2014. szeptember 22., hétfő

Orbán Viktor a Gazprom vezetőjével egyeztetett

Megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával hétfő délután Budapesten, az Országházban – erősítette meg az MTI érdeklődésére Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
A Gazprom által hétfő este Moszkvában kiadott közlemény szerint a téli időszakra vonatkozó stabil és megbízható földgázellátásról és a Déli Áramlat földgázvezeték megvalósításáról tárgyalt a Gazprom vezérigazgatója. A találkozón külön téma volt a Déli Áramlat európai gázvezeték megépítése, amely – mint a Gazprom tájékozatójában áll – az előre eltervezett menetrend szerint halad.
A budapesti tárgyalásról szóló moszkvai közlés szerint Magyarországon jelenleg az osztrák Baumgarten irányába vezető szakasz tervezési-felmérési, területrendezési munkálatainak, és a környezeti hatástanulmányoknak az elvégzésére kiírt pályázat van folyamatban. A magyar szakaszt tervező céget október végéig tervezik kiválasztani.
A Gazprom közleménye szerint az orosz gázt Dél- és Közép-Európa több országába eljuttató Déli Áramlat vezetéken keresztül Magyarországra 2017-ben érkezik az első szállítmány. Arra is emlékeztetnek, hogy az Ukrajna elkerülésével tervezett rendszeren 2015 végétől, 2016 elejétől tervezik beindítani az első szállításokat. A Déli Áramlat teljes kapacitását 2018-ra éri el, amely akkor már évi 63 milliárd köbméter földgázt szállít.
MTI

Megnyílt a moszkvai magyar vízumközpont

Marina Roscsa metró megálló - Moszkva

- Hírek, kommentárok -

MTI: “Egyhetes próbaüzem után hétfőn megnyílt Moszkvában a schengeni beutazási engedélyek iránti kérelmeket befogadó magyar vízumközpont.

Az üzleti alapon működő intézmény Moszkva észak-keleti részén, a Marina Roscsa nevű kerületben van, az egyik új metróvonal végállomásának közelében. A Polkovaja utcai épületben 460 négyzetméteres alapterületen fogadják a vízumkérelmezőket.

A magyar VisaWorld-Center Szolgáltató Kft. és orosz partnere, Jelena Cvetkova üzletasszony hozta létre az intézményt működtető orosz Vízumközpont Korlátolt Felelősségű Társaságot. Cvetkova asszony az MTI-nek elmondta, az ő feladatuk volt, hogy az orosz szabályozásnak megfelelően építsék ki a vízumközpontot. Az előkészítés öt hónapot vett igénybe.

A helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt a jó megközelíthetőség. Minthogy a magyar vízumcenter nem messze található a Lengyelországba, Csehországba, Norvégiába, Kanadába utazók számára kialakított, egyesített moszkvai vízumközponttól, azok az utazási irodák, amelyek nemcsak Magyarországra, hanem a fent említett országokba is szerveznek utazásokat, szinte egy helyen intézhetnek mindent – mondta az orosz üzletasszony.

A tágas ügyféltérben húsz ablaknál várják a kérelmezőket. Harminc alkalmazottat vettek fel a vízumközpontba. Létrehoztak egy szolgáltató irodát is, ahol a kliensekről fotót, dokumentumaikról fénymásolatot készítenek, és ha igény van rá, biztosítást kötnek, repülőjegyet, szállást foglalnak. A vízumközpontban nyitott bankfiókban helyben fizethetik be a kliensek a kérelem bevételének és kiadásának, valamint a beutazási engedélynek a díját. Az előbbiért kérelmezőkként 1200 rubelt (mintegy 7500 forint) számítanak fel, de kedvezményeket adnak a 6 év alatti gyerekeknek és a különböző fogyatékkal élőknek.

Jelena Cvetkova elmondta, hogy tevékenységüket bővíteni szeretnék: további 50 vízumközpont-képviseletet terveznek nyitni Oroszországban.

A schengeni szabályozás előírja a vízumkérelmezők biometrikus adatfelvételét. Így 2015-től a Magyarországra vízummal beutazókról is fényképet kell készíteni, valamint ujjnyomatot kell venni tőlük, és ehhez a vízumkérelmezőknek személyesen kell megjelenni majd a központokban. Nem mindenki tud azonban Moszkvába utazni, ezért elsősorban ott, ahol már van magyar főkonzulátus: az Ural-hegység menti Jekatyerinburgban és Szentpéterváron nyitnak majd vízumközpontot, valamint a dél-oroszországi, Krasznodarban. Ezekben a városokban gyakorlatilag megvannak a helyiségek, a közeljövőben befejezik a szükséges felújítást és a felkészülést a munkára.

Bajtai Csaba tanácsos, a moszkvai magyar konzulátus vezetője a moszkvai vízumközpontban elmondta, hogy az orosz fővárosban lévő magyar nagykövetségen 2004-ben alakították ki a konzuli ügyfélszolgálatot, mintegy 30 ezer fő vízumkérelmének az átvételére méretezve azt. Tavaly már 72 ezer kérelmet vettek át, és ez a szűkös körülményekből adódóan torlódáshoz vezetett.

A vezető konzul hozzátette, hogy évről-évre 15-20 százalékkal nő a beadott vízumkérelmek száma Moszkvában. Tekintettel arra, hogy a jövő év első negyedében már biometrikus adatokat is le kell venni a kérelmezőktől, mindez elkerülhetetlenül szükségessé tette a vízumkérelmek átvételének a kiszervezését. Tisztában vannak azzal, hogy a vízumkérelmezők számára az 1200 rubeles vízumközponti díj további anyagi megterhelést jelent, de úgy gondolják, hogy a piac ezt már tudomásul vette. Arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarország gyakorlatilag az utolsó államok között van Oroszországban, amelyek vízumközpontoknak adták át a kérelmek átvételét. A döntéseket természetesen továbbra is a konzulátuson hozzák.

Bajtai Csaba hozzátette, hogy igyekeznek minden segítséget megadni a moszkvai magyar vízumközpontnak, ahogy ezt a felkészülés során is megtették. Ebben a kezdeti időszakban folyamatosan biztosítják a konzuli jelenlétet, és a későbbiekben sem fogják a központot magára hagyni. Négy korábbi konzuli munkatárs, akik vízumkérelmek átvételével foglalkoztak, a vízumközpontban dolgozik.”

