2015. szeptember 4., péntek

Vége a kettős beszédnek? A kormány buszjáratot biztosít az osztrák határhoz

Rendkívüli ülést tartott péntek este az operatív törzs, majd Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatón számolt be a kialakult rendkívüli helyzetről. A kormány lépéseket tesz a kettős beszéd felszámolására.
“Nem tudunk tovább várni Európára, mert Magyarország közlekedése bénulhat meg”
Több mint 100 buszt szervez a kormány ma éjszaka, melyek felveszik és egészen az osztrák határig szállítják azt a több ezer illegális bevándorlót, akik korábban Budapesten, a Keleti pályaudvaron rekedtek, majd vonatjárat híján gyalog indultak el Ausztria irányába.
“Az mégsem lehet, hogy 1200 ember megbénítsa Magyarországot”
Az M1-es autópálya útvonalán becslések szerint 1200-1500 illegális bevándorló tart éppen Ausztria felé. Lázár János bejelentése szerint az autópályákon és a vonatsínek mentén gyalogló tömegek miatt 24 órán belül megbénulhat Nyugat-Magyarország közlekedése, emiatt a kormány rendkívüli intézkedések meghozatalára kényszerül. A miniszter elmondása szerint
Magyarország semmilyen támogatást nem kap az Európai Uniótól, Németországtól és Ausztriától a kialakult válsághelyzet kezelésére.
Se a német, s az osztrák fél nem volt hajlandó tájékoztatást adni arról, befogadják-e az országaikba tartó menekülteket. Ez egy kritikus kérdés abból a szempontból, hogy vezető német politikusok továbbra is nyilatkozatokat tesznek, amiben arról biztosítják a nemzetközi sajtót és emberi jogi szervezeteket, hogy toleránsak és befogadják a menekülteket. Ezzel szemben Magyarországnak nem voltak hajlandók tájékoztatást adni arról, átengedik-e a határon a több ezer menekültet, az együttműködés tejes hiánya pedig káoszhoz vezetett Budapesten, majd egész Nyugat-Magyarország közlekedése tekintetében.
A kommunikáció teljes hiánya miatt a kormány holnap reggelre Hegyeshalomra szállítja az autópálya vonalán és vasúti síneken gyalogló bevándorlókat. Lázár János szerint ma éjszaka gyakorlatilag Magyarország minden rendőre szolgálatot teljesít. Ennek ellenére a kormány “nem fog erőszakot alkalmazni” annak érdekében, hogy a bevándorlók Hegyeshalomra érkezve mégis Magyarországon regisztráljanak, mindössze “megkérik őket, hogy működjenek együtt”.
Lázár János a sajtótájékoztatón nem volt hajlandó válaszolni az újságírók arra vonatkozó kérdésére, hogy szerinte fennmarad-e a schengeni övezet. Több osztrák rádióban azonban közvetlen a sajtótájékoztatót követően arról számoltak be, hogy Ausztria nagyszámú rendőri erőt összpontosít Hegyeshalom környékére – ami arra utal, hogy a toleráns nyilatkozatok ellenére nyugaton mégsem fogadják szívesen a bevándorlókat, ehelyett tömeges áttörési kísérlet elhárítására készülnek.
A kormány lépése azonban rákényszeríti az osztrák és német kormányt a színvallásra: vége a kettős beszédnek, Ausztria és Németország egyértelműen állást kell foglaljon annak kapcsán, hogy befogadják-e a Magyarországon keresztülhaladó illegális bevándorlók tömegét. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a Magyarországon gyülekező tömegek nem nyerjen bebocsátást a nyugati országokba, a kormány radikális lépésekkel kell lezárja hazánk déli határait.


http://hidfo.ru/2015/09/vege-a-kettos-beszednek-a-kormany-buszjaratot-biztosit-az-osztrak-hatarhoz/



100 BKV és Volán busszal szállították a migránsokat Hegyeshalomra

Budapest, 2015. szeptember 5. Illegális bevándorlók szállnak fel buszokra a fõvárosi Keleti pályaudvarnál 2015. szeptember 5-én éjjel. A központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán autóbuszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják õket. Ausztria a szükséghelyzet miatt beengedi a Magyarországról érkezõ migránsokat. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Budapest, 2015. szeptember 5.
Illegális bevándorlók szállnak fel buszokra a fõvárosi Keleti pályaudvarnál 2015. szeptember 5-én éjjel. A központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán autóbuszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják õket. Ausztria a szükséghelyzet miatt beengedi a Magyarországról érkezõ migránsokat.
MTI Fotó: Balogh Zoltán



Ausztria átengedi, Németország befogadja őket – Az éjjel kivétel nélkül minden rendőr szolgálatban volt Magyarországon…

Pénteken este, nem sokkal 10 óra előtt tartott rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter, – hogy a közlekedés biztonsága és az emberéletek védelmében, – külön buszokkal fogja elszállítani a kormány a Keletiben maradt 1000-1500, az M1-es autópályán az osztrák határ felé menetelő 1200, valamint az 1-es vasúti fővonal pályáján, szintén az osztrák határ felé haladó 300 migránst, – Hegyeshalomra, a határátlépési ponthoz.
Ehhez közel 100, állami fenntartású vállalathoz tartozó autóbuszt vesznek igénybe. Lázár hozzátette, hogy ez csakis a fent említett pontokon és helyeken lévő migránsokra vonatkozik, – a többiekre, a már a befogadó állomáson tartózkodókra nem.
Éjfél körül már meg is érkeztek a buszok az említett helyekre, – a Keleti pályaudvar előtti térre, és Zsámbékra, ahol utolérték a gyalog vonuló migránsokat.
Páran említették, hogy ez egy szimbolikus vereség volt a kormány részéről, így regisztrálás nélkül hagyni elmenni a “menekülteket”, – ám Magyarország annyi negatív kritikát kapott a nyugati szomszédaitól az utóbbi időben, – hogy a kormány nagyon is helyesen tette, hogy megszervezte ezt a szállítási akciót. Ismerjék csak meg az osztrákok, hogy milyen “felemelő” érzés olyan migránsokkal foglalkozni, akik a legkevésbé sem együttműködők a hatóságokkal, s a törvényekre is fittyet hánynak.
Bár talán a sógorékkal együttműködőbbek lesznek, ami, ha így lesz, annál jobb, mert ezektől a folyamatosan botrányt okozó veszélyforrásoktól legalább megszabadul az ország. Csak a mérhetetlen mennyiségű szemetet hagyták maguk után.
Ugyanakkor ezzel a lépéssel a kormány kifogta a szelet a Facebookon szerveződő osztrák “civilek” vitorlájából is, – akik vasárnap önkényesen, mindenféle regisztráció és papírok nélkül, saját buszaikkal és autóikkal akarták elszállítani a migránsokat a Keletiből. Szintén fittyet hányva a magyar hatóságokra.
A buszok tehát példás gyorsasággal felsorakoztak az M1-es autópálya zsámbéki lehajtójánál, valamint Pesten, a Keleti pályaudvar előtt, – s a hatóságok úgy nagyjából 3-4 óra alatt kiürítették a teret. Közben megérkezett az osztrák reakció is; beengedik határukon a migránsokat. – Persze a kék BKV és a sárga Volán buszok csak a hegyeshalmi határátlépési pontig viszik a bevándorlókat. Onnan mehetnek isten hírével, boldogítsák csak a sógorékat. Nickelsdorfnál már várja őket az osztrák vöröskereszt.
Ezen tudósítás befejezésekor, 3:33-kor, az M1 Hírfolyamának információi szerint, (mely példásan és profi módon tudósított a mai eseményekről, a “Lázadás napjáról”), – Ausztria és Németország megnyitotta határait az illegális bevándorlók előtt, – a migránsokat szállító első buszok már megérkeztek a magyar-osztrák határra, – amelyekről leszállva átsétáltak Ausztriába. Mindeközben az utolsó buszok most indulnak a Keletiből, a közterület Fenntartó Társaság munkásai megkezdték a migránsok által itt hagyott hatalmas mennyiségű szemét eltakarítását.
És jöhet a következő menet. A migránsok újabb 10 ezer fős hulláma, rövidesen a déli határainkhoz ér…
Szabad Riport
Budapest, 2015. szeptember 5. Illegális bevándorlókkal teli busz a fõvárosi Keleti pályaudvaron 2015. szeptember 5-én éjjel. A központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán autóbuszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják õket. Ausztria a szükséghelyzet miatt beengedi a Magyarországról érkezõ migránsokat. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Budapest, 2015. szeptember 5.
Illegális bevándorlókkal teli busz a fõvárosi Keleti pályaudvaron 2015. szeptember 5-én éjjel. A központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán autóbuszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják õket. Ausztria a szükséghelyzet miatt beengedi a Magyarországról érkezõ migránsokat.
MTI Fotó: Balogh Zoltán



