ÁLTAL JOHNNY VEDMORE ÉS WHITNEY WEBB

Dmitrij Samartsev, a BI.ZONE vezérigazgatója a Világgazdasági Fórum éves találkozóján, 2020 januárjában, az első Cyber ??Polygon ülésen mutatkozik be. Forrás: BI.ZONE
Szerdán a Világgazdasági Fórum (WEF), valamint az orosz Sberbank és kiberbiztonsági leányvállalata, a BI.ZONE bejelentette, hogy jövő júliusban új globális kiber támadás-szimulációra kerül sor, hogy az ellátási lánc szimulációjával utasítsa a résztvevőket a „ biztonságos ökoszisztémák fejlesztésére ”. a legutóbbi SolarWinds hack-hez hasonló kibertámadás , amely „felmérné a gyakorlat résztvevőinek kibernetikus ellenálló képességét”. Az újonnan frissített esemény weboldalán, a Cyber ??Polygon 2021 elnevezésű szimuláció vészjóslóan figyelmeztet, hogy a COVID-19 válság által leginkább gerjesztett digitalizációs tendenciákat figyelembe véve „egyetlen veszélyeztetett kapcsolat elég a teljes rendszer lebontásához, akárcsak a dominóhatás”, hozzátéve, hogy „ a digitális fejlődés mai biztonságos megközelítése az elkövetkező évtizedekre meghatározza az emberiség jövőjét. ”

A gyakorlat néhány hónappal azután következik be, hogy a WEF, a „köz- és magánszféra együttműködésének nemzetközi szervezete”, amely tagjai közé sorolja a világ leggazdagabb elitjét, hivatalosan bejelentette a Nagy Alaphelyzetre irányuló mozgalmát, amely a negyedik ipari forradalom globális koordinált átállását jelentené gazdaság, amelyben az emberi dolgozók egyre lényegtelenebbé válnak. Ez a forradalom, beleértve a legnagyobb szószólót, a WEF alapítóját, Klaus Schwabot, korábban komoly problémát vetett fel a WEF tagjai és tagszervezetei számára abban a tekintetben, hogy mi lesz a munkanélküli emberek tömegével a munkahelyi automatizálás és digitalizáció fokozódása miatt.

A digitális alapokon nyugvó új gazdasági rendszerek, amelyek vagy a központi bankokkal vannak társulva, vagy azok által működtetve, kulcsfontosságú részét képezik a WEF nagy visszaállításának, és ezek a rendszerek a válasz részét képezik a nemrégiben munkanélküliek tömegének ellenőrzésére. Mint mások megjegyezték , ezek a digitális monopóliumok, nem csak a pénzügyi szolgáltatások, lehetővé tennék az őket ellenőrző személyek számára, hogy „kikapcsolják” az emberek pénzét és a szolgáltatásokhoz való hozzáférést, ha az adott személy nem felel meg bizonyos törvényeknek, megbízásoknak és előírásoknak.

A WEF aktívan népszerűsítette és létrehozta az ilyen rendszereket, és legutóbb az „ érdekeltek kapitalizmusának ” nevezte el preferált modelljét . Noha a kapitalizmus „befogadóbb” formájaként hirdetik, az érdekelt felek kapitalizmusa lényegében összeolvasztja az állami és a magánszektort, és sokkal inkább hasonló rendszert hoz létre Mussolini korporatív fasizmus-stílusánál, mint bármi más.

Ennek az új és gyökeresen eltérő rendszernek a bevezetése érdekében a jelenlegi korrupt rendszernek valahogy teljes egészében össze kell omlania, és helyettesítését sikeresen kell értékesíteni a tömegek számára, mint valahogy jobbat, mint elődje. Amikor a világ legerősebb emberei, például a WEF tagjai radikális változásokra vágynak, kényelmesen válságok alakulnak ki - legyen szó háborúról, pestisről vagy gazdasági összeomlásról -, amelyek lehetővé teszik a rendszer „alaphelyzetbe állítását”, amelyet gyakran kísérnek a vagyon hatalmas felfelé történő átruházása.

Az elmúlt évtizedekben az ilyen eseményeket gyakran olyan szimulációk előzték meg, amelyek vastagok és gyorsak voltak, mielőtt éppen az az esemény történt volna, amelyet "meg kellett volna akadályozni". Legfrissebb példák a 2020-as amerikai választások és a COVID-19 . Ezek egyikét, a 201-es eseményt a Világgazdasági Fórum 2019 októberében összefogta, és egy új koronavírus-járványt szimulált, amely szerte a világon elterjedt és jelentős zavarokat okoz a világgazdaságban - csak néhány héttel azelőtt, hogy megjelent volna a COVID-19 első esete . A Cyber ??Polygon 2021 csupán a legújabb ilyen szimuláció, amelyet a Világgazdasági Fórum támogat. A fórum jelenlegi menetrendje és a prófétai szimulációk lebonyolításának korábbi eredményei megkövetelik a gyakorlat átvilágítását.

