2014. július 12., szombat

Ukrajnának nincs védelmi minisztere

Nemrég iktatták be Valerij Geletej ukrán védelmi minisztert, aki, mint tudni lehet, a beiktatási ceremónián nem írta alá a szükséges dokumentumokat. Mostanra széles körben elterjedtek azok a felvételek, melyen egyértelműen látható, hogy Geletej úgy tesz, mintha aláírna, de hiába tesz a papíron aláírás-szerű mozdulatokat, valójában minden második riporter elkapta a mozdulatot és a felvételeken látható, hogy az aláíráshoz használt tollon még a kupakot is rajtahagyta.
Geletej azóta sem írta alá a szükséges dokumentumokat, így az ukrán törvények szerint, még valamiféle alkotmányos puccs szabályai szerint sincs az országnak védelmi minisztere. A törvény szerint ugyanis a posztra kinevezett személynek a jelölése elfogadását követően még a Rada ugyanazon plenáris ülésén alá kell írnia a vonatkozó dokumentumokat. Ha ezt nem teszi meg, a törvény szerint ez automatikusan a lemondását jelenti. Vagyis a hatályos ukrán törvények szerint Geletejt kinevezték védelmi miniszterré, majd még ugyanazon a napon le is mondott, és Ukrajnának azóta sincs védelmi minisztere.
Hídfő.net | Valerij Geletej
Kérdés akkor, hogy mit keres Geletej a védelmi miniszteri poszton. Milyen jogon dönt élet és halál (főleg a halál) felől, ha egyszer se kinevezése, se legitimációja, és még a felelős pozícióval járó dokumentum aláírását sem vállalta fel.
Valójában Valerij Geletej felelős miniszternek nem nevezhető, de felelőtlen miniszternek sem, mert a törvény szerint még aznap lemondott. Így jogilag nem vonható felelősségre amiatt, amit ma az ukrán hadsereg művel Donyeck és Luganszk területén. A háborút követően a felelős vezetőket vennék elő a számonkérés során, annál is inkább, mivel jelenleg az ukrán hadsereg nyugati zsoldosokkal kiegészülve háborús bűnöket követ el az orosz lakosság ellen. Ahogy telnek a napok, továbbra sem vállalja senki, hogy ő irányítaná ezt az egész műveletet. Geletej legalábbis nem vállalta. Nem írta alá, hogy ami most zajlik, azért védelmi miniszterként ő a felelős. Vajon miért?

http://www.hidfo.net/2014/07/12/ukrajnanak-nincs-vedelmi-minisztere

Még a hét folyamán létrehozzák az IMF alternatíváját

A BRICS csoport még ezen a héten indítja az IMF alternatívájaként közösen létrehozott nemzetközi fejlesztési bankot, hogy ellensúlyozzák a nyugati országok túlzott befolyását a globális pénzmozgásokban. Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika vezetői július 15-én Brazíliában hoznak össze egy csúcstalálkozót, amin döntést hoznak a bank központjainak helyszíneiről. Egyelőre Sanghaj és Új Delhi jöhet szóba, mint az új fejlesztési bank központja.
A BRICS fejlesztési bank egy alternatívát fog megjeleníteni a nyugatról vezérelt Világbankkal és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) szemben. A pénzintézet célja elsősorban közös tartalékképzés a fejlődő országok gazdaságának élénkítésére. Valamint Kína és Brazília már megállapodott, hogy nemzetközi tranzakcióik több mint felét a dollárt mellőzve hajtják végre.
A fejlesztési bank indítását megelőző találkozókon már döntöttek arról, hogy a BRICS országok mintegy 10 milliárd dollárnyi összeggel járulnak hozzá a pénzintézet alaptőkéjéhez. Az új fejlesztési bank azonban előnyben fogja részesíteni a nemzeti valutákat a közös pénzzel szemben, vagyis az adott országok egymás közt saját pénznemükben fogják intézni a kifizetéseket, nem pedig a dollárt helyettesítő egyetlen, alternatív pénzben.
Hídfő.net | BRICS csoport
A tagok eredetileg 240 milliárd dolláros alapot szerettek volna, de ehhez nem jött össze elég pénz. Kína 41 milliárd, Brazília, India és Oroszország egyenként 18 milliárd, Dél-Afrika 5 milliárd dollárt fog beletenni az alapba. Az orosz pénzügyminiszter azt mondta, hogy ez a két téma az, amikről a jövő héten minden bizonnyal döntenek, de lesz még számos olyan kérdés, amit csak elkezdenek tárgyalni, határozni csak később fognak. Oroszország januártól veszi át a BRICS soros elnöki tisztét. Jurij Usakov, az orosz államfő tanácsadója már erre az időszakra gondolva beszélt arról, hogy létre kell hozni a BRICS-országok energetikai szövetségét. Ennek keretében felállítanák a tagországok energiabiztonságát célzó közös – ahogy fogalmazott – “üzemanyagtartalék-bankját”, és megalapítanák a BRICS energetikai intézetét, amely a világ szénhidrogénpiacának eseményeit követi és elemzi. Jurij Usakov szerint szükség van még az öt tagország vezető egyetemeit érintő konglomerátum felállítására is, különös tekintettel a közgazdasági és a technológiai szakokra. Az orosz elnöki tanácsadó bejelentette, hogy a legközelebbi BRICS-csúcsot az oroszországi Ufa városában rendezik jövőre, július 9-10 között.
A BRICS-országokban él a Föld népességének 40 százaléka, a 2000-es 16 százalékról 2010-re 25 százalékra emelkedett részesedésük a világ GDP-jéből.
A tengely kiegyenlítődik... Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

http://www.hidfo.net/2014/07/12/meg-het-folyaman-letrehozzak-az-imf-alternativajat

