velejéig romlott perverz érdekeiket tartják szem előtt, azok kiéléséért és érvényesítéséért szorgoskodnak, vetik be hatalmukat. Egy pszichopatának mindig az a célja, hogy érdekcsoportja élére kerüljön, mivel ott tudja a legkiterjedtebben és legeredményesebben munkálkodva, felderítetlenül, a legnagyobb szavahihetőséget élvezve, igazi célját megvalósítani.
Ezen emberfajták egyik kedvenc projektje az embereken való kísérletezés; kiméreket barkácsolnak össze, állat-ember kereszteződéseket hoznak létre. Eközben nincs olyan gaztett, amit ne mernének elkövetni. Élve született bébiket beleznek ki, és pusztán a célból, hogy lássák, hogy magukra hagyva hogyan halnak meg, élő embriókat vesznek ki a nőkből.

És a Vatikán, azzal, hogy az embereken végzett génmanipuláló kísérleteket, amit korona-elleni oltásnak neveznek, „minden ember számára erkölcsi kötelességgé, a szeretet kötelességévé” írja elő [lásd Bergoglio augusztus 18-i videó-üzenetét], maga is a Sátán eszközévé vált.

Egy hívő keresztény, aki tudja, hogy csak és egyedül Isten ajándékoz életet, és ezek az emberek e tetteikkel Isten akaratának szegülnek ellen a leggyalázatosabb módon, egy ilyen áloltást, vagyis génmódosító kísérleti anyagot soha és semmilyen módon nem engedhet magába beoltani. Ez egy Isten-félő ember számára egyszerűen lehetetlen!
Valójában arról van szó, hogy ezeket az embereket – akik mindig a hatalmasok köré csoportosulnak, mert maguk is részt akarnak kapni a hatalomból, ebben a tervezett-járványos időben is – csak egyetlen dolog érdekli: Istenhez akarnak hasonlókká válni. Vagy még inkább: Istent le akarják taszítani a trónjáról, és maguk akarnak istenek lenni. Gonosztevők ők, akik a történelem eleddig legnagyobb gaztettét követik el az emberiséggel szemben.
[lásd a honlap számos cikke közül például ezeket:
A korona-őrület nem más, mint Isten létezésének nyílt és durva tagadása”
„A cél: Isten végleges trónfosztása

Nem csoda, hogy az összes vallások részt vesznek ebben a végjátékban, megalázkodnak a világi hatalmak előtt, és híveiket engedelmességre, a transzhumanizmus elfogadására szólítják fel. Hiszen Jézus és Isten már kiveszett belőlük, és a Sátán bújt beléjük. Másképp nem lehetséges azt megérteni, miképp képes maga a katolikus Egyház is a fenevadat imádni. Ezen emberi fenevadakban semmi sem szent már, semmi gaztettől sem rettennek vissza, csakhogy a világi hatalmasságok között lehessen a helyük.
Ezt végre minden embernek meg kellene értenie: Háborúban állunk, és meg akarnak ölni bennünket, kísérletezni akarnak velünk, hogy könnyebben tarthassanak bennünket a ketreceikben. Az élő magzatok sejtjeiről úgy beszélnek, mint sejttenyészetek betakarításáról. Szünet nélkül aratnak, rajtunk is, vérünk és génjeinken keresztül, és ezekkel további kísérleteket végeznek.
Ezeket az embereket nem fogjuk békeszlogenekkel legyőzni. Ők állig fel vannak fegyverkezve, és bármit megtehetnek velünk. ….