Habár a Cyber ??Polygon 2021 hónapok múlva van, ezt megelőzte a Cyber ??Polygon 2020, egy hasonló WEF által támogatott szimuláció, amelyre tavaly júliusban került sor, és amelyben az előadók figyelmeztettek a kiber támadások halálos „járványára”, amely nagyrészt két gazdasági ágazatot, az egészségügyet és az egészségügyet céloz meg. pénzügy. A Cyber ??Polygon 2020-at hivatalosan „nemzetközi internetes képzésnek nevezték a világméretű kiberellenálló képesség növelése érdekében”, és a világ számos legnagyobb technológiai vállalata és nemzetközi hatósága vett részt benne, az IBM-től az INTERPOL-ig. Az eseményen számos meglepő résztvevő is volt, akik közül néhányat hagyományosan a nyugati birodalmi érdekekkel ellentétben tekintenek. Például a Cyber ??Polygon rendezvény megnyitására az Orosz Föderáció miniszterelnöke, Mihail Mishustin, és fő házigazdája, a BI.ZONE, az orosz kormány által ellenőrzött Sberbank leányvállalata volt. Ez arra enged következtetni, hogy a túlhasznált „orosz hacker” narratíva a végéhez közeledhet, vagy hamarosan egy másik, a jelenlegi politikai realitások fényében alkalmasabb boogeyman számára kapcsolják ki.

Mishustin kívül Klaus Schwab, a WEF ügyvezető igazgatója és Tony Blair volt brit miniszterelnök vett részt a Cyber ??Polygon 2020 eseményen, amelyet évente meg kell ismételni, és sok hasonlóság mutatkozik a 2019-es Event 201-hez . Ahelyett, hogy felkészült volna egy esetleges orvosi járványra, a Cyber ??Polygon 2020 egy „kibernetikai pandémiára” való felkészülésre összpontosított, amelyre a mainstream médiumok, például a New Yorker állítása szerint, „már folyamatban van”. Tekintettel a WEF legújabb szimulációira, úgy tűnik, hogy a hatalmas milliárdos üzleti tulajdonosok és bankárok készen állnak arra, hogy mind a fizikai, mind a digitális világjárványokat felhasználják társadalmunk reformjára saját tervezésük és saját hasznuk érdekében.

A Cyber ??Polygon építészei

A BI.ZONE orosz kiberbiztonsági cég szerint huszonkilenc országban 120 szervezet vett részt a Cyber ??Polygon 2020-ban szimulált két forgatókönyvben, és állítólag ötmillió ember nézte az élő közvetítést több mint ötvenhét országban. Mint sok 2020-ban lezajlott esemény, a Cyber ??Polygon szimulációkat is online hajtották végre a COVID-19 korlátozások miatt. A Világgazdasági Fórummal együtt a BI.ZONE, a Sberbank leányvállalata irányítja a Cyber ??Polygon projektet. A Sberbank legnagyobb részvényese a tavalyi évhez képest az orosz kormány , ezért az angol nyelvű médiumok gyakran államilag ellenőrzött bankként jellemzik .

A 2020-as rendezvény indult egy címet a miniszterelnök az Orosz Föderáció Mishustin, akinek kórtörténetében udvarol nyugati tech cégek belépés előtt a politika. 1989-ben Mishustin a moszkvai Állami Műszaki Egyetemen (általában Stankin néven ) diplomát szerzett rendszermérnöki képesítéssel. Az 1990-es években a Nemzetközi Számítógép Klubnál dolgozott , egy nonprofit szervezetnél, amelynek célja a „nyugati fejlett információs technológiák vonzása” Oroszországba. 1996 és 1998 között Mishustin az ICC igazgatóságának elnöke volt, de a társaságot 2016-ban felszámolták. 2010 és 2020 között a Szövetségi Adószolgálat vezetőjeként dolgozott.az Orosz Föderáció. Annak ellenére, hogy soha nem mutatott korábbi politikai ambíciókat, 2020. január 16-án Putyin elnök által kiadott végrehajtási utasítással kinevezték az Orosz Föderáció miniszterelnökévé. 

Mishustin a WEF Cyber ??Polygon 2020 programjának üdvözlő beszéde során az orosz miniszterelnök arra figyelmeztetett, hogy olyan közpolitikát kell kialakítani, amely „erősíti a kritikus tevékenységek digitális biztonságát anélkül, hogy aláásná a kritikus ágazatokban a digitális átalakulás előnyeit, amelyek szükségtelenül korlátoznák a digitális technológia." A nyilatkozat azt sugallja, hogy a „felesleges korlátozásokat” idővel szükségesnek lehet tekinteni.

Mishustin kifejtette, hogy Oroszország COVID utáni gazdasági fellendülése a „gazdaság és a kormány növekvő digitalizációján” alapul, hozzátéve, hogy „drasztikusan megnöveljük az elérhető digitális közszolgáltatások számát, és alapvetően új támogatási intézkedéseket vezetünk be a digitális vállalkozások számára. . ” Azt is kijelentette, hogy "Oroszország közös kormányzati rendszert dolgozott ki a kibertámadások azonosítására és megelőzésére a kormányzati ügynökség rendszerbe kapcsolt információs rendszereivel". Beszélt a Cyber ??Polygon közönségének arról is, hogy a nemzetközi közösségnek össze kell jönnie a „globális kibercsalás-járvány” megelőzésére.