Tapsolva nézték a Gázai-övezetben zajló népirtást

Allan Sørensen, egy dán napilap közel-keleti szekciójának helyszíni tudósítója a Gázai-övezet környékén tartózkodott a jelenleg is zajló offenzíva miatt, melynek során felvételeket készített azokról az izraeliekről, akik a Gázai-övezettől alig két kilométerre egy magaslaton csoportos ünnepséget tartottak. Az összegyűltek a közeli hegyek magaslatait színház-szerű kilátásként használva élőben nézték, amint a légierő a Gázai-övezet sűrűn lakott övezeteit bombázza, és a fotók alapján a látvány láthatóan örömmel tölti el őket.
Hídfő.net | Gázai-övezet ostrom
A "Közel-Kelet egyetlen demokráciájának" vérszomjas barbárjai pezsgővel, pattogatott kukoricával, cseverészve nézik a folyamatban lévő népirtást. Az újságíró elmondása szerint a jelenlévők közül egy 22 éves helyi zsidó lakos azt nyilatkozta, hogy a party-t amiatt hívták össze, mert így élőben nézhetik, amint Izrael végső csapást mér a Hamasz-ra. Egy-egy látványos robbanást tapssal jutalmaztak az újságíró szerint.
Hídfő.net | Gázai-övezet ostrom 2

http://www.hidfo.net/2014/07/12/tapsolva-neztek-gazai-ovezetben-zajlo-nepirtast



Vasárnap reggel az izraeli haditengerészet kommandói partra szálltak a Gázai övezet északi részén, és igen hamar fegyveres harc bontakozott ki Hamasz alakulataival. A rohamosztag egy rakétaindító állást akart felszámolni, amiről korábban nagy hatótávolságú rakétákat indítottak el Tel-Aviv és Jeruzsálemet irányába. A Hamász jelentése szerint fegyvereseik megakadályozták az izraeli kommandó partraszállását. Az izraeli hadsereg a művelet kezdetét követően felszólította az észak-gázai települések lakosságát, hogy hagyják el otthonaikat, mert napközben szárazföldi offenzívát indítanak az övezetbe. A palesztin lakosság megtorló akciótól tart az eddigi támadások sikertelenségei miatt.
Hídfő.net | Izraeli katonák a gázai határon
http://www.hidfo.net/2014/07/13/megkezdodott-gazai-offenziva

Itt az újabb bankbotrány - íme, a részletek

A bolgár legfőbb ügyész beidézte a külföldön tartózkodó Cvetan Vaszilevet, a Corporate Commercial Bank (KTB) többségi tulajdonosát, amelynek működési engedélyét tegnap vonta nbe a szófiai jegybank, miután a független auditálók megállapították, hogy mintegy 1,75 milliárd eurónyi pénz tűnt el a negyedik legnagyobb bolgár bankból. A jegybank kormányzója, Ivan Iszkrov közlése szerint az eredeti tervvel ellentétben ezért nem mentik meg a bankot, és államosítják leányvállalatát, a Credit Agricole Bulgariát. A KTB vagyonát és betétállományát átviszik a leányvállalatba.

Júniusban kaptak szárnyra a hírek, hogy a KTB bajban van, mire megrohanták az ügyfelei, s a pánik átterjedt más bankokra is. A spekulatív támadásnak minősített folyamat kivédésére az Európai Bizottság 3,3 milliárd eurós hitelkeretet bocsátott a bolgár kormány rendelkezésére. (Soros and Co. ? - Ion) Most a jegybank indítványára nyomozást indított a legfőbb ügyész, ami villámgyors eredménnyel járt - a Novinite szófiai hírügynökség jelentése szerint szombaton őrizetbe vették Orlin Ruszevet, a KTB igazgató tanácsának tagját és a bank igazgatóját. Bizonyítékokat találtak arra, hogy az igazgató személyes utasítására vették ki az eltűnt pénzeket a bankból és juttatták harmadik személynek. Őrizetbe vették a KTB főpénztárosát, Margarita Petrovát is, aki kivette a pénzt a páncélteremből, zsákokba rakta és átadta a meg nem nevezett harmadik személynek. Úgy néz ki, hogy még csak nem is sikkasztás, hanem közönséges lopás történt - bár még a profi bankrablók sem dicsekedhetnek ekkora zsákmánnyal. Az ügy miatt tegnap rendkívüli ülést tartott a bolgár parlament költségvetési és pénzügyi bizottsága, amelyen részt vett a jegybank elnöke is.

A KTB többségi tulajdonosa, Cvetan Vaszilev felháborodott nyílt levélben utasította vissza a jegybank elnökének gyanúsítását, hogy bármi köze lenne a pénz eltűnéséhez. Azt állította, hogy hónapok óta céltudatos lejárató kampányt folytatnak ellene, összeesküvést szőttek a bankjába vetett bizalom aláásására, hogy fillérekért megszerezzék vagyonát, és felszólította a jegybank kormányzóját, árulja el, kinek a parancsait teljesíti. Az utalásokat, hogy a bankból ellopott pénzt neki adták át, nevetségesnek minősítette, mivel június 10-dike óta külföldön tartózkodik.

Iszkrov, a jegybank kormányzója cáfolta Vaszilev vádjait, és hangsúlyozta, hogy annak sugalmazásával ellentétben a központi bank döntéseit nem egy személyben hozza meg. Minden, amit állított, a három legnagyobb auditáló vállalat vizsgálatának eredményein és dokumentumokon alapult, így szavai a hiányzó pénzről nem minősíthetők "elfogult személyes véleménynek".

A központi bank vezérét azonban másfelől is támadják - a Protest Network civil szervezet szerint az ügy miatt le kellene mondania neki és a pénzügyi felügyeleti bizottság vezetőjének is, mert elmulasztották a KTB megfelelő ellenőrzését.

Petar Csobanov pénzügyminiszter a forrongó közhangulatban úgy nyilatkozott: a bank ügyfeleinek betéteit nem érinti annak csődje. Törvénymódosítást készítenek elő, hogy a kárpótlásukhoz szükséges összeg előteremtése érdekében felemelhessék az államadósság határát, és új állampapírok kibocsátásával teremtsék elő a mentőakció fedezetét. Mint mondta, valószínű, hogy az ügy miatt idén kénytelenek lesznek átlépni a költségvetési hiány 3 százalékos határát. Ez viszont nyugtalanítja a közgazdászokat és a politikusokat egyaránt, mert ez az unió túlzott deficiteljárást vonja maga után.

