2014. október 29., szerda

Ősi vírusokat támasztottak fel az USA-ban

Hétszáz éves vírusmaradványokat fedeztek fel amerikai kutatók rénszarvasok jégbefagyott ürülékében, majd a kórokozók DNS-ével növényeket fertőztek meg.

A vizsgálatok eredményeit összefoglaló tanulmány az amerikai tudományos akadémia folyóiratának (PNAS) legújabb számában jelent meg.

A tudomány keveset tud a vírusok evolúciójáról, holott az ősi kórokozók szerkezetének megismerése elősegíthetné a jelenkori társaikkal szembeni védekezést. Az ősi vírusok rekonstrukciója azonban már azért is nehéz feladat, mert a kórokozók nagyon gyorsan változnak, ráadásul igen hamar megsemmisül örökítőanyaguk - olvasható a PhysOrg hírportálon.

Az ősi vírusokra vadászva a San Franciscó-i Hematológiai Kutatóintézet tudósai Eric Delwart irányításával a kanadai Selwyn-hegység 4000 éves jéglerakódásában a rénszarvas ürülék rétegeit vizsgálták, így sikerült kivonniuk két 700 éves vírusszekvenciát. Az egyik egy úgynevezett RNS-vírus töredéke volt, olyan vírusé, amelynek fehérjeburkát ribonukleinsav (RNS) vesz körül. A kutatók meghatározása szerint a rovarokat megbetegítő Cripavirus nemzetségébe tartozik, a feltételezések szerint a rénszarvasok a növényekkel együtt fogyaszthatták el a fertőzött rovarokat. Előfordulhat ugyanakkor, hogy a karibukkal szimbiózisban élő rovarok "szórták be" a vírusokkal a rénszarvasürüléket és a környező havat.

A másik töredék alapján a kutatócsoportnak sikerült rekonstruálnia a DNS-vírus teljes genomját. Ez a vírus nem mutat közeli rokonságot egyetlen jelenkori kórokozóval sem, ugyanakkor emlékeztet olyan növényi kórokozókra, például a geminivírusokra, amelyeket a szitakötőkből, gombákból és állati ürülékből izoláltak. Hogy többet megtudjanak a vírusról, beoltották vele a burgonyafélékhez tartozó Nicotiana benthamiana vírusdiagnosztikai tesztnövényt. Mivel nem jelentkeztek kóros elváltozások, a kutatók úgy vélik, hogy a Nicotiana benthamiana nem a legideálisabb gazdanövény a kórokozó számára.

A tanulmány szerzői rámutatnak, hogy a globális felmelegedéssel egyre több vírusrészecske szabadulhat fel a sarki jégtakaróból, olyanok, amelyek évszázadokon át megőrizték fertőzőképességüket.

ATV

Odesszában helyi lakosok meglehetősen furcsa “gázszállító” teherautókra figyeltek fel a mai napon.


Amint pedig az ezen gázszállító autók körül sürgő – forgó katonai személyzetet meglátták, gyanújuk csak fokozódott.

Lehet hogy nem is gáz van azokban az “UKRGAZ” feliratú tartályokban?

Gyanújuk nem volt alaptalan. Nyalókakirály latorserege Sz-300 típusú, közepes hatótávolságú rakétákat tologat közelebb Donbasszhoz!

http://balrad.wordpress.com/2014/10/29/latorkeszulodes/

Újra itt a fagyhalál

Kilakoltatva...
Magyarországon újra megjelent fagyhalál. Októberben ketten szenvedtek végzetes kihűlést a szabad ég alatt – adott róla hírt a Magyar Szociális Fórum szerdán.
Mindkét áldozat férfi. Az egyik 49 éves, a másik pedig 53. Ők az első áldozatai az idei őszi hidegnek.
Az MSZF emlékeztetett arra, hogy 2013. október elseje és 2014. március 20. között 119-en fagytak meg az országban. Egy részük közterületen, más részük saját fűtetlen otthonukban, illetve kórházba szállításuk közben, vagy után, mert már nem tudtak segíteni rajtuk.
Kiadta: Magyar Szociális Fórum
mszfszk.hu

