2022. október 15., szombat

Jön a klímafrász

A 2022 szeptemberében megrendezett 77. ENSZ-közgyűlés árnyékában az Új Világrend meghatározó főszereplői többek között azért találkoztak, hogy kidolgozzák a globális társadalomátalakítás új fázisát a Covid-járvány során szerzett tapasztalatokra és kipróbált módszerekre építve.
Forrás: AUF1.TV
https://auf1.tv/nachrichten-auf1/clinton-global-initative-globalisten-bereiten-klima-transformation-der-welt-vor

Lévay Sarolta: Miért rendszerváltozás?

Lavrov beszéde az ENSZ Biztonsági Tanácsában cenzúrázatlan

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter 2022. szeptember 22-én New Yorkban, az ENSZ Biztonsági Tanácsában tartott beszédet. A nyugati sajtó egyöntetűen elítélte Lawrow fellépését, és nem volt jó véleménnyel róla: Lavrov "90 perc késéssel érkezett", "emlékezetes beszédet tartott az ENSZ-ben", majd beszéde után azonnal ismét eltűnt. A Spiegel Online például erről számolt be. Tartalmilag a média csak azt említette, hogy Lavrov megismételte a jól ismert, tények nélküli állításokat, amelyekben Ukrajnát náci államnak nevezte. Lavrov álláspontját és érvelését, amellyel az orosz lépéseket igazolta, azonban szinte teljesen cenzúrázták. A beszédet az interneten is alig lehet megtalálni az európai térségben.
Az RT Deutsch lefordította a beszédet, de az európai unió blokkolta. A Kla.TV egy olyan nézőpontnak szeretne hangot adni, amelyet a nyugati média cenzúráz vagy kiragad a kontextusból. Nem ítéli el és nem igazolja az orosz kormány cselekedeteit.
Hosszasan beszélt többek között az ukrajnai konfliktusról és a nemzetközi helyzet egyéb aktuális kérdéseiről.
A beszéd főbb pontjai: - Bűncselekmények Ukrajnában 2014 óta az ottani államcsíny után. - Nacionalista harci erők jelenléte Ukrajnában - Az orosz nyelv és irodalom elnyomása - Az ukrán háborús bűnök figyelmen kívül hagyása Nyugaton A stáblistán: Az Anti-Spiegel lefordította Lawrow beszédét németre, és számos linket tett fel, hogy ellenőrizni lehessen, igazak-e Lawrow vádjai: https://www.anti-spiegel.ru/2022/was-westliche-medien-ueber-lawrows-rede-im-uno-sicherheitsrat-verschweigen/

