2023. február 8., szerda

A Pfizer világszerte követeli a felmentést a felelősség alól az mRNS-“oltásait” illetően

 

A Pfizer világszerte követeli a felmentést a felelősség alól az mRNS-“oltásait” illetően. A felelősség alóli felmentés azt jelenti, hogy a vállalatnak semmilyen károsodásért, ami az “oltásra” vezethető vissza, nem kell felelősséget vállalnia. A kormányoknak kell ezt átvállalni. Míg az EU átvállalta az általános felelősséget a Pfizertől és a többi nyugati gyártótól, addig az orosz hírügynökség, a TASS a következőket jelentette Indiából:

A technológiáért és elektronikáért felelős indiai államminiszter, Rajeev Chandrasekhar ezt írta a Twitteren: “Szeretnék emlékeztetni arra, hogy a Pfizer megpróbálta megfélemlíteni az indiai kormányt, hogy az elfogadja a kovid elleni oltóanyag szállítására vonatkozó kártalanítási záradékot.”

Az indiai politikus Tweetje egy kommentár volt ahhoz a videóhoz, amelyben az újságírók a Pfizer vezérigazgatóját, Albert Bourlát faggatták a cég koronavírus-fertőzések elleni gyógyszerének hatékonyságáról.

Ahogy a Reuters már beszámolt róla, hogy 2021 szeptemberében az indiai kormány úgy döntött, nem vásárol koronavírus elleni oltóanyagot a Pfizertől. Ugyanakkor a kormány megtagadta az amerikai gyártó azon követelését, hogy a termékek használata során fellépő mellékhatások esetén védelmet nyújtson.

Thomas Röper független újságíró a “www.anti-spiegel.ru” honlapján fogalmazta meg a találó kérdést: „Ha az mRNS-“oltóanyag” olyan biztonságos ahogy azt a Pfizer és a BionTech, valamint a politikusok és a média állítják, akkor miért ragaszkodnak a gyártók a felelősség alóli mentességhez?”

https://www.kla.tv/2023-02-08/25026&autoplay=true

Követeljük a minimum életfogytiglant az összesnek, akinek köze van a népirtáshoz. életfogytiglani börtönbüntetésük töltése közben, rendszeresen oltani, oltani és oltani kell őket a saját termékükkel, az őket segítő propagandistákat úgyszintén. Csak az ilyen börtönbüntetés lenne testhezálló és méltányos nekik.

USA, a Twitter-cenzúráért felelős Vijaya Gadde kongresszusi meghallgatása

2023. február 8. USA, Kongresszusi meghallgatás, Nancy Mace a Twitter-cenzúráért felelős Vijaya Gadde-nek tett fel kérdéseket.

Nancy Mace: “Hol végzett orvosi egyetemet?”

Vijaya Gadde: “Nem végeztem orvosit.”

Nancy Mace: “Tessék?”

Vijaya Gadde: “Nem jártam orvosi egyetemre.”

Nancy Mace: “Gondoltam. Miért hiszi, hogy önnek vagy a Twitternél bárki másnak megvolt az orvosi szaktudása ahhoz, hogy cenzúrázza egy orvos szakértői véleményét?”

Vijaya Gadde: “A kovidra vonatkozó irányelveink úgy lettek kifejlesztve, hogy védjék azokat az embereket, akikkel dolgunk van.”

Nancy Mace: “Önök cenzúráztak Harvardon végzett orvosokat, Stanfordon végzett orvosokat, olyan orvosokat, akik a világ legjobb helyein végezték az orvosit, önök elhallgattatták ezeket a hangokat. A következő kérdésem az USA kormányára vonatkozik. Bocsánat van még valami, amit meg szeretnék önnek mutatni Gadde asszony. Van egy további Tweet valakitől, akinek 18.000 követője van. Ez a személy a CDC egyik diagramját tette közzé, ezek a CDC saját adatai. Ezek tehát az önök szabványai szerint pontosak és önök mindannyian ezt megtévesztőnek nevezték. Ön ugye nem orvos, Gadde asszony?”

Vijaya Gadde: “Nem, nem vagyok orvos.”