Bizalmi válságban a liberális média

Úgy tűnik, egyidejűleg az atlantista ellenzéki pártok teljes spektruma politikai tőkét kovácsolna abból a néhány ezer fős tüntetésből, ahol több alkalommal is felmutatták az ebből a célból bekészített EU-zászlót. Az LMP törvényjavaslatot nyújtott be a korrupció elleni harcra vonatkozóan, emellett a tervezett internetadó eltörlésére szólította fel a kormányt. A Demokratikus Koalíció szintén Orbán Viktort személyesen kérdezné internetadó ügyben és arra törekszik, hogy a szolgáltatók megadóztatását egyfajta ügyetlen karaktergyilkossági kísérletre használhassa.
Az LMP emellett az Egyesült Államokba való beutazási tilalmat is belekeverné az ügybe, és kijelentette, hogy bár az ártatlanság vélelme a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetőit is megilleti, szerintük bizalmi válság alakult ki a NAV vezetőivel szemben. Összemosnák tehát azokat a témákat, melyek egymással alapvetően nincsenek összefüggésben. Az internetadó bevezetése belpolitikai tényező és gazdaságpolitika, vagyis értelemszerűen semmi köze a kormány külpolitikájához. A radikális atlantista ellenzék azonban arra törekszik, hogy a kormány gazdaságpolitikájának egy eleme ellen szerveződő tüntetést a kormány külpolitikája elleni tiltakozásba lényegítse át. Ennek célját szolgálja azon állítás is, miszerint a NAV vezetőivel szemben bizalmi válság alakult ki; az amerikai külügy hivatalos állásfoglalását próbálják ráerőltetni a kormány gazdaságpolitikája elleni tiltakozásra.
A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy az internetadó elleni tüntetés reklámját sokmillió emberhez eljuttató liberális médiával szemben alakult ki bizalmi válság. Európában egyedülálló jelenség ugyanis, hogy tízmillió embernek reklámoznak egy tüntetést két héten keresztül, és ennek ellenére a tüntetésen jókora túlzásokkal is csak 30 ezer fő vesz részt.
Ilyen kiterjedt propagandagépezet egymillió embert vihetett volna az utcára, ha azt nem hiteltelenítik olyan dolgokkal, melyeket a magyar lakosság többsége nyilvánvalóan elutasít. A liberális alapállás, az EU-pártiság mind olyan tényező, ami az egész megmozdulást hitelteleníti és ráveszi az embereket, hogy még ha ellenzik is az internetadót, inkább otthon maradjanak. A rendszerváltás és EU-csatlakozás néhány tízezer nyertese akarja utcára vinni a rendszerváltás és EU-csatlakozás sokmillió vesztesét, ami ilyen kiterjedt propagandával sem fog menni.


http://www.hidfo.net/2014/10/29/bizalmi-valsagban-liberalis-media

Kufárok, kifelé! Háború a Dohány utcai zsinagógában!

Évente százmilliós nagyságrendű összeget sikkasztottak el a Dohány utcai zsinagóga belépődíjaiból – dokumentálja egy belső körlevélben a nyáron a budapesti hitközség ügyvezetőjévé választott Schwezoff Dávid.
kufár
Évente százmilliós nagyságrendű összeget sikkasztottak el a Dohány utcai zsinagóga belépődíjaiból – dokumentálja egy belső körlevélben a nyáron a budapesti hitközség ügyvezetőjévé választott Schwezoff Dávid.
„1. Ima, 2. Ügyvezető igazgató visszahívásának indítványa, 3. Elnök visszahívásának indítványa, 4. Ima.” Nem, ez nem az Isten, haza, család nevében állandó kiszorítósdit játszó kisgazdapárt egyik korábbi országos nagygyűlésének napirendje. Hanem a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ma délutánra meghirdetett rendkívüli közgyűlésének tárgysorozata. A Schwezoff Dávid ügyvezető igazgató által jegyzett meghívó szerint ha az ülés határozatképtelen, november 5-én lesz az ismétlés. Ez a dátum azért különös, mert közben a BZSH elnöke, Tordai Péter szintén 5.-re hirdetett rendkívüli közgyűlést – ám ő a nyitó és záró ima között a saját visszahívásáról nem szavaztatna, Schwezofféról viszont nagyon.
Nyári megválasztásakor Schwezoff Dávidot mindenki a bosszúéhes Zoltai Gusztáv kreatúrájaként látta és láttatta – az új ügyvezető azonban októbertől az elmúlt 25 év teljes hűbéri rendszere ellen hirdetett háborút. Legalábbis ha az általa kiküldött belső körlevelek – melyek több forrásból lapunkhoz is eljutottak – rendőrségi, ügyészségi kézben landolnának, alighanem feljelentésként kellene értékelni őket. Schwezoff október 3-án juttatta el a BZSH közgyűlési tagjainak a szervezet stratégiai és marketingtervének összefoglalóját, melyben kifejti: az elmúlt években 230–250 ezer látogatót fogadott a Dohány utcai zsinagóga, és az átlagos bevétel személyenként 1273 forintra jött ki, pedig ennél még a nyugdíjas- és diákbelépő is drágább, nem beszélve a 2500 forintos felnőttjegyről. Vagyis a beléptetésből 400-500 millió forintnyi bevételnek kellene származnia, de legfeljebb 300 milliónyi érkezik, azaz valahol valaki sikkaszt.
(valasz)
Bal-Rad komm: Viszont a jeles műintézmény karbantartására ORSZÁGUNK büdzséje biztosít éves szinten százmilliókat.