Bal-Rad komm: Ennek a hírnek mi örülnénk is, – ha nem lenne úgymond, “hajszál a levesben”. – “A schengeni szabályozás előírja a vízumkérelmezők biometrikus adatfelvételét. Így 2015-től a Magyarországra vízummal beutazókról is fényképet kell készíteni, valamint ujjnyomatot kell venni tőlük…”
És azon felül, hogy ez komoly emberi jogi problémákat is felvet, jócskán meg is drágítja a vízumok elkészítését is kiadását: “…Tekintettel arra, hogy a jövő év első negyedében már biometrikus adatokat is le kell venni a kérelmezőktől, mindez elkerülhetetlenül szükségessé tette a vízumkérelmek átvételének a kiszervezését. Tisztában vannak azzal, hogy a vízumkérelmezők számára az 1200 rubeles vízumközponti díj további anyagi megterhelést jelent…”
Ez a komoly emberi jogi problémákat felvető úgynevezett “schengeni szabályozás” vagyis a biometrikus adatfelvétel, (először ujjlenyomat, – ami már most is érvényben van, – majd írisz kép, – amit majd a bőr alá ültetett chip követ), – újabb bizonyítékok az Európai Unió diktatórikus, emberellenes politikájára.
Biometrikus adatfelvétel - ujjlenyomatB-R

A liberálisokról lepattant a cáfolat - tovább folytatják a dezinformációt

A Reuters hírügynökség tovább folytatja a szándékos dezinformációt Iránnal kapcsolatban, - vasárnap ugyanis újra egy meg nem nevezett teheráni vezetőre hivatkozva azt állították, hogy Irán készen áll együttműködni az Egyesült Államokkal az ISIS elleni hadműveletekben Szíria területén.
Korábban Hamenei ajatollah tisztázta a liberális média ferdítéseit és bejelentette, hogy bár voltak ilyen irányú megkeresések, ő is, és a külügyminiszter is visszautasították az Egyesült Államok felkérését az együttműködésre, vagyis Irán nem működik együtt az Egyesült Államokkal.
Az ajatollah azzal indokolta a döntést, hogy az amerikaiaknak vér tapad a kezeikhez, és az iráni vezetők mocskos kezet akkor sem fognak meg, ha látszólag segítséget nyújt. A liberális média teljes érdektelenséget mutatott a legfelsőbb vezető által adott cáfolatra, és úgy tűnik, tovább folytatják a szándékos dezinformációt. Az információk megbízhatóságáról azonban sok mindent elmond, hogy az amerikaiakkal együttműködést továbbra is meg nem nevezett "teheráni vezetőkre" hivatkozva, vagyis minden tényalapot nélkülözve állítják.
Korábban Irán tiltólistára helyezte az Index.hu és a HVG magyarországi médiákat is. A két liberális oldal szintén heteken keresztül azt terjesztette, hogy Irán együttműködik az amerikaiakkal.


http://www.hidfo.net/2014/09/22/liberalisokrol-lepattant-cafolat-tovabb-folytatjak-dezinformaciot

Hazai 2/3-os reformok várhatóak a választások után - pártközeli forrásból

Képtalálat a következőre: „orbán lázár kép”
Ki áll a miniszteri reformerek mögött?


"Ha az előző négy évet forradalomnak neveztük, akkor egyszerűen nincs elég erős kifejezés arra, ami most következik" - számolt be egy a Miniszterelnökségen belüli tervezése rálátó forrás. Elmondása szerint a miniszterelnök alig várja, hogy túl legyenek az önkormányzati választásokon, és a kormány megkezdhesse a több területet érintő legújabb nagyszabású átalakításait.
Erre készül a kormány

A forrás szerint a miniszterelnök azzal is számol, hogy az intézkedések hatására jelentős népszerűségvesztést fog elszenvedni a kormány, tekintve, hogy a változtatások a Fidesz szavazótáborát is kedvezőtlenül érinthetik, azonban mivel a következő három évben nem lesz semmilyen választás, ez kevésbé zavarja, mint az elmúlt ciklusban.

A portál úgy tudja, hogy a kormányfő egyelőre csak szűk körben osztotta meg terveit, így azok a legtöbb kormánytag számára is újdonságot fognak jelenteni.

A következő átalakításokra lehet számítani:
  • a kormány azt vizsgálja, hogy hogyan lehet úgy átalakítani az egyes rendszereket - különösen az egészségügyet, oktatást és a közigazgatást -, hogy a jövőben csökkenteni tudják az "államból élők arányát",
  • állítólag eddig az a került téma is eljött, hogy a magántőkét miként engedjék be minél nagyobb arányban az egészségügybe, mivel a kabinetben is "tisztában vannak vele, hogy azt a robbanásszerű technológiai fejlődést, ami ezen a téren is zajlik, állami forrásokból soha nem lehet teljes mértékben finanszírozni".


Sok a kérdés

Arról is beszámol, hogy egyelőre nem világos, hogy hogyan tervezik az egészségügy átalakítását. Miközben a Miniszterelnök nemrég arról beszélt, hogy magánosításról szó sem lehet, mert "az egészség nem üzlet", addig egy szeptember 9-i sajtótájékoztatón, amelyen egy külföldi tulajdonban lévő magánkórház építését harangozták be, Zombor Gábor egészségügyi államtitkár, Sélleiné Márki Mária, az OEP főigazgatója és Sonkodi Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkára is részt vett.

"Durva központosítás következik" - számolt be a meg nem nevezett kormányzati forrás, aki úgy tudja, hogy minden eddig megmaradt helyi szintű hivatali önállóságot is felszámolhatnak, és jogcsorbításra illetve azok összevonására, háttérintézmények, hatóságok megszűnésére lehet számítani. A forrás szerint olyan nagy mértékű lesz a közigazgatás átszabása, karcsúsítása, hogy "szinte csak a NAV őrizheti meg maradék önállóságát", míg másik forrásuk szerint az adóhatóság sem fogja megúszni nagyszabású személyi változások nélkül.

A forrás úgy véli, Orbán és Lázár hisz abban, hogy "a központosítás és a modernizálás növeli a hatékonyságot, lehetővé teszi a párhuzamosságok felszámolását, tehát hosszú távon lehetővé teszi a közszolgák kiválogatását és a leépítéseket is". A kormányközeli személy hozzátette, hogy a miniszterelnök fejében bár ott lehet "a nagy ország vízió", de az oda vezető úthoz egyelőre nincsenek részletesen kidolgozott tervek, főleg, hogy eddig is útközben, jogtalan törvénymódosításokkal történt a tervek átdolgozása. Szerinte egyelőre inkább csak versengő modellek vannak a minisztériumokban.

