2014. november 3., hétfő

Horvátország elherdálná nemzeti kincseit - Csak egy hazai cég jelentkezett a gáz- és olajtenderre

Hat pályázat érkezett az adriai olaj- és gázlelőhelyek feltárására és kitermelésére április 2-án kiírt horvátországi tenderre, amely ma zárult le. Az érdeklődők 29, egyenként 1000-1600 négyzetkilométeres lelőhely feltárására jelentkezhettek, az Adria-tenger Horvátországhoz tartozó északi részén nyolc, középen és a déli részeken pedig 21 lelőhelyre, amelyből 2,5 milliárdos befektetést vár Horvátország.


Ivan Vrdoljak gazdasági miniszter ma közölte, hogy a hat pályázat alapján az év végére választják ki a nyerteseket és jövő év tavaszán tervezik aláírni a koncessziós szerződéseket. Azt nem árulta el, hogy mely cégek adtak be ajánlatot, mindössze annyit mondott, hogy elégedettek, “nagy, komoly társaságok” pályáztak. Horvát sajtójelentések a nemzetközi tender iránt 40 cég mutatott érdeklődést, köztük az amerikai Exxon és a Chevron, a holland-angol Shell, az orosz Gazprom és a Lukoil, a francia Total, a horvát Ina és a német RWE. A horvát kormány arra számít, hogy a következő öt évben a feltárási tevékenységek során mintegy 2,5 milliárd dollárnyi befektetés valósul meg az immár hat éve recesszióban lévő országban. A feltárási koncessziókat öt évre ítélik oda, egy év hosszabbítási lehetőséggel, a kitermelésre pedig 25 évet engedélyeznek. Előzetes adatok szerint valószínűbb, hogy északon inkább nagyobb földgáz-, míg délen, ahol mélyebb a tenger, nagyobb kőolajtartalékot rejt a föld mélye.
Tiltakoznak a környzetvédők
Máris helyi környezetvédelmi csoportok és a turizmusban érdekeltek is élesen tiltakoznak a szénhidrogén-lelőhelyek kiaknázása ellen, mondván, hogy a fúrások tönkretehetik az Adriai-tengert, mint élővilágot és kárt okozhatnak a turizmusnak is. Amely szintén jelentős bevétele az országnak. A kormány válaszában közölte, hogy a koncessziós engedélyeket megszerző társaságoknak a legszigorúbb környezetvédelmi előírásokat kell betartaniuk és az üdülőövezeteket nem érinti a kiaknázás. A zágrábi kormány azt szeretné, hogy Horvátország Délkelet-Európa energetikai központjává váljon. Az adriai olaj- és gázlelőhelyek feltárásának és kitermelésének projektje a tervezett Adria-Jón gázvezetékkel és cseppfolyósgáz-terminállal együtt kiemelkedően fontos tényező az európai energiabiztonság szempontjából Zágráb szerint. De vajon miért nem érné meg az állami kitermelés itt sem, amivel talán esély lenne a pénzügyi kilábalásra? Egyszerű a válasz: Az Unió tiltja, mert elvesztené az olcsó energiát és a fejőstehenet, azt a térséget ahol áhitat még a nyugati import demokrácia és a IMF könyöradomány...
Ébredj, Horvátország! Ne hagyd kisemmizni magadat!

Bíró Dalma

Lengyelország is készül a háborúra?


Lengyelország ma technikai párbeszédre hívta a hadiipari vállalatokat, a cél egy rövid hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer kiépítése, tudatta a varsói nemzetvédelmi minisztérium. A szóban forgó rendszer csak az egyik eleme lesz az országot lefedő rakétapajzsnak, amely nagyon rövid, rövid és közepes hatótávolságú rakéták ellen fog védelmet nyújtani. Az átfogó rendszer kiépítésének teljes költségét 7,1 milliárd euróra (2,19 ezer milliárd forintra) becsülik.
A beszerzésről tudósító hírügynökségek kiemelték, hogy a bejelentés olyan időszakban történt, amikor a kelet-nyugati viszony feszültté vált a Krím félsziget orosz bekebelezése és a kelet-ukrajnai régiók támogatása miatt. Valamint az orosz katonai jelenlét szakadatlan a balti-orosz határsávon. Varsó nemrégiben átfogó programot indított a fegyveres erők fejlesztésére: a lengyel hadsereg modernizációs programja összesen 33,5 milliárd eurós (10,35 ezer milliárd forintos) költségvetéssel számol.
Bakta Lóránt

Illuminátus családok

Íme néhány név az illuminátus dinasztiák névsorából, lehet bővíteni. Biztos akad köztük néhány kakukktojás is, de ennyit sikerült összeszednem.

1.Astor.
2.Bundy.
3.Collins.
4.DuPont.
5.Freeman.
6.Kennedy.
7.Li.
8.Onassis.
9.Rockefeller.
10.Rothschild.
11.Russel.
12.Van Duyn.
13.Meroving.

14.Warburg.
15.Morgan.
16.Vanderbilt.
17.Bauer.
18.Whitney.
19.Duke.
20.Guggenheim.
21.Oppenheim.
22.Grey.
23.Sinclair.
24.Schiff.
25.Solvay.
26.Sassoon.
27.Wheeler.
28.Todd.
29.Taft.
30.Wallenberg.
31.Clinton.
32.Goldschmid.
33.Windsor.
34.Grosvenorsok.
35.Bragansasok.
36.Savoyai.
37.Baring.
38.Brown-Shipley.
39.Schroeder.
40.Greenfels.
41.Lazard Freres.
42.Erlanger.
43.Carnegie.
44.Seligman.
45.Speyer.
46.Mallet.
47.Mirabeaud.
48.Fould.
49.Mendelsohn.
50.Harriman.
51.Soros György.
52.Israel Moses Seif.
53.Lehmans.
54.Kuhn-Loeb.
55.Goldman-Sacks.
56.Cassell.
57.Kahn.
58.Hanauer.
59.Breitung.
60.Baruch.
61.Lloyd.
62.Bernarke.
63.Hohenzollern.
64.Balin.
65.Rathenau.
66.Bleichroder.
67.Oberlander.
68.Montefiore.
69.Habsburg.
70.Kissinger.

Velencei Fekete Nemesség.

1.Robin de Ruiter.
2.Johannes Rothkranz.
3.John Coleman.
4.Gary Allen.
5.Des Griffin.
6.Antony Sutton.
7.Jan van Helsing.

És ha még él leszármazottjuk.

1.Mediciek.
2.Fuggerek.

Jó lenne végre egyben látni a 300 nevet, de soha senki egyetlen könyvbe se írta még le mind a 300 bankár dinasztia nevét.Csak beszélnek egy zsidó háttérhatalomról, ami a világot uralja, de csak néhányat mernek megnevezni ezek közül.Jó
lenne végre tudni kik azok, akiket a felelősség terhel, a világon folyó háborúk miatt, kik azok a sz@rkavarók, akiknek minden szenvedést köszönhet a Föld szinte valamennyi népe.Kik
állnak például az európai, ausztrál és egyéb bankok mögött.



Mormota1968.

