2022. április 24., vasárnap

Tömeggyilkos Klaus Schwab főtanácsadója és a WEF büszkélkedik: A diktátorok álmai most már lehetségesek.

"A diktátorok mindig is arról álmodtak, hogy felszámolják a magánéletet, mindenkit megfigyelnek, mindent tudnak, amit teszel, gondolsz és érzel... Ez most már lehetséges."

A magánélet és a biztonság közötti vita egyidős a civilizációval - mondta Yuval Noah Harari történész és író nemrég az Athéni Demokrácia Fórumon, egy évente megrendezett nemzetközi konferencián Görögországban. "De most valami újdonság van: a történelemben először lehetséges a magánélet teljes felszámolása" - mondta Harari, aki a Világgazdasági Fórum vezetőjének, Klaus Schwabnak a főtanácsadója.

"Korábban ez nem volt lehetséges" - mondta Harari - "Most már lehetséges. Alapvető változás történt. "A diktátorok mindig is arról álmodtak, hogy teljesen felszámolják a magánéletet, mindenkit állandóan megfigyelnek, és mindent tudnak, amit teszel, és nem csak azt, amit teszel, hanem mindent, amit gondolsz, és mindent, amit érzel."

Akár az ókori görögországi zsarnokokról, akár Sztálinról volt szó, mindig is erről álmodtak, de soha nem tudták megvalósítani, mert technikailag lehetetlen volt. Most már lehetséges - mondta Harari a New York Times moderátorának, Liz Aldermannak.

Nézze meg a teljes videót Yuval Noah Harari és Marietje Schaake internet- és adatvédelmi szakértő panelbeszélgetéséről az Athens Democracy Forumon,

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/klaus-schwab-fotanacsadoja-es-a-wef-buszkelkedik-a-diktatorok-almai-most-mar-lehetsegesek

Beperelték az EU Bizottságát a Covid-19 vakcina titkosítása miatt

 

A vakcinaszerződések átláthatóságának hiánya: Az Európai Parlament képviselői beperelik az EU Bizottságát.

Emlékeztetjük olvasóinkat néhány dologra, amit az oltóanyag-szerződések átláthatóságának hiányáról, többek között Ursula von der Leyen alaposan kompromittált szerepéről, mint az EU "oltóanyag-beszerzője", már közzétettünk:

Vizsgálat indult az Európai Bizottság vezetőjének a Pfizer vezérigazgatójával váltott szöveges üzenetek átadásának megtagadása miatt.

Szabadságharcos EP-képviselők Ursula von der Leyen azonnali lemondását követelik.

Cristian Terhes európai parlamenti képviselő által bemutatott példa az EU gyógyszerészeti szerződésére:

Az EU-bizottságot beperelték a Covid-19 vakcina titkosítása miatt.

Öt zöldpárti EP-képviselő beperli az Európai Bizottságot a rendkívül titkos vakcinaszerződések miatt, arra hivatkozva, hogy az EB által közzétett, erősen szerkesztett változatok "lehetetlenné tették a megállapodások tartalmának megértését" - áll a pénteken közzétett közleményben.

"A titkolózás a bizalmatlanság és a szkepticizmus táptalaja, és nincs helye a gyógyszeripari vállalatokkal kötött nyilvános megállapodásokban" - jelentette ki Margrete Auken, a perben részt vevő dán európai parlamenti képviselő, hozzátéve, hogy "az Európai Bizottság elutasítja az oltóanyag-szerződések átláthatóságát, ami befolyásolja a közvélemény bizalmát az EU azon képességében, hogy a lehető legjobb eredményt érje el polgárai számára".

A képviselők az Európai Bizottság által a BioNTech, Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson és Novavax oltóanyaggyártókkal kötött szerződések részleteit követelik, beleértve az adagonkénti árat, az előlegfizetéseket, az oltóanyag-adományozás feltételeit, a felelősséget és a kártalanítási kérdéseket.

"A közpénzből történő vásárlásoknak nyilvános információkkal kellene járniuk, mindenképpen az egészségügyi kérdésekben" - mondta Kim van Sparrentak holland európai parlamenti képviselő és a perben részt vevő fél a képviselőcsoport közleményében, megjegyezve, hogy "az üzleti titok leple alatt történő titoktartás csak a bizonytalanságot és a félelmet szítja".

