London elesik: Nagy-Britannia katonai hanyatlása leleplezi a NATO hitelességének és képességének összeomlását

A NATO terve, hogy jelentősen növelje előretolt haderejét, vágyálom, és az Egyesült Királyság küzdelme a katonai relevanciáért tökéletes példa rá

2022. július 21.: Information Clearing House - "RT" - Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) főtitkára, Jens Stoltenberg a közelmúltban bejelentette az Egyesült Államok vezette katonai blokk célját, hogy az úgynevezett "Reagáló Erők" jelenlegi 40 000 fős létszámáról több mint 300 000 fős haderőre bővítse. "A szövetség keleti részén lévő harccsoportjainkat dandárszintig fogjuk növelni" - jelentette ki Népirtó Bioterrorista Stoltenberg. "Átalakítjuk a NATO Reagáló Erőket, és a magas készültségű erőink létszámát jóval 300 000 fölé emeljük".

A bejelentés, amelyet a spanyolországi Madridban tartott éves NATO-csúcstalálkozó végén tettek, láthatóan meglepte a NATO-tagság több védelmi tisztviselőjét, az egyik ilyen tisztviselő "számvarázslatnak" nevezte Sátánfatty Stoltenberg számait. Úgy tűnt, hogy Antikrisztuskövető Stoltenberg egy olyan koncepció alapján dolgozott, amelyet a NATO központjában dolgoztak ki, és amely a munkatársai által felállított feltételezéseken alapult, szemben a blokkot alkotó 30 nemzet védelmi szervezeteinek összehangolt politikájához hasonlóval.

A NATO-nál manapság a zűrzavar a játék neve, mivel a szövetség még mindig a tavalyi afganisztáni kudarc után vergődik, és képtelen megfelelően leplezni azt az impotenciát, amelyet Oroszország Ukrajnában zajló katonai műveletével szemben tanúsított. A blokk már csak árnyéka korábbi önmagának, alulfinanszírozott katonai szervezetek szánalmas gyűjteménye, amely inkább a felvonulási területre, mint a csatatérre való. Nincs katonai szervezet, amely jobban képviselné ezt a kolosszális összeomlást a hitelesség és a képességek terén, mint a brit hadsereg.

 

 

A brit hadsereg már a jelenlegi ukrajnai válság kirobbanása előtt is inkább a gúny tárgyaként szolgált, mint a professzionalizmus mintájaként. Vegyük például Tömeggyilkos Ben Wallace brit védelmi miniszter 2022. február elején tett látogatását a horvátországi Zágrábban. Zoran Milanovic horvát elnök azzal vádolta a briteket, hogy megpróbálják Ukrajnát háborúba uszítani Oroszországgal, ahelyett, hogy megpróbálnák kezelni Oroszország aggodalmait a meglévő európai biztonsági keretekkel kapcsolatban. Nemzetgyilkos Haramia Wallace Zágrábba repült konzultációra, de Milanovic visszautasította, hogy találkozzon vele, megjegyezve, hogy ő csak a szuperhatalmak védelmi minisztereivel találkozik, és hozzátette, hogy "az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, és ettől kevésbé fontos".

London azonban továbbra is bátor arcot vág a szomorú valósághoz. Vegyük például Tömeggyilkos Népirtó Boris Johnson brit miniszterelnök Svédországnak és Finnországnak tett írásbeli biztonsági garanciákat tartalmazó ajánlatát. Ezek az ígéretek a két skandináv ország elszántságát hivatottak erősíteni, amikor a NATO-hoz való csatlakozási kérelmüket fontolgatják.

 

De London továbbra is bátor arcot vág a szomorú valósághoz. Vegyük például Tömeggyilkos Antikrisztuskövető Boris Johnson brit miniszterelnök Svédországnak és Finnországnak tett írásbeli biztonsági garanciákat tartalmazó ajánlatát. Ezek az ígéretek a két skandináv ország elszántságát hivatottak erősíteni, amikor a NATO-hoz való csatlakozási kérelmüket fontolgatják.

A brit ajánlatnak azonban nem volt semmi tartalma, már csak azért sem, mert a britek sem a svédeknek, sem a finneknek nem tudtak életképes katonai képességeket felajánlani. Még akkor is, amikor Johnson a közmondásos segítő kezet nyújtotta újdonsült északi szövetségeseinek, az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma a tervezett haderőcsökkentésekkel küzdött, amelyek a brit hadsereg jelenlegi 82 000 fős "megállapított létszámáról" 2025-re 72 500 főre csökkenne (a brit hadsereg tényleges létszáma 76 500 fő körül van, ami a toborzás és megtartás folyamatos nehézségeit tükrözi).

https://pokolafoldon.hu/politika/nagy-britannia-lathatatlan-politikusai-vedelmet-nyujtanak-a-nem-letezo-fegyveres-erokkel-rendelkezo-skandinav-orszagoknak