Gigantikus számítógépes biztonsági gyakorlat Európában

hacker

Európa eddigi legátfogóbb számítógépes biztonsági gyakorlatát tartottak 29 ország mintegy 200 szervezetének és 400 szakemberének részvételével – derül ki az Európai Bizottság közleményéből.
Az Európai Unió Hálózat- és Információbiztonsági Ügynöksége (ENISA) által szervezett Cyber Europe 2014 elnevezésű, egész napos szimulációs gyakorlaton a résztvevők azt tesztelhetik, hogy mennyire készültek fel a kibernetikai támadások elhárítására.
A gyakorlaton köz-, illetve magánszférában tevékenykedő szakértők, többek között számítástechnikai biztonsági ügynökségek, hálózatbiztonsági vészhelyzeteket elhárító nemzeti csoportok, minisztériumok, távközlési vállalatok, energiaszolgáltatók, pénzügyi intézmények és internetszolgáltatók valósághű, nagy léptékű “kiberbiztonsági” helyzetekben tesztelik eljárásmódjaikat és képességeiket.
A Cyber Europe 2014 a legnagyobb és a legösszetettebb az Európában rendezett ilyen típusú gyakorlatok között. A gyakorlaton több mint 2000, az államok működését és az emberek mindennapi tevékenységét alapjaiban érintő “kibereseményt” kell kezelni. A gyakorlat feladatai között olyan válsághelyzetek megoldása szerepel, mint alapvető jelentőségű energia-, vagy távközlési infrastruktúrák elleni támadások, online szolgáltatások megtagadását célzó akciók, kibernetikai támadási műveletekről szóló hírszerzési jelentések és médiatudósítások kezelése, honlapok megrongálása, bizalmas információk kiszivárogtatása.
A Cyber Europe 2014 decentralizált, azaz a tesztfeladatok megoldására a gyakorlatellenőrző központ koordinálásával Európa-szerte egyszerre több központban kerül sor. A gyakorlat során tesztelik az európai szintű műveleti információ-megosztást célzó uniós együttműködési eljárásokat is. Az ENISA egy 2013-as jelentésében kiemelte, hogy a fenyegetésforrások egyre kifinomultabb támadásokatindítanak, és egyre fejlettebb eszközöket használnak.
Tavaly majdnem egynegyedével nőtt a globális webalapú támadások száma, az adatokkal való visszaélések száma pedig 61 százalékkal emelkedett 2012-höz képest. A nyolc legnagyobb visszaélés mindegyike több tízmilliós nagyságrendű adatveszteséggel járt, és 552 millió személy adatai kerültek illetéktelenek kezébe.
(MTI)

Kína Komolyan gondolja – harc a korrupció ellen

Kinai_korrupcioLehet így is küzdeni a korrupció ellen. Amúgy Kínában a korrupciós bűncselekmény igen komoly büntetést vonhat maga után, akár kivégzést is. Az alábbiakat nem is igen kell kommentálni.
Kína akár a lefoglalt vagyon 80%-át is átengedi azoknak az országoknak, amelyek segítenek visszaszerezni az illegális úton külföldre juttatott vagyonokat; szakértők szerint ez a mechanizmus segíteni fogja Kínát a korrupt tisztviselők utáni globális hajtóvadászatában.
A lopott vagyon jogos tulajdonosoknak való visszajuttatása során alkalmazott nemzetközi gyakorlat szerint a lefoglalt vagyont megosztják azzal az országgal, ahol a lefoglalás történt. A megosztás aránya az ország segítségének mértékétől függ, mondta Huang Feng, a Pekingi Tanárképző Egyetem Nemzetközi Büntetőjogi Intézetének vezetője a Global Timesnak.
A megosztó mechanizmust Kína júliusban léptette érvénybe, amikor útjára indult a Rókavadászat 2014 művelet, ezzel ösztönözve más országokat az illegális pénzek felderítésére, egyszersmind keretet adva az ilyen vagyonok fölötti tulajdonjogok rendezésének vitáiban, és kompenzálja a külföldi országokat materiális és személyzeti költségeikért, mondta.
A Rókavadászat 2014 kezdete óta a kínai rendőrség 40 országban és területen több mint 80, gazdasági bűncselekményekkel vádolt embert állított elő, közölte a Közbiztonsági Minisztérium csütörtökön.

forrás: CRI – China Radio International

Tömegmészárlás: Újabb gyilkosságokat követtek el az Iszlám Állam harcosai Irakban

Legalább harminchat embert mészárolt le az iraki Albu Nimr törzs tagjai közül az Iszlám Állam dzsihádistái hétfőn az ország nyugati részében, ahol az elmúlt három napban már a szintén szunnita törzs több száz tagjával végeztek a harcosok.

A terrorszervezet jelenleg is több száz embert tart fogva

Az Anbár tartomány jelentős részét ellenőrző szélsőséges szervezet az elmúlt néhány napban az Albu Nimr törzs több száz tagjával végzett, különböző források kétszázötven és négyszáz közé teszik a kivégzettek számát. Az iraki emberi jogi miniszter vasárnap azt közölte, hogy az Iszlám Állam háromszázhuszonkettő emberrel végzett azóta, hogy a múlt héten megkezdte bosszúhadjáratát a törzs ellen, amiért annak tagjai ellenálltak a dzsihadistáknak. A törzs a közelmúltig sikeresen felvette a harcot az Iszlám Állammal szemben, de mióta kiapadtak lőszertartalékai, tagjai visszavonulásra és menekülésre kényszerültek. A menekülők egy részét a terrorszervezet bekerítette és megölte.

Az el-Anbár tartományban elkövetett mészárlásról Naim al-Gaud sejk, a törzs egyik vezetője számolt be, aki szerint a kivégzettek között négy nő és három gyermek is volt. Tájékoztatása szerint az Iszlám Állam fegyveresei sorba állították az áldozataikat és egyenként, közvetlen közelről agyonlőtték. Azt a sejk is elismerte, hogy törzse több mint ezer tagjának sorsáról nem tudnak, de szerinte nem biztos, hogy mindannyian az Iszlám Állam fogságába estek. "Abban a faluban, ahol az Iszlám Állam a hétfői mészárlást elkövette, ugyanakkor mintegy százhúsz családot tartanak fogva a dzsihadisták" - tette hozzá. A mészárlás tényét egy iraki ezredes is megerősítette, de ő ötven kivégzett emberről beszélt. Azt mondta, az Iszlám Állam a törzs mintegy ezer tagját ejtette fogságba, akik közül naponta ötvenet végeznek ki.

MH

Kapcsolódó:
A veszteségeket a lakosságon bosszulja meg a CIA-s terrorista vezér
A fehér Európa végnapjai...
Európa végnapjai - A demográfiai összeroppanás következményei

Mit hozhat a 2015-ös költségvetés?