Tisztelt Elnök asszony! Méltóságok, kollégák!
Amennyire én tudom, a mai találkozót az hozta létre, hogy egyes delegációk meg akarták vitatni a "büntetlenség" kérdését Ukrajnában. Azt hiszem, ez pont jókor jön.
Ez a kifejezés pontosan azt tükrözi, ami 2014 óta történik ebben az országban. Nemzeti radikális erők, nyíltan ruszofóbok és neonácik kerültek akkoriban hatalomra a nyugati országok közvetlen támogatásával, fegyveres puccsal. Közvetlenül ezután a törvénytelenség és az alapvető emberi jogok és szabadságjogok teljes figyelmen kívül hagyásának útjára léptek: az élethez való jog, a véleménynyilvánítás szabadsága, az információhoz való hozzáférés joga, a lelkiismereti szabadsághoz való jog és az anyanyelv használatához való jog.
A 2014. februári Majdan bűntettei még a mai napig is büntetlenek.
A 2014. május 2-án, az Odesszában történt szörnyű tragédia elkövetőit, amikor mintegy 50 embert élve elégettek és megöltek az ottani szakszervezeti épületben, nem találták meg és nem büntették meg. A büntetlen bűncselekmények listáján szerepelnek Alekszandr Busina, Pavel Sheremet és más közéleti személyiségek és újságírók meggyilkolása is. Ennek ellenére ma egy teljesen más narratívát próbálnak ránk erőltetni az orosz agresszióról, mint minden probléma fő okáról. Ez figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy az ukrán hadsereg és a nacionalista formációk milíciái több mint nyolc évig büntetlenül gyilkolták és gyilkolják Donbassz lakóit, csak azért, mert nem voltak hajlandók elismerni a kijevi bűnös, véres és alkotmányellenes államcsíny eredményeit, és úgy döntöttek, hogy kiállnak az ukrán alkotmány által garantált jogaikért, beleértve az orosz anyanyelv szabad használatának jogát is.
Emlékezzünk, hogy az akkori miniszterelnök, Jatsenyuk 2015-ben azt mondta, hogy Donbasszban "nem emberek" élnek. A jelenlegi elnök Szelenszkij sem igen különb. Egy 2021 szeptemberében adott interjúban, amikor arról kérdezték, mit gondol a donbászi emberekről, azt mondta, hogy vannak emberek és vannak "lények" és " tárgyak". Ez az ukrán rendszer állandó jellemzője, mind Porosenko, mind Szelenszkij alatt.
Terroristának nyilvánítottak mindenkit, aki nem ért egyet a puccs eredményeivel. A kijevi rezsim nyolc éve folytat "katonai műveleteket" a polgári lakosság ellen. Ukrajnában évek óta folyik a teljes felnőtt lakosság, köztük a nők teljes mozgósítása annak érdekében, hogy a nacionalista zászlóaljak és az ukrán fegyveres erők soraiba toborozzák őket. Miközben a kijevi kormány álszent módon azt állítja, hogy elkötelezett a minszki megállapodás mellett, nyíltan és büntetlenül szabotálja annak végrehajtását. Pénzügyi, közlekedési és energiablokádot vezettek be Donbassz ellen. A régió lakosai el vannak vágva a szociális juttatásoktól, a nyugdíjtól, a fizetéstől, a banki szolgáltatásoktól, a kommunikációtól, az oktatástól és az egészségügyi ellátástól. Megfosztották őket alapvető polgári jogaiktól, beleértve a gazdasági, szociális és kulturális jogok nemzetközi egyezségokmányában és az 1966. évi polgári és politikai jogok nemzetközi egyezségokmányában garantált jogokat is. Egy bizonyos ponton Szelenszkij megunta a színlelést, és kijelentette, hogy a "minszki intézkedéscsomag" csak az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók fenntartásához szükséges. Elődje és a minszki megállapodás társszerzője, Petro Porosenko még szókimondóbb volt.
Néhány hónappal ezelőtt nyilvánosan és büszkén kijelentette, hogy sem ő, sem senki Ukrajnában nem fogja végrehajtani az általa aláírt megállapodást. Erre csak azért volt szükség, hogy időt nyerjenek, hogy a nyugati országoktól fegyvereket szerezzenek be az Orosz Föderáció elleni háborúhoz. Az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Danilov ugyanezen véleményének adott hangot. A kijevi rezsim saját büntetlenségét nyugati kurátorainak, elsősorban Németországnak és Franciaországnak, és természetesen az USA-nak köszönheti. Ahelyett, hogy követelték volna a kijevi vezetéstől a minszki megállapodás végrehajtását, Berlin és Párizs cinikusan szemet hunyt Kijev azon nyílt fenyegetései felett, hogy erőszakkal, az úgynevezett B-tervvel oldja meg a "donbasszi problémát". Az elmúlt években a kijevi rezsim teljes körű frontális támadást indított az orosz nyelv ellen.
