2022. május 11., szerda

Amerika gázolajellátása az összeomlás szélén áll

 

Amerika gázolajellátása a katasztrofális összeomlás szélén áll, ami az élelmiszer, műtrágya, szén és energia leállításához vezet

Amit most Dieselgeddon-nak nevezünk, az Egyesült Államokban a dízelüzemanyag-kínálat zuhanórepülésben van. Május végére vagy június elejére - hacsak valami drámai változás nem történik - a dízelüzemanyag extrém módon szűkösen áll rendelkezésre, és egész Amerikában be kell osztani a mennyiséget.

Mivel a dízelüzemanyagot szinte minden vonat (mivel ezek "dízel-elektromos" vonatok), szállító teherautók, építőipari berendezések és mezőgazdasági gépek használják, a dízel elérhetőségének összeomlása élesen érinti majd az alábbiakat:

  • Élelmiszerek elérhetősége

  • Az élelmiszertermeléshez szükséges műtrágyák

  • Szén az elektromos hálózat működtetéséhez

  • Építési projektek

  • Fogyasztási cikkek szállítása a kiskereskedelmi üzletekbe

  • UPS, Fedex, USPS és más csomagszállítók

Kevesen tudják, hogy a gázolaj milyen fontos szerepet játszik a gazdaságban, de ezt a fontos leckét hamarosan a nehezebb úton fogják megtanulni: Dízelüzemanyag nélkül Amerika gazdasága nem működik. Pont.

 

 

  • Dízelolaj nélkül a UPS nem tud csomagokat kézbesíteni. Az Amazon.com leáll. A USPS leállítja a postai kézbesítést.

  • Dízel nélkül a vonatok nem tudnak műtrágyát szállítani a farmereknek. Az élelmiszernövényeket nem ültetik el, vagy nem teremnek elegendő termést a világ élelmezéséhez.

  • Dízel nélkül minden építési projekt leáll, ami azt jelenti, hogy az utakat és hidakat nem javítják tovább. Az autópálya-infrastruktúra összeomlik.

  • Dízel nélkül az Amerikai Egyesült Államok nem működik.

  • Mindez felveti a kérdést: Miért van gázolajhiány?

Rejtélyes tűzesetek és a meglévő finomítók biodízelre való átalakítása.
Az egyik ok, amiért nem finomítanak elég dízelt Amerikában, az, hogy az elmúlt néhány évben a nagy üzemanyag-finomítók leállították a dízelüzemüket, és elkezdték átállítani a "biodízel" előállítására - egy rendkívül gazdaságtalan, erényt jelző termék, amely valójában szörnyű a környezetre nézve, és mégis szinte teljes mértékben az élelmiszertermelésen múlik az üzemanyag előállítása. (Hihetetlenül pazarló dolog élelmiszert termeszteni, majd azt üzemanyaggá alakítani. Nézzük csak meg a kukoricaszármazék etanol fiaskót, ami egy ökológiai rémálom...).

Amint arról a JWN 2020-ban beszámolt: "Nyugaton hatalmas olajfinomítók alakulnak át bioüzemanyag-üzemanyag-üzemekké". A kitalált kovidózárlatok alatt, mint kiderült, annyi felesleges gázolaj volt a csővezetékben, hogy ezeket a vállalatokat erővel kényszerítették arra, hogy "zöldüljenek", és bioüzemanyag-gyárakká alakítsák át finomítóikat. Ez persze azt jelenti, hogy nem tudnak többé kőolajból valódi gázolajat előállítani. Ebből a történetből:

A Phillips 66 szerdán az amerikai finomítók sorában a legutóbbi lett, aki közölte, hogy egy kaliforniai olajfinomítót bioüzemanyaggyárrá alakít át, mivel a benzin veszít fényéből a mezőgazdasági és hulladéktermékekből származó üzemanyagok miatt. A vállalat közölte, hogy a San Francisco melletti, napi 120 000 hordós Rodeo-finomítója lesz a világ legnagyobb üzeme, amely használt étolajból, zsírokból, kenőzsírokból és szójaolajból úgynevezett megújuló dízelüzemanyagot, valamint benzint és repülőgép-üzemanyagot állít elő.

