2021. november 28., vasárnap

Disztiópikus "nagy visszaállítás": "Semmit sem birtokolni és boldognak lenni", embernek lenni 2030-ban

A Világgazdasági Fórum (WEF) január végén a svájci Davosban megrendezett éves találkozóján nemzetközi üzleti és politikai vezetők, közgazdászok és más magas rangú személyek találkoznak, hogy megvitassák a globális kérdéseket.

A WEF a befolyásos vezérigazgató, Klaus Schwab víziója által vezérelve a fő hajtóereje a disztópikus "nagy újrakezdésnek", egy olyan tektonikus elmozdulásnak, amely meg kívánja változtatni az életmódunkat, a munkánkat és az egymással való kapcsolatunkat.

A nagy visszaállítás a társadalom átalakulását vonja maga után, ami az alapvető szabadságjogok állandó korlátozását és tömeges megfigyelést eredményezi, miközben egész szektorokat áldoznak fel a gyógyszeripari vállalatok, a csúcstechnológiai/nagy adatóriások, az Amazon, a Google, a nagy globális láncok, a digitális fizetési szektor, a biotechnológiai konszernek stb. monopóliumának és hegemóniájának erősítése érdekében.

A COVID-19 zárlatokat és korlátozásokat használva az átalakítás keresztülvitelére, a nagy újrakezdés a "negyedik ipari forradalom" álcája alatt zajlik, amelynek során a régebbi vállalkozásokat csődbe akarják vinni vagy monopóliumokba olvasztják, gyakorlatilag a COVID előtti gazdaság hatalmas részeit bezárva. A gazdaságokat "átszervezik", és sok munkahelyet a mesterséges intelligencia által vezérelt gépek fognak ellátni.

Az alábbi rövid videóban a WEF azt jósolja, hogy 2030-ra "nem lesz semmid, és boldog leszel". Egy boldog mosolygó arcot ábrázolnak, miközben egy drón egy terméket szállít ki egy háztartásba, amelyet kétségtelenül online rendeltek meg, és egy robot csomagolt be egy óriási Amazon-raktárban: "a termék előállításában, csomagolásában vagy kiszállításában nem vett részt ember"; biztosak lehetnek benne, hogy vírus- és baktériummentes - mert még 2030-ban is életben kell tartaniuk a félelem narratíváját, hogy fenntartsák a teljes körű uralmat a lakosság felett.

A munkanélkülieket (és sokan lesznek) valamiféle egyetemes alapjövedelemre lehetne helyezni, és az adósságukat (a tömeges eladósodás és csőd a zárlatok és korlátozások szándékos eredménye) el lehetne engedni, cserébe azért, hogy vagyonukat az államnak, pontosabban a nagy visszaállítást elősegítő pénzintézeteknek adják át. A WEF szerint a lakosság mindent "bérbe fog adni", amire szüksége van: a "fenntartható fogyasztás" és a "bolygó megmentése" álcája alatt megfosztják a tulajdonjogtól. Természetesen az a kis elit, amely ezt a nagy visszaállítást elindította, mindent birtokolni fog.

Világszerte több százmillió "feleslegesnek" ítélt embert fognak megfosztani (jelenleg is megfosztják) a megélhetésétől. Minden mozdulatunkat és vásárlásunkat figyelni fogják, és a fő ügyleteinket online bonyolítjuk majd le.

Az egyes állampolgárokra vonatkozó terv tükrözheti a nemzetállamokra alkalmazandó stratégiát. David Malpass, a Világbank Csoport elnöke például kijelentette, hogy a szegényebb országoknak "segítenek" majd talpra állni a különböző bevezetett zárlatok után. Ennek a "segítségnek" az lesz a feltétele, hogy a neoliberális reformokat és a közszolgáltatások aláásását végrehajtsák és tovább mélyítsék.

Április 20-án a Wall Street Journal a következő főcímmel jelent meg: "IMF, World Bank Face Deluge of Aid Requests From Developing World. Számos ország kér mentőcsomagot és kölcsönt az 1,2 billió dollárral rendelkező pénzügyi intézményektől. Ez ideális recept a függőség táplálására.

Az adósságkönnyítésért vagy "támogatásért" cserébe a globális konglomerátumok és az olyanok, mint Bill Gates, tovább diktálhatják a nemzeti politikákat, és kiáshatják a nemzetállami szuverenitás maradványait.

Identitás és értelem

Mi fog történni társadalmi és személyes identitásunkkal? Megsemmisül-e az emberi viselkedés és minden cselekedetünk árucikké tételére és szabványosítására irányuló törekvés során?

