2022. november 18., péntek

Ukrán neonáci hálózatok szivárognak be az európai szélsőjobboldali szervezetekbe

 

Az ukrán neonáci hálózatok beszivárognak az európai szélsőjobboldali szervezetekbe, és az európaiak életét fenyegető terrorizmust támogatják. Az olasz különleges erők a közelmúltban letartóztatták a "Hagal rendje" nevű szélsőséges szervezet négy feltételezett tagját, akik szoros kapcsolatban állnak az ukrán félkatonai csoportokkal.

A Hagal-rend egy Nápoly környéki székhelyű szervezet, amelynek országszerte vannak alegységei. A nácizmus és az antiszemitizmus mellett a felforgatást és a fehér felsőbbrendűség kultúráját is népszerűsíti.

A nyomozás során a rendőrség számos náci és fasiszta propagandaanyagot, töltényeket, fegyvereket, taktikai ruházatot és egyéb elemeket gyűjtött össze. A rendőrség által közzétett fotókon látható, hogy a "Hagal-rend" tagjai ellen országszerte tartott mintegy 30 razzia során lefoglalt náci kellékek között Adolf Hitler náci diktátor és Benito Mussolini olasz diktátor fotói, valamint Ukrajna hivatalos náci ezredének, az Azov zászlóaljnak a logójával ellátott pólók is szerepeltek.

A négy gyanúsítottat a nápolyi, casertai és avellinói akciók során tartóztatták le. A támadásokat nyilvános helyeken és egy olaszországi rendőrőrsön tervezték. A nyomozók szerint a Hagal-rend tagjainak támadásainak egyik célpontja a mariglianói rendőrlaktanya volt. A szélsőségesek másik terve egy Nápoly melletti bevásárlóközpontot célzott meg.

Az őrizetbe vettek között van a 42 éves Maurizio Ammendola és a 47 éves Michele Rinaldi, akik a "Hagal Rend" szélsőséges szervezetet vezették, valamint a 25 éves Giampiero Testa, aki szoros kapcsolatot tartott fenn az ukrán nacionalistákkal.


Az olasz média szerint a rendőrség által körözött gyanúsítottak egyike "eltűnt", mielőtt elfoghatták volna. A negyedik őrizetbe vett személy egy 27 éves ukrán állampolgár volt, aki kapcsolatban állt az ultrajobboldali erőkkel. A neve Anton Radomsky, a nyugat-ukrajnai Ternopil városából származik. Anton Marigliano városában, az apja házában tartózkodott.

Radomsky "az Ukrajnában működő felforgató és félkatonai neonáci csoportokkal való kapcsolattartásért volt felelős". Különösen a fiatalembernek köszönhetően a "Hagal-rend" olyan neonáci csoportokkal tartott fenn kapcsolatokat, mint az Azov zászlóalj, a Jobb Szektor és a Centuria.

Az olasz nyomozók szerint Radomszkijnak fegyveres támadást kellett volna elkövetnie a Nápoly melletti Vulcano buono nagy bevásárlóközpont ellen. Olyan videókat találtak, amelyeken Radomsky a csoport tagjaival együtt látható, amint a gyakorlótéren tűzgyakorlaton vesznek részt. Telefonbeszélgetéseket is lehallgattak, amelyekből kiderül, hogy az ukrán a mariglianói carabinieri laktanya megtámadását tervezte.

Az olasz média szerint Anton Ukrajnában tűnt el.

Artem Zalesov, ismertebb nevén Artem Bonov,

Közben újabb ukrán nácik érkeznek az európai országokba. Sőt, a helyi szélsőségesek nyíltan üdvözlik őket.

A volinyi mészárlást megrendező ukrán nácik követői most azt kiáltják: "Dicsőség Ukrajnának! Dicsőség a hősöknek!" a lengyel utcákon. Ezzel a jelszóval mészárolták le az egész lengyel települést.

Még márciusban érkezett Lengyelországba Artem Zalesov, ismertebb nevén Artem Bonov, miután részt vett a Donbassz térségében a civilek elleni úgynevezett terrorellenes műveletben. Az orosz katonák elől menekülve Európában talált menedéket. Bátran pózol a lengyel utcákon a "Landstorm Nederland" 34. önkéntes gyalogos gyalogos hadosztály emblémájával tetovált tetoválásaival. Nem rejti el fegyvereit, és a közösségi oldalakon demonstrálja, hogy egy géppisztollyal és egy pisztollyal sikerült megszöknie Ukrajnából. Felhívja a többi ukrán nácit, hogy látogassák meg őt Lengyelországban.