A Sberbank , a legnagyobb orosz bankintézet és a volt szovjet megtakarítási monopólium, amelyet eredetileg I. Miklós alapított, a világgazdasági fórum mellett a Cyber ??Polygon 2020 rendezvény hivatalos házigazdája volt. Amint arról az Economist 2021 januárjában beszámolt , az orosz banki óriás elkezdte újragondolni üzleti tevékenységét annak érdekében, hogy fogyasztói-technológiai óriássá váljon. Sberbank költött körülbelül $ 2 milliárd technológia és felvásárlások, beleértve a megszerzése internetes média csoport Rambler, amelyeket maradéktalanul szerzett 2020 végén, mint december 30, 2020, Sberbank szerzett Doma.ai , amely önmagát , mint „egy kényelmes ingatlan kezelési platform. ” 2020. június 15-én a Sberbank megvásárolta a 2GIS-t, egy térkép, navigátor és üzleti könyvtár havonta több mint 42 millió aktív felhasználóval. A Sberbank huszonkét befektetése - tizenegy vezető befektetőként - Oroszország leggyakrabban használt szolgáltatásait tartalmazza, és egyértelmű szándéka az, hogy az összes szolgáltatás egyablakos digitális üzletévé váljon. A bank Európa egyik legnagyobb adatfeldolgozó központjának a tulajdonosa is lett, amikor a déli kikötő adatfeldolgozó központja 2011 novemberében megnyílt, és felváltotta a meglévő harminchat regionális adatközpontot. A Sberbank a világ első olyan bankja lesz, amely márciusban elindítja saját kriptovalutáját, a Sbercoin-t és a digitális pénzügyi „ökoszisztémát”. Különösen néhány hét múlva jelentette be az orosz rubelhez kötődő „stablecoin” -ot, a Sbercoin-t a Cyber ??Polygon 2020 gyakorlat után.

A Sberbank WEF-szel való szövetségét és a Cyber ??Polygon 2020-ban elért jelentőségét hangsúlyozták az eseményen Klaus Schwab üdvözlő beszéde során. Schwab külön köszönetet mondott Herman Grefnek , a Világgazdasági Fórum kuratóriumi tagjának és a Sberbank vezérigazgatójának, és a következő súlyos figyelmeztetést is kiadta:

Mindannyian ismerjük, de még mindig nem fordítunk kellő figyelmet egy átfogó kibertámadás félelmetes forgatókönyvére, amely teljesen leállítaná az áramellátást, a szállítást, a kórházi szolgáltatásokat, az egész társadalmat. A COVID-19 válság ebből a szempontból kis zavarnak tekinthető egy jelentős kibertámadáshoz képest. Meg kell kérdeznünk magunkat ilyen helyzetben, hogyan engedhetnénk ezt annak ellenére, hogy minden információval rendelkezünk a kockázati támadás lehetőségéről és súlyosságáról. A számítógépes bűnözésnek és a globális együttműködésnek a globális menetrendben az élen kell állnia.
Hasonló figyelmeztetéseket hallottak egy 2019-es szimuláció során, amelyet a Világgazdasági Fórum, 201-es esemény is támogatott. A 201-es esemény, amely alig néhány hónappal a COVID-19 válság előtt szimulálta a globális járványt, hivatalos figyelmeztetésben figyelmeztetett.: "A következő súlyos járvány nemcsak súlyos betegségeket és életvesztéseket okoz, hanem jelentős lépcsőzetes gazdasági és társadalmi következményeket is kiválthat, amelyek nagyban hozzájárulhatnak a globális hatásokhoz és szenvedésekhez." A múltban végzett hasonló szimulációkkal ellentétben a 201-es rendezvény a „köz-magán társulás” megközelítését szorgalmazta a járványok leküzdésében, amelynek középpontjában az állt, hogy „a magánszektort nemzeti vagy regionális szinten bevonják a járványokba és a járványkitörésekre való felkészülésbe”. A WEF egyebek mellett a köz- és a magánszektor globális összefonódásának egyik fő evangélistája, aki „a magán-állami együttműködés nemzetközi szervezetének” nevezi magát. Ezért nem meglepő, hogy a legújabb katasztrófa-szimulációjuk, amely a kibertámadásokra összpontosít, ugyanazt a menetrendet támogatná.

A Cyber ??Polygon 2020 előadói

Schwabon és Mishustin kívül húszan vettek részt a Cyber ??Polygon 2020-ban, köztük néhány nagy név a politikai elit legfelsőbb szintjeiből. Először is, Herman Gref folytat vitát a volt brit miniszterelnök, Tony Blair, aki már nyomja a digitális személyazonosító rendszerek évtizedek óta. Blair egyenesen azt mondta a Sberbank vezérigazgatójának, hogy a biometrikus digitális identitási rendszerek „elkerülhetetlenül” azok az eszközök lesznek, amelyeket a legtöbb kormány a jövőbeni járványok kezelésére fog használni. Blair a koronavírus-járvány megbeszélésével Greffel a legszigorúbb zárolási intézkedéseket szorgalmazta, mondván, hogy a biometrikus digitális identitások egyetlen alternatívája a „gazdaság lezárása”.