ktgvetes2015Október 30-án Varga Mihály benyújtotta a jövő évi költségvetést.
A gazdasági miniszter a portfolio.hu által szervezett konferencián elmondta, hogy jövőre 2,4%-os költségvetési hiánnyal számol, az idei 2,9%-os hiány után és az árak idei stagnálása után jövőre 1,8% infláció várható szerinte. Szakértők szerint a kormány 2,5%-os GDP-növekedési várakozásai ésszerűek, azonban a 1,8%-os inflációt alultervezettnek tartják.
Költségvetési tervezet a fegyveres és rendvédelmi dolgozók bérének emelkedésével számol erre 44 milliárd Forintot irányoztak elő, s további béremelésre számíthatnak a pedagógusok is mintegy 38 milliárd forint értékben.
A honvédelemre 9 milliárd forinttal többet több mint 250 milliárd forintot szántak, ugyanakkor a Miniszterelnökség költségvetését is jelentősen megemelték (!). A 25 milliárdnyi internet adó feltehetőleg végleg kikerül a tervezetből. Majd találnak helyette más forrást, mint hírlik (facebook infók szerint) az élelmiszerek árát kívánják még a jelenleginél is nagyobb adóval sújtani.
A büdzsé általános vitája november 17-én veszi kezdetét, míg a részletes vitát a bizottságokban 26-27-ére tervezik.
Varga a háztartások 2,6%-os fogyasztás növekedésére számít. A jelen állapotokat ismerve erre mi nem igen számítunk, de a statisztika csodákra képes.
A jövő évi költségvetés 16.380,615 milliárd forint bevételi főösszeggel, 17.258,218 milliárd forint kiadási főösszeggel azaz 877,602 milliárd forint hiánnyal számol.
A bruttó átlagkereset 3,4%-os, a nettó 3,6%-os növekedését irányozták elő, melyet attól tartunk, hogy további elbocsájtások és munkaidő csökkentéses bűvészmutatvánnyal fognak megvalósítani. Az e témában elképzelt további utópisztikus álmokkal foglalkozni sem érdemes.
Országgyűlés Hivatala változatlanul 21 milliárd forintból, a Köztársasági Elnöki Hivatal költségvetése 190 millió forinttal emelkedik, 2 milliárd 310 millióra, melyben az állami kitüntetésekre és az államfői protokollkiadásokra szánt összeg is benne foglaltatik.
Jövőre 4 milliárd forint jut a NATO költségvetésbe, s 350 millió forint az EU védelmi alapjaihoz.
És végül lássuk a pártbüdzsék (és alapítványaik) feltöltését a közösből, hogyan képzelik el Vargáék. (melyre 2015-ben is 3,8 milliárd forintot szánnak)
Fidesz (1 milliárd 55 millió forintról 877 millióra)
MSZP (521 millióról 427-re),
LMP (249 millióról 174-re)
KDNP (233 millióról 153-ra) számíthat,
a Jobbik pedig (448 millió forintról 476 millióra)
az Együtt – A Korszakváltók Pártja 134 millió forintot,
a DK 132 milliót,
a PM 107 milliót,
a Magyar Liberális Párt pedig 71 millió forintot kap a tervezet szerint.
A tervezetet elnézve nem látni semmiféle garanciát sem a munkahely teremtésre, sem a munkabérek reálértékének megtartására. A nyugdíjasokról való gondoskodás nem prioritás, ahogyan az általános egészségügyi ellátás biztonsága, és az oktatás megfizethetősége sem az!
Amit a kormány kiemelten kezel 2015-ben, az most sem az emberek életminőségének és létfeltételeinek javítása lesz, (egy igen szűk réteget leszámítva).

Szász Gerda

Kína lézerfegyvert fejleszt a rajban támadó drónok kiiktatására

Kína kifejlesztett és sikeresen tesztelt egy nagy hatékonyságú lézeres védelmi rendszert, amely könnyű drónok ellen bevethető és képes "megsütni" a légtérbe belépő gépek elektronikáját. A hazai gyártású rendszer két kilométer hatótávú és a legkülönbözőbb féle légi eszközöket tudja semlegesíteni, öt másodperccel a beazonosítást követően.
A rendszert eredetileg az 500 méternél alacsonyabb magasságban érkező, kis méretű, vagyis igen nehezen kezelhető drónok lelövésére fejlesztették ki. A Xinhuna hírügynökség jelentése szerint a tesztek során a berendezés több mint 30 drónt lőtt le egyidőben, 100%-os hatékonysággal. Az új lézeres rendszert a kínai légvédelem a városi és ipari övezetek védelmére fogja használni, és egyben választ ad az amerikai katonai fejlesztések új irányára is. Az amerikai védelmi ipar igen nagy erőfeszítéseket tesz olyan csapásmérő erő kialakítására, amely egyre kisebb méretű, ám egyre nagyobb számú drón együttműködésére alapoz, melyek közül mindegyik önmagában is célba tudja juttatni a kívánt töltetet, amely lehet akár taktikai robbanófej, akár vegyi vagy biológiai fegyver is. A DARPA mesterséges intelligencia kutatásainak külön területe egy raj-inteligencia kifejlesztése az ilyen újtípusú csapásmérő erő számára, amely nagyszámú, kis méretű, rajban együtt mozgó drónokra alapoz.
Hídfő.net | Drón raj
Az új kínai légvédelmi rendszert az ilyen raj egyidejű megsemmisítésének céljából fejlesztik. Nincsenek pontos közölt adatok arról, hogy jelenleg milyen kapacitással üzemel ez a rendszer, de a 30 drón lelövése egyidőben 100%-os hatékonysággal feltételezheti, hogy a rendszer jóval több célpont egyidejű kiiktatására is alkalmas lehet. A Xinhua szerint korábban az ilyen, alacsony magasságban behatoló, kis méretű drónok megsemmisítése mesterlövészek és helikopterek feladatköre volt, ami azonban igen alacsony hatékonysággal működött.
A Xinhua hivatalos bejelentése szerint ugyanakkor nem az amerikai védelmi ipari fejlesztések által kezdett verseny kényszere miatt van folyamatban a fejlesztés, hanem annak okán, hogy a terroristák előszeretettel használják a kisméretű drónokat (ami gyakorlati jelentését tekintve ugyanaz, tekintve, hogy az amerikai külügy állandó jelleggel beleavatkozna a kínaiak területi vitáiba).
A Xinhua szerint az érintett akadémia jelenleg dolgozik egy másik, ugyanilyen elven (az elektronika kisütésén) működő rendszer megépítésén is, ami nagyobb erővel és nagyobb távolságból vethető be.


http://www.hidfo.net/2014/11/03/kina-lezerfegyvert-fejleszt-rajban-tamado-dronok-kiiktatasara