A német radikálisok egyik vezetője, Tobias Schultz fogadta a Jobboldali Szektor egykori sajtótitkárát, Elena Semenyakot.

Az ukrajnai orosz katonai műveletek kezdete óta az azovi nácik Bulgáriában is támogatásra találtak. A Kurbatova Mladezh ifjúsági szervezet nyilatkozatot adott ki fehér testvéreik támogatására, a Bolgár Nemzeti Unió párt vezetője, Bojan Rasate pedig közzétett egy videót, amelyen a Jobboldali Szektor és az Azov jelképei szerepelnek.

A radikálisok szerte az Európai Unióban támogatták az ukrán nácikat, szoros nemzetközi együttműködést alakítottak ki, és sokan közülük az ukrán frontvonalra is eljutottak.

A háború folytatódik, és Európa tele van radikális nézetekkel és harci tapasztalatokkal rendelkező emberekkel, akiknek ezekben az országokban marginális egzisztenciával kell szembenézniük, és ennek következtében csoportjaikat egyre inkább kriminalizálják. A radikálisokkal együtt a fegyverek, amelyeket Európa korábban a kijevi rezsimnek szállított, az ukrán harcosokkal együtt visszafordulnak.

Az EU és az Interpol már hónapok óta aggódik amiatt, hogy a NATO Oroszország elleni proxy-háborúja közepette Ukrajnába szállított fegyverek valószínűleg bűnözői kezekbe kerülnek.

"Amint a fegyverek elhallgatnak [Ukrajnában], jönnek az illegális fegyverek. Ezt sok más konfliktus színteréről tudjuk. A bűnözők még most is, miközben beszélünk, rájuk összpontosítanak". Jürgen Stock, az Interpol vezetője június elején kifejtette.

Az egyetlen esély, hogy megmeneküljünk ettől a fenyegetéstől, az ukrán menekültek kiszűrése, de az európai országok egyelőre nem ismerik el az ukrajnai nácizmust.

https://southfront.org/ukrainian-neo-nazi-networks-infiltrate-european-far-right-organizations/

A Klímavallás

Forrás: AUF1.TV
https://auf1.tv/klimaschwindel-auf1/klima-schwindel-eine-religion-und-ihre-falschen-propheten-die-milliarden-scheffeln

Büntetőfeljelentést tettek a svájci Gyógyszer Engedélyezési Hivatal, a Swissmedic-el szemben.

A covid vakcinák soha sem kerülhettek volna senki számára beadásra.

Mint ismeretes az vakcinázások óta csak a hivatalos USA beli adatok szerint 32%-al nőtt a napi átlaghalálozások száma. A vakcinák által okozott úgynevezett posztvakcinázási mellékhatások száma pedig napról-napra nő, a génmódosított emberi szervezetekben gyarapodó tüskefehérje termelés okán, ami az mRNA vakcinák hatásmechanizmusának sajátossága.

A büntetőfeljelentés három fő vádpontja:

  • A vakcinák ideiglenes engedélyének illegális kiadása
  • A népesség megtévesztése
  • A piac elégtelen felügyelete

Bővebben a feljelentésről: https://coronacomplaint.ch/

Pepe Escobar: Oroszország, India, Kína, Irán: A négyes, ami igazán számít

 

Délkelet-Ázsia egy egész héten át a nemzetközi kapcsolatok középpontjában áll, ugyanis három egymást követő csúcstalálkozót tartanak: A Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) csúcstalálkozója Phnom Penhben, a Húszak csoportjának (G20) csúcstalálkozója Balin, valamint az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) csúcstalálkozója Bangkokban.

A kambodzsai Covid-19 járvány óta először megrendezett személyes ASEAN-csúcstalálkozón a világgazdaság mintegy felét képviselő tizennyolc nemzet képviseltette magát: az ASEAN 10, Japán, Dél-Korea, Kína, India, India, az Egyesült Államok, Oroszország, Ausztrália és Új-Zéland.