Lavinává nőheti magát a dollár kiszorítása

A Zarubezsnyeft energetikai vállalat végrehajtotta első olyan olajszállítását Belorussziába, aminek a kifizetése már rubelben történt, nyugati valuta közbeiktatása nélkül. A fordulópontot jelentő eseményt a vállalat közleményben hozta nyilvánosságra. A kőolajexport kifizetése a Zarubezsnyeft helyi leányvállalatának számlájára történt nemzeti valutában, ami valóban fordulópontot jelent, mert mindeddig dollár kellett közbeiktatni a nyersanyagszállítmányok kifizetésére. Ez nem csak a valutaátváltás pluszköltségeivel és árfolyamkockázattal tette nehezebbé a kifizetéseket, hanem azt is szükségessé tette, hogy az importban érdekelt országok jelentős dollártartalékkal rendelkezzenek.

Az orosz kormány korábban kifejezte szándékát arra vonatkozóan, hogy kiszorítsa a dollár használatát a térség energiapiacáról. Ennek érdekében igen gyakorlatias lépéseket tesznek; az energetikai vállalatok lehetővé teszik a partnerországok számára, hogy dollár közbeiktatása nélkül rubelben vagy jüanban is fizethessenek a szállítmányokért. A kőolaj árát rubelben fogják jegyezni a moszkvai értéktőzsdén, a közeljövőben pedig a Gazprom is átáll arra a gyakorlatra, hogy az orosz gázért rubelben és euróban is lehet fizetni, dollár közbeiktatása nélkül.
Mindez a dollár értékét rontja, a rubel értékét pedig fokozza hosszú távon. Az eurázsiai országok ugyanis nem kötelesek már jelentős dollártartalékot felhalmozni, hogy kifizetéseiket intézzék. A dollárra a kereslet emiatt egyre csökken, a rubel kereslete pedig fokozódik, ami az orosz valuta értékét emeli az elértéktelenedő amerikai pénzzel szemben.
Ezzel vége az amerikai "Új Világrend" pénzügyi talapzatának. A dollár monopóliumhelyzete megbomlik. Mindeddig gyakorlatilag a dollár volt a világvaluta; mindennek az értékét dollárban mérték a globális piacon, és a fejlett országok kénytelenek voltak dollárt felhalmozni, ha importálni akartak. Ez a monopolhelyzet azonban leomlik, helyét a globális pénzpiacon is a multipolaritás veszi át. Többé nincs egyetlen világvaluta; több féle pénzben lehet fizetni a nyersanyagokért, és ami az energiapiacon megkezdődött, igen hamar átgyűrűzik majd a gazdaság más szektoraiba is.