Előzmény; péntek este 10 óra. Rendkívüli sajtótájékoztató (MTI)

“A központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán autóbuszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják őket” jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter péntek esti rendkívüli sajtótájékoztatóján, a Parlamentben, miután a bevándorlási helyzet miatt – Orbán Viktor miniszterelnök elrendelésére – tanácskozott az operatív törzs, amely az éjjel folyamatosan ülésezik.
A tárcavezető elsődleges szempontnak nevezte, hogy Magyarország közlekedése ne bénuljon meg a következő 24 órában. Arra kérte a bevándorlókat, hogy a közlekedés és az élet védelme érdekében vegyék igénybe a kormány segítségét. Ebben egyúttal a civilek – köztük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – közbenjárását is kérte.
Jelezte azt is, a buszos szállítás nem jelenti automatikusan, hogy a bevándorlók elhagyhatják az országot. Bécs hozzájárulása szükséges ahhoz, hogy beléphessenek Ausztriába – mondta, hozzáfűzve, hogy Magyarország továbbra is megpróbálja regisztrálni a bevándorlókat, de “erőszak árán nincs regisztráció”. Megjegyezte, szükség esetén a vámosszabadi menekülttábor biztosíthatja majd az érintett bevándorlók ellátását.
A tájékoztatón elhangzott, hogy a Hegyeshalomhoz utaztatáshoz körülbelül száz busz áll majd rendelkezésre. A buszok előkészítését megkezdték a Volán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Belügyminisztérium koordinációjában.
Lázár János elmondta, a magyar kabinet várja az osztrák kormány álláspontját a ki- és beléptetés feltételeiről.
Kifejtette: tájékoztatták az osztrák kormányt a kialakult helyzetről, ahogyan arról is, hogy 1200 bevándorló tart Ausztria határai felé.
Orbán Viktor miniszterelnök többször is kezdeményezett telefonbeszélgetést Werner Faymann osztrák kancellárral, hogy a magyar kabinet kapjon információt Ausztria álláspontjáról. Ennek érdekében a kormány jegyzékkel is fordult Bécshez, de eddig “érdemi választ a jegyzékre nem kaptunk”, a kancellár pedig azt üzente Orbán Viktornak, hogy szombat reggel 9 órakor tudja fogadni a hívását – közölte Lázár János.
Azt is mondta, hogy a bevándorlási helyzet megnehezüléséhez nagymértékben hozzájárult Németország ellentmondásos kommunikációja az elmúlt egy hétben, és ma sem tudni pontosan, mi a jogi álláspontja Berlinnek.
Magyarország hitet tett a schengeni egyezmény betartása mellett – nyomatékosította a Miniszterelnökség vezetője.
“Rajtunk az EU és jó néhány EU-s tagország számon kéri a szolidaritást, miközben velünk senki nem vállalt szolidaritást, és nem kaptunk érdemi segítséget” – fogalmazott Lázár János, kijelentve: Magyarország sem az EU-ra, sem Németországra, sem Ausztriára nem tud várni.
Papp Károly országos rendőrfőkapitány a tájékoztatón arról számolt be, hogy az M1-es autópályán 1200 illegális bevándorló halad gyalog, az 1-es számú vasúti fővonalon a vasúti pályán és mellette 300-an, ezért utóbbin le kellett állítani a közlekedést. Jelezte, hogy a bicskei vasútállomáson maradt 300 illegális bevándorló este együttműködött a rendőrséggel és elfogadta a bicskei nyílt befogadó állomáson való elhelyezést.
Biatorbágy, 2015. szeptember 4. Rendõri kíséret mellett illegális bevándorlók gyalogolnak az M1-es autópályán Biatorbágy közelében Ausztria felé 2015. szeptember 4-én. A központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán autóbuszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják õket. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Biatorbágy, 2015. szeptember 4.
Rendõri kíséret mellett illegális bevándorlók gyalogolnak az M1-es autópályán Biatorbágy közelében Ausztria felé 2015. szeptember 4-én. A központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán autóbuszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják õket.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka


Folyamatosan hagyják el az országot a migránsok – Összefoglaló, szombat 4 óra 11 perc (MTI)

Az illegális migránsok első csoportja szombatra virradó éjszaka megérkezett Ausztriába Magyarországról. Werner Faymann osztrák kancellár jelezte: Ausztria és Németország megengedi, hogy a migránsok az országukba utazzanak.
A migránsok egy csoportja nem sokkal péntek 13 óra előtt hagyta el gyalog a Keleti pályaudvartól, és a fővárosból az M1-es autópálya felé távoztak közel 1200-an. Az 1-es számú vasúti fővonalon a vasúti pályán és mellette 300-an tartottak a határ felé. A többiek pedig busszal indultak el éjjel azt követően, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: járműveket vezényelnek a pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják őket. A bevándorlási helyzet miatt Orbán Viktor miniszterelnök pénteken elrendelte az operatív törzs összehívását.
Szombatra virradó éjszaka Werner Faymann osztrák kancellár Facebook-oldalán közölte: Angela Merkel német kancellárral való egyeztetése után Orbán Viktort is tájékoztatta, hogy Ausztria és Németország megengedi, hogy a migránsok az országukba utazzanak.
Az első migránsokkal teli busz az M1-es autópálya zsámbéki lehajtójától indult el az osztrák határ felé. Mindeközben a Keleti pályaudvarnál is többen elkezdtek felszállni az értük küldött buszokra. Először csak férfiak szálltak fel a járművekre. Korábban ugyanis a magyar-román labdarugó-mérkőzés alatt randalírozóktól tartottak, ezért a nőket és a gyermekeket leküldték az aluljáróba. Itt atrocitás nem történt, miután a rendőrség korábban a Kerepesi utat is lezárta.
Innen több, a migránsokkal teli busz nem sokkal fél 2 után indult el az osztrák határ felé. Az M1 aktuális csatorna tudósításán a buszokkal útnak induló emberek közül többen vidáman integettek a kamerák felé.

Az első busz hajnali fél 3-kor érkezett meg a magyar-osztrák határra. Az MTI tudósítója látta, ahogy a migránsok sorban szállnak le a járműről. A határon gyalog mentek át. Az osztrákok tapsolva, éljenezve fogadták őket “Welcome” feliratokkal. Az önkéntesek étellel és itallal kínálták őket.

Mindeközben az M1-es autópályán a zsámbéki lehajtónál várakozókat is elindultak, és hajnali 3 óra körül már mindenkit elvittek. Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta: sok mindent hátrahagytak, nagy a felfordulás.
Hasonló módon hagyták el a Keleti pályaudvart is az ott tartózkodók. A Baross tér és az aluljáró szinte kiürült, de ott maradtak a matracok, sátrak, üres babakocsik. Az M1 aktuális csatorna képei szerint már ott is megkezdték a takarítást a közterület-fenntartó munkatársai. A helyszínen eddig is segített és még most is ott van a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.
Vecsei Miklós az M1 aktuális csatornának telefonon nyilatkozva elmondta: legfontosabb feladatuk az volt, hogy elhitessék az emberekkel, valóban a határra viszik őket. Mint kiemelte: (az ott maradtak között) nagyon sok volt köztük a családos, ezért is sokat kérdezgették, mi lesz velük.
A burgenlandi rendőrség azzal számol, hogy a Magyarországról jövő buszokkal 800-3000 közötti menekült fog érkezni a határra; a hatóság szombat hajnalban tett közlése szerint felkészültek az emberek érkezésére. Az érkezők ételt és italt kapnak, valamint szükség esetén orvosi ellátásban részesülnek.
Miklóshalma (Nickelsdorf) környékén jelenleg egy 600 férőhelyes befogadó hely áll rendelkezésre.
MTI – SzRTI