 

 

A bejelentés körülbelül egy héttel azután történt, hogy az üzemanyag-óriás Marathon Petroleum Corp. közölte, hogy két finomítóját is átalakíthatja megújuló dízelüzemekké. Júniusban a HollyFrontier Corp. közölte, hogy 2022-ig a wyomingi Cheyenne-i finomítóját megújuló dízelüzemmé alakítja át.

Vegyük észre, hogy ahhoz, hogy élelmiszerből bioüzemanyagot állítsunk elő, valakinek előbb meg kell termelnie az élelmiszert. Ez pedig azt jelenti, hogy a gazdáknak műtrágyára és dízelüzemanyagra van szükségük a traktorjaikhoz, hogy megtermelhessék az élelmiszert. De a gázolaj éppen azért fogy, mert a gázolaj-finomítók átálltak bioüzemanyagra, de a bioüzemanyaghoz élelmiszer kell, amit csak gázolaj felhasználásával lehet megtermelni... értitek a lényeget. Ez a végzet és a hülyeség ördögi körforgása. Hamarosan Amerikának rengeteg olyan bebutított finomítója lesz, amelyek képesek bioüzemanyagot előállítani az élelmiszerekből, de nem lesz semmilyen élelmiszer, amivel táplálni lehetne a finomítóikat.

Nem lehet kitalálni a hülyeségnek azt a szintjét, ami ahhoz szükséges, hogy idáig eljussunk.

Ráadásul 2019-ben egy rejtélyes tűz miatt hatalmas robbanás történt egy philadelphiai dízelfinomítóban. A finomítót üzemeltető Philadelphia Energy Solutions" cég 2019 júliusában csődöt jelentett, miután a tűz és a robbanás miatt a finomítót működésképtelenné tették - számol be a CNBC.

 

 

Ez a fajta tűz, amelyet a CNBC egy "meghibásodott csőre" vezet vissza, emlékeztet az elmúlt hónapokban az USA-szerte élelmiszeripari létesítményeket érintő tűzesetek sorozatára. Mindez az Amerika számára energiát és élelmiszert biztosító infrastruktúra összehangolt szabotázsának tűnik.

Összefoglalva, az úgynevezett "zöld" bioüzemanyagokra való átállás - valamint a rejtélyes tűz és robbanás Philadelphiában - vezetett a DIESELGEDDON-hoz, amely hamarosan keményen sújtja Amerikát. Miközben a dízel kifogy, és a közlekedés őrülten drágává és megbízhatatlanná válik, Joe Biden és a demokraták 40 milliárd dollárt küldenek Ukrajnának, miközben teljes mértékben elutasítják, hogy bármit is tegyenek Amerika energetikai infrastruktúrájának védelme érdekében.

Ez mutatja a prioritásaikat, nem igaz? Ők csak Ukrajnát akarják megmenteni, miközben tönkreteszik Amerikát.

A demokraták persze ezt teszik: Mindent tönkretesznek, amihez hozzáérnek.

A megdöbbentő teljes történetet a mai Citizens' Log podcastban olvashatják a Brighteon.com-on keresztül:

Brighteon.com

Idegenek mozgatják a szálakat a Földön?

 

Sötét idegenek irányítják az emberiséget, az emberi történelmet elrejtették előlünk. Az ET fénymunkások ott vannak, hogy segítsenek, ha tudjuk, hogyan kommunikáljunk velük a hiperűrben.

A pszichedelikumok technológiája el fog juttatni oda.

Felelősségi nyilatkozat - én nem vagyok híve egyiknek sem, de mint laposföldes barátomnak, Edward Menezhez hasonlóan, hajlandó vagyok meghallgatni az EG-t.

Clif High egy internetes adatbányászati szakértő, aki "prediktív nyelvészet" és számítógépes programok segítségével válogatja át az interneten található több milliárd bitnyi információt, hogy megjósolja a jövőbeli trendeket és eseményeket.

