2021. július 17., szombat

IZRAEL: Az új covid betegek többsége átoltott személy

 

A Pfizer-vakcina hatékonysága a Delta-variánssal szemben „gyengébb”, mint azt az egészségügyi szakemberek remélték - jelentette ki Naftali Bennett izraeli miniszterelnök pénteken. Így fogalmazott:

"Nem tudjuk pontosan, hogy a vakcina milyen hatékony, de kevésbé, mint remélték".

A miniszterelnök megbeszélést tartott az egészségügyi vezető tisztségviselők és miniszterek körében, hogy megvitassák a vírus kezelésének következő lépéseit, figyelembe véve az izraeli számokat és a Delta mutáns előrehaladott terjedését a világban - beleértve a magas beoltottságú országokat, úgy mint Nagy-Britannia, Izrael és az Egyesült Államok.

Március óta a koronavírus-esetek legnagyobb számát diagnosztizálták csütörtökön, a tesztek 1,52% -a pozitív volt. Míg a napi esetszám növekszik, a súlyos állapotban lévők száma nem.

52-en vannak jelenleg intenzív ellátásban. Érdekes összehasonlítás, hogy áprilisban, amikor körülbelül ennyi, 5900 aktív  volt, majdnem hétszer (!) annyi súlyos állapotú beteg volt, mint most - 340 fő.

Ennek magyarázata, hogy a jelenlegi vírushordozók majdnem fele iskolás korú, a másik fele pedig be van oltva. Mindkét csoportnál nagyon valószínűtlen, hogy a betegség súlyos formái kialakulnának. Jelenleg a súlyos állapotban lévő betegek többsége oltott.

"A kritikusan megbetegedett esetek százaléka ma 1,6%, szemben a 3. hullám hasonló szakaszában tapasztalt 4% -kal" - áll a tájékoztatóban.

A kormány a gyorstesztelésre helyezi a hangsúlyt, ugyanakkor pár korlátozást visszahoz.

Például esküvők vagy nagyobb rendezvények esetén a részvételt oltáshoz vagy friss negatív koronavírus-teszthez kötik, és az embereknek maszkot kell viselniük. JPost

Dr. Michael Yeadon: A covidtól nem kell félni, a kormánytól és az oltástól igen, ezek veszélyesek

SÜRGŐS FELHÍVÁS! Kérjük, hogy valamennyiünk érdekében a lehető legszélesebb körben terjesszék ezeket a videókat családtagjaik és ismerőseik között, mert súlyos veszélyben vagyunk egy orvosi-társadalmi zsarnokság uralma alatt, melynek célja, hogy elpusztítsa az emberiséget.

Dr. Michael Yeadon kifejti, hogy mindaz, amit a pándémia másfél éve alatt a kormányok és tudományos tanácsadóik mondtak, nem egyéb hazugságnál Minden, amit mondtak, hazugság! Nem valami kis tévedésről van szó, nem is vélemény kérdése, és erre bizonyítékai is vannak.
Mindez azért, hogy elfogadják az oltásokat, ezzel viszont kárt okoznak a társadalomnak és saját gyermekeiknek. Az a benyomásunk, hogy nagyszámú ember megsemmisítését tűzték ki célul. Becsaptak mindenkit, szerezzük vissza békés úton a szabadságunkat és minden gond elmúlik.

"Törvénytelen és alkotmányellenes" - A spanyol legfelsőbb bíróság döntése a Covid-19 zárlatokról

 

A spanyol Alkotmánybíróság úgy ítélte meg, hogy az országban először végrehajtott COVID-19 bezárása törvénytelen és alkotmányellenes volt, és hogy a spanyol állampolgárok "alapvető jogait" sértették az egészségügyi válság elleni kormányzati intézkedések, annak ellenére, hogy azokat a parlament többszöri szavazással jóváhagyta.

A Vox és a Partido Popular; két spanyolországi politikai párt egyaránt lemondásra szólította fel a kormányt a döntés után.

A döntést a bíróság szerdán hozta nyilvánosságra, miután a törvényszék legfelsőbb bírái 6:5 arányban megszavazták, és elméletileg megnyitották az utat mindazok előtt, akiket megbírságoltak, mert nem tartották be a szigorú elzárási szabályokat, hogy visszakérjék a pénzüket.