„Rájöttem, hogy a legboldogabb rabszolgák azok voltak, akik gondolkodás nélkül elfogadták a helyzetüket. A legboldogabb rabszolgának nem szabad a rabszolgaságban semmilyen ellentmondást felfedeznie. Azt a benyomást kell elnyernie, hogy a rabszolgaság helyes dolog. És erre csak akkor képes, ha feladja emberségét.” (Frederick Douglass)
Mindig csak ugyanarról van szó: emberségünkről, értelmünkről, szívünkről, érzéseinkről, tudatunkról. És annak teljes kiéléséért és tudatosításáért, hogy egészen emberek vagyunk. A korlátok nélküli gondolkodásról és életről van szó, és arról, hogy mások mégis ketrecekbe akarnak zárni bennünket. Az ember saját embersége nélkül azon hölgyek és urak rabszolgája, akiknek szolgál. Aki így él, annak az élete nem ér semmit. A megoldás ez: Ne szolgálj nekik többet, töltsd ki te a saját életed emberségeddel. Csak akkor tűnnek el az emberi szörnyek és gaztetteik, ha nem követed őket, nem engedelmeskedsz nekik. Mert csak akkor tudnak szörnyekké válni, ha életedet nekik ajándékozod.
Nem csak a bűn, de a bűnösök követése is a Sátán rabszolgájává tesz!

(forrás: https://kenfm.de/verbrechen-an-der-menschlichkeit-von-ruediger-lenz/ – 2021. augusztus 18.) a szerző a cikk adatait a következő oldalakról vette: https://unser-mitteleuropa.com/unfassbar-abgetriebene-babys-zu-corona-impfstoff-verarbeitet/ https://www.judicialwatch.org/documents/jw-v-hhs-nih-july-2021-records-00642/

HOLLANDIA: 2006-ban az influenza elleni védőoltási kampányt 4 haláleset után felfüggesztették. Most miért folytatják?

 

A gyógyszerek, vakcinák mellékhatásait gyűjtő holland tudományos szerv, a Lareb közel 500 bejelentést kapott a Covid elleni védőoltások utáni halálesetekről. A Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 (parlamenten kívüli vizsgálóbizottság) további 1400 halálesetről tett jelentést. A covid oltások ennek ellenére zavartalanul folynak!

2006-ban azonnal leállították az influenza elleni oltási kampányt Hollandiában, amikor kiderült, hogy van 4 haláleset Izraelben, ami az oltással összefüggésbe hozható.

„2006-ban az Egészségügyi, Jóléti és Sportminisztérium (VWS) felkérte a Nemzeti Közegészségügyi és Környezetvédelmi Intézetet (RIVM), hogy azonnali intézkedést tegyen a Nemzeti Influenza Megelőzési Program (NPG) leállítására. Izraelben és Hollandiában az influenza elleni védőoltás után halálesetek voltak. Négy izraeli ember Vaxigrip oltást követő halála után 2006 októberében az NPG -t egy hétre felfüggesztették ”.

A  cikk R. Genis twitter-bejegyzése révén vált ismertté, aki így kommentálta az információt: „Nagyon nehéz volt rábukkanni, de mégis megtaláltam! 2006-ban Hollandiában az influenza elleni védőoltási kampányt ideiglenesen leállították, miután Izraelben négy halálesetet jelentettek”. (A kampány elhalasztásáról szóló cikk 2007 szeptemberében jelent meg a Dutch Journal of Medicine-ben)

Genis rábukkant arra a hírre is, hogy 2006-ban egy holland járványkezelő csoportot (OMT) hoztak létre a négy ember halálát követően. Az OMT arra a következtetésre jutott, hogy az ok-okozati összefüggés az oltások és a halálesetek között "nagyon valószínűtlen".

„Most az OMT azt javasolja, hogy oltassák be a gyerekeket. Azokat, akiknek nincs is kockázata a Covid vírussal! - mondta R. Genis.