A Nyugat ismét magából indult ki

oroszorszag_es_kina_osszehangolja_kulpolitikat_20140520“Foreign affairs: Nyugatnak nem fog sikerülni Oroszország és Kína megosztása” címmel megjelent cikk kapcsán emlékeztetnünk kell arra, hogy léteznek – a személyes barátságokhoz hasonlóan – olyan országok közötti baráti kapcsolatok is, melyeket nem a pénzügyi haszon motivál első sorban.
A nyugat jelenleg is azon “dolgozik”, hogy ezeket a kapcsolatokat megbontsa. Momentán számára a legveszélyesebb Kína és Oroszország baráti együttműködése, ez több okból is nagyon piszkálja főként az USA illetve az USA pórázát kézben tartó globális bankoligarchia csőrét.
Ennek több oka is van, egyrészt mert ez a baráti szövetség valójában a világ két legerősebb birodalmának összefogását jelenti, másrészt ők együtt képesek összefogni a Nyugat által kisemmizett országokat több szervezetben is (pl. BRICS, SCO, stb.) melyek mind katonai-, mind pénzügyi- és gazdasági téren a nyugat számára kivédhetetlen ellenérdekelt pólust jelentenek.
Így nem csoda, hogy az USA és irányítói minden alkalmat megragadnak, hogy a neki nem tetsző különböző szervezetek tagjai, vagy más  együttműködő országok közé éket verjenek, most leginkább Kína és Oroszország közé.
A dollár letörésén túli sok példa közül csak egyet had említsünk. Az amerikai űrprogramok gyors egymásutánban két katasztrófát is kénytelenek voltak elkönyvelni, mivel hordozó rakétái lezuhannak; a Moszkvával megromlott kapcsolat okán az eddig használt orosz rakétákat nem kapják meg, illetve nagyon drágán, ezért elkezdtek gazsulálni a Pekingnek hátha onnan sikerül megfelelő rakétához jutni.
Persze a nyugati pénzoligarchia orrára nem csak az eddig lenézett és támadott országoktól mint pl. Irán, érkezik fricska, hanem saját szövetségeseitől is.
Az említett cikkben elég félreérthetetlenül fogalmaz a cikkíró, bár nem valószínű, hogy ettől észre térnek, végül is a nyugat sem képes átlépni a saját árnyékát. Akik számára, minden kapcsolat, szövetség netán “barátság” alapja az aktuálisan megszerezhető profit, sosem értik meg, hogy más értékrend szerint is lehet együttműködni.
“A Nyugat tévesen értelmezi az okokat, amelyekből kifolyólag Oroszország és Kína fejlesztik együttműködésüket. Moszkva és Peking közeledése nem annyira anyagi érdekekkel magyarázható, mint inkább az identitás közös érzésével – írja Gilbert Rossmann professzor a The Foreign Affairs folyóirat hasábjain.
Az 1990-es években a nyugati politikusok úgy vélték, hogy a viszony Oroszország és Kína között „érdekházasságra” emlékeztet, és szükség esetén a nemzeti érdekek, beleértve a jó kapcsolatokat Nyugattal felülkerekednek. A nyugati országok képtelenek voltak megérteni, hogy Moszkva és Peking sajnálják, hogy feszült volt köztük a viszony a hidegháború éveiben – jegyzi meg a szerző. A mostani hatalom mindkét államban nem akarja megismételni a múlt hibáit és nem akarják fölényüket fitogtatni egymás előtt, hogy elérjék közös céljukat: minimumra csökkenteni Nyugat befolyását a számukra fontos térségekben – vélekedik Rossmann.
Ezenkívül mindkét állam meg van győződve, hogy a 2008-as globális pénzügyi válság arról tanúskodik, hogy a nyugati politikai és gazdasági modell az összeomlás szélén áll.
Oroszország és Kína abban is sikereket értek el, hogy közös álláspontra helyezkedjenek a nemzetközi vitákban.
Csalódás vár azokra az országokra – köztük Japánra a mostani miniszterelnök Abe Sindzo vezetésével –, amelyek e két ország megosztására számítanak. Számos nehéz kérdésben, többek között Észak-Koreával, Iránnal és másokkal kapcsolatban – Nyugatnak fel kell készülnie a konkurenciára Oroszországgal és Kínával – összegezi a cikk szerzője.”

Audie/Arató Péter – Szabad Riport
felhasznált források: Oroszország Hangja

Putyin: A mai nyugati mocskos civilizáció felülmúlja az ókori Róma züllött társadalmát

Vlagyimir Putyin a közelmúltban fejtette ki nézeteit arról az euro-atlanti hatásról, amely a keresztény európai gyökerek határát próbálja ezoterikus megközelítéssel kelet felé tolni. Az orosz miniszterelnök szerint a kereszténység bölcsője az Atlanti-óceántól az Uralig terjed - ahogy ezt de Gaulle is kijelentette. Mostanra azonban, a hagyományokban bővelkedő, büszke kontinens teljesen átformálta és felforgatta több ezer éves kultúráját.

Sötét erők dolgoznak a jelenlegi modern euro-atlanti világban, amely térben és időben egyaránt pusztít. Putyin így fogalmazott: Ezt a világot olyan sátáni erők irányítják, amelyek elkötelezett hívei a kereszténységnek. Ebben a kultúrában LadyGaga, az Android, Tim Burton, stb. képviselik az értéket, lesöpörve Mozart, vagy Tolsztoj által teremtett kultúrát.

Ez az új nyugati világ a kereszténység álarca mögött, a fehér emberek nyakába zúdít minden rosszat, az új pápa pedig hátat fordítva a heteroszexualitásnak, szemet huny a homoszexualitás növekvő térnyerése felett. Nem tesz különbséget jó és rossz között, átlép az ősi nyugati keresztény hagyományokon.

A keresztény nyugat jelenleg egy olyan koncepciót vázolt fel, amely befogadja az orosz ortodox lelkeket és az egész birodalmat, amely valamiféle kegy gyakorlása a volt Szovjetúnió múltjának eltörléséért.

Az euro-atlanti civilizáció három nagyhatalma - az Egyesült Államok (amely leginkább a mátrixra hasonlít, legkevésbé sem nemzetállamra), Anglia (intellektuálisan a legveszélyesebb, gondoljunk csak például Bacon lázadására) és Franciaország (amely 1789 óta hasznosan idióta tagja a pokoli hármas szövetségnek) -, olyan lázadó angyalok, akik bibliát forgatnak. Ez a bűnös civilizáció felelős a tudományosan megtervezett rendbontásokért, lázadásokért és olyan parádés napirendi pontokat dolgoz ki, amelyek az embereket megosztják, lelküket felaprózzák, majd megsemmisítik.

A szociáldemokrata utópia szajkózása abszurd: az a 300 leggazdagabb amerikai oligarcha beszél humanitárius viselkedésről és világbékéről, akiknek vagyona 2300milliárd dollár és akik az emberek lelkével a legcsekélyebb mértékben sem foglalkoznak. A világot fenekestől felfordítani, megosztani és bankautomatákat gyártani, ez az egyetlen programjuk. Ez az egész, ami zajlik, Hamletbe illő zakkant színjáték.

Gustav Flaubert a Salammbo c. könyvében, írt az oligarchikus világról és a keleti civilizációról. Leírja, hogy a nyugat mennyire a pénz megszállottja, hogyan képes manipulálni az embereket degenerált, mocskos tervének végrehajtásához. Leginkább Karthágóhoz hasonlítható ez a trend, ahol a vallás rendszeresen szedte emberi áldozatait, különösen a gyermekeket kínozta kifinomult kegyetlenséggel. Napjainkban a gyermekek éppen ilyen gyötrelmeknek vannak kitéve, gyakran pusztán árut jelentenek az interneten. A mai nyugati mocskos civilizáció felülmúlja az ókori Róma züllött társadalmát, amelybe beletartozik a mai Róma és Vatikán is.

Flaubertazt azt mondta, Karthágóban a pénz az úr, ahol az oligarchák szabad kezet kapnak a hatalomhoz és a közvélemény megvásárlásához, ennek következménye a kaotikus politika. Oroszország mindezt tapasztalhatta már Jelcin idején, de ugyanez mondható el a globalizáció, mint az új világrend alapítóiról, a francia Sárközyről és az amerikai Bushról is.

A II. világháború után felépített Bilderberg Európa Amerika autokrata vezetését követte, a Rousseau-féle menetrend azonban értelemszerűen nem volt képes megőrizni a szociális, kulturális és nem utolsó sorban a lelki, de még a demográfiai örökségeket sem. A szemlélet igazán a 90-es évekre bontakozott ki, ma pedig azt tapasztalhatjuk, hogy a vezető német és francia politikusok köpnek saját zászlóikra. Merkel a legutóbbi választási győzelmével végképp hátat fordított a német zászlónak, emellett meg kell említeni, hogy választóinak átlagos életkora 60 év. Itt lenne az ideje, hogy a kiöregedett választók tartózkodjanak a szavazástól.

Vlagyimir Putyin kifejezésénél maradva, az euro-atlanti erők baljós szerepe már Lovecraft rémálmaiban is szerepelt. A múltban, őseink féltek a nagy óceán hullámzásának irányától, de ez semmi rosszat nem jelent. Jean Parvulesco könyvében beszámolt Putyin hihetetlen példamutató szerepéről és egyben rámutat: mostantól az európaiaknak semmi köze Ázsia ősi hagyományaihoz.