 

 

Auken és van Sparrentak mellett Tilly Metz (Luxemburg), Jutta Paulus (Németország) és Michele Rivasi (Franciaország), a parlament Covid-19 bizottságának elnöke is aláírta a keresetet.

A luxembourgi Európai Bíróságon benyújtott keresetre akkor került sor, amikor Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy minden uniós tagállamnak el kell fogadnia az uniós digitális Covid-tanúsítványokat, azaz egy olyan digitális egészségügyi útlevelet, amelyet a védőoltást, a negatív PCR-tesztet vagy a Covid-19-ből való felépülés igazolását igazoló személyek számára állítanak ki. Bár az ilyen igazolások érvényességi ideje június végén lejárt volna, az Európai Bizottság nemcsak egy évvel meghosszabbítja, hanem július 1-jétől mind a 27 uniós tagállam számára kötelezővé teszi. Von der Leyen szerint jelenleg csak 15 országban alkalmazzák.

A lépésre annak ellenére kerül sor, hogy számos uniós tagállam csökkentette Covid-19-korlátozásait, és eltávolodott a világjárvány első 18 hónapjában bevezetett szigorúbb intézkedések némelyikétől. Németország, amely eredetileg minden 60 év feletti állampolgár számára előírta volna a Covid-19 vakcina beadását, kénytelen volt elvetni ezeket a terveket, miután a Bundestag leszavazta őket, bár az ország egészségügyi minisztere figyelmeztetett, hogy a kormány újra bevezetheti a maszkokra vonatkozó előírásokat, mivel őszre a fertőzések növekedésére számít.

A perre válaszul az EB ragaszkodott ahhoz, hogy nem hozhatja nyilvánosságra a vakcinagyártókkal még 2020-ban kötött szerződéseket, arra hivatkozva, hogy "a bizottság feladata a szerződések tiszteletben tartása". Akkoriban az uniós törvényhozóknak, akik látni akarták a szerződéseket, megtiltották, hogy jegyzeteket készítsenek, és titoktartási megállapodások aláírására kényszerítették őket.

Fél évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy a világ nagy része a kötelező Covid-19 vakcinázás felé tart. A felismerés azonban, hogy a gyártók kezdeti ígéretei ellenére a vakcinák nem voltak csodafegyverek - nem csak a terjedés megállítására, de a további fertőzés megelőzésére sem voltak képesek -, lehűtötte a közvélemény lelkesedését a kötelezővé tétel iránt. Az egészségügyi aggályok és a nem beoltottakkal szembeni diszkriminációra vonatkozó panaszok szintén hozzájárultak a visszahatáshoz. A gyártók, valamint a legtöbb tisztviselő azonban továbbra is kitartanak amellett, hogy a vakcinák "biztonságosak és hatékonyak".

https://www.pokolafoldon.hu/blog/bepereltek-az-eu-bizottsagat-a-covid-19-vakcina-titkositasa-miatt

Srí Lanka felfüggeszti a külföldi adósságfizetéseket

 

Az ellátási lánc válságát, amelyet az okozott, hogy egy 99,5 százalékos túlélési arányú vírus miatt egész országok hónapokra leálltak, most az ukrajnai háború és néhány termelő országban újabb zárlatok súlyosbítják, és néhány országnak már akkora gazdasági feszültséget okoznak, hogy nem fizetik ki adósságukat.

Srí Lanka, ahol jelenleg tömeges zavargások zajlanak a gazdaság mélyrepülése miatt, bejelentette, hogy annak érdekében, hogy megőrizze azt a dollárkészletét, amellyel élelmiszert és energiát tud vásárolni a népének, felfüggeszti adósságainak kifizetését, ami valószínűleg olyan teljes fizetésképtelenséget vált ki, amely dominóhatást idézhet elő.

"Srí Lanka példátlan nemteljesítésre figyelmeztetett, és leállította a külföldi adósságok kifizetését, ami egy rendkívüli lépés, hogy megőrizze a fogyatkozó dollárkészletét az alapvető élelmiszer- és üzemanyagimportra" - jelentette a Bloomberg Quint a héten, miközben az ázsiai országban romlott a helyzet.