Büntetlenül megsértette Ukrajna orosz és orosz ajkú lakosságának jogait. Botrányos "nyelvtörvényeket" fogadtak el: "Az oktatásról" (2017), "Az ukrán nyelv mint államnyelv működésének biztosításáról" (2019), "Az általános középfokú oktatásról" (2020) és "Ukrajna őshonos népeiről" (2021). Mindegyikük célja az orosz nyelv elnyomása, sőt teljes betiltása.
Ugyanakkor törvényeket hoztak a nácizmus elméletének és gyakorlatának előmozdítására. Kijev figyelmen kívül hagyta az Európa Tanács Velencei Bizottságának, az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatalának és az EBESZ nemzeti kisebbségügyi főbiztosának a nyelvtörvény korrekciójára vonatkozó ajánlásait. A maguk részéről ezek a multilaterális struktúrák nem találták meg a bátorságot - talán egyszerűen nem is engedték meg nekik -, hogy az ukrán kormányt rávegyék nemzetközi emberi jogi kötelezettségeinek teljesítésére. Az ukrán oktatási minisztérium törölte az orosz nyelvet és az orosz irodalmat a tantervből. A náci Németországhoz hasonlóan az orosz nyelvű könyveket betiltják és megsemmisítik, az orosz írók emlékműveit pedig lerombolják. Állami támogatással az orosz nemzetiségűekkel szembeni nemzeti intolerancia ideológiája érvényesül. Ma már az ország funkcionáriusai nem rejtik véka alá nemzetiszocialista identitásukat, és nyíltan és büntetlenül az orosz emberek meggyilkolására szólítanak fel.
Íme néhány példa. A jelenleg Kijevben tartózkodó ukrán kazahsztáni nagykövet, Vrublevszkij az alábbi megjegyzéseket tette egy idén augusztus 22-én adott interjúban: "Megpróbálunk minél többet megölni közülük (az oroszokból). Minél több oroszt ölünk meg most, annál kevesebbet kell majd a gyermekeinknek megölniük. Ez minden." Figyelt erre valaki?
Filatov, Dnyeper polgármestere tavaly tavasszal ugyanígy fogalmazott: "Eljött a hideg harag ideje.
Most már teljes erkölcsi jogunk van arra, hogy ezeket a vadállatokat nyugodtan és teljesen hidegvérrel megöljük az egész világon, korlátlanul és a lehető legnagyobb mennyiségben". Idén szeptember 13-án a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Danilov azt mondta: "Az ukrán erők által megszállt településeken a lakosokat véleményükre való tekintet nélkül ukránosítják. Ez nemcsak az oroszokat, hanem más nemzetiségek képviselőit is érinti. Ha ezen kívül más nyelveket is meg akarsz tanulni, románul, lengyelül vagy héberül, légy a vendégem, de nem az államunk kárára, hanem a saját költségeden." Kell-e említenem, hogy mindezek a ruszofób viselkedések teljesen büntetlenül maradtak? Nem csak a ruszofóbiáról van szó. Beszélt az Ukrajnában élő más népcsoportok képviselőiről is. A csúcspont Szelenszkij 2021. augusztus 5-i interjúja volt, amelyben azt tanácsolta mindenkinek, aki orosznak érzi magát, hogy gyermekei és unokái érdekében tűnjön el Oroszországba. Az a benyomásom, hogy Ukrajna egyes régióiban az emberek azon döntése, hogy most népszavazást tartanak, válasz az ő kívánságaira. Az "orosz agresszió" és a "szeparatizmus" elleni küzdelem ürügyén fokozódik a másként gondolkodók üldözése Ukrajnában. Idén márciusban 11 politikai pártot tiltottak be "Oroszországgal való kapcsolatuk" ürügyén. A vezető ellenzéki orosz nyelvű televíziós csatornák már régóta ki vannak kapcsolva. A kormány által nem kívánt weboldalakat blokkolják. Az újságírókat üldözik, ha a hivatalos véleménytől eltérő véleményt próbálnak kifejteni. A neves ukrán aktivistát, Berezsnaja, aki többször felszólalt az ENSZ-ben és az EBESZ-ben a neonácizmus ukrajnai térnyeréséről, az SBU börtöneiben tartják fogva. Nincs kétségünk afelől, hogy Ukrajna végleg totalitárius náci állammá vált, ahol büntetlenül semmibe veszik a nemzetközi humanitárius jog normáit. Nem csoda, hogy az ukrán fegyveres erők és nacionalista zászlóaljak terrorista taktikát alkalmaznak, és civileket használnak emberi pajzsként.