Ezután Sebastian Tolstoy , az Ericsson Kelet-Európa, Közép-Ázsia és Oroszország főigazgatója és a svédországi Tolsztoj Családi Alapítvány jelenlegi elnöke társalgott Alexey Kornyával . Kornya a Mobile TeleSystems elnöke, vezérigazgatója és az igazgatóság elnöke. Korábban a PricewaterhouseCoopersnél és az AIG-Brunswick Capital Managementnél dolgozott a North-West Telecomnál. Tolsztoj és Kornya bemutatott egy szegmenst a Cyber ??Polygon 2020 címen „Biztonságos összekapcsolt világ kiépítése: Mi a távközlési szektor szerepe?” Címmel. amelyben megvitatták a digitális kommunikáció és a modern életmódunkhoz való kapcsolódás fontosságát.

A következő szegmensben Nik Gowing , BBC World News műsorvezetője között 1996 és 2014 alapítója és igazgatója gondolkodás az elképzelhetetlen , beszélt Vladimir Pozner , újságíró, műsorszolgáltató, a témában a „hamis híreket” egy beszélgetés , hogy valóban kissé frissítő érveiben és megközelítésében. 

Stéphane Duguin , a genfi ??székhelyű CyberPeace Institute vezérigazgatója, aki „a békét és az igazságosságot a kibertérben kereső állampolgárként” jellemzi magát, majd a szimulációt néző nézők millióival beszélt. A CyberPeace Institute, amelyet többek között a Microsoft, a Facebook, a Mastercard és a Hewlett Foundation finanszíroz , azt állítja, hogy segít ügyfeleinek „növelni a digitális rugalmasságot, valamint a kibertámadásokra való reagálás és az azokból való kilábalás képességét”. A CyberPeace Intézet fő támogatói szintén a Global Cyber ??Alliance vezető támogatói közé tartoznak, amely egyesítiaz Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország közszférája multinacionális vállalatokkal és hírszerzéshez kapcsolódó kiberbiztonsági cégekkel, „összehangolt megközelítést és nem hagyományos együttműködést alkalmazva” a kiberkockázat csökkentése érdekében.


Duguin, aki szintén a kiber szakértelem globális fórumának tanácsadó testületében van , nemrégiben elindította a Cyber4Healthcare kezdeményezést , egy „ingyenes” kiberbiztonsági szolgáltatást a COVID-19 járvány ellen küzdő egészségügyi szolgáltatók számára. A Cyber4Healthcare kezdeményezés fő partnere a BI.ZONE, valamint a Microsoft és a Globális Cyber ??Szövetség. Ez egy újabb gyanús, Microsoft-hoz kapcsolódó ingyenes kiberbiztonsági szolgáltatás, amelyet jelenleg az egész világon működő egészségügyi szolgáltatók adnak át és fogadnak el, amikor az egészségügyi rendszerek világszerte várható kibertámadására vonatkozó figyelmeztetések egyre nyilvánvalóbbá válnak.

Dhanya Thakkar , az AMEA vezető alelnöke a Trend Micro-nál , aki online magát az ASEAN LinkedIn „kiberbiztonsági befolyásolójaként” hirdeti, és Wendi Whitmore, az IBM X-Force Threat Intelligence alelnöke a következő témát „Ismerd meg az ellenséged: Hogyan A válság megváltoztatja a kiberfenyegetettséget? ” IBM jelenlétét méltó köszönhető, hogy a vállalat hosszú távú kapcsolatot a CIA , nyúlik vissza a korai hidegháború. A vállalat annyira meggyökeresedett, hogy a CIA nemrégiben közvetlenül az IBM Federal-tól vette fel információs vezetőjüket . Mielőtt az IBM-hez csatlakozott, Whitmore a kaliforniai kiberbiztonsági technológiai vállalatoknál, a CrowdStrike ésMandiant , utóbbit a FireEye egymilliárd dollár feletti részvény- és készpénzügyletben szerezte meg . Whitmore volt a felelős a „szakmai szolgáltatásokért”. Nevezetesen mind a CrowdStrike, mind a Mandiant / FireEye kulcsfontosságú szervezet, amely a legutóbbi SolarWinds-hackelés nyomozását vezeti , amelyet az amerikai hírszerzés bizonyítékok nélkül "orosz hackernek" okolt. Whitmore karrierjét különleges ügynökként kezdte, és számítógépes bűncselekmények nyomozását folytatta a Légierő Különleges Nyomozások Irodájában.