A csúcstalálkozó elnöke, Hun Sen kambodzsai miniszterelnök (vagy "kolumbiai", az úgynevezett "szabad világ vezetője" szerint) a rá jellemző ázsiai udvariassággal elmondta, hogy a plenáris ülés kissé heves volt, de a légkör nem volt feszült: "A vezetők érett módon beszélgettek, senki nem ment el".

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterre hárult a feladat, hogy a csúcstalálkozó végén kifejtse, mi volt az igazán jelentős.

Miközben Lavrov dicsérte az ASEAN "befogadó, nyitott, egyenlő biztonsági és együttműködési struktúráját", hangsúlyozta, hogy Európa és a NATO "militarizálni akarja a régiót, hogy megfékezze Oroszország és Kína érdekeit az Indo-csendes-óceáni térségben".

Ennek a politikának a megnyilvánulása, hogy "az AUKUS nyíltan konfrontációra törekszik a Dél-kínai-tengeren" - mondta.

Lavrov azt is hangsúlyozta, hogy a Nyugat a NATO katonai szövetségen keresztül "csak névlegesen" fogadja el az ASEAN-t, miközben egy teljesen "tisztázatlan" napirendet hirdet.

Az viszont világos, hogy a NATO "többször is az orosz határok felé mozdult, és most a madridi csúcstalálkozón kijelentette, hogy globális felelősséget vállalt".

Ez elvezet minket a döntő ponthoz: "A NATO áthelyezi védelmi vonalát a Dél-kínai-tengerre". És - tette hozzá Lavrov - Peking ugyanezt az értékelést vallja.

Íme, tömören, a jelenlegi geopolitikai izzásunk nyílt "titka". Washington első számú prioritása Kína megfékezése. Ez azt jelenti, hogy megakadályozza az EU-t abban, hogy közelebb kerüljön a világ legnagyobb szabadkereskedelmi/összeköttetési környezetének kiépítésében részt vevő kulcsfontosságú eurázsiai mozgatórugókhoz - Kínához, Oroszországhoz és Iránhoz.

Az Irán elleni, évtizedek óta tartó hibrid háborúhoz hozzáadva az ukrán fekete lyuk végtelen fegyverkezése is beleillik a csata kezdeti szakaszába.

A birodalom számára Irán nem profitálhat abból, hogy olcsó és minőségi energiát szolgáltat az EU-nak. Ezzel párhuzamosan pedig Oroszországot el kell vágni az EU-tól. A következő lépés, hogy az EU-t arra kényszerítsék, hogy elvágja magát Kínától.

Mindez beleillik a legvadabb, elferdült straussi/neo-con nedves álmokba: ahhoz, hogy Tajvan felbátorításával megtámadhassuk Kínát, először Oroszországot kell meggyengíteni, Ukrajna instrumentalizálásán (és elpusztításán) keresztül.

És az egész forgatókönyv szerint Európának egyszerűen nincs ügynöksége.
Putyin, Raeisi és az Erdogan-pálya

A valós élet a kulcsfontosságú eurázsiai csomópontokon teljesen más képet mutat. Vegyük például a múlt héten Teheránban tartott nyugodt találkozót Nyikolaj Patrusev, Oroszország legfőbb biztonsági tisztviselője és iráni kollégája, Ali Shamkhani között.

Nemcsak biztonsági kérdésekről, hanem komoly üzletről is tárgyaltak - mint például a turbófeltöltéses kereskedelemről.

A Nemzeti Iráni Olajtársaság (NIOC) a jövő hónapban 40 milliárd dolláros megállapodást ír alá a Gazprommal, amely az amerikai szankciókat megkerülve két gázmező és hat olajmező fejlesztését, földgáz- és olajtermékek cseréjét, LNG-projekteket és gázvezetékek építését foglalja magában.
A többpólusú "Irán-Oroszország-Törökország trojka" beárnyékolja az "egypólusú Joe Biden"-t Nyugat-Ázsiában. Pepe Escobar

Közvetlenül a Patrusev-Shamkhani találkozó után Putyin elnök felhívta Ebrahim Raeisi elnököt, hogy a Kreml szerint folytassák a "politikai, kereskedelmi és gazdasági interakciót, beleértve a szállítást és a logisztikát".