Forrás:
Napi

A kínaiak egyre kevésbé veszik az NSA lehallgatókészülékeit

Kína nemzetbiztonsági kockázattá nyilvánította az iPhone-t a készülék lokációs szolgáltatásai miatt, amivel követni tudja, hogy felhasználó mikor, hol tartózkodik. A CCTV állami televízió által kérdezett szakértő kifejtette, hogy minden olyan, nyugati cég által gyártott technikai eszköz, amivel a felhasználók térben és időben nyomon követhetők, nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mivel ezek az információk közvetlen az amerikai kormányhoz jutnak. "Ezek különösen érzékeny adatok, melyek kiszivárogtatása az egész gazdaság helyzetére befolyással lehet, sőt, szélsőséges esetben államtitkok kerülhetnek idegen kézre" - nyilatkozta.
A kínai média az utóbbi időben jelentős erőfeszítéseket tesz arra, hogy a felhasználókat felvilágosítsa a nyugati elektronikus eszközök használatának kockázatairól. A közelmúltban a kínai kormány letiltotta a Microsoft Windows 8 operációs rendszer használatát az állami alkalmazottak számítógépein, amit a média is hosszú időn keresztül a vezető hírek közt tartott, hogy a felhasználók is kövessék ezt a példát. Emellett folyamatosan a hírek közt van tartva az Apple termékek kérdése, a kormány az Apple gyártmányait tartja leginkább alkalmasnak arra, hogy a nyugati országok a kínai társadalomról nagyszabású információszerzést folytassanak, mivel ezek a termékek mindeddig Kínában is népszerűek voltak.
Hídfő.net | NSA lehallgatókészülékAkinek iPhone lapul a zsebében, az az NSA lehallgatókészülékét hordja magával egész nap
Az Edward Snowden-ügy kezdete óta Kínában a nyugati szoftvergyártó cégek jelentős visszaesésről számoltak be a vásárlóerő tekintetében. A lakosság egyre inkább kezd rádöbbenni, hogy a nyugati vállalatok által gyártott eszközök nem a felhasználói (és piaci) igények kiszolgálását célozzák, hanem az amerikai kormánynak a teljes populációkontrollhoz szükséges információk megszerzését, amit a felhasználók hétköznapi viselkedésének monitorozásával (mozgásprofil, hangrögzítés, hívásinformációk, stb.) érnek el.


http://www.hidfo.net/2014/07/12/kinaiak-egyre-kevesbe-veszik-az-nsa-lehallgatokeszulekeit

Hadat üzent Orbánnak a francia média

"Magyarországon az RTL Klub háborút indított Orbán Viktor rezsimje ellen" címmel hoz le egy publikációt hétvégi számában a Le Monde. A francia lap megteszi azt az időszerű megállapítást, hogy az eddig csak nézettségi adatainak növelésével foglalkozó kereskedelmi média aktívan belép a politikai életbe és egy "kormányellenes elégedetlenség" élére áll. A Le Monde bár megjegyzi, hogy ezt a reklámadó miatt, a profit fenyegetettsége okán teszi, azt is kihangsúlyozza, hogy a legnézettebb csatorna közel egy hónapja folytat agitációt a kormányközeli személyek ellen, aminek előbb-utóbb meglesz a hatása. Olyan hírekkel foglalkoznak ugyanis, melyek a politikailag aktív ellenzéki körökben eddig is ismertek voltak, a szélesebb néprétegekhez azonban nem jutottak el.
A Le Monde rávilágít arra, hogy a kormány lépésről-lépésre ellenőrzése alá vonja a hazai sajtót, és az RTL esetét összefüggésbe helyezi az Origo, a Népszabadság megregulázásával. Ugyanakkor azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a hazai sajtóként emlegetett sajtóorgánumok szinte kivétel nélkül valamilyen nyugati érdekcsoport szócsöveiként működnek, és pusztán amiatt alakult ki érdekellentét a Fidesz és más kékszalagos fedőszervek közt, mert jelenleg a Fidesz van erősebb pozícióban egy folyamatban lévő hatalomátmentési műveletben. Így alkalma nyílt leszámolni a riválisokkal, akik szintén hozzá akarnának férni a keleti pénzcsapokhoz, de a kormánypárt egyelőre sikeresen fenntartja a monopóliumot ezen a téren.
A francia sajtó által támogatott, a nyugati pénzen működő "hazai" média kormányellenes műveletének kezdete mögött az ál, hogy a második sorba kényszerített kékszalagosok fel akarnák borítani ezt a monopóliumot. A Bajnai-Gyurcsány által fémjelzett radikális atlantista irányvonal megint nemzetközi hátszéllel kavarja meg a belpolitikát. Bajnai bilderberges látogatása alkalmából a francia sajtó képviselői állítólag biztosították Bajnai Gordont arról, hogy segítenek a kormány támogatottságának aláásásában és a támogatói bázis kiépítésében. A művelet azóta gőzerővel zakatol. Eléggé látványossá vált, hogy a francia sajtó napi szinten foglalkozik az Orbán-kormánnyal. A hét folyamán minden nap a Libération ostorozta a Fideszt, hétvégére a Le Monde lett az ügyeletes. A radikális atlantisták nem nyugszanak, és teljesen komolyan úgy gondolják, hogy ha sikerül kormányellenes elégedetlenséget szítani, azt Bajnai sikerrel meglovagolja majd. Csakhogy Bajnai általános elutasítottságával valamiért nem számolnak. Ha a kormánypárt alól sikerrel kihúzzák a szőnyeget, Bajnai Gordon hitelessége attól még továbbra is tart a nullához.
Igazából egyetlen párt van ma, ami képes lenne meglovagolni a kormányellenes elégedetlenségi hullámot, és az a Jobbik, - de csak abban az esetben, ha a párt egyértelműen és megalkuvás nélkül állást foglal az Európai Unióból kilépés mellett, ami mindeddig nem történt meg. Épp ellenkezőleg, mostanra a Jobbik is betagozódni látszik a Fidesz által képviselt mérsékelt atlantista irányvonalba. Így a Fidesz hitelességének aláásásával csak belpolitikai káosz marad, ami továbbra is a zavarosban halászóknak kedvez.