A milliárdosok osztálya, akik ezt a napirendet erőltetik, úgy gondolja, hogy a természetet és az embereket is birtokolhatják, és mindkettőt irányíthatják, akár a légkör geomérnökségével, akár a talajmikrobák genetikai módosításával, akár a természetnél jobb munkát végezve a bioszintetizált hamis élelmiszerek laboratóriumban történő előállításával.

Azt hiszik, hogy lezárhatják a történelmet, és újra feltalálhatják a kereket azzal, hogy átformálják, mit jelent embernek lenni. És úgy gondolják, hogy ezt 2030-ra el is érhetik. Ez egy rideg disztópikus vízió, amely több ezer éves kultúrát, hagyományt és gyakorlatot akar gyakorlatilag egyik napról a másikra eltörölni.

E kultúrák, hagyományok és gyakorlatok közül sokan az élelmiszerhez, annak előállításához és a természethez fűződő mélyen gyökerező kapcsolatainkhoz kapcsolódnak. Gondoljunk csak arra, hogy őseink ősi rituáléi és ünnepei közül sokan olyan történetek és mítoszok köré épültek, amelyek segítettek nekik megbirkózni a létezés legalapvetőbb kérdéseivel, a haláltól az újjászületésig és a termékenységig. Ezek a kulturálisan beágyazott hiedelmek és gyakorlatok arra szolgáltak, hogy megszenteljék a természettel való gyakorlati kapcsolatukat és annak az emberi élet fenntartásában játszott szerepét.

Mivel a mezőgazdaság az emberi túlélés kulcsa lett, a termények ültetése és betakarítása, valamint az élelmiszertermeléssel kapcsolatos egyéb szezonális tevékenységek központi szerepet játszottak ezekben a szokásokban. A Freyfaxi például az északi pogányságban az aratás kezdetét jelzi, míg a Lammas vagy Lughnasadh a pogányságban az első aratás/gabona betakarításának ünnepe.

Az emberek a természetet és az általa megszületett életet ünnepelték. Az ősi hiedelmeket és rituálékat a remény és a megújulás hatotta át, és az embereknek szükségszerű és közvetlen kapcsolatuk volt a nappal, a magvakkal, az állatokkal, a széllel, a tűzzel, a talajjal és az esővel, valamint az évszakok változásával, amelyek táplálták és életet hoztak. Az agrártermeléssel és a hozzá kapcsolódó istenségekkel való kulturális és társadalmi kapcsolatainknak szilárd gyakorlati alapja volt.

Robert W. Nicholls professzor elmagyarázza, hogy Woden és Thor kultusza sokkal régebbi és jobban meggyökeresedett hiedelmek fölé helyeződött, amelyek a naphoz és a földhöz, a terményekhez és az állatokhoz, valamint az évszakok váltakozásához kapcsolódtak, a nyár fénye és melege, illetve a tél hideg és sötét időszaka között.

Nem kell messzebbre tekintenünk Indiánál, hogy felismerjük a kultúra, a mezőgazdaság és az ökológia közötti fontos kapcsolatot, nem utolsósorban a monszun és az évszakonkénti ültetés és betakarítás létfontosságú jelentőségét. A vidéki hiedelmek és rituálék, amelyek a természetben gyökereznek, még a városi indiaiak körében is fennmaradtak. Ezek a hagyományos tudásrendszerekhez kapcsolódnak, ahol a megélhetés, az évszakok, az élelmiszerek, a főzés, a feldolgozás, a vetőmagcsere, az egészségügy és a tudás átadása mind összefüggnek egymással, és a kulturális sokszínűség lényegét alkotják Indiában.

Bár az ipari korszak az élelmiszerek és a természeti környezet közötti kapcsolat csökkenését eredményezte, mivel az emberek a városokba költöztek, a hagyományos "étkezési kultúrák" - az élelmiszerek előállítását, elosztását és fogyasztását övező gyakorlatok, attitűdök és hiedelmek - még mindig virágoznak, és kiemelik a mezőgazdasággal és a természettel való folyamatos kapcsolatunkat.

'Isten keze' imperializmus

Ha visszamegyünk az 1950-es évekbe, érdekes megfigyelni a Union Carbide vállalati narratíváját, amely egy sor olyan képen alapult, amely a vállalatot "Isten kezeként" ábrázolta, amely az égből jött, hogy "megoldja" az emberiség előtt álló problémák egy részét. Az egyik leghíresebb kép a cég agrokémiai szereit az indiai talajra öntöző kézről készült, mintha a hagyományos gazdálkodási gyakorlatok valahogy "elmaradottak" lennének.