Arról is beszélt, hogy az egyelőre nem dőlt el, hogyan alakítják át az iskolákat felügyelő Klebelsberg Intézményfenntartó Központot sem, azonban a minisztérium elismerte, hogy a Klik működésével komoly problémák vannak. A kormány a múlt héten ismerte el, hogy a Klik még három évre visszamenőleg tartozik a pedagógusoknak a bankszámla-vezetési költségekkel is, ráadásul "a területi egyenlőtlenségek felszámolása miatt" 20 milliárd forinttal kell kisegítenie a kabinetnek a Központot. Lázár kifejezetten elégedetlen az oktatási igazgatás teljesítményével, ami miatt vitába is keveredett Baloggal, így az sem elképzelhetetlen, hogy átvegye az apparátust. Lázár még kulcsfigura lesz a közeljövőben, hiszen ő a kapocs a világbirodalmi páholyok és az országok "reformerei" között. Nemzetközi szinten is sokáig elér a keze.

A médiapiac sem ússza meg

A médiapiac átalakítása kapcsán nem véletlen, hogy a nyár folyamán nekiálltak a médiapiac teljes átalakításának, mivel a legfelsőbb kormányzati körökben úgy látják, hogy szükségszerű, hogy megpróbálják elmagyarázni a reformokat, azonban a kabinet el akarja kerülni azt a helyzetet, hogy az ellenzék összeroppanása után a média - akár a jobboldali is - össztüzet nyisson a kormányra a reformok okozta érdeksérelmek Kiemelnénk, hogy Orbán a külföldre akkreditált magyar nagykövetek előtt mindenesetre azt mondta, zavarja, hogy "a magyar sajtó provinciális", szerinte nem folynak értelmes viták az ország helyzetéről, továbblépési lehetőségeiről.
A forrás szerint bár a miniszterelnököt kevésbé foglalkoztatja a népszerűségvesztés, a Fidesz vezetői azért azt is számba veszik a tervezés során, hogy ezt hogyan lehetne minél inkább elkerülni. A források szerint például Lázár tisztában van azzal, hogy van kockázata annak, ha a választási év miatt egyértelmű utasításokat nem kapó apparátust hirtelen megterhelik a reformok végrehajtásával, sőt, komoly megrázkódtatást okozhat, ha a hónapokig titokban tartott tervek hirtelen komoly érdeksérelmeket okoznak.
Bíró Dalma összeállítása

“Kedves elhunyt” – kezdi levelét az Elmű

És nem, ez nem egy Örkény egyperces első mondata, hanem állítólag az áramszolgáltató hivatalos levele. Mégis mit gondolhatott az, aki ezt fogalmazta, kinyomtatta, aláírta?
1684_8505_Hagyatek2.jpg
Kedves Homár!
Sajnos kénytelen vagyok végigcsinálni egy haláleset ügyintézését, ami első ránézésre könnyűnek tűnt, de a valóságban nem is olyan egyszerű. A szolgáltatók valamiért tabunak tekintik a halálesetet, honlapjaikon (ha van is), az erre vonatkozó eljárás egyszerűen hiányzik.
Nyugdíjas anyósom egyedül élt, albérletben, egy bankszámlán kívül semmilyen vagyontárgya nem volt. A lakást nyilván rövid időn belül ki kellett üríteni, szolgáltatásokat lemondani. Gondoltam, talán ez nem lesz túl bonyolult, pedig de:
– a Posta nem továbbítja a leveleit a mi címünkre, mert ezt a (természetesen fizetős) szolgáltatást csak a címzett igényelheti. Vagyis az elhunytnak kéne aláírnia a nyomtatványt.
– a DIGI a bejelentés napjától hajlandó lezárni a szolgáltatást. Nyomatékos jelzésünk ellenére a végszámlát az elhunyt elektronikus ügyfélkapujára küldték, újabb levélváltás után derül ki, hogy a túlfizetést majd egy külön nyomtatványon az kérvényezheti, aki a hagyatéki eljárásban a jogos örökös.
– a hagyatéki eljárást a jegyző indítja (amikor akarja), ebbe senkinek semmi beleszólása nincs, “majd jön az értesítés” (másfél hónapja várjuk).
– a Telenor semmilyen formában nem hajlandó a fennmaradt kb. 6.000 Ft feltöltőkártyás összeg másik feltöltős telefonra való átküldésére, “beszéljük le a kártyáról”, ha van hozzá kedvünk.
– a Nyugdíjfolyósító 09.03-án kelt levelében felszólított, hogy a következő havi nyugdíj nem jár, azt haladéktalanul fizessük vissza a mellékelt csekken. A nyugdíj 09.12-én érkezett volna..
– a Bank nem szünteti meg a számlát, hiába voltam nyilvántartva, mint teljes jogú eljáró személy. Kérésemre a számlát zárolták, aztán 12-én felhívtak, hogy megérkezett a nyugdíj, fogadjuk-e? Megszüntetni csak a hagyatéki után a jogos örökös, blablabla..
– de a biztosítékot végül az ELMŰ verte ki. Az óraállást csak a lakás tulajdonosának aláírásával fogadják el, ez érthető. Két levelet kaptunk (természetesen a régi címre): egy lezáró számlát, amin 5.000 Ft tartozás van, csekk nélkül. Gondolom ezt is csoportossal akarják majd behajtani, kíváncsi leszek a Bank reakciójára. A másik levél viszont felháborító: “Kedves “elhunyt”! Értesítjük, hogy elfogadtuk(!) felmondását. Az eljárás lezárásához már csak egy személyes találkozás van hátra, amelyben ellenőrizzük az óra műszaki állapotát. Ehhez kollégánk telefonon fog Önnel időpontot egyeztetni.” Hát sok sikert kívánok hozzá!
Nem értem, miért kell hátsó irodákban, titkos utakon, egy-egy jóindulatú ügyintéző segítségében reménykedve intézni ezeket az ügyeket (mert szerencsére akadnak ilyenek, és örök hála nekik!).
Nem értem, miért kell mindenhová legalább kétszer (de inkább háromszor) elmenni azért, hogy lezárhassuk ezeket az ügyeket. Miért nincsenek a szolgáltatóknál erre kialakított eljárások, nyomtatványok, stb.?
Csendes javaslatom: nem lehetne mondjuk mindjárt a halotti anyakönyvi kivonaton megjelölni egy eljárásra jogosult személyt (pl. aki fizeti a temetést is, hiszen rendszerint a temetési vállalkozó intézi az anyakönyvet), és a hátoldalán vezetni a kifizetéseket-befizetéseket (mint ahogy a születési anyakönyvi kivonat hátoldalán vezetik az igénybe vett támogatásokat)?
Illetékesek, kérlek, lépjetek az ügyben!
Köszönet és üdvözlet:
G.
(homar)

