2022. augusztus 18., csütörtök

Gyógyszer az égből: a WEF drónokat használ a vidéki lakosság beoltására

 

A Világgazdasági Fórum jelenleg drónok segítségével végez kísérleteket, hogy oltóanyagokat juttasson el a vidéki lakossághoz Indiában.

A WEF egy disztópikus filmből ismert történet szerint drónok segítségével kívánja javítani az egészségügyi ellátási egyenlőséget India vidéki területein, mégpedig oltóanyag-szállítással.

Az adatgyűjtés is fontos, a drón kameráinak segítségével feltérképezik a terepet a további vizsgálatokhoz. A WEF szerint már több mint 300 oltóanyag-szállítási kísérletet végeztek, és a projekt hatókörét szeretnék tovább bővíteni.

Vajon mennyi időbe telik, amíg ezeket a drónokat vakcinákat szállítanak mondjuk Alberta vidéki területeinek egén? Nem sokáig, ha a WEF eléri a célját. - Keean Bexte

"Indiában sürgősen szükség van arra, hogy az állami és a magánszektor együttműködjön a drónalkalmazások terén, hogy javítsa az egészségügyi méltányosságot a vidéki területeken" - olvasható a WEF cikkében. "A Világgazdasági Fórum Medicine from the Sky (Gyógyszer az égből) kezdeményezése felgyorsítja az átalakulást a nem hatékony egészségügyi ellátási láncokról a digitális, rugalmas infrastruktúrára, amely csökkenti a pazarlást és javítja az egészségügyi eredményeket."

A Fórum szerint a szervezet több mint 300 oltóanyag-szállítási kísérletet végzett, és most azt tervezi, hogy kiterjeszti a projekt hatókörét. Amellett, hogy több vakcina kerül az indiaiak karjaiba, a Fórum a drónok segítségével hatékonyabb ellátmányt is szeretne szállítani, például vért és kígyó elleni mérget, amelyekre a vidéki területeken gyakran van szükség.

Az adatgyűjtés szintén fontos része a kezdeményezésnek, különösen az India vidéki területeire vonatkozó térinformatikai adatok gyűjtése.

 

 

A WEF az amerikai szervszállítási kísérletekre is hivatkozott, és kidolgozza a drónokkal történő szervszállítás logisztikáját, azzal érvelve, hogy a forgalmi torlódások és a szervátültetések időérzékenysége miatt a drónos szállítási rendszereket érdemes potenciális megoldásnak tekinteni.

A Medicine from the Sky kezdeményezés eddig csak Telangana államban valósult meg, amely 2019 óta szabályozási változtatásokat hajt végre a WEF kezdeményezésének megkönnyítése érdekében.

"A drónok használata lehetőséget nyújt arra, hogy támogassuk az egészségügyi ellátás hagyományos megközelítéseit, különösen az ország alulellátott vagy távoli régióiban" - mondta Sangita Reddy, az Apollo Hospitals Group közös ügyvezető igazgatója. "Egészségügyi ágazatunk potenciálisan tanúja lehet a hosszú távú gyógyszerek, vakcinák, vér és létfontosságú szervek nagyszabású szállításainak az egész ország területén, a drónok bevetésével a terepeken keresztül"."

A WEF 2030-as menetrendjének részeként a fórum szerint biztosítani szeretnék, hogy minden távoli egészségügyi létesítmény drónképes legyen, és remélik, hogy drónprogramjukat a világ fejlődő országaiban is megismétlik.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/gyogyszer-az-egbol-a-wef-dronokat-hasznal-a-videki-lakossag-beoltasara

Drago Bosnic: Ötmilliárd ember halna meg egy orosz-amerikai atomháborúban egy új tanulmány szerint

 

Ha a politikai Nyugat valóban nem akar világvégét jelentő konfliktust okozni, akkor abbahagyja agresszióját.

Sajnos jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy ilyen erők léteznek a nyugati intézményekben.

Amikor nukleáris konfliktusról beszélünk, a tábornokok, hadijátékosok, stratégák és katonai szakértők általában a nukleáris csere közvetlen hatásaira összpontosítanak, mint például a kezdeti robbanásokban meghalt emberek száma, a földdel egyenlővé tett megapoliszok száma stb. Amire a legtöbben nem fordítanak figyelmet, az egy nukleáris háború hosszabb távú utóhatásai. Egy ilyen konfliktus bizonyos következményekkel jár, amelyek sok szempontból még a tényleges lövöldözős háborúnál is rosszabbak.

Az egyik ilyen következmény a globális ellátási láncok, különösen az élelmiszerekkel kapcsolatos láncok majdnem teljes összeomlásához kapcsolódik. Mivel a világ népességének többsége nem termel mezőgazdasági termékeket, az élelmiszerellátás összeomlása ijesztően káros hatással lenne a bolygó legtöbb emberére, széles körű éhezést és az azt követő káoszt okozva, amely valószínűleg örökre véget vetne az általunk ismert világnak.

A Rutgers Egyetem tudósai előrevetítették, hogy a különböző nukleáris háborús forgatókönyvek esetén - az India és Pakisztán közötti kisebb csatározásoktól kezdve az Oroszország és az Egyesült Államok közötti teljes körű háborúig - mekkora mennyiségű korom kerülne a Föld légkörébe. Egy viszonylag szerény és lokális indo-pakisztáni háború az első öt évben 7%-kal csökkentené a világ átlagos kalóriakibocsátását - nagyobb mértékben, mint bármelyik zavar, amellyel az emberiségnek eddig valaha is szembe kellett néznie.

 

 

"Még egy regionális atomháború esetén is a világ nagy részein éhínség alakulhat ki" - állítják a tanulmány szerzői.

Másrészt egy esetleges orosz-amerikai atomháború szinte teljesen tönkretenné a globális élelmiszertermelést, legalább 90%-kal csökkentve azt mindössze három-négy év alatt, miután a tényleges lövöldözés megszűnne - állítják a kutatók. A világ népességének legalább 75%-a pusztulna el mindössze két év alatt.

A Rutgers Egyetem modellje a terméshozamok összeomlása mellett megpróbálta figyelembe venni az exportkorlátozásokat, valamint az olyan enyhítő erőfeszítéseket, mint például az emberek számára állati takarmányt adni. Bármennyire is pusztító képet mutat a tanulmány, az alulértékelt. "Az ózonréteg a sztratoszféra felmelegedése miatt megsemmisülne, több ultraibolya sugárzást produkálva a felszínen, és meg kell értenünk, hogy ez milyen hatással van az élelmiszer-ellátásra" - mondta Lili Zia, a Rutgers kutatóprofesszor-helyettese a Sky Newsnak. A kutatók nem számoltak a műtrágya- és élelmiszerellátásban bekövetkező változásokkal sem, amelyek jelentősek lennének.