Vlagyimir Putyin kifejtette még az euro-atlanti erők sötét mítosza szerint, a háborgó Földközi-tengeren erőszakos szélnek kitett hajó pusztulását, megemlítette Atlantis eltűnését, de kitért a Platón által leírt degenerált áltudományra is.

Putyinnak nagy kihívással kell szembenéznie: ugyanis valóban léteznek a tengerben szörnyek, de úgy tűnik, ő nagyon is tudja, kik foglalkoznak velük.

Pravda - Emberiség.hu

Amerika éket verne Magyarország és Oroszország közé

Az USA megpróbálja megakadályozni Magyarország sodródását Oroszország felé

…”Washingtont nagymértékben aggasztja, hogy a MOL magyar energetikai társaság, amelynek részvényei 24,7 százalékban az állam tulajdonában vannak, eladhatja az orosz félnek – feltehetően a Gazpromnak – a horvát INA-ban levő 49 százaléknyi részvényeit – jegyzi meg a Reuter. Ennek a részvénycsomagnak megvásárlása a Gazpromnak stratégiailag fontos támaszpontot biztosítana az Európai Unióban – lévén az az orosz gáz legjelentősebb fogyasztója…”

“Washington diplomáciai támadást tervez Magyarország ellen, hogy az ne adja el Oroszországnak tőkerészesedését a legnagyobb horvát energetikai társaságban, az INA-ban, mivel ezt úgy értékeli, mint veszélyes „sodródást” Moszkva fel” – írja a Reuter hírügynökség.
“Októberben az amerikai hatóságok rendkívül szokatlan lépéshez folyamodtak – szankciókat vezettek be néhány magyar hivatalnok és üzletember ellen, és megtiltották beutazásukat az USA területére korrupcióval vádolva őket” – emlékeztet a hírügynökség. Ezt amellett, hogy Magyarország tagja az Európai Uniónak és a NATO-nak.
“Annak ellenére, hogy az USA hatóságai az ehhez hasonló lépéseket azzal magyarázzák: egyre jobban bosszantja őket Orbán Viktor miniszterelnök politikája, az ok nem csupán ez. Washingtont rendkívül aggasztja Magyarország és a Kreml egyre fokozódó közeledése az energetikai szférában, mivel ez alááshatja Nyugatnak Oroszország elszigetelésére irányuló próbálkozásait” – mutat rá a Reuter.
“Szeptemberben Magyarország leállította gázszállítását Ukrajnának, amivel megzavarta az EU próbálkozásait, hogy segítsen Ukrajnának akkor, amikor nem kapott gázt Oroszországtól. Budapest azt is kijelentette, hogy az Európai Unió és az USA ellenvetései ellenére építeni szándékozik a Déli Áramlat gázvezetéket” – emeli ki a Reuter.
“Most Washingtont nagymértékben aggasztja, hogy a MOL magyar energetikai társaság, amelynek részvényei 24,7 százalékban az állam tulajdonában vannak, eladhatja az orosz félnek – feltehetően a Gazpromnak – a horvát INA-ban levő 49 százaléknyi részvényeit” – jegyzi meg a Reuter. Ennek a részvénycsomagnak megvásárlása a Gazpromnak stratégiailag fontos támaszpontot biztosítana az Európai Unióban – lévén az az orosz gáz legjelentősebb fogyasztója.
“Ezt az üzletet megakadályozandó az amerikai szenátorok jelenleg tárgyalásokat folytatnak a horvát féllel” – írja a hírügynökség.

Nagy-Britanniát kizárhatják az EU-ból

A Der Spiegel magazin szerint Angela Merkel német kancellár bejelentette, inkább látná az Egyesült Királyságot az Európai Unión kívül, mint hogy korlátozzák a bevándorlókat a "mozgás szabadságában".
Hídfő.net | Angela Merkel
Merkel szerint London olyan pontra érkezett, ahonnan "nincs visszatérés", mivel David Cameron brit miniszterelnök továbbra is attól teszi függővé országa EU-tagságának fenntartását, hogy Brüsszel hajlandó-e "korlátozni a mozgás szabadságát" a bevándorlókra vonatkozóan. Merkel szerint az Egyesült Királyság kilépése/kiléptetése az Európai Unióból valós lehetőség, mert Brüsszel nem akarja korlátozni a bevándorlást.
Cameron korábban kijelentette, hogy az Európai Unióból kilépésről tartandó referendum megrendezése előtt még ad egy utolsó lehetőséget Brüsszelnek, hogy hajlandó legyen újratárgyalni a "mozgás szabadságára" vonatkozó szabályozást, hogy London korlátozhassa a bevándorlást a kelet-európai országokból, valamint az Európába özönlő afrikaiak továbbutazását Angliába.
Merkel kijelentette, hogy amennyiben Cameron nem változtat ezen az álláspontot, a továbbiakban nem támogatja az Egyesült Királyság EU-tagságát.


http://www.hidfo.net/2014/11/03/nagy-britanniat-kizarhatjak-az-eu-bol

A Trilaterális Bizottság Európa jövőjéről tárgyalt

A sokszor csak „a világ árnyékkormányának” is titulált testület európai szekciójának vezetője, az Európai Központi Bank korábbi elnöke, Jean-Claude Trichet, valamint Aleksandar Vučić szerb kormányfő beszédével nyílt meg hivatalosan is a hétfőig tartó tanácskozás. A közvélemény elől tudatosan homályba burkolózó, eddig már sok kritikával illetett vitafórum európai képviselőire számos megtárgyalandó probléma várt a szerb fővárosban.A Tanjug értesülései szerint Trichet megnyitó beszédében három nagyobb csokorba (az európai integráció jövője; a Nyugat-Balkán; az aktuális orosz-ukrán helyzet) szedte a konferencián terítékre kerülő napirendi pontokat, nem elfeledkezve két, Európa sorsát alapvetően befolyásoló jelentős évfordulóról, az első világháború kitörésének centenáriumáról, és a berlini fal leomlásának 25. évfordulójáról sem. Ígéretet tett, hogy vendéglátóik, Szerbia és a szerb kormány a jövőben bátran számíthat a Bizottság segítségére az uniós csatlakozási folyamat során.
Jovan Kovačić, a szervezet szerb csoportjának elnöke szerint amennyire a régió már „túladagolt” történelemből, annyira kevés megértést kapott az elmúlt évszázadok során, amelyen a jövő generációk érdekében a lehető legsürgősebben változtatni kell. Emlékeztetett rá, hogy Belgrádot fennállása óta mintegy negyven alkalommal kellett újjáépíteni a történelem viharai közepette, ezért kiemelten nagy a döntéshozók felelőssége a helyzet mielőbbi orvoslásában. A szerb miniszterelnök megnyitó beszédében hitet tett az összefogás mellett, amellyel igenis elérhető egy „jobb jövő”, Szerbia pedig ebben a folyamatban a béke és a stabilitás követeként kíván részt venni.