"Nem a zsidók, a szabadkőművesek és mások találták ki azt a sok szart, amiben most élünk, hanem a sötét idegenek. Még Dzsingisz kán valós történelme sem arról szólt, hogy csak úgy kiirtotta a falusiakat, ahogyan azt nekünk kanalazzák, hanem kiirtotta azokat a falvakat, ahol tudták, hogy Idegenek rejtőzködnek."

Clif High azon kevesek egyike, aki beszél a sötét Idegenekkel, ET fénymunkásokkal való hiper-űrbeli találkozásairól, és elmagyarázza, hogy miről is van szó. Sok találkozása volt mindkét csoporttal a hiperűrbe tett "utazásai" során, így IMHO egyedülállóan alkalmas arra, hogy beszéljen róluk. Annyira olvasott, hogy zsenialitása az élet minden területén megmutatkozik, egy igazi filozófus az ősök stílusában.
Legújabb pontjai a Közzétételről az, hogy valamikor a következő néhány hónapban, amint a szövetségi tartalék összeomlik, a Globalisták, miközben kiborulnak, kiszivárogtatnak információkat, amelyek elismerik őket és a technológiájukat; mindezt egy utolsó utáni erőfeszítésként, hogy fenntartsák az irányítást a tömegek felett, miközben megpróbálják bevezetni az Új Digitális Pénzt és az ID irányítást.

 

 

Az idegenekről azt mondja nekünk:

A zsidók választották az Idegeneket istenüknek, az Idegenek azóta is a zsidókat használják bábjaiként. Miután mindenhonnan kirúgták őket, a zsidók felállították a saját bábjaikat, a szabadkőműveseket.

Igen, a sötét Idegenek irányítják a zsidókat, akik viszont a szabadkőműveseket irányítják, miközben az ET fénymunkások megpróbálnak segíteni nekünk; DE először fel kell ébrednünk az Elveszett Emberiségünk Történelmére, hogy lássuk, mi történt valójában. Nem, az ET nem azért jön, hogy megmentse az emberiséget, ezt kollektíven kell megtennünk, mivel mindannyian EGY forrásból származunk.

Mivel a legtöbb ember nem hiszi el a legtöbb dolgot a médiából, vagy amit a kormányzat kényszerrel etet velük; nagyon valószínűtlen, hogy sokan elhiszik, amit itt írok. Rábízom magam arra, amit az univerzum mond: "megadunk nektek mindent, amire szükségetek van, DE meg kell dolgoznotok érte". A kozmosz tudja, hogy minden válasz rendelkezésünkre áll, ha dolgozunk, hogy megtaláljuk őket. Egyszerűen fogalmazva, ismerjétek meg a történelmet az Idegenek háborúiról a Földön, amit megnyertek, és mivel a történelem ismétli önmagát, meg fogják nyerni a jelenlegi Armageddont?

Az összes ellopott és elrejtett Valódi Emberi Történelemmel csak keveritek a keverőtálat, és nem igazán csináltok semmit. A zsidók, a szabadkőművesek és mások nem találták ki az összes szart, ami alatt élünk, a sötét Idegenek tették. Még Dzsingisz kán valós történelme sem arról szólt, hogy csak úgy kiirtotta a falusiakat, mint ahogyan azt nekünk kanalanként beetetik, hanem kiirtotta azokat a falvakat, ahol tudták, hogy Idegenek bujkálnak.

Tehát az ellopott-eltitkolt valódi emberi történelmet tekintve, talán itt az ideje, hogy egy lépést tegyünk előre, és leleplezzük a hírhedt Sátán és társai mögött álló valódi gonoszt. A szabadkőművesek csak a zsidók kegyencei, mert a zsidók mindent elrontottak és mindenhonnan kirúgták őket. A Sötét Idegenek bár technológiailag fejlettebbek az embereknél, de érzelem nélküliek (nincs vagus idegrendszerük), így még akkor is Hülyék, ha intelligensek.