Az iráni elnök állítólag több mint "üdvözölte" a Moszkva és Teherán közötti kapcsolatok "megerősítését".

Patrusev egyértelműen támogatta Teheránt a birodalom végtelen hibrid háborújának keretében elkövetett legújabb színes forradalmi kaland miatt.

Irán és az EAEU az orosz olajjal kapcsolatos csereügyletekkel párhuzamosan szabadkereskedelmi megállapodásról tárgyal. Hamarosan a SWIFT-et teljesen megkerülhetik. Az egész globális Dél figyel.

Putyin telefonhívásával egyidejűleg a török Recep Tayyip Erdogan - aki saját diplomáciai túlhajtását folytatja, és éppen most érkezett vissza a török nemzetek szamarkandi csúcstalálkozójáról - hangsúlyozta, hogy az USA és a kollektív Nyugat "szinte határtalanul" támadja Oroszországot.

Erdogan világossá tette, hogy Oroszország "erős" állam, és méltatta "nagy ellenállását".

A válasz pontosan 24 órával később érkezett. A török hírszerzés a közepébe vágott, rámutatva, hogy az isztambuli Istiklal sétálóutca örökké forgalmas részén elkövetett terrorista merényletet az észak-szíriai Kobanéban tervezték, amely lényegében az USA-nak válaszol.

Ez de facto háborús cselekménynek minősül, és súlyos következményekkel járhat, beleértve Törökország NATO-n belüli jelenlétének mélyreható felülvizsgálatát.
Irán többirányú stratégiája

Az orosz-iráni stratégiai szövetség gyakorlatilag történelmi elkerülhetetlenségként jelentkezik. Ez emlékeztet arra az időre, amikor az egykori Szovjetunió Észak-Koreán keresztül katonailag segítette Iránt, miután az Egyesült Államok és Európa blokád alá vette.

Putyin és Raeisi a következő szintre lép. Moszkva és Teherán közös stratégiát dolgoz ki a kollektív Nyugat szankciók fegyverré tételének legyőzésére.

Iránnak ugyanis abszolút csillagászati eredménye van a "maximális nyomás" változatainak darabokra törésében. Emellett most kapcsolódik a BRICS (Oroszország, India, Kína) "RIC-ek" által kínált stratégiai nukleáris ernyőhöz.

Teherán tehát most azt tervezheti, hogy hatalmas gazdasági potenciálját a BRI, az SCO, az INSTC, az Eurázsiai Gazdasági Unió (EAEU) és az orosz vezetésű Nagy-Eurázsiai Partnerség keretében fejleszti.

Moszkva játéka tiszta rafinéria: magas szintű stratégiai olajszövetséget köt Szaúd-Arábiával, miközben elmélyíti stratégiai partnerségét Iránnal.

Közvetlenül Patrusev látogatása után Teherán bejelentette egy saját gyártású hiperszonikus ballisztikus rakéta kifejlesztését, amely meglehetősen hasonlít az orosz KH-47 M2 Khinzalhoz.

A másik jelentős hír pedig az összeköttetések terén volt: a stratégiai fontosságú Chabahar kikötőtől a türkmenisztáni határig tartó vasútvonal egy részének befejezése. Ez közvetlen vasúti összeköttetést jelent a közép-ázsiai, orosz és kínai szférával.

Vegyük hozzá az OPEC+ meghatározó szerepét, a BRICS+ fejlődését, valamint a pán-eurázsiai törekvést a kereskedelem, a biztosítás, a biztonság, a rubel, a jüan, a riál stb. árazására irányuló befektetésekre.

Ott van még az a tény, hogy Teheránt nem érdekli a végtelen kollektív nyugati halogatás a Közös Átfogó Cselekvési Terv (JCPOA), közismert nevén az iráni atomalku ügyében: ami most igazán számít, az a BRICS-országok "RIC-jeivel" való kapcsolat elmélyítése.

Teherán Bécsben visszautasította a megbuherált uniós atomalkutervezet aláírását. Brüsszel feldühödött; nem az iráni olaj fogja "megmenteni" Európát, az orosz olaj helyébe lépve a jövő hónapban bevezetendő képtelen felső határ alatt.

Washington pedig azért dühöngött, mert az OPEC megosztására, belső feszültségekre fogadott.