Antonio Guterres, az ENSZ főtitkára a hónap elején arra figyelmeztetett, hogy az emberiséget "egyetlen félreértés választja el a nukleáris megsemmisüléstől". Oroszország mellett az USA imperialista harciassága más nukleáris hatalmakkal, például Kínával is fokozza a feszültséget. A The New York Times még júniusban számolt be róla:

"Tavaly nyáron több száz új rakétasiló kezdett megjelenni a kínai sivatagban. A Pentagon kijelentette, hogy Peking, amely sokáig azt mondta, hogy csak "minimális elrettentő erőre" van szüksége, 2030-ra "legalább" 1000 nukleáris fegyverből álló arzenál kiépítésére készül"."

A kérdés az, hogy a politikai Nyugat, különösen az Egyesült Államok, úgy tűnik (vagy nem akar) kitérőt találni. Éppen amikor a Washington DC és Peking közötti feszültség kezdett csillapodni Nancy Pelosi képviselőházi elnök vitatott látogatása után, amely Kína szakadár Tajvan tartományába vezetett, vasárnap újabb öt amerikai törvényhozóból álló, előre be nem jelentett delegáció érkezett Tajpejbe. A harcias lépés még nagyobb haragot váltott ki Pekingben, ami újabb hadgyakorlatokat eredményezett Tajvan közelében.

 

 

A Rutgers Egyetem tanulmányának általánosan borzalmas hátterében egy ország tűnt ki, amely sokkal jobban teljesített, mint a többiek: Ausztrália kalóriabevitele vagy csak kis mértékben csökkent, vagy akár enyhén nőtt is. A kutatók mégis úgy találták, hogy a Land Down Undert elárasztanák az Ázsiából érkező menekültek, ami elkerülhetetlenül az összeomlásához vezetne. A tanulmány alaposnak tekinthető, de még mindig nem veszi figyelembe egy globális nukleáris csere minden lehetséges következményét.

A világnak mindenképpen össze kell fognia, hogy ez a borús forgatókönyv ne váljon valaha is valósággá. A világ azonban szüntelen eszkalációs akciókkal és agresszióval szembesül a politikai Nyugat részéről, amely háborúkat indít szerte a világon, emellett a nyomásgyakorlás és kényszerítés gazdasági és egyéb formáit alkalmazza minden "nem engedelmeskedő kerítésen ülőkkel" szemben, ahogy a világ mintegy 80%-át a politikai Nyugat vezetése jellemezte.

Minden kísérlet az amerikai harcias thalassokrácia megnyugtatására hiábavalónak, sőt kontraproduktívnak bizonyult, mivel a politikai Nyugat az ilyen lépéseket a gyengeség egy formájának tekinti. Pontosan ez a nézőpont felelős szinte minden globális biztonsági kockázatért. Sajnos jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy ilyen erők léteznek a nyugati intézményekben.

 

https://www.pokolafoldon.hu/politika/otmilliard-ember-halna-meg-egy-orosz-amerikai-atomhaboruban-egy-uj-tanulmany-szerint

Az EU Bizottság titkos politikai forgatókönyvei szerint a GMO-szabályozás teljes deregulációja a küszöbön áll

 

Tekintettel arra, amit ma már tudunk a Covid "vakcinák" DNS-t megváltoztató hatásairól, könnyebb tágabb összefüggésben látni ezt a titkos kísérletet arra, hogy genetikailag módosított élelmiszereket tegyünk az étrendünkbe.

A Bizottság a biztonsági ellenőrzések, a nyomon követhetőség és a GMO-k címkézésének megszüntetését fontolgatja a géntechnológiával módosított élelmiszerek, vetőmagok és növények esetében.

Az Európai Bizottság titokban a genetikailag módosított (GM) növények bizonyos típusainak teljes deregulációját fontolgatja - ezt azonban nyilvánosan nem ismerte el. Az ilyen politikai forgatókönyvek szerint a dereguláció azt jelentené, hogy eltörölnék a biztonsági ellenőrzéseket, a nyomon követhetőséget és a címkézést az olyan GMO-k esetében, amelyekről azt állítják, hogy természetes módon is létrejöhetnek - és megszüntetnék a GMO-címkézést a "fenntarthatónak" nyilvánított GM-termékek esetében.

A Bizottság 2030-35-re vonatkozó részletes szakpolitikai terveit először egy célzott felmérés tárja fel, amelyet a közérdekűség érdekében tettünk közzé, miután csak bizonyos érdekelt feleknek küldték el. A felmérést a Bizottság tanácsadói végzik. Ezek a tervek képezik az alapját annak a hatásvizsgálatnak, amely a Bizottság 2023 tavaszára tervezett, a GMO-rendeletek módosítására irányuló javaslatát kíséri majd.

A célzott felmérésre válaszul az Európai Parlament Zöldek/EFA képviselőcsoportja levelet írt a Bizottságnak, amelyben azt kifogásolta, hogy "a politikai forgatókönyveket nem hozták nyilvánosságra, hanem csak egy kiválasztott csoportnak adták ki" a felmérésen keresztül. A levél így folytatódik:

"Úgy véljük, hogy ez nem a megfelelő módja annak, hogy a konzultációban résztvevők minden releváns információhoz hozzáférjenek, hogy megalapozott választ tudjanak adni, és felszólítjuk Önt, hogy haladéktalanul tegye közzé a felmérést".

Mit mondott a Bizottság nyilvánosan?

A Bizottság új jogi keretet jelentett be a "célzott mutagenezissel" (ami alatt a jelek szerint az SDN-1 és SDN-2 típusú génszerkesztést érti) és a cisgenezissel (géntechnológia, amelyben a géneket mesterségesen viszik át olyan szervezetek között, amelyek egyébként hagyományos módon tenyészthetők) előállított növényekre. A Bizottság közölte, hogy külön szabályozási rendszert kíván létrehozni ezekre a géntechnológiával módosított növényekre, kizárva őket a GMO-kra vonatkozó hatályos uniós szabályok hatálya alól. A Bizottság továbbá támogatni kívánja az állítólagosan "fenntartható" géntechnológiával módosított növényeket - azokat, amelyekről úgy véli, hogy hozzájárulhatnak az EU "Green Deal" célkitűzéseinek megvalósításához.

 

 

Eddig keveset lehetett tudni erről az új keretrendszerről. A Bizottság csak bizonyos "szakpolitikai elemeket" határozott meg egy 2021 szeptemberében közzétett, úgynevezett bevezető hatásvizsgálatban:

  • Kockázatértékelési és jóváhagyási követelmények „arányosak a kockázattal”
  • Fenntarthatósági elemzés
  • „Megfelelő nyomon követhetőségi és címkézési rendelkezések”
  • Mechanizmusok a jogszabály elemeinek gyors kiigazítására.

Fenntarthatósági elemzés

"Megfelelő nyomonkövethetőségi és címkézési rendelkezések"

Mechanizmusok, amelyek lehetővé teszik a jogszabályok elemeinek gyors kiigazítását.
Ezeket a "szakpolitikai elemeket" a Bizottság július 22-én záruló nyilvános konzultációjában (a GMWatch benyújtotta válaszát) nem fejtik ki bővebben.