http://www.hidfo.net/2014/07/12/hadat-uzent-orbannak-francia-media

A kurd hadsereg elfoglalt egy olajmezőt Észak-Irakban

Kurd fegyveresek elfoglaltak Észak-Irakban egy állami tulajdonban lévő olajmezőt, - a Kirkuk városa melletti létesítményekben azt követően vették át az irányítást a fegyveresek, hogy a kurd politikai párt kivonult a kormányból. Az új tulajdonosok elküldték az ott foglalkoztatott arab munkásokat és a helyi kurd lakosság soraiból toboroznak munkaerőt.
Hídfő.net | Olajmező Észak-Irakban
Az energiaügyi minisztérium kritizáló nyilatkozatot adott ki, de láthatóan a kormány nem tud mit kezdeni a kialakult helyzettel. Eközben a kurd külügyminiszter, Hosziar Zebari a médiának nyilatkozva elmondta, hogy innentől nincs megállás, visszavesznek mindent, amit elvettek tőlük. Elmondása szerint az ország már régóta három részre szakadt, a gyakorlatban a kormány fennhatósága nem terjed ki a fővároson kívülre, és három államalakulat működik Irak területén: a kurd állam, az ISIS által kikiáltott Iszlám Állam és a bagdadi kormány. Zebari felszólította az iraki vezetőket, hogy készítsék elő az ország föderalizálását, ellenkező esetben az ország teljes összeomlása várható heteken belül.


http://www.hidfo.net/2014/07/12/kurd-hadsereg-elfoglalt-egy-olajmezot-eszak-irakban

Donbasszban amúgy ma a szokásos, “hétvégi csökkentett üzemmódban” működik a háború.

Valcman Nyalókakirály tovább erőlteti a donbasszi határvidék birtokba vételét.
Egyre nyilvánvalóbb a junta hadvezetésének hülyesége. Mert másként nem lehet értelmezni azt, amit művelnek. Mindennemű légitámogatás nélkül küldözgetik a szerencsétlen zsoldosaikat hatalmas konvojokban a vágóhidra. Arra a területre, amelynek közepén ott magasodik a Szaur-Mogilja. Ahol pedig az önvédelmi erők tüzérsége beásta magát.

A területen egy egér sem juthat át úgy, hogy a Donyeck-medence legmagasabb pontját birtokló önvédelmisek észre ne vennék. És ha 25 km.re bárki ellenséges szándékkal megközeliti szárazföldön a dombot, az halál fia. Valcmanék pedig ezt teszik. Ma reggel “Gyakovo” határátkelő térségébe tuszakolták volna a szerencsétlen flótásokat. A milicia meg engedte őket egy darabig. Aztán tudtára adták a Valcman-hordának, hogy nincs tovább. (Illetve van! Előre-Kelet-felé! De ott Misa van.)
A zsoldoshorda gyorsan rájött, hogy csapdába került. Vesztükre az időjárás is jó, tiszta a levegő. És még egy egér sem kerülheti el a Szaur-Mogilon székelő tűzvezető pont figyelmét. A tegnapi zeljenopoljei katasztrófa hirétől amúgy is megviselt idegzetű latrok egyszerűen kénytelenek elviselni a tüzérségi tüzet, amit a milicia rájuk lő. Egyetlen szerencséjük van csupán. Csöves tüzérségtől kapják az “áldást”! És nem tudják honnan?! Egyszerűen nem látják a miliciát.
Nem nagyon nyugtatja meg sem Valcman sem pedig az őt felbujtó latorszövetségek zaklatott idegállapotát az a hir sem, hogy “zavaró jeleket észleltek az éterben” ma hajnalban. Aztán valahogy kisilabizálták, hogy a szálak a Krimbe vezetnek. Nem kis megdöbbenésükre rendszerbe állt a világ első CLUB-ja! A Fekete-tenger török partjaitól Kijevig mindent lefedő és elérő rakétarendszer még nem kis FEJTÖRÉST fog okozni. Ráadásul senkinek fogalma nincs, hogy mikor és hogyan került oda a CLUB?
контейнерный ракетный комплекс КЛАБ-к
Mindenesetre ott van-és működik. Egyenlőre csak figyel.
Nem kimondottan harctéri hir, de ahhoz köthető. És valamennyire talán jellemzi is az ukrajnai viszonyokat.
Egy zaporizzsjai zsoldos-útban Donbassz felé-hazaugrott meglátogatni családját. Néhány haver is vele tartott. Ha pedig már ott voltak, leugranak hát a földszinti kis ivóba néhány vodkára. De hát ilyen körülmények között sem illik azért egy presszóba talpig fegyverben beállitani! Múszereiket hát lepakolták az otthon nappalijában, és azok nélkül mentek hörpinteni.
Igen ám, de a harcos haditechnika után élénken érdeklődő 16 éves öccse az nem tartott velük,-hanem otthon maradt. Leküzdhetetlen kiváncsisággal vette szemügyre azt a valami csövet. Ha csak nézte volna! Akkor a családi toalet még mindig létezne.
De nem csak nézte, hanem kézbe is vette.
A többit olvasóink képzeletére bizzuk.

https://balrad.wordpress.com/2014/07/12/donbassz-hetvegi-uzemmod-a-csatatereken/

A Donbassz ellen fenekedő latorlégierő már megtanulhatta volna, hogy Gorlovka felett az ég…az egészségükre ártalmas.
Már megtanulhatták volna…de nem tanulták meg.
A DNR egy órával ezelőtt kiadott közleménye szerint ma kora délelőtt Gorlovka felett az önvédelmi erők légvédelme megsemmisitett egy vélhetően SzU-25 tipusú repülőgépet.
mig
Tegnap este Perevalszk térségében lőttek le egy harci repülőgépet. Erről az LNR vezetője, Valerij Bolotov számolt be.
Valcman Nyalókakirály már az esti jelentésekben csak azt tarthatja lassan számon, hogy hordájából mi maradt még? “Üzletemberként” lassan már fejből is fogja tudni az egész leltárt.
(Forrás: http://tvzvezda.ru)

Orosz haditechnika: Rakétabázist őrző robotok

Egy orosz hírműsorban mutatták be azt a mobil biztonsági robottípust, amely a jövőben szavatolni fogja az orosz stratégiai rakétaerők létesítményeinek biztonságát.
A Tájfun-M-re keresztelt felfegyverzett lánctalpas alkalmatosság a hírek szerint egyelőre csak távirányítással üzemeltethető biztonságos adatkapcsolaton keresztül, de a jövőben tervezik az automatikus feladatok elvégzéséhez szükséges mesterséges intelligencia integrálást is. A robotok elsősorban a Jarsz és Topol-M ballisztikus rakétákkal “teletűzdelt” területeket hivatott védeni.
Tájfun-M | Forrás: RIA Novosti
Tájfun-M | Forrás: RIA Novosti
A Oleg Osztyapenkó vezérezredes márciusi nyilatkozata szerint öt katonai területen is be fogják vezetni a Tájfun-M-eket az év végéig a meglévő automatikus védelmi rendszerek korszerűsítését célzó fejlesztés keretén belül. A robotok fő feladata a felderítés és járőrözés, célpontok megsemmisítése, valamint a biztonsági szolgálatok tűztámogatása lesz.
A vezérezredes azt is elmondta, hogy a robotok egyelőre főként külföldi technológiákon és alkatrészeken alapulnak, azonban a jövőben – egybekötve egy robottechnikai fejlesztőközpont felállításával idén – orosz alkatrészekből építkeznek majd és 2020-2025-re elegendő robottal rendelkeznek majd orosz nemzetbiztonság biztosításához - olvasható a HTKA.hu hasábjain.