Leszóltak a kormánynak Berlinből: ne engedjék tovább a migránsokat

Katasztrofális a baloldali ellenzék és a kormány migránspolitikája a Jobbik szerint. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője kijelentette; az Orbán-kormány háttéralkut köthetett a németekkel, emiatt nem engedik tovább a bevándorlókat.
Mirkóczki szerint migráns-ügyben nincs jó megoldás, de ami most zajlik, az a lehető legrosszabb gyakorlat; a kormány nem védi meg a déli határt, de az ország területére már bejutott migránsokat sem engedi tovább Nyugatra. A politikus szerint valamilyen háttéralku lehet az intézkedés mögött, mert semmilyen más logikus indokkal nem magyarázható, hogy egy migránst se engedünk tovább Németországba.
A párt ugyanakkor egyetért abban a kormánnyal, hogy alapvetően az Európai Unió a hibás a kialakult helyzetért. Magyarországon számon kérik a dublini egyezmény betartását, miközben év eleje óta 180 ezernél is több illegális bevándorló érkezett Magyarországra, és mindet Görögország kellett volna regisztrálja. Ennek ellenére Görögországon nem, Magyarországon viszont számon kérik a dublini egyezmény betartását.
Görögország eközben nyíltan szembemegy az Európai Unió szabályozásával, és azt politikai nyomásgyakorlásra használja. Március elején az ország volt védelmi minisztere, Panosz Kammenosz bejelentette, hogy felhagynak a határok őrizetével, és továbbengednek minden bevándorlót az Európai Unió területére, ha a nyugati országok nem hajlandók elengedni a görög államadósságot. Mirkóczki szerint miközben a görögök nyíltan sértik a dublini egyezményt, a magyar kormány az uniós kötelezettségek minden apró részletét betartja, de azt a görögökön nem kérik számon, rajtunk igen.
A politikus emlékeztetett; a dublini egyezmény érvényben maradása esetén
Magyarországra fognak visszatoloncolni minden bevándorlót, akit Görögország egyszerűen átengedett, Magyarországon viszont regisztráltak.
A Jobbik a kormány gyakorlatával ellentétben hangsúlyozza, hogy a határokat hermetikusan le kell zárni, a már Magyarországon tartózkodó bevándorlókat pedig regisztráció nélkül tovább kell engedni a nyugati országokba. Az illegális bevándorlók egyébként éppen ugyanezt akarják; nem akarnak Magyarországon regisztrálni, mert tisztában vannak azzal, hogy amiatt Magyarországra lesznek visszatoloncolva – ők viszont Németországban akarnak letelepedni. Mirkóczki szerint a kormány ezen gyakorlata kimeríti a hazaárulás fogalmát.
A kormány mostanra nem ad a látszatra sem, és valóban valamiféle háttéralku létezésére utal, hogy Budapestről a nyugati országokba nem indítanak vonatokat. Eddig a kormány adott a látszatra, de mint korábban már jeleztük, a bevándorlók számának megugrása óta exponenciálisan növekedett a budapesti pályaudvaron történő olyan esetek száma, aminek okán vagy járatok nem indultak, vagy egész pályaudvarokat kellett lezárni napokra, hetekre. Akkor valószínűsítettük, hogy a rejtélyes balesetek és hirtelen felújítások célja feltehetőleg az, hogy a közlekedés kiszámíthatatlanná tételével hátráltassák az illegális bevándorlók nyugati országokba továbbutazását.
Ugyanakkor, a jelenlegi szabályozás szerint, ahol belépnek az Európai Unió területére az illegális bevándorlók, az a tagállam kellene regisztrálja őket; emiatt a kormány részéről a jogszerű eljárás az lenne, ha Görögországba induló járatokra feltenné a Magyarországra érkező illegális bevándorlókat – azok ugyanis Görögországban lépték át először az unió határait, nem Magyarországon.


http://hidfo.ru/2015/09/leszoltak-a-kormanynak-berlinbol-ne-engedjek-tovabb-a-migransokat/

Nigel Farage: “Schengen elbukott. Szerencsére kimaradtunk belőle”

Az Egyesült Királyság Függetlenségpártja (UKIP) megkezdte az EU-tagság megszüntetéséről kiírt referendum előkészületeként folytatott kampányát. Ki akarnak lépni, mert az uniós tagság ma a migránsválság kezelését is akadályozza.
A párt vezetője, Nigel Farage szerint minden jogkört vissza kell adni a brit kormány kezébe, különösen a menedékkérelmek elbírálása és a határőrizet terén. A politikus pénteken kijelentette; Nagy-Britannia jól tette, hogy kimaradt a schengeni övezetből, de annak működése így is fokozott nyomást helyez a brit hatóságokra, az illegális bevándorlók ugyanis gond nélkül eljutnak a Földközi-tengertől a szigetországig.
“Hála Istennek, mi kimaradtunk. Ettől függetlenül ez nem tesz minket immunissá a közös menekültügy bukására.”
Nigel Farage azt követően nyilatkozott így, hogy David Cameron miniszterelnök bejelentette, újabb több ezer szíriai menekültet fogadnának be. A kormányfő a nemzetközi sajtó nyomására hozott döntést erről, miután egy a Földközi-tenger partjain talált gyermek holttestéről készült fotókat terjesztette a sajtó, hogy humanitárius válságra hivatkozva a kormányok döntéseit befolyásolhassák, a bevándorlók befogadása irányába. A sajtó nyomásgyakorlása miatt Cameron kénytelen volt kötélnek állni, hogy megakadályozza pártja népszerűségvesztését. Az esetből levont következtetések azonban alapvetően hibásak, a sajnálatos halálesetek ugyanis semmilyen tekintetben nem indokolják, hogy a bevándorlókat Európában kellene partra segíteni. Az Európai Unió blokád alá kellene vonja a Földközi-tenger déli partvidékét, hogy az onnan elinduló lélekvesztőkről kimentett embereket Afrika partjain helyezzék biztonságba. Ehelyett a déli NATO-országok haditengerészete összefogja a bevándorlókat a Földközi-tengeren, és Európa partjain teszik ki őket, – ahonnan azok megindulnak Berlin és London felé, és semmilyen határ nem állja útjukat.
Nigel Farage szerint a schengeni övezet kudarcot vallott, és Nagy-Britannia azokat a feltételeket is fel kellene mondja, melyeket a schengeni egyezményből részlegesen elfogadtak. Szerinte a 2017-ben, az Európai Unióból kilépésről tartandó népszavazás elsődleges témája a bevándorlás, a nyitott határok problémája lesz. A politikus emlékeztetett, hogy az utóbbi választások óta 14%-al nőtt azok száma, akik elsődleges problémának tartják a bevándorlást, ezek alapján pedig lehetséges, hogy a kormány nem 2017-ben, hanem már jövőre kénytelen lesz kiírni a referendumot az Európai Unió elhagyásáról.

http://hidfo.ru/2015/09/farage-a-schengeni-ovezet-elbukott-szerencsere-kimaradtunk-belole/

Orosz-kínai “csúcsfegyver a szankciók ellen: “analóg Euroklear”

Az USA által orosz vállalatokra kimért szankciók ellentételezésére (amint arról Szergej Lavrov már korábban beszámolt) megszületett a válaszlépés.
putyin
Az orosz-kínai cooperációban megalkotandó monetáris csúcsfegyver, az analóg Euroklear!
Az analóg Euroklear egy Washingtontól és Brüsszeltől függetlenül és minden befolyástól mentesen működő analóg rendszer, amely a két ország vállalatai számára akadálymentessé teszi a másik ország területén való piaci működést.
Az Eurokleart eredetileg Brüsszelben, 1968-ban hozták létre, értékpapír tranzakciók lebonyolítására.
Ez az új orosz-kínai rivális rendszer komoly csapás az EU-USA szankciósdira.
Az analóg Euroklear egy betéti és elszámoló központ, amelyen keresztül az orosz és kínai vásárlók az EU és az USA pénzügyi eszközeinek és szolgáltatóinak igénybe vétele nélkül tudnak részvényeket vásárolni-eladni.
Alekszej Mojszejev orosz pénzügyminiszter-helyettes mai bejelentése szerint ma egy jelentős “hídverési munka” fejeződött be az Euroklear létrehozása terén.
Szergej Svetszov az orosz Központi Bank első elnökhelyettese szerint az analóg Euroklear 2016 első negyedévének végén már működni fog, míg a teljes rendszer elkészülte egy éven belül fog megtörténni.
Ma Rómában Lisa Ferrarini, az európai Confinustria Sonfindustria alelnöke hangos jajongással közölte, hogy az EU-USA által Oroszország ellen meghirdetett szankciók az olasz gazdaságnak idáig három milliárd euro tiszta veszteséget okoztak.
olasz
“Az orosz piacon Olaszország a második legjelentősebb szereplő volt Németország után. A szankciók nekünk szenvedést és könnyeket okoztak csak”-jajveszékelte Ferrarini, aki kifejezte őszinte reményét, hogy az EU végre észhez tér!

https://balrad.wordpress.com/2015/09/04/orosz-kinai-csucsfegyver-a-szankciok-ellen-analog-euroklear/