A döntés értelmében minden be nem fizetett bírságot megsemmisítenek, ahogyan a büntetőeljárásokat is azokkal szemben, akik nem tartották be a zárva tartási intézkedéseket, de a törvényszék úgy döntött, hogy megvédi a hatóságokat a bírságok tömeges visszatérítési igényeitől azzal a döntéssel, hogy "az állampolgároknak jogi kötelességük elviselni az őket ért anyagi károkat", ami enyhén szólva is furcsa. Más szankciókat azonban felül lehet vizsgálni.

A Vox, amely nem elégedett meg azzal, hogy a Parlament egyetlen képviselőcsoportjaként következetesen harcolt a polgárok jogaiért a COVID-válság során, szintén felelős ezért a nagy győzelemért, hiszen a Vox volt az, aki bíróság elé vitte az ügyet, és arra kényszerítette az alkotmánybírákat, hogy tagadják meg a szocialista-kommunista kormány spanyol lakossággal szembeni tavalyi intézkedéseit.

Az Alkotmánybíróság szerdán kiadott sajtóközleményéből kiderült, hogy a Vox által előadott főbb sérelmeket figyelembe vették. Az "egészségügyi válság" miatt "riadóállapotot" elrendelő március 14-i királyi rendelet több rendelkezését semmisnek nyilvánították.

"Ezek közül az első pont az, amely a bezártságot szabályozta, és így korlátozta az állampolgárok mozgási lehetőségét olyan feltételekkel, amelyeket az Alkotmánybíróság magával a Magna Chartával ellentétesnek ítélt. Ez a szakasz előírta, hogy az állampolgárok csak "közutakon vagy köztereken" közlekedhetnek olyan alapvető tevékenységekhez, mint az élelmiszerek és alapvető szükségleti cikkek beszerzése, az egészségügyi központokba vagy a jellegük és fontosságuk miatt még működő munkahelyekre való utazás" - jegyezte meg az El País.

Három alapvető jogról volt szó: a területen belüli szabad mozgáshoz való jogról, a lakóhely megválasztásához való jogról - az utazás megakadályozásával - és az egyének közötti gyülekezési jogról, megtiltva minden társadalmi összejövetelt, még a rokonokkal való találkozást is.

A teljes határozat közzétételéig - amely a közlemény szerint "a következő napokban" várhatóan online lesz - a spanyol sajtó széles körben kommentálta a látványos győzelmet. A Vox vezetője, Santiago Abascal szerint azonban a győzelem "túl későn jött". Az Alkotmánybíróság döntésének hírét követő sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az általa vezetett politikai mozgalom "nem ünnepelheti a döntést, mert az azt mutatja, hogy a kormány kész semmibe venni a törvényt és lábbal tiporni az alkotmányt".

A spanyol állampolgárok jogainak és szabadságjogainak "történelmünk során történt legsúlyosabb megsértéséről" beszélve emlékeztetett arra, hogy a Vox volt az egyetlen mozgalom a parlamentben, amely a különösen szigorú elzárási szabályok ellen szavazott, amelyeket egy olyan kormány hozott létre, amely az összes többi párt "cinkosságára" támaszkodhatott, akik hatszor egymás után jóváhagyták azokat, ami az alapvető szabadságjogok több mint hét hetes felfüggesztéséhez vezetett. Abascal emlékeztetett arra is, hogy a kormány mindig azt vallotta, hogy a spanyol alkotmány keretein belül cselekszik, amiről most kiderült, hogy nem igaz.

A Vox érveit az intézkedések ellen annak idején mind a mainstream média, mind a bevett politikai pártok nevetségessé tették. Azt állította, hogy a hatóságok által elrendelt szabadságjogok felfüggesztésének mértéke nem egyeztethető össze a kormány által elrendelt és a parlament által csupán kéthetente jóváhagyott "riadóállapottal" vagy szükségállapottal, hanem csak egy "kivételes állapot" keretében lehetett volna létrehozni, amelyben a parlament kongresszusa lett volna illetékes a döntés meghozatalára és az intézkedések és a szankciók, különösen a bírságok maximális mértékének meghatározására azok számára, akik nem engedelmeskednek. Egy ilyen "kivételes állapot" keretében csak az alapvető alkotmányos jogok korlátozott listáját lehetett volna legfeljebb 30 napra korlátozni.

