2022. július 22., péntek

610 globális élelmiszer-ellátási lánc „baleset” térképe

 

Az elmúlt néhány évben hatszáztíz szerencsétlen "baleset" történt a globális élelmiszer-ellátási láncban. Itt van egy teljes lista.

Kattints a linkre:

https://www.zeemaps.com/view?group=4410859&x=-89.849631&y=44.059004&z=14

Bármit aláírok - Novák Katalin a taxiban

Somogyi András

Nézd meg ezeket a nagyon is hihető jóslatokat a Nagy Újraindításról!

Minden fő jel arra mutat, hogy a Biden-kormányzat a Világgazdasági Fórum irányítása alatt mindent megtesz, ami csak a hatalmában áll, hogy központosítsa a hatalmat, leállítsa a nemzeti kormányt, és az elkövetkező napokban erőltesse az Új Világrendre/Globális Visszaállításra/Transzhumanista Agenda-ra vonatkozó terveit.

Az ukrajnai háború, a Covid-járvány, a klímaváltozási válság és a lehetséges földönkívüli fenyegetés forgatókönyve, valamint a független gondolatok "dezinformációnak" minősített korlátozására irányuló erőfeszítések mind részei ennek az aljas tervnek, amelynek célja az emberiség jövőjének drámai irányítása.

A dolgok jelenlegi állása szerint a davosi démonok a maguk javára fordítják a lendületet, annak ellenére, hogy a világ minden tájáról masszív ellenállás tapasztalható a teljes spektrumú uralomra irányuló terveikkel szemben.

 

 

Íme Peter Zeihan geopolitikai elemző jól megalapozott előrejelzései az évtized hátralévő részére: .

Ennél is rosszabb: Kína (BRICS), Németország, Észak-Korea: India(BRICS), Mexikó (BRICS várományos), Argentína (BRICS) .

Az USA számára: Nehéz következő 5 év, majd erős fellendülés, miközben az amerikai dollár erős marad.

Scheck előrejelzése 2022-re: hadiállapot az USA-ban a félidős választások előtt!

https://freerepublic.com/focus/f-news/4079704/posts

Az előttünk álló napok tele vannak nagy veszélyekkel és lehetőségekkel. Mindannyiunknak meg kell tennünk a magunk részét, ha a tisztesség győzni akar!

Már nem válogatnak az eszközökben

A megaláztatás, demoralizáció, pszichológiai hadviselés és mentális kínzás szintje, amelyet ma a közvélemény ellen elkövetnek, történelmileg bizonyítottan népirtás előtt szokott történni
Forrás: Computing Forever @ Odysee
https://odysee.com/@ComputingForever:9/kitchen-sink:2

Nem téma

A Vatikán városát elhagyva és mélyen a föld alatt van egy alagút, amely szinte egyenes vonalban vezet Jeruzsálembe.

 

Az alagút hosszát körülbelül 1500 mérföldre adták meg, tehát szárazföldön és vízen is áthalad.

Vatikánvárosból kiindulva, az első 150 mérföldön (241 km) hatalmas mennyiségű aranyat találtak 13 szint magasan felhalmozva.

650 repülőgépre volt szükség ahhoz, hogy az alagútból az egyesült államokbeli Fort Knoxba szállítsák az összes aranyat.

https://t.me/MatrixHungary/5964

Tény vagy fikció? Valóság vagy illúzió?

 

Az embereket megfosztották attól a képességüktől, hogy "megfejtsék a tényeket és a fikciót".

A CIA igazgatója, William Casey állítólag azt mondta Ronald Reagan-nek: "Tudni fogjuk, hogy a dezinformációnk teljes, amikor minden, amit az amerikai közvélemény elhisz, hamis lesz.".

Ugorjunk előre harminc évet, és nincs olyan kitaláció, amit a tömegek ne nyelnének le.

A Woke-tól a COVID-on át az ukrajnai háborúig az emberek már nem a saját ideológiai zarándokútjukat teszik meg az igazsághoz - az igazságot a politikai vezetőik tálalják sütésre készen.

Manapság alig van különbség a két félteke között: a valóság és az illúzió között. Nem annyira arról van szó, hogy az embereket megfosztották a kettő közötti különbségtétel képességétől, hanem arról, hogy a tényeket fikcióvá, a fikciót pedig tényekké alakították át. Ez az ismeretelmélet olyan mértékű leépülése, hogy az emberek nem is tudják, hogy nem tudják, hogy nem tudják, hogy nem tudják, mi történik, hogy egy korábbi anarchistát idézzek.

