"A diktátorok mindig is arról álmodtak, hogy felszámolják a magánéletet, mindenkit megfigyelnek, mindent tudnak, amit teszel, gondolsz és érzel... Ez most már lehetséges."

A magánélet és a biztonság közötti vita egyidős a civilizációval - mondta Yuval Noah Harari történész és író nemrég az Athéni Demokrácia Fórumon, egy évente megrendezett nemzetközi konferencián Görögországban. "De most valami újdonság van: a történelemben először lehetséges a magánélet teljes felszámolása" - mondta Harari, aki a Világgazdasági Fórum vezetőjének, Klaus Schwabnak a főtanácsadója.

"Korábban ez nem volt lehetséges" - mondta Harari - "Most már lehetséges. Alapvető változás történt. "A diktátorok mindig is arról álmodtak, hogy teljesen felszámolják a magánéletet, mindenkit állandóan megfigyelnek, és mindent tudnak, amit teszel, és nem csak azt, amit teszel, hanem mindent, amit gondolsz, és mindent, amit érzel."

Akár az ókori görögországi zsarnokokról, akár Sztálinról volt szó, mindig is erről álmodtak, de soha nem tudták megvalósítani, mert technikailag lehetetlen volt. Most már lehetséges - mondta Harari a New York Times moderátorának, Liz Aldermannak.

Nézze meg a teljes videót Yuval Noah Harari és Marietje Schaake internet- és adatvédelmi szakértő panelbeszélgetéséről az Athens Democracy Forumon,

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/klaus-schwab-fotanacsadoja-es-a-wef-buszkelkedik-a-diktatorok-almai-most-mar-lehetsegesek