Jean-Claude Trichet (forrás: commons.wikimedia.org)
A Trilaterális Bizottság háromévente lejáró (legközelebb 2015-ben) mandátumát mindig meghosszabbítja, legfőbb célkitűzése pedig az „egy világ terve”-ként elhíresült elképzelés, amellyel konszolidálnák és ellenőrzésük alá vonnák a hatalom négy centrumát (politikai, pénzügyi, intellektuális, spirituális), megteremtve ezáltal egy békésebb, hatékonyabb globális közösség alapjait. A tanácskozásokra meghívják ugyan a nemzetközi média illusztris képviselőit is, viszont őket (csakúgy, mint a Bilderberg-csoport találkozóin) titoktartási kötelezettség terheli a megbeszéléseken elhangzottakról.
A Trilaterális Bizottságot 1973-ban alapította meg David Rockefeller mágnás és Zbingiew Brzezinski, Jimmy Carter későbbi amerikai elnök főtanácsadója, elsősorban előbbi összezördülésének következményeképpen a Bilderberggel Japán felvétele ügyében. Idealisztikus céljain kívül legfőbb funkciója a gazdasági és politikai együttműködés erősítése volt az Egyesült Államok, Kanada, Európa és Japán között, amely később kiegészült a világ legnagyobb monetáris intézményeinek érdekegyeztetési terepével (Világbank; Európai Központi Bank; IMF).

Kaszás Gábor

Donbassz nem része többé Ukrajnának!

DONBASSZ TÖBBÉ NEM RÉSZE UKRAJNÁNAK! Ezt Roman Ljagin jelentette be ma Donyeckben, összegezve a tegnapi donbasszi választásokkal lezárult időszak eredményét.
A DNR Központi Választási Bizottsága vezetője bejelentette, hogy a november másodikai voksolást követően megteremtődtek Donbassz közhatalmi struktúrájának legitim személyi feltételei. A választópolgárok tegnap arra adtak felhatalmazást az általuk közvetlen módon, demokratikusan megválasztott képviselőiknek, hogy hajtsák végre a korábbi népszavazás Donbassz Ukrajnától való függetlenségét kimondó határozatát.
“Ennél fogva kijelenthetjük, hogy Donbassz nem része többé Ukrajnának!” – közölte Roman Ljagin, majd az erről tanúskodó pecsétes papírt fel is mutatta.
Донбасс больше не является частью Украины
Hozzátette: “Akár tetszik ez Ukrajnának – akár nem tetszik! – ez van!
Kijevben Nyalókakirály fogcsikorgatva háborog udvaroncaitól körülvéve a Donbasszból érkező hírek hallatán, és telefonálgat hatalma apanázsolóinak. Azok egyöttérzően nyögdécselnek és szidkozódnak, de…! Sorry Petya! – oszt’ jónapot. Ettől persze csak Nyalókakirálynak lesz irdatlan melege (vagy hidege) – de a háztartásokban nem.
És mivel közelítenek már Lemberghez is tél tábornok csapatai, (holnap el is zárják a város fűtőműveinek gázcsapjait) Jurij Zjukov Kijev “tüzelőügyi” minisztere ma bejelentette nagy sóhajtozások közepette: hamarosan ráveszi magát, hogy felhivjon valakit Donbasszban. Hátha adnának el egy kis szenet a Fényességes Udvarnak? Már az sem számít, ha “terrorista vagy szakadár” az a szén! – csak legyen! (Mert ha nem lesz! – valószínűleg már a trónt is feltüzelik Nyalókakirály alól az alattvalók! És az még a jobbik eset lesz, ha nem Őfelségével együtt tüzelik el!) Márpedig az utóbbi napokban Lemberg lakói rosszallóan csóválgatták a fejüket a hideg tapintású radiátorokat észlelvén. Nem melegek! Még csak nem is langyosak! Sőt! Kimondottan hidegek! (Megvan hát a Majdan egyik közvetlen eredménye is!)
Nagyon úgy fest tehát, hogy mintha múlna Kijevben a királyi dac és gőg! Ha így haladnak, megeshet hogy még a krími katonai parádéról is le fognak mondani!
Az imént érkezett hír szerint a híres – hírhedt 31. blokkposztnál körbezárt 24. desszantos latorbrigáddal nem sikerült megállapodni. Ragaszkodnak ugyanis a sértetlen, felszereléssel együtt való távozáshoz. Ezt viszont a kozákok nem akarják. (Márpedig az ő akaratuk döntő lesz, hiszen ebben a játszmában nekik jutott a macska szerepe. A latrok az egerek!)
De bár a kozákok ráérnek – azért számukra is az idő pénz – így hát ösztökélték egy kicsit a pribékeket. Gyorsabb elhatározásra. Vetőgépből megszórták őket. Nem nagyon, csak “ízlésesen”! Hogy érezzék a valcmanisták a törődést! Vélhetőleg holnap reggel fognak majd szembesülni a “törődés” eredményével. Napvilágnál.

http://balrad.wordpress.com/2014/11/03/donbassz-nem-resze-tobbe-ukrajnanak/

A donyecki kormányfő nyerte el az elnöki posztot

A Donyecki Népi Köztársaság jelenlegi miniszterelnöke nyerte a tegnapi elnökválasztásokat, megszerezve a szavazatok relatív többségét. Alexander Zaharcsenko így a DNK elnöke lesz a következő ciklusban, a tegnapi szavazáson több mint 765 ezer szavazatot szerzett. A vele szemben induló jelöltek közt második helyezett Kofman már csak fele ennyi szavazatot szerzett, így a választás eredményei mutatják, hogy a donyecki választók nem csak a függetlenséget, de Zaharcsenko személyét is támogatják.
Moszkva már bejelentette, hogy elismeri a választások eredményeit, tiszteletben tartja a DNK és LNK lakosainak akaratnyilvánítását.
Mivel a megválasztott elnök nem valamelyik nyugati titkosszolgálat embere, így a nyugati országok nem ismerik el a választások eredményét.

Zaharcsenko a választásokat megelőzően kijelentette, "a Donyecki Népi Köztársaságban senkit nem fog érdekelni, ha az európai országok nem ismerik el az országgyűlési választások és államfőválasztás eredményeit. A lényeg, hogy Oroszország elismeri".
A Donyecki és Luganszki Népi Köztársaság májusban nyilvánította ki függetlenségét. Azóta az ENSZ adatai szerint is mintegy négyezer civil vesztette életét, mert a puccsal hatalomra juttatott atlantista kormány a délkeleti régiót is be akarná vonni - fegyverrel - az Európai Unióba. Szeptember 15-én az EBESZ közvetítésével tűzszüneti megállapodás született, de a harcok azóta is zajlanak. A választási megfigyelők - köztük a Jobbik küldöttségének - jelentései szerint a kijevi junta próbálta megakadályozni a választások szabályos lebonyolítását, hogy a közvélemény számára is elfogadható indokot kreáljanak az eredmények elutasítására.


http://www.hidfo.net/2014/11/03/donyecki-kormanyfo-nyerte-el-az-elnoki-posztot



Kijev nem akar békét, bármit is mond, kettős játékot játszik - jelentette ki Olekszandr Zaharcsenko, a donyecki oroszbarát vezető egy tegnap esti sajtóértekezletén, miután - a Nyugat szerint önhatalmúlag - kikiáltott kelet-ukrajnai megyében az „elnökválasztás” győztesévé nyilvánították az eddig feldolgozott szavazatok alapján.
Képtalálat a következőre: „zaharcsenko kép”
Máig nem sikerült megértenem Kijev politikáját. Mi készek vagyunk a párbeszédre velük, de előbb normális és ésszerű hozzáállást várunk tőlük” - tette hozzá Zaharcsenko. A donyecki választási bizottságnak vezetője bejelentette, hogy Zaharcsenko a szavazatok több mint 70 százalékát szerezte meg a voksok több mint 50 százalékának összeszámlálása alapján. Korábban azt közölték Donyeckben, hogy az exit pollok alapján a szavazatok 81,37 százalékát kapta meg a jelölt. Két riválisa nagyjából 9-9 százalékot szerzett.