Nancy Mace: “Oké, miből gondolja, hogy ön vagy bárki más rendelkezik a Twitternél azzal az orvosi tudással, hogy cenzúrázzák az aktuális CDC-adatokat?”

Vijaya Gadde: “Ezt a konkrét helyzetet nem ismerem.”

Nancy Mace: “Biztos vagyok benne, hogy nem. De pontosan ezt tette a Twitter, hogy a CDC-adatokat pontatlannak nevezte. Ezek a kormány saját adatai. Nevetséges, hogy egyáltalán erről kell ma beszélnünk. Itt nemcsak Hunter Biden laptopjáról van szó, hanem azokról az orvosi véleményekről is, melyeket tapasztalt orvosok próbáltak adni az amerikaiaknak, mert a közösségi média-vállalatok, mint pl. a Twitter, elhallgattatta a hangjukat.


A többi közösségi médiában is ez ment. Fizetett “tényellenőrzők” cenzúráztak.
Ismerek olyanokat, akik szerint a cenzúra jó, mert szerintük a hülyék véleménye lett elhallgattatva. Őket csak sajnálni tudom, szánalmasan butácskák.


Biró Éva

Irán 44 évvel az iszlám forradalom után

 

Teherán, Budapest, 2023. február 8. szerda (MB)

Az Iráni Iszlám Köztársaság február 11-én ünnepli monarchiát megdöntő forradalmának 44. évfordulóját – írja a Magyar Békekör.

Az 1,6 millió négyzetkilométeren fekvő, 86,7 millió lelket számláló ország nehéz időket él át a nyugati szankciók és embargók miatt. Amióta felszámolta alárendeltségét a nagy nyugati monopóliumokkal szemben, és megszüntette a Shell, a British Petroleum és a Mobil-Exxon Pahlevi sah által biztosított kiváltságait, ádáz harcot kénytelen folytatni a fejlődésért és népének jólétéért. A Nyugat a tőkeberuházás megvonásával próbálja térdre kényszeríteni.

Az Egyesült Államok mindeddig nem mutatott hajlandóságot, hogy visszatérése fejében az Iránnal kötött nemzetközi atommegállapodásba (JCPOA) véget vessen embargó-politikájának, melyben európai szövetségesei is osztoznak. Teherán viszont ragaszkodik a szabad kereskedelem jogához.

Noha Irán – tiszteletben tartva az atom-megállapodást – békés célra használja a nukleáris energiát, az izraeli és az amerikai speciális szolgálatok támadásokat hajtanak végre atomerőműve és más objektumai ellen, s merényletekben oltják ki katonai vezetők és atomfizikusok életét. Ez történt 2020. január 3-án Bagdadban, amikor meggyilkolták Kászem Szolejmáni tábornokot, majd Teheránban 2020. november 27-én, amikor Mohszen Fáhrizáde iráni atomtudóst ölték meg.

A nehézségeket kihasználva kívülről szítják a társadalmi elégedetlenséget, s a belső ellenzék finanszírozásával próbálják megdönteni a 44 évvel ezelőtt született köztársasági rendszert.

Irán nagy árat fizet szuverenitásáért, de kitart mellette, és azokkal építi a kapcsolatait, akik egyenjogú partnerként kezelik, szankciók helyett szabadon kereskednek vele a kölcsönös előnyök alapján, nem pedig kisajátítani akarják gazdag természeti erőforrásait, gáz- és kőolajlelő helyeit. Teherán mind szorosabbra fűzi viszonyát Oroszországgal és Kínával, a BRICS közösséggel, a Sanghaji Együttműködési Szervezettel (SCO), és az Eurázsiai Gazdasági Unióval (EAEU). Fontos katonai megállapodásokat is kötött a két ázsiai nagyhatalommal, mely több ízben is segítségére sietett, hogy szavatolja biztonságát a Perzsa-öböl térségében felvonuló amerikai flottával szemben.

De időre van szükség ahhoz, hogy behozzák Ázsia viszonylagos gazdasági lemaradását a fejlett Nyugattal szemben, amely többek között Ázsia gyarmatosításának köszönheti jólétét. Döntően fontos az energetikai, a szállítási, a közlekedési infrastruktúra kiépítése, a kereskedelem új elszámolási rendszereinek kifejlesztése, többek között a dollár-alárendeltség enyhítéséért.

