2022. október 31., hétfő

Amerikába települ a Volkswagen? – Atomfegyver Lengyelországba?

 

Wolfsburg, Moszkva, 2022. október 31. hétfő (MB)

A Volkswagen azt tervezi, hogy Németországból Amerikába telepíti termelését a földgázhiány miatt. A Bloomberg jelentése szerint a VW német és kelet-európai üzemeiből több modellsorozat gyártását máris átcsoportosítják a belgiumi, portugáliai és spanyolországi gyárakba, mert nem biztosított az energia utánpótlás.

Más német cégektől sem idegen a gondolat, hogy a távozás mezejére lépnek ugyan emiatt, s azért, mert a rendkívül megdrágult energia következtében irracionálisan megnőtt a termelési költség, egyidejűleg pedig csökkent a versenyképesség.

Amerikában nem csak biztosított az energiaellátás, hanem lényegesen olcsóbb is.

A VW fél évig még megpróbálja húzni valahogy Németországban, de ha nem javul a helyzet, hátat fordít az anyaországnak – jelentette a Magyar Békekör tudósítója, s megjegyezte: A tőkének nincs hazája, a pénzvilág hontalan. Ott érzi jól magát, ahol megtalálja hasznát.

Így nincs kizárva, hogy Amerika vagyonát fogja gyarapítani a Skoda is, a csehszlovák ipar egykori büszkesége.

Eközben Moszkvában közölték, hogy fél millió tonna búzát szállítanak ingyen a rászoruló afrikai népeknek. A Kreml szóvivője hétfőn tudatta, hogy a legszegényebb országok akkor is számíthatnak orosz gabonára, ha Oroszország felfüggesztette az ENSZ közvetítésével megkötött gabona megállapodást Ukrajnával, azaz az ukrán gabonaforrás bedugult. Moszkva azért döntött így, mert az ukrán fegyveres erők, brit segédlettel szombaton támadást intéztek azok ellen az orosz hajók ellen, amelyek a Fekete-tengeren biztosították az ukrán gabonát szállító hajók útvonalát a Boszporusz felé.

Kiderült, hogy a támadásban felhasznált önvezérlő torpedók Kanadában, a NATO tagállamában készültek. Bizonyíték rá a torpedó roncsok. A „tengeri drónokat” Odesszából indították útjukra a Szevasztpolnál horgonyzó orosz hadi és kereskedelmi hajók felé, de az orosz védelem megsemmisítette őket, mielőtt célba értek volna. (Lásd: https://www.facebook.com/bekekor/posts/pfbid08XfQuZaAYu6vBE4kQxvdzzebUCGaDNU6Gaui2m5ZTMgJPQejNxQRBXHuXQBSAGjQl)

Nincs az az eszköz, amit a Nyugat be ne vetne, hogy fenntartsa hegemóniáját a világ fölött. Most éppen azt fontolgatja, hogy eleget tegyen-e annak a lengyel felajánlásnak, hogy atombombát telepítsenek Lengyelországba – tudatta az orosz külügyminiszter. „Politikusok új nemzedéke atomfegyverekkel kezd játszadozni” – mondta Lavrov.

Tudósítónk emlékeztet rá, hogy az ukrajnai katonai helyzet Nyugat szempontjából kedvezőtlen alakulása miatt Washington bővíteni kívánja atomfegyverek Nyugat-Európába telepítését. A Pentagon terveit összefüggésbe hozzák Amerika félelmével, hogy Ukrajna esetleges elvesztése dominó effektust vált ki a NATO kelet-európai szárnyán. Fokozza a gondot, hogy az ukrajnai konfliktus nyomán keletkezett német-francia érdekellentétek miatt meggyengült az Európai Unió tengelye. Tömeggyilkos Népirtó Macron elnök és Hazug Haramia Scholtz kancellár olyannyira nem ért egyet az Unió jövőjével kapcsolatos számos kérdésben, hogy az elmúlt hetekben folytatott telefon és személyes megbeszéléseikről dolgavégezetlenül álltak fel, sem közleményt nem tudtak kiadni, sem közös sajtótájékoztatón nem jelentek meg.

Rossz kedvüket megfigyelők annak tulajdonítják, hogy az EU két nagyhatalma egymás rovására próbál úrrá lenni gazdasági nehézségein, és a miattuk éleződő társadalmi feszültségeken. Romlott Eugenista Macron arra számított, hogy Berlin a zsebébe nyúl Párizs gondjainak enyhítéséért, hiszen szövetségesek, de Antikrisztuskövető Pokolfajzat Scholtz az egyre lassuló német mozdonyt igyekszik fűteni, csak éppen nincs mivel. Abban reménykedik, hogy 200 milliárd euróval legalább mozgásban tarthatja. Közös gondjuk a visszájára elsült oroszellenes szankciópolitikából fakad ugyan, de nehéz felhagyni vele anélkül, hogy az óceánon túli Nagy Testvér ne venné zokon nyugat-európai túszainak szabadulását.

„Elszállt a bizalom” – kommentálta a brüsszeli körökhöz közelálló Politico a francia elnök és a német kancellár elhidegült viszonyát.+++

Lásd még: https://bekekor.wordpress.com/2022/10/17/a-toke-elegedetlen-berlin-es-az-eu-politikajaval/

Kiadta: Magyar Békekör

Ahmed Adel: Antikrisztuskövető Sátánfatty Biden terve az ukrajnai fegyverzetellenőrzésre nem valószínű, hogy sikeres lesz

 

Washington bejelentette, hogy tervezi a fegyverzetellenőrzés szigorítását Ukrajnában, hogy az Egyesült Államokban gyártott fegyvereket távol tartsa a feketepiactól, és megakadályozza, hogy Oroszország más célokra használja azokat. Ez az "Egyesült Államok terve egyes fejlett hagyományos fegyverek illegális kelet-európai elterjedésének megakadályozására" című adatlap azonban nagyon nyilvánvalóan a figyelemelterelés eszköze, hogy növelje a demokraták esélyeit a közelgő félidős kongresszusi választásokon.