Jacqueline Kernot , az Ernst and Young ausztrál „kiberbiztonsági partnere”, valamint Hector Rodriguez , a Visa vezető alelnöke és regionális kockázati tisztviselője ezután a kibertámadásokra való felkészülésről tárgyaltak. Kernot több mint huszonöt évig dolgozott katonatisztként az ausztrál hírszerző hadtestnél, és két évet töltött az IBM Védelem | Űr | Hírszerzése a Tivoli Szoftvernél az Egyesült Királyságban, „nemzetközi felelősséggel az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumánál, a Védelmi Főigazgatóságnál és NATO." Ernst és Young, valamint a Visa, a WEF-hez kapcsolódó vállalatok, például a Salesforce mellett, jól képviseltetik magukat a Vatikán kizárólagos Befogadó Kapitalizmus Tanácsában . A Tanács a WEF-hez hasonlóan ezt kéri a gazdasági rendszer „fenntarthatóbb”, „befogadóbb” és „dinamikusabb” rekonstrukciója a „magánszektor erejének kiaknázásával”.

Troels Orting Jorgensen, a Világgazdasági Fórum kiberbiztonsági központjának tanácsadó testületének elnöke és Jürgen Stock, az INTERPOL dán főtitkára is együtt beszéltek a Cyber ??Polygonban a globális számítógépes bűnözés előző év során bekövetkezett változásairól. Néhány hónappal azután, hogy megjelent a Cyber ??Polygonban, a dán pénzügyi felügyeleti hatóság hivatalos nyilatkozatában jelentette be, hogy „Troels Orting értesítette az üzleti minisztériumot, hogy lemond a dán pénzügyi felügyeleti hatóság igazgatóságáról”. Névtelen forrásokra hivatkozva a dán pénzügyi hírszolgálat, a FinansWatch arról számolt be, hogy 2015 és 2018 között, amikor a Barclays bank biztonsági vezetőjeként dolgozott,Orting kulcsfigurája volt annak a visszaélést bejelentő személynek a vadászatában, aki ugyanezt a bűnözői tevékenységet tárta fel, amelyet Orting a Cyber ??Polygonnál sújtott.


Az Orting mellett beszélő férfi, Jürgen Stock volt német rendőr, kriminológus és ügyvéd. Azt választották a második kifejezés az Interpol főtitkárának 2019-ben, egy kifejezés, amely általában tart öt év. Craig Jones , az INTERPOL számítógépes bűnözésért felelős igazgatója is csatlakozott a 2020-as Cyber ??Polygon megbeszéléshez. Az új-zélandi huszonhét évet töltött a bűnüldözésben, és a számítógépes bűnözéssel foglalkozó szakértőként tartják számon. Korábban az Egyesült Királyság bűnüldözésében több vezető tisztséget töltött be, legutóbb a Nemzeti Bűnügyi Ügynökségnél.

Petr Gorodovot és John Crain- t röviden interjúzták a Cyber ??Polygon 2020 rendezvényen. Gorodov az Orosz Föderáció Főügyészségének Nemzetközi Kapcsolatok és Jogi Segítségnyújtás Főigazgatóságának vezetője, valamint az INTERPOL iratainak ellenőrzésével foglalkozó bizottság tagja . Az INTERPOL Kérelmek Kamarájában van, amely megvizsgálja és dönt az adatokhoz való hozzáférés iránti kérelmekről, valamint az INTERPOL információs rendszerben feldolgozott adatok helyesbítésére és / vagy törlésére vonatkozó kérelmekről. John Crain az ICANN , a nonprofit internetbiztonsági vállalat vezető biztonsági, stabilitási és rugalmassági tisztje . Jelenleg az L-Root szerver kezeléséért felel, az internet tizenhárom gyökérszerverének egyike, ami különösen figyelemre méltóvá teszi a szimulációba való felvételét. A Cyber ??Polygon 2020-on a „kiberbiztonsági közösségben való együttműködés hosszú távú megoldását” támogatta.

A Cyber ??Polygon 2020 utolsó szavát Stanislav Kuznetsov, a Sberbank igazgatótanácsának alelnöke mondta. Emellett a Sberbank jótékonysági alapítvány, a Contribution to the Future igazgatósági tagja , amelynek célja, hogy a hét és tizenegy év közötti orosz iskolások érdeklődjenek az AI (mesterséges intelligencia), a gépi tanulás és az adatelemzés iránt, és segítsék őket a matematika és a matematika fejlesztésében. programozási készség. Kuznyecov az Orosz Föderáció Belügyminisztériumának Jogi Intézetében tanult.

A fő esemény: Írja be a sokszöget


A Cyber ??Polygon 2020 esemény résztvevői, Forrás: https://cyberpolygon.com/
A Cyber ??Polygon 2020 szimulációs komponensében huszonkilenc ország 120 csapata vett részt a kiberbiztonsági technikai szimulációban. Az online esemény során a résztvevők „végrehajtják [d] a válaszcsoport munkáját egy célzott támadásban, amelynek célja bizalmas adatok ellopása, és ezáltal a vállalat jó hírnevének károsodása”. Két csapat, a Vörös és a Kék, fej-fej mellett haladtak a szimulációkban, ahol a BI.ZONE edzésszervezőiből álló Vörös Csapat kibertámadásokat szimulált, a Kék Csapat tagjai pedig megkísérelték megvédeni az oktatási infrastruktúra szegmenseit. . A tényleges szimuláció két forgatókönyvből állt, amelyekben a csapatokat alkotó különböző alcsoportok szerezhettek pontokat.