Ennek fényében különösen cinikus azoknak az államoknak a hozzáállása, amelyek fegyvereket és katonai felszerelést szállítanak Ukrajnába és kiképzik az ukrán fegyveres erőket. A cél nyilvánvaló, nem titkolják, hanem kinyilvánítják: hogy a veszteségek és a pusztítás ellenére minél tovább elhúzódjon az ellenségeskedés, hogy Oroszországot kivéreztessék és meggyengítsék. Ez az irányvonal a nyugati országok közvetlen részvételét jelenti az ukrajnai konfliktusban, ami őket is részes féllé teszi. A konfliktus "kollektív Nyugat" általi szándékos szítása szintén büntetlenül marad. Persze, végül is nem büntetnék magukat. Nincsenek illúzióink, hogy az orosz fegyveres erők, valamint a DNR és az LNR milíciái ma nemcsak a kijevi rezsim neonáci formációival állnak szemben, hanem a "kollektív" Nyugat hadigépezetével is. A NATO modern rendszerek, repülőgépek, hajók, műholdak és stratégiai drónok segítségével valós időben biztosítja a fegyveres erők számára a hírszerzést, és elmagyarázza, hogy Oroszországot a csatatéren kell legyőzni - ahogyan azt az uniós tisztviselők követlenül állítják -, és büntetésképpen meg kell fosztani minden szuverenitásától. Ez már nem látens rasszizmus, hanem teljesen nyílt rasszizmus. A donbászi települések tömeges bombázásának hátterében Szelenszkij elégedett a nyugati fegyverek hatékonyságával. Íme az idézet: "Végül is az az érzésünk, hogy a nyugati tüzérség, a partnereinktől kapott fegyverek nagyon hatékonyak. A pontosság tényleg az, aminek lennie kell" - jelentette ki cinikusan az államalakulat vezetője. A lebombázott településeken nem találtak katonai vagy stratégiai célpontokat. Donbassz polgári lakossága szenved. Idén július vége óta az ukrán fegyveres erők tiltott pillangó gyalogsági aknákat dobtak le távolról Donyeck központja és külvárosai fölé. Használatuk súlyosan sérti a gyalogsági aknák betiltásáról szóló 1997. évi egyezményt, amelyet Ukrajna 2005-ben ratifikált, és a hagyományos fegyverekről szóló genfi egyezmény második jegyzőkönyve ellen, amely tiltja az önmegsemmisítő mechanizmus nélküli aknákat. Ezek az atrocitások azért váltak lehetővé és maradnak büntetlenül, mert az USA és szövetségesei a nemzetközi emberi jogi intézmények beleegyezésével támogatják a kijevi rezsim bűntetteit nyolc éven keresztül szisztematikusan eltussolták, a Selensky úrral szembeni politikájukat a jól ismert amerikai elvre alapozva: "Persze, hogy egy szemétláda, de a mi szemétládánk." A kellemetlen igazságot, amely beárnyékolja az Ukrajnáról mint az orosz agresszió áldozatáról alkotott szép képet, buzgón eltitkolják és szemérmetlenül elrejtik. Még az Amnesty International nyugati emberi jogi szervezetet is élesen bírálta, amely aligha gyanúsítható azzal, hogy szimpatizál Oroszországgal. és a Kreml ügynökének bélyegezték, pusztán azért, mert jelentésében megerősítette az ismert tényeket, miszerint Kijev harci állásokat és nehézfegyvereket állomásoztat lakott területeken. A zaporozsjei atomerőműnek a kijevi rezsim harcosai által elkövetett, nukleáris katasztrófa veszélyével járó bűnös bombázása büntetlenül maradt. Mindezt annak ellenére, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) munkatársai ez év szeptember 1-je óta folyamatosan jelen vannak a létesítményben, és a lövöldözésért felelős fél könnyen azonosítható. Emlékszem, hogy a NAÜ látogatását az atomerőműben mesterségesen elhalasztották, mert idén június 3-án már minden részletet összehangoltak, és a misszió zavartalanul utazhatott volna oda. Ezután nem megfelelő helyzet alakult ki, amikor az ENSZ titkárságának biztonsági osztálya megtagadta az Oroszország és az ügynökség által elfogadott útvonal jóváhagyását. Ezután azt kezdte állítani, hogy a NAÜ maga fogja meghatározni a misszió minden paraméterét. Ez a gátlástalan terv három hónappal késleltette a szervezet küldöttségének látogatását az atomerőműnél. Nagy aggodalomra ad okot az ukrán nacionalisták kezére került orosz katonák sorsa. Számos bizonyíték van arra, hogy a nemzetközi humanitárius jogot megsértve rosszul bántak velük, beleértve az azonnali