Az ellenkezőjét állító, nagy nyilvánosságot kapott állítások ellenére ez a vegyszeres megközelítés nem vezetett nagyobb élelmiszertermeléshez, a Glenn Stone professzor által írt "New Histories of the Green Revolution" című tanulmány szerint. Ennek azonban hosszú távon pusztító ökológiai, társadalmi és gazdasági következményei voltak (lásd Vandana Shiva "The Violence of the Green Revolution" című könyvét és Bhaskar Save indiai tisztviselőkhöz intézett, ma már híres és rendkívül éleslátó nyílt levelét).

Az "Élelmiszer és kulturális tanulmányok" című könyvben (Bob Ashley és mások) láthatjuk, hogy néhány évvel ezelőtt a Coca Cola televíziós reklámkampánya hogyan adta el termékét egy olyan közönségnek, amely a modernitást a cukros itallal társította, és az aboriginek ősi hiedelmeit károsnak, tudatlan és elavultnak ábrázolta. A kóla és nem az eső lett a kiszáradtak életadója. Ez a fajta ideológia része egy szélesebb körű stratégiának, amelynek célja a hagyományos kultúrák lejáratása, és hiányosnak és az "istenszerű" vállalatok segítségére szorulónak ábrázolása.

Amit 2020-ban látunk, az az ilyen folyamatok felgyorsulása. Ami az élelmiszereket és a mezőgazdaságot illeti, az olyan helyeken, mint India, a hagyományos gazdálkodás egyre nagyobb nyomásnak lesz kitéve a nagy technológiai óriások és az agrárvállalkozások részéről, hogy nyissanak a laboratóriumban termesztett élelmiszerek, a GMO-k, a géntechnológiával módosított talajmikrobák, az adatgyűjtő eszközök, a drónok és más "bomlasztó" technológiák felé.

A nagy visszaállítás magában foglalja a gazdátlan gazdaságokat, amelyeket vezető nélküli gépek irányítanak, drónok felügyelnek, és vegyszerekkel locsolják le őket, hogy szabadalmaztatott génmódosított vetőmagokból ipari "biomatériát" termeljenek, amelyet feldolgoznak és élelmiszerhez hasonlóvá alakítanak. Mi lesz a gazdákkal?

A COVID után a Világbank arról beszél, hogy strukturális reformokért cserébe segít az országoknak visszatérni a helyes útra. Vajon több tízmillió kisbirtokos gazdát akarnak elüldözni a földjüktől az egyéni adósságkönnyítés és az egyetemes alapjövedelem fejében? Ezeknek a gazdáknak az elüldözését és a vidéki közösségek és kultúrájuk későbbi pusztulását a Gates Alapítvány egyszer már szorgalmazta, és cinikusan "földmobilitásnak" nevezte.

A szépítő kifejezéseken átvágva világossá válik, hogy Bill Gates - és a nagy visszaállítás mögött álló többi hihetetlenül gazdag egyén - egy régimódi gyarmatosító, aki támogatja az imperializmus régi, megszokott, jogfosztó stratégiáit, legyen szó akár a gazdák tudásának bányászatáról, kisajátításáról és árucikké tételéről, a kutatás és a vetőmagok vállalatoknak történő átadásának felgyorsításáról, vagy a szellemi tulajdonjogok kalózkodásának és a vetőmagmonopóliumok elősegítéséről, amelyeket a szellemi tulajdonjogokra vonatkozó törvények és vetőmagszabályozások hoznak létre.

Az olyan helyeken, mint India - amely még mindig agráralapú társadalom - ezeknek a (a COVID előtt) már súlyosan eladósodott gazdáknak a földjét átadják majd a technológiai óriásoknak, a pénzintézeteknek és a globális agrárbiznisznek, hogy a high-tech, adatvezérelt GM ipari iszapot termeljenek? Ez is része a WEF által hirdetett "ne birtokolj semmit, légy boldog" szép új világnak?

Ha az élelmiszertermelés, a természet és az élet értelmét és kifejezését adó, kulturálisan beágyazott hiedelmek közötti kapcsolat teljesen megszakad, akkor marad az egyes ember, aki laboratóriumi élelmiszereken él, aki az államtól származó jövedelemre szorul, és akit megfosztanak a kielégítő produktív törekvésektől és a valódi önmegvalósítástól.

A technokrata beavatkozás már elpusztította vagy aláásta a kulturális sokszínűséget, az értelmes társadalmi kapcsolatokat és az agrárökoszisztémákat, amelyek évszázados hagyományos tudásra támaszkodnak, és amelyeket egyre inkább a biztonságos élelmezésbiztonság érvényes megközelítéseiként ismernek el (lásd például a Journal of South Asian Studies folyóiratban megjelent "Food Security and Traditional Knowledge in India" című cikket). A jelenleg tervezett masszív technokrata átalakulás az embereket ugyanolyan irányítandó és felügyelendő árucikknek tekinti, mint az élettelen technológiai drónokat és a támogatott mesterséges intelligenciát.