Egy keddi közlemény szerint a kötvénytulajdonosoknak, a kétoldalú hitelezőknek és az intézményi hitelezőknek jelenleg fennálló összes kifizetést felfüggesztették, amíg a pénzügyminisztérium nem tud egy adósságátütemezési tervet kidolgozni.

Nandalal Weerasinghe, aki a Srí Lanka-i központi bank újonnan kinevezett kormányzója, egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kormány megpróbál tárgyalni a hitelezőkkel, de arra is figyelmeztet, hogy nemfizetés is bekövetkezhet. A most meghozott intézkedések "végső megoldásként szolgálnak annak érdekében, hogy megakadályozzák a köztársaság pénzügyi helyzetének további romlását" - közölte a pénzügyminisztérium.

"Most már nyilvánvaló, hogy minden további késlekedés azzal a kockázattal jár, hogy maradandó károkat okoz Srí Lanka gazdaságának, és potenciálisan visszafordíthatatlan károkat okoz az ország külső államadósságának tulajdonosai számára" - tette hozzá a minisztérium.

A bejelentés a Gotabaya Rajapaksa elnököt és testvérét, Mahinda Rajapaksa miniszterelnököt lemondásra szólító felhívások közepette történt, bár eddig mindketten elutasították ezt. Gotabaya ehelyett "egységre és jobb megértésre" szólított fel a hét elején, amikor a szingaléz és tamil újév alkalmából köszöntötte a polgárokat, miközben egyre nagyobb aggodalomra ad okot az egekbe szökő infláció, amely jelenleg 20 százalékos éves szinten, és a napi áramkimaradások, amelyek gyakran három órán át tartanak.

Gotabaya pártja elvesztette parlamenti többségét, és a Nemzetközi Valutaalappal folytatott mentőcsomagról szóló tárgyalások valószínűleg tovább késnek - írja a Bloomberg Quint.

 

 

A pénzügyminisztérium közölte, hogy a kormány tárgyalásait az IMF-fel felgyorsítják, miközben az ottani tisztviselők azt mondták, hogy el akarják kerülni a kemény fizetésképtelenséget. Rajapaksa kormánya megpróbál pénzügyi segítséget kapni Indiától és Kínától is, utóbbi jelenleg Srí Lanka egyik legnagyobb hitelezője.

"Kína mindent megtett, hogy segítséget nyújtson Srí Lanka társadalmi-gazdasági fejlődéséhez, és ezt a jövőben is folytatni fogja" - mondta a külügyminisztérium képviselője egy keddi tájékoztatón.

A jelentés szerint Srí Lanka júliusban esedékes dollárkötvényei 3 centtel új rekordalacsonyra, 45,73-ra estek a dolláron. Emellett a rúpia is esett, miközben az ország tőzsdéje a héten az ünnepek előtt zárva volt, miközben a napi áramkimaradások miatt amúgy is csonka volt a kereskedés.

"A piac számított erre a nemteljesítésre" - mondta a Bloomberg Quintnek Carl Wong, az Avenue Asset Management fix kamatozású kötvényekért felelős vezetője, aki már nem tart Srí Lanka-i kötvényeket. "Most azt kell megnéznünk, hogy az új kormány hogyan kezeli a szárazföldi káoszt, miközben az IMF-fel tárgyal".

Az országnak nagyjából 12,5 milliárd dollárnyi eurókötvénye van, és a következő kifizetések április 18-án esedékesek a Bloomberg által látott adatok szerint. Akkor várhatóan 36 millió dollár kamatot fizet ki a kormány egy 2023-ban lejáró kötvényre, valamint 42,2 millió dollárt egy 2028-as hitelre. Srí Lanka számára idén még egy sor más kifizetés is esedékes, köztük 1,03 milliárd dollárnyi tőke és kamat egy július 25-én lejáró kötvényre.

A nemzetek globális eladósodottsága egyre romlik, köszönhetően az egyre súlyosbodó infláció közepette zajló ellátási válságnak. Az összeomlás csak idő kérdése, ha a pálya változatlan marad.

A források a következők:

BloombergQuint.com

NaturalNews.com

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/a-kormanyok-az-osszeomlas-fele-tartanak-a-globalis-ellatasi-lanc-valsaga-es-az-inflacio-sulyosbodasa-miatt

Az utolsó ukránig

Forrás: Anti-Spiegel @ YouTube
https://youtu.be/NnNArnnJ1ow