kivégzéseket is. Biztos vagyok benne, hogy azok, akiket érdekelnek a valós ukrajnai események, láttak videofelvételeket az orosz hadifoglyok ukrán nácik általi lemészárlásáról, akiket hátrakötött kézzel a földre dobtak, és fejbe lőtték őket. Az itt képviselt országok közül bármelyik nyilatkozott erről a bűncselekményről? Bőséges bizonyítékkal rendelkezünk ezekről és más bűncselekményekről, amelyeket a kijevi rezsim 2014 óta rendszeresen elkövetett. Az orosz bűnüldöző szervek a DNR és az LNR kollégáival együttműködve gondosan rögzítik és kivizsgálják ezen bűncselekményeket. Több mint 220 érintett személyt azonosítottak, köztük az ukrán fegyveres erők főparancsnokságának képviselőit és a civileket lövöldöző katonai egységek parancsnokait. Az Egyesült Királyság, Kanada, az Egyesült Államok és Hollandia állampolgárai ellen nyomozás folyik ukrajnai zsoldostevékenység és bűncselekmények miatt. Biztosíthatom Önöket, hogy minden felelőst, nemzetiségtől függetlenül, felelősségre fognak vonni. Szeretnék még egyszer rámutatni a következőkre. Amikor az orosz és ukrán tárgyalófelek idén március végén Isztambulban gyakorlatilag megegyeztek a Kijev által javasolt rendezési paraméterekben, a Butscha-tragédia néhány nappal később történt. Senkinek sincs kétsége afelől, hogy ez egy szinházi produkció. A megrendezett incidens után nyugati kollégáink azonnal hisztériát szítottak, és újabb szankciócsomagot indítottak az Orosz Föderáció ellen, azzal vádolva minket, hogy civileket öltünk.
Miután a propagandahatás elérte a célját, senki sem emlékezett Butschára. Kivéve minket.
A főtitkár úr és a tiszteletreméltó miniszterek jelenlétében ismételten felhívást intézek: Kérem, vegye rá az ukrán kormányt, hogy tegye meg azt az egyszerű lépést, és hozza nyilvánosságra azoknak az embereknek a nevét, akiknek a holttestét Butsában mutatták be. Hónapok óta ezt követelem. Senki sem figyel, és senki sem akar reagálni. Tisztelt Főtitkár Úr! Kérem, legalább a tekintélyével éljen. Azt hiszem, mindenkinek hasznos lesz tisztázni ezt az epizódot. Észrevettük a nemzetközi igazságszolgáltatás fokozott aktivitását Ukrajna ügyében. Néhány "erőfeszítést" jelentettek be az orosz hadseregnek tulajdonított ukrajnai bűncselekmények kivizsgálására. Mindezt már előre meg lett rendezve. Ezt nagyon jól látjuk. Sem a 2014-es kijevi véres puccs, sem a 2014. május 2-i odesszai tragédia, sem a békés donbászi városok bombázása, sem a 2014. június 2-i luganszki bombázás, és sajnos más tények sem vezettek a Nemzetközi Büntetőbíróság látható reakciójához. A Donbassz lakosai ellen elkövetett bűncselekmények miatt több mint 3000 kérelmet küldtek a bíróságnak. Nem érkezett válasz. Nyilvánvaló, hogy ennek az "igazságszolgáltatási szervnek" a vezetősége most "felülről" kapott utasítást arra, hogy felháborodási vihart keltsen. Nem bízunk ebben a testületben. Nyolc hosszú évig hiába vártunk arra, hogy Ukrajnában megkezdődjön a büntetlenség elleni küzdelem.
Nem várunk többé igazságot ettől és számos más nemzetközi intézménytől. A várakozás ideje lejárt. Minden, amit mondtam, ismét megerősíti, hogy a katonai műveletre vonatkozó döntés elkerülhetetlen volt.
Többször is beszéltünk erről. Számos bizonyítékot mutattunk be arról, hogy Ukrajna hogyan készült az "oroszellenes" szerep eljátszására, amely az orosz biztonságot fenyegető veszélyek megteremtésének és végrehajtásának ugródeszkája. Biztosíthatom Önöket, hogy ezt nem fogjuk hagyni.
A német média - mint például a Der Spiegel - dezinformációjának - vagy "nem-információjának" - mértéke ma már megdöbbentő. A Der Spiegel "Vita az ukrajnai háborúról - Lavrov a beszéd után azonnal elhagyja az ENSZ Biztonsági Tanácsát" címmel számolt be Lavrov beszédéről, Lavrov-ot nevetségessé tette cikkében, és minden orosz érvet eltitkolt a Spiegel olvasói elől. Már a Spiegel-cikk bevezetője is mutatja a Spiegel információtartalmát: "90 percet késett, vádaskodott Ukrajna ellen, majd távozott: Oroszország külügyminisztere emlékezetes megjelenést tett az ENSZ-ben. Ukrán kollégája gúnyolódott rajta."