Hírfigyelő Szolgálat

Edzettség és állóképesség közössége a mindennapokban


Edzettségnek nevezzük

- a szervek, szervrendszerek alkalmazkodását a sorozatos fizikai terheléshez. A szív-érrendszer, légző-rendszer, vázizom-rendszer, kiválasztó-rendszer, idegrendszer, immunrendszer, anyagcsere, stb. változáson megy keresztül, amelyek szerepet játszanak az egészségmegőrzésben, sőt még bizonyos betegségek rehabilitációjában is.
 
A szív és érrendszer állóképessége

Mi történik, ha kocogni kezdünk? Szaporábban kezd verni szívünk, vérnyomásunk emelkedik. Ha a tempót nem változtatjuk, akkor egy kis idő elteltével állandósul az állapot és a pulzusszám, vérnyomásérték nem változik, hanem egyenletesen magasabb marad a nyugalmi értéknél.
Mire utal a pulzusszám? Mennyi az optimális tartomány?

A hétköznapi ember a legegyszerűbben a pulzus gyakoriságot, az egy perc alatt tapintott pulzusszámot tudja mérni. Legkönnyebb a csukló hüvelykujj felé eső részén kitapintani az itt futó ütőeret, és annak ütésszámát vizsgálni, de jól tapintható még a halántéktájon és a nyak két oldalán futó ütőér is. Mire utal a pulzusszám? Ezt az állapotot „steady state’-nek, vagyis állandósult állapotnak nevezzük. Ha az iramot fokozzuk, akkor felgyorsul a szív munkája, egyre többször húzódik össze, ugyanígy a vérnyomás szisztolés értéke tovább nő, viszont a diasztolés érték csökken. Mindez egészen addig folytatódhat, amíg el nem érjük tűrőképességünk határát, ill. a maximális pulzusszámot és vérnyomásértéket. Nyugalomban az egészséges felnőtt szív percenként 72-szer dobban.

A terhelés maximumában mért, ú.n. maximális pulzusérték az életkor függvénye és igen egyszerű képlettel számítható. Kétszázhúszból ki kell vonni az életkort és megkapjuk a maximális pulzusszámot, vagyis azt az értéket, amelyet szervezetünk még néhány percig vagy inkább másodpercig képes tolerálni. Vagyis egy 20 évesnek 200/ perc, egy 30 éves egyénnek 190/ perc a maximális pulzusértéke. Mindennek az edzéstervezésben van jelentősége, hiszen a legtöbb fitness teremben a pulzusszám alapján irányozzák elő az edzésprogram intenzitását a személyi edzők attól függően, hogy kinek milyen intenzitásra van szüksége.


 Sport és vérnyomás - Hogyan alakulnak az értékek? Ugyanakkor a vérnyomásérték maximuma nem függ az életkortól, általában az egészséges felnőttek esetében 220/0Hgmm, annál semmi esetre sem több. Az első, ú.n. szisztolés vérnyomásérték megmutatja, hogy a szívösszehúzódás pillanatában, amikor kipumpálja a vért, mekkora a periférián (vagyis a szíven kívüli erekben) mért nyomás. A vérnyomás függ a testhelyzettől, a napszaktól, az érzelmi állapottól, a fizikai aktivitástól, a mérést befolyásolja a kar vastagsága, a mandzsetta mérete.

Hogyan mérje helyesen a vérnyomást?
Mivel testmozgás alatt a szív nagy erővel és szaporábban húzódik össze, ezért az erekben mért nyomás emelkedik. A diasztolés, vagy második vérnyomásérték azt az erekben mért nyomást mutatja meg, amikor a szív telődik vérrel. Tehát ekkor a legkisebb a nyomás a perifériás erekben. Ez a terhelés során csökken. A rendszeres testedzéshez a szívérrendszer alkalmazkodással válaszol. Néhány hónap elteltével a szív nagyobb erővel húzódik össze, ezáltal egyszerre több vért tud a vérpályába továbbítani. Mindez azt jelenti, hogy a nyugalmi pulzusszám lassul, vagyis a szívnek kevesebbszer kell dobbannia ahhoz, hogy ugyanannyi friss, oxigéndús vért küldjön a szervekhez, szövetekhez. Ez a folyamat különösen az ú.n. állóképességi sportprogram hatására alakul ki.

Szisztolés és diasztolés érték - Az első szám azt a nyomást mutatja a kar fő artériájában, ami a szív összehúzódásakor alakul ki, a második a szívverések közti szünetben mérhető nyomást mutatja. Emellett nem csak a szervek oxigénellátása, hanem a szív oxigénellátása is javul, mivel a rendszeres mozgás hatására aprócska hajszálerek nyílnak ki és továbbítják a friss vért a szívizom különböző területeihez. A nyugalmi pulzusszám is csökken, amely részben az ú.n. paraszimpatikus tónusfokozódásnak köszönhető. A versenyszerűen úszók, hosszútávfutók, triatlonosok nyugalmi pulzusa akár 28/perc értékre is csökkenhet.
 