Miért tette ezt Orbán? Az összeesküvés-elmélet megmagyarázza

Jó magyarázat és következetes politika híján szaporodnak az összeesküvés-elméletek arról, miért bánik ilyen cudarul a magyar kormány a menekültekkel, és miért tartja őket a város közepén borzasztó körülmények között. Sokak szerint minél nagyobb a probléma, a kormánynak annál jobb. Mások szerint csak más ügyekről terelik el a figyelmet.
A magyar rendőrség, vasúttársaság naponta változó viselkedése annyira érthetetlenül következetlen, kegyetlen, felkészületlen, kapkodó volt az utóbbi napokban, hetekben, hogy már összeesküvés-elméleteket gyártanak arról, mi lehet a mögöttes, titkos cél. Hiszen az ország miniszterelnöke már januárban-februárban előhúzta a menekültkártyát, áradattal riogatott, amikor ebből még csak kevés látszott, tehát valószínűleg jól látta a problémát.
Ehhez képest meglepő módon mégsem történt látszólag semmiféle érdemi felkészülés, csak plakátháború volt, később feleslegesnek bizonyult kerítésépítés. Intézkedéseket a probléma kezelésére, a menekültek ellátására, gyorsabb regisztrációjára, elhelyezésére lényegében augusztus végéig nem tettek.
Egyáltalán mit keresnek Budapesten?
Nem nyíltak jelentős mennyiségben új menekülttáborok, Budapesten még mobil-WC-ket vagy tisztálkodási lehetőséget sem állítottak be eleget, holott a járványveszély miatt ez elvileg kutya kötelességük is lenne. A Bevándorlási Hivatal létszámának jövőbeli jelentős növeléséről mindössze augusztus 26-án jelent meg egy hír.
A Facebook-on terjedő összeesküvés-elmélet szerint nincs magyarázat arra sem, miért kellett felhozni a menekülteket Budapestre, miért nem a határ mentén regisztrálják őket, s miért nem onnan szállítják az arra érdemesnek tartottakat az átmeneti táborokba, vagy, aki arra jogosult, Nyugatra.
Minél rosszabb, annál jobb?
A válasz a szöveg szerint „roppant egyszerű: így nagyobb a balhé, nagyobb a felháborodás, jobban szem előtt vannak, jobban idegesítik és zavarják a magyar lakosságot. És máris megvan a jogalap a keménykedésre”, a „rendkívüli állapot vagy szükséghelyzet” esetleges kihirdetésére. „Fogadni mernék, hogy vannak, akik azért imádkoznak, hogy csattanjon már el egy pofon, neadjisten villanjon meg egy penge vagy dördüljön el egy lövés. És akkor megnézhetjük magunkat.”
A helyzet eszkalálódásától sok hozzászóló tart, már csak azért is, mert a napokig, hetekig, hónapokig szenvedő menekültek idegei sokszor teljesen kimerülőben vannak, amint a sínek között hisztérikusan kiabáló családról készült csütörtöki felvételek is mutatják. „Aztán majd lehet látványosan könnygázozni meg vízágyúzni, és ujjal mutogatni a menekültekre azzal, hogy megmondtuk, ilyenek ezek mind” – írja valaki.
Az amerikaiak is benyelték
A 2011 szeptemberi amerikai merényletek után „a polgári és emberi szabadságjogaikra oly kényes amerikaiak szinte csont nélkül benyelték a Patriot Act szabadság-megkurtító intézkedéseit és Bush népszerűségi indexe elérte a 80%-ot. Ügyes ez a Finkelstein-Birnbaum kettős, nem csoda, hogy olyan sokba kerülnek. Nekünk.” – fejezi be a konspirációs teória.
Terelés, terelés, terelés
Más hozzászólók szerint mindennek célja, hogy elterelje a figyelmet a kormány botrányairól, korrupciós ügyeiről. Vagy, a kettő nem zárja ki egymást, a politikai népszerűség növelése, hiszen minél nagyobb a probléma, annál inkább megmentőként, a lakosság védelmezőjeként tud fellépni a kormányzat.
Megint mások szerint minél feszültebb a helyzet a fővárosban, annál kevésbé jut az embereknek eszükbe a déli határ, ahol a kerítés eddig totális pénzkidobásnak bizonyult.
(privatbankar)

Az amerikai katonai jelenlét akadályozza a békefolyamatot Ukrajnában

A minszki egyezmény súlyos sértését és a békefolyamat szándékos akadályoztatását jelenti, hogy továbbra is amerikai katonák tartózkodnak Ukrajna területén. A nyugati csapatok ki kell vonuljanak Ukrajnából.
Marija Zaharova, Oroszország külügyminisztériumának szóvivője csütörtöki nyilatkozatában jelentette ezt ki. A szóvivő emlékeztetett, hogy a február 12-én aláírt minszki egyezmény 10. cikkelyét sérti, hogy amerikai katonák állomásoznak Ukrajna területén. A Minszkben aláírt tűzszüneti megállapodás ugyanis előírja, hogy
minden külföldi fegyveres erőt, haditechnikát és zsoldos alakulatot ki kell vonni Ukrajna területéről.
A nyugati sajtó hazugságaival ellentétben ez nem Ukrajnában állítólagosan jelen lévő orosz katonákra vonatkozik, hanem az amerikaiakra, akik hivatalosan is magán katonai vállalatokat működtetnek Ukrajnában, miközben az amerikai hadsereg is jelen van az ország területén. Áprilisban az Egyesült Államok 300 katonai instruktort küldött Ukrajnába, és 245 millió dollár, védelmi kiadásokra fordítható segélyt adott Ukrajnának.
Ukrajna emellett számos, párhuzamosan zajló NATO-hadgyakorlat színhelyévé vált, miközben nem tagja a NATO-nak. Az amerikai és brit csapatokon kívül összesen 18 nyugati ország katonái állomásoznak Ukrajnában, akik korábban a Saber Guardian, majd a Rapid Trident hadgyakorlatok ürügyén érkeztek az országba.
Ebben a hónapban Ukrajna a Sea Breeze-2015 nevű haditengerészeti gyakorlat színhelyévé válik, amin a NATO összesen 150 hadihajója, helikoptere és páncélozott harcjárműve vesz részt, emellett újabb 2500 nyugati katona érkezik az országba. Az ukrán kormány ráadásul nem egy, hanem összesen három, az amerikaiakkal közös haditengerészeti gyakorlatot tervez idén, amire mindig újabb nyugati alakulatok érkeznek majd.
A minszki egyezmény előírja, hogy Ukrajna területéről minden külföldi fegyveres erőt ki kell vonni. A NATO ukrajnai jelenléte a békefolyamat szándékos felborítását jelenti.

http://hidfo.ru/2015/09/az-amerikai-katonai-jelenlet-akadalyozza-a-bekefolyamatot-ukrajnaban/



Már megint panasz van a Fekete-tengeri orosz hadiflottára! Ezúttal már maga a 6. amerikai flotta főparancsnoka Jemes Foggo altengernagy sopánkodott a haditengerészet lapjának, a Navy Temes című újságnak.
gen
“Tízből kilenc esetben már ott várnak ránk a Fekete-tenger bejáratánál az orosz hajók. Ha véletlenül nincsenek ott, akkor is tudjuk hogy a közelben vannak. Nem csinálnak semmit. Csak a közelünkbe jönnek, és néznek bennünket. Mi is nézzük őket. Elvonják a figyelmünket a feladatoktól”-nyafogott az amerikai flottaparancsnok.
Merthogy most megint “feladatuk van” a Fekete-tengeren az amerikaiaknak. Szeptember elsején rugaszkodtak neki a “Sea Breeze 2015” elnevezésű “multinacionális” tengeri hadgyakorlatnak. Ami roppantul kellemetlenül kezdődött a latorszövetségi flottának. A tengeri bejáratnál augusztus 31-én a váltott legénységgel érkező “Donald Cook” hajót már várta, és “szívélyesen üdvözölte” az orosz “Ladnyij” fregatt. És hogy a “Donald Cook” személyzetének hangulata a mélypontra zuhanjon, (persze nem tudni hogy ezért-e!) hűséges párjául szegődött az amerikai rombolónak. Hol éléje került egy kicsit, hol mellette úszott, hol egy kicsit lamaradt-de nem tágított két álló napon keresztül az amerikai hajó mellől a “Ladnyij”!
És folyamatosan nézték az orosz tengerészek az amerikai hajót. Állítólag kimondottan rossz hatással volt jelenléte az amerikaiak kedélyállapotára.
“Nem tudunk nyugodtan manőverezni! Bármit teszünk, lesnek-figyelnek bennünket!”-nyarvogott az amerikai admirális, akinek idegeit már lassan kezdi felőrölni a sok vörös csillag látványa.
Oroszország meg bejelentette, hogy alaposan figyelemmel fog kísérni mindenféle latormanővert a Fekete-tengeren. Még ha ez a fajta figyelmesség zavarólag hat is az amerikaiak hangulatára.

https://balrad.wordpress.com/2015/09/04/mar-megint-panasz-van-az-oroszokra/

Misa megkezdte a rendcsinálást Szíriában!

A Bashar Asszadhoz hű szír kormányerők az orosz hadserek alakulataival együtt ma megkezdték támadó hadműveleteiket Latakija városánál. Egy óra leforgása alatt húsz kilométerrel vetették vissza a várostól a lázadó erőket.
Az egységek hamarosan elkezdik építeni a Latakiától déli irányban 25 kilométerre található Jablehnél egy orosz katonai bázis kiépítését.