ettől dd.

Források/Linkek: Sergej Lawrow am 22.9.22 vor dem UN Sicherheitsrat (Deutsch) https://www.youtube.com/watch?v=qUrbrjWBygE
Sergej Lawrow am 22.9.22 vor dem UN Sicherheitsrat (Russisch) https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1830851/
Im UNO-Sicherheitsrat prallen zwei Welten aufeinander https://www.srf.ch/news/international/ukraine-und-russland-im-uno-sicherheitsrat-prallen-zwei-welten-aufeinander
Anti-Spiegel hat unter folgendem Link die Rede Lawrows auf Deutsch übersetzt und viele Links gesetzt, damit man überprüfen kann, ob Lawrows Vorwürfe der Wahrheit entsprechen: https://www.anti-spiegel.ru/2022/was-westliche-medien-ueber-lawrows-rede-im-uno-sicherheitsrat-verschweigen/

Max Igan: Miért akarják megváltoztatni a DNS-t ?

Megvagy!

Forrás: ComputingForever @ BitChute
https://www.bitchute.com/video/lUyyebJ8XaHg/

A rezsicsökkentés valós háttere

Mi a helyzet a napelemekkel ?

Tudj meg többet a Magyar nyelvről!

Szankciópolitika és társadalompolitika kontra megélhetés

Budapest, 2022. október 15. szombat (MB)

Az Európai Unió szankciópolitikája és a magyar kormány társadalompolitikája egyaránt szerepet játszik a megélhetési gondok súlyosbodásában és a társadalmi egyenlőtlenségek kiéleződésében – jelentette a Magyar Békekör tudósítója Pitti Zoltán közgazdász péntek esti előadás-beszélgetéséről a Magyar Békekörben.

Az egy év alatt (2021. szeptember-2022. szeptember között) tapasztalt 20,1 százalékos infláció, a kenyér árának 76,2, a sajt 68, a száraztészta 60,2, a tojás 53,7 és a sertéshús 22,4 százalékos emelkedése egyszerre EU oroszellenes szankciói visszaütő hatásának, valamint annak a következménye, hogy kormányaink elhanyagolták a hazai mezőgazdaság fejlesztését, és a multinacionális cégeknek kedvező olcsó bérmunkára alapozták a gazdaságot. Az alacsony bérek miatt széles tömegeknek csak a mindennapi létfenntartásra futja.