"Nincs oknyomozó újságírás, nem kongatják a vészharang Lareb-nél, nincs komoly vizsgálat a képviselőházban, bár ez év eleje óta több mint 3000 súlyos mellékhatást és halálesetet jelentettek a koronaoltások után."

https://mediaforras.com/hollandia-2006-ban-az-influenza-elleni-vedooltasi-kampanyt-4-halaleset-utan-felfuggesztettek-most-miert-folytatjak-956

Önbeteljesítő jóslat: rendszerszintű összeomlás és világjárvány-szimuláció

 

Másfél évvel a Vírus megjelenése után néhányan talán már elgondolkodtak azon, hogy az általában gátlástalan uralkodó elit miért döntött úgy, hogy befagyasztja a globális profittermelő gépezetet egy olyan kórokozóval szemben, amely szinte kizárólag a nem produktív (80 év feletti) embereket támadja meg.

Miért ez a humanitárius buzgalom? Cui bono? Csak azok, akik nem ismerik a GloboCap csodálatos kalandjait, képesek elhitetni magukkal, hogy a rendszer könyörületből döntött a leállás mellett. Tisztázzuk már az elején: az olaj, a fegyverek és a vakcinák nagy ragadozói nem törődhetnek az emberiséggel.

Kövesd a pénzt

A kovid előtti időkben a világgazdaság egy újabb kolosszális összeomlás küszöbén állt. Íme, egy rövid krónika arról, hogy a nyomás hogyan épült fel:

2019 júniusa: A svájci székhelyű Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS), a "központi bankok központi bankja" éves gazdasági jelentésében megkongatja a nemzetközi vészharangokat. A dokumentum kiemeli a "túlfűtöttséget [...] a tőkeáttételes hitelek piacán", ahol "romlottak a hitelminőségi előírások", és "megugrottak a fedezett hitelkötelezettségek (CLO) - emlékeztetve a fedezett adósságkötelezettségek [CDO-k] meredek emelkedésére, amely felerősítette a subprime-válságot [2008-ban]". Egyszerűen fogalmazva, a pénzügyi szektor gyomra ismét tele van ócskasággal.

2019. augusztus 9.: A BIS munkadokumentumot ad ki, amelyben "nem konvencionális monetáris politikai intézkedéseket" kér a "reálgazdaságnak a pénzügyi feltételek további romlásától való elszigetelése" érdekében. A dokumentum szerint a válság idején a központi banki hitelezés "a gazdaságnak nyújtott közvetlen hitelek" révén "helyettesítheti a kereskedelmi bankokat a vállalatoknak nyújtott hitelek nyújtásában".

2019. augusztus 15.: A Blackrock Inc. a világ leghatalmasabb befektetési alapja (mintegy 7 billió dollárnyi részvény- és kötvényalapot kezel) fehér könyvet ad ki Dealing with the next downturn címmel. A dokumentum lényegében arra utasítja az amerikai jegybankot, hogy közvetlenül a pénzügyi rendszerbe juttasson likviditást, hogy megakadályozzon "egy drámai visszaesést". Az üzenet ismét egyértelmű: "Példa nélküli válaszlépésre van szükség, amikor a monetáris politika kimerül, és a fiskális politika önmagában nem elég. Ez a válasz valószínűleg a "közvetlen beavatkozás" lesz": "módot kell találni arra, hogy a központi banki pénz közvetlenül a köz- és magánszektorban költők kezébe kerüljön", miközben elkerüljük a "hiperinflációt". Erre példa a Weimari Köztársaság az 1920-as években, valamint Argentína és Zimbabwe a közelmúltban".

 

2019. augusztus 22-24.: A G7-ek központi bankárai a wyomingi Jackson Hole-ban találkoznak, hogy megvitassák a BlackRock dokumentumát, valamint a fenyegető összeomlás megelőzését célzó sürgős intézkedéseket. James Bullard, a St. Louis-i Federal Reserve elnöke előrelátó szavaival élve: "Nem szabad azt gondolnunk, hogy jövőre minden normális lesz".