Mi a különbség a kocogás és futás között?
Futásnak a legalább 8km/h vagy annál gyorsabb iramot nevezzük, míg a kocogás a 8km/h alatti tartományba esik. Az intenzív gyaloglótempó kb. 6km/h-s sebességet takar. Az elégetett kalória nem csak a futási sebességtől függ, hanem testtömegünktől és természetesen edzettségi szintünktől is függ. Egy 70kg-os egyén pl. 8km/h iram mellett óránként kb. 460 kalóriát éget el, amely nagyjából megfelel egy tábla csokoládé energiatartalmának. A hosszantartó (legalább 50 perc folyamatos) sportbeli erőkifejtés mellett a fáradással szembeni ellenálló-képességet állóképességnek nevezzük. Edzettségnek hívjuk a szervek, szervrendszerek alkalmazkodását a fizikai terheléshez. Rendszeres futás hatására egy sor alkalmazkodási folyamat indul el a különféle szervekben, szervrendszerekben. Hogyan változik a vérnyomás? Rendszeres állóképességi sport hatására a szisztolés és diasztolés vérnyomásérték is csökken, akár 10-30 Hgmm-rel, vagyis a magas vérnyomásban szenvedőknek is ajánlható.

Dr. Madarasi Pál

A „homogén” nemzet és művelendő földjének jövője


         
Az igazságos földbirtokviszonyokért legjobbjaink: Prohászka, Kodály Zoltán, Mindszenty, a népi írók és a magyar egyházak ifjúsági szervezetei küzdöttek a két háború közt és azóta is(ma Prohászka tanítónk Hungarista tanítványai), mert ezt tartották a századok óta hiányzó műveltségbeli és érzelmi nemzeti egység megvalósítása feltételének.
Nyugat nemzetei az új kor folyamán a parasztságot is magukba fogadták – úgyhogy náluk csak osztályok vannak, de nincs a nemzet alatt egy kitaszított emberiség. Keleten parasztság és művelt nemzet nemcsak egymás alatt él – (hanem) két külön világban s kultúrában.Nyugaton nincs nép, ahogy Keleten. Keleten pedig nincs igazi nemzet. E végzetben gazdagság is rejlik. Mint a föld mélyében letiport őserdőben a kőszén: úgy őrződött meg e szomorú és gyönyörű paraszt-atlantiszokban a prehisztória
melege. Kultúrában: ez óriási tartalék s jövő. Keleten „van miből”, csak föl kell fakasztani és kiaknázni, amit zenében, népköltészetben, gondolkozásban: ezek a lelki önkormányzatok megőriztek. Politikában azonban iszonyú boldogtalanság. E tétova műveltekből és kitagadott parasztokból álló félnemzetek
– így látja ezt Németh László 1940-ben.
Kodály Zoltán ugyanezt a kérdést fogalmazta meg több ízben is: A magyar kultúra örök harc a hagyomány (népi kultúra) és a nyugati (európai, iskolai) kultúra között. Béke csak úgy lehet, ha a népkultúra nő fel magas kultúrává saját törvényei szerint, Európától csak azt veszi át, ami erre kell, s ezt is szervesen magába olvasztja. Elérhetjük-e? Janusz arcunk lehet-e valaha egyakaratú, magával egyes lélek arca? Egyik kezünket még a nogáj–tatár, votják, cseremisz fogja, a másikat Bach és Palestrina. Össze tudjuk-e fogni e távoli világokat? Tudunk-e Európa és Ázsia kultúrája közt nem ide-oda hányódó komp lenni, hanem híd s talán mindkettővel összekötő szárazföld? Feladatunk elég volna újabb ezer évre!… Hogy a nemzet lehajol a néphez, igyekszik megérteni és felemelni, nem pusztán irodalmi vagy zenei jelentőségű dolog. Életbevágó fontosságú és hosszan tartó történeti folyamat fordulópontja ez. A regeneráló folyamaté, mely lassan még akkor indult el a nemzetben, amikor a török háborúk után szinte végelgyengülésben, aléltan feküdt, mely még ma is tart. Öntudatlan célja: a homogén nemzet, melynek minden egyes tagja a közös életcél tudatában végzi a rá eső feladatot. Olyan ideál ez, melyért a nyugati, nálunk sokkal egységesebb nemzetek is időnként újra meg újra küzdeni kénytelenek
(NÉMETH 1992, 1275, KODÁLY 1939, 4, 17, u.ö 1977, 13).
Igen, a „homogén nemzet”, mely nem zárja ki a nemzetből azt kultúrájával, kenyerével, fiai vérével fenntartó, de földjétől, méltóságától megfosztott népét. Egységes nemzet, melyben annak minden egyes tagja a közös életcél tudatában végzi a rá eső feladatot.
Ezért küzd az egymással nagy hasonlóságot mutató KALOT (Katolikus Agrárifjúsági Legényegyletek Országos Titkársága), a KIE (Keresztyén Ifjúsági Egyesületek), a regőscserkészek, a Gyöngyösbokréta-mozgalom. Mindegyik lényegében a parasztság, a magyar nép erkölcsi, műveltségi és gazdasági felemelkedésén munkálkodott a krisztusi evangélium alapján. Ugyanakkor a népi hagyományoktól már elszakadt, polgári, városi, európai műveltségben felnövő ifjúsággal akarták megismertetni egy világviszonylatban is kiemelkedő gazdagságú, hagyományos magyar népi műveltséget a falusi és városi népfőiskolák, az Éneklő Ifjúság s az ehhez kapcsolódó, hasonló szervezetek és mozgalmak segítségével. Én úgy látom ma – és ebben nem hiszem, hogy egyedül vagyok –, hogy ez a szép és az ifjúságot megfogó eszmei erjedés egy-két évtized alatt elérte volna célját: megújította és egységbe fogta volna végre a népet és nemzetet. Közbejött azonban a második világháború s annak végén a szovjet megszállás, mely éppen a földreform gyors végrehajtásával kívánta megnyerni a tömegeket. Nem kétséges, hogy a megszállókkal együttműködő hatalom ezt már úgy rendezte, hogy a „kollektivizálást” előkészítse. Ennek ellenére 1945 és 1949 között a magyar mezőgazdaság hihetetlen gyorsan kiheverte a háború pusztításait, és felderengett egy biztató jövő. A közös gazdaságok brutális szervezése a magyar parasztság megalázásával és megtörésével Werbőczi kitagadó törvényénél is súlyosabb csapást jelentett, melyet csak betetőzött a ránk erőltetett kárpótlás.