Az első, védelemnek nevezett forgatókönyv arra késztette a Cyber ??Polygon résztvevőit, hogy az APT (fejlett tartós fenyegetés) kiber támadást taszítsák.. A forgatókönyv célja az volt, hogy „készségeket fejlesszen ki az üzleti szempontból kritikus rendszer célzott kibertámadásainak visszaszorítására”. A szimuláció kitalált szervezete virtuális infrastruktúrája olyan szolgáltatást tartalmazott, amely bizalmas kliens információkat dolgoz fel. Ez a szolgáltatás egy APT csoport érdeklődésének tárgyává vált, amely a bizalmas felhasználói adatok ellopását és a „darknet” -en történő viszonteladását tervezte, hogy pénzügyi előnyökhöz és a vállalat jó hírnevéhez tegye hatását. Az APT csoport előzetesen tanulmányozta a célrendszert, és számos kritikus sebezhetőséget fedezett fel. A forgatókönyv szerint a cyber „banda” támadásokat tervez a gyakorlat napján. A résztvevo résztvevoket annak alapján ítélték meg, hogy képesek-e minél gyorsabban megbirkózni a támadással, minimalizálni az ellopott információk mennyiségét és fenntartani a szolgáltatások rendelkezésre állását.A Blue Team résztvevői bármilyen alkalmazást és eszközt alkalmazhattak az infrastruktúra védelme érdekében, és a szervizkód javításával kijavíthatták a rendszer sérülékenységeit is.

A második, Response nevű forgatókönyvben a csapatoknak „klasszikus kriminalisztikai és fenyegetés-vadászati ??technikák” segítségével kellett kivizsgálniuk az esetet. Az összegyűjtött információk alapján a résztvevőknek össze kellett állítaniuk egy dossziét, amely a bűnüldöző szervek számára segít a bűnözők felkutatásában. A második forgatókönyv célja az volt, hogy készségeket fejlesszen ki az események kivizsgálásában, felhasználva azt a forgatókönyvet, amelyben a kiberbűnözők egy sikeres adathalász-támadás révén jutottak privilegizált fiókhoz.

Amikor a BI.ZONE csapata közzétette a szimuláció eredményeit, szándékosan kerülték a szervezetek valódi nevének használatát, hogy ne „indítsanak versenyt a résztvevők között, és eredményeiket bizalmasan kezeljék”. A csapatok azonban később összehasonlíthatták eredményeiket a többiekkel egy alap eredménytábla használatával, a házigazdák pedig elemezhették a döntő adatokat, bemutatva az egyes résztvevő csapatok / intézmények különböző szervezeti gyengeségeit. 

A zárójelentés szerint az eredmények azt mutatták, hogy „az IT-ipar bankjai és vállalatai mutatták a legnagyobb ellenálló képességet. Ezekben az ágazatokban a biztonsági értékelési szakértelem meglehetősen fejlett, széles körben alkalmazzák a klasszikus kriminalisztikát és a fenyegetés-vadászatot. ” Világossági szempontból úgy tűnt, hogy a bankok és az informatikai ipar csapatai jobban felkészültek, mint a legtöbb más ágazat a fenyegetések kivizsgálására és felkutatására. Azonban az összes érintett csapat kevésbé bizonyult képesnek, amikor kibertámadásból indult a kezdeti védekezés, a BI.ZONE jelentése szerint „a csapatok 27% -ának nehézségei voltak az első forgatókönyv pontszerzésével, ami lehetővé teszi arra a következtetésre jutottak, hogy a csapat néhány tagjának hiányzik vagy nincs elég szakértelme a biztonsági értékelés és a webalkalmazások védelme terén. ” A fenyegetés-vadászat témájábana jelentés folytatja, hogy „a csapatok 21% -a egyetlen pontot sem tudott megszerezni a második forgatókönyv második fordulójához. Ennek tulajdonították, hogy a „fenyegetésvadászat” viszonylag újszerű megközelítés, és a szervezetek többségének nincs tapasztalata a technikák gyakorlati alkalmazásában. ”

A Cyber ??Polygon 2020 esemény rávilágított az ember által vezetett védekező válasz és az ellenálló képesség gyengeségére a kibervédelem kapcsán. Ez az eredmény kényelmes az olyan csúcstechnológiájú kiberbiztonsági vállalatok számára, mint a BI.ZONE, amelyek kiemelni kívánják az AI-alapú kiberbiztonsági termékek felsőbbrendűségét az „nem hatékony” emberi dolgozókkal szemben. Azt is meg kell jegyezni, hogy a BI.ZONE kibernetikus védelmi képzés révén megszerzett ismeretei a globális intézményi gyengeségekről hasznos információk lehetnek anyavállalatuk, a Sberbank, és viszont a Sberbank legnagyobb részvényese, az orosz kormány számára.

Hozza be Oroszországot a hidegből ?