A dolgok nagy rendszerében az emberiség hamisan tanúskodott, és az élet, ahogyan mi ismerjük, egyfajta sci-fivé, szappanoperává változott, amelynek kevés közös őse van a valósággal. Még a józan gondolkodású embereknek is egy agyi láncfűrészre van szükségük ahhoz, hogy a valószínűtlen elbeszélések sokaságából valami olyasmit hozzanak létre, ami távolról is hasonlít a valósághoz. Ez túlmutat a fikción, és már-már előrejelző programozás. Nem csak becsapnak benneteket; megmutatják nektek, hogy becsapnak benneteket.

Ami a becsapottaknak sem itt, sem ott nem számít, az a megtévesztőik múltja. Mielőtt a tinta megszáradt volna a várva várt válságot hirdető újságpapíron, a COVID hamisításait a háború hazugságai alá temették, Zelensky álló ovációja a Westminsterben leverte a Pfizer adatközlését a pódiumról, és a korábban a COVID-hez csípőből csatlakozott személyek ukrán menyasszonyukhoz mentek férjhez.

 

 

Ez az egész fiaskó azért állja meg a helyét, mert amit az emberek biztosnak hisznek tudni, ami csak nem így van, az konszenzus. A koholmányok, a hazugságok és a hamis próféták túlsúlya uralja a szellemi közeget. Az emberek imádják a prózát és dicsőítik a mesterkéltséget. Erkölcsi döntéseinket közhelyek és nem erények, anekdoták és nem bizonyítékok vezérlik.

A helyzetet bonyolítja, hogy ami korábban szentnek számított, az profánná vált, és ami korábban profán volt, az szentté vált, hogy Robert Sepehr-t idézzem.

Ausztrália haditengerészeti bázisa Pápua Új-Guineában: Kína elleni hatalmi játszma a Csendes-óceán déli részén
Háború dúl, rendben, de a hadszínterét az emberi pszichében találod. Ez egy háború a tudat ellen, a kultúra elsorvadása, és ennek durva következménye az emberiség lelki rosszulléte.

A szabadkőművesek például megértették, hogy az információ hatalom. A világegyetem ezoterikus titkainak elrejtése az alsóbb rendek kíváncsi szemei elől.

Akkor is, mint most, ezeknek az embereknek nem elég, ha monopóliumot birtokolnak a tudás felett, hanem meg kell fosztaniuk mindenki mást is a megvilágosodásától, vagy még tovább kell menniük, és a tudatlanságot kell terjeszteniük. Ez túlmutat az ellenérvek cenzúrázásán, a hazugságok szításáig, Ez nem annyira társadalmi összeomlás, mint inkább önfeláldozás. Az embereket félretájékoztatják és elkábítják, és a dezinformáció ügynökeiként küldik ki őket, hogy tovább rombolják azt, ami a már rombolt valóságból megmaradt.

Ami még rosszabb, hogy az elmúlt két év során pontosan nulla tanulságot vontak le. Az emberek egyik válságból a másikba sodródnak. Céltalanul sétálgatnak a karantén táborból a légvédelmi óvóhelyre, arra, amerre a politikai felsőbbségük mutatja nekik, hogy kigúnyolják azt, akit a társadalom aktuális csapásaként neveznek ki. A nagy nemzeti időtöltés az, hogy összegyűlnek a karzaton, és káposztát dobálnak az anti-vakuzistákra, oroszokra, (ide illesszék be az antihősüket).

 

 

Az Infoháború

Ha mindez feltűnően úgy hangzik, mint egy infoháború, akkor valószínűleg az is.

A szívekért és elmékért folyó harc az internetre költözött. Isteni életszikránkat adatokká alakítják át. Valami isteni nagyságrendű dolog kényszerít minket az internetre, az adatokra - a mindennapi kenyerünkre (és cirkuszunkra), digitális avatárjainkra, amelyek gazdagabb, tartalmasabb életet élnek, mint lógós gazdáik.