2019. szeptember 15-16.: A visszaesést hivatalosan a repókamatok hirtelen megugrása (2%-ról 10,5%-ra) nyitja meg. A "repo" a "repóügylet" rövidítése, egy olyan szerződés, amelyben a befektetési alapok pénzt kölcsönöznek fedezetül szolgáló eszközök (általában kincstári értékpapírok) ellenében. A csere időpontjában a pénzügyi szereplők (bankok) vállalják, hogy az eszközöket magasabb áron, jellemzően egy éjszaka alatt visszavásárolják. Röviden, a repóügyletek rövid lejáratú, fedezett kölcsönök. A legtöbb piacon, különösen a származtatott ügyletek galaxisában a kereskedők fő finanszírozási forrását jelentik. A repopiac likviditáshiánya pusztító dominóhatást gyakorolhat minden fontosabb pénzügyi ágazatra.

2019. szeptember 17.: A Fed megkezdi a sürgősségi monetáris programot, hetente több százmilliárd dollárt pumpál a Wall Streetre, gyakorlatilag végrehajtva a BlackRock "going direct" tervét. (Nem meglepő, hogy 2020 márciusában a Fed a BlackRockot bízza meg a "COVID-19 válságra" válaszul a mentőcsomag kezelésével).

2019. szeptember 19.: Donald Trump aláírja az 13887. számú végrehajtási rendeletet, amely létrehozza a Nemzeti Influenza Vakcina Munkacsoportot, amelynek célja egy "5 éves nemzeti terv (Plan) kidolgozása az agilisabb és skálázhatóbb vakcinagyártási technológiák használatának előmozdítására és a sok vagy valamennyi influenzavírus ellen védő vakcinák kifejlesztésének felgyorsítására". Ennek célja "egy influenzajárvány" elleni védekezés, amely "a szezonális influenzával ellentétben [...] képes gyorsan elterjedni a világon, nagyobb számú embert megfertőzni, és magas megbetegedési és halálozási arányt okozni az előzetes immunitással nem rendelkező népességben". Mint valaki kitalálta, a világjárvány küszöbön állt, miközben Európában is folytak a felkészülések (lásd itt és itt).

2019. október 18.: New Yorkban egy globális zoonózisos világjárványt szimulálnak a Johns Hopkins Biosecurity Center és a Bill és Melinda Gates Alapítvány által koordinált Event 201 elnevezésű stratégiai gyakorlat során.

2020. január 21-24: A svájci Davosban kerül sor a Világgazdasági Fórum éves találkozójára, ahol a gazdaságról és a védőoltásokról is szó esik.

2020. január 23: Kína lezárja Wuhant és Hubei tartomány más városait.

2020. március 11: A WHO főigazgatója a Covid-19-et világjárványnak nevezi. A többi már történelem.

 

A pontok összekapcsolása elég egyszerű feladat. Ha ezt megtesszük, akkor egy jól körülhatárolt narratívát láthatunk kirajzolódni, amelynek tömör összefoglalása a következőképpen hangzik: a zárlatok és a gazdasági tranzakciók globális felfüggesztése arra szolgált, hogy 1) lehetővé tegye a Fed számára, hogy a gyengélkedő pénzügyi piacokat frissen nyomtatott pénzzel árassza el, miközben elhalasztja a hiperinflációt; és 2) tömeges oltási programokat és egészségügyi útleveleket vezessen be a kapitalista felhalmozás neofeudális rendszerének pilléreiként. Mint látni fogjuk, a két cél egybeolvad.

2019-ben a világgazdaságot ugyanaz a betegség gyötörte, amely a 2008-as hitelválságot okozta. Fuldoklott egy fenntarthatatlan adóssághegy alatt. Sok állami vállalat nem tudott annyi profitot termelni, hogy fedezze saját adósságai kamatfizetéseit, és csak újabb hitelek felvételével tudott talpon maradni. A "zombivállalatok" (évről évre alacsony nyereségességgel, csökkenő forgalommal, beszűkült árréssel, korlátozott készpénzforgalommal és erősen tőkeáttételes mérleggel) mindenhol megjelentek. A 2019. szeptemberi repópiaci összeomlást ebbe a törékeny gazdasági kontextusba kell helyezni.