Irán annak dacára sem zárja be kapuit a Nyugattal szemben, hogy az USA és az EU lényegében felfüggesztette együttműködését vele, és elszigetelésével igyekszik érvényt szerezni egyoldalú érdekeinek.

Teherán aktív semlegességi politikát folytat. Úgy látja, ez az út vezet oda, hogy a Nyugat is egyenjogú félként kezelje, s ne kétségbe vonja szuverenitáshoz való jogát, hanem belássa, hogy saját érdeke is kivenni részét Irán fejlesztéséből.+++

A magyar-iráni kapcsolatokról szóló cikket lásd: https://bekekor.wordpress.com/2023/02/08/iran-a-lehetosegek-orszaga-mellyel-erdemes-egyuttmukodni-a-magyar-irani-kapcsolat-420-evre-tekint-vissza/

Kiadta: Magyar Békekör

India megtagadja a felelősségvállalást a Pfizer-oltásra vonatkozólag

Míg az EU általános mentességet adott a Pfizer és más nyugati Covid vakcinagyártók felelőssége alól, India nem akar felelősséget vállalni a Pfizer mRNS vakcinájáért. Az indiai kormány a Pfizer megfélemlítési kísérleteiről beszél.

A Pfizer világszerte követeli a felmentést a felelősség alól az mRNS-“oltásait” illetően. A felelősség alóli felmentés azt jelenti, hogy a vállalatnak semmilyen károsodásért, ami az “oltásra” vezethető vissza, nem kell felelősséget vállalnia. A kormányoknak kell ezt átvállalni. Míg az EU átvállalta az általános felelősséget a Pfizertől és a többi nyugati gyártótól, addig az orosz hírügynökség, a TASS a következőket jelentette Indiából: A technológiáért és elektronikáért felelős indiai államminiszter, Rajeev Chandrasekhar ezt írta a Twitteren: “Szeretnék emlékeztetni arra, hogy a Pfizer megpróbálta megfélemlíteni az indiai kormányt, hogy az elfogadja a kovid elleni oltóanyag szállítására vonatkozó kártalanítási záradékot.” Az indiai politikus Tweetje egy kommentár volt ahhoz a videóhoz, amelyben az újságírók a Pfizer vezérigazgatóját, Albert Bourlát faggatták a cég koronavírus-fertőzések elleni gyógyszerének hatékonyságáról. Ahogy a Reuters már beszámolt róla, hogy 2021 szeptemberében az indiai kormány úgy döntött, nem vásárol koronavírus elleni oltóanyagot a Pfizertől. Ugyanakkor a kormány megtagadta az amerikai gyártó azon követelését is, hogy a termékek használata során fellépő mellékhatások esetén védelmet nyújtson. Thomas Röper független újságíró a “www.anti-spiegel.ru” honlapján fogalmazta meg a találó kérdést: „Ha az mRNS-“oltóanyag” olyan biztonságos ahogy azt a Pfizer és a BionTech, valamint a politikusok és a média állítják, akkor miért ragaszkodnak a gyártók a felelősség alóli mentességhez?”

ettől ts. / maj.

Források/Linkek: Thomas Röper: mRNA-„Impfstoffe“ – Indischer Minister: Pfizer wollte von der Haftung bei Impfschäden befreit werden (21.1.2023) https://www.anti-spiegel.ru/2023/indischer-minister-pfizer-wollte-von-der-haftung-bei-impfschaeden-befreit-werden

Szabadság©

Forrás: AwakenWithJP @ YouTube
Safe and Effective
https://youtu.be/RyLwWGK4wm8

Oroszország magyarországi nagykövete az oroszellenes szankciókról

 

Budapest, 2023. február 8. szerda (MB)

Oroszország elkerülhetetlennek tartja eddigi kapcsolatainak felülvizsgálását azokkal az országokkal, amelyek aktívan támogatják az oroszellenes szankciópolitikát – mondta Jevgenyij Sztaniszlavov, az Oroszországi Föderáció magyarországi nagykövete a TASZSZ szerdán kiadott jelentése szerint

Az orosz hírügynökség budapesti tudósítójának arra a kérdésére, hogy érinti-e a lépés a magyar-orosz kapcsolatokat, a diplomata értésre adta, hogy a dolog a magyar félen múlik. “Ha pragmatikusan cselekszünk, és kölcsönös érdekeinkből indulunk ki, akkor lehetőség nyílik a hasznos együttműködésre. „Mi készek vagyunk így dolgozni, és előrelépni a közös gazdasági projektek megvalósításában, attól függően, hogy magyar kollégáink mennyire készek rá” – mondta.