http://www.hidfo.net/2014/10/29/lavinava-noheti-magat-dollar-kiszoritasa

Donbassz ma reggeli hírei


A legfrissebb információk szerint az elhíresült 32. blokkposzt mögtt rekedt valcmanista latorbanda ma reggel harc nélkül megkezdte a kivonulást, fegyverzetének hátrahagyásával. A zömmel a 80. vinnyicjai ejtőernyősdandár életbe maradt pribékjei étlen – szomjan, gyalogosan, mindenféle felszerelésük nélkül, megszégyenülten, sompolyognak kifelé a bahmutovkai katlanból.
novi
Donyeck környékén viszont ma reggel aktivizálta magát a valcmanista latortüzérség. Tonyenkojei, peszki, opitnojei és avgyejevkai lőállásaikból lövik bőszen Donyeck “Putyilov” és “Szpartak” kerületeit, de kapott ma már tüzérségi belövést “Kijev” és “Kujbisev” kerület is.valamint a repülőteret.
A város felett Nyalókakirály UAV -i repkednek. A népköztársaságiak egy ilyen masinát lekaptak Donyeck egéről.
uav
A népköztársaságiak tüzérsége viszont csapást mért az Avgyejevka melletti briganticsoportosulásra. Kettő tank, és 10 BTR véglegesen leolvadt, több hasonló szerszám pedig hasznavehetetlenné vált. Hogy hány latoregyedet tette le a kanalat nem tudni, de ilyen technikai veszteség mellett legalább tucatnyi falkatagnak kell elpusztulnia.
Olhovatkánál csatározgatnak reggel óta a felek.
Dokucsajevszk mellől a valcmanista latortüzérség céltalanul lövöldözgeti a Volnovaha melletti mezőt.
Novotrojeckoje szintén a kijeviek tüzérségétől szenved. Civil halottjai vannak a terrortámadásnak.
Kirov lakott részeit ma reggel tűz alá vette Nyalókakirály latortüzérsége. Két helyi civil megsebesült.
Zsdanovka, Harcizk, és Ilovajszk egén szintén kijevi UAV-k repkednek.
Novoazovszk és Mariupol környékén “fokozódik a helyzet”! Granyitnoje és Patrioticsnoje határában reggel óta dúlnak az összecsapások.
Talakovkánál kilenc óra tájban tört ki a békétlenkedés.
Nyikisinonál folyamatosan próbálkozik a romok fölötti ellenőrzés visszaszerzésével a pribékhorda. Ma reggel óta már két alkalommal jártak úgy – mint eddig mindig: sikertelenül.

Sztrjukovot szintén gondjaiba vette a latortüzérség.
Fascsovkát és az “Osztraja Mogil” dombot is lövk a valcmanisták.
Szvetlodarszk irányából Csjernuhinot lövi a latortüzérség.
A kijevi udvar szerint az orosz segélyszállítmányok Donbasszba küldése az ENSZ Alapokmányában foglaltak súlyos megsértése. A nemzetközi jogba súlyosan ütköző. Imigyen háborgott Nyalókakirály külügyminisztériumában tegnap Jurij Vitrenko! (A donbasszi civilek halomra gyilkolása pedig egyenesen a nemzetközi jogba illeszkedő, az Alapokmány szellemével tökéletesen összhangban lévő emberbaráti cselekedet! – ezek szerint.)
http://balrad.wordpress.com/2014/10/29/donbassz-ma-reggeli-hirei/




Kijev hivatalosan is felmondta a Minszki Megállapodást!

Moszkvai idő szerint ma délben Alekszander Zaharcsenko DNR miniszterelnök bejelentette, hogy Kijev visszavonta aláírását a latorerők és a népköztársasági csapatok közötti demarkációs vonalról szóló megállapodásról.
zaha

Zaharcsenko a kijevi udvar ezen döntésére egyetlen ésszerű magyarázattal tudott csak szolgálni: a hétvégi “választásokon” a háborúpárti erők nyertek Maradék – Ukrajnában, és most nyíltan megkezdik még vadabb dühvel és még nagyobb erőkkel a Donbassz elleni háború folytatását.
A pribékhordákat minden frontszakaszon “beélesítették”, és a jelek szerint befejezték a latorerők összevonását!
Az aláírás visszavonásával tehát Nyalókakirály és udvartartása szabad kezet adott önmagának Donbassz lerohanáűsára, ugyanakkor viszont ezzel a húzásával a felelősséget is teljes egészében magára kellett hogy vegye.
Ilyen fordulat után pedig Donbassz térségében csak órák kérdése lehet a háború totális kiterjedése!
Ezek után pedig már senki sem vonhatja kétségbe a kijevi latorhatalom háborús bűnösségét!
http://balrad.wordpress.com/2014/10/29/kijev-hivatalosan-is-felmondta-a-minszki-megallapodast/