A korábbi bejelentésekkel összhangban a konzultáció a "célzott mutagenezissel vagy ciszgenezissel előállított" GM-növényekre vonatkozó jogszabályokról szól. Bizonyíték nélkül feltételezi, és figyelmen kívül hagyja a génszerkesztés által okozott kiterjedt DNS-károsodást bizonyító bizonyítékok nagy halmát, hogy néhány ilyen GM növényt "hagyományos növénynemesítéssel vagy klasszikus mutagenezissel is elő lehetett volna állítani" (3. és 12. kérdés). "Klasszikus mutagenezis" alatt a sugárzás vagy kémiai úton történő mutagenezis nemesítés évtizedes technikáit értjük. A Bizottság azt is feltételezi - szintén bizonyítékok nélkül -, hogy néhány ilyen géntechnológiával módosított növény "a fenntarthatósághoz hozzájáruló tulajdonságokkal" rendelkezhet (7. kérdés).

A Bizottság mindig is elutasította a "dereguláció" kifejezést. Azt mondta, hogy "megfelelő" és a célnak megfelelő szabályozási keretet fog bevezetni az új GM-technikákból származó bizonyos GM-növényekre, amelyeket "új genomikai technikáknak" nevez. Azt is kijelentette, hogy nem fog kompromisszumot kötni a fogyasztók és a környezet biztonsága terén.

A részletes szakpolitikai forgatókönyvek azonban más képet mutatnak: egyes géntechnológiával módosított növények teljes deregulációja reális lehetőség.

Mik a Bizottság tervei?

A Bizottság tanácsadóinak célzott felmérése hét, a Bizottság által fontolóra vett politikai forgatókönyvet ismertet, amelyekről a nyilvános konzultációban nem esik szó. Ezek a forgatókönyvek azért fontosak, mert ezek képezik az alapját a készülő szabályozási hatásvizsgálatnak, amely a különböző szakpolitikai forgatókönyveket egymással és egy alapforgatókönyvvel (azaz a szakpolitikai intézkedések nélküli forgatókönyvvel) hasonlítja össze.

A hét szakpolitikai forgatókönyv (A1-C2) azt mutatja, hogy a Bizottság azt fontolgatja, hogy eltöröl minden olyan GMO-ra vonatkozó szabályozási követelményt, amely "természetes úton vagy hagyományos nemesítéssel is előállítható".

 

 

A forgatókönyvek a következőket mutatják:

A Bizottság a GM-növények két új kategóriáját kívánja megkülönböztetni: Azokat a GM-növényeket, amelyek "természetes úton vagy hagyományos nemesítéssel is előállíthatók", és azokat a GM-növényeket, amelyek "kívánatos fenntarthatósági hatásokkal" rendelkeznek.

Azon GM-növények esetében, amelyek a Bizottság szerint természetes úton vagy hagyományos nemesítéssel is előállíthatók, a Bizottság azt fontolgatja, hogy eltöröl minden GMO-ra vonatkozó szabályozási követelményt (A2, B3 forgatókönyv). Ez magában foglalja a következőkre vonatkozó követelményeket

– forgalomba hozatal előtti biztonsági értékelés
– a termék nyomon követhetősége az ellátási láncban
– a szóban forgó GMO fejlesztője által biztosított GMO kimutatási módszer
– GMO címkézés követelményei.

"Az Európai Bíróság ugyanis 2018-ban egyértelművé tette, hogy az új GM-technikák nem zárhatók ki az uniós GMO-jogszabályok hatálya alól, kivéve, ha azokat már számos alkalmazásban hagyományos módon alkalmazták, és hosszú biztonsági múltra tekintenek vissza. Mivel ez nem áll fenn a génszerkesztési technikák, például a CRISPR esetében, ezeket a technikákat az uniós GMO-jogszabályok hatálya alá kell vonni, hogy ne ássák alá az uniós elővigyázatossági elvet. Zöldekként/EFA-ként teljes mértékben támogatjuk a Bíróság döntését."

A Zöldek három követelést fogalmaznak meg minden GMO-val kapcsolatban: Teljes körű és megbízható kockázatértékelésnek kell alávetni őket; nem szabad engedélyezni a piacra jutást nyomon követhetőség és kimutatási módszer nélkül; és a végtermékeken egyértelmű GMO-címkézésnek kell lennie, hogy a fogyasztók választhassanak, hogy megvásárolják-e a terméket.
Mindezek az elvek a jelenlegi GMO-jogszabályok alapján érvényesek - amelyeket a Bizottság titokban le akar bontani.

A Zöldek joggal vonják le a következtetést:

- az adott GMO fejlesztője által biztosított GMO-kimutatási módszer

- GMO-jelölés.

Ezeket a GM-növényeket lényegében úgy szabályoznák, mint a nem GM-növényeket, figyelmen kívül hagyva a közegészségre és a környezetre jelentett kockázatokat, a nem GM-termelők azon igényét, hogy kizárják a GM-szennyezést, valamint a lakosság azon jogát, hogy tudja, mi van az élelmiszerében.

A Bizottság a "Bayer-opciót" javasolja

A Bizottság A2 és B3 forgatókönyvei pontosan megfelelnek a Bayer által nyilvánosan kérteknek. A Bizottság nyilvános konzultációjára adott válaszában a Bayer azt mondta, hogy a szabályozásban egy szűrési lépést szeretne, amely eldönti, hogy szükség van-e egyáltalán GMO-szabályozási lépésekre. A Bayer szerint "első lépésként... értékelni kell, hogy a DNS-ben bekövetkezett változások... hasonlóak-e azokhoz, amelyeket hagyományos nemesítési módszerekkel vagy spontán mutációval lehetett volna elérni". A Bayer szerint a "hasonló biztonsági profilú termékekre" "ezután ugyanazokat a forgalomba hozatalra vonatkozó egyedi szabályokat kellene alkalmazni" - más szóval, nem lenne GMO-szabályozás azokra a GMO-kra, amelyekről azt állítják, hogy hasonló változásokat mutatnak, mint amelyek természetes úton történhettek volna.

Egyesült Királyság törvényjavaslat

Nem véletlenül, pontosan ugyanez a deregulációs forgatókönyv az, amelyet jelenleg az Egyesült Királyság konzervatív kormánya követ, a "Genetic Technology (Precision Breeding) Bill" tervezet formájában, amely jelenleg a parlamenten dolgozik keresztül. Mivel az Egyesült Királyság már nem tagja az EU-nak, az Egyesült Királyság kormánya egyoldalúan elfogadhatja ezt az angliai törvényt, amely Angliát az USA gyenge GMO-szabályozási normáihoz igazítja. Az EU Bizottsága egyértelműen azt akarja, hogy az EU kövesse Angliát ebben a "versenyfutásban".

 

 

"Fenntartható" GMO-k

A Bizottság azt a lehetőséget is fontolgatja, hogy eltörli a GMO-címkézési kötelezettséget az állítólag "fenntartható" GM-növények esetében. Fontolóra veszi továbbá a "célzott mutagenezissel és ciszgenezissel" (A1) módosított GM-növényekre vonatkozó kockázatértékelési követelmények csökkentését. Ezt az információt szintén nem hozták nyilvánosságra, és a nyilvános konzultációra válaszolók számára nem elérhető.