Amikor a levegő gyúlékony anyagokkal telítődik, bármilyen szikra robbanást okozhat. A pénzügyek varázslatos világában pedig tout se tient: egy pillangó szárnycsapása egy bizonyos szektorban az egész kártyavárat összedöntheti. Az olcsó hitelek által működtetett pénzügyi piacokon a kamatlábak bármilyen emelkedése katasztrofális következményekkel járhat a bankok, a fedezeti alapok, a nyugdíjalapok és az egész államkötvénypiac számára, mivel a hitelfelvétel költsége megnő és a likviditás kiszárad. Ez történt a 2019. szeptemberi "repokalipszis" során: a kamatlábak néhány óra alatt 10,5%-ra szöktek fel, pánik tört ki, amely hatással volt a határidős, opciós, deviza és egyéb piacokra, ahol a kereskedők a repókból történő hitelfelvétellel fogadnak. A fertőzést csak úgy lehetett hatástalanítani, hogy annyi likviditást dobtak a rendszerbe, amennyit csak kellett - mintha helikopterek több ezer liter vizet dobtak volna egy futótűzre. 2019 szeptembere és 2020 márciusa között a Fed több mint 9 billió dollárt injektált a bankrendszerbe, ami az amerikai GDP több mint 40%-ának felel meg.

 

A mainstream narratívát tehát meg kell fordítani: a tőzsde nem azért omlott össze (2020 márciusában), mert zárlatokat kellett bevezetni, hanem azért kellett zárlatokat bevezetni, mert a pénzügyi piacok összeomlottak. A zárlatokkal együtt járt az üzleti tranzakciók felfüggesztése, ami lecsökkentette a hitelkeresletet és megállította a fertőzést. Más szóval a pénzügyi struktúra rendkívüli monetáris politikával történő átalakítása a gazdaság motorjának leállításától függött. Ha a pénzügyi szektorba pumpált hatalmas likviditási tömeg elérte volna a földi tranzakciókat, akkor egy katasztrofális következményekkel járó monetáris cunami szabadult volna el.

Ahogy Ellen Brown közgazdász állította, ez "egy újabb mentőakció" volt, de ezúttal "egy vírus leple alatt". John Titus és Catherine Austin Fitts hasonlóképpen megjegyezte, hogy a Covid-19 "varázspálcája" lehetővé tette a Fed számára, hogy szó szerint végrehajtsa a BlackRock "going direct" tervét: példátlan mértékű államkötvény-vásárlást hajtott végre, miközben - végtelenül kis mértékben - államilag támogatott "COVID-hiteleket" is kibocsátott a vállalkozásoknak. Röviden, csak egy mesterséges gazdasági kóma biztosíthatta volna a Fed számára a mozgásteret ahhoz, hogy hatástalanítsa a pénzügyi szektorban ketyegő időzített bombát. A tömeghisztéria által átvilágítva az amerikai központi bank betömte a bankközi hitelpiac lyukait, kikerülve a hiperinflációt, valamint a "Pénzügyi Stabilitási Felügyeleti Tanácsot" (a 2008-as összeomlás után létrehozott, a pénzügyi kockázatokat felügyelő szövetségi ügynökséget), amint azt itt tárgyaltuk. A "közvetlen" tervezetet azonban szintén kétségbeesett intézkedésként kell megfogalmazni, mivel csak meghosszabbíthatja a pénznyomtatás és a pénzügyi eszközök mesterséges inflációjának egyre inkább túszává váló globális gazdaság agóniáját.

Helyzetünk középpontjában egy leküzdhetetlen strukturális zsákutca áll. Az adóssággal terhelt financializáció a kortárs kapitalizmus egyetlen menekülési útvonala, az elkerülhetetlen menekülési útvonal egy olyan reprodukciós modell számára, amely elérte történelmi határát. A tőke a pénzügyi piacok felé veszi az irányt, mert a munkaalapú gazdaság egyre kevésbé jövedelmező. Hogyan jutottunk idáig?