Kiújuló harcok az ukrán fronton, nyugati drónok is megjelentek

Az ukrán hadsereg továbbra is lövi a civil lakosságot a Donyecki Nép Köztársaság területén, annak ellenére, hogy Kijev a minszki megállapodás betartását követeli, a polgári infrastruktúra bombázásával akarnak nyomást gyakorolni a függetlenedő területek lakosságára. Az elmúlt nap eredménye négy sebesült és négy halott civil, mindannyian a bombázásokban vesztették életüket. A legerősebb tüzérségi támadás továbbra is Donyeck városát éri. Emellett folytatódott a DNK területén lévő vízerőmű bombázása.
Mariupol felett voltak összetűzések, hol kézi fegyverekkel, hol tüzérséggel. Mariupolból lőtt az ukrán tüzérség két települést, mire válaszul a milícia az ukrán rakétás egységek állásait kezdte lőni. Ennek hatására befejeződött az ukrán támadás. Majd később gyalogsági fegyverek hangját lehetett hallani a Mariupol melletti milícia állások felől. Ezen a területen az ukrán hadsereg napok óta "kóstolgatja" a milícia védelmét, valamint folyamatosan épülnek az útakadályok. Tegnap a lakosság egy híd lezárását akadályozta meg azzal, hogy kivonultak a hídra, és elállták a gépek útját. Végül a hadsereg nem tudta lezárni a hidat, a gépek elvonultak.
Donyeck készül az ostromra, mert feltételezéseik szerint az ukrán hadsereg itt fog komoly támadásba kezdeni. A donyecki repteret újra lőni kezdte az ukránok tüzérsége, miután gyakorlatilag a milícia átvette az uralmat a reptér felett. A régi terminál épületében bennrekedt zsoldosok az épületben található kijáratot már nem tudják használni, mert az egész épület ráomlott a katakomba bejáratára. Azonban vannak vészkijáratok, melyekből már többet bebetonoztak. Valószínűleg még maradt kijárat, mert a kézifegyverek hangja néha felhangzik a reptér irányából. A hadsereg offenzívájának egyik várható iránya a reptér lesz.
Azok után, hogy az ukrán hadsereg megpróbált Lugaszk városa felé előretörni, de az egész támadó konvojt megsemmisítették az orosz milíciák pár nappal ezelőtt, itt némileg alább hagyott a támadókedv. A várost megszakítva lövi a tüzérség, és attól északra folynak összecsapások elszórtan.

A DNK harcosai mélyen a vonalak mögött újabb rajtaütést hajtottak végre, Artemovszk városka közelében. A rajtaütést egy jelentősebb ellenőrzési pont ellen hajtották végre. Nyolc ukrán halt meg, a többi elmenekült, de csak a kézi fegyvereit tudta elvinni. A rajtaütés után az orosz egységek a helyszínen maradt járműveket és fegyvereket felrobbantották, majd elhagyták a helyszínt.
A DNK területéről több helyről jöttek jelentések arról, hogy az ukránok egyre több helyen vetik be a nyugatról kapott drónokat, főleg a tüzérségi célpontok felderítésére. A DNK katonai vezetése intézkedik arról, hogy a csapatok felkészüljenek a drónok elleni harcra és a megfelelő eszközöket beszerezzék hozzá.


http://www.hidfo.net/2014/10/29/kiujulo-harcok-az-ukran-fronton-nyugati-dronok-megjelentek

Moldovában fellázadnak a gazdák, a szankciók miatt eladhatatlan a termés

A moldovai gazdák követelik, hogy a kormány növelje az orosz piac elvesztéséért járó kompenzációt, és a gazdák készen állnak tömeges demonstrációkat szervezni abban az esetben, ha a kormány nem hajlandó engedni követeléseiknek.
A Moldovai Gazdaszövetség elnöke, Alexander Slusari kijelentette, hogy az oroszellenes szankciók miatt a termelők elveszítették az orosz piacot és a kormány egy lövéssel végezte ki a hazai termelőket, ha most nem kapnak kompenzációt a teljes veszteségért. Gyakorlatilag a teljes hazai almatermést ki lehet borítani, mintegy 100 ezer tonna eladhatatlan alma maradt a fákon, amit már le se szedtek, mert nem tudják hova tenni.
Amit leszedtek, azt is legfeljebb a parlament elé tudják kiborítani...
A Gazdaszövetség elnöke felszólította a kormányt, hogy záros határidőn belül találjon megoldást erre a helyzetre. November 7-ig kapott haladékot a kormány, hogy addig fizesse ki a gazdáknak a teljes összeget, amit Brüsszel és Washington politikai játszmájának kiszolgálása miatt elveszítettek. Ha addig nem születik kézzelfogható eredmény, a gazdák az ország pénzügyi életétének megbénítását célzó tömegdemonstrációkat kezdenek.