Az orosz külpolitika azok felé az ázsiai, afrikai és latin-amerikai országok felé fordul, amelyek fejleszteni akarják az együttműködést Oroszországgal. Alapvető váltás megy végbe a prioritások tekintetében, és ez tükröződik a Magyarországhoz fűződő orosz viszonyban is – tette hozzá.

Az uniós szankciók miatt megszakadt közös projektek megvalósítása, és veszteség ért mindkét felet. „Az idő ad majd választ arra, hogy kit érintett jobban” – mondta. Nem nevezte meg a megvalósítás alatt álló projekteket, nehogy felhívja rá a kerékkötők figyelmét, és a szankciókat rájuk is kiterjesszék. “Számos közös kezdeményezést leállítottak már az uniós szankciók szinte egyetemes elterjedése miatt” – tudatta.

Magyarország és Oroszország jelenleg elsősorban az olaj- és gázellátásban, valamint az atomenergia területén működik együtt. Magyarország a Druzsba vezetéken keresztül kapja az orosz olajat, a Török Áramlaton és annak Bulgárián és Szerbián keresztül vezető ágain pedig a gázt. Az ország villamosenergia-termelésének felét termelő paksi atomerőműben orosz nukleáris fűtőanyagot használnak, a Roszatom projekt keretében két új atomerőművi blokk megépítésének előkészítése folyik – jegyezte meg a TASZSZ Jevgenyij Sztaniszlavov nagykövet nyilatkozata alapján.+++

Kapcsolódó értékelés: https://bekekor.wordpress.com/2022/11/08/gondolatok-egy-moszkvai-diplomaciai-megbeszelesrol/

Oroszország olyan közép- és kelet-európai övezet kialakítása felé vett irányt, amely nem ellenséges vele szemben, hanem legalább is semleges. Erre utal az a moszkvai tanácskozás, amelyet külügyminiszterének első helyettese tartott a minap Svájc, Ausztria, Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Németország és Liechtenstein moszkvai nagyköveteivel. Tyitov nem kérte, hogy azok, akik a NATO és az EU tagjai, lépjenek ki belőle, nem fenyegetett senkit. Egyszerűen értésükre adta, hogy Oroszország békében akar élni velük, nekik pedig meg kell tanulniuk együtt élni az oroszokkal. Ennek egyetlen útja-módja a radikálisan megváltozott erőviszonyok tudomásul vétele, a kelet-nyugati megbékélés és együttműködés.

A február 24. óta tartó ukrajnai különleges orosz katonai művelet – a jelek szerint – döntő szakaszába jutott: a felőrlő taktika belátható időn belül elérheti célját, hiszen az ukrán haderő oly mértékben demoralizálódik, hogy rövidesen harcképtelenné válhat, hiába a nyugati fegyverek. Ez azt jelenti, hogy a kijevi rezsim napjai is megvannak számlálva. Washington is kezdi belátni, hogy nem csak Ukrajnában nem tud mit kezdeni az orosz katonai fölénnyel, hanem világméretekben sem. Kezd „jótanácsokat” osztogatni Kijevnek. Jake Sullivan, Biden elnök nemzetbiztonsági tanácsadója múlt héten azt javasolta Zelenszkijnek, hogy ne zárkózzon el a tárgyalástól az oroszokkal.  Kérdés, vajon Amerika bábjának marad-e ideje, hogy a „személyes jótanácsnak” eleget tegyen.