Más szóval, a kormány nem vezethetett volna be egyoldalúan korlátozásokat "végrehajtási rendeletekkel" egyenértékű módon, és később nem hagyhatta volna jóvá a Parlamenttel anélkül, hogy egyértelműen "kivételes állapotot" hozott volna létre, hanem be kellett volna mutatnia tervét az alsóháznak, és lehetővé kellett volna tennie annak megvitatását. A döntés nyilvánvalóvá tette, hogy a kormány autokratikusan, a nép képviselőire való tekintet nélkül járt el.

Abascal azt is megjegyezte, hogy a döntés rosszkor és "zúgolódva" született. Ha a Voxon kívül más párt is megtámadta volna a kormány döntését, mondta, a törvényszék valószínűleg egyhangúlag elítélte volna a kormányt; az, hogy nem tette, szerinte azt mutatja, hogy a kormány politikai formációként cselekedett.

A konzervatív ABC napilap szerint a törvényszék tizenegy tagja (a tizenkettedik jelenleg felfüggesztve van, mert "nemi erőszak" ügyében való érintettsége miatt) valóban személyes politikai hovatartozásuk szerint szavazott. A napilap azt is megjegyezte, hogy a törvényszék úgy vélte, hogy a "szabad mozgást" nemcsak "korlátozták" a fogva tartás alatt, hanem válogatás nélkül "felfüggesztették".

Az ítélet azt is világossá tette, hogy a kormány jogilag nem engedélyezheti az egészségügyi minisztériumnak, hogy az eredeti királyi rendeletben felsorolt korlátozó intézkedéseket meghosszabbítsa vagy csökkentse; ezt is törvénytelennek és alkotmányellenesnek nyilvánították.

A Pedro Sanchez szocialista miniszterelnök vezette spanyol kormány "meglepetését" fejezte ki a bíróság döntése miatt; Sanchez kijelentette, hogy "a világ összes országa" hasonló intézkedéseket alkalmazott a koronavírus elleni küzdelemben. Ez azonban kétirányú, hiszen a spanyol döntés éppen ellenkezőleg, aláhúzhatja azt a tényt, hogy a személyes szabadságjogokat és az alapvető jogokat valószínűleg sok más országban is törvénytelenül függesztették fel.

Francisco José Contreras, a Vox kongresszusi képviselője és alkotmányjogász professzor kijelentette: "A Vox már a riasztási állapot első meghosszabbításától kezdve ellenezte: kezdettől fogva figyelmeztetett arra, hogy ez egy burkolt kivételes állapot. Úgy véljük, hogy az Alkotmánybíróság döntése óriási erkölcsi pofon ennek a kormánynak az arcába, amelynek le kellene mondania és választásokat kellene kiírnia".

https://pokolafoldon.hu/hihetetlen/torvenytelen-es-alkotmanyellenes-a-spanyol-legfelsobb-birosag-dontese-a-covid-19-zarlatokrol

Dr. Charles Hoffe: Rejtett Vérrögök A COVID Oltottak Legalább 60% -nál! A D-Dimer teszt a beoltottak legalább 60% -nál mutatott ki rejtett vérrögöket!

Drámai nyilatkozat: „A védőoltás előtt a fiam egy egészséges atléta volt, most alig tud járni”

SÜRGŐS FELHÍVÁS! Kérjük, hogy valamennyiünk érdekében a lehető legszélesebb körben terjesszék ezeket a videókat családtagjaik és ismerőseik között, mert súlyos veszélyben vagyunk egy orvosi-társadalmi zsarnokság uralma alatt, melynek célja, hogy elpusztítsa az emberiséget.

Everest édesanyja, Cherie Romney, szívet tépő módon meséli el, hogy mi történt a fiával, miután beadták neki a Covid-vakcinát; a Corner Canyon de Draper (Utah) főiskolai csapatának kosárlabda-játékosa volt, egy nagyon egészséges és atletikus fiú, az iskolai kosárlabdaszezon kellős közepén.
Most, a védőoltás után a fiatalember alig tud járni… Öt nappal az oltás után a 17 éves fiú kórházba került, miután az orvosok két vérrögöt fedeztek fel az agyában.