Nem számít, hogy a kerítés melyik oldalán állsz - a nagy ébredés kártyás tagja vagy a bezárkózó baloldal hasznos idiótája, attól még ugyanannak a problémának a része vagy. Túszul ejtették önöket a ragadozó osztály által lapátra tett narratívák, amelyeket kizárólag azzal a céllal terveztek, hogy elragadtatva tartsák önöket, de ne tájékozódjanak, ülőhelyzetben legyenek, és ne legyenek lelkesek. Az algoritmusok világában mindenki egyenlőnek teremtett, és az adat csak adat, nincs erkölcs.

Ezek az események úgy játszódnak le, mint egy körömrágós krimi, de a valóság az, hogy nem szabad megoldani őket. Nincsenek válaszok, sem jóvátétel, a figyelmedet és nem a hitrendszeredet szedik le.

Ezek a pokolkutyák azt akarják, hogy válasszátok ki az oldalatok, válasszátok ki a csatátokat, de győződjetek meg róla, hogy a csatasorotok a közösségi média, és hogy nem Molotov-koktélokat dobáltok a Bábel tornyára.

Mindenkinek van egy kutyája a harcban. Különösen azoknak, akik az oltatlanok véréért kiáltanak, vagy az oroszok elleni erőszakra szólítanak fel, akik Voltaire szerint azért teszik ezt, mert aki abszurditásokban tud hitetni veled, az rávehet arra, hogy atrocitásokat kövess el.

Ha valakinek a pszichéje ostrom alatt van, és nem jelöl ki egy ellenséget, akit bűnbaknak tarthat, akkor lehet, hogy rájön, ki támadja valójában, és ez egyszerűen nem lenne jó.

Az abszurd színházában az emberek hozzászoknak a fikcióhoz, mert ez könnyebb, mint szembenézni a kényelmetlen igazságokkal. De ilyen termékeny körülmények között a valóság bármelyik változata, legyen az bármilyen bizonytalan, elmosható. Itt lép be a harcba a Nagy Újraindítás.

Ha egyszer megszentségtelenítjük valakinek a világról alkotott morális és kulturális térképét, a helye a világban egyre inkább tarthatatlanná válik. Az emberek elveszítik a kapcsolatot a valósággal és azzal, hogy mit jelent embernek lenni. Az ebből fakadó identitásválság érzékennyé teszi őket az ellenséges hatalomátvételre. A többi között, ami esetleg rosszul sülhet el, a lakosság mikrochipesítése és az agy-gép interfészek.

 

 

Előrejelző programozás

De még furcsább dolgok is készülnek. A Prediktív programozás egy rejtett kéz elmélete, amely a valóságot irányítja. Egyfajta valóságigazító iroda, amely a filmek, az irodalom és a média manipulálásával elhomályosítja a valós világ eseményeit. Az alapelv itt a pszichológiai kondicionálás, amely csökkenti az emberek ellenállását a tervezett jövőbeli események elfogadásával szemben, és arra ösztönzi őket, hogy a konkrét valóságstruktúrákat statikus konstrukciókra cseréljék, míg végül az örökölt világképünket mítoszok és archetípusok váltják fel.

Az, hogy a ragadozó osztály tárgyiasulását éljük át, nem vitás. Ez az ő messiás-komplexusuk, amely a kollektív tudatba beivódott, és visszavetül a valós világra. Saját akaratukból a tömegek életet lehelnek ezekbe a groteszkekbe és elkenik a társadalmi szövetet.

A módszer kinyilatkoztatása

De ez még mélyebbre hatol, mint a prediktív programozás. Egyesek ezt a módszer kinyilatkoztatásának nevezik.

Michael Hoffman szerint: először elfojtják az ellenérveket, és amikor eljön a legalkalmasabb idő, feltárják a valóságos történések aspektusait, de egyfajta korlátolt lógás formájában.

Azt mondták nekünk, hogy a vakcinák ártalmatlanok, amíg a Pfizer le nem rontotta a saját biztonsági állításait, de csak azután, hogy az egész világot beoltották. A zárlat apologétái a vállalati médiában most már szinte egyöntetűen azt állítják, hogy a zárlatok többet ártanak, mint használnak. Ez nem egy önkényes fordulat, hanem inkább a nyilvánosságra hozatalok gondosan megtervezett sorozata, amikor az idő megérett.