De ne aggódjanak - önök tulajdon nélkül és boldogan fognak élni a tömeges munkanélküliség, az állami függőség, a nyomon követhető és chipes egészségügyi útlevelek, a készpénzmentesség, a tömeges oltások és a dehumanizáció nyílt börtönében.

https://pokolafoldon.hu/great-reset/disztiopikus-nagy-visszaallitas-semmit-sem-birtokolni-es-boldognak-lenni-embernek-lenni-2030-ban

Készüljetek! az antitest-feltöltésre

Mit szólnál, ha valaki őszintén kiállna, és elmondaná, hogy ennek soha nem lesz vége?

 

"Ha idős, esetleg idős és beteg ember vagy, számodra "soha" - azaz a jelenleg tiszta lelkiismerettel belátható ideig - nem fog véget érni az oltakozás, újra és újra fogsz kapni aktuálisan hatékonynak mondott covid-ellenszereket.

Ezek többé-kevésbé valóban hatékonyan, és az immunrendszered állapotától függően inkább rövidebb mint hosszabb ideig, meg fogják akadályozni, hogy a covid éppen aktuálisan domináns mutációjától meghalj. Na ja.

MINDEKÖZBEN

1. minden más korábbi domináns halálok visszaszorult. TE elhiszed, hogy a kórházi ellátás minősége és biztonságossága a járvány közepén jelentősen javult? Elhiszed, hogy a megelőző-szűrő rendszer egyre jobb állapotban van? Hogy a nemcovid-szcéna újabb és újabb vívmányai éppen dögivel kapnak támogatást, figyelmet, reklámot? Hogy pl. a multirezisztens kórokozók által terjesztett kórházi fertőzések már kisebb veszélyt jelentenek és covid nélkül jobbak a kórházi esélyeid, mint két éve?

2. a társadalom elidegenedése tovább fokozódik. Gyerekek lettek az ellenségeid - legalábbis sokan szeretnéd, hogy ezt hidd. Távolságot tartasz a saját unokáidtól, gyerekeidtől, szomszédodtól, barátaidtól. Megtennéd-e mindezt, ha bevallanák neked, hogy nincs a horizonton sehol a VÉGE felirat?

Hogy noha valóban tovább élhetsz átlagosan pár héttel - de ennek az árát mindenki fizeti.

Maszkba kényszerített vadidegen kisiskolások, a te továbbélésed magasztos célja miatt beoltott (aztán majd tovább és tovább oltogatott) tinédzserek, összeomlott egzisztenciák, teltházon futó pszichiátriák, kijárási tilalmak, lezárt országhatárok, megfigyelés, nyomkövetés, folyamatos nyomasztás és fenyegetés.

3. még egy hitkérdés: elhiszed-e, hogy most hirtelen valóban fontos lettél, a világ kormányai nem pusztán a saját túlélésüket jelentő szavazatodért küzdenek, hanem elismerik, hogy csodálatos nagypapa vagy, hogy a város legjobb pitéjét te csinálod, hogy még tavaly is volt szabadalmad, hogy még mindig meg tudnál nyerni egy műveltségi vetélkedőt, vagy hogy "vén fejjel" életedben először átúsztad a Balatont. Elhiszed-e, hogy a gerontokraták szeretnek téged, nem csak ki- és felhasználnak??

4. Precedens. Megteremtődött. Most egyetlen vírusról beszélünk, de tudod-e, hogy mennyi hasonlóan "veszélyes" van és mennyi lehet még? Ezentúl mindig el fogod várni, hogy ha a társadalommérnökök és felkent hírnökeik bejelentenek egy-egy újabb fenyegetést, akkor a világot az aktuális fenyegetés elhárításáig tegyék "elég biztonságos"-sá, de bármi áron?

Szerinted lesznek egyáltalán fenyegetésmentes évek??

https://mediaforras.com/mit-szolnal-ha-valaki-oszinten-kiallna-es-elmondana-hogy-ennek-soha-nem-lesz-vege-1217

Globalista Zöldkártya

Az oltási igazolvány készíti elő a globális digitális azonosító, a "Zöldkártya" bevezetését, ami alapjául szolgál a kínai mintára tervezett szociális kreditrendszernek. A szociális kreditrendszerben elért pontszámok szerinti besorolás nyit meg vagy zár el az egyén előtt különböző társadalmi mozgástereket. A rendszer nem egyéb, mint a technofasiszta kontrol gyakorlásának az eszköze.