Néhány órával ezelőtt jóváhagyták a WHO Nemzetközi Egészségügyi Szabályzatának új módosításait.

A másik szerződést nem hagyták jóvá, mert a legtöbb gyógyszeripari vállalat nem akarta, és sok ország sem akarta, mert a szellemi tulajdon és a vele járó gazdasági jogok a teljes eltűnésének veszélye lépne fel.

Ez egy olyan megállapodás, amely elsősorban a WHO, a részes államok, azaz a különböző országok és az egészségügyi termékek előállításában világszerte részt vevő magáncégek közötti gazdasági feltételeket kívánta szabályozni. Ebbe beletartoztak a szabadalmak is.

A Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat azonban, hatással van az összes olyan szociális és egészségügyi szabályozásra, amelyet az emberek számára akarnak bevezetni, amennyiben a Pandémiás vészhelyzetet vagy nemzetközi jelentőségű közegészségügyi vészhelyzetet, amelyet egyoldalúan a WHO főigazgatója (12. cikk) hirdethet ki, vagy az ő általa személyesen kinevezett szakértői bizottság hirdethet ki (47. cikk).

Kötelezettséget vezetnek be az országok számára, hogy közöljék az általuk félretájékoztatásnak és dezinformációnak tekintett információkat (52. cikk, vi. cikk, 1. melléklet), bármi pontosabban nem meghatározott dolgot, amit kockázatosnak tartanak, és ami a véleménynyilvánítás szabadsága ellen irányulhat, ami minden alkotmány által védett alapvető emberi jog.
A WHO végrehajtási mechanizmusát is megerősítik minden egyes országban a NEMZETI IHR FELÜGYELET létrehozásával, amely a részes állam által nemzeti szinten kijelölt vagy létrehozott szervezet, amely koordinálja e rendelet végrehajtását az egyes országok joghatóságán belül (1. cikk / 4. cikk).

Másrészt számos lehetőség nyílik a pandémiás vészhelyzet kihirdetésére. Ugyanis ez egy olyan nemzetközi aggodalomra okot adó közegészségügyi vészhelyzet lehet, amelyet egy vagy egy fertőző betegség okoz, amely széles körű földrajzi elterjedéssel rendelkezik vagy nagy a kockázata annak, hogy széles körben elterjedhet (1. cikk).
Egy világjárvány kihirdetésének tehát ezen lehetőség alapján továbbiakban nincs semmi akadálya.
A WHO főigazgatója a világjárvány vagy nemzetközi jelentőségű közegészségügyi vészhelyzet megszűnése után is kiadhat ideiglenes ajánlásokat, amelyek már nem „nem kötelező érvényűek” (15. cikk), és amelyek karanténokat, elkülönítéseket, oltási követelményeket, a gyanúsítottak beutazási tilalmát, a kontaktok nyomon követését stb. tartalmazhatják (18. cikk).
Ne felejtsük el, hogy e rendelet célja és hatálya a betegségek nemzetközi terjedésének megelőzése, a felkészülés, a védelem, az ellenőrzés és a közegészségügyi válaszlépések biztosítására (2. cikk).

Ez tehát megnyitja a lehetőséget az emberek életébe való beavatkozásra, függetlenül attól, hogy fennáll-e valós veszély vagy sem.

A háborúban bedobták az egyik atombombát, tehát az ellenállásnak is új fázisba kell lépnie.


Dr. Tamasi József

Aki nem hiszi jarjon utana:
https://apnews.com/article/world-health-organization-pandemics-covid-regulations-mpox-9c6419844b9c333a1a31d224124532f1