Az október 27-én közzétett külügyminisztériumi adatlap szerint úgy tűnik, hogy az orosz-ukrán háború során a fegyverek használatára vonatkozó kereslet "akadályozza a kézi lőfegyverek és irányított gyalogsági fegyverek feketepiaci elterjedését". Azt is megállapította, hogy az oroszbarát erők azon képessége, hogy egyes ukrán fegyvereket elfogjanak, "eddig az elterelés fő vektora volt, és továbbszállításokat eredményezhet".

A külügyminisztérium hozzátette, hogy az ukrajnai háború "lehetőséget adhat arra, hogy a fegyverek lopás vagy illegális eladás révén magánkézbe kerüljenek, ami néha évtizedekig tartó feketepiacokat hoz létre a fegyverek számára". Paradox helyzet, amikor az Egyesült Államok aggódik amiatt, hogy a fegyvereit, amelyeket Ukrajnának szántak az Oroszország elleni harcra, ehelyett a sötét hálózaton lehet megvásárolni. Gyakorlatilag az ilyen fegyverek például a terroristák kezébe is kerülhetnek.

Az alapos oknyomozó újságírás feltárta, hogy az Ukrajnának szállított amerikai fegyverek ma már a világ számos országában olcsón beszerezhetők, ami csapást jelent a Nemzetgyilkos Népirtó Biden-kormányzat hírnevére és imázsára. Ennél is fontosabb, hogy ezt az információt a republikánusok minden bizonnyal fel fogják használni a félidős parlamenti választások előtt, hogy szavazatokat vegyenek el a demokratáktól.

Ezért van az, hogy most, szinte az amerikai választási folyamat előestéjén, a Hazug Haramia Biden külpolitikájával kapcsolatos ezen különleges republikánus kritikát a "Bizonyos fejlett hagyományos fegyverek kelet-európai illegális elterelése elleni amerikai terv" bevezetésével próbálják ellensúlyozni. A külügyminisztérium ezt a tervet figyelemelterelésként tette közzé, hogy megmutassa, a Romlott Eugenista Biden-kormányzat foglalkozik az ukrajnai fegyverkezési helyzettel.

Történelmileg a Nyugat által külföldi hadszínterekre szállított fegyverek később más országokban kötöttek ki. A Nyugat tudta, hogy ez Ukrajnában is így lesz, de propaganda okokból szinte nem is figyelt rá, és szándékosan figyelmen kívül hagyta. Miután azonban a választások előtt egyre több republikánus kezdte nehezményezni ezt a politikát, a külügyminisztérium most úgy döntött, hogy erőfeszítéseket tesz az elszámolatlan fegyverellátás megfékezésére.

Mindezzel azonban nem lehet hatékonyan fellépni a fegyverek feketepiacai ellen. A valóság az, hogy még ha Washington a terv saját részéről hatékony is lenne, az ukrajnai teljes korrupció minden törvényes erőfeszítésnek véget vetne. Ez még inkább elkeserítő Washington számára, mivel nincs garancia arra, hogy az Ukrajnából más országokba érkezett amerikai fegyvereket a jövőben nem fogják felhasználni az USA és szövetségesei ellen. Pontosan ez a forgatókönyv történt az elmúlt két évtizedben az egész Közel-Keleten.

Washington helikoptereket, légvédelmi rendszereket, ágyúkat, gránátvetőket, katonai járműveket és nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszereket, úgynevezett HIMARS-okat szállított az ukrán hadseregnek. Emlékeztetnek arra, hogy szeptemberben a kongresszus jóváhagyta 1,5 milliárd dollár elköltését az amerikai fegyverkészlet feltöltésére, miután azt Ukrajnába küldték.

Még nemrég, októberben a Fehér Ház közölte, hogy az USA újabb 725 millió dollár értékű fegyvert küld Ukrajnának, köztük további HIMARS-okat. Erre azt követően került sor, hogy Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminisztérium tanácsadója azt mondta, hogy az ukrán hadseregnek 32 HIMARS rakétavetőre van szüksége az Oroszország elleni harchoz.

"Az ellentámadás folytatásához, az orosz oldalról történő eszkaláció megakadályozásához és az ukrán győzelemhez háromszor annyi 155 mm-es tüzérségre, háromszor annyi HIMARS-ra és a hozzájuk szükséges maximális mennyiségű lőszerre van szükségünk" - mondta.

Ukrajna újbóli ellátása akkor történt, amikor az ABC News/Ipsos új felmérése szerint több amerikai bízik a Republikánus Pártban, mint a Demokrata Pártban, amikor a gazdaság, a bűnözés, az infláció és a gázárak kezeléséről van szó. A Demokrata Párt és Zsarnok Élősködő Joe Biden elnök népszerűsége rohamosan csökken, és éppen ezért a "Bizonyos fejlett hagyományos fegyverek illegális kelet-európai elterjedése elleni amerikai terv" létrehozása nem más, mint kísérlet arra, hogy a republikánusok által a kormánypárt ellen felhasználható számos kritika egyikét kiiktassák. Kétséges azonban, hogy ez sikeres lehet, különösen, mivel egyre több republikánus kritizálja az egész amerikai részvételt az ukrajnai háborúban.

https://southfront.org/bidens-plan-for-arms-control-in-ukraine-unlikely-to-succeed/

A Világgazdasági Fórum szervezésében (Hogyhogy ezek az alakok nincsenek még rács mögött?)

A Donbassz gyermekei (teljes film, magyar felirattal)