Az összes királyi médiában brutálisan nyomul a kormányzati sikerpropaganda. De ez mind csak álca. Mindig mindenhol a saját nagyszerűségüket szajkózzák, s már nagyon kilóg a lóláb

A NER sikerpropaganda álomvilágával szemben, ott van a kemény magyar valóság, melyet a jobboldal vagy nem vesz észre, vagy egyszerűen nem érdekli őket. Vagyis magasról tesznek a magyar átlagemberek érdekeire. S a véleményükre még inkább.
A baloldali média sem különb, mert minden valós problémából csakis a saját érdekeiknek az érvényesítését próbálják kihozni.

Magyarán a pártokat nem érdeklik a (akár jobb, akár baloldaliak), a magyar emberek egyre súlyosabbá eszkalálódó megélhetési gondjai, csakis a saját fizetésük és jövedelmeik motiválják őket a Parlamentben, s különféle bizottságokban.

De az igazi felelősség a Fidesz-Kereszténydemokrata koalíciót terheli, lévén elméletileg ők kormányoznak. (Bár, néha már ezt is kezdjük kétségbe vonni… Mármint, hogy egyáltalán kormányoz-e valaki, s nem csak sodródik az ország valamilyen szörnyű zuhatag felé…)

A kormányzat szociális programjai csak kisszámú emberen segítettek, a rezsicsökkentés csak gyenge próbálkozás, a családok anyagi megsegítése, nem igazán érte el a célját; a tömeges életszínvonal emelkedést. Ezzel az álomvilággal szemben az egyre brutálisabbá váló jeges valóság, szinte letaglózza a magyar családok tagjait, s, akik még talpon maradnak, azok egyre dühösebbek, s türelmetlenebbek lesznek a kormánnyal, sőt az egész rendszerrel szemben.

Pedig oly könnyű lett volna segíteni rajtuk. De sokan már azt sem hiszik el, ha miniszterelnök, vagy valamelyik minisztere, egyszerűen csak kérdez valamit.

Majd akkor fognak nekik hinni, ha bizonyítanak a nép felé, megmutatják segítőkészségüket. Ez pedig nem lett volna lehetetlen. És ma sem az. De egyelőre(?) ennek nem látjuk semmi jelét. Az áremelkedésekkel kapcsolatban hivatkoznak, mint okra a háborúra, s a szankciókra. De ez csak elterelés. Mindenki tudja már, hogy megpróbálják rákenni hibáikat, (bűneiket?) az Unióra, s a háborúra.

Pedig cselekedhetnének bármikor, ha akarnának. De a jelek szerint nem akarnak. Ezért egyre inkább nem hisz nekik a nép.

Hiszen a felcsúti (magán)stadion 3.8 milliárdjából vajon hány éhezőn lehetett volna segíteni?
Erős a gyanúnk, hogy Orbán az “orosz barátságával” (amennyiben az,) nem a magyar nép érdekeit, hanem csakis a szűk konzervatív tőkés osztályának érdekeit képviseli.

Mert miközben NER elit dúskál az anyagi javakban, addig az átlag melósnak szó szerint felemészti a fizetését a brutális infláció.

Arról győzködik a népet, hogy 5oo ezer az átlagfizetés, és 200 az átlag nyugdíj. A FELE SEM igaz.

Majd, ha nem fagynak meg emberek télen a saját fűtetlen otthonaikban, majd, ha már nem Schadl lesz a végrehajtók elnöke, majd, ha felszámolják a végrehajtói maffiát, megszüntetvén a rendszerszintű korrupciót, s az emberek tömeges intézményes kifosztását, – s, majd ha nem 2-szer 3-szor annyiba kerül az élelmiszer, mint a tízszer jobban kereső nyugaton, s majd ha a britekhez hasonlóan nem 27, hanem csak 10 százalék lesz pl. a Téliszalámi Áfája, s majd, ha az átlag magyar ehet egy igazán finom szendvicset a jól fűtött még meglévő otthonában, – na, akkor majd elhiszik nekik, hogy a kormányzat igazi hazafi módjára a magyar népet képviseli.

De addig, míg ezek nem valósulnak meg, nem hisz többé nekik a nép…

 

Fort András – Szabad Riport