Latakia térségében a harcokba aktívan bekapcsolódott az orosz légierő is, míg a földi előnyomulást az orosz erők közvetlen tüzérségi csapásokkal segítették.
https://balrad.wordpress.com/2015/09/04/misa-megkezdte-a-rendcsinalast-sziriaban/

A jelszó már a múlté – Egy tisztességes ’kiborg’ használjon chipet

Part-DV-DV2117351-1-1-0
Joe: A Bibliából tudjuk, hogy eljön az idő, amikor senki sem tud majd vásárolni vagy eladni egy bizonyos „bélyeg” nélkül. Ennek a bélyegnek az előfutárai sorra jelennek meg a piacon RFID és egyéb chipek és technológiák formájában.
A Jelenések 13:16-18-ban a következőket olvashatjuk:
„Arra is rávesz mindenkit, kicsinyeket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat, hogy a jobb kezükre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek, hogy senki se vehessen vagy adhasson el semmit, csak az, aki viseli a bélyeget, amely a fenevad neve vagy nevének száma. Itt van helye a bölcsességnek. Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy ember száma az, és annak száma hatszázhatvanhat.”
Az alábbi cikkből pedig láthatjuk, hogy önként jelentkezőkből nincs és valószínűleg nem is lesz hiány, pedig még senkit sem próbáltak meg „rávenni” a chipbeültetésre. Az a majdani rendszer vagy technológia legalább annyira csábító lesz, mint például ma egy okostelefon.
Forrás: phys.org
Jowan Oesterlund számára elmúltak azok az idők, amikor biztonsági kódot kellett bepötyögnie a céges riasztó kikapcsolásához. 18 hónapja ugyanis egy chipet ültetett saját kezébe és azóta azzal teszi mindezt.
„Amikor bemegyek a boltba, csak legyintek egyet a kezemmel és a riasztó már ki is kapcsolt,”
mondja a tetováló művész.
„Amikor valaki megfelelő jogosultsággal rendelkezik a riasztó kikapcsol, a lámpák felkapcsolódnak… a számítógép és a pénztárgép bekapcsol és így tovább,” tette hozzá.
Oesterlund egyike azon kicsi, de rohamos léptekkel növekvő globális csoport tagjainak, akikben NFC (Near field communication, avagy rövid hatótávú kommunikációs szabványgyűjtemény) chipimplantátum van.
Oesterlund olyannyira hiszi, hogy az ilyen technológiáké a jövő, hogy egyből kettőt is ültetett magába: egyet a kezébe, egy másikat pedig a karjába.
„Egy éve még azt mondták, hogy bolond vagyok vagy pedig azt, hogy „hű, de király”, ma viszont már egyes multik is azt vizsgálják, hogy hogyan tudják ezt bevezetni,”
magyarázza, a Kaspersky kiberbiztonsági céget említve egyik példaként.
Az ismert kiberbiztonsági vállalat ugyanis meghívta Oesterlundot, hogy tartson élő demonstrációt a chip beültetéséről a berlini IFA szórakoztatóelektronikai kiállításon, ami szeptember 4-én nyitotta meg kapuit.
A bemutató alanyaként Rainer Bock-ot, a Kaspersky munkatársát jelölték ki, aki a szemmel láthatóan idegesen várta az akciót. Miután Osterlund egy tű segítségével beinjekciózta a chipet a „kiborg” klub új tagja csak annyit mondott, hogy „nem fájt”.
A kíváncsiság faktor
880 kilobájtos kapacitásával a chip nem mondható a sok millió titkos dokumentum tárolására képes adatházak tudományos fantasztikumból ismert másának. A kis chipeket viszonylag egyszerű, nagyon is konkrét feladatok ellátására tervezték. Például arra, hogy ajtókat nyissanak vagy rákapcsolódjanak egy okostelefonra.
A korlátozott felhasználási lehetőségek ellenére a gyártó Dangerous Things az AFP hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy ma már 10 000 ilyen ’kiborg’ vagyis olyan ember van a világon, akikbe chipet ültettek.
A chip ilyetén felhasználása persze nem új keletű. Egy barcelonai klub már 2004-ben bevezette VIP vendégei számára, akik így sorban állás nélkül léphetnek be a szórakozóhelyre és vehetik igénybe annak VIP helyiségeit vagy rendelhetnek italokat.
A chipek népszerűsége az okostelefonok megjelenésével indult hirtelen növekedésnek, mivel ezek az eszközök képesek kommunikálni az implantátummal.
A chipet viselők nagy többsége elismeri, hogy egyelőre a módszer újszerűsége vonzza őket leginkább.
Jevgenyíj Cseresenyev, a Kaspersky egyik munkatársa hét hónapja kapta meg chipimplantátumát.
„Néhány hétig fura volt… de azután megszoktam, hogy nem kell többé hordanom a belépőkártyát, és már azt is elfelejtettem, hogy milyen érzés kulccsal nyitni egy ajtót.”
Marco Preuss, a Kaspersky európai kutatási igazgatója ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy az implantátumok nem veszélytelenek. Például egy okostelefon, ha elég közel kerül a chiphez, könnyen leolvashatja a rajta található adatokat.
297358_21871340Oesterlund is átgondolta a chipbeültetéssel járó veszélyeket, például, hogy esetleg valaki megpróbálja erőszakkal ellopni az implantátumot, de arra a következtetésre jutott, hogy egy bűnöző valószínűleg nem menne ilyen messzire.
„Egy kéz levágása nagyon amatőr módja a lopásnak,” mondja.
A „kiborg” klubhoz csatlakozók úgy gondolják, hogy az elsők között csatlakozva a kezdeményezéshez egy életmegváltoztató potenciállal rendelkező fejlesztés úttörőinek mondhatják magukat.
„A kíváncsiság is egy tényező,” mondja Hannes Sjoeblad, aki szintén chipet visel magában. Számára az a legfontosabb, hogy feltárja a technológiában rejlő lehetőségeket mielőtt az állam is nekilátna ennek.
„Részesei akarunk lenni a platform megismerésének és ez már önmagában is nagyon izgalmas.”

http://idokjelei.hu/2015/09/a-jelszo-mar-a-multe-egy-tisztesseges-kiborg-hasznaljon-chipet/

Gyalogosan indultak el a Keletiből a menekültek

A Keleti pályaudvarnál várakozó migránsok péntek délutánra úgy döntöttek, hogy gyalogosan vágnak neki az útnak.
men
A pályaudvar előtti téren toborzó beszédeket intéztek a társaikhoz, majd úgy döntöttek: gyalogosan indulnak útnak Ausztria felé.
Többen amiatt aggódtak, hogy így a rendőrök sokkal könnyebben tudnak majd ellenük intézkedni, mások pedig az elképesztően hosszú és fárasztó út miatt panaszkodtak.
Ennek ellenére több százan keltek útra, és tartanak Ausztria felé.

A menekültfolyam a Blaha felé tart, miközben a rendőrök is kiérkeztek a helyszínre, de egyenlőre nem akadályozzák meg a több száz fős tömeget a menetelésben.
(atv)

Korrupciós ügyön bukhatnak el a radikális atlantisták?