Minél több kinyilatkoztatás jön ki, annál többet fogunk látni és összekötni a pontokat a Valódi Emberi Történelemmel. Ha csak megnézzük a kegyencek, azaz a globalisták arcát és a terveket, amiket számunkra terveznek, bepillantást nyerhetünk a függöny mögé, hogy kik az igazi ellenség, vagyis azok, akiket a sötét Idegenek agymosással irányítanak.

 

 

AZ IGAZI EMBERI TÖRTÉNELEM EL VOLT REJTVE

A Sötét Idegenek valóságosak, ahogyan a Világos ET munkások is. Clif High találkozott mindkét típussal a hiperűrben és elmenyitó betekintést nyújt nekünk arról, hogy mik ők és mit akarnak.

(Clif High egy őrült?)

Eltekintve Clif részletes folyamatos adatközlései mellett róluk és az aktuális ügyekről, van egy kevéssé ismert csoportos Felemelkedési glosszárium', akik megadják nekünk az energia mély kapcsolatát és funkcionalitását az isten-pontból' a lelkünkhöz. Mint 12. dimenziós lények, ők lefedik az összes harmóniát, ami a kozmoszt működésre készteti, és azt, hogy a sötét Idegenek hogyan irányították az agymosott agyú emberiséget az emberi formában való teremtésünk után valamivel.

Hogy megértsük, hogy a sötét Idegenek feletti urak milyen régóta, mélyen és széles körben rejtegetik a valódi emberi történelmet, a Tatárság története mélyen beavat minket a miénket megelőző civilizációkba, a Hyperborean-Atlantisziakba és a sötét Idegenekkel vívott csatáikba és az általuk elvesztett háborúkba, ahonnan az egész létező birodalmukat módszeresen kitörölték-eltörölték Közép-Ázsiából Oroszország-Ukrajna. (Dzsingisz kán nem csak falusiakat gyilkolt, hanem megpróbálta kiirtani az emberiség fölé kerekedni akaró sötét Idegeneket, akikről azt gyanította, hogy ott rejtőzködnek).

Emberként ülhetünk és játszhatjuk a karosszék kritikusát, miközben nem nézünk szembe az emberiséget fenyegető valódi fenyegetéssel, a sötét Idegenekkel, akik az embereket Ai-Botokká akarják lealacsonyítani, hogy a lélek belülről elpusztuljon. Ők azok, akik gonoszak' sátániak' akiknek a zsidók' a kiválasztottjai az agymosott agyú, agyvezérelt bábjaiknak.

 



A Jelenések itt vannak, és ahogy minden nyilvánvalóvá válik, továbbra is látni fogjuk az Armageddon előkészítését és lejátszását. Egyetlen embert sem fog megkímélni annak a pszichológiai traumának a megtapasztalása, ami az Idegenek-ET-k megmutatják magukat a jelenlegi emberi társadalom összes összeomlásával együtt.

Az internetnek köszönhetően minden feltárt Titok azonnal megosztásra kerül mindazok között, akik eléggé felébredtek és nyitottak ahhoz, hogy törődjenek Isten Szeretetének igénylésével, növeljék a lélek-szellemüket és legyenek mindazok, akik lehetnek, egy lélek, aki emberi ruhában éli meg az életet.

Jelenleg úgy tűnik, hogy 2022 az Idegen-ET kinyilatkoztatások ideje; legyen szó az általunk használt technológiájukról, vagy a valódi emberi történelemben való részvételükről, ami rejtve van... MARADJANAK VELÜNK.

 

Talán ha az emberiség tényleg tudná, hogy ki áll az egész mögött, akkor megelégelnék a játszmákat, felállnának. fellázadnának és visszavennék az életüket. Egyébként csak azok, akik felébredtek és nyitott elméjűek, áthatolhatatlanok az Idegenek agykontrolljával szemben; tehát az emberiség 50%-ának többnyire nyitott elméjűségével már félúton vagyunk.

Az Armageddon már itt van és zajlik, az emberiség következő lépései fogják megmutatni, hogy merre tartunk, a Rizikó játékukba, vagy kihátrálunk és hagyjuk őket megrohadni......


https://www.pokolafoldon.hu/blog/idegenek-mozgatjak-a-szalakat-a-foldon

Tartanunk kell-e egy harmadik világháborútól Ukrajna miatt?