SMS-ben kritizálták az imámot, elfogta őket a Forradalmi Gárda

Az iráni hatóságok őrizetbe vettek 11 személyt, akik telefonjaikon az Iráni Iszlám Köztársaság alapítóját, Khomeini imámot inzultáló üzeneteket küldtek. Eszmail Mohebipur, az Iszlám Forradalmi Gárda vezérezredese nyilvános bejelentést tett, miszerint a tetteseket őrizetbe vették, az üzenetek tartalmát mindannyian beismerték.
Vasárnap Gholam-Hossein Mohseni-Ejei iráni főügyész egy hónapos határidőt adott az azonnali üzenetküldő szolgáltatások betiltására. Az érintett alkalmazások a WhatsApp, Viber és a Tango, valamint több más, hasonló elven működő okostelefon alkalmazás voltak. Irán gyorsított ütemben hoz intézkedéseket a kommunikáció feletti ellenőrzés megvalósítására, ennek során kontroll alá vonják vagy betiltják a közösségi hálókat és az azonnali üzenetek küldését lehetővé tévő alkalmazásokat is.
Korábban a médiában információk kezdtek terjedni arra vonatkozóan, hogy Hamanei ajatollah rákos megbetegedésben szenved. Az ajatollah azt követően kórházba került, és bár a hivatalos hírek szerint más okkal, egy azóta sikeresen végrehajtott műtét miatt tűnt el néhány hétre a nyilvánosság elől, a médiában terjedni kezdett a hír, hogy az ajatollah valamilyen halálos betegségben szenved. Nyugati elemzők szerint Irán vezetőváltásra készül, ennek pszichológiai előkészítését jelenti az ajatollah betegségéről szóló hírek terjesztése, valamint maga a kórházi kezelés is.
Ha a feltételezés nem alaptalan, a különböző kommunikációs csatornák ellenőrzés alá vonása szintén annak előkészítését jelenti. Egy vezetőváltás magában hordozza annak veszélyét, hogy a nyugati országok felforgató akciót kezdenek, hogy a "zavarosban halászva" saját emberüket juttassák vezető pozícióhoz. Irán lépései mind a közösségi médiát, mind az okostelefon alkalmazásokat hasznavehetetlenné teszik egy ilyen felforgató művelet megszervezésére.


http://www.hidfo.net/2014/09/22/sms-ben-kritizaltak-az-imamot-elfogta-oket-forradalmi-garda

Lavrov: az USA tiszteletben kell tartsa Szíria függetlenségét

Washingtonnak tiszteletben kell tartania Szíria szuverenitását az Iszlám Állam leküzdésére tett kísérletek során - Szergej Lavrov orosz külügyminiszter John Kerry amerikai külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetés során mondta ezt. Oroszország Külügyminisztériumának közleménye szerint az amerikai külügy kezdeményezésére tartottak személyes beszélgetést, melynek során Lavrov hangsúlyozta, hogy az amerikaiak minden, ISIS elleni lépést a nemzetközi közösséggel egyeztetve kell végrehajtsanak.
Lavrov egyben a kettős mérce alkalmazásától, a tények elhallgatásától is óva intette az amerikai felet, valamint felszólította az amerikai külügyet, hogy az Iszlám Állam elleni koalíció terveinek megvalósítása során tartsák tiszteletben az ENSZ alapokmányát, a nemzetközi törvényeket és Szíria szuverenitását.
Hídfő.net | Szergej LavrovSzergej Lavrov, orosz külügyminiszter
Lavrov felszólítása nem előzmény nélkül történt: korábban Samantha Power, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete bejelentette, hogy az Egyesült Államoknak minden jogi alapja megvan arra, hogy légicsapásokat hajtson végre Szíria területén az ENSZ határozata nélkül is, amit Oroszország feltehetően megvétózna. "Az irakiak felkérték a nemzetközi közösséget, hogy fellépjenek a védelmükben és ne csak Irak területén, de a határon túl is segítsen a terroristák menedékeinek felszámolásában." Power szerint emiatt joguk van beavatkozni Szíria területén is, Barack Obama pedig már hó elején "engedélyezte" az ISIS elleni légicsapásokat Szíria területén. Kedden Chuck Hagel védelmi miniszter is bejelentette, hogy a Központi Parancsnokság célzott akciókat tervez végrehajtani a terroristák ellen Szíria területén, beleértve az infrastruktúra bombázását is. Washington emellett 1600 "katonai tanácsadóval" fokozza iraki jelenlétét, akik a szíriai ellenzék 5000 tagját képezik ki (!), hivatalosan az ISIS elleni harcokra.
Washington korábban már bejelentette, hogy a szíriai elnökkel nem hajlandó együttműködni. Az USA láthatóan az ISIS tevékenységére hivatkozva legitimálná a légicsapásokat Szíria területén, a szíriai lázadók fegyverzését és kiképzését amerikai irányítás alatt. Mostanra azonban az is nyilvánosságra jutott, hogy a CIA szervezi az ISIS terrorsejteket, éppen azzal a céllal, hogy Washington a fentieket megtehesse.
Szíria Külügyminisztériuma korábban közleményt adott ki arra vonatkozóan, hogy a legitim szír hatóságok engedélye nélkül végrehajtott amerikai beavatkozás sérti az ország szuverenitását. A szír légtérbe behatoló amerikai gépek légtérsértést követnek el, függetlenül attól, hogy milyen indokra hivatkozva lépnek be az ország légterébe. Korábban a kínai külügy is állást foglalt már ezügyben, hangsúlyozva, hogy a terrorizmus elleni harcot támogatni kell, de csak és kizárólag az érintett országok szuverenitásának, területi egységének tiszteletben tartásával. Vagyis a keleti nagyhatalmak csak abban az esetben fogadják el az amerikai beavatkozást Szíria területén, ha ahhoz a legitim szíriai hatóságok beleegyezésüket adják - ami nem történt meg.