Gyurcsány Ferenc az Európai Bizottságtól kapott pénzből működteti pártját, ami az Európai Egyesült Államok létrehozását képviseli Magyarországon – utolérheti a korrupció elleni harc.
A Magyar Idők csütörtöki számában írtak szerint több olyan konzorciumi partnere is van az Altus Zrt.-nek, melyek kapcsán különböző visszaélések gyanúja merülhet fel. A Miniszterelnökség információi alapján a lap azt írja, a visszaélések és a politikai érintettség eleve lehetetlenné kellett volna tegye, hogy az Európai Bizottság Gyurcsány cégének adjon megbízásokat. A bizottság az ajánlatokra és a kiválasztási eljárásra vonatkozó dokumentumok egy részét “érzékeny üzleti információra” hivatkozva kitakarta, a kormány szerint azonban nem lehet üzleti érdekekre hivatkozni, ha az ügy közpénzekkel van kapcsolatban.
Gyurcsány Ferenc saját vállalkozásának profitjából tekintélyes összegekkel támogatja pártját, a Demokratikus Koalíciót, aminek működését így közvetett módon az Európai Bizottság finanszírozza. A kormány az elmúlt évek során a pénzmosás és illegális külföldi anyagi támogatások több útvonalát felszámolta, emiatt az Európai Bizottság azon lépése, hogy egy balliberális ellenzéki párt vezetőjének cégét nyíltan brüsszeli pénzekhez juttatja, nem csak a korrupció gyanúját veti fel, hanem
nyílt politikai nyomásgyakorlás Magyarországgal szemben.
Egyértelmű, hogy Gyurcsány Ferenc cégének támogatása közvetett pártfinanszírozásnak minősül – ahogyan az is, hogy ez külföldi érdekcsoportok képviseletének beinjektálása a magyar társadalomba. A Demokratikus Koalíció lakossági támogatása ugyanis elenyésző, a párt a magyar választókra nem támaszkodhat.
Ugyanakkor, a pártot olyan leszerepelt politikusok alapították, akiknek korábban hozzáférésük volt az állami vagyonhoz; van miből gazdálkodniuk, emiatt akár látható uniós támogatás nélkül is működhetnének. Az EB közvetett pártfinanszírozása kizárólag a Magyarország elleni külföldi nyomásgyakorlás fenntartása miatt szükséges számukra, mert a DK több vezető tagja – a fentiek miatt – bármikor, saját zsebéből is kifizethetné a párt működésével kapcsolatos költségeket.
A Demokratikus Koalíció számára azonban láthatóan további bevételt hoz az idegen érdekek kiszolgálása. A párt nyíltan képviseli az Európai Bizottság hagymázas lázálmait az Európai Egyesült Államok létrehozásáról. Az Amerikai Egyesült Államokhoz hasonlatos politikai képződmény pedig a magyar államiság felszámolását jelenti, emiatt a párt működése önmagában is nemzetbiztonsági kockázatot jelent.
2015-ben ott tartunk, hogy egy idegen hatalom demokratikusan, látszólag legitim módon Magyarország felszámolását hirdeti, és ehhez saját pártot működtet Magyarországon, aminek legitim módon anyagi támogatást ad.
A kormány feladata éppen az lenne, hogy kimondja; ez a támogatás törvényellenes. Idegen érdekek kiszolgálása zajlik, uniós hivatalok által lepapírozva, korrupció által karöltve. A magyar lakosság az uniós csatlakozással nem arra adott felhatalmazást, hogy Brüsszel a magyar államiságot felszámolja.
Májusban felmerült már annak lehetősége, hogy Gyurcsány Ferenc pártját szükségképpen utol kell érje a korrupció elleni harc. Akkor még annak gondolata is előkerült kormányrészről – ha csak haloványan is -, hogy Gyurcsány Ferenc esetleg “félrevezette az Európai Bizottságot”, ami így “nem volt tisztában azzal, hogy egy ellenzéki pártot támogat”. Mostanra azonban egyértelművé vált, hogy ez a támogatás szándékos. Valahol illegális módon pénz cserélt gazdát, azért, hogy utána legális úton is gazdát cserélhessen. A kérdés csak az, hogy az Európai Bizottság tagja kapott pénzt Gyurcsány emberétől, vagy elsőként Gyurcsány kapott pénzt az Európai Bizottságtól, és az Európai Egyesült Államok megalapítását képviselő új pártot már eleve a várható fizetségért cserébe alapította?


http://hidfo.ru/2015/09/korrupcios-ugyon-bukhatnak-el-a-radikalis-atlantistak/

Végvári jelentés

Tegnap jártam a déli végeken és megosztanám Veled és az olvasókkal az ott általam személyesen megtapasztaltakat.
Rengetegen érkeznek az országba és egyre pofátlanabbak. A gyűjtőpontokra az éjjel folyamán is folyamatosan hordják a buszok a migránsokat, akik ott aztán ruházat átvizsgálás után a táborba kerülnek. Szinte mindegyiktől vesznek el különböző fegyvereket, legtöbbször kések szúró-vágó eszközök, de van aki nunchakoval „menekül”. Rengeteg a fertőző beteg is, különböző betegségekkel. Volt rá példa, hogy visszaküldött ember érkezett osztrák zárójelentésén szerepelt, hogy hepatitises ennek ellenére az orvosi vizsgálat és a kinti zárójelentés után átesett ugyanúgy a ruházat átvizsgáláson, majd be kellett rakni a többi közé.
A táborban már többször volt rá példa, hogy kitöréssel fenyegetőztek, háborognak az élelmiszer ellátás miatt, holott 4-5 óránként kaptak enni-inni, rendőrök hordják nekik mindet, a forró vizet ha épp az kell a gyerekeseknek még külön bébi tápot is. Az élelmiszer nagy része aztán a földön végzi az ágyak között a többi szeméttel együtt, mert a kukába nem szeretik dobni azt. A bébi tápot például mikor megkapta az egyik család kibontották megszagolta a menekült majd a rendőr szeme előtt aki vitte neki földhöz vágta, hogy ilyet nem etetnek meg a gyerekükkel.
Palackozott ásványvizet is kapnak, holott minden szektornál van iható víz ellátás, a szolgálatot teljesítők pihenőidejükben kapnak ellátmányt szolgálatban a migránsokat kell kiszolgálniuk. Természetesen a folyamatosan fellépő elégedetlenség miatt sűrűbben kapnak már élelmiszert, de a napokban elérték már azt is h a palackozott ásványvíz (NaturAqua, Szentkirályi pl) csak arra jó, hogy a seggüket mossák ki vele miután a hálókörletben az ágyak közé szartak, majd a szaros ujjukkal és ásványvíz tökéletes kombinációjával neki tud állni fogat mosni. Nem tartják megfelelőnek az élelmiszert szalámikat konzerveket egyben dobálják ki mondván, hogy ők nem esznek disznóhúst, de hát a csirke, marha és hal készítmények is ugyanúgy végzik. Egy menekültnek természetesen nem jó, hogy ásványvizet kap narancslét követel és erre meg is szervezi a háborgást a többivel.
Az ott lévő rendőrök a vezénylésük elején le kell, hogy adják a fegyverüket, ami náluk van ilyen esetben az gumibot, tonfa, gázspray. Sok hasznát ugyan nem veszik mikor meg van nekik szabva, hogy esetleges zendülés esetén szép szóval kell elintézni, még a hangadót sem emelhetik ki, mint ahogy alap esetben működne.
Másik eset a nőkhöz való hozzáállásuk. Ugye nálunk nő nőnek vizsgál ruházatot férfi férfinak. Mivel annyian érkeznek, hogy alig lehet őket hova tenni, ezért h meggyorsítsák nő férfinak is vizsgálhat át táskát pl de ruházatot nem. Az érkező migráns természetesen nem köteles együtt működni amíg egy nő vizsgálná a táskáját, mivel „ennyi erővel egy kecskével is beszélhetne”.
Másrészről nem csak a háborús országokból érkeznek, hanem egyre több a néger, indiai, bangladesi stb. Ezek között is persze érkeznek buzik is, akik aztán nagyon nehezen tudják eldönteni, hogy ki vizsgálja át őket.
Átvizsgálás során egyébként találtak már sok selfie botot, mert ugye az nagy szükség menekülés esetén, hát mivel készítene képeket az iPhone6-ossal és a különböző Apple termékekkel és csúcskategóriás okostelefonokkal.
Érdekes, hogy különb ellátásban részesülnek mint hazánk rendőrei, mindenféle fertőzött mehet a többi közé és ha úgy van hiába van külön toitoi WC kihelyezve nekik ugyanabba a mosdóba kell kísérni a migránst ahol a rendőrök végzik a dolgukat ha épp úgy adódik.

(Bal-Rad olvasó)

Németország aláássa az egységes Európa gondolatát

A német munkaügyi miniszter szerint a bevándorlók mostanra olyan problémát jelentenek, ami maradandó károsodást okozhat Európa egységében, és végleg alááshatja az egyesült Európa gondolatát.
Andrea Nahles csütörtöki kijelentése szerint egyértelművé vált, hogy a tagállamok válság esetén nem tudnak kollektív felelősséget vállalni, emiatt a migránsok tömege napról napra egyre nagyobb problémát jelent, és “a bevándorlók miatt megvalósíthatatlanná válik az egységes Európa ideája”.
A munkaügyi miniszter eközben Orbán Viktort bűnbakként állítva arról beszélt, hogy Németország ebben az évben több mint 460 ezer bevándorlónak ad szociális segélyt, amire Berlin mintegy 3,3 milliárd eurót költ. Mai árfolyamon számítva
havonta 185 ezer forintot fizetnek személyenként. Munka nélkül, pusztán alanyi jogon, kizárólag nem-európaiaknak.
Az “egységes Európa gondolatát” valóban aláássa, hogy ma jobban megéri Németországban afrikai bevándorlóként segélyből élni, mint Magyarországon európaiként munkát vállalni. Ha valami aláássa Európa egységét, az a német szociális háló, ami munka nélkül is kelet-európai megélhetést ígér az Európába özönlő bevándorlóknak.


