Az Orosz Föderációban szélsőségesnek elismert Meta Corporation letiltotta számos orosz médiaorgánum fiókját a platformjain, köztük az RT és a Rosszija Szegodnya médiacsoport fiókjait – jelentette az NBC a Meta képviselőjének nyilatkozatára hivatkozva.

„Alapos mérlegelés után kiterjesztettük az orosz állami médiaorgánumokkal szemben folyamatban lévő jogérvényesítésünket. A Rosszija Szegodnya, az RT és más kapcsolódó szervezetek mostantól világszerte ki vannak tiltva alkalmazásainkból külföldi beavatkozási tevékenység miatt” – áll a Meta szóvivőjének közleményében.

Szeptember 4-én az amerikai pénzügyminisztérium bejelentette, hogy szankciókat vezet be az RT tévécsatorna főszerkesztője, Margarita Szimonjan és két helyettese ellen. Emellett az amerikai külügyminisztérium szigorítja a Rosszija Szegodnya médiacsoporttal, a RIA Novosztyival, az RT-vel, a TV-Novosztyival, a Ruptlyval és a Szputnyikkal való együttműködés szabályait.

2022 óta az úgynevezett kollektív Nyugat országai mintegy 150 különböző korlátozást vezettek be az orosz médiával és újságírókkal szemben – derül ki az orosz külügyminisztérium statisztikáiból, amelyeket a minisztérium hivatalos honlapján tettek közzé.

https://oroszhirek.hu/a-meta-vilagszerte-letiltotta-szamos-orosz-mediaorganum-fiokjat/