Minden géntechnológiával módosított növényre a meglévő GMO-szabályoknak kell vonatkozniuk.

A Zöldek a Bizottsághoz intézett levelükben kijelentik: "Zöldek/EFA képviselőcsoportként ellenezzük, hogy külön jogszabályokat vezessenek be az olyan új génmódosítási (GM) technikák termékeire, mint a célzott mutagenezis (azaz az SDN-1, SDN-2 és ODM [oligo-irányított mutagenezis]) és a cisgenezis. Úgy véljük, hogy minden géntechnológiával módosított (GM) növényre a meglévő GMO-jogszabályoknak kell vonatkozniuk, a kockázatértékelésre, a nyomon követhetőségre és az egyértelmű címkézésre vonatkozó követelményekkel együtt.

"Élelmiszer-rendszerünk fenntarthatósága nem az egyes termékekről szól. Egy növény tulajdonsága önmagában, a növény termesztésének mezőgazdasági kontextusát figyelmen kívül hagyva nem elegendő ahhoz, hogy bármilyen értelmes következtetést levonjunk. A mai napig a hagyományos nemesítés következetesen megelőzte a géntechnológiai technikákat (régi és új) az olyan stressztűrő növények előállításában, mint a szárazság, árvíz, kártevők és betegségek.* Azokat az állításokat, amelyek szerint a géntechnológiával módosított növények hozzájárulnak az EU élelmiszer-rendszerének javításához, a jelenlegi bizonyítékok nem támasztják alá. Az Európai Uniónak nem szabadna gyengítenie GMO-szabályozását, hogy a "fenntartható" GM-növényekre vonatkozó üres ígéreteknek adjon teret."

A bizottsági javaslatok "katasztrófát" jelentenek a nem GMO-ágazat számára

Heike Moldenhauer, az ENGA nem GMO-ágazati szövetség főtitkára a célzott felmérésben foglaltakat kommentálva elmondta:

"A Bizottság által előterjesztett deregulációs javaslatok célja az új GMO-k címkézésének megszüntetése. Ha az új jogi keret eltörli a nyomon követhetőséget és a címkézést, akkor az új GMO-k gyakorlatilag láthatatlanná válnak, és a GMO-mentes ágazatot az a veszély fenyegeti, hogy tudtán és akaratán kívül új GMO-termékeket fog értékesíteni. A szabályozatlan GMO-k új világában a nem tesztelt és láthatatlan GMO-k megtalálják majd az utat az európai földekre, a szupermarketek polcaira és a fogyasztók tányérjára - visszafordíthatatlanul.

"A fogyasztók joga ahhoz, hogy az egyértelmű címkézés révén tudják, mi van az élelmiszerükben, kulcsfontosságú társadalmi és politikai vívmány, amelyet a jelenleg jogilag kötelező GMO-címke garantál. Ennek eltörlése vagy fenntartható címkével való helyettesítése, és ezáltal az új GMO-k láthatatlanná tétele indokolatlan visszalépés lenne, és bizalmatlanságra ösztönözne: Miért kell az új GMO-knak láthatatlannak lenniük ahhoz, hogy a piac elfogadja őket?"

"A GMO-mentes élelmiszer-ágazat számára ez a lépés a szabályozás deregulációja és a címkézés eltörlése katasztrófát jelentene! Gyakorlatilag megszünteti az ágazat értékesítési pontját, ami hatalmas pénzügyi visszaesést jelentene, ha nem a teljes megszűnést."

https://www.pokolafoldon.hu/egeszseg/az-eu-bizottsag-titkos-politikai-forgatokonyvei-szerint-a-gmo-szabalyozas-teljes-deregulacioja-a-kuszobon-all

Fokozódó elégedetlenség jelei Nyugat-Európában

 

London, Berlin, Róma, 2022. augusztus 18. csütörtök (MB)

A megélhetési költségek drasztikus megemelkedése miatt évtizedek óta nem tapasztalt sztrájkok törtek ki Nagy-Britanniában, Németország és Olaszország pedig forró ősz elé néz – jelentette a Magyar Békekör tudósítója csütörtökön.

A brit kormányválság közepette vasutasok, postások és dokkmunkások csütörtöktől felfüggesztették a munkát. Öt vonat közül egy közlekedik. Felszólították az embereket, hogy csak akkor utazzanak, ha feltétlenül szükséges. Péntektől lényegében megbénul a londoni tömegközlekedés is. Anglia legnagyobb teherkikötője, Felixtowe dokkmunkásai nyolc napos sztrájkba kezdtek. 115 ezer postai dolgozó augusztus végére és szeptember elejére is tiltakozó akciókat tűzött ki. 35 éve először lép sztrájkba a British Telecom 40 ezer alkalmazottja.

Mindnyájan ugyanazért szüntették be a munkát: inflációt követő béremelést követelnek. (Nagy-Britanniában júliusig 10 százalékos volt az infláció, októberig pedig 13 százalékkal számol a jegybank.) Sharom Graham, a Unite szakszervezeti szövetség elnöke a megélhetés miatt „életbe vágónak” nevezte a vásárlóerő megőrzését.

Németországban és Olaszországban attól tartanak, hogy a várható tiltakozó megmozdulások zavargásba csapnak át, és a súlyos megélhetési gondok szélsőséges ellenreakciót váltanak ki.

A Commerzbank közlése szerint az orosz földgázszállítás megszorítása  recesszióhoz vezethet, sőt akár a 2009. évi pénzügyi válsághoz fogható gazdasági válságot idézhet elő. A bank valószínűnek tartja, hogy adagolni fogják a gázt.

Az olasz belső elhárítás fokozódó társadalmi feszültséggel, a kormány tagjai, a politikai pártok és a szakszervezetek vezetői ellen irányuló tiltakozó akciókkal számol. A Lamorgese belügyminiszter elnökletével tartott belbiztonsági tanács ülésén megállapították, hogy eddig ugyan sikerült bizonyos „lengéscsillapító szociális intézkedésekkel” elkerülni a helyzet kiéleződését, de a romló gazdasági állapotok, a csökkenő foglalkoztatás, és a vállalati csődök miatt meginoghat az emberek bizalma a szakszervezetek iránt is, és radikális csoportok konfliktus-helyzetet idézhetnek elő.

Az elhárítás prognózisa politikai válság közepette született. A koalíciós pártok széthúzása miatt Mario Draghi kormánya kénytelen volt lemondani, és szeptember25-re parlamenti választást írtak ki.

Az olasz elhárítás külföldi vállalkozói csoportok agresszivitására is felhívta a figyelmet. A válságos olasz helyzetet kihasználó csoportok olasz nemzeti vagyonnak számító ipari, technológiai és tudományos létesítményeket, történelmi Made in Italy márkákat készülnek felvásárolni, gyöngítve az ország versenyképességét és kilátásait.