Bár az Orosz Föderáció hatóságai politikai és fizikai értelemben is nagyon megszokták, hogy hidegben vannak, a jelek szerint a nemzetek szokásos rendje megváltozik. Kicsit meglepő, hogy Oroszország vezető szerepet tölt be egy ilyen fontos globális kiberbiztonsági kezdeményezésben, különösen azután, hogy Oroszország évek óta választott bűnbak volt minden nyugati hatalommal szemben elkövetett kiber támadásban, legutóbb a SolarWinds amerikai hackelésével . Mégsem volt felháborodás a Nyugaton a Cyber ??Polygon 2020 miatt, amelyben az orosz kormány többségi tulajdonában álló vállalat közvetlen ismereteket szerezhetett a világméretű főbb intézmények, bankok és vállalatok kiberbiztonsági gyengeségeiről a gyakorlat.

A Cyber ??Polygon „orosz hacker” narratívájának teljes hiánya, valamint Oroszország vezetői szerepe az eseményen arra utal, hogy geopolitikai váltás történt, vagy hogy a hírszerző ügynökségek által általában az Egyesült Államokban és Európában alkalmazott orosz hacker narratíva elsősorban a nagyközönség számára, és nem a Cyber ??Polygonban részt vevő elit figurák és döntéshozók számára.

Egy másik lehetőség, hogy Oroszországot már nem kezelik a kibertér örök ellenségeként, az az, hogy teljes egészében benne van a hivatalos koronavírus-narratívával és az állítólag küszöbön álló kibernetikai pandémiával. A Cyber ??Polygon 2020 részben egy orosz varázs offenzívának tűnt, amelyet a hatalmas elit üdvözölt. Tony Blair, aki egyszer kinyújtotta a hamis megbékélés kezéta nemzetközi közösség nevében Kadhafi ezredesnek, gyakran részt vett az elitek nevében a nemzetközi diplomácia ezen gyakorlataiban az évek óta, amióta elhagyta a közhivatalt. A gyakorlatban való részvétele arra szolgálhatott, hogy megkönnyítse a nyugati WEF-hez igazodó kormányok támogatását az Oroszországnak a Nagy Resetbe való még nagyobb befogadásához. Ennek egy része a WEF által vezetett erőfeszítésnek köszönhető, hogy a BRICS-országokat, például Kínát és Oroszországot a Nagy Visszaállítás körébe vonja, mert ez elengedhetetlen a napirendjük globális sikeréhez. Most Oroszország úttörőnek tartja az állítólagosan nemzeti pénzügyi rendszerek ezen új modelljét, amelyet a WEF támogat azáltal, hogy a Sberbank nemcsak a pénzügyi szolgáltatások, hanem az Orosz Föderáció összes szolgáltatásának digitális monopóliumát is létrehozza .

A Cyber ??Polygon 2020 egyszerre volt reklám az oroszbarát kapcsolatokról, valamint promóciós gyakorlat volt Klaus Schwab és a Világgazdasági Fórum nagyszerű visszaállítása számára. Néhány ember, aki részt vett és támogatta a Cyber ??Polygon eseményt, a legmagasabb szintű kibernetikai hírszerzésben vesz részt; egyesek akár nem hivatalos képviselői is lehettek nemzeti állami hírszerző apparátusuknak. Több nemzeti kormánynak az a döntése, hogy közvetlenül részt vesz a WEF által vezetett Great Reset-ben, nem „összeesküvés-elmélet”. Például a beérkező Biden-kormány elküldte John Kerry klímaszövetséget a WEF múlt havi éves találkozójára, ahol Kerry aláhúzta az USAa Nagy Alaphelyzetbe állítás menetrendjéhez és a hozzá kapcsolódó negyedik ipari forradalomhoz, amely automatizálni igyekszik a legtöbb ember által jelenleg végzett munkát. Mivel ezzel a transznacionális menetrenddel többek között Oroszország, Kína, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Izrael, Kanada és India kormánya is részt vesz, mélységesen nyugtalanná válik, hogy a WEF-be mind az állami, mind a magánszektor magas rangú operatív munkatársai csatlakoztak egy olyan válság szimulációjának elvégzése, amely egyértelműen a Great Reset menetrendnek kedvez.

Mint korábban említettük, a WEF támogatta a koronavírus-járvány szimulációját néhány hónappal a tényleges esemény előtt. Nem sokkal azután, hogy tavaly márciusban komolyan megkezdődött a COVID-19 válság, Schwab megjegyezte, hogy a pandémiás válságra csak a Nagy Visszaállítás indításához volt szükség, mivel ez kényelmes katalizátorként szolgált a gazdaság, a kormányzás és a társadalmi társadalom globális átdolgozásához . Ha a Cyber ??Polygon-on szimulált destabilizáló események megvalósulnak, a WEF valószínűleg hasonlóan üdvözli, tekintve, hogy a jelenlegi globális pénzügyi rendszer kritikus kudarca lehetővé tenné az új köz-magán „digitális ökoszisztéma” monopóliumok bevezetését, mint pl. akiket Oroszországban épít a Sberbank.