A régió vezetőjének pártja a „parlamenti választásokon” elnyerte a leadott szavazatok 65 százalékát - közölték a szavazóhelyiségekből kilépők megkérdezése alapján. A szomszédos,  - ugyancsak önhatalmúlag kikiáltott - luhanszki népköztársaságban hasonló eredményekre lehet számítani.

Amint várható volt - és le is közöltük -, Oroszország bejelentette, hogy üdvözli és tiszteletben tartja a két megyében megrendezett elnök- és parlamenti választások eredményét. „A donyecki és a luhanszki választások békésen és nagy részvételi aránnyal zajlottak le. Tiszteletben tartjuk Délkelet-(Ukrajna) lakosainak akaratát” - olvasható a moszkvai külügyminisztérium közleményében. „Akiket megválasztottak, azok mandátumot kaptak arra, hogy megoldják a gyakorlati problémákat, és ezáltal helyreálljon a normális élet a kelet-ukrajnai régiókban” - tette hozzá az orosz minisztérium.

Szintén várható volt, hogy az Európai Unió törvénytelennek nevezi a választásokat, illetve nem ismeri el azok eredményét. „A ma megrendezett választásokat az ukrajnai béke megteremtése egy újabb akadályának tekintem” - jelentette ki közleményében Federica Mogherini, az unió új külpolitikai vezetője. „E választások ellentétesek annak a megállapodásnak a betűjével és szellemével, amelyet Kijev szeptemberben Minszkben kötött a lázadókkal, és amelyet a nemzetközi közösség és Oroszország is támogatott"- írta.
Gölöncsér Miklós

Moszkvai és kijevi visszhangok a donbasszi választások után

Az orosz külügyminisztérium hétfőre virradóra kiadott közleményében közölte, hogy a megválasztott donyecki és luhanszki képviselők mandátumot kaptak a gyakorlati feladatok végrehajtására, hogy visszavezessék a térségben az életet a normális kerékvágásba.
A két donbasszi Népköztársaságban a DNR elnökévé Alekszander Zaharcsenkot, a Luhanszki Népköztársaság első emberévé pedig Igor Plotnyickijt választották meg.
Kijevben Valcman tajtékzik! Udvartartása igyekszik vele lépést tartani, és kórusban kántáják a donbasszi választások “törvénytelen” voltát, ami szerintük Ukrajna törvényeinek figyelmen kívül hagyásával történtek! (A kijevi udvar a jelek szerint még mindig nem vette észre, hogy már egy jó ideje Donbassz NEM RÉSZE UKRAJNÁNAK! Következésképpen Maradék – Ukrajna törvényei OTT MÁR NEM ÉRVÉNYESÍTHETŐK! Erről szól a két Népköztársaság szabadságharca!)
“Ukrajna megfelelő választ ad erre a kihívásra” – őrjöngött az éjjel Nyalókakirály Kijevben.
sojg
Udvartartása pedig tegnap jogi csapdát készített. Ma pedig már közzé is tették, hogy Kijevben Nyalókakirály valamilyen bírósága elrendelte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter elfogását, letartóztatását, és Kijevbe szállítását. A kijevi Trón szerint ugyanis az orosz honvédelmi miniszter a felelős…-minden őket súlytó rosszért.
(Sojguék szomszédasszonya elmondása szerint a legfőbb orosz katona felesége – akivel ma reggel találkozott a piacon a káposztásstand előtt – arról panaszkodott neki, hogy az ura reggel a híreket hallgatva a rádióban egyszer csak elsápadt, remegni kezdett, majd beviharzott a lakás mellékhelyiségébe! Felesége firtatására csak annyit volt hajlandó mondani, hogy ő most rejtőzködni fog, és egy törülközőt a fejére borítva bekuporodott a mosógép és a sarok közé! Lelkére kötve asszonyának, hogy a helyiség ajtaját kettőre zárja, és senkinek ne mondja meg, hogy ő otthon van! De mivelhogy Szergej holléte titok, ezért aztán a szomszédasszony se mondja el senkinek!
Mi is csak a káposztaárustól hallottuk a dolgot, akinek a szomszédassony csak azért mondta el a dolgot, mert nagyothalló lévén Sojguné hangosan kiabálva mondta el a történetet, és a káposztás csak foszlányokat hallott! De mivel nem akar pontatlan információkat, hát inkább rákérdezett a dolgokra. A szomszédasszony is természetesen diszkréciót kért a témában a káposztástól.)

http://balrad.wordpress.com/2014/11/03/moszkvai-es-kijevi-visszhangok-a-donbasszi-valasztasok-utan/