http://hidfo.ru/2015/09/nemetorszag-alaassa-az-egyseges-europa-gondolatat/

Beszéljünk a menekültekről

refugees
A menekültekkel kapcsolatos első hírek felröppenése óta szoros figyelemmel kísérem a Magyarországon és Európában kialakuló helyzetet. Eddig azért nem ejtettem szót róla, mert én magam sem tudtam, illetve most sem tudom pontosan a helyére tenni a történéseket és azt gondolom, hogy erre még egy ideig nem kerül sor. Sok vegyes érzelem és gondolat kavarog bennem most is, köszönhető ez részben a média rendkívül szélsőséges és sarkított híradásának minden oldalon. Az alábbi írást így inkább kiindulási pontnak szánom, nem gondolván, hogy ezt a nehéz kérdést egyedül fogom kibogozni. Néhány dolgot azonban tudunk, így ezeket fontosnak tartom megemlíteni és bátorítok mindenkit, hogy ossza meg véleményét, meglátásait és információit a témában.
Elsősorban két területről szeretnék beszélni: arról, hogy miért alakulhatott ki ez a helyzet, illetve, hogy keresztényként mit tehetek, hogy ne a probléma, hanem a megoldás része lehessek.
A miértekre keresve a választ lehet, hogy néhány olvasónak csalódást fogok okozni. Nem tudom ugyanis azt mondani, hogy a menekültáradatot egyértelműen a világot uraló elit indította el, bár közvetve, főleg a nagyhatalmak által indított háborúk és finanszírozott terrorszervezetek révén, nyilván komoly részük volt benne. Függetlenül attól, hogy a tömeges migráció mögött tudatos szervezkedés áll-e vagy sem, a hatalmon lévők igen sok legyet ütnek egy csapásra, tehát így vagy úgy, de a helyzet az ő ügyüket viszi előbbre.
Akárhogyan is indult a dolog, nem állíthatjuk biztosan, hogy az említett elit előre látta volna a polgári lakosság tömeges kivándorlását. Egyedül Isten lát mindent, a háttérhatalom sokszor csak kihasználja a saját destruktív lépései eredményeként kialakult káoszt. Nem állítom, hogy nem lehetett tudatos manipuláció a menekülthullám mögött (bizonyára sokan hallottak már a Kalegri tervről és egyéb elméletekről ezzel kapcsolatban), ugyanakkor nem tartom bölcsnek az általánosítást ebben a kérdésben (sem). Ahogyan nem általánosíthatunk egyetlen etnikum, ország, egyház, stb. tagjaival kapcsolatban, úgy a menekültek sem tekinthetők egy homogén halmaznak. Tudjuk, hogy van köztük, aki tényleg az életéért futott, illetve olyanok is, akik a könnyebb megélhetés reményében vágtak neki az útnak és persze nem zárhatjuk ki, hogy egyesek pénzt kaptak azért, hogy növeljék a menekülők számát, bár erre vonatkozóan semmilyen információ nem áll rendelkezésre és egyetlen még csak hasonló történetet sem hallottam, se a fősodrású, se az alternatív médiában. (Aki tud ilyet, bátran ossza meg!)
Egyesek azon aggódnak, hogy a menekültek miatt anyagi kár éri őket, mások pedig attól félnek, hogy a mára több százezresre duzzadt tömegben terroristák is lehetnek, így elsőként nézzük meg ezt a két kérdést.
Nem akarok segíteni, mert az nekem pénzbe kerül
Segíteni egy másik embernek, legyen szó egyetlen hajléktalanról, anyagilag megszorult jóbarátról, vagy menekültek tucatjairól (legyenek ártatlan áldozatok vagy alvó terrorsejtek tagjai), természetesen anyagi áldozattal jár, azonban az anyagiak vagy azok hiánya nem motiválhat bennünket, amikor mások megsegítéséről van szó.
Jézus azt mondta: „adjatok, és nektek is adnak, jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek nektek, amellyel ti mértek.1
Azzal a mértékkel mérnek nekünk, amellyel mi mérünk… Milyen mértéket szeretnénk magunknak, ha hasonló helyzetben lennénk?
Tisztában vagyok vele, hogy néhány kiló kenyér vagy ivóvíz szétosztásával nem lehet megoldani a jelenleg fennálló problémát, főleg, hogy a gond nem is igazán vagy nem mindig az élelmiszer hiányában áll, de ez nem is a mi feladatunk. A hajléktalankérdést sem oldjuk meg azzal, ha veszünk egy pohár forró teát vagy meleg ebédet egy utcán alvó embernek, de ha szükséget látunk, és hatalmunkban áll segíteni, tegyük meg. Nem szabad, hogy a számok motiváljanak bennünket. Segítsünk annak, aki az utunkba kerül, és ne foglalkozzunk a statisztikákkal.
Azzal pedig, hogy segítünk egy menekültnek, nem a válság forrását, esetleges céljait vagy a kormány illetve az ellenzék hozzáállását minősítjük. Éppen ellenkezőleg. Azt demonstráljuk, hogy Isten szeretete mindezek felett áll. A szeretet sohasem adja fel2, „mert az Isten szeretet”3, akár egy közeli barát akár pedig egy idegen országból érkező menekült felé nyilvánul meg.
Terroristák a menekültek között?
Ezt, sajnos, nem lehet kizárni. A tapasztalatok szerint azonban komoly terrorszervezet nem így küldi útra az embereit, mivel nem akarja, hogy a határátlépéskor lebukjanak. A terroristák inkább legálisan, útlevéllel érkeznek a célországba.
Persze azt sem lehet kizárni, hogy az elkövetkező hetek vagy hónapok során nem lesznek terrortámadások a menekültválság által érintett országokban, az pedig szinte garantált, hogy egy ilyen tragédia bekövetkezése esetén az elkövetőket a menekültek közül állítják majd elő. Ezzel pedig az ellentéteket olyan mértékben mélyíthetik el Európában, hogy már az sem fogja érdekelni a közvéleményt, ha utólag kiderül, a menekült-terrorista elmélet alaptalannak bizonyult. Mindenesetre ne dőljünk be a manipulációnak és ne lássunk potenciális terroristát mindenkiben, aki okmányok nélkül lép az országba. Egy esetleges terrortámadás pedig tudjuk, hogy remek ürügyként szolgálhat egyesek számára a káosz, a háború és a biztonság nevében bevezetendő rendőrállami intézkedések terjesztésére, ennek azonban a menekültek éppúgy áldozatai lennének, mint mindenki más.
Összekapcsolva a rászorulók megsegítését a beszivárgó terroristákkal kapcsolatos aggodalmakkal: mi történne, ha utólag kiderülne, hogy egy terroristának segítettünk? Az útmutatásunk elég egyértelmű: „Aki azért tudna jót tenni, de nem teszi, bűne az annak.”4
Jézus pedig ennél is részletesebben megmutatta, hogyan viszonyuljunk azokhoz, akik az ellenségeink vagy legalábbis annak gondoljuk őket:
„Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ad mind az igazaknak, mind a hamisaknak. Ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi jutalmat érdemeltek? Nem ugyanazt teszik a vámszedők is? És ha csak atyátok fiait köszöntitek, mennyivel tesztek másoknál többet? Nem ugyanezt teszik a pogányok is?”5
És még a „menekült státuszról” is volt néhány szava:
„Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Gyertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek azt az országot, amely számotokra készíttetett a világ teremtésétől fogva. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok engem, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.”6
Menekültek a Bibliában
Jézus fenti útmutatása mellett az Ótestamentumban is részletes tanácsokat találunk a menekültekkel kapcsolatban. A magyar Bibliákban többnyire jövevénynek fordított héber „ger” szó inkább vendéget vagy idegent jelent, ahogy az Újszövetségben előforduló görög „xenos” is.
A III. Mózes 19:34 ezt mondja:
„Olyan legyen nektek a jövevény, aki nálatok tartózkodik, mintha közületek való bennszülött volna, és szeressétek őt, mint magatokat, mert jövevények voltatok Egyiptom földjén. Én vagyok az ÚR, a ti Istenetek.”
A II. Mózes 12:49 pedig külön kitér arra, hogy „Ugyanaz a törvénye legyen az ott születettnek és a közöttetek tartózkodó jövevénynek”. Vagyis az ország törvényei a menekültekre is vonatkoznak.
Valószínűleg ez az a pont, ami sok ellentét forrása, hiszen a híradásokban elég gyakran látunk tüntető, helyenként vandál menekülteket, ami persze nem helyes és komoly ellenérzést vált ki a honpolgárokból, hiszen hálátlan hozzáállásnak minősíthető. Azt persze nem tudjuk, hogy ezek spontán alakultak ki, vagy netán itt is külső szervezkedés, bujtogatás áll a háttérben, hiszen a menekültek okozta káoszt nemcsak a nemzetközi elit, hanem a helyi politikai erők is bizonyára szívesen kihasználják.
Jézus után János apostol is említi a „menekülteket”, amikor egyik levelében ezekkel a szavakkal dicséri Gájuszt:
„Szeretett barátom, hűségesen jársz el mindenben, amit a testvérekért és az idegenekért teszel.”7
Néhány statisztika
– A második világháború óta először 2013-ban lépte át az 50 milliót a menekültek száma a világban.
– A jelenlegi európai menekültválság mértéke nem éri el az 1990-es évek első felében tapasztaltakét. Akkoriban a kétpólusú világrend felbomlása miatti helyi válságok, a délszláv háború és a ruandai népirtás a mainál is nagyobb arányú menekülthullámot eredményeztek.
– A hullám 1992-1993-ban tetőzött: akkoriban az EU tagállamaiban 3,5 millió menekült élt, szemben az utóbbi esztendők 1,5 millió körüli számával.
– A menedékkérők száma viszont 2006 óta nő az EU-ban: az akkori évi 200 ezerről 2014-re 626 ezerre emelkedett.
– A világ menekültjeinek 86 százaléka ugyanabban a térségben marad, mint ahonnan útnak indult, és csak 14 százalékuk jut messzebbre. Ők jellemzően a jobb státusú, tehetősebb, élelmesebbek menekültek.
(forrás)
A legnagyobb probléma
A legnagyobb problémát abban látom, hogy a menekültválság az elmúlt években soha nem látott mértékben osztotta meg a magyarokat és Európa lakosságát.  A közel-keleten indított konfliktusok és a nyugat által pénzelt terrorszervezetek segítségével nemcsak a harcok által érintett országokban, hanem Európában is egyre kaotikusabb állapot alakult ki. Sokan félnek a pályaudvarokon és határ menti településeken kialakult helyzetet látva, a híradások pedig rájátszanak ezekre a félelmekre. Tapasztalatból tudjuk, hogy a lakosság félelmeire a biztonsági intézkedések szigorítását kapjuk válaszként, így érdemes ezt a helyzetet is hittel megközelíteni. Ez nem azt jelenti, hogy nem szabad a kérdésről objektívan kommunikálni vagy figyelemmel kísérni a történéseket, de tartsuk észben, hogy minden nehéz helyzet egyben lehetőség is arra, hogy Isten királysága új életeket érintsen meg.
Hogyan segíthetünk?
Egy pohár víz vagy egy tál étel felajánlása mellett leginkább úgy, ha felebaráti szeretettel viseltetünk mások iránt, és itt most nemcsak a menekültekre, hanem azon honfitársainkra is gondolok, akik például tőlünk eltérően gondolkoznak a kialakult helyzetről. Az emberek egymásnak ugrasztása ugyanis az ördög egyik legfontosabb célkitűzése, ami olyan mértékben sikerült neki a jelenlegi helyzetben, hogy lassan jó barátok és családtagok is egymásnak esnek.
Az egyik legnagyobb segítség, amit nyújthatunk tehát, ha mi magunk nem dőlünk be ennek a taktikának. C.S. Lewis nagyon bölcsen definiálta a módszert:
„Az ördög minden hibát párokban, ellentétpárokban helyez el a világban, és mindig arra biztat bennünket, hogy jó sokat törjük a fejünket, vajon melyik a rosszabb. Arra számít ugyanis, hogy az egyiket olyannyira nem kedveljük majd, hogy könnyűszerrel belekergethet a másikba. De ne engedjük magunkat bolonddá tenni! Tartsuk a célt szemünk előtt és haladjunk egyenesen át a két hiba között. Csak azzal kell törődnünk, hogy mindkettőt elkerüljük.”
Ne a politikai propaganda alapján próbáljuk hát megítélni a helyzetet! Egy-egy apró jótéteménnyel nyilván nem leszünk képesek megváltoztatni a világot, egy-egy ember világát azonban igen! Magánemberként és keresztényként, próbáljunk hát erre összpontosítani és semmilyen körülmények között se tekintsünk félelemmel a helyzetre, hiszen „nagyobb az, aki bennünk van, mint az, aki e világban van.”8.
Olyan sok minden nem tisztázott még a kialakult helyzettel kapcsolatban, hogy a szálakat kibogozni talán soha nem leszünk képesek, legalábbis nem ebben az életben, de a tisztán, vagy tisztábban látás érdekében megpróbálhatjuk összetenni ismereteinket. A poszt alatti hozzászólásokban például összegyűjthetnénk, hogy ki mit tapasztalt személyesen, illetve mit gondol a helyzettel kapcsolatban. Szeretetben.
  1. Lukács 6:33 []
  2. I. Kor. 13:8 []
  3. I. János 4:8 []
  4. Jakab 4:17 []
  5. Máté 5:43-47 []
  6. Máté 25:34-36 []
  7. III. János 1:5 []
  8. I. János 4:4 []
- Thea
“Arab vezér, Mars, Nap, Vénusz az oroszlánban.
Az egyház uralma a tengeren összeroskad,
Perzsia táján közel jó egymillió készen
Bizáncot, Egyiptomot kígyókkal(?) megtámadni.”
“Béke közeleg egy oldalról és háború
Soha nem volt szorongatás ilyen nagy,
Sírnak férfiak és asszonyok, ártatlan vér a földön,
És ez lesz Franciaország egész széltében.”
“Tűz a levegőégből a királyi épületre,
Midőn a háború fénye alábbhanyatlik,,
Hét hónap nagy háború, gonosz emberek halála,
Rouen, Evreux a királynak nem fog hiányozni.”
Nostradamus