A Békekör tudósítója megjegyezte: a nyugat-európai társadalmi feszültségek kiéleződésének hátterében az Oroszország elleni szankciópolitika húzódik meg. A nyugat-európai kormányok, Washingtonnak engedelmeskedve, lehúzták a rolót Oroszországgal szemben, most pedig viselik politikájuk következményeit.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Nincs klímaválság - A Föld már sokkal rosszabbat is látott

 

A klímatudományt annyira megfojtotta az ideológiai buzgalom, hogy manapság már csak normális objektív elemzést is nehéz találni. Minden olyan adatot, amely ellentmond az ember okozta klímaváltozásról szóló narratívának, egy spin-gépezet vesz körül, amely vagy elutasítja az információt, vagy elrejti azt a globális felmelegedési propaganda áradatában, beoltva az olvasót, még mielőtt esélye lenne megemészteni a hírt, hogy talán az éghajlatváltozás nem is olyan nagy dolog, mint amilyennek látszik.

Amikor az Egyesült Államokból vagy Európából magas hőmérsékletet jelentenek, a média a híreket az éghajlati apokalipszis vad elméleteivé fokozza, de az időjárás-történet azt sugallja, hogy a pánik inkább koholt, mint indokolt. Valójában az elmúlt évek bármelyik forró időjárási eseményét valószínűleg beárnyékolta egy sokkal rosszabb esemény évtizedekkel vagy évszázadokkal azelőtt, hogy az "ember okozta szén-dioxid-szennyezés" valaha is létezett volna.

A média például őrjöng a jelenlegi aszály és a nyári "rekordhőmérséklet" miatt Európában, és arra figyelmeztet, hogy ez lehet az elmúlt 500 év "legsúlyosabb aszálya". Természetesen ez az állítás megnyitja az ajtót egy olyan kérdés előtt, amelyre a klímatudósok és a propagandisták nem akarnak válaszolni: Mi történt 500 évvel ezelőtt?

Hasonló szintű globális felmelegedési hisztéria volt jelen a 2003-as európai hőhullám idején, valamint 2018-ban is. Az a néhány klímatudós, akit még mindig nem vásároltak meg és fizettek meg a kormányok és az ENSZ, kénytelen volt rámutatni, hogy ezek az aszályok semmi ahhoz az élő pokolhoz képest, ami az 1540-es aszály volt. Ezt az eseményt gyakran nevezik "mega aszálynak", mivel a régió történelmi forróságot szenvedett el, miközben egy éven át szinte egyáltalán nem esett csapadék.

 



A hőmérséklet abban az évben átlagosan 5-7 °C-kal haladta meg a 20. századi európai átlaghőmérsékletet. Az Egyesült Államokban ez körülbelül 40 °C-os napi nyári hőmérsékletet jelent. Az akkoriban írt több száz történelmi beszámoló mintegy félmillió halálos áldozatról, hatalmas erdőtüzekről és egy olyan olaszországi télről számol be, amely "olyan volt, mintha júliusban lett volna". Ne feledjük, hogy 1540-ben a szén-dioxid szintje Európában 30%-kal alacsonyabb volt, mint manapság, mégis a régiót a feljegyzett történelem talán legsúlyosabb felmelegedése érte.

A mai éghajlati adatok a NOAA és más intézmények nyilvántartásain alapulnak, és ezek a nyilvántartások csak 1880-ig nyúlnak vissza. Amikor tehát a mainstream média rekordhőmérsékletről szónokol, akkor a globális időjárás történetének egy kicsiny szeletét használják, amely alig több mint egy évszázadra nyúlik vissza. Bármely becsületes tudós ezen a területen elmondja, hogy a Föld éghajlati adatai hatalmasak a globális felmelegedés ideológusai által használt korlátozott adatokhoz képest, és a pusztító időjárási válságok többsége jóval az ember okozta szén-dioxid-kibocsátás előtt következett be.

 

Az 1540-es válságot biztosan nem az autók, a mezőgazdaság és az ipar által okozott szénszennyezés okozta.

Próbáljon meg bármilyen kutatást végezni az 1540-es eseménnyel kapcsolatban, és egy halom olyan mainstream cikkbe fog temetkezni, amelyek elismerik a katasztrófát, de aztán megpróbálják példaként használni arra, hogy miért kell megfelelnünk a szén-dioxid-kibocsátás korlátozásának és az éghajlati autoritarizmusnak 2022-ben. Azt mondják: "Nézd meg, mi történt Európával 1540-ben. Ugye nem akarjátok, hogy ez megint megtörténjen?"

Természetesen az emberiségnek 1540-ben nem volt beleszólása vagy befolyása az időjárásra, ahogyan ma sincs beleszólásunk vagy befolyásunk az időjárásra. Akkor nem volt szénalapú globális felmelegedés, és most sincs szénalapú globális felmelegedés.

A tudósoknak még mindig fogalmuk sincs arról, hogy mi okozta a múlt számos felmelegedési eseményét, beleértve az 1540-es válságot is, miért kellene tehát vakon hinnünk az állításaikban, miszerint a szén okozta az utóbbi évek felmelegedését? Valójában a NOAA és más éghajlatkutató intézmények még mindig nem tudnak konkrét bizonyítékot szolgáltatni a szén-dioxid-kibocsátás és a hőmérséklet emelkedése közötti kapcsolatra. Az érvelésük az, hogy minden más lehetséges okot kizártak, így csak a szén maradt meg. Ez nem tudomány, ez véletlenszerű találgatás.

 



Ha volt valaha olyan terület, amely szembemegy a tudományos módszerrel általában társított logikával, értelemmel és elemzéssel, akkor az az éghajlattudomány.

Félretéve azt a tényt, hogy évente több milliárd dollárnyi támogatást kapnak az éghajlatkutatók, de csak azok a tudósok, akik abból a feltételezésből indulnak ki, hogy az éghajlatváltozást az ember okozza. Vagyis a tudósok számára számos ösztönző van arra, hogy a globális felmelegedés más okait figyelmen kívül hagyják. Ők nem tudósok, hanem fizetett politikai aktivisták. Szerencsére a hőmérséklet nem olyan magas. A NOAA saját adatai azt mutatják, hogy a Föld átlaghőmérséklete az elmúlt évszázadban kevesebb mint 1°C-kal emelkedett. Ez semmi, akkor miért ez a pánik?

 

Mondjuk úgy, hogy a szén-dioxid-kibocsátás ellenőrzése hatékony eszköz a lakosság mikromenedzselésére és a tekintélyelvűség igazolására a "nagyobb jó" nevében. Ha a közvéleményt meggyőzik arról, hogy elfogadja a hamis klímaváltozási narratívákat, akkor a kormánynak lehetősége lesz arra, hogy a mindennapi élet minden területét ellenőrizze, a felhasznált áram mennyiségétől kezdve az általunk fogyasztott élelmiszereken át az általunk üzemeltethető vállalkozásokig, a termelés szintjéig és a lakosság méretéig.....

Ez nem fikció, ez a valóság, és sokkal gyorsabban történik, mint azt sokan gondolnák, mindezt a bolygó megmentésének nevében egy nem létező veszélytől.

https://www.pokolafoldon.hu/tudomany/a-bolygo-megmentese-egy-nem-letezo-veszelytol

1200 tudós és szakember jelentette ki: "Nincs éghajlati vészhelyzet"

 

Az a politikai fikció, miszerint az ember okozza a legtöbb vagy minden éghajlatváltozást, és az az állítás, hogy az e felfogás mögött álló tudomány "megalapozott", súlyos csapást kapott a több mint 1100 tudós és szakember által aláírt "Éghajlati Világnyilatkozat" (WCD) közzétételével.

