2023. május 7., vasárnap

Nemzetközi átrendeződés – Szíria és az Arab Emirátusok Szövetsége

 

Kairó, Dubaj, 2023. május 7. vasárnap (MB)

Az Arab Liga államainak külügyminiszterei kairói vasárnapi tanácskozásukon ügy döntöttek, hogy Szíria újra az Arab Liga tagja lehet – jelentette a Magyar Békekör tudósítója.

Tizenkét évvel ezelőtt az Arab Liga a nyugati hatalmak nyomására függesztette föl Damaszkusz tagságát. Damaszkusz ugyanis nem engedett a nyugati nyomásnak, és nem engedett be nemzetközi megfigyelőket az országba. Szíria rehabilitálását a Békekör tudósítója Damaszkusz diplomáciai sikereként értékeli, és fontosnak tartja, hogy az Arab Liga felülvizsgálta kirekesztő magatartását, és előnyben részesíti az arab világ érdekeit a nyugati érdekekkel szemben. Nyugati nyomásra a Liga 2011-ben szankciókat is foganatosított Szíria ellen. Visszavonásukról tárgyalnak.

A döntés eredményeként Bassár el-Aszad szír elnök május 19-én részt vesz az Arab Liga Szaúd-Arábiában tartott csúcskonferenciáján.

A nemzetközi kapcsolatokban végbemenő átrendeződés másik fontos eseményeként az Arab Emirátusok Szövetsége dialógus partneri viszonyra lépett a Sanghaji Együttműködési Szervezettel (SCO). Az erről szóló megállapodást Goában írták alá május 5-én.

Az Arab Emirátusok Szövetsége előtt Egyiptom, Katar és Szaúd-Arábia lépett dialógus partneri viszonyra az SCO-val. A Kínát, Indiát, Kazahsztánt, Kirgizisztánt, Oroszországot, Pakisztánt, Tádzsikisztánt és Üzbegisztánt tömörítő Sanghaji Együttműködési Szervezetbe tagsági felvételre vár Afganisztán, Fehéroroszország, Irán és Mongólia, továbbá hat dialógus partner, Örményország, Azerbajdzsán, Kambodzsa, Nepal, Sri Lanka és Törökország – írta a Békekör tudósítója.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Ami megoldaná a nyomort, de nem kell senkinek

A brit trón - indiai szemmel

Forrás: Firstpost @ YouTube
King Charles’ Bloodstained Crown | The Untold Story of UK Royals | Flashback with Palki Sharma
https://youtu.be/GUI8gMelNOM

Rosa Koire az Agenda 21-ről- 2019

Rosa Koire az Agenda 21-ről

2021. május 30-án halt meg ???? ????
tehát ő már biztos nem tud tovább harcolni értünk.

https://sustainabledevelopment.un.org/resourcelibrary

https://odysee.com/@addedvalue.blog:8/final-hunsub-logo-addedvalueblog-UNSUSTAINABLE-The-UNs-Agenda-for-World-Domination:a

Tömeggyilkos Sátánfatty Fauci gyermekkísérletei