http://www.hidfo.net/2014/10/29/moldovaban-fellazadnak-gazdak-szankciok-miatt-eladhatatlan-termes

Újabb győzelem a terroristák felett - Idlib a kormány ellenőrzése alatt


A Szíriai Arab Hadsereg alakulatai hétfőn Idlib területén visszaverték a Dzebat en-Nuszra nevű terrorszervezet támadásait, - a város ugyanezen nevű provincia adminisztratív központja, stratégiai jelentőségű terület. Korábban a média jelentette, hogy a várost fegyveres iszlamista csoportok lepték el. A valóságban azonban nem ez történt; a hadsereg beszámolói alapján a terroristák ugyan megpróbáltak beszivárogni, de ellenállásba ütköztek. A SANA hírügynökség szerint nem is sikerült megvetni a lábukat Idlib területén, a kormányerők ellenőrzés alatt tartják a helyzetet.


http://www.hidfo.net/2014/10/29/ujabb-gyozelem-terroristak-felett-idlib-kormany-ellenorzese-alatt

Moszkva is elismerheti: Novorosszija élő állam

Washington ukrajnai nagykövete, Jeffrey Payette figyelmeztetést adott ki, hogy amennyiben Moszkva elismeri a Donyecki és Luganszki Népi Köztársaság által tartott választások eredményeit, az a minszki egyezmény megtörését jelenti, és "Oroszország további elszigetelődéséhez vezethet". Washington fokozott nyomásgyakorlással próbálkozik Moszkva irányába, Oroszország ugyanis el fogja ismerni a november 2-án tartott választások eredményét, ami az elszakadó területek államiságának de facto elismerését is jelenti.
November 2-án a Donyecki és Luganszki Népi Köztársaság országgyűlési választásokat és elnökválasztást tart. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter már bejelentette, hogy Moszkva elismeri a választások eredményét, ami a minszki megállapodás feltételeivel összhangban kerül megtartásra. Dimitrij Peskov, orosz elnöki szóvivő szintén kijelentette, nincs semmi okuk arra, hogy a választások eredményeit ne ismerjék el. "A választás megrendezését a köztársaságok vezetése elfogadta. A választás le fog zajlani".
Washington azonban továbbra is él a kettős mércével. Miközben Moszkva elfogadta a nyugati hatóságok demokratikus választását Ukrajnában, az amerikai külügy nem fogadja el a Donyeck és Luganszk által lebonyolított országgyűlési választásokat, és próbálkoznak valamiféle diplomáciai nyomással, hogy Moszkva se fogadja el. Mindezen próbálkozások azonban célt tévesztenek, mert az orosz Külügyminisztérium védelmezi a születőben lévő új rendet.
Hídfő.net | Szergej Lavrov és John Kerry
Ami most a térségben zajlik, az megoldás lehet a kaotikus múlt lerendezésére, pontot tesz egy háborúkkal és felforgatással terhelt időszak végére, - egy olyan korszak lezárása, aminek fenntartásában a nyugat továbbra is érdekelt.
Október 17-én a kijevi atlantista kormány megszavazott egy javaslatot, ami "különleges státuszt" biztosítana a kérdéses terület számára, Ukrajnán belül. A Donyecki Népi Köztársaság azonban nem fogadja el a "Donyeck és Luganszk régióknak adott különleges státuszt" biztosító kijevi törvényt - Alexander Zaharcsenko, a DNK miniszterelnöke a szavazást követően kijelentette, hogy az a törvény ukrán belügy, és a donyecki államot nem érinti. "Ukrajna hozhat bármilyen törvényt, ez nem foglalkoztat minket. Mi független állam vagyunk, melynek állampolgárai a szabadságot választották és a május 11-i referendumon megszavazták azt."
Új állam és új rend születik Kelet-Európában, és Moszkva támogatja ezt az ember szabad akaratából fakadó kezdeményezést. Washington befolyása egyre csökken, és ehhez a haláltusához minden függetlenedési törekvés, - legyen az egyéni vagy állami szintű - hozzájárul.


http://www.hidfo.net/2014/10/29/moszkva-elismerheti-novorosszija-elo-allam

Megvolt a második menet is!