 

Oroszország nukleáris csapásokkal fenyegetőzik és harmadik világháború kirobbantásával fenyeget a NATO ukrajnai fegyverszállításai kapcsán. A RAND elemzőcég szerint mindez azért veszélyes, mert nemsokára már nem lehet megkülönböztetni a valós fenyegetéseket az állandó propagandacélú riogatástól, a Nyugat pedig értelmetlenül korlátozza magát, gondolván: az oroszokat megenyhíti, ha csak védelmi jellegű fegyvereket és hadianyagokat szállít Ukrajnába a NATO.

 

Oroszország már három nappal az ukrajnai invázió megindulása után magas készültségbe helyezte nukleáris csapásmérő erőit. A CIA igazgatója április 14-én figyelmeztetett, hogy Oroszország taktikai atomfegyverek bevetésére készülhet Ukrajnában, egyelőre minden bizonyíték nélkül. Emmanuel Macron, Joe Biden és Olaf Scholz egyaránt arról beszélt a közelmúltban, hogy a kelet-európai háború világméretűvé válhat és ezt minél határozottabban el kell kerülni. Az oroszok pedig folyamatosan arról beszélnek, hogy a NATO akciói világháborúba sodorják a Nyugatot és Oroszországot. Elsősorban az egyre nagyobb mértékű fegyverszállítást emlegetik háborús okként, de még a Moszkva cirkáló szégyenteljes elvesztése kapcsán is a NATO felelősségét emlegetik – ami persze részben igaz. Közismert, hogy a hajó elsüllyesztésekor a közelben repült, ráadásul jelzés értékűen bekapcsolt transzponderrel (tehát az egész világ számára nyilvánosan) az amerikai haditengerészet egyik P-8 Orion felderítőgépe, amely egyes sajtóállítások szerint megadta a hajó koordinátáit az ukrán fegyveres erőknek.

Összességében folyamatos tehát a feszültségkeltés és annak a tudatosítása, hogy a nagyhatalmak döntő konfliktus felé sodródnak.

Raphael S. Cohen biztonságpolitikai elemző szerint ennek két nagyon fontos veszélye van a Nyugat számára. Egyfelől, hogy értelmetlenül szorítja magát korlátok közé. Gyakori elképzelés mostanában, hogy Ukrajnát nem szabad „nagyon” segíteni, hiszen az átlép valamiféle vörös vonalat az oroszokkal szemben. Így például csak védelmi célú fegyvereket szabad szállítani az országba. Azonban az olyan nyilvánvalóan védelmi eszközök, mint a török Bayraktar drónok és az amerikai Javelin páncéltörő rakéták óriási gondot okoznak az oroszoknak, míg az „offenzívabb” jellegű és látványosabb fegyvernek számító harckocsik és harci repülőgépek kevésbé. Így tehát a Nyugat az oroszokat ennél jobban felbosszantani aligha tudja:

Moszkvát legfeljebb az békítheti meg, ha kevesebb fegyvert szállít a Nyugat Ukrajnának, hiszen a mostaniaknál hatékonyabb eszközöket nehezen tudnának már adni.

A RAND elemzője itt vét egyébként egy komoly hibát: szerinte az, hogy az USA MiG-29 vadászbombázókat ígért az ukránoknak, majd nem szállította le őket, ennek a hibás gondolkodásnak volt a terméke. Szerinte az amerikaiak féltek a túlságos eszkalációtól. Azonban ahogy Tom Cooper független biztonságpolitikai elemző rámutatott, az ukrán légierő túlságosan gyenge ahhoz, hogy az új repülőgépeket használatát döntő sikerekre válthassa. Persze erősebb lenne a légierejük, mint most, de ez nem jelentene akkora hasznot, mint amekkora logisztikai nehézségekkel jár. Az Ausztriában élő szakértő a Kígyó-szigeten fekvő orosz állásokat bombázó ukrán Szu-27-esek taktikáit elemezve mutatott rá, hogy az ukrán légierő láthatóan nem túl magasan képzett, és éppen ezért hiba lenne még több repülőgéppel tömni őket:

a Nyugatnak inkább több drónt kellene biztosítani az ukránok számára, ha igazán segíteni akar.