Magyarországi Ley-vonalak

Igen sok ismeretet sikerült összegyűjteni az angliai felfedezőről elnevezett Ley-vonalakról, vagy ahogy a Föld különböző tájain nevezik: istenek ösvényeiről, sárkány-vonalakról, tündérösvényekről vagy ugarvonalakról. A nevek sokfélesége egyúttal számos, egymástól messze eső helyszínt jelöl. Az ősi tudás nyomában Őseink – akik még sokkal szorosabb kapcsolatban voltak a természettel, mint a ma rohanó embere – könnyebben felismerték az ilyen helyeket.
Megpróbáltuk a magyarországi fővonalak elrendeződését megtalálni, és ehhez alapvetően a szent helyek elrendeződése adott kiinduló pontot. Hazánk ezen pontjai általában búcsújáró helyek, vagy csodálatos látomások, jelenések, illetve gyógyforrások helyszínei.
(Az összefüggések felismerése után kiderült, hogy a fővonalak a repülő csészealjak repülésének is kitüntetett irányai, valamint az ufóélmények és ufóesemények nagy része is ezen vonalak közelében történtek és történnek.)
A fővonalak meghúzása után néhány mellékvonal is előbukkant, ekkor mutatkozott meg az összefüggés a vonalrendszer és az ingókövek, illetve a kunhalomként (más vidékeken kurgán, mound, stb. néven) ismert dombok között. Ugyanis kiderült, hogy ezek az olykor tízezer évvel ezelőtt mesterségesen emelt halmok olyan rendszert alkotnak, ami pontosan beillik a korábban említett fővonalak rendszerébe. Ráadásul, amikor a vonalakat meghosszabbítottuk a környező országok felé, azt tapasztaltuk, hogy azok gyakorlatilag tökéletesen egybeesnek a Daniken és mások kutatásai alapján feltárt egyenesekkel. A kérdéseket mi is feltettük: Mi ez? És mi ennek az egésznek az értelme?
Magyarorszagi Ley-vonalak 1
Az országos fő- és mellékvonalak a szent helyek alapján.
Már korábban is használtunk különböző típusú sugárzásmérőket ufóleszállási nyomok helyszínének, gabonaköröknek de a Hartmann-háló (földsugárzási háló) vizsgálatára is. Az eredeti (nem hamisítvány) nyomok mindig fokozott háttérsugárzást mutattak, mely sugárzásnak sem keletkezését, sem pontos viselkedési módját, sem minden egyes összetevőjét nem ismerjük pontosan, ám tulajdonságaiban annyira jellegzetes, hogy egyértelműen megkülönböztethető, és a rendelkezésre álló fizikai ismeretek alapján ilyen típusú sugárzás sem mesterséges sem természetes keletkezéséről nem tudunk.
A sugárzásmérőkkel aránylag pontosan fel tudtuk deríteni azokat a tartományokat, ahol a műszerek dolgoztak (elektromágneses – mikrohullámú, infravörös és ultraibolya tartomány -, valamint alfa, béta és gamma) A Ley-vonalak szélessége olykor a 200 métert (!) is elérte, a jellemző érték ennek az értéknek tizedrésze körül volt, de egész keskeny vonalakkal is találkoztunk. A vonalak mentén elektromos töltésáramlást is kimutattunk, ami jó magyarázat lehet a gyógyforrások kialakulására. (A töltések folyamatos jelenléte miatt a kőzetek piezoelektromos tulajdonságai megváltoznak, emellett a felfakadó forrás ionösszetételében is bekövetkezhetnek változások, emiatt a víz gyógyvízzé válhat, révén egyes beteg sejtek nem tudják elviselni a normális vízétől eltérő ionösszetételt.) A síkvidékeken a dombok, a hegyes vidékeken az ingókövek jelzik a vonalak haladási irányát, egyben gyakran erősítőkként is működnek. (Nem feltétlen minden domb és minden ingókő, hiszen azoknak csillagászati, temetkezési és egyéb szerepük is volt.)
Magyarorszagi Ley-vonalak 2
A Szentes közelében tapasztalt fő-Leyvonalak. Jól látható, hogy egyikük városunk főutcájával egybeesik, s öt templommal is közvetlenül érintkezik.
A mérésekből az derült ki, hogy a Ley-vonalak rendszere szorosan összefügg a földmágneses térrel, annak mintegy felszíni megjelenése. Habár a naptevékenység, a földmágneses viselkedések olykor gyorsan változnak (a vonalak energiatartalma igen széles határok közt ingadozik, még az időjárás hatására is!), a fővonalak helye hosszútávon megmarad, miközben egyes kisebb energiájú alhálózatok időlegesen megszűnhetnek, illetve újra kialakulhatnak. Ha a fővonalak megmaradnak – márpedig így tesznek – akkor felfoghatók állóhullámokként, és mivel a mellékvonalak rendszere változik az összenergia mennyiségétől függően, a fővonalak ráadásul minimál-potenciálfelületet is alkotnak (hasonlóan a szappanbuborékokat egymástól elválasztó síkokhoz). Tehát kimondható: a Ley-vonalak nem mások, mint a földmágneses tér földfelszínen tükröződő alakzatainak minimál-potenciálfelületei.
Az ország egyik legnagyobb erővonal-csomópontja látható itt, Csobánka közvetlen közelében, a Pilisben. Közel hasonló jelentőségű csomópont található Gyulán és Lentiben. Ezek a helyek sok szempontból kitüntetettek.
Az egyes nagyobb csomópontokban impulzus-mágnesestér van jelen. Ráadásul ez a tér asszimetrikus és a felharmonikusok igen nagy frekvencián oszcillálnak. Ez a fajta tér nemcsak az agyra és a viselkedésre hat (jelenések, parajelenségek, stb.), hanem magának a térnek a szerkezetére is. Ilyen helyeken – adott időpontokban – nyílik meg az időkapu, tárul fel a jövő vagy a múlt. De a térkapu is megnyílhat, vagyis ha valaki ismeri ezen helyek titkát, a tér egy másik pontján is meg tud jelenni, esetleg egy párhuzamos világban is. Vagy térben vagy időben lehet utazni, a kettőben együtt sohasem. A tér és az idő kapcsolatában hasonló az összefüggés az Einstein által felismert anyag-energia ekvivalenciához azzal a különbséggel, hogy az idő és a tér vonatkozásában még helyet kap a dimenziószám, valamint néhány egyéb érték.
Az idő és térkapuk helyes használatával a természet szinte korlátlan uraivá válhatunk. Kérdés: alkalmasak vagyunk-e már erre?
Ha manapság valaki fel szeretne töltődni vagy újra vissza szeretne találni a természetbe, nem kell mást tennie, mint felkeresnie egy magyarországi erőhelyet, és ott feltöltenie lemerült energiaraktárait.

Andocs,
Badacsonytomaj,
Búcsúszentlászló,
Bodajk, Budakeszi,
Budapest – Gellérthegy,
Csatka,
Csobánka,
Dobogókő,
Dömös,
Egerszalók,
Esztergom,
Fertőszentmiklós,
Gencsapáti,
Gyöngyös,
Hédervár,
Gyula,
Kaposszerdahely,
Kékkő,
Mártaszentimre,
Petőfiszállás,
Röjtökmuzsaj,
Sümeg,
Szigetvár,
Székesfehérvár,
Varsád,
Vác,
Vértessomló,
Visegrád,
Zirc. 


A Magyarországon található Szent György-vonalak, ide érdemes ellátogatni:
– Majki remeteség
– Pilisszentkereszttől nyugatra a cisztercita kolostor romja
– Pilisszentiváni Ördög-szikla
– Dömös mellett a Vadálló-kő
– Csodafa kápolna, mely szintén nem messze Dömöstől épült
Az eredeti forrás: http://aranylaci.hu/leylines/leylines.htm

Jól teljesít a magyar adóstársadalom! Dagad a negatív adóslista

Szeptemberben 1,883 millió lakossági mulasztást tartottak nyilván a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), amely 187 ezerrel – 11 százalékkal – magasabb a múlt év végi mennyiségnél – derül ki a BISZ Központi Hitelnformációs Zrt. honlapján közzétett friss adatokból.
Bár az első kilenc havi növekedés igen jelentősnek tekinthető, mindenképpen biztató jel, hogy az utóbbi hónapokban lelassult a mulasztások számának emelkedése. Augusztusról szeptemberre például csak ötezerrel nőtt a nyilvántartott mulasztások száma, de április óta is csak 37 ezerrel emelkedett. A megszűnt mulasztási ügyek számáaban nem következett be jelentősebb változás, azok száma 11 ezerrel, 310 ezerre emelkedett az év első kilenc hónapjában.
A nyilvántartásban szereplő lakossági adósok száma szeptemberben 9,134 milliót tett ki, amely 150 ezerrel haladja meg az év eleji értéket. A fennálló, és a rendszerben szereplő hitelszerződések száma ugyanakkor érezhető mértékben, 213 ezerrel, 8,174 millióra csökkent, ami még mindig a kevés új hitelszerződéssel lehet összefüggésben. A megszűnt szerződések száma viszont – hasonló okokból – 597 ezerről 960 ezerre emelkedett szeptemberre.
A KHR-ben nyilvántartott természetes személyek száma változó irányban, de igen szűk sávban mozgott az év első háromnegyedében, és szeptember végén 4,875 milliót ért el. A KHR 2011 óta úgynevezett teljes listás nyilvántartás, vagyis mind pozitív információkat, mind negatív adatokat tartalmaz. A törvényi szabályozásnak megfelelően a pénzügyi szolgáltatóknak valamennyi hitelszerződésre vagy hiteljellegű finanszírozásra irányuló szerződés adatait rögzíteniük kell a lakossági KHR-ben.
A jelenlegi szabályozás szerint az ügyfél nyilatkozatával meghatározhatja, hogy a rögzített hiteladatok a bankok számára lekérdezhetőek-e a hitelbírálat során, vagy pedig nem. Azt is megszabhatja, hogy a szerződés lezárását követően az információk további öt évig szerepeljenek-e a KHR-ben, vagy sem. A nyilatkozattételi lehetőség ugyanakkor nem vonatkozik a hitelmulasztásokra, bankkártya-visszaélésekre és csalásokra.
(vg.hu)