Migránsmix

David Cameron a BBC televíziónak nyilatkozva csütörtök este kijelentette: a megoldáshoz szükséges elemek közé tartozik, hogy Líbiában új kormány jöjjön létre, és foglalkozni kell a szíriai válsággal is.
cam
Cameron szerint a most kialakult menekültválság fő felelősei közé tartozik Aszad szíriai elnök, az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet “mészárosai”, valamint azok a bűnbandák, amelyek az embercsempész hálózatokat működtetik. Velük szemben kell keményen fellépni, mégpedig egyszerre – tette hozzá. (Arról nem fröcsögött Őfelsége miniszterelnöke, hogy kik támadtak Szíriára, Líbiára, Irakra, Afganisztánra?! Nagy-Britannia tetteiről is mélyen hallgatott.)
Akár harmincezer embercsempész is részt vehet a közel-keleti és afrikai menekültek Európába történő szállításában – közölte csütörtökön az Europol európai rendőri együttműködési szervezet helyettes vezetője, volt cseh országos rendőrkapitány. Oldrich Martinu a Radio Impuls nevű cseh rádiónak adott interjújában arról számolt be, hogy az Európai Unióban (EU) 30 ezer ember ellen folytattak le vizsgálatot embercsempészet miatt, 1400 eljárás pedig még folyamatban van. (Martinu vélhetőleg kifelejtette: ezeket az embercsempészeket Asszad szír elnök kutatta fel szélyesen, és bízta meg őket a melóval!)
kurz
“Rejtélyes, hogy a pénzügyi válság idején mindig volt mód a találkozókra és arra, hogy közös megoldást találjunk, ezzel a menekültválsággal pedig semmi sem történik hetekig vagy hónapokig”- méltatlankodott az osztrák diplomácia vezetője-Sebastian Kurz.
Közben a gazdag arab országok hallani sem akarnak a migránsok befogadásáról. Nem az ő ügyük. A migránsok ezt tudomásul véve, nem is indulnak arrafelé.
győr
Győr is kezdheti a hozzászokást a látványhoz
A debreceni rendőrkapitányság munkatársai állampolgári segítségkérést követően szeptember 2-án, szerdán hajnali 3 óra 40 körül Debrecen külterületén, a 4-es számú főúton igazoltattak egy kommunikációra képtelen, zavartan viselkedő férfit, akin sérülések voltak láthatóak. A járőrök a férfihoz mentőt hívtak, a mentőszolgálat munkatársai a sérültet kórházba szállították.
A rendőrök az egészségügyi intézmény területén addig voltak jelen, amíg sikerült megállapítaniuk a 38 éves, Magyarországon menekültkérelmet előterjesztett férfi személyi adatait. A férfi saját magának okozta sérüléseit, levágta saját péniszét, amit eldobott! A Demberceni Egyetemen így aztán helyreállító műtét helyett csak elvarrták a csonkot, és egy darabig még kezelik a félresikeredett körbemetélést. Insallah!
A Bicskén veszteglő, a budapesti Keleti pályaudvarról indult szerelvényen maradt mintegy ötszáz ember a rendőri intézkedéssel szemben továbbra is passzív ellenállást tanúsít, és nem hajlandó együttműködni a rendőrséggel, a menekültügyi hatósággal – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.
Magyarország déli határvidékén 2617 határsértőt – köztük 546 gyermeket – tartóztattak föl a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve csütörtökön.
mig

https://balrad.wordpress.com/2015/09/04/migransmix/