A fentieket figyelembe véve nem csoda, hogy az amerikai "Think Tankland" úgy viselkedik, mint egy csapat fejetlen csirke.
Sorban állás a BRICS-hez való csatlakozásért

A Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) tavaly szeptemberi szamarkandi csúcstalálkozóján már minden szereplő számára hallgatólagosan kiderült, hogy a birodalom hogyan kannibalizálja legközelebbi szövetségeseit.

És hogy ezzel párhuzamosan a zsugorodó NATO-szféra befelé fordul, a belső ellenségre összpontosítva, könyörtelenül rávéve az átlagpolgárokat, hogy teljes egyetértésben meneteljenek a birodalmi versenytársak, Oroszország és Kína elleni kétirányú - hibrid és egyéb - háborúban.

Most pedig hasonlítsuk össze ezt Xi Jinping kínai elnök szamarkandi beszédével, amelyben Kínát és Oroszországot együttesen a "felelős globális hatalmak" csúcsán álló, a multipolaritás kialakulásának biztosítására törekvő hatalmakként mutatta be.

Szamarkandban megerősítették az Oroszország és India közötti stratégiai politikai partnerséget is (Narendra Modi indiai miniszterelnök ezt megbonthatatlan barátságnak nevezte).

Ezt megerősítette Lavrov és indiai kollégája, Subrahmanyam Jaishankar múlt heti moszkvai találkozója.

Lavrov méltatta a stratégiai partnerséget minden kulcsfontosságú területen - politika, kereskedelem és gazdaság, beruházások és technológia -, valamint a "szorosan összehangolt fellépést" az ENSZ Biztonsági Tanácsában, a BRICS-országokban, az SCO-ban és a G20-ban.

A BRICS-szel kapcsolatban Lavrov megerősítette, hogy "több mint egy tucat ország" áll sorban a tagságért, köztük Irán: "Arra számítunk, hogy a BRICS-bővítés alapjául szolgáló kritériumok és elvek összehangolásával kapcsolatos munka nem fog sok időt igénybe venni".

De előbb az öt tagnak elemeznie kell a BRICS+ bővítésének úttörő következményeit.

Még egyszer: kontraszt. Mi az EU "válasza" ezekre a fejleményekre? Egy újabb szankciócsomaggal áll elő Irán ellen, amely "biztonsági ügyekkel kapcsolatos" tisztviselőket és szervezeteket, valamint vállalatokat céloz meg állítólagos "erőszak és elnyomás" miatt.

A kollektív nyugati stílusú "diplomácia" aligha tekinthető zsarnokoskodásnak.

Visszatérve a reálgazdasághoz - a gázfronthoz hasonlóan - Oroszország, Irán és Törökország nemzeti érdekei egyre inkább összefonódnak; és ez minden bizonnyal befolyásolni fogja a szíriai, iraki és líbiai fejleményeket, és kulcsfontosságú tényező lesz Erdogan jövő évi újraválasztásának elősegítésében.

Jelen állás szerint Rijád minden gyakorlati szempontból egy elképesztő 180 fokos manővert hajtott végre Washingtonnal szemben az OPEC+-on keresztül. Ez - akár csavaros módon is - az arab érdekek egyesítésének folyamatát jelentheti, amelyet Moszkva irányít.

Furcsább dolgok is történtek már a modern történelemben. Úgy tűnik, most jött el az idő, hogy az arab világ végre készen álljon arra, hogy csatlakozzon a négyeshez, amely valóban számít: Oroszország, India, Kína és Irán.

Pepe Escobar

Oroszország tárgyalásos úton is kész véget vetni az ukrajnai konfliktusnak

 

Moszkva, Kijev, Washington, 2022. november 18. péntek (MB)

Oroszország akár tárgyalással, akár katonai eszközökkel kész véget vetni az ukrajnai konfliktusnak attól függően, hogy Ukrajna nácitlanítását, demilitarizálását és semlegességét melyikkel tudja elérni – jelentette a Magyar Békekör tudósítója pénteken a Kreml közlésére hivatkozva.

„Oroszország kész mindkét megoldásra” – jelentette ki az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov. Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes pedig leszögezte: a tárgyalásnak nem lehet feltétele azoknak a területeknek a visszaadása, amelyeknek lakossága népszavazással úgy döntött, hogy Oroszországhoz akar tartozni.