„A rendkívül magas infláció már júliusban felfalta a 2022. évi bérfejlesztést” – hangzott el.

A legnagyobb drágulás az élelmiszerek terén következett be, ezt követik a lakásfenntartási költségek, és a közlekedés. Miközben a lakosság többségének anyagi helyzete romlik, vagy stagnál, a legfelső réteg jövedelme emelkedik. Ez arra enged következtetni, hogy a romló gazdasági helyzetből is a felső tízezer húz hasznot. A jövedelmi leszakadás gyorsuló tendenciát mutat, és a társadalmi feszültségek éleződését vetíti előre – állapította meg a Békekör tudósítója az előadott tények alapján.

Magyarországon ma a népesség 19,4 százaléka, kb. 1,88 millió ember él mélyszegénységben és társadalmi kirekesztettségben. A jövedelmek egyenlőtlen elosztása következtében csaknem minden ötödik magyar szegénynek számít.

Kis- és középvállalkozások kénytelenek felhagyni a tevékenységükkel, mert nem tudják vállalni az emelkedő költségeket. Manapság hatszázezer vállalkozásból mindössze hatezer termel jövedelmet. Miközben az állam milliárdokkal támogatja a külföldi beruházók csekély munkahely teremtését, a foglalkoztatás dandárját képviselő kis- és középvállalkozásokat elhanyagolja. Szabad utat biztosítanak olyan presztízsberuházások kivitelezésének, mint amilyenek a budai vár, és a stadionok felépítése, az egészségügyi ellátás fejlesztésére viszont nem jut elég pénz, az oktatás-nevelés pedig fenntarthatatlan állapotba került.

A kormány társadalmi ügyekhez való hozzáállásával kapcsolatban jellemzőnek tartotta, hogy az egészségügyi tervről szóló dokumentumra azt írták, „nem igényel közéleti egyeztetést”.

Mint Pitti Zoltán elmondta, a bruttó nemzeti termék (GDP) növekedése az idén is elsősorban a külföldi nagyvállalatoknak köszönhető ugyan, de jövőre 2-3 százalékos visszaesés várható romló kereskedelmi mérleggel, s általános egyenleggel, csökkenő foglalkoztatással, és a forint további értékvesztésével a dollárhoz és az euróhoz képest. A negatív tendencia okát az uniós szankciókon kívül a magyar gazdaságpolitikában jelölte meg. Mindenekelőtt a termelékenység rendkívül alacsony színvonalában. Az EU tagállamai közül hazánk Bulgária előtt az utolsó előtti helyen kullog az egy foglalkoztatottra jutó bruttó hozzáadott érték tekintetében, az egymillió új munkahely megteremtését nem követte a gazdasági teljesítmény növekedése, hanem ennek az ellenkezője történt. Alacsony termelékenységünk miatt olcsón exportálunk és drágán importálunk. A romló kereskedelmi és fizetési mérleg miatt a kormány újabb és újabb hitelek felvételéhez folyamodik, a hitel viszont egyre drágább. Magyarország adósságállománya a GDP arányában közel 80 százalékos, és emelkedő tendenciájú. Növekszik a devizában történő eladósodásunk is.

„Az országnak nem maradt mobilizálható tartaléka a válságkezelésre, sem az előttünk álló gazdasági recesszió negatív társadalmi hatásainak enyhítésére” – mondta a közgazdász. A kormány lebecsülte a világgazdaság egészét érintő erőforráskorlátok szigorodását (nyersanyag, energia), nem készült fel a gazdasági élet egészét érintő technológiai robbanásra, (digitalizáció, mesterséges intelligencia), nem számolt azzal, hogy külgazdasági kitettségünk miatt hazánkat az átlagosnál jobban fogják érinteni a globális értékláncok felbomlásának következményei – fűzte hozzá.