Ukrajna várható elvesztése láttán pánikhangulat jelei tapasztalhatóak a NATO-ban és az Európai Unióban. Látják, hogy minden kísérletük kudarcot vallott, és előbb-utóbb nem marad más választásuk, mint kiegyezni. Addig is egy kilencedik szankciócsomaggal próbálkoznak. „Ukrajna elvesztése a NATO vereségével érne fel” – mondta Stoltenberg. Nincs okunk kétségbe vonni igazát.

Azoknak, akik úgy gondolták, hogy Oroszországot katonailag és gazdaságilag térdre kényszeríthetik, sőt feldarabolhatják, felosztva természeti kincseit maguk között, most be kell látniuk, hogy legszebb álmaik rémálommá válnak, mert világuralmuk után hazai hatalmuk is megrendül. Mélyül a gazdasági válság, terebélyesedik a népi elégedetlenség. Az emberek nem akarnak fázni sem Zelenszkij, sem Biden, sem Ursula kedvéért, s az ennivalót sem akarják megvonni gyermekeiktől, hogy finanszírozzák a háborút, s a NATO legyőzze Oroszországot Ukrajnában.

Scholtz pekingi látogatása, és oroszellenes retorikájának csitulása arra utal, hogy Nyugat-Európa vezető gazdasági hatalmának kezd elege lenni az amerikai alárendeltségből, s kiutat keres a zsákutcából, melybe népét bele vitte abban a reményben, hogy a nagy szövetségessel karöltve maga alá gyűrheti, akit Hitlernek nem sikerült.

A történelem fintora, hogy a kancellárnak most az az Oroszország segít kikászálódni a gödörből, amelynek Scholtz gödröt ásott. Megmutatják neki, hogy létezik konfrontációtól mentes élet is. Békés együttműködés, egymás iránti tisztelet, egyenjogúság, kölcsönös érdekek, normális együttélés, közös fejlődés. – Ha akarjátok, mi készen állunk rá – üzeni Moszkva. De csak akkor, ha felhagytok végre felsőbbrendűségetek tévhitével, kiveritek a fejetekből, hogy valaha is magatok alá gyűrhettek minket, s úgy bánhattok velünk, mint holmi aljanéppel! Mi nem elpusztítani akarunk titeket, hanem békében akarunk élni veletek. Ha ez így megfelel, csináljuk együtt, ha nem, még rosszabb napok várnak rátok – summázható az orosz érvelés lényege.

Kooperatív világrendet akar az orosz a szembenállás 77 éve tartó állapota helyett. Sokáig hitte, hogy ezt békés úton is elérheti, míg be nem látta, hogy a birodalom magától nem enged, nem mond le hegemón lényegéről, terjeszkedéséről, mások alávetéséről. Hiszen hatalma ebből fakad. Sőt a birodalom még azt is a fejébe vette, hogy Oroszországot is elnyeli. Moszkvának rá kellett döbbennie, hogy ha ezt tovább tűri, nemcsak világmegváltó céljait kockáztatja, hanem Oroszország létét is. A kijevi rezsim donbászi vérengzése, 13 ezer orosz lemészárlása 2014-2022 között a Nyugat cinkos hallgatása közepette, az Ukrajnában üzemeltetett amerikai biológiai fegyver laboratóriumok, a NATO katonai felvonulása az orosz határok mentén, a szűnni nem akaró katonai provokációk és zaklatás, Zelenszkij terve az Oroszországra mérendő előzetes csapásra, Ukrajna kilépése az atomfegyver mentességet deklaráló budapesti memorandumból mind-mind arra utalt, hogy ha nem vigyáznak, újabb honvédő háborúra kényszerülhetnek az újnácikkal szemben.

Ukrajnát az USA a NATO hídfőállásává változtatta Oroszország ellen, az amerikai határoktól 8 ezer kilométerre. A 2021. december 15-én Washington és Brüsszel elé terjesztett orosz biztonsági igény visszautasítása után senkinek sem maradhatott kétsége afelől, hogy Amerika és a NATO nem ért a béke nyelvén, és jobb belátásra csak erő kényszerítheti. Erő igénybevétele nélkül nem lehetett megfékezni egy olyan rendszert, amely az oroszgyűlölettel átitatott liberálisok tapsvihara közepette náci seregekre támaszkodva tartja fenn magát, és hirdeti a „szabad világ” és a keresztény civilizáció védelmét. Erőre volt szükség ahhoz, hogy megfékezzék a demokratikus köntösbe bújt fenevadat, és megfékezzék felbújtóját, a NATO-t is.