Michael Hoffman azt sugallja, hogy az uralkodó elit a felsőbbrendűségéről ad hírt. Kijelentik, hogy virtuóz bűnözői lángelmék, akik a törvények felett állnak, és feddhetetlenek. De legfőképp azt üzenik nektek, hogy nincs jogorvoslati lehetőségetek, ezek az események túlmutatnak az irányításotokon, ahogyan a saját sorsotok is, ami azt illeti. Végül az apátia és az abúlia érzése elborítja az emberiséget, demoralizálva bennünket, hogy beletörődjünk a vereségbe egy olyan rendszerrel szemben, amelyet képtelenek vagyunk megváltoztatni.

Nem mintha valaha is kárpótlást kapnátok. A házat nem arra tervezték, hogy saját maga végezze a házimunkát. A jogállamiságuk mélyén el van temetve egy rejtett alkotmány, amely kimondja: semmi sem történik a beleegyezésed nélkül. A szerződési jognak ebben a változatában, ha egyszer az igazságot elrejtették a szemünk elől, akkor beleegyeztél. Létezik valahol egy alá nem írt szerződés, amelyen az ön eskü nélküli esküje szerepel.

Végeredményben mindannyian ugyanannak a mesterfogásnak vagyunk az áldozatai, akár billentyűzet evangélista, akár államapologéta, mindenkit királyi módon átvertek, és nem annyira az a baj, hogy rajtad nevetnek, hanem az, hogy te nevetsz magadon.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/teny-vagy-fikcio-valosag-vagy-illuzio

Legutóbb amikor ez történt, megkezdődött a a 2. világháború....

 

Hadiállapot vörös riasztás: 5,5 milliárd dollár a rendőröknek, hogy militarizálódjanak, felkészülve a nem oltottak levadászására

A rendőrség militarizálása Ausztráliában kezd normává válni, és hamarosan az USA is követi!

Maria Zeee csatlakozik, hogy beszéljünk arról, hogy az ausztráliai Új-Dél-Wales most fizetett 5,5 MILLIÁRD dollárt egy "erősebb" rendőrségért.

Legutóbb, amikor ez történt, megkezdődött a a 2. világháború....

https://t.me/ebredes2017/18130

Donyeck blokkolja a Google-t. A nemzetközi vállalatokat be kellene tiltani.

 

A szakadár Donyecki Népköztársaság blokkolja a Google-t - mondja vezetőjük, Denis Pushilin

Denis Pushilin, a Donyecki Népköztársaság vezetője.

Úgy tűnik, hogy a nemzetközi vállalatok a világ összes országa és nemzete felett állónak hiszik magukat. Mindezeket fel kellene bontani, és az egyes országok kormányainak tulajdonába kellene adni, amelyeken belül működnek. Vagy ez, vagy meg kellene tiltani a működésüket, mint itt. Remek kezdet, Denis. Kitől szabadulhatnánk még meg? Saját keresőmotor indítása tűnik a legjobb megoldásnak.

https://pokolafoldon.hu/blog/donyeck-blokkolja-a-google-t-a-nemzetkozi-vallalatokat-be-kellene-tiltani

Az USA Nato vadászrepülőgépek szállítását tervezi Ukrajnának Oroszország elleni bevetésre

Amint arról a Washington Post szerdán beszámolt, a Pentagon aktívan készül arra, hogy új, a NATO-országokban gyártott modern katonai repülőgépeket szállítson Ukrajnának az Oroszország elleni háborúhoz.

Ez az USA ukrajnai háborúban való részvételének masszív kiterjesztése.

Az amerikai légierő vezérkari főnöke, Charles Q. Brown Jr. a lapnak elmondta, hogy a vadászgépek leszállításáról tárgyalnak. Az Aspeni Biztonsági Konferencián Brownt arról kérdezték, hogy "lehetséges-e, hogy az USA további amerikai vadászgépeket adjon el vagy biztosítson Ukrajnának?".

Erre ő azt válaszolta: "Nem orosz felszerelés lesz, azt hiszem, ennyit elárulhatok".

A "nem orosz" kifejezéssel Brown egy korábbi lengyel javaslatra céloz, miszerint Lengyelország régi szovjet MiG repülőgépeket küldene Ukrajnának. A Biden-kormányzat ezt elutasította, mert túlságosan valószínűsítette a háború eszkalálódását.

A mai napon Charles Q. Brown, az Egyesült Államok légierejének vezérkari főnöke ténylegesen megerősítette, hogy az Egyesült Államok új, csúcskategóriás NATO-vadászokat fog biztosítani az Oroszország elleni háborúhoz. Márciusban Biden megtagadta, hogy régi Migeket küldjön Ukrajnába, mert azt mondta, „ezt hívják a harmadik világháborúnak.