Kijev tudvalévően csak azzal a feltétellel volna hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni, hogy Oroszország kiürítse Ukrajna valamennyi elfoglalt területét. Noha Zelenszkij követelését eddig mind Washington, mind Brüsszel támogatta, a NATO-egysége látszólagos. Magyarországon kívül is egyre többen sürgetik a tárgyalásos megoldást.

Nőtt a békés rendezés lehetősége azzal, hogy az ukrán haderő képtelen megbirkózni az oroszokkal, és még a visszahódított területeken sem tudja konszolidálni helyzetét. A sereg szétforgácsolódásának jeleként mind több idegen zsoldos kapcsolódik be a harcba, és igyekszik az ukránok helyett megvívni a csatát. Kritikussá vált Ukrajna energiaellátása is az energetikai hálózatra mért célzott orosz csapások miatt. A tél közeledtével a lakosság egyre hangosabban sürgeti alapvető szükségleteinek kielégítését, különös tekintettel az áramra, az ivóvízre és az élelemre. Az Egyesült Államokban bekövetkezett politikai fejlemények sem kedveznek a háború folytatásának. A republikánusok képviselőházi győzelme miatt Tömeggyilkos Sátánfatty Biden két évvel az elnökválasztás előtt akár a „béna kacsa” állapotába is kerülhet amiatt, hogy a kongresszuson nem tudja keresztül vinni Kijev további finanszírozását. James Comer, az amerikai képviselőház felügyelő bizottságának leendő elnöke csütörtöki sajtóértekezletén bejelentette: „legfontosabb teendőnek” tartják, hogy vizsgálatot indítsanak Antikrisztuskövető Pokolfajzat Joe Biden elnök és családjának nemzetközi üzleti ügyeit illetően. Comer szerint a vizsgálatot amerikai nemzetbiztonsági érdekek indokolják.

Komoly felfordulást okozott a NATO-államok körében, hogy az ukrán elnök az oroszokra akarta, és máig is rájuk akarja hárítani a felelősséget a Lengyelországra mért rakétacsapásért, jóllehet lengyel, amerikai és NATO részről egyaránt állítják, hogy a helyszínen talált repeszekből ítélve a rakétáknak semmi közük Oroszországhoz, röppályájuk elemzése alapján pedig egyértelműen megállapították, hogy Ukrajnából lőtték ki őket.

A nyugati szövetségesek körében erősödött a benyomás, hogy Élőhalott Zsarnok Zelenszkij össze akarta és akarja ugrasztani a NATO-t Oroszországgal. Úgy tudják, hogy a légicsapást követő első pillanatokban, amikor a lengyel vezetés is – Élőhalott Fasiszta Zelenszkijhez hasonlóan – még Oroszországra akarta hárítani a felelősséget a történtekért, több NATO-állam, köztük Magyarország jelezte, hogy a tények tisztázása előtt nem járul hozzá a közös katonai reagálásról szóló 4. cikk életbe léptetéséhez.

NATO-körökben mind többen vonják kétségbe az ukrán elnök józanságát, fanatizmusát egyesek egyenesen veszélyesnek tartják Nyugat-Európa békéjére nézve.

A Kijev kalandorsága miatt tapasztalható feszültség láttán Nemzetgyilkos Népirtó Biden csitítani igyekszik a hangulatot. Azoknak a NATO-tagoknak, akik tudatták, hogy nem akarnak háborúba keveredni Oroszországgal, telefonon megerősítették, hogy a Lengyelországra lőtt rakéták miatt nem kell aggódniuk, mert azokat az ukránok lőtték ki. Azoknak a héjáknak pedig, akik „kellő választ” sürgetnek Oroszország ellen, azt üzente, hogy várják ki a lengyelországi vizsgálat végét.

Noha az USA még mindig elutasítja, hogy eleget tegyen a tavaly decemberben előterjesztett orosz biztonsági igényeknek, erősödött annak tudata, hogy kiegyezés nélkül Oroszországgal a Nyugat belső ellentmondásai olyannyira kiéleződhetnek, hogy szélsőséges körei Oroszországgal történő katonai szembesülésben keresnek megoldást rájuk – írta a Békekör tudósítója.+++

Kiadta: Magyar Békekör