http://www.hidfo.net/2014/09/22/lavrov-az-usa-tiszteletben-kell-tartsa-sziria-fuggetlenseget

Matolcsy rosszkor volt rossz helyen, feljelentették

A Demokratikus Koalíció nevű radikális atlantista párt feljelentést tett Matolcsy György jegybankelnök ellen, arra hivatkozva, hogy a Magyar Nemzeti Bank az elmúlt hetekben több olyan ingatlanvásárlási ügyletet hajtott végre, aminek a DK szerint homályos a háttere. A radikális atlantisták szerint a jegybankelnök "mindenféle kontroll nélkül szórja a pénzt".
A DK szemszögéből azonban ez az ügy nem csak offshore cégekről és átláthatatlanságról szól, a "mindenféle kontroll nélküli pénzszórásnak" többlet jelentése van; a DK működésének elsődleges célja, hogy Magyarországon is működjön egy párt, ami az Európai Parlamentben - nyugati ügynökként- szavazatával támogatja az Európai Unió átalakítását az Amerikai Egyesült Államok mintájára. A DK korábban nyíltan beismerte, hogy támogatják az Európai Egyesült Államok megalapítását. Ez a törekvés pedig a Matolcsy elleni feljelentést is egészen más kontextusba helyezi; a radikális atlantisták azért hivatkoznak "kontroll nélküli pénzszórásra", mert ők kontroll alá akarják helyezni a magyar jegybankot.
Hídfő.net | Gyurcsány Ferenc
Korábban a DK nyíltan bejelentette, hogy szerintük Magyarországnak minél hamarabb be kellene vezetnie az eurót. Az értelmezésük szerint addig van kontroll nélkül a jegybank, amíg nem az Európai Egyesült Államok gyakorol kontrollt felette, vagy nem Brüsszel közvetlen "megbízottja" áll a jegybank élén.
A Demokratikus Koalíció Matolcsy feljelentésével nem Matolcsy személyes tevékenységét kifogásolja, a jegybankelnök tettei csak ürügyet szolgáltatnak arra, hogy a DK olyan helyzetet idézhessen elő, amiben megrendül a bizalom a jegybankelnök irányába és emiatt személycserére lenne szükség. Akkor a DK saját emberét ültetné Matolcsy székébe, aki a Magyar Nemzeti Bankot a Európai Egyesült Államok szolgálatába állítaná.


http://www.hidfo.net/2014/09/22/matolcsy-rosszkor-volt-rossz-helyen-feljelentettek

Kiszorítják az idegen befolyást


Az Egyesült Oroszország párt támogatásával létrejön egy törvény Oroszországban, ami korlátozza a külföldi tulajdon arányát az orosz médiavállalatokban. Korábban az Állami Duma szavazta meg a javaslatot, ami 20%-ra korlátozza a külföldi tulajdon arányát a médiában érdekelt vállalatok esetében. A javaslat újratárgyalását követően szeptember 23-án szavazzák meg a végleges változatot, ami minimálisra csökkenti a nyugati befolyást Oroszországban. A törvény értelemszerűen minden vállalatra vonatkozik, ami érintett a sajtó működésében. Az ország területén működő online közösségi média, a televízió, a nyomtatott sajtó szintén kizárólag többségi hazai tulajdonban lehet.


http://www.hidfo.net/2014/09/22/kiszoritjak-az-idegen-befolyast

Wlacsil Zoltán elmélkedése

„A Noé ideje” kifejezés két dolgot jelent: az egyik, hogy a vég nagyon hirtelen és váratlanul fog lecsapni. Épp, amikor a legkevésbé várnák a világ fiai. A másik pedig Noé idejének jelentősége. Aki nem rest utána olvasni az bizony igen meglepődik. Noé idejében nefilimek, óriások éltek a földön. Az embereket kíméletlenül kizsákmányolták és öldösték. A nefilimek elképesztő technológiai civilizációt dolgoztak ki. Ezen civilizáció gépeken, rezgéstechnológián, "bioenergetikán", okkultizmuson alapult. A kor központja Atlantisz volt, ahol a mágia legmagasabb fokát gyakorolták. Ebben a korban már nem csak angyal-ember hibrideket, hanem ember-állat és nefilim-állat hibrideket is gyártottak. A híres dinoszauruszok is a nefilim technológia szülöttei. A géntechnológiát nagyon magas szinten űzték akkoriban. Ez volt az, amiért az ember 120 évig élhetett csak a földön a korábbi cca. 900 év helyett. Mindezek a technológiák sértették Isten mindenhatóságát, kiölték az emberekből az Isten iránti alázatot és tiszteletet, megszegték Isten kifejezett parancsát a fajok keverésének tiltására. Új fajokat hoztak létre Isten akarata ellenére. A nefilimek olyan mérhetetlen távolságból uralkodtak az emberek felett ezen technológiák használatával, hogy az kifejezhetetlen. Istenek voltak az emberek szemében. EZÉRT JÖTT EL AZ ÖZÖNVÍZ. Napjainkban újra a villamosság, a géntechnológia és a hitetlenség korát éljük. Az illuminati elit olyan technológiai fejlettséget ért el újra, mint akkor, Noé idejében. Pontosan ugyanolyan távolról, mindenhatósággal uralkodnak a népeken, mint Noé idejében. A Sátán újra megtámadta az Igaz Istenbe vetett hitet, de most szó szerint Isten Teste ellen intéz támadást. A géntechnológia újra virágzik és már növény-állat, sőt tudtunkon kívül ember-állat hibridek is vannak. A hibridizációt segítik az oltások is, melyek idegen DNS-t juttatnak mindenki testébe. Ugyanezt a célt szolgálja a génkezelt élelmiszerek elterjesztése. Újra a dinók korát éljük. Az ő visszahozásuk is a Sátán pökhendiségét jelzi. A testek megrontása így teljessé válik. A Sátán újra bevezette a villamos energia használatát. Prófétája Tesla volt, aki az elektromágneses hullámokkal való kísérletezéskor az un. tesla rádió megépítésével még a túlvilággal is kapcsolatba lépett és aztán tudatlan "őrültként" halt meg. A technológiai és tudományos fejlődés megugrása tehát a Sátán és csatlósai által felügyelt dolog volt. Elérték újra azt a szintet, amelyet Noé idejében. Az emberek öntudatlanságban és tudatlan jólétben tartása sem véletlen. Ez is része volt annak az átkozott kornak. Csak ettek ittak, és élvezték a test gyönyöreit és más nem érdekelte az emberiséget. A háborúk is a bukott angyalok találmányai és az okkult erők elszabadításának részei. Az atombomba a nefilimek tudománya. Egyrészt iszonyú pusztítást tudnak vele okozni, másrészt átjárókat nyitnak a bomba keltette elektromágneses anomáliák a túlvilágra. Az elektromágnese hullámok tudománya is alapja a nefilim tudománynak. Ezekkel az anyag feletti teljes uralmat is elérhetik. Mintegy életet lehelnek a halott anyagba. Bármilyen nehéz is ezt elhinni, a számítógép ennek a bálványa. A sort hosszan folytatni lehet, de van még egy rettenetes dolog itt. A Sátán véráldozatra szomjazik. Énok könyve leírja, hogy a magzatelhajtás technikáját a bukott angyaloktól tanultuk. Az abortusz az új véráldozat a Sátánnak. A holokauszt rettenetes méretekben ismételve. csendben, diszkréten. A túlvilágon azonban hangos az öröm. Minden egyes véráldozat a Sátán erejét növeli. Éppúgy, mint Noé idejében! Mindaz, amit leírtam bizonyítható, mind Szentírási, mind tudományos alapon. NOÉ KORA ÚJRA ELJÖTT. BENNE ÉLÜNK, DE ÉSZRE SEM VESSZÜK, MERT CSAK ESZÜNK, ISZUNK, VIGADUNK, SZEXELÜNK... Istent megtagadtuk és szörnyen okosnak, nagynak érezzük magunkat. Bután pöffeszkedünk látszólagos nagyságunkat pedig elhisszük. Az ember újra megérett a büntetésre, mert elfeledte, hogy ki is ő és hová tartozik. Nem csak megszegte Isten parancsolatait, hanem sietve hódol be a Sátánnak, mit sem sejtve saját végzetéről...