Közeledik a döntés pillanata – üzenik Moszkvából. Magyarországnak és a másik hét államnak el kell döntenie, hogy akar-e együttműködni Oroszországgal, vagy foglya marad annak az oroszellenes szövetségnek, amelyet még Trump is idejétmúltnak nevezett.

A moszkvai tanácskozáson résztvevő nyolc ország közül Magyarország Oroszországhoz fűződő viszonya számít a legjobbnak. De az üzenet nekünk is szól. Hiszen hazánk neve is szerepel azon a „feketelistán”, amelyen az Oroszországgal szemben barátságtalanul viselkedő országokat sorolják fel. A nekünk címzett orosz üzenet valahogy így szól: eleget tettünk minden kéréseteknek, hogy ne legyen hiányotok energiából. Legyen szó gázról és Paksról is. De hol itt a viszonzás? Miért kellene jónak lennünk hozzátok, ha agresszornak neveztek minket, és megszavaztok minden szankciót az energia kivételével? Minden kapcsolatot leépítettetek velünk, beleértve a kultúrát, a sportot, az idegenforgalmat. Moszkvában gázért udvaroltok, s közben támogatjátok Kijevet? Ha érdeketek a gazdasági együttműködés Oroszországgal, akkor politikátokat is alakítsátok ennek megfelelően!

Szóval a „Kállay kettős” folytatásának határt szab az orosz érdek: a szankciók felszámolásának, az áruk, szolgáltatások, személyek szabad áramlásának, és a kollektív biztonság megteremtésének célja. Moszkva nekünk, magyaroknak is jelezni kívánta ezen a találkozón, hogy érdemes tudomásul venni az új realitást, és alkalmazkodni hozzá. Beilleszkedni a kialakuló többpólusú világrendbe, melyben a Nyugat egyik lesz a sok közül. Feladták a leckét. A házi feladat alkalmat nyújt az önálló gondolkodásra, a politikai kreativitásra. Arra, hogy egy olyan kis ország, mint a miénk, hogyan élhet jó viszonyban Kelettel és Nyugattal egyaránt. Lehetőségünk nyílik történelmi álmunk valóra váltására: a tömbön kívüli, független, idegen beavatkozástól mentes Magyarország megteremtésére.

Simó Endre, a Magyar Békekör elnöke

2022. november 7.

Kiadta: Magyar Békekör

Ali Salemi: Irán, a lehetőségek országa, mellyel érdemes együttműködni – A magyar-iráni kapcsolat 420 évre tekint vissza

 

Kakas Zalánkeményi István 420 évvel ezelőtt utazott Iránba, hogy a magyar és az iráni népet közelebb hozza egymáshoz. A hazákát szerető Magyar diplomata céljának vallotta a más nemzetekkel való együttműködést. Ő és delegációja jelentést készített Irán társadalmi és kultúrális helyzetéről, s gyakran tett említést benne az irániak vendégszeretetéről, emberbarátságáról, és civilizációjáról. Az iráni népet a magyar nép barátjaként mutatta be.  Az irániak bemutatták nekik a kultúrájukat és a művészetüket.

A történelmi személy céljainak elérését folytatni kell a mában is.  Erősíteni kell a két ország sokrétű kapcsolatát, egymás kultúrális és tudományos képességének kölcsönös megismerését. Ehhez baráti kapcsolat és empátia szükséges.

Felismerve Magyarország értékes adottságait tudományos, kultúrális, és gazdasági téren, célunk, hogy bemutassuk az Iráni Iszlám Köztársaság hasonló adottságait és közelmúltban elért eredményeit.

Történészek szerint Irán ősi földje számított a tudás forrásának. Az irániak fontos szerepet játszottak a tudomány és a civilizáció fejlődésében.

Irán területe 1,64 millió négyzetkilométer, a világ 17-edik legnagyobb országa.  Népessége 86,8 milliós, a világ 17. legnépesebb országa, a Közel-Keleten pedig a második.