Ma, az Európai Unió elképzelésének megfelelően az ország földjét az olcsó, mezőgazdasági nyersanyag előállítására jelölték ki, és az erre legalkalmasabb gépesített nagybirtokok történelmünk során sohasem tapasztalt aránya csak a hasonló szerepre kijelölt volt
gyarmatokon jött létre, miközben az Uniót alapító régebbi és gazdagabb, szerencsésebb sorsú tagállamok szigorúan védik családi gazdaságaikat.


Választanunk kell, mire való a föld? Profitot, nyereséget hozó tőke vagy életet jelentő alap. A nagyüzem mintája a tökéletesen gépesített amerikai vállalkozó, aki a legkevesebb befektetéssel, a legkevesebb élőmunkával jut nagy jövedelemhez. Igaz, gazdasági számítások szerint 14 tonna olajból állít elő egy tonna marhahúst. A gépek jelentősen szennyezik a levegőt, a nehéz gépek tönkreteszik a talajszerkezetet, a műtrágyák és növényvédőszerek beláthatatlan egészségkárosodást okoznak, miközben a nagy táblák monokultúrái megnövelik a víz és szél talajerózióját, elsodródását. Szerves trágyázás alig történik, és a számítások szerint ma területegységenként csak egynegyedét tartja el annak a lakosságnak, mely ugyanazon a területén megélne családi gazdaságokban. Magyarország termékeny, de sérülékeny földjén egyedülálló minőség teremhet, ha visszatérünk a természettel való együttműködés évszázadok alatt kialakított módozataihoz, az ártéri gazdálkodás különféle formáihoz. Az árterületek vízmentesítése annak idején a nagybirtokosok gabonatermelésének érdekében történt. Okos, hagyományos módszerekkel ötszörös vagy akár tízszeres értéket lehetne termelni a visszaállított ártérben a sokoldalúan gazdálkodó családi kisüzemekkel. A régebbi, felszámolt vízgazdálkodás megőrizne évenként több ezer tonna műtrágyaértékű humuszt is, amely most a Fekete-tengerben vész el. De legfőképpen a családi gazdaság megőrizné az ország életgazdagságát (biodiverzitását) és magyar nemzet életét is.
 
A történelmi példák figyelmeztetnek. A döntéshozók kezében van a nemzet jövője.
Mintegy 500 év után végre nemzetté válunk, vagy aláírják népünk és földünk halálos ítéletét azáltal, hogy elfogadjuk a nekünk szánt cselédszerepet, az idegen nagybirtokot a magyar családi gazdaságokkal szemben.

   

Várhegyi Kálmán összeállítása

Hogyan vegyük palira a cigányokat, avagy hogyan lehet ingyenmunkával céget működtetni?

A buszmegállóban látok egy kiragasztott hirdetést  - kézzel írva -, ipari mosoda felvételt hirdet, egy telefonszám és semmi más. Gondoltam, az általam látogatott cigány asszonyoknak ez éppen jó lehet. Elmentem hozzájuk és nagy örömmel adtam át a hírt  - mondták, majd ők hívják telefonon – lelkesek voltak.
A hívásra egy férfi jelentkezett, - igen valóban van felvétel, jöhetnek akár azonnal is, a munkahely Budaörsön a Metró áruházzal szembeni  ipari parkban van. Az egyik asszony kérte, hogy menjek velük. Elviszem őket a saját kocsimmal - mondtam -, aztán majd kitaláljuk hogy lehet oda menni Érdről tömegközlekedéssel.
A munka egyszerű volt, nem kívánt nagyobb betanulási időt. Szállodáknak  ipari mosógéppel  kellett mosni és nagy vasaló hengerekkel vasalni. Azt kérdezte tőlem a férfi aki a munka szervező volt, ki vagyok én, hogy segítek a cigányoknak, mert látja,hogy én tudok folyamatosan beszélni és fogalmazni. Igazán komoly dicséret volt! Azt mondta öt nap próbaidő, arra nem jár fizetés, minden hónap huszonötödikén van fizetés. Semmiféle hivatalos papírt nem állított ki személyit nem kért el senkitől. Sajnos én is naiv voltam és nem gondoltam, hogy erre figyelni kell  - igaz már elég öreg vagyok, a gazemberségek engem elkerültek.
Kérte a főnök akit Janinak kellett hívni, hogy jöjjenek többen, őt nem zavarja, hogy cigányok. Így is történt, mentek többen. Mentek éjszakai műszakból hazaérkezvén két órai alvás után vissza, mert sok a munka. A család összefogott és autóval vitte őket oda  meg  vissza.
Mikor aztán már fizetni kellett volna a munkáért, egyszer csak a Janinak semmi nem volt jó, közönséges hangon kiabált, a kiskorú gyerekekkel is akik jöttek segíteni - , azokkal is azokkal ugyanilyen hangnemet használt.
A munka sürgős volt, előfordult, hogy váratlanul a letöltött munka után jött a családhoz, hogy kellene vissza  jönni - pihenő idő nélkül.
Elkezdődött a cigányozás, hazudozás, és a fizetés idején a pénz elmaradása, mondván, hogy nem kapták meg a megrendelőtől a járandóságot és nem tudnak fizetni. Kiderült, hogy már több emberrel ugyanezt csinálták, akik végül hónapok utáni nem fizetés miatt meg akarták a tulajdonost és  Janit verni - na, akkor rögtön fizettek.
Az érdi cigányoknak egyszer csak, amikor bementek dolgozni, azt mondták ki vannak rúgva, majd fizetnek, ha lesz pénzük. szegények jöttek hozzám és panaszkodtak, hogy nekik sem fizettek. Erre felhívtam a vállalkozót és mondtam neki, hogy akkor most a NAV-nál feljelentem őket. Erre azt válaszolta, hogy akkor nekem személyesen oda adnák a pénzt, de ne a cigányokkal menjek, különben is be van kamerázva a mosoda.
Végül is az egyik asszonyt elvittem magammal. A három heti munkára 6-8 ezer forintot adtak (!), mert a próbaidőt nem fizetik és éjszakai pótlék sincs, az órákat letagadták egy kis fecnin adták át a pénzt.
Amikor ott voltunk azt mondja az asszony akivel mentem, hogy Marika néni most nem látok itt mosni valót, üres az egész mosoda. Hzöngenek, de azt nem tudják, hogyan kell az érdekeiket érvényesíteni.
Így használják ki őket, közben pedig arról beszélnek, hogy a cigányok nem akarnak dolgozni! Pedig én azt látom, ahány cigány embernek sikerült elhelyezkedni  - akár közmunkában is -, mind nagyon örültek, hogy végre dolgozhatnak.
Nem akarok elfogult lenni, mert a huszonnégy év munkanélküliség után a cigányság körében sem mindenkit fűt a munka vágya és volna mit tenni, de meg kéne érteni, sokszor nem rajtuk múlik.
Néha azt gondolom  szegényekből és gazemberekből áll ez a világ.
Kérlek drága Jézusom add, hogy a gonoszság erőivel szemben a Te szeretettel tudjunk küzdeni, és soha ne mondjuk, hogy nem éri meg, mert Te bőrre, nemre való tekintet nélkül hoztad meg az áldozatot, hogy nekünk örök életünk legyen. Ámen!