Miközben Orbán “szabadságát tölti” valahol Svájcban, lezajlott a netadó ürügyén szervezett neoliberális felforgatási buli második menete is Budapesten, meg még tucatnyi vidéki helyszínen.
net1
Londoni és prágai csoportok is “szimpatizáltak” az üggyel, az atv pedig élő egyenes adásban dagonyázott a szőröspofájúak “ruszkikhazázós” USA-NATO-EU latorszövetségpárti, maffiaváltást követelő banzájban.
zsé
“Azt hittem, az ilyen buliknak az anyáméknál már vége volt, most meg itt vagyunk.
Kár, hogy már nincs nálam a tesztre kapott iPhone 6, egy 300 ezer forintos telefonnal lenne igazi egy 700 forintos adó ellen tüntetni.” – lelkendezett egy “Z” – nemzedékes “tiltakozó”.
net5
A vasárnapi (és egyéb más alkalmakkor jeleskedő) fölfordulás egyik főszervezője – a zsidrákifjonc Rózsa – is szabadult a jeles akció kezdetére, így aztán össze is állhatott kezdésre az irányítótörzs.
net3
A jelenlegi ellenmaffia jónéhány jelese is föltűnt az egyes becslések szerint a százezerhez közelített tömegben. Gréczy Zsolt El Qro bandájából, Ungár Klára Fodor Gabriellácska színes társulatából, Demszky – vélhetőleg helyettesítette most a távolmaradó Goodfriend Bandikát is, és ott terebélyesedett Schmuck Pufi is a szépkorúakat képviselve. Várady Zsolt iwiw-alapító, Gulyás Balázs főszervező, Füzesi Károly vezérlázító egy teherautó színpaddá átalakított platójáról hergelte Nyugati orientációra az alant hömpölygő tömeget, és Orbán rendszerének megdöntésére. Mondván, hogy az internetadóból ennek egyenesen kell következnie.
Megint az Európába vezető útra lépés szükségességét hangoztatták! Amiről Orbán Viktor – állítólag – leterelte Magyarországot, és Oroszország felé irányítgatja!
lényeg
“DE MI EZT NEM HAGYJUK” – adták ki a jelszót, mire a sok – sok okostelefonnal felszerelkezett, megvezetett tömeg lelkesen skandálni kezdett: “Nem hagyjuk”! Elhangzott az első bátortalan “Ruszkik, haza!”
Egy ideig skandálta a tömeg egy része, de aztán visszatértek a népszerűbb “Orbán takarodjra”.
Miután pedig rendesen fölvilágosították a tömeget a követendő célról, Füzesi ki is adta a feladatot: Mivelhogy a kormány a november 17-i héten akarja megszavazni a netadót – Ezt nem hagyjuk! – skandálta a tömeg – legkésőbb a szavazás napján újra találkozni kell, hogy folytathassák a maffiaváltó fölfordulást! “Akkorra mindenki tegye magát szabaddá” – adta ki a verdiktet a szőrös ábrázatú. A “Z – nemzedék” pedig lelkesen meg is ígérte! Véleményünk szerint ugyan visszavonja a netadót ötletét a kormány, de meglesz az a “harmadik forduló”! Meg még több is! Félúton nem fog leállni az ellenmaffia!
net2
Aztán elkezdtek menetelni! Ki is tartott a vonulás este 11 – ig! A sok szőrösképű ripacs pedig meg lehet elégedve! Sikerült rátelepedniük egy hülye orbáni ötlet keltette népi elégedetlenségre, és most a demokrácia élharcosaiként ismét sikerült rávenniük pártízezer megvezetettet: MI TUDJUK A JÓ IRÁNYT! A kóservágó felé menjetek!
10644841_1510875225821493_2750158881189287860_n
A nép jó része pedig Istent lát bennük – és megy a “jó irányba!” A kóservágóra! Nem látják az uniós firhangtól amit látniuk kellene!
Orbán pedig kivette éves rendes szabadságának esedékes részét! Még Magyarországon sem tartózkodik. Svájcban “soppingol” élete párjával! Miközben az ország maradékát koncolják éppen!

http://balrad.wordpress.com/2014/10/29/megvolt-a-masodik-menet-is/