Oroszország után Irán rendelkezik a legnagyobb földgázkészlettel, mely 33,6 billió köbmétert tesz ki.  Irán, Indonézia és Oroszország után a legnagyobb földgáztermelő ország.  Olajtartalékával a negyedik helyen áll a világon, 153,6 milliárd hordó olajjal rendelkezik. Ha a teljes olaj és gáztartalékot nézzük, Irán az első a világon.

A 21. helyet foglalja el a leggyakrabban idézett minőségi tudományos publikációk terén.  A szankciók és fenyegetések ellenére, az Iráni Iszlám Köztársaság, különösen a fiatalok és a kutatók munkájának köszönhetően, a világ öt legfejlettebb országa közé nyert besorolást a tudományos ismeretek és az atomtechnológia terén.  Továbbá Irán az első helyen áll a világon megjelent tudományos publikációk növekedése szempontjából.  2021-ben 78.000 olyan cikk jelent meg világszerte, amely iráni kutatók eredményeit ismertette.  Ezeket a cikkeket nem perzsa nyelven írták, és mindegyik Iránon kívül jelent meg. Irán ezzel a térségben is első helyezett.

Nagyot fejlődött az orvostudomány, különösen olyan területeken mint az őssejtkutatás, a gerincsérülések orvoslása, a stratégiai gyógyszergyártás, az állatklónozás, stb.  Irán vezető szerepet játszik a szívsebészetben. Azon kevés országok közé tartozik, ahol szívátültetést végeznek.  Eddig 140 szívátültetést hajtottak végre, ezzel Irán a világelsők közé tartozik.  Az iráni szaruhártya bankot is a világ legjobbjai közé sorolják, a páciensek 24 órán belül hozzájuthatnak a megfelelő szaruhártyához.

Az Iráni Iszlám Köztársaság 8791 tudományos publikációval a világ negyedik helyén áll a nanotudományok terén.  Az iszlám országok között ezzel az eredménnyel Irán az első helyet foglalja el, a publikált tudományos eredmények 40 százalékával.  Irán 47 országba exportálja a nanotudományokon alapuló termékeit

A világ 12 olyan országa között van, amely teljeskörű űrtechnológiával rendelkezik, műholdakat és műholdhálózatokat, földi állomásokat, és rakétakilövőket üzemeltet.

Irán a világon a 14. helyen áll acél- és aluminiumtermelésben, 8. helyen a cementgyártásban, az 5. helyen a kerámiagyártásban, a 12.-en a gépkocsimotor-gyártásban, és a 18. helyen az autógyártásban és a réztermelésben.

Fontos megjegyezni a nők helyzetében végbement fejlődést. Irán elismeri a férfiak és a nők egyenjogúságát, és megfelelő területeket kínál a nők fokozott érvényesülésének.  A nők szerepével Irán már négy évtizede foglalkozik, és tisztában van a kérdés társadalmi fontosságával.  Ma Iránban a tanulók 56 százaléka nő, s arányuk várhatóan növekedni fog.  Az egyetemi oktatók 33,3 százaléka nő, 9500 nő dolgozik iróként vagy szerkesztőként.  Idáig 97 nő tudott pozícióba jutni nemzetközi sportszövetségekben. Jelentős a nők aránya az iráni filmművészetben is.  Iráni nők 114 nemzeti és 128 nemzetközi díjat nyertek.  Jelenleg 903 nő dolgozik filmrendezőként vagy filmproducerként, és 2000 nő van más speciális pozícióban.

A történelmi és kultúrális kapcsolatok Irán és Magyarország között jó alapot szolgáltatnak a gazdasági, politikai, és kultúrális kapcsolatok építésére.  Irán nem csak természeti kapacitása, hanem magasan képzett népessége miatt is megbízható partnere lehet Magyarországnak – áll a magyar-iráni kapcsolatok eredetét bemutató, és fejlesztését szorgalmazó iráni összefoglalóban, melyet február 11., az Iszlám Köztársaság nemzeti ünnepe előtt adott ki Irán budapesti nagykövetsége.

angolból magyarra fordította: Hetényi Balázs

Az összes királyi médiában brutálisan nyomul a kormányzati sikerpropaganda.

