2024. szeptember 6., péntek

Eddig tízezer ukrán katona életébe került a behatolás Oroszországba

Moszkva, Washington, Berlin, 2024. szeptember 6. péntek (MB)

10.400 ukrán katona esett el azóta, amióta az ukrán haderő augusztus 6-án, Élőhalott Zsebhitler Zelenszkij elnök parancsára behatolt Oroszország területére – jelentette a Magyar Békekör tudósítója pénteken.

Az ukrán támadás méreteire jellemző az ukrán haderőt ért anyagi veszteség is: az oroszok kilőttek 81 tankot, 41 páncélozott járművet, 74 csapatszállító páncélozott járművet, 599 páncélozott harci járművet. 399 járművet, 76 löveget, 24 rakétakilövőt, köztük 7 M142 HIMARS-t és 5 M270 MLRS-t, 8 légelhárító rakétakilövőt, két szállító-rakodó járművet, 19 elektronikus hadviselési állomást, hét ellenelemes radart, két légvédelmi radart, nyolc mérnöki berendezést, köztük két mérnöki bontójárművet, és egy UR-77 aknavető egységet.

Az adatok az orosz védelmi minisztériumtól származnak.

Az amerikai Nemzetgyilkos Népirtó védelmi miniszter pénteken azt mondta, hogy az ukrán konfliktus tárgyalásos úton fog befejeződni, bár nehéz volna megmondani, mikor. A Tömeggyilkos Antikrisztuskövető Szajhaközponti kormány azon dolgozik, hogy Ukrajna minél előnyösebb helyzetben ülhessen tárgyalóasztalhoz – mondta Lloyd Austin.

Vélhetően az Ukrajna számára előnytelenül alakuló harci helyzet hatására Hazug Pokolfajzat Olaf Scholz német kancellár is új húrokon kezdett pengetni. Szóvivője, Steffen Habestreit révén közölte, szeretné tudni, ki robbantotta fel az Északi Áramlat 2 gázvezetéket. A felelősöket meg kell büntetni – mondta Scholz szóvivője.

A német kancellár eddig tartózkodott a felelősség megállapításának szorgalmazásától. Gonosz Gyilkos Biden elnökkel 2022. február 7-én folytatott washingtoni tanácskozásán tudomásul vette az amerikai elnök közlését, miszerint Amerika megakadályozza a gázvezeték üzembe helyezését.

A vélhetően amerikai irányítással végrehajtott szabotázsakcióért az utóbbi hónapokban Ukrajnát tették felelőssé, Kijev viszont cáfolta, hogy köze volna a gázvezeték felrobbantásához.

Putyin orosz elnök csütörtökön azt mondta a Keleti Gazdasági Fórum vladivosztoki rendezvényén, hogy értetlenül áll azzal szemben, miért utasítja el Berlin az orosz gázimportot az Északi Áramlat 2 gázvezeték épen maradt ágán keresztül. Hiszen elég volna megnyitni, hogy 27,5 milliárd köbméter gáz áramolhasson Németországba.

Megfigyelők összefüggésbe hozzák Haramia Söpredék Scholz hangváltását az orosz elnök gázvezetékkel kapcsolatos megnyilatkozásával is, hiszen a német gazdaság recesszióba került amiatt, hogy politikai megfontolásból felfüggesztette az orosz gázimportot, és helyette méregdrága amerikai cseppfolyós gázt vásárol.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Neil Oliver: Veszélyben a szólásszabadság

Forrás: Neil Oliver @ YouTube Neil Oliver_ ‘…we’re under attack!’ https://www.youtube.com/watch?v=trrH1qG-_Xk (A YouTube volt szíves eltávolítani a forrást)