 


Amellett, hogy a Nyugat értelmetlenül bonyolítja a hadianyagok szállítását, van még egy sokkal komolyabb veszély.

Oroszország már túl sokszor fenyegetőzött nukleáris csapással és a konfliktus világháborúvá szélesítésével.

Fennáll a veszély, hogy ha egyszer valóban azt akarná jelezni nyilvánosan, hogy a Nyugatnak ez vagy az a lépése elhozza a totális háborút, akkor már senki sem fog hinni neki a hatalmas médiazajban, a korábbi üres fenyegetőzések miatt. Azzal, hogy a Nyugat és Oroszország vezetői mintegy „könnyedén” említik a világháborús veszélyt az ukrajnai helyzet kockázatai között, elképzelhető, hogy már akkor sem veszik komolyan ezeket a gondolatokat, amikor tényleg közel van a totális összecsapás és a történelem vége.

Kíváncsi vagy, hogyan eszkalálódott az orosz-ukrán konfliktus? A témával kapcsolatos összes cikkünket itt találod.

Szemlézte: Farkas Dániel

Ukrajna megszakítja az oroszországi gázszállítást. Európa fizet

 

Ukrajna május 10-én értesítette a Gazpromot, hogy május 11-én, moszkvai idő szerint reggel 7 órától leállítja a gáz szállítását a szoranovkai gázmérőállomáson keresztül. Ez az esemény nagy visszhangot váltott ki, és az orosz gáz szállítását is veszélyeztette. Az UGTS (ukrán gázszállító rendszer üzemeltetője) képviselői közölték, hogy Ukrajna május 11-én délelőtt leállítja a földgáz tranzitját Oroszországból Európába a luhanszki régióban található Sohranivka állomáson keresztül. Az ukrán UGTS alkalmazottai szerint ennek oka a vis maior körülmények, amelyek lehetetlenné teszik a gáz további szállítását a GMS-en és a Novopskov határkompresszor állomáson keresztül. A vis maior bejelentés okáról szólva az UGTS arra hivatkozik, hogy a tranzitinfrastruktúra oroszországi lefoglalása következtében megváltoztak a működési módok, „beleértve a tranzit áramlásból történő jogosulatlan gázkivonást”, ami „fenyegeti a stabilitást és a biztonságot”. a teljes ukrán gázszállítási rendszerből.” Naponta akár 32,6 millió köbméter gáz halad át Novopskovon Oroszországból Európába, ami a szállítás közel egyharmadát teszi ki. Az üzemeltető kijelentette, hogy a térségben zajló katonai műveletek miatt most nem tudja végrehajtani a Novopskov és más állomások operatív és technológiai irányítását. Az ukrán szolgáltató az Európába irányuló gáztranzit megőrzése érdekében javasolta a kihasználatlan kapacitások ideiglenes áthelyezését Szohranivkából a Suja GMS-be, amely a Kijev által ellenőrzött területen található. Másrészt Szergej Kuprijanov, a Gazprom szóvivője szerint „az Ukrán Naftogaz Nemzeti Részvénytársaság értesítést kapott arról, hogy az orosz oldalról a Sohranivka gázszállító rendszerbe történő gázszállítás folytatása esetén a kilépési mennyiségek az ukrán GMS pontjai csökkennek. Ezzel kapcsolatban a Gazprom kijelenti, hogy semmilyen megerősítést nem kapott a vis maior körülményeiről, és nem látja akadályát annak, hogy az eddigiek szerint folytassa a munkát. A szohranivkai gázszállító rendszerben és a Novopskov kompresszorállomáson mindvégig csendben dolgoztak és dolgoznak az ukrán szakemberek, a Sohranivkán keresztüli tranzit teljes körűen biztosított, a kivitelezők részéről nem volt és nincs panasz. A „Gazprom” maradéktalanul eleget tesz az európai fogyasztókkal szembeni kötelezettségeinek, a szerződés és az üzemeltetői