 

Az összes királyi médiában brutálisan nyomul a kormányzati sikerpropaganda. De ez mind csak álca. Mindig mindenhol a saját nagyszerűségüket szajkózzák, s már nagyon kilóg a lóláb

A NER sikerpropaganda álomvilágával szemben, ott van a kemény magyar valóság, melyet a jobboldal vagy nem vesz észre, vagy egyszerűen nem érdekli őket. Vagyis magasról tesznek a magyar átlagemberek érdekeire. S a véleményükre még inkább.
A baloldali média sem különb, mert minden valós problémából csakis a saját érdekeiknek az érvényesítését próbálják kihozni.

Magyarán a pártokat nem érdeklik a (akár jobb, akár baloldaliak), a magyar emberek egyre súlyosabbá eszkalálódó megélhetési gondjai, csakis a saját fizetésük és jövedelmeik motiválják őket a Parlamentben, s különféle bizottságokban.

De az igazi felelősség a Fidesz-Kereszténydemokrata koalíciót terheli, lévén elméletileg ők kormányoznak. (Bár, néha már ezt is kezdjük kétségbe vonni… Mármint, hogy egyáltalán kormányoz-e valaki, s nem csak sodródik az ország valamilyen szörnyű zuhatag felé…)

A kormányzat szociális programjai csak kisszámú emberen segítettek, a rezsicsökkentés csak gyenge próbálkozás, a családok anyagi megsegítése, nem igazán érte el a célját; a tömeges életszínvonal emelkedést. Ezzel az álomvilággal szemben az egyre brutálisabbá váló jeges valóság, szinte letaglózza a magyar családok tagjait, s, akik még talpon maradnak, azok egyre dühösebbek, s türelmetlenebbek lesznek a kormánnyal, sőt az egész rendszerrel szemben.

Pedig oly könnyű lett volna segíteni rajtuk. De sokan már azt sem hiszik el, ha miniszterelnök, vagy valamelyik minisztere, egyszerűen csak kérdez valamit.

Majd akkor fognak nekik hinni, ha bizonyítanak a nép felé, megmutatják segítőkészségüket. Ez pedig nem lett volna lehetetlen. És ma sem az. De egyelőre(?) ennek nem látjuk semmi jelét. Az áremelkedésekkel kapcsolatban hivatkoznak, mint okra a háborúra, s a szankciókra. De ez csak elterelés. Mindenki tudja már, hogy megpróbálják rákenni hibáikat, (bűneiket?) az Unióra, s a háborúra.

Pedig cselekedhetnének bármikor, ha akarnának. De a jelek szerint nem akarnak. Ezért egyre inkább nem hisz nekik a nép.

Hiszen a felcsúti (magán)stadion 3.8 milliárdjából vajon hány éhezőn lehetett volna segíteni?
Erős a gyanúnk, hogy Orbán az “orosz barátságával” (amennyiben az,) nem a magyar nép érdekeit, hanem csakis a szűk konzervatív tőkés osztályának érdekeit képviseli.

Mert miközben NER elit dúskál az anyagi javakban, addig az átlag melósnak szó szerint felemészti a fizetését a brutális infláció.

Arról győzködik a népet, hogy 5oo ezer az átlagfizetés, és 200 az átlag nyugdíj. A FELE SEM igaz.

Majd, ha nem fagynak meg emberek télen a saját fűtetlen otthonaikban, majd, ha már nem Schadl lesz a végrehajtók elnöke, majd, ha felszámolják a végrehajtói maffiát, megszüntetvén a rendszerszintű korrupciót, s az emberek tömeges intézményes kifosztását, – s, majd ha nem 2-szer 3-szor annyiba kerül az élelmiszer, mint a tízszer jobban kereső nyugaton, s majd ha a britekhez hasonlóan nem 27, hanem csak 10 százalék lesz pl. a Téliszalámi Áfája, s majd, ha az átlag magyar ehet egy igazán finom szendvicset a jól fűtött még meglévő otthonában, – na, akkor majd elhiszik nekik, hogy a kormányzat igazi hazafi módjára a magyar népet képviseli.

De addig, míg ezek nem valósulnak meg, nem hisz többé nekik a nép…

 

Fort András – Szabad Riport