Mindennek következtében Magyarországról több működő tőke megy ki, mint amennyi bejön – hangzott el.

Az előadottakból a hallgatóság arra a következtetésre juthatott, hogy mi d a kormány, mind a közszolgálati média torzképet fest gazdasági helyzetünkről és a magyar társadalmi valóságról – írta a Békekör tudósítója.

Az előadást követő beszélgetésben többen azzal hozták összefüggésbe a kialakult helyzetet, és a borús kilátásokat, hogy a rendszerváltás után szétverték a magyar mezőgazdaságot és kiárusították a magyar ipart ahelyett, hogy fejlesztették volna. Élénk vita folyt arról, hogy folytathat-e szuverén gazdaságpolitikát olyan nyitott gazdaságú ország, mint Magyarország. Az előadó ellenezte az elzárkózó, autarchikus logikát, több hozzászóló viszont arra az álláspontra helyezkedett, hogy a nemzeti kincsek és természeti erőforrások védelme szuverén politikát követel, s ez nem jelent elzárkózást a külvilágtól. Fókuszba került az ellentmondás, miszerint Magyarország kereskedelmének 80 százalékát az Európai Unió országaival bonyolítja le, de energiaellátása Oroszországtól függ szintén 80 százalékban.

Élénk vita folyt a „merre tovább” kérdésről. Míg az előadó Magyarország és az EU viszonyának javítását tartotta az egyik legszükségesebb teendőnek, a hallhatóság részéről szóba kerültek más lehetőségek is, mint a BRICS csoporttal, az Eurázsiai Gazdasági Unióval, vagy a Sanghaji Együttműködési szervezettel való kapcsolatteremtés is. Kapcsolataink diverzifikálása.

A Békekör elnöke a találkozó végén rávilágított az újabb nemzeti konzultáció abszurdumára. „A Kállay kettős tébolyának” nevezte, hogy a kormány ugyanazoknak az uniós szankcióknak az elvetését várja az emberektől a konzultáción, amelyeket ő maga Brüsszelben megszavazott.

Simó Endre az Oroszországgal való kiegyezésben jelölte meg a gazdasági kibontakozás kulcsát, mert – mint mondta – hazánknak elemi érdeke az egyenjogú békés együttműködés az alárendelt állapot helyett.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Közelgő kataklizma és a Nagy Újraindítás túlélésének terve (Greg Reese)

A nóva a kataklizmikus változócsillagok egyik fajtája.
https://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%B3va
Forrás:
https://www.bitchute.com/video/nAbnxs0HaLti/

Fehér Kéményseprők: A fő ellenség a bíró!

 

Attila Fenyvessy: Devizások! Ha beléptek a tárgyalóterembe két ellenséggel találjátok magatokat szemben, a bíró a nagyobb!

Fehér Kéményseprők: Egyetértve osztjuk meg, mivel mi is ezt tapasztalajuk nap, mint nap!

A fő ellenség a bíró, majd a követeléskezelő gengszter ügyvédje, aki ott sem volt a szerződéskötéskor, amikor az adós a hitelt kérvényezte, de olyan profin tudnak HAZUDNI, hogy mi is történt akkor 14-16 éve, pontosan megjelölve, hogy az ott lévő felek közt mi hangzott el szóban. Valószínű, hogy már akkor diktafonnal rögzítette a követeléskezelő ügyvédje, mert előre tudta, hogy átverik az adósokat!

De hogy a bírók is beveszik és hitelt érdemlő bizonyítékként veszik a követeléskezelő ügyvéd hazugságait, az már a bíró elfogultsága és szándékosan az adósok ellehetetlenítése.

Elkezdtük összeírni az összes bírónak a nevét, azokkal kezdve, akik megtagadják a keresetek beadását.

Fehér Kéményseprők Fb

https://szabadriport.wordpress.com/2022/10/15/feher-kemenyseprok-a-fo-ellenseg-a-biro/

Kopj le!