megállapodás alapján tranzitgázt szállít, a tranzitszolgáltatásokért pedig teljes mértékben kifizették. Az orosz folyamatábra alapján a mennyiségek átadása a Szuja gázmérőállomásra technológiailag lehetetlen, a mennyiségek elosztását a 2019. december 30-án kelt együttműködési megállapodás rögzíti, és ezt az ukrán fél is jól tudja”. A tranzitszerződés szerint a Gazprom 2020-ban 65 milliárd köbméter, 2021-2024-ben évi 40 milliárd köbméter gázt (napi 109 millió köbméter) szállított Európába Ukrajnán keresztül. 2021-ben a kiszállítások volumene 41,6 milliárd köbmétert tett ki. Ukraine Disrupts Gas Transit From Russia. Europe PaysUgyanakkor az ukrán Naftogaz megfenyegette a Gazpromot, hogy bármilyen döntés esetén továbbra is fizet a gáztranzitért, annak ellenére, hogy Kijev megpróbálja megzavarni az ellátást. Április 27-én a Gazprom felfüggesztette a gázszállítást Lengyelországnak és Bulgáriának, miután az országok nem rubelben fizettek az üzemanyagért. Május 2-án a TASS arról számolt be, hogy a Gazprom 2022 harmadik negyedévében nem rendelt el gázt Lengyelországon keresztül a Jamal-Európa vezetéken keresztül, és az aukciót az ukrán Suja és Sohranovka gázelosztó állomásokon történő további gáztranzitkapacitás lefoglalására ugyanerre az időszakra. törölve. Más országok képviselői kommentálták az ukrán döntést, miszerint a sztropgáz-átmenet a Sohranovka GMS-en keresztül történik. Az álláspontok ebben a kérdésben eltérőek lettek. Az amerikai külügyminisztérium sajtószolgálatának vezetője, Ned Price az ukrán GTS Operator által közel egyharmaddal csökkentett Európába irányuló gáztranzitról azt mondta: „Amit ma hallottunk, az csak azt hangsúlyozza, amit tudtunk. Tudtuk, hogy gyorsan kell reagálnunk a globális energiapiac zavaraira.” Az Egyesült Államok külügyminisztériumának illetékese a továbbiakban hangsúlyozta: „Az Egyesült Államok és a világ országai már tettek lépéseket, az Egyesült Államok a múlt hónapban végrehajtott rendelettel intézkedett az orosz olaj, energiatermékek behozatalának betiltása érdekében. Más országok is követték a példát döntéseikben.” Eközben a Moldovagaz vezetője, Vadim Ceban kijelentette, hogy Moldova nem kapott hivatalos értesítést Ukrajna és Oroszország képviselőitől a gázszállítás korlátozásáról. Robert Fico, a szlovákiai parlamenti ellenzék és a „pálya – Szociáldemokrácia” párt vezetője nem volt hajlandó részt venni Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök beszédében, azzal érvelve, hogy „nem hallgat valakire, aki minden nap hazudik. Fico szerint Zelenski „sérti Szlovákia érdekeit” azzal, hogy naponta követeli az oroszországi olaj- és gázszállítás felfüggesztését. Fico mellett, több szlovák törvényhozó nem volt hajlandó részt venni az ukrán elnök beszédén, „álarcosnak” nevezve a rendezvényt.
Zelenszkij szavai sokba kerültek Európának.
Pontosabban drágulást váltottak ki a gázpiacon. Az azonnali szállítású földgáz azonnali ára Európában 12,4 százalékkal, 980 dollárról 1100 dollárra ugrott ezer köbméterenként. A kijevi kijelentés a gázszolgáltatás leállításáról ellentmond a Gazprom kijelentésének. Az tény, hogy a meglévő szerződések és kötelezettségek továbbra is érvényben vannak, és azokat a feleknek teljesíteniük kell.

https://southfront.org/ukraine-disrupts-gas-transit-from-russia-europe-pays/