                                                                         Tarnóczi Mária

A rombolás

http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=7650

A rádióriport kiválóan feltárja a felelősségre vonhatatlanság alapelvét. Én nem így gondolom.
A Nemzeti vagyon elleni bűncselekmény nem évül el. Más megközelítésben pedig
a jelenlegi hatalom bűnpártolását is igazolja, hiszen az a hatósági személy, aki értesül egy bűncselekményről törvényileg kötelezve van az eljárás megindítására. Az egyszerűség kedvéért tekintsük az államhatalmat egy gazdasági egységnek.
Ez a hatalom ma adófizetésre kötelez bennünket, aminek mértéke szoros összefüggésben van az államgazdálkodás eredményességével. Mire is fizetünk akkor? Egy gazdálkodásra teljesen alkalmatlan tolvaj banda eltartására vagyunk kötelezve. Az osztozkodásról szóló beszélgetések még csak nem is érintik a kérdést, hogy a szocializmus szabályai szerint képződött vagyon nem lehet másé, mint a Nemzetalkotó embereké. Az a köntörfalazó duma, hogy a vagyonfelmérés nem történhet meg, mintha nem lenne párhuzamos az adóbevalláskor egy-egy embertől elvártakkal. Ha egy vállalkozó nem tudja kitermelni a költségeit sem, akkor azt a vállalkozást becsődöltetik. Nagyon helyes. Az állam becsődölt. Nem politikai irány, balik-jobbik, hanem az állam, mint gazdálkodási forma mondott csődöt. 1014 évvel ezelőtt egy jól működő törzsszövetségi rendszerben gazdálkodott a magyar. Sok ezer év munkája látszik az árasztásos rendszer kiépítésének nyomaiban, a velejáró kultúra terjedésének epicentruma mai nap is ide mutat a Kör-ár-pad medencére. A fosztogatást megideologizáló történelemhamisítás a magyar nép elleni nemzetközi bűncselekmény. Alaptörvényben kötelez a jelenlegi hatalom ennek tiszteletére. Gyáraink szándékos tönkretétele igazolja állításomat, hogy nem az ellenoldal gyarapodása volt a cél, hanem a magyar tönkretétele. Nádcukor kontra répacukor. Ha átvette az irányítást
a cukorgyár felett, akkor miért nem haszonra dolgozott a már kész, komplett struktúrával?Vajk miért ölette halomra az adófizető magyarjait? Széchenyi miért csinált homokpusztát a Tiszával, Körössel, Marossal öntözött mezőből. Miért csökkent a Balaton egytizedére?
Milyen aljas társaság az amelyik elhiteti az országgal, hogy vízhiány van?
Ideje van annak, hogy egyel magasabbról nézzünk rá a megtörtént dolgokra! Tényeket kell kezelnünk, és nem magyarázkodásokat! Felvidék, és Délvidék magyarjain nagyobb a nyomás, hamarabb felismerték a Nemzetirtó törekvést. Hiába fordulnak hozzánk ablakból ugrálókhoz, mert látják, hogy még mindig elhisszük a dajkamesét, hogy az állam miértünk van. A megtörténtek tükrében helytálló a megfogalmazás, hogy államunk egy beépített szervezet. Csupán annyit kell tenni, hogy egy idegen érdeket szolgáló esemény előzményit vizsgáljuk meg abból a szempontból, hogy az előkészületeit kik hajtották végre. Sok-sok elemét feltártuk már a szándékos pusztításnak, de képtelen a TV-n csüngő arra, hogy összességében tekintsen az országra, de még távolabb áll tőle, hogy a máról holnapra csökkent gondolatait kiszélesítse, akár a gyermeke holnapjáig. Bár lenézi a román gyütt-mentet, /aki erdélyi magyar/ de büszke rá, hogy a gyerekét kiküldte Angliába. Ott ő a román.
Az ország dugig van szénnel, mi pedig mások diktálta energiaválságtól pusztulunk el.
Két évre zárjuk el a gázcsapokat, rögtön kiderül kitől-merre megy a gáz.
Kinek spórolunk a szénnel? Ha megnézzük a születési-halálozási statisztikát, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy nem magunknak. Az új vakcinák már egyre kötelezőbbek, egyre ellenőrizhetetlenebbek. Tizenkét millió betegkártya van kiosztva. A következő generáció összetételében nem lesz magyar, de húszmilliós országról szól tovább
a történelem. A gyárak bezárása, a szénbányászat leállítása, a hitelkényszerhelyzet kialakítása, mind magyar állami intézkedés. Felelősségre vonás soha nem történt. Törvénytől független működést biztosít az állam az IMF-nek. Itt az eredmény, pedig csak 1982-ben írta alá az államfő. Milyen kifogást lehet felhozni mentségére? A Budapest Bank csalássorozatát feltártam, 2085 magyar embert csaptak be GO-hitelkártya szerződéssel.
A Versenyhivatal dokumentálta az ügyet, a bíróság megbüntetett engem 350 ezer forintra.
Az U.C.G. program keretében ömlik a gáz alólunk a világba szerteszét. Majd 20 év múlva lehet sopánkodni a rádióban, hogy jaj-jaj mi mindent kiloptak a Nemzet vagyonából. Ezt a sok tetvedéket tartjuk el ostobaságból, közönyből, félelemből.
A közrendre hivatkozva pusztít minden építő törekvést az az állam, amelyik a közrend ellen a legtöbbet vétett. Szerintem is van mitől félni.
A tétlenségtől, a struccpolitikától.

Jásdi Kiss Imre