A Sberbank ezen erőfeszítése, hogy digitalizálja és monopolizálja az összes szolgáltatás hozzáférését, mind a magán, mind az állami szolgáltatásokat, vonzó lehet egyesek számára annak látszólagos kényelme miatt. Emellett emblematikus lesz az is, amit elvárhatunk Schwab Great Reset-jétől - az egyesült állami és magánszektorbeli szervezetek monopóliumait az „érdekeltek kapitalizmusa” kifejezés leplezve. Amit a nagyközönség még nem vesz észre, hogy ők maguk nem kerülnek be az „érintettek” közé, mivel a Nagy Alaphelyzetet a bankárok és a gazdag elit tervezte a bankárok és a gazdag elit számára.

Ami a Cyber ??Polygon 2020 eseményt illeti, az elkövetkező kiberpandémiát prófétikusan dobják az arcunkba, éppen akkor, amikor a pandémiás gyakorlat a betegség tényleges megjelenése előtt volt. Ilyen prófétai figyelmeztetések azonban nemcsak a WEF-től érkeznek. Például az izraeli Nemzeti Kiberigazgatóság vezetője, Yigal Unna tavaly arra figyelmeztetett, hogy a kiber támadások „kibertele” gyorsabban jön és jön, mint azt még én is sejtettem. A cyber igazgatóságon az Unna szorosan együttműködik az izraeli hírszerző ügynökségekkel, köztük a hírhedt 8200 egységgel, amely hosszú múltra tekint vissza az Egyesült Államok és más országok felé irányuló elektronikus kémkedés terén, és amely számos pusztító feltörésért volt felelős, ideértve az iráni nukleáris program. Az izraeli hírszerzés is készen áll a Great Reset legnagyobb kedvezményezettjei közé tartozik az ország hi-tech szektorának erőssége miatt . Ezen túlmenően a múlt hónapban az Egyesült Arab Emírségek központi bankja követte a Cyber ??Polygon vezetését azáltal, hogy az emirátusok magánfinanszírozási szektorával koordinálva hajtotta végre az első kibertámadás-szimulációt . A vállalati sajtóorgánumok a maguk részéről azzal kezdődtek, hogy " kibertámadások válthatják ki a következő válságot a bankok számára ", és február 1-jétől " a következő kibertámadás már folyamatban van ".

Egyesek azt mondják, hogy a „kibernetika” elkerülhetetlen következménye annak a gyorsan fejlődő hi-tech világnak, amelyben élünk, de mégis méltányos leszögezni, hogy 2021 az az év, amelyet sokan jósoltak a nagy intézmények pénzügyi megsemmisítésére, új gazdasági rendszerekhez vezet, amelyek összhangban állnak a Nagy Alaphelyzetbe állítással. A globális bankrendszer elkerülhetetlen összeomlása, amelyet az évtizedek óta elterjedt, a listán kívüli korrupció és csalás okoz, valószínűleg ellenőrzött összeomlás útján valósul meg, amely lehetővé tenné a gazdag bankárok és elitek számára, mint például részt vett a Cyber ??Polygon-ban, hogy elkerüljék a gazdasági bántalmazásukért és a bűncselekményeikért való felelősséget.

Ez különösen igaz a Cyber Polygon résztvevő Deutsche Bank, melynek elkerülhetetlen összeomlása óta nyíltan beszélnek évek miatt a bank szélsőséges korrupció, a csalás és a masszív derivatívakitettsége. 2019 végén, hónapokkal a COVID-19 válság kezdete előtt, a Deutsche Bank vezérigazgatója arra figyelmeztetett, hogy a központi bankok már nem rendelkeznek olyan eszközökkel , amelyek megfelelően reagálhatnak a következő „gazdasági válságra”. Minden bizonnyal sokatmondó, hogy teljesen új bankrendszereket, például a Sberbank hamarosan beinduló digitális monetáris monopóliumát kezdték kialakítani, amikor nyilvánosan elismerték, hogy a központi bankok hagyományos eszközei a gazdasági csapásokra való reagálásra már nem életképes.

A Cyber ??Polygon 2020-ban szimulált hatalmas kibertámadás lehetővé tenné az arctalan hackerek felelőssé tételét a gazdasági összeomlásért, ezáltal feloldva a valódi pénzügyi bűnözőket a felelősség alól. Továbbá, a feltörések kivizsgálásának nehéz jellege és a hírszerző ügynökségek azon képessége miatt, hogy más nemzetállamokat bekeretezzenek az általuk ténylegesen elkövetett feltörésekre, minden választott boogeyman hibáztatható, legyen szó „belföldi terror” csoportról vagy egy olyan országról, amely nem áll összhangban a WEF (egyelőre legalábbis), mint Irán vagy Észak-Korea . A jól elhelyezett figyelmeztetések, szimulációk és a globális elit egyértelmű visszaélésének előnye között a Cyber ??Polygon 2020 nemcsak nyilvánosan megfogalmazott célját, hanem saját hátsó motívumait is szolgálta.

http://www.katolikus-honlap.hu/2101/kanada-robotok.txt