A világ minden tájáról érkező szerzők, akiket a norvég Nobel-díjas fizikus, Ivar Giaever professzor vezet, szerint nincs éghajlati vészhelyzet.

A klímatudomány állítólag hiteken alapuló vitává fajult, nem pedig megalapozott önkritikus tudományra épülő vitává.

Figyelemre méltó, hogy a modern kori "megalapozott" éghajlati tudomány milyen mértékű ellenállásba ütközik, tekintve, hogy a tudományos életben milyen nehéz támogatást szerezni a politikai ortodoxiától eltérő éghajlati kutatásokra. (Az aláírók teljes listája itt olvasható.) A nyilatkozat másik vezető szerzője, Richard Lindzen professzor "abszurdnak" nevezte a jelenlegi éghajlati narratívát, de elismerte, hogy a dollárbilliók és a támogatásoktól függő akadémikusok és a napirendre törekvő újságírók könyörtelen propagandája szerint az jelenleg nem abszurd.

A WCD különösen a klímamodellekre haragszik. Egy klímamodell eredményében hinni annyit jelent, mint elhinni azt, amit a modellek készítői beleírtak. Az éghajlati modellek ma már központi szerepet játszanak a mai éghajlati vitában, és a tudósok ezt problémának tekintik. "Meg kell szabadulnunk az éretlen klímamodellekbe vetett naiv hittől" - mondja a WCD. "A jövőben az éghajlatkutatásnak lényegesen nagyobb hangsúlyt kell fektetnie az empirikus tudományra".

 

 

A "kis jégkorszakról" való kilábalás óta, 1850 körül, a világ lényegesen kevésbé melegedett, mint ahogy azt az IPCC a modellezett emberi hatások alapján előre jelezte.

"A valós világ és a modellezett világ közötti szakadék azt mutatja, hogy messze vagyunk attól, hogy megértsük az éghajlatváltozást" - jegyzi meg a WCD.

A nyilatkozat óriási jelentőségű esemény, bár a mainstream média figyelmen kívül fogja hagyni. De nem ez az első alkalom, hogy neves tudósok több realizmusért folyamodnak az éghajlati tudományban. Olaszországban a nukleáris antianyag felfedezője, Antonino Zichichi emeritus professzor a közelmúltban 48 helyi természettudományos professzor élén kijelentette, hogy az emberi felelősség az éghajlatváltozásért "indokolatlanul eltúlzott, és a katasztrofális előrejelzések nem reálisak". Tudományos álláspontjuk szerint "a természetes változások magyarázzák az 1850 óta megfigyelt globális felmelegedés jelentős részét". Zichichi professzor aláírta a WCD-t.

A nyilatkozat megállapítja, hogy a Föld éghajlata azóta változik, amióta a bolygó létezik, természetes hideg és meleg időszakokkal.

"Nem meglepő, hogy most egy felmelegedési időszakot élünk át" - folytatódik a nyilatkozat. A nyilatkozat szerint az éghajlati modelleknek számos hiányosságuk van, "és távolról sem hihetőek globális politikai eszközként". Az üvegházhatást okozó gázok, például a szén-dioxid hatását felnagyítják, de figyelmen kívül hagynak minden kedvező hatást. "A CO2 nem szennyező anyag" - áll a közleményben. "A földi élethez nélkülözhetetlen. A fotoszintézis áldás. A több CO2 jótékony hatással van a természetre, zöldíti a Földet; a levegőben lévő több CO2 elősegítette a globális növényi biomassza növekedését. A mezőgazdaságnak is jót tesz, világszerte növeli a terméshozamot".

 

 

Emellett a tudósok kijelentik, hogy nincs statisztikai bizonyíték arra, hogy a globális felmelegedés fokozza, vagy gyakoribbá teszi a hurrikánokat, árvizeket, aszályokat és hasonló természeti katasztrófákat. "Nincs éghajlati vészhelyzet" - folytatódik a nyilatkozat.

"Határozottan ellenezzük a 2050-re javasolt káros és irreális nettó nulla szén-dioxid-kibocsátás politikáját" - áll a nyilatkozatban, hozzátéve, hogy a globális politika célja a "mindenki számára elérhető jólét" kell, hogy legyen, megbízható és megfizethető energia mindenkori biztosításával. "Egy jóléti társadalomban a férfiak és nők jól képzettek, a születési ráta alacsony, és az emberek törődnek a környezetükkel" - zárul a közlemény.

A WCD a legújabb jele annak, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatos tudományt övező "megállapodott" fantázia gyorsan összeomlik. Tavaly Steven Koonin, az Obama-kormányzat tudományos államtitkára egy könyvet jelentetett meg Unsettled címmel, amelyben megállapította, hogy "a tudomány elégtelen ahhoz, hogy hasznos előrejelzéseket készítsünk arról, hogyan fog változni az éghajlat az elkövetkező évtizedekben, nemhogy arról, hogy mit fogunk tenni". Azt is megjegyezte, hogy az éghajlatváltozás megalapozottságának merev hirdetésével lealacsonyítjuk és megfagyasztjuk a tudományos vállalkozást, és "hátráltatjuk az előrehaladást ezekben a fontos kérdésekben". 2020-ban Michael Shellenberger, a régóta zöld aktivista Michael Shellenberger Apocalypse Never címmel könyvet írt, amelyben úgy véli, hogy az éghajlatváltozásról és a környezetről folytatott beszélgetés az elmúlt években "kicsúszott az irányítás alól". Sok minden, amit az embereknek a környezetről, köztük az éghajlatról mondanak, téves - írta.

Természetesen a zöld szélsőségesek a tudományos életben, a politikában és az újságírásban továbbra is a Net Zero politikán keresztül érvelni fognak az általuk áhított parancsuralom és ellenőrzés mellett. Végül a tudományos folyamatról alkotott torz képük elhalványul, és nevetséges Armageddon-előrejelzések, valamint a kemény baloldali gazdasági és társadalmi irányítás újabb sikertelen kísérletei maradnak utánuk.

https://www.pokolafoldon.hu/tudomany/1200-tudos-es-szakember-jelentette-ki-nincs-eghajlati-veszhelyzet

Eseményfigyelő Észak-Csendes-óceáni térségben: Mégiscsak igaza lesz azoknak akik szerint Kína hátbatámadja Oroszországot

2022 áprilisában Tajvanon 72 ilyen betörést regisztráltak. Összesen 78 ilyen behatolást regisztráltak, és 348 kínai repülőgép lépte át a légteret.

Az Egyesült Államok hivatalos álláspontja ugyanakkor a következő: „Az Egyesült Államok a Kínai Népköztársaság kormányát ismeri el Kína egyetlen legitim kormányaként, egyetlen Kína létezik, Tajvan pedig Kína része.