Új kővel és évszámmal frissült a Georgia Guidestones emlékmű

Georgia állam Elbert megyéjének egy elhagyatott dombvidékén található az a rendkívül különös emlékmű, ami a Georgia Guidestones (Georgiai "Irányelv-kő") néven vált ismerté, sőt mondhatjuk azt, hírhedté. Ennek a titokzatos, hat gránittömbből emelt hatalmas emlékműnek az üzenete azonban oly egyértelmű, hogy a köznyelvben sokan úgy utalnak rá, mint "az Új Világrend emlékoszlopa". Az emlékműbe ugyanis elképesztően hangzó üzeneteket véstek be "Az ésszerűség korszakának tíz parancsolata" megnevezés alatt. Az itt megfogalmazott parancsolatok, illetve irányelvek azonnal az Új Világrend és a New Age mozgalom célkitűzéseivel asszociálhatók, hiszen többek között egy óriási méretű népességcsökkentést, valamint egy világkormány létrehozatalának és egy teljesen új szellemiség elfogadásának szükségességét vizionálják.

Friss információ:
Tegnap érkezett a hír, hogy valaki megbízást kapott az új kő megsemmisítésére. A feladat végrehajtásakor érdekes módon több ember is jelen volt. Egyesek szerették volna megvásárolni a követ, azonban a feladat megsemmisítésre vonatkozott, viszont a törmelékből kaphattak darabokat.

Ami leginkább érdekessé teszi a hírt, hogy elmozdítás után láthatóvá vált, hogy a kövön az eddig látható 20-14 számok mellett más jelölések is voltak. A kocka hat oldalán a következők voltak olvashatók: a négy függőleges oldalon a 8, 16, 20, 14 számok, a két vízszintes oldalon pedig az „MM” és „JAM” betűk.

További említésre méltó tény, hogy a felfedezés azonnal frissítésre került a monumentum Wikipedia oldalán: http://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_..., a lábjegyzetben személyes megfigyelésre hivatkozva információforrásként.

Kivándorlás: újabb aggasztó számok

Ma a Ténytár blogján újra terítékre kerül a migrációs helyzet, amellyel már többször is foglalkoztunk. Korábbi blogunkban írtunk róla, hogy a szigetországban az adószámkérelmek tekintetében először sikerült bekerülnünk az első tízbe a 2011 áprilisától 2012 márciusának végéig számított időszakban. Az utoljára mért 2013 júliusától kezdődő 2014 júniusáig tartó időszakban a nyolcadik helyen tanyázott a magyar állampolgársággal rendelkező kérelmezők csoportja.

Ahogy várható volt, Ausztriában a nyári mezőgazdasági és turisztikai idénymunkák idejére elérte a 70 ezret a magyar munkavállalók száma (és ez csupán a legálisan foglalkoztatottak száma). Ezzel pedig a magyar lehet az egyik legnagyobb migráns közösség a szomszédos államban. A dinamikus bővülés minden valószínűség szerint itt is tovább folytatódik, már csak a földrajzi közelség miatt is.

A hagyományos célországnak számító Németországban 2013-ban az egy évvel korábbihoz képest 26,3 százalékkal nőtt az ott élő magyarok száma a külföldi állampolgárok adatbázisa (AZR) alapján. Ez az egyik legnagyobb mértékű növekedés az adatbázisban szereplő összes országot végignézve.

Egy uniós munkaerő-piaci adatbázis alapján történt kutatás szerint Magyarországot nem túl meglepő módon negatívan érinti az agyelszívás jelentősége: valamivel több mint 10 ezer szakképzett ember hagyta el végzettsége megszerzése után. Az ábra azt is elárulja, merre mentek a legtöbben: 30 százalékuk az Egyesült Királyságba, 24 százalékuk Németországba, 16 százalékuk Ausztriába és 6 százalékuk Svédországba költözött.

20130522_08.jpg

Nagy-Britannia

Korábbi blogunkban írtunk róla, hogy a szigetországban az adószámkérelmek tekintetében először sikerült bekerülnünk az első tízbe (18 ezerrel) a 2011 áprilisától 2012 márciusának végéig számított időszakban. Az utoljára mért 2013 júliusától kezdődő 2014 júniusáig tartó időszakban a nyolcadik helyen tanyázott a magyar állampolgársággal rendelkező kérelmezők csoportja.