A válasz a következőképpen foglalható össze: 1. A gazdaság küldetése, hogy értéktöbbletet termeljen, egyszerre jelenti a munkaerő kizsákmányolására és a termelésből való kiszorítására irányuló törekvést. Ez az, amit Marx a kapitalizmus "mozgó ellentmondásának" nevezett. 1. Miközben ez alkotja termelési módunk lényegét, ez az ellentmondás ma visszafelé süllyed, és a politikai gazdaságot az állandó pusztítás módjává változtatja. 2. E fordulat oka a munka-tőke dialektika objektív kudarca: a technológiai automatizálásnak az 1980-as évek óta bekövetkezett példátlan felgyorsulása miatt több munkaerőt dobnak ki a termelésből, mint amennyit (vissza)szívnak. A bérek volumenének zsugorodása azt jelenti, hogy a világ népességének egyre nagyobb részének vásárlóereje csökken, aminek elkerülhetetlen következménye az eladósodás és az elszegényedés. 3. Mivel kevesebb értéktöbblet termelődik, a tőke azonnali hozamot keres az eladósodott pénzügyi szektorban, ahelyett, hogy a reálgazdaságban vagy olyan társadalmilag konstruktív ágazatokba való befektetéssel, mint az oktatás, a kutatás és a közszolgáltatások.

 

A lényeg az, hogy a folyamatban lévő paradigmaváltás a kapitalizmus (disztópikus) túlélésének szükséges feltétele, amely többé nem képes reprodukálni önmagát a tömeges bérmunka és az ezzel járó fogyasztói utópia révén. A világjárvány napirendjét végső soron a rendszerszintű összeomlás diktálta: egy olyan termelési mód jövedelmezőségi visszaesése, amelyet a féktelen automatizálás elavulttá tesz. Emiatt az immanens ok miatt a kapitalizmus egyre inkább az államadósságra, az alacsony bérekre, a vagyon és a hatalom központosítására, az állandó szükségállapotra és a pénzügyi akrobatikára támaszkodik.

Ha "követjük a pénzt", látni fogjuk, hogy a vírusnak ördögi módon tulajdonított gazdasági blokád messze nem elhanyagolható eredményeket ért el, nemcsak a társadalmi mérnöki munka, hanem a pénzügyi rablás terén is. Ezek közül gyorsan kiemelek négyet.

1) A várakozásoknak megfelelően lehetővé tette a Fed számára, hogy a pénzügyi szektort újjászervezze azáltal, hogy a semmiből folyamatosan dollármilliárdokat nyomtatott;

2) felgyorsította a kis- és középvállalkozások kihalását, lehetővé téve a nagycsoportok számára, hogy monopolizálják a kereskedelmi forgalmat;

3) tovább nyomta a munkabéreket, és az "okos munka" révén (ami különösen azok számára okos, akik ezt végrehajtják) jelentős tőke-megtakarításokat tett lehetővé;

4) Lehetővé tette az e-kereskedelem növekedését, a Big Tech robbanását és a gyógyszer-dollár elterjedését - amelybe beletartozik a sokat szidott műanyagipar is, amely most hetente több millió új arcmaszkot és kesztyűt gyárt, amelyek közül sok az óceánokban végzi (a "zöld új kereskedők" örömére). Csak 2020-ban a bolygó mintegy 2200 milliárdosának vagyona 1,9 billió dollárral nőtt, ami történelmi példátlan növekedés.

Mindez egy olyan halálos kórokozónak köszönhetően, hogy a hivatalos adatok szerint a fertőzötteknek csak 99,8%-a marad életben (lásd itt), a legtöbben pedig tünetmentesen.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/onbeteljesito-joslat-rendszerszintu-osszeomlas-es-vilagjarvany-szimulacio