” Nagy-Britannia hivatalos álláspontja is szolidaritást fejez ki a Kínai Népköztársaság alkotmányával: „Tajvan a KNK egyik tartománya, Nagy-Britannia a Kínai Népköztársaság kormányát ismeri el Kína egyetlen legitim kormányaként. Nem foglalkozunk a tajvani hatóságokkal, és kerülünk minden olyan lépést, amely a tajvani hatóságok elismerését vonhatná maga után.


2022.7.30: Ne mondjátok, hogy nem lettetek figyelmeztetve – Don’t say we didn’t warn youEzt üzeni a kinai vezetés az amerikaiaknak Nancy Pelosi provokativ taiwani látogatása előtt a Kinai Kommunista Párt angol nyelvű weboldalán, a globaltimes.cn-en keresztül. Hasonló hangvételű cikk a párt hivatalos lapjában – a saját bevallásuk szerint – korábban 1962-ben jelent meg, mielőtt Kina megtámadta Indiát, illetve 1979-ben, mielőtt Kina megtámadta Vietnamot.

2022.8.2: Bevásárlóközpontokban és mélygarázsokban is óvóhelyeket jelöltek ki Tajvanon

A Nancy Pelosi amerikai házelnök vezette amerikai küldöttséget szállító repülőgép a pekingi figyelmeztetés ellenére leszállt a tajpeji repülőtéren.A SPAR 19-es számú amerikai különgépet NAncy Pelosival a fedélzetén a tajvani légierő vadászgépei kísérték Tajvan légterében.Pelosi leszállt Tajvanon a légi harcokról szóló jelentések közepetteSárga-kék maszkos emberek üdvözlik Pelosit TajvanonEzzel egy időben kínai Szu-35-ös vadászgépek keltek át a Tajvani-szoroson, és most a sziget felé repülnek.Másrészt az amerikai légierő vadászgépeinek tucatjai szálltak fel a japán katonai bázisokról, és szintén Tajvan felé repülnek.Meg nem erősített hírek szerint harci kapcsolat alakult ki a tajvani és a kínai légierő vadászgépei között. A beszámolók szerint a tajvani gép figyelmeztető tüzet nyitott.

https://southfront.org/pelosi-landed-in-taiwan-amid-reports-on-air-fighting/


PEKING, augusztus 2. (Xinhua) – A Xinhua hírügynökség kedden felhatalmazást kapott a következő közlemény kiadására:

Augusztus 4. 12:00-tól (pekingi idő szerint), 2022. augusztus 7. 12.00-ig, a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg flottaegységei felvonulnak az alább felsorolt kordinátájú tengeri területeken, a Tajvan kínai sziget partjai körzetében.

Ezen idő alatt katonai gyakorlatokat és különféle kiképzési tevékenységeket végeznek el az egységek, beleértve ebbe az éles gyakorló lövészetet, a következő tengeri területeken és azok légterében, amelyeket összekötő vonalak határolnak:

25-15,26N 120-29,20E, 24-50,30N 120-05,45E, 25-04,32N 119-51,22E, 25-28,12N 120-14,30E

26-07,00 É 121-57,00E, 25-30,00 é 121-57,00, 25-30,00 é 121-28,00, 26-07, 121-28,00

25-34,00 N 122-50,00E, 25-03,00 é 122-50,00, 25-03, 122-11,00, 25-34,00 é 122-11,00

22-56,00 N 122-40,00E, 23-38,00 é 122-51,00, 23-38,00 é 123-23,00 é, 22-56,00 é 123-09,00

21-14,00 É 121-33,00E, 21-33,00 é 121-18,00, 21-07, 120-43,00 é, 20-48,00 é 120-59,00

22-43,00 É 119-14,00E, 22-10,00 é 119-06,00, 21-33,00 é 120-29,00, 22-09, 120-32,00

Biztonsági okokból tilos a hajók és repülőgépek belépése a fent említett tengeri és légtérbe. ■

Xinhua

https://english.news.cn/20220802/7ff41ba20b064b9cae78ca0a4aea339c/c.html

El akarják foglalni az országot? Hirek 538 1
Kína bejelentette, hogy kiterjeszti a katonai gyakorlatait Tajvan partjainál. Vasárnap véget kellett volna érniük a gyakorlatoknak, de Peking azt mondta, hogy a tengeralattjáró- és tengeri támadások gyakorlatai folytatódnak. Nancy Pelosi amerikai képviselőház elnöke a múlt heti tajpeji látogatását követően, nemtetszését fejezte ki a kínai hadgyakorlatra. Tajvan azzal vádolta Kínát, hogy a gyakorlatot a sziget inváziójára akarja begyakorolni. Kína eddig még soha nem vett részt éles fegyveres beavatkozásban, így hiába van 2 milliós hadserege, valós harci tapasztalattal nem rendelkezik. Ha Tajvant megszállná, ez lenne az első katonai lépése!

 

https://fmr-europe.com/news.php?extend.538

2022. augusztus 18.

Németország 13 vadászgépet küldött a csendes-óceáni térségbe Kína ellen Németország 13 katonai repülőgépet küld közös gyakorlatokra Ausztráliába, a német légierő egyik legnagyobb békeidőbeli bevetésére, miközben a Kínával fennálló feszültség fokozódik az indo-csendes-óceáni térségben. A másik oldalon az Egyesült Államok, Indonézia és Ausztrália katonai gyakorlatot tartott 5000 katonával, és Kínát vette célba.

Vernon Coleman: A Nagy Újraindítás gyorsan közeledik

 

A Nagy Újraindítás gyorsan közeledik, és semmi sem lesz többé ugyanolyan, mint régen.

1. Ne várjatok karácsonyt 2022-ben. Nem lesznek utcai lámpák, és nem lesz sok szórakozás vagy ünneplés. Nagyon kevés karácsonyfa fog állni a városok főterein, és amik vannak, azok sem lesznek kivilágítva. A kifogás az energiaválság és az elviselhetetlen költségek lesznek. Szokás szerint a globális felmelegedéssel kapcsolatos átverés lesz az ürügy. És a karácsonyt jövőre sem fogják nyilvánosan ünnepelni. Vagy soha többé. A templomok és kocsmák gyorsan bezárnak, és feltartóztathatatlanul haladunk a Chrislam felé. (Nézz utána - Tony Blair is ezt favorizálja.)

A kereszténységet nem a letargia vagy a hit hiánya tette tönkre, hanem a keresztény vezetők könyörtelensége, akik évek óta népszerűtlen szélsőbaloldali politikai álláspontot képviselnek, és akik árulásukat azzal tetézték, hogy a zárva tartás idején istentiszteleteket mondtak le és templomokat zártak be. A századforduló óta eltelt 20 év alatt 30%-kal csökkent az istentiszteletekre járók száma, és az elmúlt két évben további 20%-kal esett vissza. Számszerűleg az anglikán egyház mára kisebbségi szektává vált. Ha az anglikán egyház sport lenne, akkor népszerűségét tekintve valahol a lacrosse és a nyúlfutás között helyezkedne el. Talán meglepően hangzik, de Angliában többen járnak rendszeresen mecsetekbe, mint plébániatemplomokba. Canterbury érseke segített megölni az egyházat, amelyet állítólag ő vezet, és Anglia többé nem nevezhető keresztény országnak. (A templomok és kocsmák gyorsan bezárnak, és a maszkfétis visszatérőben van. Ha nem látja a kialakulóban lévő mintát, akkor alaposabban meg kell vizsgálnia az új, elfogadható vallás elemeit).