Figyelemre méltó a kiugrás a román és a bolgár munkavállalók számában, akikkel szemben ez év elején oldották fel a munkaerő-piaci korlátozásokat. E két csoporton kívül mindenhol csökken az adószámot kérelmezők száma. A magyarok esetében ez 20 százalékos csökkenést jelent.

uk1.png

A következő grafikon a 2002 óta Nagy-Britanniában adószámot kérelmezők életkori megoszlását láthatjuk, amelyen első ránézésre látható az adószámkérelmek megtorpanása. A migráció természetéből fakadóan legtöbben a fiatal korosztályok vannak, de középkorúak is szép számmal képviseltetik magukat. A 25 és 34 év közöttiek csoportjában csökkenés következett be, míg 24 év alattiak száma stagnált, ahogy az idősebb korosztályoké is.

uk2.png

Ausztria

Ahogy várható volt, Ausztriában a nyári mezőgazdasági és turisztikai idénymunkák idejére elérheti a 70 ezret a magyar munkavállalók száma (és ebben a statisztikában csupán a legálisan foglalkoztatottak vannak benne). Ezzel pedig a magyar lehet az egyik legnagyobb migráns közösség a szomszédos országban. A dinamikus bővülés minden valószínűség szerint itt is tovább folytatódik, már csak a földrajzi közelség miatt is.

au.png

A júliusi osztrák foglalkoztatási adatok szerint 69 ezer 954 magyar állampolgár dolgozott a szomszédos országban, ami 2558 fővel magasabb a júniusinál és 7619 fővel több, mint egy évvel korábban. Ez új rekord, még sohasem regisztráltak ekkora számot, pedig már a június is csúcsdöntést hozott. Nagy-Britanniához hasonlóan a román és bolgár munkavállalók számának növekedésére kell számítani itt is.

Németország

A hagyományos célországnak számító Németországban 2013-ban az egy évvel korábbihoz képest 26,3 százalékkal nőtt a magyarok száma az külföldi állampolgárok adatbázisa (AZR) alapján. Ez az egyik legnagyobb mértékű növekedés az adatbázisban szereplő összes országot végignézve.

A magyar állampolgárok száma 135 ezer 614-re emelkedett a 2012 végén nyilvántartott 107 ezer 398-ról, ami azt jelenti, hogy több mint 28 ezren vándoroltak ki egy év alatt. A növekedés mértéke alapján összeállítható listán Magyarország Szíria és Románia után a harmadik helyen áll, a 2004-ben csatlakozott EU-tagállamok közül pedig az első.

Hogy működik az európai agyelszívás?

Augusztus végén járta be a magyar internetet az Alpbuzz blog infografikája, amely az elmúlt tíz évben történt agyelszívás folyamatát és irányát mutatja be. A kutatás csak azokra vonatkozott akik legálisan és szakmájukban helyezkedtek el. Magyarország az agyelszívott országok listáján szerepel.

Az infografika szerint Magyarországot valamivel több mint 10 ezer szakképzett ember hagyta végzettsége megszerzése után. Az ábra azt is elárulja, merre mentek a legtöbben: 30 százalékuk az Egyesült Királyságba, 24 százalékuk Németországba, 16 százalékuk Ausztriába és 6 százalékuk Svédországba költözött.

Erre szomorú példa az egészségügyi dolgozók elvándorlása. Az elmúlt 5-6 évben több mint tízezren kértek hatósági igazolást külföldi munkavállaláshoz. Az idei első félévben sem lassult a kivándorlás üteme. A 25 és 29 év közötti, vagyis a szakvizsga előtt álló orvosok közül idén még többen kérték ki a külföldi munkavállaláshoz szükséges igazolást, mint egy éve.

Az orvosok, az ápolók és a gyógyszerészek között legnépszerűbb célországok: Németország, az Egyesült Királyság és Ausztria. Szintén népszerű Írország, Svájc és az északi skandináv országok.

au.png

Miközben a Magyarországról kivándorlók aránya még mindig magas, miniszterelnökünk az országunkat sokkal kevésbé érintő bevándorlással próbálja tematizálni a közbeszédet – ráadásul teljesen skizofrén módon egyszerre támogatja és ellenzi azt. Mielőtt azonban “Európa erős embere” megmondaná, milyen migrációs politikát kellene követnie az Uniónak, talán érdemes lenne az elvándorlás problematikájával kezdeni valamit.
(tenytar)

“Hétvégi tűzszüneti hangulat” Újoroszország frontjain

Мальчик сидит на БТР, Луганск, сентябрь 2014

Donbassz frontjain olyan “tűzszünetes hétvégi” hangulat uralkodott a ma hajnali – ottani idő szerint – öt órakor kiadott DNR – jelentés szerint.

Alapvető véltozások a frontokon nem állottak be. A népköztársaságiak is és a valcmanisták is “poroszkálgattak” egyik helyről a másikra. Néhány helyen voltak kissebb összecsapások, egy – két helyen durvább valcmanista akciók, de összességében véve már – már békebeli volt Újoroszország hétvégéjének hangulata.

 Карта боевых действий в Новороссии 21 сентября 2014 г.

Rozovka mellett kézifegyverekkel lövöldöztek egymás felé a felek.

Pavlopolnál (Novoazovszk – járás) a valcmanista latortüzérség sorozatvetőkkel lőtte a népköztársaságiakat. De arra nem gondoltak, hogy a “kertek alatt” ott settenkedik néhány milicista. Akiknél éppen volt kéznél néhány “hatástalanitő” szerszám. Mind a négy működő “GRAD” hamuvá lett. A jelentés szerint a kezelőikkel együtt. Az pedig vagy harminc latort jelent.

Szartana, Gnutovo és Iljicsa térségében kissebb csetepaték voltak késő este.

Sirokovonál a Krinyka patak hidját kora este a visszavonuló latorhorda felrobbantotta.

Zsdanovkánál és Jenakijevonál viszont a fölöslegesnek itélt lőszer és járműállományát semmisitett meg a latorhad. A környékbeliek kevés hiján szivrohamot kaptak a hatalmas robbanásoktól.

finom

Az amerikaiak kiválóan érezték magukat a week end – en Lembergben. Az “Obolony” sör egészen kiváló.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/22/hetvegi-tuzszuneti-hangulat-ujoroszorszag-frontjain/

Moszkva nem Kijev!

Egy hónapos alapos előkészités, és két hetes intenziv toborzókampányt követően tegnap “óriási” menet hömpölygött Moszkvában, békét követelve – és a Kreml Kelet – ukrajnai “agressziójának” haladéktalan leállitását.