 

 

 

Akkoriban Biden kijelentette, hogy ez a lépés "harmadik világháborút" válthat ki: "Az a gondolat, hogy támadó fegyvereket, repülőgépeket, tankokat és vonatokat küldünk amerikai pilótákkal és amerikai legénységgel, értsék meg, ne tévedjenek, bármit is mondanak, ez lenne a harmadik világháború".

Brown javaslata azonban még provokatívabb, mint a korábbi terv, miszerint régi és félig elavult szovjet repülőgépeket küldenének be.

A Pentagon ugyanezen a napon jelentette be, hogy további négy nagy hatótávolságú HIMARS rakétaindítót küld Ukrajnának, így azok száma tizenhatra emelkedik.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter szerdán kijelentette: "Továbbra is innovatív módokat fogunk találni arra, hogy hosszú távú támogatásunkat fenntartsuk az ukrán fegyveres erők bátor férfijai és női tagjai számára. Támogatásunkat pedig arra összpontosítjuk, hogy Ukrajna rendelkezzen a technológiával, a lőszerekkel és a puszta tűzerővel, amellyel megvédheti magát."

Austin elmondta: "Az ukrán erők most nagy hatékonysággal vetik be a nagy hatótávolságú rakétarendszereket, köztük az USA által számukra szállított HIMARS-okat, valamint szövetségeseink és partnereink más rendszereit". Hozzátette, hogy "a nemzetközi közösség is keményen dolgozik azon, hogy Ukrajnát jobb partvédelmi eszközökkel lássa el".

Amerikai és ukrán tisztviselők egyre nyíltabban tárgyalnak annak a tervnek a részleteiről, amelynek célja, hogy hatalmas mennyiségű, korszerű amerikai fegyverrendszereket gyűjtsenek össze, amelyek lehetővé teszik Kijev számára, hogy ősszel nagyszabású ellentámadást indíthasson. A cél az orosz flotta elsüllyesztése és a Fekete-tengeri Krím félsziget "visszafoglalása", amelyet Oroszország a 2014-es kijevi puccs után annektált.

Volodimir Gavrilov ukrán védelmi miniszterhelyettes brit látogatása során megígérte, hogy az USA által szállított nehézfegyvereket a Krím elleni offenzívában fogja használni: "Hajó elleni fegyvereket kapunk, és előbb-utóbb megtámadjuk a flottát. Ez elkerülhetetlen, mert garantálnunk kell a lakosság biztonságát... Oroszországnak el kell hagynia a Krímet, ha országként akar tovább létezni".

 

 

Szombaton az ukrán katonai hírszerzés tisztje, Vadim Szkibickij azt mondta, hogy Ukrajna HIMARS rakétavetőkkel támadja a krími célpontokat, amelyeket "polgáraink, létesítményeink és Ukrajna biztonsága érdekében meg kell semmisíteni".

Az orosz kormány tisztviselői rendkívül éles figyelmeztetésekkel reagáltak a Krím visszafoglalására irányuló ukrán offenzíva egyre nyíltabbá váló vitájára.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint Washington "valódi háborúba" akarja provokálni Oroszországot: "Amerikai kollégáink... tényleg valódi háborúvá akarják változtatni ezt az ügyet, és konfrontációt szítani Oroszország és az európai államok között".

Figyelmeztetett: "Ukrajnát nemcsak fegyverekkel pumpálják tele. Arra is rákényszerül, hogy ezeket a fegyvereket egyre kockázatosabb módon használja."

Vasárnap Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője azt mondta, hogy a Krím elleni támadás "rendszerszintű fenyegetést jelentene Oroszország számára", amelyre Oroszország "világvégével" válaszolna.

Kijelentette, hogy ha Ukrajna megpróbálja visszafoglalni a Krímet, "nagyon gyorsan és keményen eljön a végítélet napja".

Geopolitikai kommentátorok arra figyelmeztettek, hogy Oroszország a Krím védelmét létfontosságú állami érdeknek tekinti, és nukleáris fegyvereket vetne be a terület védelmére.