2. Miután egy komikus műsorát törölték az Edinburgh-i Fesztiválon, a Pleasance Theatre Trust igazgatója azt mondta, hogy `A Pleasance egy olyan helyszín, amely a szólásszabadság bajnoka, és nem cenzúrázzuk a komikusok anyagát`. Egy Jerry Sadowitz nevű komikusról azonban így folytatta: `Az első előadásán bemutatott anyag nem elfogadható, és nem felel meg az értékeinknek'. És így miután néhány néző panasza érkezett, a színház, amely azt állítja, hogy a szólásszabadság védelmezője, és nem cenzúrázza a komikusokat, lemondott egy előadást, mert néhányan panaszkodtak. Már senki sem érti az iróniát, ugye? És miért nem tudnak a panaszosok egyszerűen kisétálni vagy nem menni többet?

3. A kormányok nem vesződtek azzal, hogy megépítsék az összes új házat, amit ismételten megígérnek, mert nincs értelme. Miért építsenek több ezer új házat, ha a következő egy-két évben emberek milliói fognak meghalni, a többiek pedig hamarosan kis lakásokban fognak élni a belvárosi magasházakban?

4. Ernest Hemingway azt mondta, hogy egy országot kétféleképpen lehet tönkretenni: háborúval és inflációval. Milyen igaza volt. A Nagy Újraindítás hívei nem kockáztatnak.

5. A tanácsok mindenütt újraerdősítik a parkokat és a közlekedési szigeteket, hogy a csalánfélék, a szeder, a dokk, az óriáskóró és a japánkóró virágozhasson. Feltehetően azért, hogy élőhelyet biztosítsanak a patkányoknak, valamint a mostanában a vidékre engedett vaddisznóknak és bölényeknek.

6. Nyilvánvaló, hogy Sunak Heródes király bájával rendelkezik, és Sir Klaus Schwab (akit az angol királynő lovaggá ütött, feltehetően az összeesküvés érdekében tett szolgálataiért) szellőzőnyílása. Ne feledjük, Sztálint úgy hirdették, mint `a dolgozó nép bölcs tanítóját és védelmezőjét'. Sunaknak mégis megvan az új 400 000 fontos úszómedencéje, amit élvezhet. (Vajon tényleg meg fogja tölteni az állítólagos szárazság és vízhiány közepette?) Ha Sunak lesz a miniszterelnök, az adófizetők özöne fog kivándorolni. De hová mehetnek?

7. A kínai polgárok panaszkodnak, hogy az életüket az állam irányítja az okostelefonjaikon lévő egészségügyi alkalmazásokon keresztül. A Covid tesztelést a társadalmi ellenőrzés egyik formájaként használják. Ha Kínában egy gyógyszertárban megfázás elleni gyógyszert veszel, a telefonod azonnal csipogni kezd, hogy szólj, menj el egy covid-tesztre. Több ezer embert lehet órákon belül otthoni karanténba helyezni. Eléggé lehetetlen kijutni a rendszerből. Ezek az ellenőrzések az Egyesült Államokba, az Egyesült Királyságba, az EU-ba és Ausztrálázsiába is eljutnak, de úgy tűnik, a legtöbb embert ez nem érdekli. Mire észreveszik, már túl késő lesz bármit is tenni ellene.

8. Miért nem zárták be a Bank of Englandet? Egy évvel ezelőtt a Bank azt mondta, hogy az infláció 4%-on fog tetőzni. Nem tudta megjósolni a 2008-as válságot, és nevetségesen pesszimista volt a Brexittel kapcsolatban. A kormányzó, Andrew Bailey évi 575 338 fontot kap, és szánalmasan megbukott. (Az ő feladata az infláció 2%-on tartása.) A Bank felelőtlenül szórja a pénzt (saját nyugdíjasainak hatalmas fizetésemelésével), és teljesen haszontalannak nevezni túlságosan nagylelkű.

9. 30 000 fontot ítéltek meg egy vasúti dolgozónak, akit a hampshire-i rendőrség jogtalanul tartóztatott le a bűnügyi törvények alapján. (Megbilincselték, megeskették és őrizetbe vették, miközben 2020 májusában a vasútnál végzett munkából hazatérve műszakot vállalt.) Acquah úr azt mondta, hogy alacsonyabb összeget is elfogadna, ha nyilvánosan bocsánatot kérnének tőle, de Olivia Pinkney rendőrfőnök (aki állítólag 200 000 font körül keres) elismerte a jogi felelősséget, de elutasította az ajánlatot. Feltételezhetem, hogy Pinkney a teljes 30 000 fontot maga fizeti ki, és nem várja el, hogy a nyilvánosság köhögje ki? Nekem úgy tűnik, hogy a köztisztviselők aligha kérnek bocsánatot.

10. Szinte minden nap hallani olyan történetekről, amelyek arról szólnak, hogy a szabadon engedett kutyák megkínozták (és néha megölték) az embereket. Ezeket a történeteket azért hozzák nyilvánosságra, hogy felkészítsenek bennünket a kutyatartásra és az engedélyeztetésre vonatkozó szigorú új törvényekre.

11. Az Enfieldi Tanács eltörölte az Oktoberfestet, mert attól tart, hogy részeges antiszociális viselkedés alakulhat ki. Állítólag olyan panaszok érkeztek, hogy a résztvevők között rendbontó magatartás alakulhat ki. Az alkoholfogyasztást egyre inkább betiltják az Egyesült Királyságban. A hatóságok, amint azt bizonyára észrevették, gyorsan reagálnak az összeesküvők napirendjének megfelelő panaszokra - bár soha nem reagálnak az olyan panaszokra, mint például a mérgező, kísérleti kovász elleni védőoltásokkal kapcsolatos veszélyes és pontatlan tanácsok.

12. A lakástulajdonosokat itt már évek óta figyelmeztetik az intelligens mérőórák felszerelésének veszélyeire. Mindig is világos volt, hogy a hatóságok az okosmérőket az életünk ellenőrzésére fogják használni. És ez meg is történt. Mindenkit, aki csatlakozik az energiaszámlák kifizetésének megtagadására irányuló kampányhoz, ha intelligens mérővel rendelkezik, távolról előrefizetési tervre fogják átállítani. Az energiavállalatok az intelligens fogyasztásmérők felhasználóit anélkül is át tudják állítani előrefizetős tervre, hogy belépnének az otthonukba - egyszerűen távolról cserélik ki a mérőórákat. És egyértelmű, hogy ha egyesek nem fizetik a számláikat, akkor az árak mindenki más számára emelkedni fognak.

Copyright Vernon Coleman 2022. augusztus