A “Dozsgy” Tv (neoliberális szennycsatorna) lelkes összefolalóban taglalta a százezresre becsült – bevallottan többnemzetiségű – tömeget. A moszkvai hatóságok ötezresre taksálták, szerintünk pedig legfeljebb ötezer cionimádó, és másik ötezer deviáns egyed habzott Moszkvában. Eléggé riadt ábrázattal. Ők ugyanis a “sok lúd disznót győz” igazságában bizva röffentek össze – nem kis döbbenetükre max. tizezren.

Самые оригинальные плакаты Марша мира в Москве. Фоторепортаж / Гордон

A tizmilliós Moszkvában! Igy aztán a moszkvaiak rosszalló tekinteteitől kisérve a zajosra tervezett menet helyett inkább csak csendben őgyelegtek az őszi napsütésben.

A szervezők (Nem fogják a Bal-Rad olvasói kitalálni hogy kik is voltak ők? Hát bizony a Varsói Szeminárium eminensei. Navalnyijék! McCain amerikai nagybácsi tanitványai!) legnagyobb vigasza a résztveveők alacsony száma miatti lelombozódásukra a köztörvényes Hodorkovszkij biztonságos távolból leadott üzenete volt: Oroszország elnöke akarok lenni!

Úgy ám! Ezt üzente Oroszország Kolomojszkija! Külföldről. Az utolsó – még életben lévő – orosz zsidómaffia klánfőnök ezzel próbált lelket önteni a MENET gyérsége miatt igencsak csüggeteg hangulatban nyáladzó neoliberális “békekövetelő” hordának.

Amelynek egyetlen egyede sem emlitette, hogy mi is történt februárban Kijevben? Vagy május másodikán Odesszában?

Őket csak az izgatja, hogy Donbasszban hülyére verik a cionatlantista kijevi Nyalókakirály és fajtársai rablóhordáit!

Nyösszenetük nem volt amiatt, hogy gyerekek, nők, öregek pusztulnak ezerszám Donbasszban a zsidó megtorlóhadműveletben!

Vonyitottak egyet Krim Oroszországhoz való visszatérése fölötti fájdalmukban – oszt’ hazamentek! Békében, háboritatlanul! Hogy azt követően a “putyini diktatúrával” ijesztegessék egymást – meg önmagukat! Ami “dúl, és jogfosztottá” teszi Oroszországot és az oroszokat! És “veszélyt jelent Ukrajna demokratizálására”, Ukrajna “függetlenségére”, no meg a világbékére!

Amúgy pedig Moszkva “üdvözölte” a “Békemenetet” Illő módon. Az “üdvözlők” valamivel többen voltak, mint a “békepártiak”!




https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/10702009_10152668497484831_6471646318490877357_n.jpg?oh=86effa682ff1500dcf37a4dfcac28195&oe=54C4A7B7
http://balrad.wordpress.com/2014/09/22/moszkva-nem-kijev/



Moszkva: a "Béketüntetés" kudarcba fulladt

Hídfő.net | Moszkva: a "Béketüntetés" kudarcba fulladt
A moszkvai liberálisok erődemonstrációt szerettek volna tartani a "Béketüntetéssel". Ezt a megmozdulást a nyugatról pénzelt szervezetek -már ami maradt még belőlük-  hajtották végre, hozzájuk csatlakozott még pár "orosz" liberális szélsőséges szervezet és melegjogi aktisiták, valamint Kijev-párti aktivista. A tüntetők egyik fő követelése az volt, hogy Moszkva hagyjon fel a Donyecki és Luganszki Népi Köztársaságok támogatásával. A tüntetés stílusosan a Raiffeisen Bank egyik fiókja előtt indult.
Hídfő.net | Moszkva: a "Béketüntetés" kudarcba fulladt"Béketüntetők"
A "Béketüntetésre" 5000 ember ment el összesen - az előzetes várakozások 50.000 emberrel számoltak legkevesebb. Őket kísérte hozzávetőlegesen majdnem ugyanennyi ellentüntető, akik paradicsomokkal, tojásokkal és egydolláros bankókkal dobálták meg a tüntetőket. A legfinomabb jelző a "nyugatbérenc" és a "hazaáruló" voltak amivel a "Béketüntetőket" illették. A tüntetés kezdete előtt egy fiatalember "Krím - Oroszország" feliratú transzparensel ált a "Béketüntetés" elé.
A tüntetéssel egy időben Novoszibirszkben a Donyecki és Luganszki Népi Köztársaságok melletti szimpátiatüntetést tartottak. A DNR mellett tüntetőket pár tíz szélsőséges liberális próbálta akadályozni, őket a rendőrök gyorsan buszokba rakták, mert a feldühödött tömeg "árulók" felkiáltással rájuk rontott.

http://www.hidfo.net/2014/09/22/moszkva-beketuntetes-kudarcba-fulladt




Ahogy korábban is írtuk; – az állítólagosan “diktatórikus” Oroszországban, – ahol vasárnap, a “háború ellenesnek” nevezett felvonulásukat, (mely valójában nyíltan oroszellenes és nyugatbarát volt), – szinte háborítatlanul megtarthatták az áruló liberálisokból verbuválódott ellenzéki erők – és az oroszpárti ellentüntetők is rábízták a rendfenntartást a rendőrségre, – addig…

Az ukrajnai Harkovban az Ukrán Kommunista Párt akitvistáit brutálisan megtámadták a szemérmesen “ultráknak” nevezett, de valójában a Jobb Szektor liberál-fasiszta martalócai, – egy, a tényleg a kelet-ukrajnai háború ellen szervezett demonstráción:

És, ahogy a fenti cikkünkben is említettük: Moszkva valóban nem Kijev, – ahol a katonaság és a rendőrség szeme láttára lehet parlamenti képviselőket ütlegelni, a Rada bejáratánál. És, ahol persze megint a nacionalistának hazudott, valójában liberál-fasiszta, egyszerűbben; náci Jobb Szektor megint a ludas.

Ime egy igazán demokratikus eljárás a parlamenti képviselők befolyásolására. Lobbizás ukrán módra. – de úgy is mondhatjuk: “kezdődnek ismét a lincselések”.

Persze a hátországban a polgári személyek ellen, – adott estben nők és idősek ellen sokkal veszélytelenebb izmoskodni, – mint a donbasszi fronton harcolni, – ahol a Milícia nagyon nem kedveli az agresszív jobb szektoros martalócokat, s külön figyelmet fordít rájuk.

Bal-Rad