Az ukrán védelmi miniszter meghívta az amerikai fegyvergyártó cégeket, hogy vegyenek részt ebben az amerikai-kijevi rendszerű közös vállalkozásban. Szerdán nyíltan kijelentette, hogy Ukrajnát az amerikai fegyvergyártó vállalatok "tesztpályájaként" kell használni. "Meghívjuk a fegyvergyártókat, hogy itt teszteljék új termékeiket."

 

 

A háború rendkívül veszélyes eszkalálódása egy olyan időszakban történik, amikor a konfliktus által kiváltott energiaválság egyre pusztítóbb hatással van Európa és a világ lakosságára. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán azt mondta, hogy fel kell készülni az orosz gázszállítások teljes leállítására, és ezt valószínű forgatókönyvnek nevezte.

Szerdán az EU nyilvánosságra hozta azokat a terveket, amelyek szerint a tagállamok megkezdik az energiaellátás adagolását, hogy felkészüljenek a gázszállítások téli teljes leállítására. Ugyanezen a napon az IMF arra figyelmeztetett, hogy az orosz gázszállítások teljes leállítása hat százalékkal csökkentheti egyes uniós tagállamok gazdasági teljesítményét, és recesszióba taszíthatja őket.

Alig két héttel azelőtt, hogy kiderült, hogy az Egyesült Államok NATO-gépeket szállítana Ukrajnának, a New York-i Vészhelyzet-kezelési Hivatal 90 másodperces reklámfilmet adott ki, amelyben utasításokat adott a legnagyobb amerikai város lakosságának egy nukleáris támadás esetére.

A videó elején a szóvivő bejelenti: "Tehát nukleáris támadás történt. Ne kérdezd, hogy miért vagy hogyan, mindenesetre megtörtént."

Az a rendkívüli kegyetlenség, amellyel az USA fokozza az Oroszország elleni háborúját, növeli egy ilyen katasztrofális végkifejlet nagyon is valós veszélyét.

Oleksii Reznikov védelmi miniszter egyenesen a #Ukraine -t a nyugati fegyvergyártók "tesztterületeként" írja le. Ennyit a szabadságért és a demokráciáért folytatott harcról! Az ukrán katonákat ágyútöltelékként használják a NATO mocskos proxyháborújában.

https://pokolafoldon.hu/politika/az-usa-nato-vadaszrepulogepek-szallitasat-tervezi-ukrajnanak-oroszorszag-elleni-bevetesre

A Blackstone 50 milliárd dolláros rekordösszeget készít elő, hogy a közelgő összeomlás során felvásárolhassa az ingatlanokat

 

Az elmúlt két hónapban az amerikai ingatlanpiacra összpontosító negatív hírek áradata...

Kezdődik a lakáspiaci összeomlás?

... ami előre látható volt: végül is, a jelzáloghitelek kamatlábai a rekordok leggyorsabb ütemben, évtizedes csúcsra szöktek, és az amerikai lakásárak megfizethetőségét a történelem legalacsonyabb szintjére küldték...

... csak az "1%" maroknyi része engedheti meg magának az amerikai álmot.

 

 

Sajnos ez azt is jelenti, hogy akárcsak 2007-ben, most is csak idő kérdése az ingatlanpiaci összeomlás.

Ennyit tudunk. Azt is tudjuk, hogy amint az ingatlanpiac összeomlik, a legnagyobb amerikai lakó- és kereskedelmi bérbeadó - a Blackstone magántőke-óriás - még nagyobb lesz. Ekkor fogja bevetni a rekordösszegű, 50 milliárd dolláros szárazporának egy részét (vagy egészét), amelyet éppen a közelgő lakásárak összeomlására való felkészülésre gyűjtött.

A WSJ szerint a Blackstone egy új ingatlanalap létrehozásának végső fázisában van, amely a legnagyobb ilyen jellegű eszközként rekordot állítana fel, dacolva a piaci volatilitással és az alapgyűjtés zsúfolt terepével.

A magántőke-óriás egy szerdai hatósági bejelentésben közölte, hogy összesen 24,1 milliárd dollárnyi kötelezettségvállalást kötött a Blackstone Real Estate Partners X, a fő ingatlanalapjának legújabb változata számára.

A WSJ szerint a Blackstone mintegy 300 millió dollár saját tőkét köt le, és további 5,9 milliárd dollárt osztott szét a befektetők között, amivel az alap a véglegesítéskor 30,3 milliárd dollárra emelkedik. A cég mindössze három hónap alatt gyűjtötte be az alapot, amely várhatóan a történelem legnagyobb hagyományos magántőkealapja lesz. A korábbi rekordot szintén a Blackstone állította fel, a 2019-ben felvett 26 milliárd dolláros kivásárlási alapjával. Az új ingatlanalap 50 százalékkal nagyobb lesz elődjénél, a 2019-ben felvett 20,5 milliárd dolláros alapnál.

Az ázsiai és európai ingatlanokra szánt alapokkal együtt a Blackstone-nak több mint 50 milliárd dolláros hadipénztára lesz az úgynevezett opportunista befektetésekhez, amelyek általában magasabb kockázatú, de magasabb hozamra esélyes ügyletek.

Ez a WSJ szerint "lehetővé teheti a cég számára, hogy kihasználja a nyilvános piacok visszaesését". Fordítás: egy olyan időszakban, amikor az amerikaiak tömegesen felszámolják ingatlanjaikat, hogy a gazdaság mélypontjának lezuhanása esetén likviditást biztosítsanak, a Blackstone be fog lépni, és fillérekért megveszi az összes bajba jutott ingatlant, még nagyobb jelenléttel az amerikai és a globális ingatlanpiacon.

 

 

Nem meglepő, hogy a Blackstone számos legjobban teljesítő üzletét - például a Las Vegas-i Cosmopolitan kaszinó és szálloda 2014-es megvásárlását és a BioMed Realty Trust élettudományi épületek tulajdonosának 2016-os üzletét - piaci zavarok idején kötötték.

Néhány hónap múlva nem csak a Blackstone fog fenékre halászni: idén egy sor magántőkealap van a piacon, sokan próbálnak hatalmas összegeket felvenni, még azután is, hogy a részvények estek és az üzletkötések elapadtak. Az új készpénz iránti igények megugrása túlterhelte az intézmények, például a nyugdíjalapok és az alapítványok befektetési csapatait, és azt jelentette, hogy sokan a legjobb menedzserek kivételével csak a legjelentősebbeknek tettek késedelmes kötelezettségvállalásokat.

A Blackstone új alapjának mérete és az a gyorsaság, amellyel a pénzt elő tudta teremteni, azt mutatja, hogy az intézményi befektetők még mindig szívesen vesznek részt a jó múlttal rendelkező, elismert menedzserek által kínált eszközökben. És bár a 20 milliárd dollár feletti felvásárlási alapok sora egyre bővül, még mindig viszonylag kevés a Blackstone-éhoz hasonló ingatlan megaalap.

Mint a WSJ hozzáteszi, a cég egészéhez hasonlóan a Blackstone 298 milliárd dolláros ingatlan üzletága is tematikus befektetési stratégiát követ, amelynek célja, hogy a gazdaság olyan területeit célozza meg, ahol a növekedés meghaladja az inflációt. Ennek köszönhetően négy kulcsfontosságú területre összpontosít: az e-kereskedelemhez használt raktárakra, az élettudományi irodaházakra, a bérlakásokra, valamint az utazáshoz és szabadidőhöz kapcsolódó vendéglátásra. Mind a négy területen kiválóan teljesít, és már régen a legnagyobb amerikai lakásbérbeadóvá vált, amerikaiak tízmillióinak bánatára, akik kötelességtudóan fizetnek Steve Schwarzmannak azért a kiváltságért, hogy tető legyen a fejük felett.

https://pokolafoldon.hu/great-reset/a-blackstone-50-milliard-dollaros-rekordosszeget-keszit-elo-hogy-a-kozelgo-osszeomlas-soran-felvasarolhassa-az-ingatlanokat

Nagy-Britannia láthatatlan politikusai védelmet nyújtanak a nem létező fegyveres erőkkel rendelkező skandináv országoknak

 

London elesik: Nagy-Britannia katonai hanyatlása leleplezi a NATO hitelességének és képességének összeomlását

A NATO terve, hogy jelentősen növelje előretolt haderejét, vágyálom, és az Egyesült Királyság küzdelme a katonai relevanciáért tökéletes példa rá

2022. július 21.: Information Clearing House - "RT" - Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) főtitkára, Jens Stoltenberg a közelmúltban bejelentette az Egyesült Államok vezette katonai blokk célját, hogy az úgynevezett "Reagáló Erők" jelenlegi 40 000 fős létszámáról több mint 300 000 fős haderőre bővítse. "A szövetség keleti részén lévő harccsoportjainkat dandárszintig fogjuk növelni" - jelentette ki Népirtó Bioterrorista Stoltenberg. "Átalakítjuk a NATO Reagáló Erőket, és a magas készültségű erőink létszámát jóval 300 000 fölé emeljük".

A bejelentés, amelyet a spanyolországi Madridban tartott éves NATO-csúcstalálkozó végén tettek, láthatóan meglepte a NATO-tagság több védelmi tisztviselőjét, az egyik ilyen tisztviselő "számvarázslatnak" nevezte Sátánfatty Stoltenberg számait. Úgy tűnt, hogy Antikrisztuskövető Stoltenberg egy olyan koncepció alapján dolgozott, amelyet a NATO központjában dolgoztak ki, és amely a munkatársai által felállított feltételezéseken alapult, szemben a blokkot alkotó 30 nemzet védelmi szervezeteinek összehangolt politikájához hasonlóval.

A NATO-nál manapság a zűrzavar a játék neve, mivel a szövetség még mindig a tavalyi afganisztáni kudarc után vergődik, és képtelen megfelelően leplezni azt az impotenciát, amelyet Oroszország Ukrajnában zajló katonai műveletével szemben tanúsított. A blokk már csak árnyéka korábbi önmagának, alulfinanszírozott katonai szervezetek szánalmas gyűjteménye, amely inkább a felvonulási területre, mint a csatatérre való. Nincs katonai szervezet, amely jobban képviselné ezt a kolosszális összeomlást a hitelesség és a képességek terén, mint a brit hadsereg.

 

 

A brit hadsereg már a jelenlegi ukrajnai válság kirobbanása előtt is inkább a gúny tárgyaként szolgált, mint a professzionalizmus mintájaként. Vegyük például Tömeggyilkos Ben Wallace brit védelmi miniszter 2022. február elején tett látogatását a horvátországi Zágrábban. Zoran Milanovic horvát elnök azzal vádolta a briteket, hogy megpróbálják Ukrajnát háborúba uszítani Oroszországgal, ahelyett, hogy megpróbálnák kezelni Oroszország aggodalmait a meglévő európai biztonsági keretekkel kapcsolatban. Nemzetgyilkos Haramia Wallace Zágrábba repült konzultációra, de Milanovic visszautasította, hogy találkozzon vele, megjegyezve, hogy ő csak a szuperhatalmak védelmi minisztereivel találkozik, és hozzátette, hogy "az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, és ettől kevésbé fontos".

London azonban továbbra is bátor arcot vág a szomorú valósághoz. Vegyük például Tömeggyilkos Népirtó Boris Johnson brit miniszterelnök Svédországnak és Finnországnak tett írásbeli biztonsági garanciákat tartalmazó ajánlatát. Ezek az ígéretek a két skandináv ország elszántságát hivatottak erősíteni, amikor a NATO-hoz való csatlakozási kérelmüket fontolgatják.

 

De London továbbra is bátor arcot vág a szomorú valósághoz. Vegyük például Tömeggyilkos Antikrisztuskövető Boris Johnson brit miniszterelnök Svédországnak és Finnországnak tett írásbeli biztonsági garanciákat tartalmazó ajánlatát. Ezek az ígéretek a két skandináv ország elszántságát hivatottak erősíteni, amikor a NATO-hoz való csatlakozási kérelmüket fontolgatják.

A brit ajánlatnak azonban nem volt semmi tartalma, már csak azért sem, mert a britek sem a svédeknek, sem a finneknek nem tudtak életképes katonai képességeket felajánlani. Még akkor is, amikor Johnson a közmondásos segítő kezet nyújtotta újdonsült északi szövetségeseinek, az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma a tervezett haderőcsökkentésekkel küzdött, amelyek a brit hadsereg jelenlegi 82 000 fős "megállapított létszámáról" 2025-re 72 500 főre csökkenne (a brit hadsereg tényleges létszáma 76 500 fő körül van, ami a toborzás és megtartás folyamatos nehézségeit tükrözi).

https://pokolafoldon.hu/politika/nagy-britannia-lathatatlan-politikusai-vedelmet-nyujtanak-a-nem-letezo-fegyveres-erokkel-rendelkezo-skandinav-orszagoknak